فهرست مطالب

Medical Education Development - Volume:6 Issue: 11, 2013

Journal of Medical Education Development
Volume:6 Issue: 11, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/07/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیرا بصیر شبستری، ایمان شیرین بک، فاطمه سفیدی، حسین شرکت دلیری صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    دستیابی به حداکثر پیشرفت تحصیلی از جمله اهداف عالی آموزش است. سازگاری اجتماعی مهم ترین نشانه ی سلامت روان می-باشد. از آنجایی که هیچ یک از پژوهش های داخلی ٬ به مطالعه ی رابطه پیشرفت تحصیلی و سازگاری اجتماعی در دانشجویان دندانپزشکی نپرداخته، برآن شدیم که به انجام تحقیق حاضر بپردازیم.
    روش بررسی
    در سال تحصیلی 90- 1389 تعداد 87 نفر از دانشجویان دندانپزشکی قزوین وارد مطالعه ی توصیفی تحلیلی شدند. بدین نحو که براساس شماره ی دانشجویی، مشخصات فردی و نیز معدل تحصیلی سه ترم اخیر دانشجویان مشخص شد. بسته به سیر پیشرفت تحصیلی چهار دسته پرسشنامه ی کالیفرنیا (سوالات مشابه با فونت متفاوت) در اختیار دانشجویان قرار گرفت. نهایتا داده های مطالعه توسط و آزمون خی دو،آزمون تحلیل واریانس و آزمون T مستقل آنالیز آماری شدند.
    یافته ها
    بین جنسیت و سازگاری اجتماعی و پیشرفت تحصیلی رابطه ی معنا داری وجود نداشت 05/0p> بیشترین نمره ی میانگین سازگاری در دانشجویان با پیشرفت تحصیلی ثابت دیده شد. بین پیشرفت تحصیلی و سازگاری اجتماعی و مولفه های اجتماعی شدن و مسوولیت پذیری رابطه ی معنا داری یافت نشد.(05/0p>)
    نتیجه گیری
    علی رغم اینکه نتایج این مطالعه شاید به دلیل انتخاب دانشجویان ترم های بالاتر،توجه متولیان آموزش را به ارزیابی سلامت روانی دانشجویان و انجام اقدامات در راستای ارتقاء پیشرفت تحصیلی جلب می نماید.
    کلیدواژگان: سازگاری اجتماعی٬ پیشرفت تحصیلی٬ دانشجویان دندانپزشکی
  • مهدی سبحانی نژاد، مینا احمدیان صفحات 11-23
    زمینه و هدف
    برنامه درسی بالینی اساتید باید همسو با برنامه ی درسی دوره ی نظری پزشکی باشد در این راستا، پژوهش حاضر، ابعاد پنج گانه تعامل اساتید را بین دو برنامه ی درسی نظری و بالینی، مقایسه کرده است.
    روش بررسی
    روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی بوده است. از جامعه ی آماری دانشجویان استاژر و اینترن دانشگاه شاهد در سال تحصیلی 92-91 (175 N=) حسب برآورد آماری با فرمول کوکران، تعداد 120 نفر نمونه انتخاب شد. پرسشنامه محقق ساخته سنجش ابعاد تعاملی استاد با روایی مورد تایید خبرگان متخصص و نیز ضریب پایایی 97/0 و 95/0 در دو بخش نظری و بالینی در آلفای کرونباخ، مورد استفاده واقع شد.
    یافته ها
    در نحوه ی تعامل اساتید با دانشجو، همکار، جامعه مردم و خود، بین دو برنامه ی درسی نظری و بالینی تفاوت معنادار وجود داشت. رتبه بندی میانگین تعاملات اساتید در هر دو برنامه ی درسی نظری و بالینی به ترتیب شامل، تعامل استاد با؛ بیمار، دانشجو، خود، جامعه مردم و همکار بود بنابر این تفاوت های ذکر شده بین ابعاد تعاملات اساتید در دو نوع برنامه ی درسی، رتبه بندی ها را تغییر نداد.
