فهرست مطالب

Journal of Information Technology Management
Volume:5 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/07/12
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علی پیران نژاد، آرین قلی پور، علی اصغر پورعزت، پیام حنفی زاده صفحات 1-24
    توسعه در حوزه های اجتماعی، از جمله دغدغه های پیشروی هر جامعه ای است که توجه بسیاری از صاحب‎نظران و محققان را به خود معطوف کرده است. در عصر اطلاعات با وجودی که فناوری های اطلاعات و ارتباطات، لایه های مختلف جوامع را در هم نوردیده و تاثیرات شگرفی بر آنها داشته، متاسفانه پژوهش‎های اندکی با دیدی کلان نگر به مطالعه این تاثیرات پرداخته اند. بدین منظور پژوهش حاضر در تلاش است تا به شناسایی و تبیین تاثیرات گسترش و نفوذ فناوری های اطلاعات و ارتباطات بر توسعه اجتماعی جوامع بپردازد. مقاله پیش رو، بخشی از یک پژوهش کیفی با رویکرد داده‎بنیاد (گراندد تئوری) است که در آن تعداد هجده نفر از صاحب‎نظران حوزه های سیاست‎گذاری عمومی، فناوری اطلاعات و علوم اجتماعی از طریق روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب‎شده و در مطالعه شرکت کرده‎اند. داده های پژوهش به روش مصاحبه نیمه‎ساختاریافته جمع آوری شده و همچنین از روش مقایسه ای مداوم استراوس و کوربین برای تحلیل داده ها استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که گسترش و نفوذ فناوری اطلاعات و ارتباطات در جوامع از طریق تاثیرگذاری بر سطح انتظارات عمومی و یاری رساندن به شهروندان برای کسب شایستگی و تسهیل در ایجاد تغییر و تحول در نظام اجتماعی جوامع، بر فرآیند توسعه اجتماعی جوامع تاثیرگذار است که مشروح هر یک از آنها در این نوشتار تبیین شده است.
    کلیدواژگان: تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات، توسعه اجتماعی، گراندد تئوری
  • ماندانا ایزدی صفحات 25-42
    مزایا و ویژگی های خاص معماری سرویس گرا و گسترش به‎کارگیری این معماری، درعمل مباحث امنیتی مرتبط با SOA را که در پاره ای از موارد متفاوت از اصول امنیتی سیستم‎های اطلاعاتی سنتی است، به دنبال دارد. هدف از این نوشتار، بررسی ابعاد مختلف امنیتی و ارائه راهکارهایی برای امنیت در سیستم‎های اطلاعاتی با معماری سرویس گرا است. امید است که نتایج این پژوهش بتواند به مدیران IT در برقراری یک سیستم اطلاعاتی ایمن و ایمن‎سازی هر چه بهتر معماری سرویس گرا یاری رساند. پژوهش حاضر از دید هدف کاربردی و از دیدگاه روش انجام پژوهش، توصیفی شمرده می شود. در این مطالعه بعد از استخراج مهم‎ترین شاخص‎ها، از نمونه آماری در این باره پرسش به‎عمل آمد. پس از گردآوری داده ها با کمک آزمون تی، به تجزیه و تحلیل آنها پرداخته شد. سپس با کمک تحلیل سلسله‎مراتبی داده ها، مهم‎ترین ابعاد امنیتی و زیر ابعاد مربوط به هریک، به‎ترتیب اهمیت اولویت‎بندی شدند.
