فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتاد و یکم شماره 8 (پیاپی 152، آبان 1392)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتاد و یکم شماره 8 (پیاپی 152، آبان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/07/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عاطفه محمودی، مهری کدخدایی، فرشته گلاب، عاطفه نجفی، زهرا صداقت، پریسا احقری صفحات 485-492
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان داده اند که بین دو جنس در تحمل ضایعات ناشی از ایسکمی- پرفیوژن مجدد (Ischemia Reperfusion، IR) در کلیه تفاوت وجود دارد. آماده سازی بعدی (Postconditioning، POC) از جمله روش های نوینی است که جهت کاهش آسیب ناشی از IR در کلیه مطرح شده است. با توجه به تاثیر جنسیت در میزان موفقیت روش های درمانی، بر آن شدیم تا به تفاوت دو جنس در اثر حفاظتی POC در کلیه رت بپردازیم.
    روش بررسی
    حیوانات پس از نفرکتومی راست در شش گروه هشت تایی قرار گرفتند: در گروه IR، با استفاده از کلمپ بولداگ، 45 دقیقه ایسکمی شریان کلیوی چپ و پس از آن پرفیوژن مجدد القا شد. در گروه Sham به استثناء انسداد شریانی، بقیه اعمال فوق انجام شد. در گروه POC، 45 دقیقه ایسکمی القا شد و سپس چهار دوره 10 ثانیه ای متناوب IR القا شد. 24 ساعت بعد، پلاسما و بافت کلیه جمع آوری شد.
    یافته ها
    در رت های نر POC به واسطه کاهش معنادار نیتروژن اوره خون و کراتینین نسبت به گروه IR سبب بهبود عملکرد کلیه گردید (05/0P<). هم چنین POC توانست با کاهش سطح مالون دی آلدهید (MDA) و افزایش فعالیت آنزیم سوپر اکساید دیسموتاز (SOD)، سبب بهبود استرس اکسیداتیو کلیه در رت های نر گردد (05/0P<). در رت های ماده هیچ کدام از شاخص های فوق در گروه POC تفاوت معناداری با گروه IR نداشت.
    نتیجه گیری
    در مقایسه بین دو جنس، POC در کلیه رت های نر با بهبود شاخص های عملکردی و کاهش استرس اکسیداتیو در مقابل آسیب ناشی از IR اثر حفاظتی دارد. این اثر حفاظتی در کلیه رت های ماده دیده نشد.
    کلیدواژگان: تفاوت بین دو جنس، کلیه، ایسکمی، آماده سازی بعدی
  • محمد نجفی مصلح، صدیقه رشنو طایی، احسان الله غزنوی راد، حمید ابطحی، غلامرضا طالعی صفحات 493-501
    زمینه و هدف
    تشخیص سریع سودوموناس آئروژینوزا در سیستیک فیبروزیس، سوختگی ها و بیماران با نقص ایمنی از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این بررسی فراوانی وجود ژن های exoA، oprL و algD با استفاده از پرایمرهای منتشر شده در مقالات و نیز پرایمرهای اختصاصی طراحی شده در این تحقیق با روش PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    نمونه های بالینی برای جداسازی سودوموناس آئروژینوزا در محیط های باکتریولوژیک کشت داده شد. با روش آنالیز بیوانفورماتیکی برای نواحی بسیار ثابت ژن های فوق پرایمرهای اختصاصی طراحی شد. با استفاده از پرایمرهای طراحی شده و پرایمرهای منتشر شده در مقالات، نمونه ها به طور مستقیم با PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد 70 سویه سودوموناس آئروژینوزا در کشت نمونه ها جدا شد. با به کارگیری پرایمرهای طراحی شده نتایج مثبت PCR به ترتیب برای ژن های exoA، oprL و algD در 68، 70 و 69 نمونه ها به دست آمد که حساسیت به ترتیب 2/97%، 100% و 6/98% به دست آمد. در صورتی که با پرایمرهای منتشر شده نتایج مثبت به ترتیب برای ژن های فوق در 57، 49 و 28 نمونه به دست آمد که حساسیت به ترتیب 5/81%، 70% و 40% محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که با به کارگیری پرایمرهای اختصاصی مناسب در تکنیک PCR معمولی می توان با حساسیت و ویژگی بسیار بالا کلونیزاسیون سودوموناس آئروژینوزا در بیماران حساس مانند سیستیک فیبروزیس خیلی زودتر از مثبت شدن کشت نشان داد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، ژن، سیستیک فیبروزیس، واکنش زنجیره پلی مراز
  • ایرج راگردی کاشانی، محمد انصاری، کبری مهران نیا، کسری معظمی، صفورا ورداسبی جویباری صفحات 502-508
    زمینه و هدف
    برخی مطالعات در زمینه تولیدمثل از تاثیر مثبت عصاره مرزنجوش به عنوان مکمل غذایی در کاهش مرگ و میر و بهبود باروری گزارش داده اند. در مقابل برخی مطالعات عنوان کرده اند که می توان از عصاره مرزنجوش جهت القاء سقط جنین استفاده کرد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر دوزهای مختلف عصاره مرزنجوش بر زنده مانی و ناهنجاری های ماکروسکوپیک در جنین موش سوری بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 24 سر موش Balb/c ماده با وزن تقریبی 30-25 گرم به چهار گروه تقسیم شدند. عصاره مرزنجوش تهیه و با غلظت های متفاوت (5/2، 5/12و 25 میلی گرم در آب مقطر) در حد فاصل روز شش تا روز 15 بارداری از طریق گاواژ دریافت کردند. شش موش به عنوان گروه کنترل فقط آب مقطر دریافت کردند. در روز 16 بارداری موش های مورد مطالعه به وسیله کلروفرم بیهوش و جنین ها از رحم خارج گردیده و با استفاده از رنگ آمیزی Alcian Blue، Alizarin Red S و پرتودهی میکروویو، ناهنجاری های مورفولوژیک و اسکلتی آن ها مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دوز بالای عصاره مرزنجوش سبب کاهش معنادار میانگین تعداد جنین ها (05/0
    نتیجه گیری
    احتمال دارد دوز بالای عصاره مرزنجوش سبب سقط و ناهنجاری در جنین مادران دریافت کننده آن گردد.