    نتیجه گیری
    کاهش سطح تعامل در ارتباط با؛ دانشجو، جامعه مردم و خود، در برنامه ی درسی بالینی به نسبت نظری، تناقض در عمل اساتید است. جالب این که تعامل با همکار در برنامه درسی بالینی، ارتقا می یابد که این نیز تناقض بین گفته و عمل، اساتید و در دید دانشجو حاوی معانی متعدد است.
    کلیدواژگان: برنامه درسی بالینی، آموزش نظری، اعضای هیات علمی، دوره ی پزشکی، دانشگاه
  • رحیم سروری زنجانی، احمد جلیلوند، سعید ذبیحیان صفحات 24-29
    زمینه و هدف
    تشکیل آزمایشگاه مرجع سلامت، خود یک سرفصل جدیدی برای اجرا و ارتقای برنامه های آموزشی جامع می باشد.از طرفی دیگر، آگاهی از دیدگاه مخاطبین برنامه های آموزشی مداوم در مورد جنبه های مختلف این برنامه اهمیت ویژه ای دارد.هدف از این مطالعه، تعیین وضعیت و چگونگی اجرای برنامه های آموزش مداوم از دیدگاه کارکنان آزمایشگاه های پزشکی و انگیزه ی آنان از شرکت در این برنامه ها بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی توصیفی – مقطعی 89 نفر از پرسنل آزمایشگاهی شهر زنجان در سال 1387 پرسشنامه ای را تکمیل کردند که شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و 23 سوال شامل فهرستی از ویژگی های برنامه های آموزش مداوم، وضعیت مطلوب و انگیزه ی آنان از شرکت در چنین برنامه هایی بود.تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از فراوانی، میانگین و انحراف معیار صورت پذیرفت و مقایسه ی بین گروه ها با کمک آزمون مجذور کای انجام شد.
    یافته ها
    نمره ی میانگین و انحراف معیار برای میزان رضایت از شرکت در برنامه های آموزشی در گذشته 92/0 ± 1/2 و برای میزان ضرورت اجرای برنامه ها67/0 ± 39/4 بود (ازنمره ی 5). انگیزه ی اصلی از شرکت در برنامه های آموزشی مداوم در 4/58 درصد افراد، تحکیم اطلاعات قبلی و کسب اطلاعات جدید بود و 6/78 درصد آنان، روش حضوری را روش آموزشی مطلوب می داستند.
    نتیجه گیری
    نتایج مبین اینست که اکثریت کارکنان آزمایشگاه ها، نگرش مثبت و انگیزه ی علمی نسبت به برنامه های آموزش مداوم دارند؛ اگر چه این برنامه ها در گذشته مطابق انتظارات آن ها نبوده است. به هر حال بر مبنای دیدگاه آنان و نیاز سنجی، طراحی پروتکل ویژه ای برای اجرای برنامه های آموزشی مورد نیاز می یاشد.
    کلیدواژگان: آموزش مداوم، برنامه ی آموزشی، کارکنان آزمایشگاه های تشخیص طبی، انگیزه
  • فرانک شریفی، عبدالامیر فیضی، الهه ارتیشه دار صفحات 30-40
    زمینه و هدف
    افزایش دسترسی به سخت افزار و نرم افزارها برای آموزش از راه دور دریچه ای نو را به روی سازمان های آموزشی در جهت بهبود کیفیت آموزش گشوده است. این مطالعه به منظور بررسی میزان رضایت و نیز موفقیت دانشجویان پزشکی در درس فیزیوپاتولوژی غدد با دو روش تدریس سخنرانی و آموزش از راه دور طراحی شد.