    کلیدواژگان: امنیت وب سرویس، سرویس، معماری سرویس گرا
  • سیدکمال چهارسوقی، مجید حسنی صفحات 43-62
    شناسایی و به‎کارگیری صحیح و مناسب دانش، در موفقیت مدیریت دانش امری ضروری است. دانش و ابزارهای اشتراک‎گذاری دانش، اگر به‎خوبی شناسایی و به‎کار گرفته و ارتباط مناسبی بین آنها برقرار شود، در موفقیت پروژه نقش چشمگیری دارند. آنچه در این مقاله مورد توجه قرار می‎گیرد شناسایی، طبقه‎بندی و اولویت‎بندی دانش و ابزارهای اشتراک‎گذاری دانش در عرصه مدیریت پروژه با بهره‎گیری از استاندارد پیکره دانش مدیریت پروژه، روش‎های نوین آماری، تحلیل عاملی و پیمایش از خبرگان است. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسش‎نامه انجام پذیرفته و پس از طبقه‎بندی و اولویت‎بندی دانش و ابزارهای اشتراک‎گذاری دانش بر اساس اهمیت، درنهایت ارتباط بین گروه های دانشی و گروه ابزارهای اشتراک‎گذاری دانش با استفاده از ماتریس ارتباطات مورد توجه قرار گرفته است، ماتریس به معرفی مناسب و کارآمدترین گروه ابزارهای اشتراک‎گذاری دانش در گروه های دانشی مختلف پرداخته است. نتایج پژوهش می‎تواند نقش موثری را در اجرای موفق مدیریت دانش در مدیریت پروژه های کشور ایفا کند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، دانش، ابزار اشتراک گذاری دانش، مدیریت پروژه
  • مهندس نرگس رضایی ملک، رضا رادفر صفحات 63-82
    در دهه اخیر با افزایش رقابت، جذب و حفظ مشتری که باارزش‎ترین رکن رقابت شمرده می‎شود، از اهمیت بالایی برخوردار شده است و بسیاری از سازمان‎ها آن را کلید موفقیت در کسب‎وکار می‎دانند. برخی از سازمان‎ها با وجود بهره‎مندی از مدیریت ارتباط با مشتری، قادر به جذب رضایت مشتری نیستند. برای نمونه با شکل‎گیری بانک‎های خصوصی، بانک‎های دولتی دچار مشکلات عدیده‎ای در بازار رقابت شدند. این نوشتار تلاش دارد تا با ارائه مدلی برای اولویت‎دهی انواع دانش و مدیریت بهینه‎تر دانش در سازمان، مدیریت ارتباط با مشتری را بهبود بخشد. برای این امر، عوامل مدیریت دانش به سه عامل دانش مشتری، دانش کارکنان و دانش بازار دسته‎بندی و متغیر‎های مستقل این پژوهش در نظر گرفته شدند. همچنین مدیریت ارتباط با مشتری (مدیریت خدمات، شکایت‎ها، پیشنهادها) نیز، متغیر وابسته شمرده شدند. به‎منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از روش معادلات ساختاری و نرم‎افزار لیزرل استفاده شده است و تاثیر مدیریت دانش بر بهبود عملکرد مدیریت ارتباط با مشتری، در مطالعه موردی بانک سپه مورد ارزیابی قرار گرفته شد. در انتها نتایج گزارش شده است.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، مدیریت ارتباط با مشتری، دانش مشتری، دانش بازار، دانش کارکنان
  • نرگس فرزانه، مهدی شامی زنجانی صفحات 83-104
    شناسایی و بهره برداری از سازوکارهای مناسب و موثر مدیریت دانش، یکی از دغدغه های جدی سازمان های عصر حاضر است. در این میان، سازمان های پروژه محور به دلیل موقتی بودن پروژه های خود و چالش مستمر زمان و منابع محدود، بیش از سایر سازمان ها به مدیریت نظام مند دانش خود نیاز دارند. کاربردهای داستان سرایی به‎منزله سازوکاری موثر، کم‎هزینه و در دسترس برای مدیریت دانش پروژه ها، موضوع پژوهش پیش رو است. در این پژوهش ابتدا با استفاده از مطالعات کتابخانه‎ای (مطالعه و تحلیل پیشینه موضوع)، چارچوب مفهومی پژوهش، طراحی شد. سپس اعتبار چارچوب مفهومی با نظرسنجی از خبرگان حوزه مدیریت دانش و پروژه، بررسی و تایید شد. در نهایت میزان کاربرد داستان سرایی در پروژه های شرکت صنعتی و بازرگانی صنام از طریق روش پیمایشی و با استفاده از چارچوب طراحی شده ارزیابی شد. براساس نتایج، 28 کاربرد داستان از مجموع 58 کاربرد معرفی شده، در این شرکت مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین بر اساس اطلاعات در دسترس محققان، این پژوهش یکی از نخستین پژوهش ها در این زمینه است که با ارائه چارچوبی مفهومی، به معرفی کاربردهای داستان سرایی در چرخه حیات مدیریت پروژه پرداخته است.
