فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:17 Issue: 7, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/07/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هوشنگ نجفی، زینب محمدی یاریجانی*، علی پورمتعبد، سید حمید مدنی، سید ابوالحسن سیدزاده صفحه 394
    زمینه

    هدف این مطالعه بررسی اثرات محافظتی کروسین در برابر آسیب های بافتی و ارتشاح لکوسیتی ناشی از ایسکمی/خونرسانی مجدد کلیوی بود.

    روش ها

    در این مطالعه تجربی، 35 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (300-250 گرم) به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند. گروه Sham تحت جراحی، ولی بدون انسداد رگی قرار می گرفت و دوره معادل خونرسانی مجدد را سپری می کرد، گروه دوم، دریافت کننده حلال کروسین بود که تحت جراحی، نیم ساعت ایسکمی دوطرفه کلیوی و 24 ساعت خونرسانی مجدد قرار گرفت (I/R). گروه های سوم تا پنجم نیز تحت ایسکمی/خونرسانی مجدد قرار گرفته و کروسین را به ترتیب با دوزهای 100، 200 یا 400 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن به صورت داخل صفاقی دریافت می کردند. در پایان دوره خونرسانی مجدد، کلیه راست خارج شد و جهت مطالعات بافت شناسی تحت رنگ آمیزی با هماتوکسیلین و ائوزین قرار گرفت.

    یافته ها

    به دنبال اعمال ایسکمی/ خونرسانی مجدد اندازه فضای بومن، میزان نکروز سلولی در توبول های کورتکس و مدولای خارجی، احتقان عروقی و قالب های داخل توبولی در مدولای خارجی و داخلی افزایش یافت. اما تعداد گلبول های قرمز در مویرگ های گلومرولی کاهش یافت که تمام این آسیب ها توسط کروسین با هر سه دوز به طور قابل ملاحظه ای تخفیف پیدا کردند. به علاوه، ایسکمی/خونرسانی مجدد منجر به ارتشاح نسبتا شدید لنفوسیت ها به فضای بینابینی شد (001/0>P) و مصرف کروسین توانست ارتشاح آن ها را به طور معنادار کاهش دهد.

    نتیجه گیری

    تزریق داخل صفاقی کروسین دارای اثرات محافظت کننده در برابر آسیب های بافتی و ارتشاح لکوسیتی ناشی از نیم ساعت ایسکمی و 24 ساعت خونرسانی مجدد در کلیه است

    کلیدواژگان: ایسکمی، خونرسانی مجدد، کروسین، آسیب بافتی، ارتشاح لنفوسیتی
  • سینا پژمان، مجید مهدوی*، سعید بلالایی صفحه 404
    زمینه

    اخیرا اثرات ضد سرطانی ترکیبات خانواده کرومن در چندین رده سلولی گزارش شده است. در مطالعه حاضر برای اولین بار اثرات ضدسرطانی مشتقاتی از خانواده دی هیدروپیرانوکرومن بر رده ی سلولی K562 به عنوان مدل آزمایشگاهی لوسمی میلوئید مزمن (CML) مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    پس از کشت 105 سلول K562 در ظروف 96 تایی، تحت تاثیر مشتقات دی هیدروپیرانوکرومن در غلظت های 260-80 میکرومولار و فواصل زمانی 24، 48 و 72 ساعت قرار گرفت. از آزمون دفع رنگ تریپان بلو به منظور بررسی رشد و زیستایی در سلول های K562 استفاده شد. برای بررسی نوع مرگ سلولی از میکروسکوپ فلورسنت و آزمون قطعه قطعه شدن DNA استفاده گردید.