    روش بررسی
    این مطالعه بر روی 57 دانشجوی پزشکی در مقطع فیزیوپاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال تحصیلی 92-1391 انجام شد. مطالب درسی در درس فیزیوپاتولوژی غدد به دو قسمت تقسیم شد. یک قسمت به روش سخنرانی به شکل سنتی توسط دو آموزشگر این رشته تدریس شد و نیمه دیگر توسط محقق با دو روش سخنرانی و آموزش از راه دور برای محتواهای مختلف ارایه گردید. در پایان ترم رضایت مندی دانشجویان با پرسشنامه ای استاندارد سنجیده شد و نمرات آن ها در محتوای تدریس شده با سخنرانی با محتوای تدریس شده از راه دور مقایسه شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین نمره کسب شده توسط دانشجویان در محتوای تدریس شده از راه دور (7/2 ± 9/11) و محتوای تدریس شده با سخنرانی توسط همان استاد (3/2 ± 25/12) و نیز توسط اساتید دیگر(4/3 ± 2/11) وجود نداشت. دانشجویان قوی کلاس تفاوت معنی داری را در نمره ی کسب شده از محتوای تدریس شده به روش آموزش از راه دور با سخنرانی نشان ندادند. با این وجود نمره ی دانشجویان ضعیف در دروس تدریس شده با سخنرانی از لحاظ آماری بیشتر بود اگرچه میزان موفقیت آن ها در پاس کردن درس مربوطه متفاوت نبود.
    نتیجه گیری
    آموزش از راه دور به اندازه ی روش سخنرانی در کلاس برای انتقال مفاهیم در درس فیزیوپاتولوژی غدد در دانشجویان پزشکی موثر است. بررسی هزینه بری این دو روش در مقایسه با هم توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آموزش مجازی، آموزش از راه دور، دانشجویان پزشکی، روش آموزشی
  • معصومه محبی، غلامرضا حسامی، گیتی کریم خانلویی صفحات 41-49
    زمینه و هدف
    کتاب ها و مطالب آموزشی زبان تخصصی را شاید بتوان مهم ترین رکن در برنامه ی آموزش زبان انگلیسی با اهداف دانشگاهی در ایران درنظرگرفت. بنابراین، ارزیابی آن ها می تواند به شناسایی نقاط ضعف وقوت آن ها کمک کرده، وباعث ارتقای کیفیت آن ها شود. هدف این مطالعه بررسی نگرش های دانشجویان پزشکی و اساتید زبان انگلیسی نسبت به کتاب زبان تخصصی پزشکی و همچنین بررسی چالش هایی بود که در حیطه ی آموزش و یادگیری زبان وجودداشته است.
    روش بررسی
    به منظور انجام این مطالعه 175 دانشجوی رشته ی پزشکی و 25 تن از اساتید زبان انگلیسی از چهاردانشگاه پزشکی کشور(دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ودانشگاه زنجان)انتخاب شدند.برای جمع آوری اطلاعات ازپرسش نامه و مصاحبه استفاده گردید. آزمون آماری مورد استفاده آزمونهای T-test و MANOVA بودند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه ی آماری نشان داد که تفاوت معناداری بین نگرش دانشجویان و اساتید نسبت به کتاب زبان تخصصی پزشکی وجود نداشت، ولی تفاوت معناداری بین نگرش آن ها نسبت به شش جنبه ی مختلف کتاب وجود داشت. نتایج مصاحبه هم نشان داد که کلاس های پرجمعیت، نبود کتب مناسب نیاز فراگیران، نبوداهداف مشخص درحیطه ی زبان تخصصی، وکمبود زمان ازبزرگترین چالش های دانشجویان پزشکی و اساتید زبان بود.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد که اگرچه نگرش های مثبتی نسبت به کتاب وجود دارد، ولی بیشتر اساتید، آن را برای آموزش زبان تخصصی کافی نمی دانند. به علاوه آن ها بر این عقیده اند که، تعداد دانشجویان در کلاس ها باید کاهش یابد، اهداف آموزش زبان در حیطه ی پزشکی مشخص شود وسپس بر اساس آن اهداف، مطالب درسی مناسب نیاز یادگیرندگان فراهم گردد
    کلیدواژگان: نگرشها، کتب درسی زبان تخصصی، معلمان، یادگیرندگان، چالشها
  • علی محمدی، جمشید محمدی صفحات 50-60
    زمینه و هدف