    کلیدواژگان: سازوکار، مدیریت دانش، داستان، داستان سرایی، چرخه حیات مدیریت پروژه
  • ابوتراب علیرضایی، یونس جبارزاده، عرفان حاجی آخوندی، حسین رحمانی یوشانلویی صفحات 105-122
    ورود هر فناوری به سازمان، بایستی مورد پذیرش کارکنان آن سازمان قرار گیرد و سازمان‎های ایرانی در حال استفاده از فناوری جدید دورکاری هستند. به‎همین منظور، هدف این نوشتار بررسی رابطه ساختاری بین نفوذ اجتماعی، انگیزش و شرایط تسهیل‎گر و استفاده واقعی از فناوری دورکاری با میانجی گری تمایل (نیت و قصد) رفتاری استفاده از دورکاری است. پژوهش به‎شیوه توصیفی از نوع همبستگی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش، سازمان‎های دولتی بوده و نمونه آماری به‎صورت تصادفی ساده از آن انتخاب شده است. ابزار مورد استفاده برای جمع آوری داده ها، پرسش‎نامه بوده و برای بررسی اعتبار محتوایی آن از استادان و خبرگان بهره گرفته شده است. پایایی از پیش‎آزمون بین 30 نفر انجام گرفته و پرسش‎نامه از نظر اعتبار و قابلیت اطمینان مورد تایید قرار گرفت. داده های استخراج شده از 365 پرسش‎نامه، مبنای آزمون فرضیه های پژوهش و مدل مفهومی پژوهش قرار گرفت و از طریق آزمون تحلیل عاملی اکتشافی و مدل معادلات ساختاری مسیر تحلیل مشخص شد. نتایج پژوهش و آزمون‎های آماری نشان داد که نفوذ اجتماعی، انگیزش و شرایط تسهیل‎گر، تاثیر مثبتی بر تمایل رفتاری افراد بر استفاده از سیستم دورکاری دارند و این تمایل رفتاری باعث افزایش قصد استفاده واقعی در بین کارکنان می‎شود.
    کلیدواژگان: پذیرش دورکاری، نفوذ اجتماعی، انگیزش، شرایط تسهیل گر
  • علی اکبر فرهنگی، عباس عباس پور، رضا عباچیان قاسمی صفحات 123-146
    هدف از انجام این مطالعه، بررسی وضعیت موجود و مطلوب فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی (ICT)، ساختار سازمانی و عملکرد شرکت‎های مهندسان مشاور است. به‎علاوه، تاثیر ICT بر عملکرد و ساختار سازمانی آنها مورد بررسی قرار می‎گیرد. از این رو، مطالعه‎ای به‎شیوه توصیفی پیمایشی در میان 252 نفر از مدیران و متخصصان شرکت‎های مهندسان مشاور نقشه‎برداری در شهر تهران و با روش نمونه‎گیری خوشه ایانجام شد. ابزار سنجش، پرسش‎نامه‎ای محقق‎ساز بود. پایایی پرسش‎نامه از طریق محاسبه آلفای کرونباخ تایید شد. با استفاده از آزمون میانگین یک جامعه، آزمون مقایسه زوجی و معادلات ساختاری، این نتایج به‎دست آمد: 1) وضعیت موجود و مطلوب ICT، ساختار و عملکرد سازمانی شرکت‎های مهندسان مشاور در سطح قابل قبولی قرار دارد، 2) بین وضعیت موجود و مطلوب ICT، ساختار و عملکرد سازمانی شرکت‎های مهندسان مشاور اختلاف معناداری وجود دارد، 3) ICT تاثیر مثبت و معناداری بر ساختار سازمانی و عملکرد شرکت‎های مهندسان مشاور دارد.