    کلیدواژگان: مرزنجوش، ناهنجاری ها، ساختارهای جنینی، سقط
  • مهدی مقتدایی، راضیه نبی، علی امیری، فرزام مکرمی صفحات 509-517
    زمینه و هدف
    از آن جایی که عمل بازسازی لیگامان صلیبی قدامی Anterior Cruciate Ligament (ACL) با به کارگیری همسترینگ های خود فرد، در سال های اخیر مقبولیت روزافزون پیدا کرده است و از طرف دیگر همسترینگ ها خود نیز در حرکات خم کردن و چرخش داخلی زانو موثر هستند، بنابراین، مطالعه حاضر طراحی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 50 مرد (45-18 سال) با پارگی ایزوله ACL که کاندید عمل بازسازی هستند، وارد مطالعه شدند و به طور تصادفی در دو گروه 25 نفره (در یکی بازسازی با همسترینگ خود فرد و در گروه دیگر با آلوگرافت) قرار گرفتند. قبل عمل و شش ماه بعد عمل برای تمام افراد پرسش نامه IKDC پر شد و قدرت خم کردن زانو به صورت ایزوکینتیک با دستگاه Biodex dynamometer IV ثبت شد و هم چنین قدرت چرخش داخلی زانو به صورت ایزومتریک مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در کل، تمامی بیماران افزایش معنادار در امتیاز IKDC و در قدرت خم کردن و چرخش داخلی بعد از عمل نسبت به قبل از عمل نشان دادند، ولی این تغییر، بین دو گروه از نظر آماری معنادار نبود (7/0P=). کاهش عملکردی نیز، با هر دو نوع گرافت مشاهده نشد (82/0P=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج چون برتری آلوگرافت مشهود نبود، کاربرد اتوگرافت برای بازسازی با توجه به عوارض احتمالی کم تر، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: بازسازی لیگامان صلیبی قدامی، پیوند خودی، پیوند ازهم نوع، زانو و بیومکانیک
  • مرضیه مهرافزا، آزاده رئوفی، پروانه عبدالهیان، زهرا نیکپوری، مهری نصیری، احمد حسینی صفحات 518-523
    زمینه و هدف
    با توجه به روش های نوین درمان ناباروری، هنوز هیچ اتفاق نظری بر روی انتخاب بهترین روش درمانی برای زنان نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) وجود ندارد. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه ی روش آهسته رهش آگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین ها (GnRH) با مقادیر کاهش یافته ی 2/1 و 3/1 دوز استاندارد در مقابل روش آنتاگونیست در بیماران مبتلا به PCOS می باشد.
    روش بررسی
    در مطالعه گذشته نگر حاضر 119 بیمار مبتلا به PCOS مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس روش مورد استفاده جهت مهار ترشح گنادوتروپین ها از هیپوفیز، بیماران به سه گروه تقسیم شدند: روش های آهسته رهش آگونیست GnRH با مقادیر کاهش یافته 2/1 و 3/1 دوز استاندارد و روش آنتاگونیست GnRH. صفات پایه و صفات مربوط به تحریک در بین این سه گروه مورد آنالیز آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیماران تحت روش آنتاگونیست GnRH کاهش معنا داری از نظر مدت زمان تحریک تخمدان، تعداد آمپول های گنادوتروپین و تعداد اووسیت های مرحله متافاز دو نسبت به دو گروه دیگر نشان دادند (به ترتیب 001/0P<، 001/0P< و 045/0P=) در حالی که این کاهش برای میزان حاملگی بیوشیمیایی (083/0P=) و تولد زنده (169/0P=) معنادار نبود. احتمال بروز سندرم تحریک بیش از حد تخمدان (OHSS) در بین سه گروه تفاوت معناداری نشان نداد (5%، 9/4% و 8/12%، 308/0P=).