    یافته ها

    مشتقات دی هیدروپیرانوکرومن باعث مهار رشد وابسته به غلظت و زمان در سلول های K562 گردید، به طوری که میزان IC50 پس از 48 ساعت برای ترکیبات 4-PC، 4-CNC و 4-HC به ترتیب 240، 180 و 160 میکرومولار بود. ترکیبات 4-CNC و 4-HC دارای گروه های الکترون کشنده CN و OH بر روی حلقه فنیل موقعیت C4 قدرت مهار رشدی بیشتری نسبت به ترکیب مرجع 4-PC داشتند. همچنین داده های به دست آمده از مشاهدات میکروسکوپ نوری و آزمون قطعه قطعه شدن DNA و میکروسکوپ فلورسنت نشان دهنده وقوع آپوپتوز در سلول های K562 پس از 72 ساعت می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثرات مهار رشدی و آپوپتوزی دی هیدروپیرانوکرومن ها بر سلول های K562، این ترکیبات می توانند به عنوان کاندیدای خوبی برای مطالعات بیشتر در درمان سرطان خون مورد بررسی قرار گیرند.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، دیهیدروپیرانوکرومن، لوسمی میلوئید مزمن، K 562
  • بهروز بهروز، فهیمه سادات حسینی پور، حبیب الله خزایی، مهرداد کلانتری، مهران فرهادی، بهزاد بهروز صفحه 414
    زمینه
    هدف از این مطالعه مقایسه اثربخشی مدیریت استرس به شیوه شناختی- رفتاری (CBSM) بر علایم سوگ و اختلال استرس پس از سانحه دختران نوجوان داغدیده مهاجر افغان ساکن استان قم بود.
    روش ها
    این تحقیق از نوع شبه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه است. جامعه آماری شامل کلیه نوجوانان دختر 18-12 ساله داغدیده مهاجر افغانی تحت سرپرستی موسسه خیریه امام محمدباقر(ع) شهرستان قم در سال 91-1390 بود که براساس مقیاس تاثیر وقایع کودکان (GRIES-8) و پرسشنامه سوگ کودکان مورد ارزیابی قرار گرفتند و نمرات این دو پرسشنامه به عنوان خط پایه در نظر گرفته شد. افرادی که دارای بالاترین نمرات بودند، به عنوان افراد مورد پژوهش انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و گواه (8=n1=n2) تقسیم شدند. گروه آزمایشی ده جلسه مداخله درمانی را دریافت نمود. اطلاعات به دست آمده از گروه ها توسط نرم افزار SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان می دهد که تفاوت معناداری بین گروه آزمایش و گواه در نمرات سوگ و نمرات کلی PTSD و مولفه اجتناب وجود دارد (05/0P>). میزان تاثیر مداخلات درمانی در متغیرهای اجتناب و نمره کل به ترتیب 65 و 77 درصد و توان آماری به ترتیب 54 و 78 درصد بود. در مورد متغیر سوگ، میزان تاثیر مداخلات درمانی 66 و توان آماری 56 درصد بود.
    نتیجه گیری
    مدیریت استرس به شیوه شناختی- رفتاری موثر بوده و از آن می توان در مراکز درمانی جهت کاهش علایم سوگ و اختلال استرس پس از سانحه استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سوگ، اختلال استرس پس از سانحه، درمان شناختی، رفتاری مدیریت استرس، نوجوان داغدیده
  • اکبر برزگر شنگل، سیدباقر مرتضوی، حسن اصیلیان، حسین کاظمیان صفحه 423
    زمینه
    ترکیبات آلی فرار از جمله فراوان ترین آلاینده های هوا هستند که در نتیجه فعالیت های صنعتی در صنایع تولید مواد شیمیایی، پتروشیمی و صنایع وابسته تولید می شوند. ترکیبات مزبور نه تنها برای محیط زیست، بلکه برای سلامت انسان حتی در غلظت های کم مخاطره آمیز هستند. یکی از روش های کنترل این آلاینده ها استفاده از بسترهای کاتالیستی است. در مطالعه حاضر، میزان حذف بخارات تولوئن با استفاده از زئولیت طبیعی ایرانی از نوع کلینوپتیلولیت مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    برای انجام این مطالعه تجربی، ابتدا گرانول های زئولیت طبیعی با کاتیون مس اصلاح و با استفاده از حرارت کلسینه شدند. با استفاده از یک رآکتور تیوبی از جنس استیل، میزان حذف بخارات تولوئن توسط این بستر زئولیتی، در غلظت ها و دماهای مختلف و در دو دبی 1 و 2 لیتر در دقیقه مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اکسید مس به عنوان کاتالیزور می تواند شرایط اکسیداسیون بخارات تولوئن را در هوا بهتر کند به طوری که باعث کاهش دمای اکسیداسیون کامل بخارات تولوئن گردید. البته در این خصوص افزایش سرعت جریان هوای عبوری (دبی) و نیز افزایش غلظت تولوئن در محدوده های مورد آزمایش، تا حدودی باعث کاهش کارآیی بستر زئولیت شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که کلینوپتیلولیت، به عنوان یک زئولیت طبیعی در ایران به وفور یافت می شود، به نظر می رسد که اصلاح آن با اکسید مس بتواند بستر نسبتا خوبی برای حذف ترکیبات آلی فرار باشد.
    کلیدواژگان: تولوئن، ترکیبات آلی فرار، زئولیت طبیعی اصلاح شده، اکسیداسیون کاتالیستی
  • زینب قائم پناه، پرویز آزاد فلاح*، سیدرسول کاظم زاده طباطبایی صفحه 431
    زمینه

