فهرست مطالب

Genetics in the Third Millennium
Volume:11 Issue: 2, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/05/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدحسن کریمی نژاد صفحات 8-11
    متولد گرگان سال 434 هجری قمری برابر اوایل سده یازدهم میلادی پس از 97 سال زندگی پربار به ابدیت پیوست. به جهات متعددی در پزشکی ایران مقام ارجمند و والایی دارد. اولین پزشک ایرانی است که تالیفات ارزشمند خود را به زبان فارسی نگاشته است که هم از نظر دانش پزشکی ممتاز و هم از نظر نوشته پارسی اثری بی بدیل است.
  • مجید متولی باشی، حجت الله رضایی، حلیمه رضایی، فریبا دهقانیان صفحات 3052-3059
    انسان به واسطه دود سیگار، محیط های آلوده و... در معرض انواع آمین های آروماتیک سرطان زا و جهش زا قرار می گیرد. این مواد شیمیایی می توانند در ایجاد آداکت های DNA در بدن شرکت نموده و منجر به آسیب DNA شوند. آنزیم های دخیل در ترمیم DNA در ارتباط با حفظ تمامیت DNA آسیب دیده و جلوگیری از تغییر شکل نئوپلاسمی سلول ها نقش دارند. سیستم ترمیمی NER یکی از مسیرهای اصلی ترمیم DNA با عملکرد گسترده بوده و پلی مورفیسم ژنتیکی Lys 751 Gln در آنزیم XPD مرتبط با این سیستم ترمیمی در ارتباط با ریسک ابتلا به سرطان ریه به طور وسیع در گروه های سنی و جنسی مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه ابتلا به سرطان ریه در گروه های مختلف سنی و جنسی جمعیت ایرانی در ارتباط با پلی مورفیسم مذکور بررسی شد. سپس نتایج بوسیله نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. آنالیزهای صورت گرفته با استفاده از جداول فراوانی و ضرایب سنجش همبستگی با %95 اطمینان نشان داد که پلی مورفیسم های ژن XPD با جنسیت و ابتلا به سرطان ریه رابطه معناداری داشته و از طرفی ابتلا به سرطان ریه در افراد بالای 50 سال با پلی مورفیسمLys 751 Gln بیشتر مشاهده می شود. همچنین پلی مورفیسم مذکور در مردان نسبت به زنان بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: آنزیم XPD، سرطان ریه، گروه های سنی و جنسی، پلی مورفیسم Lys 751 Gln
  • وحیده نودوزی، محمدرضا نوروزی، مهرداد هاشمی، غلامرضا جوادی، رضا مهدیان صفحات 3060-3069
    سرطان پروستات از شایعترین سرطانهای مردان و دومین عامل مرگ ومیر ناشی از سرطان در آنان می باشد.در حال حاضرتعیین سطح سرمی آنتی ژن اختصاصی پروستات(PSA) در تشخیص زود هنگام سرطان پروستات بسیارمفید است. ولیکن از مهمترین معایب آن پایین بودن ارزش پیشگویی و میزان اختصاصیت PSA است که در مواردی مثل هایپرپلازی خوش خیم و التهاب پروستات نیز بالا می رود. یک راه افزایش دقت تستهای تشخیصی سرطان پروستات، بررسی الگوی بیان ژنهای مرتبط با سرطان پروستات می باشد.در این مطالعه با توجه به نقش دو ژن PTEN و NKX3.1 در شروع و پیشرفت سرطان پروستات، به ارزیابی الگوی تغییرات بیان این دو ژن در 81 نمونه بافتی پروستات بیماران مبتلا به هایپر پلازی خوش خیم و سرطان پروستات با روش مولکولی Real Time PCR پرداختیم. بررسی نتایج حاصل، اختلاف معنادار سطح بیان ژنهای PTEN وNKX3.1 را میان 2 گروه هایپرپلازی خوش خیم و تومور پروستات نشان داد(p=0.000) و در حقیقت سطح نسبی بیان NKX3.1 وPTEN در موارد بدخیم و تومور پروستات در مقایسه با مواردهایپرپلازی خوش خیم کاهش قابل توجهی داشت(0.003و 0.155به ترتیب).همچنین بررسی داده ها نشان داد که غیر فعال شدن PTEN با کاهش سطح بیان NKX3.1 و پیشرفت تومور پروستات مرتبط می باشد.با توجه به نتایج این مطالعه می توان پیش بینی کرد که بتوان از ژن های PTEN وNKX3.1 بعنوان بیومارکرهای ایده ال در پیش آگهی و تشخیص سرطان پروستات استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سرطان پروستات، NKX3، 1، PTEN، Real، Time PCR، بیومارکر
  • حسین هنری، محمد ابراهیم مینایی، علیرضا دهقانی صفحات 3070-3077