    نتیجه گیری
    مطالعات ما پیشنهاد می کند که روش آهسته رهش آگونیست GnRH با 3/1 دوز استاندارد، به علت میزان کم تر بروز OHSS در مقایسه با روش آگونیست GnRH با 2/1 دوز استاندارد و هم چنین میزان حاملگی بیش تر در مقایسه با روش آگونیست GnRH گزینه مناسبی جهت تیمار زنان نابارور مبتلا به PCOS می باشد.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، لقاح آزمایشگاهی، سندرم تحریک بیش از حد تخمدان
  • محمد فرهادی، مهدی شکرآبی، شیما جوادی نیا، ثمیله نوربخش، محمود فرامرزی، محمدرضا شکرالهی، آذردخت طباطبایی صفحات 524-529
    زمینه و هدف
    پولیپ، توده خوش خیم مخاط بینی یا سینوس ها بوده و در زمینه بیماری فیبروز سیستیک، آسم یا افزایش حساسیت به آسپیرین دیده می شود. مشخصه بافت شناسی اغلب پولیپ های بینی، ارتشاح سلول های التهابی با ارجحیت ائوزینوفیل ها است. نقش سوپرآنتی ژن ها در ایجاد عوارض پولیپ به اثبات رسیده است. سوپرآنتی ژن هایی که اغلب از استرپتوکوک و استافیلوکوک هستند، با قدرت زیاد سلول های T را فعال و روند تولید و ترشح IgE از سلول های B را افزایش می دهند و به طور مستقیم بر سلول های پیش التهابی مانند ائوزینوفیل ها اثر می گذارند. هدف از این طرح بررسی وجود و تاثیر سوپرآنتی ژن های استرپتوکوک در بافت بیماران مبتلا به پولیپ بینی و رینوسینوزیت مزمن در مقایسه با افراد سالم می باشد.
    روش بررسی
    از بیماران مراجعه کننده به درمانگاه گوش، حلق و بینی و سروگردن بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) پس از معاینه و انجام آزمایشات کلینیکی و پاراکلینکی، نمونه برداری انجام گرفت. جهت کنترل از بیماران که رینوپلاستی داشتند، نمونه برداری شد. نمونه ها با استفاده از روش PCR مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    15 فرد سالم، 25 بیمار مبتلا به رینوسینوزیت مزمن و 24 بیمار مبتلا به پولیپ وارد این مطالعه شدند. موارد مثبت توکسین استرپتوکوک گروه A در افراد مبتلا به پولیپ بینی و افراد مبتلا به رینوسینوزیت در مقایسه با افراد سالم از نظر آماری اختلاف معنی دار داشت. (به ترتیب با 001/0P= و 005/0P=) ولی موارد مثبت توکسین استرپتوکوک گروه A بین گروه افراد مبتلا به پولیپ بینی و مبتلا به رینوسینوزیت از نظر آماری تفاوت معناداری نداشت (4/0P=).
    نتیجه گیری
    استرپتوکوک ها می توانند نقش موثری در بروز یا تشدید پولیپ داشته باشند و سوپر آنتی ژن استرپتوکوکی گروه A با اعمال اثرات سوپرآنتی ژنی در اتیولوژی و پاتوژنز پولیپ با یا بدون رینوسینوزیت نقش اساسی داشته باشد.
    کلیدواژگان: سوپرآنتی ژن، استرپتوکوک پیوژن، پولیپ بینی، رینوسینوزیت مزمن
  • مرجان صباغیان، طاهره مدرسی، هانی حسینی فر، علی دلیری همپا، لیلا کریمیان، فیروزه غفاری، جلیل حسینی، محمد علی صدیقی گیلانی صفحات 530-535
    زمینه و هدف
    تزریق اسپرم به داخل رحم (IUI)، یکی از روش های درمان ناباروری است که در طیف وسیعی از ناباروری ها استفاده می شود ولی کارآیی آن در درمان زوج های نابارور با عامل مردانه مورد مناقشه است. ما در این مطالعه ارتباط پارامترهای منی و نیز سن زن و شوهر را با میزان موفقیت IUI در بیماران مراجعه کننده به کلینیک ناباروری پژوهشگاه رویان مورد بررسی قرار دادیم.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر، گذشته نگر بوده و جمعیت مورد مطالعه، 998 زوج است که طی شش ماه در بخش جنین شناسی پژوهشگاه رویان مورد IUI قرار گرفتند. معیار اصلی در حصول نتایج، بارداری بالینی بود. اطلاعات مورد نظر از جمله سن و نتایج آزمایشات منی از پرونده این بیماران استخراج شد.