    یکی از پرکاربردترین ابزارهای اندازه گیری کیفیت زندگی کودکان، پرسشنامه سلامت کودک است. پژوهش حاضر با هدف بررسی خصوصیات روانسنجی نسخه فارسی پرسشنامه سلامت کودک (CHQ.PF-28) در بین دانش آموزان انجام شد.

    روش ها

    نمونه آماری پژوهش 800 دانش آموز ابتدایی و راهنمایی شهر تهران بودند که به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای از بین مدارس دولتی انتخاب شدند. با روش ترجمه و بازترجمه، سنجش استفهام و تطبیق فرهنگی، نسخه فارسی پرسشنامه تهیه شد. اعتبار پرسشنامه از طریق روش همسانی درونی (ضریب آلفای کرونباخ) و بازآزمایی، روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی و روایی محتوایی از طریق بررسی و انطباق مفاهیم با توجه به هدف زیرمقیاس ها توسط ارزیاب های مجرب مشخص شدند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل عاملی نشان داد که این پرسشنامه از دو عامل جسمانی و روانی- اجتماعی اشباع شده است که این نتیجه منطبق با نظریه کیفیت زندگی وابسته به سلامت است. ضرایب همسانی درونی و بازآزمایی پرسشنامه در اکثر مقیاس ها در حد بالایی بود. همچنین همبستگی معناداری در تحلیل محتوایی سوالات نشان داده شد.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش بیانگر این است که نسخه فارسی پرسشنامه سلامت کودک در اندازه گیری کیفیت زندگی وابسته به سلامت دانش آموزان از خصوصیات روانسنجی قابل قبولی برخوردار است

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی وابسته به سلامت، ساختار عاملی، روایی، اعتبار
  • حاتم گودینی، علیرضا اجرایی *، فرزاد ابراهیم زاده، قدرت الله شمس خرم آبادی، بهروز حمزه صفحه 442
    زمینه

    در سال های اخیر پدیده ریزگردها، مشکل جدی هوای شهر کرمانشاه به شمار می رود. ریزگرد ها اثرات نامطلوب بر سلامت انسان، اقتصاد و تغییر اقلیم می گذارند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط غلظت ریزگردها و بار مراجعه بیماران تنفسی و قلبی به بیمارستان های شهر کرمانشاه در سال1390 انجام گرفت.

    روش ها

    مطالعه حاضر مقطعی و از نوع توصیفی- تحلیلی است. غلظت ذرات معلق هوا در سه ایستگاه سنجش به طور اتوماتیک و براساس روش جذب اشعه بتا اندازه گیری شد. تعداد بیماران تنفسی با کد بین المللی J06-J70و بیماران قلبی با کد بین المللی I10-I25 مرتبط با آلودگی هوا از چهار بیمارستان شهر کرمانشاه استخراج گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار EXCEL و SPSS و آزمون های کروسکال- والیس، رگرسیون خطی و غیرخطی تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    غلظت های بالای PM10 در فصل بهار و غلظت های پایین آن در فصل پاییز اتفاق افتاد. بیشترین میانگین غلظت 24 ساعته PM10 در فروردین ماه و 1953میکروگرم بر مترمکعب بود. بیشترین و کم ترین بار مراجعه بیماران تنفسی به ترتیب در فصل بهار و زمستان و بیشترین و کمترین بار مراجعه بیماران قلبی در فصل تابستان و پائیز بود. از نظر جنسیت، بیماران مرد بیشترین مراجعه را داشتند. ارتباط بین بار مراجعه بیماران تنفسی و قلبی و وقوع ریزگردها از لحاظ آماری معنادار بود (001/0P=).