    شیگلا دیسانتری یکی از عوامل اصلی بیماری اسهال در انسان است و هم چنین وبا (ویبریوکلرا) بیماری عفونی بسیار مهلکی می باشد که به صورت اپیدمی ها و پاندمی هایی بروز می کند. ساخت واکسن علیه این دو بیماری بسیار مفید به نظر می رسد. بهترین روش برای ساخت واکسن علیه این دو بیماری، استفاده از زیر واحدهای B انتروتوکسین این دو باکتری می باشد که به نامهای StxB (برای شیگلادیسانتری) و CtxB (برای ویبریوکلرا) مشهورند. این دو بخش برای اتصال زیر واحدهای سمی (زیر واحد A) به گیرنده های سطح سلولی این دو توکسین در اپیتلیوم روده و اثر مخرب آن ها ضروری هستند. پروتئین IpaD شیگلا نیز دارای خاصیت آنتی ژنی بوده و می تواند هدف مناسبی برای تولید واکسن باشد. این پروتئین سرآغاز فعالیت های تهاجمی شیگلابوده و یکی از مهم ترین فاکتورهای بیمار یزای موجود در شیگلا می باشد. آنتی بادی های ضد IpaD می توانند از ایجاد منفذ توسط شیگلا جلوگیری به عمل آورند. پس با ایجاد پاسخ ایمنی علیه آن ها می توان از ورود سم به داخل سلول ممانعت به عمل آورد. امروزه پروتئین CtxB را به عنوان ایمنوادجوانت قوی در ایمنی زایی وابسته به مخاط می شناسند. به همین منظور با ترکیب این سه ژن با هم می توان، اولا با استفاده از خاصیت ادجوانتی CtxB میزان ایمنی زایی علیه StxB و IpaD را افزایش داد، ثانیا می توان علیه هردو عامل عفونت زا، ایمنی ایجاد کرد. در این مطالعه با استفاده از نرم افزارهای بیوانفورماتیک Modeller، ProtParam و psipred حالتهای مختلف پروتئین کایمریک ژنهای ipaD وstxB و ctxB شیگلا دیسانتری و وبیریوکلرا مورد ارزیابی قرار گرفت. بهترین ترتیب ممکن برای ساخت واکسن نوترکیب از این سه پروتئین بررسی شد. منظور از بهترین حالت ممکن این است که این سه پروتئین را به ترتیبی کنار هم قرار دهیم که از لحاظ ساختار و عملکرد بر روی یکدیگر تاثیری نگذارند و یا کمترین تاثیر ممکن را بگذارند و از طرف دیگر پروتئین نوترکیب حاصل، پایداری و نیمه عمر زیادی داشته باشد. بدین منظور ممزوج های مختلف دوتایی و سه تایی این پروتئینها را از نظر خصوصیات مختلف با یکدیگر مقایسه شدند و در نهایت بهترین حالت ممکن ممزوج سه تایی CtxB-StxB-IpaD بدست آمد.
    کلیدواژگان: بیوانفورماتیک، پروتئین نوترکیب، ممزوج ژن ها، شیگلا دیسانتری، ویبریو کلرا
  • محمدحسن شیخها، محمد افخمی اردکانی، سید محمدرضا میرجلیلی، محمدرضا دهقانی صفحات 3078-3083
    دیابت یک بیماری چند عاملی میباشد و ژنهای متعددی در ارتباط با بیماری دیابت شناسایی شده است. ژن APOAI روی کروموزوم 11 قرار گرفته است و از اجزای متصل در متابولیسم چربی ها می باشد. رابطه نزدیک بین متابولیسم چربی و کربوهیدرات ها می تواند ارتباط بین ژن APOAI و متابولیسم کربوهیدرات ها را مطرح سازد.در این مطالعه مورد شاهدی شیوع پلی مورفیسم های مختلف ژن APOAI در بیماران با دیابت نوع 2 بررسی گردید. برای این منظور نمونه خون 200 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 که به مرکز تحقیقات دیابت یزد مراجعه کردند جهت تعیین نوع پلی مورفیسم آزمایش شد و نتایج با 200 نفر فرد نرمال مقایسه گردید. پس از استخراج DNA با استفاده از واکنش PCR-RFLP پلی مورفیسم های MspI ژن APOAI در الل های M1 و M2 بررسی شد. شیوع فراوانی ژنوتیپ M1+/+ دربیماران 57.6% و در گروه کنترل 58.7%، ژنوتیپ M1+/- در بیماران 36.7% و در کنترل 34.2% و ژنوتیپ M1-/- در بیماران 5.6% و در کنترل 7.1% بود. در مورد ژنوتیپ M2 ژنوتیپهای M2+/- و M2-/- با هم گزارش شدند و شیوع فراوانی ژنوتیپ M2+/+ در بیماران 93.8% و در افراد کنترل 94% بود در حالیکه شیوع فراوانی دو ژنوتیپ دیگر در افراد بیمار 6.2% و در کنترل 6% گزارش شد. مطالعه ما نشان داد که شیوع فراوانی پلی مورفیسم های بررسی شده در گروه بیمار با کنترل تفاوت معنی داری ندارد که میتواند موید این امر باشد که این پلی مورفیسمها نقشی در بروز دیابت در جامعه مورد بررسی ما نداشته است. لذا به نظر میرسد این ژن نقش اصلی خود را در متابولیسم چربی ها ایفا میکند و نقش موثری در متابولیسم قند ها ندارد.