    یافته ها
    از 998 سیکل مورد بررسی، 157 سیکل (7/15 درصد) منجر به بارداری شد. میانگین سنی زنان در دو گروه موفق و ناموفق اختلاف معناداری نداشت. میانگین سنی مردان نیز در دو گروه دارای اختلاف معناداری نبود. از لحاظ پارامترهای منی (غلظت، شمارش تام سلول های متحرک، تحرک تام، تحرک در کلاس های A، B و A+B و شکل طبیعی) نیز بین دو گروه موفق و ناموفق ارتباط معناداری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که آنالیز مرسوم منی در چارچوب معمول نمی تواند پیش بینی کننده نتایج IUI باشد. از سن زن و شوهر نیز نمی توان در پیش بینی نتایج IUI استفاده کرد.
    کلیدواژگان: ناباروری، منی، تزریق منی، بارداری
  • سعید عابدیان کناری، محمد شکرزاده، حامد حقی امین جان، نفیسه نصری، احد علیزاده صفحات 536-540
    زمینه و هدف
    سرطان معده از سرطان های شایع دستگاه گوارش می باشد. کاسپازها نقش مهمی در گسترش و پیشرفت سرطان دارند، لذا در این مطالعه چندشکلی ژن های کاسپاز 3 و 9 در بیماران مبتلا به سرطان معده بررسی شدند.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مورد- شاهدی، 100 فرد مبتلا به سرطان معده و 100 فرد سالم از نظر پلی مورفیسم ناحیه G>T: 4647601rs ژن کاسپاز 3 و ناحیه A>G1263- پروموتور ژن کاسپاز 9 ارزیابی شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه بیان گر افزایش تعداد آلل جهش یافته G در گروه کنترل بود که منجر به کاهش بروز بیماری سرطان معده شده بود (0001/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که غربالگری پلی مورفیسم کاسپاز 9 (-A>G1263) می تواند به عنوان یک نشان گر مفید در تعیین حساسیت فردی به سرطان معده و نیز کمک به راه کارهای پیشگیری و درمانی در افراد مستعد باشد.
    کلیدواژگان: نواحی پروموتور، سرطان معده، ژنتیک، چندشکلی ژنی
  • قدرت الله مداح، حسین شباهنگ، رضا شریفی نوقابی صفحات 541-545
    زمینه
    بیماری هیداتید از بیماری های شایع مشترک بین انسان و دام می باشد، شایع ترین محل درگیری در این بیماری کبد است. درگیری لگنی و ایجاد علایم عصبی اندام تحتانی از تظاهرات ناشایع این بیماری می باشد.
    معرفی بیمار: مرد 46 ساله با شکایت ضعف و اختلال حرکتی اندام تحتانی راست همراه با گزگز، مورمور و درد سوزشی رادیکولار اندام تحتانی راست به مدت دو ماه همراه با آتروفی و کاهش قدرت اندام تحتانی راست مورد بررسی قرار گرفت، که در سی تی اسکن توده کیستیک لگنی در محل حفره سیاتیک مشهود بود. در جراحی انجام شده توده کیستیک در عمق لگن در سمت راست در ناحیه حفره سیاتیک حاوی کیست های دختر وجود داشت که موید کیست هیداتید بود.
    نتیجه گیری
    کیست هیداتید می تواند با درگیری لگنی و تحت فشار قراردادن ریشه های اعصاب، علایم عصبی ایجاد نماید، لذا در مناطق آندمیک برای بیماری هیداتید، در بیماران با توده لگنی و تظاهرات عصبی کیست هیداتید لگنی می باید در تشخیص های افتراقی مورد توجه باشد.
    کلیدواژگان: بیماری هیداتید، سیاتیک، توده لگنی
  • محمدرضا خاجوی، امیر علی اورندی، پژمان پورفخر، فرهاد اعتضادی صفحات 546-549
    زمینه و هدف
    رفلکس تریژمینوکاردیاک (Trigeminocardiac reflex، TCR) شامل برادی کاردی، کاهش فشارخون، آپنه و افزایش حرکات معده می باشد که به هنگام دستکاری عصب پنج می تواند بروز کند.
    معرفی بیمار: بیمار مرد 26 ساله ای بود که با علایم سردرد مداوم یک طرفه، مشکل در بلع مراجعه نموده بود هم چنین کاهش شنوایی عصبی و انحراف زبان به سمت چپ داشت. هنگامی که جراح در حال دایسکشن در مسیر عصب تری ژمینال بود، ناگهان برادی کاردی و افت فشارخون ایجاد شد که بعد از توقف دست کاری ضربان قلب خود به خود به حالت نرمال برگشت اما با تکرار تحریک، شدت رفلکس و برادی کاردی بدون خستگی پذیری بیش تر شد که با تجویز 5/0 میلی گرم آتروپین بهبود یافت.