    محیط یادگیری شامل کلیه ی شرایط و امکانات فیزیکی، روانی، عاطفی، عوامل فرهنگی و اجتماعی است که بر رشد و توسعه ی یادگیرنده دریک موسسه آموزشی تاثیر می گذارد. بین محیط یادگیری و پی آمد های ارزشمند از قبیل رضایت، موفقیت دانشجویان رابطه ی آشکار وجود دارد. لذا این مطالعه باهدف ار زیابی محیط یادگیری و آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان از دیدگاه دانشجویان صورت گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی- مقطعی در سال91- 1390 در دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام گرفت. بدین منظور، یک نمونه ی 374 نفری از دانشجویان به روش طبقه ای نسبتی و در هر طبقه به روش تصادفی منظم انتخاب شدند. برای بررسی محیط یادگیری و آموزشی از پرسشنامه ی ارزیابی محیط آموزشی داندی(DREEM) استفاده شد. در تجزیه و تحلیل داده های این پژوهش و از آمارهای توصیفی و تحلیلی مثل میانگین، آزمون تی نمونه های مستقل (Independent Samples T-test) و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره ی کلی محیط آموزشی و یادگیری 26/ 100 ازحداکثر نمره ی 200 (14/50 درصد) بود که به معنی حد متوسط است. کمترین نمره ی میانگین ادراک دانشجویان23/ 22 از حداکثر نمره 48 (5/46 درصد) به بعد یادگیری مربوط بود، بیشترین نمره ی میانگین ادراک دانشجویان 03/ 23 از حداکثر نمره 44 (35/52 درصد) به بعد مدرسین مربوط می شد. تفاوت میانگین نمرات ادراک دانشجویان در همه ابعاد به جزء بعد مدرسین برحسب دانشکده از نظرآماری معنی دار بود (05/0 > P)، ولی تفاوت میانگین نمرات برحسب جنس از نظرآماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که ادراک دانشجویان از محیط آموزشی در حد متوسط است و فضا برای بهبودی و اصلاح در همه ابعاد محیط آموزشی وجود دارد. اما نیازبه اصلاح در ابعاد یادگیری و شرایط اجتماعی بیشتر احساس می گردد.
    کلیدواژگان: ادراک دانشجویان، محیط یادگیری، پرسشنامه داندی
  • آعلیرضا میرزایی کارزان، ستار کیخاونی، مرتضی حسین زاده، علی اشرف عیوضی صفحات 61-71
    زمینه و هدف
    نیازسنجی آموزشی اولین گام در برنامه ریزی برنامه های توسعه ی اعضای هیات علمی است که به نوبه خود موجب ارتقای کیفیت آموزش و پرورش می شود. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین و اولویت بندی نیازهای آموزشی اعضای هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی ایلام انجام گرفت.
    روش بررسی
    در پژوهشی توصیفی، جامعه ی آماری به دو گروه دسته بندی شد. بر اساس مدل نیازسنجی سه بعدی کافمن، ابتدا با استفاده از مصاحبه، اطلاعات کلی درخصوص نیازهای آموزشی اعضای هیات علمی از شرکت کنندگان گروه اول گرد آوری شد و سپس با روش کدگذاری سه مرحله ای اشتراوس و کوربین،گویه ها یا کدهای مربوطه، استخراج گردید که نهایتا در شش حیطه ی کلی دسته بندی و تدوین شدند. در مرحله پایانی، میزان نیاز آموزشی و اولویت هر کدام از موضوعات حیطه ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته (روا و پایا85/0 r=) از دیدگاه خود اعضای هیات علمی تعیین شد. تجزیه وتحلیل داده ها با روش های آمار توصیفی همچون فراوانی، میانگین، انحراف معیار و آزمون T استیودنت استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در حیطه ی آموزش و یادگیری، بالاترین نیاز آموزشی مربوط به شیوه های نوین تدریس و کمترین نیاز آموزشی مربوط به برگزاری ژورنال کلاب؛ در حیطه ی ارزشیابی آموزشی، بالاترین نیاز آموزشی مربوط به شیوه های ارزشیابی دانشجو وکمترین نیاز آموزشی مربوط به ارزشیابی به شیوه ی آزمون عینی ساختار مند (OSCE)؛ در حیطه پژوهش، بالاترین نیاز آموزشی مربوط به مقاله نویسی به زبان انگلیسی و کمترین نیاز آموزشی مربوط به اخلاق در پژوهش؛ در حیطه ی فناوری اطلاعات، بالاترین نیاز آموزشی مربوط به آشنایی با مهارت های فناوری اطلاعات و کمترین نیاز آموزشی مربوط به استفاده از کامپیوتر در آموزش؛ در حیطه عمومی، بالاترین نیاز آموزشی مربوط به شیوه ارتباط با دانشجو و کمترین نیاز آموزشی مربوط به اخلاق حرفه ای و در حیطه زبان انگلیسی، بالاترین نیاز آموزشی مربوط به نگارش متون علمی به زبان انگلیسی و کمترین نیاز آموزشی مربوط به ترجمه متون تخصصی بود.