    کلیدواژگان: فناوری ارتباطات و اطلاعات، ساختار سازمانی، عملکرد شرکت، شرکت های مهندسین مشاور
  • حسن محمدغفاری، رضا علیزاده قره باغ، یونس سلمانی صفحات 147-168
    عرضه و توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، از مهم ترین عوامل تقاضای فناوری اطلاعات و ارتباطات در راستای اهداف کلان اقتصادی کشور است. در همین رابطه در این پژوهش سطح توسعه‎یافتگی استان ها از دید برخورداری از سرویس ها و زیرساخت های ICT و تقاضای ICT در میان خانوارهای استان های کشور بررسی شده است. برای تعیین سطح توسعه‎یافتگی استان ها در بخش ICT، از شاخص بین المللی IDI شامل سه زیرگروه مجزای دسترسی، استفاده و سطح مهارت در ICT استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که با افزایش بعد خانوار، تقاضا برای ICT افزایش خواهد یافت. همچنین خانوارها از عادات مصرفی سال قبل خود پیروی می‎کنند. در ارزیابی سطح توسعه‎یافتگی استان ها از دید امکانات ICT بر تقاضای ICT، زیرگروه مهارت و دانش کاربران، بیشترین تاثیر را در افزایش هزینه های خانوار بر ICT داشت، بنابراین سرمایه گذاری در سطح دانش و مهارت کاربران، استفاده از امکانات و زیرساخت های ICT را افزایش می دهد. همچنین زیرگروه دسترسی که شامل سرمایه گذاری در زیرساخت های ICT و تسهیل در دسترسی به امکانات آن است، سبب رشد بیشتر در تقاضای ICT خواهد شد.
    کلیدواژگان: توسعه یافتگی ICT، سرویس ها و زیرساخت های ICT، تقاضای ICT، مخارج خانوار، استان های کشور
  • سیدعلی معصومی لاری، منیره حسینی صفحات 169-190
    وب 2.0 تنها یک فناوری یا یک استاندارد نیست، بلکه مجموعه‎ای از مفاهیم و ویژگی هاست. مفاهیم و ویژگی های وب 2.0 توجه بیشتری را می‎طلبد؛ چراکه مطالعات گذشته تنها به برخی از این مفاهیم و ویژگی ها اشاره کرده‎اند. برای ارائه دیدی کامل از وب 2.0، این ویژگی ها از طریق مرور ادبیات جمع آوری و چارچوبی از ویژگی های وب 2.0 ارائه می‎شود. همچنین با توجه به عدم وجود دسته‎بندی یکپارچه و کاملی از مدل‎های کسب‎وکار وب 2.0 و تنوع رویکردها و تعداد اندک مدل‎ها، پژوهش پیش رو با استفاده از روش فراترکیب، این مدل‎ها را بررسی، مقایسه و یکپارچه کرده است. در این پژوهش، دسته‎بندی جدیدی از مدل‎های کسب‎وکار وب 2.0 ارائه شده است و ارتباطی مفهومی بین ویژگی های وب 2.0 و مدل‎های کسب‎وکار وب 2.0 ایجاد کرده و مهم‎ترین ویژگی های هر مدل کسب‎وکار بیان شده است. در پایان، مثال‎هایی واقعی از سایت‎های ایرانی و سایت‎های جهانی برای هر مدل، از طریق مشاهده و بررسی سایت‎ها یا از درون مطالعات گذشته ارائه شده است.