    نتیجه گیری
    خطر بروز TCR در عمل جراحی اعصاب وجود دارد. مانیتورینگ مداوم همودینامیک این امکان را می دهد که به محض بروز آن جراحی را متوقف و از بروز حوادث ناگوار بعدی جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: رفلکس تریژمینوکاردیاک، جراحی قاعده جمجمه، بیهوشی
|
  • Atefeh Mahmoudi, Mehri Kadkhodaee, Fereshteh Golab, Atefeh Najafi, Zahra Sedaghat, Parisa Ahghari Pages 485-492
    Background
    Several studies indicate that gender differences exist in tolerance of the kidney to ischemia reperfusion (IR) injury. Recently، postconditioning (POC)، induction of brief repetitive periods of IR، has been introduced to reduce the extent of the damage to the kidney. This method was shown to attenuate renal IR injury by modifying oxidative stress and reducing lipid peroxidation. Considering the gender effect on the results of several treatment methods، in this study، we investigated the impact of gender on the protective effect of POC on the rat kidney.
    Methods
    In this study، after right nephrectomy، 48 male and female rats were randomly divided into 6 groups of 8 rats: In IR group، with the use of bulldog clamp، 45 minutes of left renal artery ischemia was induced followed by 24 hours of reperfusion. In the sham group، all of the above surgical procedures were applied except that IR was not induced. In the POC group، after the induction of 45 minutes ischemia، 4 cycles of 10 seconds of intermittent ischemia and reperfusion were applied before restoring of blood to the kidney. 24 hours later، serum and renal tissue samples were collected for renal functional monitoring and oxidative stress evaluation.
    Results
    Postconditioning attenuated renal dysfunction considering the significant decrease in plasma creatinine and BUN compared with IR group only in male rats (P<0. 05). Also، POC attenuated oxidative stress in male rats’ kidney tissues as demonstrated by a significantly reduced malondialdehyde (MDA) level and increased superoxide dismutase (SOD) activity (P<0. 05). In female rats، there were no changes in functional markers and oxidative stress status in POC group compared to IR group.
    Conclusion
    Considering gender difference، POC had protective effect against IR injury by attenuating functional and oxidative stress markers in male rat kidneys. This protective effect was not seen in female rats.
    Keywords: ischemic, kidney, postconditioning, sex difference
  • Mohammad Najafimosleh, Sedighe Rashnotaie, Ehsanollah Ghaznavi Rad, Hamid Abtahi, Gholamreza Taleie Pages 493-501
    Background
    The aim of this study was compared the efficacy of the designed primers and already published primers for detection of the exoA، oprL and algD genes by PCR assay for finding a rapid، accurate and highly sensitive and specific procedure to detect the Pseudomonas aeruginosa in the serious and fatal infections such as cystic fibrosis disease، burned individual.
    Methods
    A total of 150 clinical specimens were inoculated in to routine and selective culture media for Pseudomonas aeruginosa isolation. Specific primers were designed by bioinformatics analysis for detection of the virulence genes exoA، oprL and algD. The available sequences of these three genes were obtained from NCBI and multiple alignments were performed to find the conserved sequences of each gene for primer designing. Both multiple alignment and primer designing steps were carried out by AlleleID software، version 7. 0.
    Results
    Microbiological culture methods were showed that 70 Pseudomonas aeruginosa strains isolated from the 150 clinical specimens. PCR assay performed by using the designed primers shown 68، 70 and 69 positive results from 70 direct specimens for exoA، oprL and algD respectively that shown 97. 2%، 100% and 98. 6% sensitivity for above genes. PCR assay performed by using the already published primers shown 57، 49 and 28 positive results for above genes respectively that shown 81. 5%، 70% and 40% sensitivity.
    Conclusion
    The present study shows that by using the high specific primers for detection of the mentioned genes of the Pseudomonas aeruginosa. The conventional PCR assay detected the early colonization of the organism in Cystic Fibrosis patients with more sensitivity and specificity before several mounts to obtain positive culture. Indeed PCR assay with high specific primers has more sensitivity and specificity as a rapid and accurate diagnosis of the organism in other deadly infections by using the direct clinical specimens.
    Keywords: cystic firosis, genes, polymerase chain reaction, pseudomonas aeruginosa
  • Iraj Ragerdi Kashani, Mohammad Ansari, Kobra Mehrannia, Kasra Moazzemi, Safura Vardasbi Joybary Pages 502-508
    Background
    A number of studies on reproduction have mentioned Origanum Vulgare extract’s ability to reduce mortality rates and improve fertility rates. However، other studies have suggested that it is possible to use Origanum Vulgare extract to induce abortion. The aim of this study was to investigate the effect of different doses of Origanum Vulgare on embryo survival and macroscopic abnormalities in mice.