    نتیجه گیری
    از دیدگاه مطالعه شوندگان،کلیه ی موضوعات مورد بررسی در این تحقیق به عنوان نیاز آموزشی قلمداد شدند و در اولویت بندی حیطه های شش گانه باتوجه به میانگین امتیازات، اولویت اول مربوط به حیطه ی زبان انگلیسی و اولویت آخر مربوط به حیطه ارزشیابی آموزشی بوده است.
    کلیدواژگان: نیازسنجی آموزشی، اعضای هیات علمی، برنامه ریزی آموزشی، توانمندسازی
  • آزیتا یداللهی، عظیم میرزازاده، لادن فتی صفحات 72-78
    زمینه و هدف
    شناسایی فاکتورهای موثر در پیشرفت تحصیلی دانشجویان و توجه به آن ها، گامی به سوی توسعه ی پایدار می باشد. هدف از انجام این پژوهش پیش بینی موفقیت تحصیلی از طریق مولفه های تفکر نقاد و برخی از متغیرهای جمعیت شناختی می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی می باشد که در آن 114دانشجوی پزشکی سال اول دانشگاه علوم پزشکی تهران شرکت کردند. جامعه ی آماری کلیه ی دانشجویان رشته پزشکی ورودی سال 90 بودند. دانشجویان پرسشنامه مهارت های تفکر نقاد کالیفرنیا (فرم ب) را در ابتدای سال تحصیلی تکمیل نمودند شاخص پیشرفت تحصیلی که معدل دانشجویان بود در پایان یک سال تحصیلی به همراه برخی از متغیرهای جمعیت شناختی آن ها جمع آوری شد. و در تحلیل نتایج از آمارهای توصیفی شامل میانگین، انحراف استاندارد، کمینه و بیشینه و نیز از آمار استنباطی رگرسیون چندگانه ی گام به گام استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد بین چهار خرده مقیاس تفکر نقاد و موفقیت تحصیلی رابطه ای وجود ندارد و تنها بین خرده مقیاس «تفسیر» و موفقیت تحصیلی رابطه معناداری وجود داشت (251/0=R) و در مجموع 3/6 درصد موفقیت تحصیلی را تبیین می کردند (063/0=R2). همچنین، در صورت تعمیم نتایج نمونه ی مورد مطالعه به جامعه ی اصلی متغیرهای پیش بین قادر به تبیین 4/5 درصد از واریانس موفقیت تحصیلی می باشند (054/0=R2Adj). ضریب رگرسیون متغیر پیش بین تفسیر نشان می دهد که این متغیر می توانند تغییرات مربوط به موفقیت تحصیلی را به گونه ای معنادار تبیین کنند (0001/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به پژوهش های صورت گرفته در دنیا در خصوص عوامل موثر بر تفکر نقاد حجم مطالب درسی و نحوی ارزشیابی بر پرورش این عملکرد ذهنی بسیار تاثیر گذار می باشند نتایج در پژهش حاضر حاکی از این است که تراکم مطالب درسی مجال تفکر را از فراگیران سلب می نماید همچنین استفاده از روش های ارزشیابی که بر مبنای حفظ کردن حجم وسیعی از اطلاعات تئوری و غیر کاربردی هستند، باعث می شود دانشجویان به سمت روش های یادگیری حفظی و بدون تفکر و استدلال سوق داده شوند. لذا ضروری است بر روی حجم محتوای آموزشی و نحوی ارزشیابی دانشجویان تمرکز بیشتری صورت گیرد همچنین برای نحوی پذیرش دانشجویان باید تدابیری اندیشید که تاثیر سهمیه در آن معقول تر شود
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، تفکر نقاد، پیشرفت تحصیلی
|
  • Samira Basir Shabestari, Iman Shirinbak, Fatemeh Sefidi, Hossein Sherkat Daliri Pages 1-10
    Background And Objective
    Achievement of maximum educational development is a major goal of education. Social adjustment is a main sign of psychological health. Because of lack of study regarding relationship of the educational development and social adjustment، this study was done.