    کلیدواژگان: دیابت، ژن APOAI، پلی مورفیسم، مورد شاهدی
  • محمدحسن کریمی نژاد، فرناز عظیمی، سهیلا غلامی، آزاده مشتاق، رکسانا کریمی نژاد صفحات 3084-3093
    هدف از این مطالعه تعیین هماهنگی یافته های کروماتین جنسی با کاریوتایپ بیماران می باشد. طبق فرضیه ی لیون برای اداره ی متابولیسم سلول های بدن انسان یک کروموزوم X کافی است. بنابراین تمام کروموزوم های X به جز یکی از آنها به کروماتین جنسی تبدیل می شوند. برای تمام افرادی که جهت بررسی ناهنجاری های کروموزومهای جنسی، ناباروری یا آبستنی ناکام مراجعه نموده اند علاوه بر کاریوتایپ بررسی کروماتین جنسی نیز انجام شده است در بین 88359 مورد کایوتایپ خون محیطی که در بازه ی زمانی 1366 تا 1392 (75 ماه و دوازده روز) انجام گرفته است، 9450 مورد بررسی کروماتین جنسی هم انجام شده است. از این تعداد (57%)5374 نفر کروماتین جنسی مثبت و (43%)4076 نفر کروماتین جنسی منفی دارند. در این پژوهش نتیجه مطالعه ی کروماتین جنسی به صورت درصد گزارش شده است و تنها به مثبت و منفی بودن اکتفا نشده است. در مقایسه ی یافته های سیتوژنتیک با یافته های کروماتین جنسی نتایج زیر حاصل شد: 1. افرادی که کروماتین جنسی آنها 20% یا بالاتر از آن بود کاریوتایپ آنها با یافته های کروماتین جنسی کاملا هماهنگی دارد. 2. کروماتین جنسی مثبت برحسب درصد مثبت به هشت گروه تقسیم شد گروه اول شامل 4-1 درصد کروماتین جنسی مثبت و گروه های بعدی با افزودن 5 درصد بدین صورت تعیین شدند: 9-5، 14-10، الی 40-35 سپس این گروه ها با کاریوتایپ بیماران مقایسه شد. در این گروه همانند گروه اول (به جز دو مورد یاد شده در بند 3) نسبت درصد کروماتین جنسی با کاریوتایپ بیمار و نسبت درصد انواع آن هماهنگی نشان می دهد. 3. در موارد موزائیسم ایزوکروموزوم i(Xq) باربادی حجیمتر از موارد معمول و در X ring باربادی کوچکتر و در هر دو مورد با نسبت درصد ساختار کاریوتایپ هماهنگی نداشت. 4. برای بررسی دقیق کروماتین جنسی بایستی محلول هایی استفاده شود که مشتقات هسته (اسید نوکلئیک) را رنگ کند و سیتوپلاسم بیرنگ بماند. 5. به اعتقاد ما بررسی کروماتین جنسی در موارد مشکوک به ناهنجاری کروموزومهای جنسی به عنوان روش سریع، راحت و ارزان می تواند راهنمای مناسبی برای ساختار کاریوتایپ از نظر حالت معمول، موزائیسم و ناهنجاری های کروموزومX و تاییدی بر تعداد و ساختار کروموزوم X باشد.