    Methods
    In this study، 24 mice Balb/c female weighting approximately 25-30 g were divided into 4 groups. Origanum Vulgare extract was prepared; different concentrations (2. 5، 12. 5، and 25 mg in 0. 25 ml distilled water) were administered، by oral gavage، to three experimental groups of mice between day 6 (starting gastrulation) until day 15 of pregnancy (end of organogenesis). The control group consisted of six mice that received 0. 25 ml of distilled water daily. On day 16 of study، pregnant mice were anesthetized by chloroform and fetuses were removed and stained with Alcian Blue، Alizarin Red s and microwave irradiation. Morphological and skeletal abnormalities were investigated by light and stereomicroscopes.
    Results
    The results of this study showed that high doses of the Origanum Vulgare extract significantly decreased the mean number of embryos (100. 5، P>0. 05)، mean number of live embryos (70. 5، P>0. 05) in each mouse and resulted in significant reduction in mean weight (11848 mg، P>0. 05) and crown-rump length (11. 90. 23 mm، P>0. 05) and the overall size of fetuses compared to control group، whereas there was no significant difference between the groups receiving low dose of Origanum Vulgare extract with control group. In addition، under the effect of the Origanum Vulgare extract the subcutaneous bleeding seemed (20. 1، P>0. 05) significantly more frequent compared to the control group.
    Conclusion
    Origanum Vulgare extract did not have any positive effect on fetal development; and high dosages led to an increased incidence rate of abortion and fetal malformations in the fetuses of women who received it.
    Keywords: abortion, embryonic structures, origanum vulgare, teratogens
  • Mehdi Moghtadaei, Razieh Nabi, Ali Amiri, Farzam Mokarami Pages 509-517
    Background
    The goal of this study was to evaluate، functional capacity of the knee in flexion and internal rotation after hamstring ligament harvest for Anterior Cruciate Ligament (ACL) reconstruction.
    Methods
    Fifty patients (male and 18-45 years old) with isolated ACL injury، randomly allocated in two equal groups (in one group، ACL reconstruction was performed with Tibialis Posterior allograft and in another group with quadruple hamstring ligament auto graft) and before and 6 months after surgery in both groups isokinetic flexion strength and isometric internal rotation strength of knee evaluated with Biodex System 4 dynamometer and rotational torque recorder، in order. Isokinetic flexion strength evaluated in sitting and prone position; the later position was performed for deep flexion strength evaluation. Also subjective and objective assessment of all patients pre operatively and 6 months post operatively was documented with International Knee Documentation Committee (IKDC) questionnaire. In this study for first time، rotational torque strength of knee was recorded with new design measure، from isometric aspect and not isokinetic.
    Results
    Although significant improvements in IKDC scores، flexion and internal rotation capacity of the knee were observed in both groups، post operatively in respect to pre operatively; there was no significant difference between 2 groups. (P<0. 05 or more than 95% confidence Interval of the difference)
    Conclusion
    This study demonstrates that ACL reconstruction surgery، improves knee performance in flexion and internal rotation، regardless of hamstring tendon harvesting. Considering potential complications of allograft (for example: transfer of harmful diseases from donor to recipient)، it is logical to use hamstring auto graft ligament for ACL reconstruction surgery. Because result of this study is not longstanding follow up and limited to male sex، for more worthfull conclusion، we suggest future study in both sex and with long duration of follow up.
    Keywords: Anterior cruciate ligament reconstruction, autologous transplant, autologous transplantation, biomechanics, knee
  • Marzieh Mehrafza, Azadeh Raoufi, Parvaneh Abdollahian, Zahra Nikpouri, Mehri Nasiri, Ahmad Hosseini Pages 518-523
    Background
    Polycystic ovarian syndrome (PCOS) is the most common endocrinological disorders that affect approximately 5-7% of women in reproductive age. There is not any consensus about the efficient in vitro fertilization (IVF) protocol for patients with PCOS. The aim of the present study was to compare the half and one-third dose depot gonadotropin-releasing hormone (GnRH) agonist protocols versus the GnRH antagonist protocol in PCOS patients.
    Methods
    In the present study، we retrospectively evaluated 119 infertile women with PCOS. The patients entered in the study in accordance with Rotterdam criteria. According to GnRH analogue used for pituitary suppression، patients were divided into three groups: half and one-third dose depot GnRH agonist protocols and GnRH antagonist protocol. In GnRH agonist protocol، half or one-third dose depot Decapeptyl (1. 875 mg، 1. 25 mg) was injected on 21st day of previous cycle. In GnRH antagonist cycles، cetrotide 0. 25 mg were administered daily when the leading follicles reached 14 mm. All basal and controlled ovarian hyperstimulation (COH) characteristics were analyzed.
    Results
    Basal characteristics including: age، FBS، prolactin، hirsutism، length of menstrual cycle were similar between 3 groups. Statically significant decreases in days of stimulation، number of gonadotrophin ampoules and metaphase II (MII) oocytes were found in GnRH antagonist protocol (P<0. 001، P<0. 001 and P=0. 045)، while the decrease in biochemical pregnancy (P=0. 083) and live birth rate (P=0. 169) wasn''t significant. Number of embryos transferred were similar in the half and one-third dose depot GnRH agonist and GnRH antagonist cycles (P=0. 881). The incidence of OHSS weren''t significantly different between 3 groups (5%، 4. 9% and 12. 8%، P=0. 308).