    Materials And Methods
    Dental students of Qazvin University of Medical Sciences were included (N= 87). Depending on educational development، students were given four different California Questionnaires (Same questions with different font). Ultimately data was analyzed with the SPSS version 15 and K2، Variance، T-test and regression.
    Results
    There was not any significant relationship between social adjustment and educational development (p›0. 05). The greatest average of social adjustment was found in students with constant educational development. There was not any significant relation between educational development، social adjustment، social factors and responsibility (p›0. 05).
    Conclusion
    Attention of education authorities to evaluation of the students'' social health and taking measures for improving educational development is important.
    Keywords: Social adjustment, Achievement, Dental students
  • Mehdi Sobhaninejad, Mina Ahmadian Pages 11-23
    Background And Objective
    The clinical curriculum of medical teachers has to be in line with the theoretical curriculum. The present study has compared five aspects of the teachers'' interaction between theoretical curriculum and the clinical curriculum.
    Materials And Method
    The method was a descriptive survey. From the stager and intern students of Shahed University، in the academic year 1391-92 (N=175)، and with recourse to Krjsy and Morgan table، 120 samples were selected. The researcher-made questionnaire on the interactive aspects of the professors (with reliability confirmed by the experts) was used. Two sections of clinical and theoretical education with recourse to Cronbach alpha presented a validity of 0. 97 and 0. 95.
    Results
    There existed a meaningful difference between the way of interaction of the professors with students، with their colleague، with people and with the two theoretical and clinical curriculums. The rating average of professors'' interactions in both types of curricula included the interaction of professors with the patients، with students، with themselves، with society and with colleagues. Thus، the differences in the various types of interactions in two curriculum types did not change the ratings.
    Conclusion
    The decline in the interaction of professors with the students، society and themselves in clinical curriculum compared to that of the theoretical curriculum is the result of professors'' paradoxical actions. Interestingly، the interaction with the college in clinical curriculum increases، which by itself is the sign of a paradox between the teaching and practicing of professors and bears various meanings from students'' viewpoints.
    Keywords: clinical curriculum, theoretical education, faculty members, medical courses, university
  • Rahim Sorouri Zanjani, Ahmad Jalilvand, Saeed Zabihian Pages 24-29
    Background And Objective
    Developing of reference Health Laboratory، by itself is a new chapter in executing and promoting comprehensive education programs. On the other hand، learning about the participants'' views concerning different aspects of these programs is of special importance. The aim of this study was to determine the status of continuous education programs، implementation according to medical laboratory employees'' viewpoints and their motivation for participating in these programs.
    Materials And Methods
    In this descriptive، cross-sectional study، 89 laboratory personnel working at Zanjan، in 2008 completed a questionnaire consisting of two parts; demographic data and 23 questions including a list of items regarding continuous education programs، features، their optimum status and the participants'' motivation. Data was analyzed by SPSS software using frequency distribution، mean and standard deviation. The group comparison was made by Chi 2.