    نتیجه گیری

    وقوع و تشدید پدیده ریزگردها در شهر کرمانشاه ممکن است بتواند بار مراجعه به بیمارستان ها را افزایش داده و خطر بروز بیماری های تنفسی و قلبی را بالا ببرد. برای کاهش اثرات، آمادگی و تجهیز بیمارستان ها و سیستم های بهداشتی ضرورت دارد.

    کلیدواژگان: ریزگردها، بیماران تنفسی و قلبی
  • رضا سلطانی شال، حمیدرضا آقا محمدیان شعرباف، حسین کارشکی صفحه 449
    زمینه
    بیماری های قلبی عروقی یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان است، بیماری کرونری قلب یکی از بیماری های قلبی-عروقی است که سبب کاهش کیفیت زندگی مبتلایان می گردد. مطالعات نشان داده اند که علاوه بر متغیرهای جسمانی، مولفه های روان شناختی نیز بر کیفیت زندگی بیماران عروق کرونری قلب تاثیر می گذارند. مطالعه حاضر به بررسی نقش تیپ شخصیتی D و هوش هیجانی با میانجی گری استرس ادراک شده و راهبردهای مقابله ای در کیفیت زندگی بیماران قلبی می پردازد.
    روش ها
    180 بیمار قلبی از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه های تیپ شخصیتی D، هوش هیجانی، استرس ادراک شده، راهبردهای مقابله ای و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی را تکمیل نمودند. اثرات مستقیم و الگوی میانجی گرایانه متغیرها از طریق تحلیل مسیر و توسط نرم افزار Lisrel مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    هوش هیجانی به طور معناداری بر استرس ادراک شده، راهبردهای مقابله ای و کیفیت زندگی اثرگذار بود. بعلاوه تیپ شخصیتی D، به طور معناداری بر استرس ادراک شده و راهبردهای مقابله ای اثرگذار بود اما بر کیفیت زندگی اثری نداشت. استرس ادراک شده و راهبردهای مقابله ای نقش مستقیمی بر کیفیت زندگی داشتند و نقش میانجی معناداری در رابطه بین تیپ شخصیتی D و هوش هیجانی با کیفیت زندگی بیماران کرونری قلب ایفا می کردند. کاهش کیفیت زندگی بیماران قلبی با استرس و مقابله هیجان مدار، رابطه منفی و هوش هیجانی و مقابله مساله مدار، رابطه مثبت داشت.
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های مرتبط با سبک های مقابله ای سازگارانه، تیپ شخصیتی، مدیریت استرس و هوش هیجانی می تواند سبب بهبود کیفیت زندگی بیماران کرونری قلب گردد
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، استرس، سبک مقابله ای، شخصیت، هوش هیجانی
|
  • Houshang Najafi, Zaynab Mohamadi Yarijani, Ali Pourmotabed, Seyed Hamid Madani, Seyed Abolhasan Seyedzadeh Page 394
    Background

    The aim of this study was to investigate the protective effects of crocin against tissue damages and leukocyte infiltration induced by renal ischemia/reperfusion.

    Methods

    In this experimental study, 35 male Wister rats weighing 250-300 g were randomly divided into 5 groups; 1. Operated controls, but no vessel occlusion was considered and passed during equivalent reperfusion period for Sham group. The second group received solvent of crocin and went through surgery, bilateral renal ischemia for 30 min and 24-h reperfusion period (I/R). The rest (group 3-5) underwent Ischemia/reperfusion and received a dose of crocin with 100, 200 or 400 mg/kg,ip respectively. At the end of reperfusion period, the right kidney tissue were collected and after staining with haematoxylin-eosin, subjected to microscopic study.

    Results

    Following ischemia/reperfusion, the Bowman's space size, cell necrosis in the tubules of the cortex and outer medulla, vascular congestion and tubular casts in the outer and inner medulla increased. However, RBCs number in glomerular capillaries decreased and all these injuries were improved considerably via taking crocin using every three doses. In addition, ischemia/reperfusion leads to partially severe infiltration of lymphocytes into interstitial space (P<0.001), and crocin could decrease their infiltration significantly.