    کلیدواژگان: وب 2، 0، مدل کسب وکار، طبقه بندی، فراترکیب
  • سعیده منصوری، کاترین ریاضی صفحات 191-202
    امروزه یکی از فرصت‎هایی که فناوری اطلاعات و ارتباطات در اختیار مراکز آموزشی قرار داده، بهره‎گیری از آموزش الکترونیکی است. از آنجاکه این شیوه آموزش، رفته‎رفته به یک صنعت تبدیل شده است، بنابراین مفاهیم ارزش، خلق ارزش و زنجیره ارزش در آموزش سنتی نیاز به بازنگری و به‎روزرسانی براساس اجزای تشکیل‎دهنده یک سیستم آموزش الکترونیکی دارد. در این پژوهش با هدف ارائه یک مدل بهینه زنجیره ارزش، ضمن بررسی مقایسه‎ای مدل‎های زنجیره ارزش موجود در آموزش سنتی و الکترونیکی، شاخص‎های مهم یک مدل زنجیره ارزش ایده‎آل، از مرحله نیازسنجی تا ارزیابی نهایی دوره های الکترونیکی استخراج شد و با استفاده از ابزار مصاحبه، از زوایای گوناگون و با طرح 59 سوال در سه بخش کلی تحلیل و طراحی، اجرا و ارزیابی در جامعه پژوهشی متشکل از دانشجویان به‎عنوان مشتری، اساتید، کارشناسان، مدیران، تامین‎کنندگان و تولیدکنندگان محتوا در دانشگاه مورد مطالعه، نظرسنجی شد. در پایان، براساس نتایج حاصل از این نظرسنجی، مدل زنجیره ارزش بهینه و کاربردی برای استفاده در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی متقاضی ورود به عرصه آموزش الکترونیکی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: زنجیره ارزش، مدل‎های زنجیره ارزش، آموزش الکترونیکی، آموزش عالی، فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا)
  • علیرضا ناصر صدرابادی، فائزه اسدیان اردکانی صفحات 203-222
    در تیم‎های تدوین بسته های نرم افزاری، نحوه تخصیص افراد به وظایف، تاثیر قابل توجهی بر چگونگی حصول اهداف مدیریت دارد. وجود یک سیستم پشتیبان تصمیم مناسب، می تواند در اتخاذ تصمیمات این حوزه به مدیران کمک کند. معمولا در برنامه ریزی تدوین بسته های نرم افزاری، اهداف متفاوت و حتی متضاد وجود دارند و روش تصمیم گیری باید به‎گونه ای باشد که دغدغه های مدیران را در فرآیند تصمیم گیری لحاظ کند. از این رو، پژوهش حاضر با ترکیب دو رویکرد مجموع موزون و برنامه ریزی آرمانی و به‎کارگیری آن در بستر برنامه ریزی پویا، روشی مناسب برای طراحی چنین سیستمی ارائه می دهد. روش شناسی این پژوهش از نوع گام‎به‎گام، تصمیم گرا و مدل گرا است. سیستم پشتیبان تصمیم پیشنهاد شده در این پژوهش، برای هر معیار در هر مرحله آرمانی تعریف می کند که میزان انحراف از آرمان، ملاکی برای ارزیابی جواب ها است. مزیت سیستم های پشتیبان تصمیم در چگونگی ترکیب آرمان هایی است که در ماهیت خود متفاوت هستند. این الگوریتم در مقایسه با سایر روش های پیشنهادی برای حل این مسائل، نیاز به حجم محاسبات کمتر دارد.