    Conclusion
    Our study suggest that one-third dose depot GnRH agonist protocol could be a suitable choice for treatment of PCOS because of lower incidence of ovarian hyperstimulation syndrome (OHSS) as compared with half dose depot GnRH agonist and higher pregnancy rate as compared with GnRH antagonist.
    Keywords: in vitro fertilization, polycystic ovarian syndrome, ovarian hyperstimulation syndrome
  • Mohammad Farhadi, Mehdi Shekarabi, Shima Javadinia, Samileh Noorbaksh, Mahmood Faramarzi, Mohammad Reza Shokrollahi, Azardokht Tabatabaee Pages 524-529
    Background
    Nasal polyp (NP) is a benign mucosal mass located in both sinuses and nares which is mostly seen in association with cystic fibrosis، asthma or oversensitivity to aspirin. The prominent histological feature of NP is inflammatory cell infiltration with eosinophil predominance. Superantigens role in causing NP complications is already proven. Superantigens، which are mostly originated from Streptococci and Staphylococci، activate T cells strongly and increase the process of production and release of cytokines، and secretion of IgE from B cells، which in turn directly affects proinflammatory cells such as eosinophils، both in their tissues infiltration and functions.
    Methods
    The samples are collected from patients referring to ENT clinic in Rasoul Akram training Hospital in Tehran after thorough clinical and paraclinical examinations. For control group the samples collected from patients undergoing rhinoplasty. All the samples kept frozen and sent to immunology lab. The DNA of the excised tissues extracted and amplified by using the superantigens specific primers and PCR product detected by gel electrophoresis. The date analyzed by using mean and SD and χ2 analytical tools.
    Results
    Fifteen healthy individuals، 25 patients with rhinosinusitis and 24 with polyposis entered this trial. Group A Streptococcus toxin detection was significantly more frequent in those with nasal polyp and rhinosinusitis compared to healthy individuals (P=0. 001 and 0. 005، respectively)، but the results were almost the same for those with nasal polyp and rhinosinusitis (P=0. 4).
    Conclusion
    Streptococci may play an important role in induction or clinical exacerbation of polyposis and group A Streptococcus pyogenes exotoxin (SPEs) with superantigenic effects may have a crucial role in etiology and pathogenesis of polyps with or without rhinosinusitis. It is postulated that، T cells polyclonal activation by SPEs may cause recruitment of inflammatory cells in nasal mucosa. These inflammatory cells include IgE producing B cells laeding to allergic and inflammatory reactions in NP.
    Keywords: chronic sinusitis, nasal polyps, streptococcus pyogenes, superantigen
  • Marjan Sabbaghian, Tahereh Modarresi, Hani Hosseinifar, Ali Daliri Hampa, Leila Karimian, Firoozeh Ghaffari, Jalil Hosseini, Mohammad Ali Sadighi Gilani Pages 530-535
    Background
    Intrauterine insemination (IUI) is one the most common methods in infertility treatment، but its efficiency in infertile couples with male factor is controversial. This study is a retrospective study about correlation between semen parameters and male and female age with successful rate of IUI in patients attending to Royan Institute.
    Methods
    A total of 998 consecutive couples in a period of 6 months undergoing IUI were included. They were classified into two groups: couples with successful and unsuccessful pregnancy. Main outcome was clinical pregnancy. Data about male and female ages and semen analysis including concentration، total sperm motility، class A motility، class B motility، class A+B motility and normal morphology was extracted from patients’ records. Semen samples were collected by masturbation or coitus after 2 to 7 days of abstinence. Their female partners were reported to have no chronic medi-cal conditions and have normal menstrual cycles.
    Results
    One hundred and fifty seven of total 998 cycles (15. 7%) achieved pregnancy. The average of female age in successful and unsuccessful group was 28. 95±4. 19 and 30. 00±4. 56 years، respectively. Mean of male age was 33. 97±4. 85 years in successful group and 34. 44±4. 62 years in unsuccessful group. In successful and unsuccessful groups، average of sperm concentration was 53. 62±38. 45 and 46. 26±26. 59 (million sperm/ml)، normal morphology of sperm was 8. 98±4. 31 (%) and 8. 68±4. 81 (%)، sperm total motility was 47. 24±18. 92 (%) and 43. 70±20. 22 (%) and total motile sperm count was 80. 10±63. 61 million and 78. 57±68. 22 million، respectively.
    Conclusion
    There was no significant difference in mean of females’ age and males’ age between successful and unsuccessful groups (P<0. 05). In addition، there was no significant difference in semen parameters including concentration، total sperm motility، class A motility، class B motility، class A+B motility and normal morphology between two groups. It was shown that common semen analysis and male and female ages cannot predict IUI outcome.