    Results
    The mean score and standard deviation for participants'' satisfaction of education program was 2. 1± 0. 92 and necessity of execution of these programs was 4. 39±0. 67 (out of 5). The main motivation for them in continuous education program was restoring the previous knowledge and acquiring new information in 58. 4 % of respondents. Non virtual was considered as an appropriate education program.
    Conclusion
    The results showed that most laboratory employees had a positive attitude and motivation toward continuous education program and that these program، were not according to their expectations in past. However، based on their viewpoint and «need assessment»، planning of a special protocol for execution of education programs is necessary.
    Keywords: Continuous education, education program, medical diagnostic laboratories employees, motivation
  • Faranak Sharifi, Abdolamir Feizi, Elahe Artishdar Pages 30-40
    Background And Objective
    Increasing access to hardware and software applications for e-learning has opened a new horizon facing educational institutions that can help to enhance the quality of education. This study was designed to compare the satisfaction and success rate of medical students for their endocrine pathophysiology course with two methods of education using e-learning vs lecture-based mode of instruction.
    Materials And Methods
    This study was conducted on 57 medical students of Zanjan University of Medical Sciences in academic educational year of 2012. Topics related to pathophysiology of endocrine system were divided into two parts. Half of the instructional content delivered via lecture-based approach by two other instructors while the remaining divided in two parts and conveyed by the researcher via e-learning and lecture. At the end of the course the level of satisfaction of the students was evaluated by a valid questionnaire and their scores in lecture courses were compared with scores in courses taught using distance education
    Results
    There were no significant differences between average test scores of students in e- learning courses (11. 9± 2. 7) and in lecture –based delivery of the course with the same teacher (12. 25± 2. 3) and also courses taught by lecture of other teachers (11. 2± 3. 4). The students were ranked based on their final scores in basic science courses. No difference was found between the scores of strong students in e-learning and lecture training contents. However، weak students got better scores in lecture training courses though their success rate to pass the courses were not different.
    Conclusion
    E-learning is as effective as conventional lectures in training the pathophysiology of endocrine system course in medical students. Studies on comparing cost of the two methods are recommended
    Keywords: E, Learning, Distance Education, Medical Students, Educational Method
  • Masoumeh Mohebi, Gholamreza Hessamy, Giti Karimkhanlouie Pages 41-49
    Background And Objective
    EAP textbooks and materials are probably the most important elements in our academic English courses in Iran. Therefore، their evaluation can help to identify their strengths and weaknesses، and hence، to improve their quality. The purpose of this study was to examine the perceptions of EFL instructors and medical students of their EAP textbook. It was also an attempt to find out about the challenges they may face in their teaching and learning contexts.
    Materials And Methods
    To conduct this study، we selected 175 medical students and 25 EFL instructors from four medical universities (Tehran University، Shahid-Beheshti University، Tehran Islamic-Azad University، and Zanjan University). The instruments for gathering data were a questionnaire and interviews. Statistical t-test and MANOVA were used for analyzing the data.
    Results
    The quantitative analyses showed that there was no significant difference between the students'' and EFL instructors’ perceptions of their EAP textbook. However، there were significant differences between their perceptions of six different aspects of the textbook. Moreover، the qualitative data showed that overcrowded classes، lack of appropriate materials to the learners’ needs، lack of clear objectives in the EAP context، and shortage of time were the major challenges instructors and students are faced with.
    Conclusion
    Although there were positive perceptions of the textbook، most of the instructors did not think that it was enough for an EAP course. Besides، they believed that the number of the students in their classes should be reduced; there should be clear objectives for EAP courses; and based on such objectives، relevant materials should be designed and developed for Iranian context.
    Keywords: Perceptions, EAP textbook, Instructors, Learners, Challenges
  • Ali Mohammadi, Jamshid Mohammadi Pages 50-60
    Background And Objective
    A learning environment is all of the physical surroundings، psychological or emotional conditions، and social or cultural influences affecting the growth and development of a learner in an educational institution. Learning environment is an important determinant of high quality learning. Elements of the educational environment are related to academic achievement and course satisfaction. Thus، the aim of this study was to assess the educational environment at Zanjan University of Medical Sciences based on students'' point of view.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was carried out at Zanjan University of Medical Sciences. A total of 374 students were selected randomly and the Dundee Ready Education Environment Measure (DREEM) was used for data collection. Data analysis was performed using SPSS 11. 5 and descriptive and analytical statistics such as the mean، the independent samples t test and one-way ANOVA. A total of 340 students (90. 9%) completed the DREEM.