    کلیدواژگان: سیستم پشتیبانی تصمیم، تخصیص منابع انسانی، برنامه ریزی آرمانی، برنامه ریزی پویا
  • محسن نظری، مرجان بغدادی صفحات 223-239
    خرید آنی آنلاین بر آن دسته خریدهایی تاکید دارد که مرزهای منطقی و متداول فرآیند خرید را درهم می‎شکند و بدون ارزیابی جایگزین‎های متعدد و سبک سنگین کردن پیامدها، به‎طور عمده پس از تاثیرپذیری فرد از نوعی محرک درونی یا بیرونی و در مدت زمانی بسیار کوتاه، رخ می‎دهد. توجه به عوامل تاثیرگذار بر خریدهای آنی، به‎ویژه در فضای مجازی، مورد توجه محققان حوزه مدیریت، اقتصاد، رفتار مصرف‎کننده و بسیاری دیگر قرار گرفته است. در این پژوهش، هدف شناسایی و بررسی اثرگذاری عوامل مرتبط با محیط، موقعیت، کالا، فرد و روش‎های پیشبرد خرید آنی آنلاین است. روش پژوهش پیش رو، کاربردی و از نوع توصیفی پیمایشی است. داده های این پژوهش از 123 پرسش‎نامه که بین مشتریان فروشگاه های اینترنتی تخفیف گروهی به‎صورت تصادفی جمع آوری شدند، مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج تحلیل همبستگی و رگرسیون با استفاده از نرم‎افزار اس.پی.اس.اس و تجزیه تحلیل‎های تک‎متغیره و چند متغیره، نشان دادند که عوامل مرتبط با کالا و ویژگی های فردی، تاثیر به‎سزایی بر میزان خریدهای آنی آنلاین دارند، در عوض تاثیر ویژگی های محیطی، موقعیتی و روش‎های پیشبرد بر خرید آنی، مورد تایید قرار نگرفتند.
    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده، خرید آنی آنلاین، تمایل فرد به خرید آنی (IBT)، لذت از خرید، فروشگاه اینترنتی
|
  • Ali Pirannejad, Aryan Gholipour, Ali Asghar Porezzat, Payam Hanafizadeh Pages 1-24
    Development in the social aspects of each society is a very important academic and practical field. In the information revolutionage، information and communication technologies are penetrating all levels of societies and have catalyzed the process of development in every country and encourage many scholars to study how these technologies affect the social، political and economic aspects of each society. This study examines the effect of ICTs penetration on social development، as an important component of the process of development. In this paper، in order to explore the effect comprehensively، the interview method and qualitative approaches such as grounded theory are used. Eighteen scholars in the fields of social science، public policy and information and technology were interviewed to investigate how ICT affects the social development. The results of the analyses of the interviews were categorized into three mechanisms: making competency، increasing public demands، and making changes in social institutions. The explanation of each factor regarding the effects of ICT on social development is discussed. In the end، some ideas for further research are presented.
    Keywords: ICTs Penetration, Social Development, Grounded Theory
  • Mandana Izadi Pages 25-42
    The advantages and special characteristics of service oriented architecture and expansion of employing such architecture have brought security topics which are different in some cases from the security principles of traditional information systems. In this article our aim is the examination of various indices of security and the presentation of strategies for security in information systems by service oriented architecture. We hope the results of the research help IT managers make a secure information system and more secure architecture service-oriented. It’s an applied research and its method of operating is descriptive. The most important indices were extracted. Then، the statistical population was questioned about them. It was analyzed after gathering data through T-test. Then the most important indices and their related sub indices prioritized through hierarchical analysis of the data.
    Keywords: web service security, service, service, oriented architecture
  • Dr S.Kamal Chaharsooghi, Majid Hasani Pages 43-62
    Management of project''s knowledge is very effective in the performance of project management and carries a great portion in achieving the targets of organization and projects. In project-oriented organization، knowledge and experiences of projects play a crucial role. Accurate identification and suitable application of knowledge in success of knowledge management is necessary. This combines with accurate identification and suitable application of knowledge and knowledge sharing techniques and relationship between them. In this paper، recognition، prioritization and classification of knowledge and knowledge sharing techniques in project-oriented organization are taken to consideration with survey experts by the use of literature review، PMBOK، best statistic techniques and factor analysis. The results recommend that which kind of knowledge sharing technique groups is better for implementation by which kind of knowledge groups. Suitable application and accurate identification of knowledge and knowledge sharing techniques and relationship between them can play an effective role to perform knowledge management successfully in project management.