    Conclusion

    Intraperitoneal administration of Crocin has protective effects against 30 min ischemia and 24-h reperfusion induced tissue damages as well as leukocyte infiltration in kidneys.

  • Majid Mahdavi, Sina Pejman, Saeed Balalaei Page 404
    Background

    Recently, the anti cancer effect of Chromene derivatives in different cell types has been reported. In this study, we report some derivatives of dihydropyrano[c]chromenes with growth inhibitory and apoptotic activity against K562, Chronic Myeloid Leukaemia (CML).

    Methods

    The cells were seeded in 96-well plates at 1×105 cells/well and treated with different concentrations of the dihydropyrano[c]chromenes (4-PC, 4-CNC and 4-HC). Growth inhibition and viability determined by trepan blue exclusion test. Apoptosis was also detected by fluorescent microscopy and DNA fragmentation assay.

    Results

    The 4-PC, 4-CNC and 4-HC inhibited growth and viability of the cells in dose- and time-dependent manner. These compounds were found to be highly active growth inhibitor with IC50 of 240, 180 and 160 μM, respectively. The results of Acridine orange/ethidium bromide (AO/EtBr) double staining also revealed that the compounds induced apoptosis at respective IC50 value after 72 h of treatment.

    Conclusion

    As the effect of growth inhibition and induction of apoptosis in K562 Chronic Myeloid Leukaemia cells were observed, dihydropyrano[c]chromenes can be proposed as effective agents for more investigation in leukaemia treatment.

  • Behrouz Behrouz, Fahime Sadat Hoseini Pour, Habibbollah Khazaie, Mehrdad Kalantari, Mehran Farhadi, Behzad Behrouz Page 414
    Background
    The purpose of this study was to compare the effectiveness of cognitive-behavioural stress management method on grief and PTSD symptoms among bereaved Afghani adolescent migrant girls living in Qom province.
    Methods
    the research design was a semi-experimental one with pretest-posttest control group format. The sample included all 12-18 year-old female bereaved Afghani adolescent under the supervision of Imam Mohammad-e-Bagher Charity Institute in Qom city in 2011-12 who were assessed via the scale of the children’s accident effect (GRIES-8) and the children’s grief questionnaire and their scores on the questionnaires were considered as the baseline. Those who got highest scores were selected as the study subjects and they were randomly divided into two experimental and control groups (n1= n2 =8). The experimental group received 10 sessions of therapeutic interventions. The received information from the groups was analyzed through SPSS-16 software.
    Results
    The results showed a significant difference between experimental and control groups regarding the scores of grief and total scores of PTSD as well as avoidance factors (P<0.05). The degree of therapeutic interventions on avoidance and the total score variables were %65, %77 respectively and the statistical power were %54 and %78 respectively. Regarding the grief variable the degree of therapeutic interventions was %66 and the statistical power was %56.
    Conclusion
    Cognitive-Behavioural Stress Management Therapy is effective and it can be applied in therapy centres in order to decrease the grief symptoms and stress disorder after the accident.
  • Akbar Barzegar Shangol, Seyed Bagher Mortazavi, Hasan Asilian, Hossein Kazemian Page 423
    Background
    Volatile organic compounds (VOCs) are the most frequent air contaminants which are produced due to industrial processes such as production of chemicals, petrochemical industries and their related industries. These compounds are harmful (even in low concentrations) not only for the environment but also for the human health. One method to control these contaminants is using catalytic beds. In this study we used modified natural Zeolite (Clinoptilolite) to eliminate toluene vapours.
    Methods
    In this study, at first natural Zeolite were modified with cooper ions and calsined thermally. Then, the effect of variables such as toluene concentration, reactor temperature, and flow rate on toluene vapours elimination were surveyed by using a tubular stainless steel reactor and modified.
    Results
    It was found that cooper oxide, as a catalyst, led to the considerable decrease in combustion temperature of toluene vapours. Of course, increasing the space velocity (or flow rate) and toluene concentration led to decreasing Zeolite bed efficiency.
    Conclusion
    Regarding the presence of many natural storage of Clinoptilolite in Iran, it seems that its modification with cooper oxide could be a good catalyst for eliminating of VOCs in air.
  • Zeinab Ghaempanah, Parviz Azadfalah, Kazem Rasoulzady Tabatabie Page 431
    Background

    Child health questionnaire (CHQ) is one of the most widely used measures for health related quality of life. The present study examined the psychometrics characteristics of Persian version of CHQ for students.