    Keywords: infertility, insemination, pregnancy, semen
  • Saeid Abediankenari, Mohammad Shokrzadeh, Hamed Haghi Aminjan, Nafiseh Nasri, Ahad Alizadeh Pages 536-540
    Background
    Gastric cancer is the most prevalent cancer with poor survival in gastrointestinal tract. Caspase 3 and 9 play an important role in the development and progression of cancer. Polymorphisms in the genes for these enzymes can affect gene activity and thus may influence susceptibility to gastric cancer. In this study، caspase 3 and 9 genes polymorphisms in patients with gastric cancer were examined.
    Methods
    In a case - control study، 100 patients with gastric cancer and 100 healthy individuals were evaluated in the region rs4647601: G> T for caspase-3 and -1263 A> G gene promoter for caspase 9. DNA extraction was performed from whole blood according to manufacture protocol. RFLP-PCR method was carrying out for detection of caspase 3 and 9 genes genotype in two groups.
    Results
    In this study، 143 men and 57 women were evaluated. All of them were selected from the same race and geographical area. The results indicated an increase of the mutant G allele in the control group، which leads to a decreasing in the incidence of gastric cancer (P<0. 0001، OR: 0. 096، (%0. 95CL) =0. 04-0. 23).
    Conclusion
    It seems that screening of -1263 A> caspase 9 polymorphism could be a useful marker in personal sensitivity to gastric cancer and help to cancer treatment and prevention process. It is concluded that caspase gene variation may be a diagnostic factor in the gastric cancer.
    Keywords: genetic, polymorphism, promoter regions, stomach neoplasm
  • Ghodratolah Maddah, Hossein Shabahang, Reza Sharifi Noghabi Pages 541-545
    Background
    Hydatid disease or echinococcosis is a common parasitic disease of human and bovine، caused by infection with larva of the cestode echinococcus. Liver is the most common organ that is involved in this disease. Pelvic involvement and neurological symptoms، due to mass effect of pelvic involvement، in lower extremities are very uncommon manifestations of the disease.
    Case Presentation
    A forty six year old man was referred to clinic of surgery at Ghaem Hospital، Medical University of Mashhad، Iran. The patient complained about weakness and motor impairment in right lower extremity accompanied by numbness and radicular pain over past two months. Physical examination demonstrated muscular atrophy and reduced muscular strength in right lower extremity. Computed tomography and ultrasonographic studies showed a cystic mass in right side of the pelvic cavity with extention to the sciatic notch and another cystic mass in right gluteal region. Surgical operation revealed a cystic mass deep in pelvic cavity with the extention to the right sciatic notch with compression of nerve roots. The cystic mass was contained of daughter cysts which confirmed the diagnosis of hydatid cyst disease. This diagnosis was confirmed by pathologic assessment.
    Conclusion
    Although uncommon، but hydatid disease can involve the pelvic cavity and make a pelvic، usually cystic، mass; that can make compression on nerve roots and so making neurologic symptoms in lower extremities. So in endemic areas for hydatid disease، such as Iran، pelvic hydatid cysts should be considered as a possible differential diagnosis in patients presenting with the sciatic pain and neurological manifestations in whom a pelvic mass has been found too.
    Keywords: echinococcosis, sciatica, pelvis
  • Mohammad Reza Khajavi, Amirali Orandi, Pejman Pourfakhr, Farhad Etezadi Pages 546-549
    Background
    The Trigemino-cardiac reflex (TCR) has been studied as a phenomenon including; bradycardia، arterial hypotension، apnea and gastric hypermotility during manipulation of the peripheral or central parts of the trigeminal nerve.
    Case Presentation
    We report a case of a 26-year-old man undergoing surgery for a skull base extra axial tumor in right petrous bone suspected to metastasis of a previous renal cell carcinoma which had been treated four years ago. The patient presented with continuous and unilateral headache and difficulty in swallowing، sensory neural hearing loss، nasal speech and tongue deviation to left side. He underwent general anesthesia with standard monitoring and total intravenous anesthetic technique. The first episode of sudden onset bradycardia and hypotension related to surgical manipulation was detected intraoperatively in which the heart rate spontaneously returned to normal level once the surgical manipulation stopped. However، it repeated several times by beginning of tumor resection and manipulation in the region of trigeminal nerve. The intensity of bradycardia in subsequent episodes of TCR was relatively crescendo and had no fatigability. Finally، it was treated by administration of a single dose of atropine (0. 5mg/IV) and did not happen again.
    Conclusion
    The risk of TCR should be considered in any neurosurgical intervention involving trigeminal nerve and its branches، especially at the skull base surgeries. The vigilance of the medical team and continuous intraoperative hemodynamic monitoring alerts the surgeons to interrupt surgical maneuvers upon the TCR occurrence، immediately.
    Keywords: anesthesia, trigemino, cardiac reflex, skull base neurosurgery