    Keywords: Knowledge management, knowledge, knowledge sharing technique, project management
  • Engineer Narges Rezaei, Malek, Dr Reza Radfar Pages 63-82
    In recent decade، with increasing competition، attracting and retaining customers are known as the most valuable competitive tool for many organizations. Customers have a key role in success of businesses، so the managing of customers'' relationship is one of organization priorities. Although some organizations have customer relationship management، they are not able to absorb customer satisfaction. With formation of private banks in Iran، state banks were exposed with many problems in marketing. This article has attempted to present a model of improving customer relationship management with knowledge management by managing efficiency and priority knowledge of the organization. Therefore knowledge management factors including customer knowledge، staff knowledge، knowledge of the market that are called independent variables and customer relationship management variables (management services، complaints، suggestions) were identified as dependent variables، were selected. Bank Sepah was chosen as the sample. For data analysis، structure equation model and lisrel software are used.
    Keywords: knowledge management, customer relationship management, customer knowledge, staff knowledge, market knowledge
  • Narges Farzaneh, Dr Mehdi Shamizanjani Pages 83-104
    It is rather difficult to exploit knowledge in project organizations due to their unique characteristics and temporal behavior of activities. Therefore، development of knowledge management capability among projects is accounted for an important source to gain competitive advantage. This paper tries to provide a conceptual framework in order to introduce applications of storytelling as an effective and inexpensive mechanism for projects knowledge management. At first، a conceptual framework was designed including 58 story applications in activities of project life cycle by studying and analyzing the related literature. Then، validation of this conceptual framework was investigated and verified by relevant experts. Finally، application of storytelling was assessed within the projects of Sanam industrial and commercial company، using the framework designed. Analysis of data demonstrates that out of 58 applications introduced، this company benefit from just 28 applications. Research method in this section was survey. According to the available information، this paper is one of the first researches which have adopted to introduce applications of storytelling in the life cycle of project management by providing a conceptual framework.
    Keywords: Mechanism, Knowledge Management, Story, Storytelling, Project, Project Management Life Cycle
  • Younis Jabarzadeh Pages 105-122
    The aim of this article is to investigate the structural relationship between social influence، motivation and facilitating conditions with the use behaviour of teleworking technology، considering the moderating effect of behavioural intention to utilize teleworking. The research is done according to descriptive method with correlational type. Statistical population is public organizations and the sample was selected using simple random sampling. Data collection tool was questionnaire and experts judged its validity. The reliability of the tool was evaluated using a pre-test of 30 people. The data gathered from a sample of 365 people used to test the hypothesis and conceptual model of the research. By exploratory factor analysis and structural equation model path analysis was done. The results show that social influence، motivation and facilitating conditions have a positive impact on behavioural intention to use teleworking systems and this behavioural intention cause an increase in using behaviour among employees.
    Keywords: teleworking adoption, social influence, motivation, facilitating conditions
  • Dr Ali Akbar Farhangi, Dr Abbas Abbas Pour, Dr Reza Abachian Ghasemi Pages 123-146
    This study aims to investigate the current and desired situation of information and communication technologies (ICT)، organizational structure and firm performance in Consultant Engineering Firms. To do so، a descriptive-exploratory study was performed among 252 managers and experts of consultant engineering firms in Tehran. A cluster sampling approach was used bya self-administrated questionnaire. Reliability was confirmed by Cronbach’s coefficient. Using one sample t-test، paired sample t-test and regression analysis، results indicated that 1) current and desired situation of ICT، organizational structure and firm performance are acceptable، 2) there is significant difference between current and desired situation of ICT، organizational structure and firm performance، 3) ICT has a positive and significant effect on organizational structure and firm performance.