    Results
    The overall DREEM score was 100. 26 out of a maximum 200. It represents an average educational environment. The highest DREEM score mean was 23. 03 out of maximum 44 (52. 35%) in students’ perceptions of the teachers (representing moving in the right direction) and the lowest DREEM score mean was 22. 23 out of maximum 48 (46. 5%) in students’ perceptions of the learning (representing negative attitude to learning). The difference of mean scores in faculties were statistically significant in all of the DREEM domains except teacher domain (p <0. 05). There was no statistically significant difference between male and female students for the DREEM subscale scores.
    Conclusion
    The finding of this study showed that students’ perceptions of the educational environment are average and there is a room for improvement in all domains of educational environment. But، improvements are needed more in learning and social self-perception domains.
    Keywords: Student's perception, Learning environment, DREEM
  • Alireza Mirzaei Karzan, Satar Keikhavani, Mortaza Hosseinzade, Ali Ashraf Aeivazi Pages 61-71
    Background And Objective
    Educational needs assessment is the first step in planning faculty development programs which، in turn، promotes the quality of education. The current study aimed at determining and prioritizing educational needs of faculty members in Ilam University of Medical Sciences.
    Materials And Method
    In a descriptive study، deputy for education، Education affairs، Research، CME، and EDC managers along with 20 concerned faculty members and 28 students were interviewed first. Second، all the faculty members were given a researcher-made questionnaire (r=0. 85) containing 47 questions in six main domains. Based on Kaufman''s 3D need assessment model، all domains were developed and by Strauss and Corbin 3-stage method details were extracted. Data analysis was conducted by descriptive methods; namely the frequencies، the mean، the standard deviation، and the T test.
    Results
    In teaching-learning domain، the most important educational need was recent teaching methods، while the least important went for journal club. In assessment domain، the most important one was student assessment method، while OSCE was the least. In research domain، the most important priority belonged to paper writing in English، while the least was ethics in research. From ITC domain view points، ITC Skills and applying computer in education were the most and the least priorities respectively. Similarly، in general skills domain teacher-student communication skills were the most important topic; however، professionalism was the least one. Finally، from the English language point of view، English writing/communication was the most important topic، while special scientific texts translation was the least important.
    Conclusion
    All studied topics were considered as educational needs by participants; however، out of all six domains، English language and educational assessment were the first and the last priorities respectively.
    Keywords: Educational need assessment, Faculty member, Educational planning, In service
  • Azita Yadollahi, Azim Mirzazadeh, Ladan Fata Pages 72-78
    Background And Objective
    Identifying factors affecting students'' academic achievement and paying attention to them is a step toward sustainable development. The aim of this study is predicting academic achievement through components of critical thinking and some sociodemographic variables.
    Materials And Method
    114 first-year medical student of Tehran University of Medical Sciences participated in this research. They completed California Critical Thinking Skills Test (CCTST) at the beginning of the academic year. At the end of the academic year، their average and some demographic variables were collected.
    Results
    Stepwise regression results showed that there is a significant relationship between inference and academic achievement (R=0/251)، (R2=0/063) and (R2Adj=0/054). Among the four components of sociodemographic variables a significant relationship was found between the subscale scores and academic achievement (F (2،101) =7. 317 P<0. 001).
    Conclusion
    The results of this research showed that with density of subject content، students cannot think and use evaluation methods based on memorization of large volume of information. Students learn memorization techniques without thinking and reasoning. Therefore، it is necessary to focus on the volume of subject content and student evaluation method. Also، students admission must change until the effectiveness of subscale scores become reasonable.
    Keywords: Critical thinking, Sociodemographic, Academic achievement