    Methods

    800 primary and secondary school students were selected with multistage randomly sampling from state schools. The questionnaire was adapted employing the translation/retranslation method and considering the measures of cultural understanding and adaptation. The reliability of questionnaire was assessed by internal consistency (Cronbach alpha coefficient) and test-retest. Construct and content validity were assessed through factor analysis survey and concepts conformity according to the purpose of each subscale by experienced professions.

    Results

    The result of factor analysis indicated that this questionnaire satiated by two physical and psychosocial factors. This outcome is congruous with Health Related Quality of Life Theory. Internal consistency and test-retest coefficients of questionnaire in most scales were high. In addition, significant correlation in content analysis of items between factors was observed.

    Conclusion

    The results of this study showed that Persian version of CHQ enjoys an acceptable psychometric characteristics in measuring student’s health related quality of life.

  • Alireza Ejraei, Hatam Godini, Ghodratolah Shams Khoramabadi, Farzad Ebrahimzadeh, Behroz Hamzeh Page 442
    Background

    In recent years, dust has been the major problem in Kermanshah climate. The dust causes undesirable environmental consequences such as human health, economic, and climate change effects. This study investigated the relationship between the dust concentrations and the increased number of patients with respiratory and heart problems admitted to hospitals in Kermanshah city in 2011.

    Methods

    The study was a cross-sectional and descriptive-analytical one which was carried out in 2011. The dust concentrations were automatically measured in three stations based on beta-ray absorption. Cardiopulmonary patients with international codes J06-J70 and I10-I25, related to air pollution were collected from four hospitals in Kermanshah city. Data were analyzed employing Excel and SPSS softwares and tests of Kruskal-Wallis Linear and nonlinear regressions.

    Results

    The results indicated that higher and lower concentrations for PM10 occurred in spring and autumn, respectively. The highest 24-hour average PM10 concentration was in March (1953g/m3). The maximum rates of hospital admissions for respiratory problems were in spring and the minimum rates were in winter. The maximum rates of hospital admission by patients with heart problems were in summer and the minimum rates were in autumn. The number of male was higher than female patients. The relationship between the rate of heart and respiratory patients admitted in hospitals and the concentration of dust was significant) PV <0/001(.

    Conclusion

    Results showed that the dust storm pollution of Kermanshah may be caused more people to be admitted in hospitals, and increased the risk of cardiopulmonary diseases. Therefore, preparatory steps, outfit and equipping hospital and health systems seem to be very necessary to decrease the dust effects.

  • Reza Soltani Shal, Hamidreza Aghamohammadian Sharbaf, Hossein Karshki Page 449
    Background
    Cardiovascular disease (CVD) is one of the leading causes of death in the world. One of its most insidious forms is coronary heart disease (CHD) which decreases patient's quality of life. Research indicates that psychological factors are interrelated with coronary heart disease patient's quality of life. In the present study, the role of type D personality and emotional intelligence with mediating of perceived stress and coping styles in quality of life of coronary heart disease patients was investigated.
    Methods
    180 heart disease patient through excessive Convenience Sampling method were selected and completed the questionnaires of Type D personality, Coping Style, The Perceived Stress, the Emotional Intelligence and WHOQOL. Direct effects and the mediation model of variables were evaluated through path analysis by Lisrel software.
    Results
    Emotional Intelligence had a significant role in perceived stress, coping styles and quality of life. Moreover, Type D personality had a significant role in perceived stress and coping styles but no significant role in the quality of life. Perceived stress and coping styles had a direct role in quality of life and significantly mediated the relationship between Type D personality and emotional intelligence with heart disease patient's quality of life. Reduction of heart disease patient's quality of life had a negative relationship with stress and emotional coping style and positive relationship with emotional intelligence and problem solving coping style.
    Conclusion
    Teaching the adaptive coping style, personality type, stress management and emotional intelligence could lead to improve the quality of life among coronary heart disease patients.