    Keywords: information, communication technologies, organizational structure, firm performance, Consultant Engineering Firms
  • Hassan Mohammad Ghaffari, Reza Alizade Gharabagh, Unes Salmani Pages 147-168
    Supply and development of ICT is considered as an important factor of ICT demand in line of macro plan of each country. In this regard، the relationship development of provinces with ICT services and ICT infrastructure is investigated among households of provinces in the Iran. In order to evaluate the level of ICT services and infrastructure، we applied introduced «IDI International index» with three separate subgroups (access، use، skills). The estimate results show; by increasing size of household، demand for ICT will be grown up. Also household are following from last year consumption habits. In evaluating the relationship development of ICT services and ICT infrastructures، skills subgroup has had most effect on growing of household expenditure on ICT. As a result investment on user skills level increases usage of ICT facilities. Finally access subgroup that was related to investment in ICT infrastructure and facilities causes more growth in ICT demand
    Keywords: Development of ICT, ICT services, infrastructure, demand for ICT, household expenditures, provinces
  • Seyed Ali Masoumi Lari, Monireh Hosseini Pages 169-190
    Web 2. 0 is not a single technology or standard but rather a set of concepts and features. Web 2. 0 concepts and features call for further attention. Since، previous studies have only addressed only some of these concepts and features. In order to give a comprehensive view of Web 2. 0، these features are collected through literature review and a framework of Web 2. 0 features is presented. Also، due to the lack of an integrated and comprehensive classification of Web 2. 0 business models and the diversity of approaches and the incompleteness of the models، this study has investigated، compared and integrated previous models and classifications using the meta-synthesis method. In this study، a new classification of Web 2. 0 business models has been presented and the conceptual relationship between the characteristics of Web 2. 0 and Web 2. 0 business models has been proposed and the most important features of each business model have been mentioned. Finally، real examples from Iranian and international sites for each model has been presented through observation and evaluation of websites or from past research.
    Keywords: web 2.0, Business model, taxonomy, meta, synthesis
  • Pages 191-202
    Nowadays، use of e-learning is one of the opportunities that information technology has provided for the teaching. Since the method of training has become an industry so the concepts of value and value creation in the value chain need to be reviewed and updated based on e-learning system components. In this paper، with the aim of offering optimized value chain in the comparative study of traditional and electronic learning value chain، important characteristics of an ideal value chain model، from the assessment of the needs phase to final assessment were extracted. Then by interviews، from different points of view and with 59 questions in three sections: general analysis and design، implementation and evaluation of a sample composed of students as clients، teachers، professionals، managers، suppliers and producers of content in the investigated university was surveyed. Finally، as the results of this survey، Optimized Value Chain model and its Application is presented for universities and higher education institutions seeking to enter the field of e-learning.
  • Alireza Naser Sadrabadi, Faezeh Asadian Ardakani Pages 203-222
    In recent decades، information technology systems and tools play an essential role in improving the method for responding the requests from managers. Decision support system as an important tool has the fundamental role in organizations. In the team of Software project allocating people to tasks has a noticeable effect on profits. A decision support system can help managers in making appropriate decisions. In this research the DSS was designed by integrating Dynamic Programming and Goal Programming method. Usually there are different goals and even contradictory ones in Software project. Such goals would complicate the decision making process. Decision support system proposed in this study defines the goal for each criterion. The deviation from the goal is for evaluating the answers. The advantage of decision support systems is combining goals that are different in nature. The proposed algorithm compared with other methods requires less computation.
    Keywords: DSS, Human Resource Allocation, Goal Programming, Dynamic Programming
  • Pages 223-239
    Online impulsive purchasing is focused on those buying processes which simply break the borders of normal logical buying process، and are done after being influenced by some internal or external stimuli in a spare of moment and without complete evaluation of products’ alternatives. This subject especially in an online context becomes a popular one among researchers in management، economy and consumer behavior fields. We also aim to count and analyze the influence of main stimulus affecting online impulsive purchases including environmental، situational، product related، individual and promotional factors by gathering 123 completed usable questionnaires from online shoppers of group discount websites. The data have been analyzed using SPSS software and finally we came to a conclusion which supports two of our main hypothesis about positive impact of individual factors and product related factors، and rejects 3 of them which were the impact of situational، environmental and promotional factors. The study is a descriptive applicable survey، and has gathered its data by accidental and convenience sampling methods from Iranian discount websites’ customers
    Keywords: Online impulsive purchases, Consumer behavior, online shops, Impulsive busing tendency (IBT), Shopping enjoyment