    کلیدواژگان: کروماتین جنسی، جسم بار (Barr body)، جسم X (X Body) و هماهنگی کروماتین جنسی با کاریوتایپ
  • یوسف شفقتی، مهرداد نوروزی نیا، فاطمه هادی پور، سارا شفقتی، اوو کومرک صفحات 3094-3099
    سندرم Raine یک دیسپلازی اسکلتی شدید است که معمولا سبب مرگ بیمار در سنین نوزادی میشود. گزارش هائی وجود دارد که مبتلایان به نوع خفیف تر بیماری عمر طولانی تری داشته و به سن کودکی هم رسیده اند. بررسی های رادیولوژیک افزایش دانسیته استخوانی ژنرالیزه و اوستئواسکلروز را نشان می دهند. تراکم استخوانی بیشتر در قاعده جمجمه سبب بروز تغییراتی در استخوانهای سر و صورت شده و منجر به علائم دیس مورفیک خاص در چهره می گردد. نشانه های بیماری عبارتند از: پیشانی برجسته، پروپتوزیس، ریشه بینی فرو رفته، هیپوپلازی بخش میانی صورت، بینی هیپوپلاستیک، دهان مثلثی شکل، آترزی کوآن و کلسیفیکاسیون درون جمجمه. تراکم استخوان ها در این بیماری به حدی است که با بیماری اوستئوپتروزیس اشتباه می شود. سندرم Raine یک بیماری ارثی مغلوب اتوزومی است، و علت آن جهش در ژن FAM20C است. این ژن پروتئینی را کد می کند که خاصیت فسفریلاز-کینازی دارد و در بیومینرالیزاسیون (biomineralization) استخوانها نقش دارد. در این مقاله یک بیمار مبتلا به سندرم Raine از ایران معرفی می شود. بر اساس اطلاعات موجود بیمار اولین مورد شناخته شده در ایران است که گزارش می شود. در بررسی مولکولی از بیمار اخیریک جهش هوموزیگوت جدید شناسائی گردید. بیمار حاضر هفدهمین مورد شناخته شده در جهان می باشد.
    کلیدواژگان: سندرم Raine، دیسپلازی اوستئواسکلروتیک کشنده، ژن FAM20C، جهش جدید از ایران
  • حمزه مصریان تنها، محمد امین هنر دوست، سهیلا رهگذر *، کامران قائدی صفحات 3100-3111

    یکی از بدخیمی های سلول های T، لوسمی لنفوبلاستی حاد (T-ALL) است که به عنوان توموری مهاجم مطرح می گردد.این بدخیمی در پی نقص هایی که باعث فعال شدن مسیرهای آنکوژنی و یا غیر فعال شدن سرکوبگر های تومور میگردند، ایجاد می شود. بررسی این مسیرها میتواند هدف های درمانی جدیدی را معرفی کند. این پژوهشمسیرهای سیگنالی Notch، PI3K/Akt، MAPKs، Jak/STAT، TGFβو calcineurin/NFATرا که از شایع ترین موارد ایجاد کننده ی T-ALLاست،مورد بررسی قرار داده و نحوه ی عملکرد داروهای مورد استفاده در درمان این لوسمی را معرفی می نماید.

    کلیدواژگان: لوسمی لنفوبلاستی حاد نوع T، مسیرهای آنکوژنی، نقص های سیگنالی سلولی، شیمی درمانی
  • هیبت الله صادقی*، زهرا رضایی، فواد مهربان صفحات 3112-3123

    قسمت اعظم پروتئین های میتوکندریایی در سیتوزول سنتز می شوند. این پروتئین ها دارای سیگنال های نشانه خاصی هستند که هدف گذاری به بخش های مختلف میتوکندری: غشای خارجی، فضای بین دو غشاء، غشای داخلی و ماتریکس را تعیین می کنند. پروتئین های میتوکندریایی در پنج مسیر متفاوت توسط کمپلکس های پروتئینی از جمله پروتئین ترانس لوکازها در غشای خارجی و داخلی میتوکندری و آنزیم های پردازش کننده در فضای بین دو غشاء و ماتریکس و به کمک پتانسیل غشاء، ATP و واکنش های اکسایش- کاهش دسته بندی می شوند. در این مقاله ما نحوه شناسایی، انتقال و الحاق پروتئین ها از عرض و به دو غشاء میتوکندری را بحث می کنیم.

    کلیدواژگان: میتوکندری، انتقال پروتئین، کمپلکس TOM، کمپلکس TIM
  • عماد درویشی، منصور امیدی، علی اکبر بوشهری صفحات 3124-3135
    ظهور ترکیبات دارویی نوین همگام با مطالعه سازوکار و جایگاه عمل آنها در راستای تیمار و پیشگیری از بیماری ها، نقش ارزنده ای در علم پزشکی طی سالیان متمادی برعهده داشته است. بااین حال روش های متداول جهت کشف و شناسایی ترکیبات دارویی جدید موفقیت چندانی در پی نداشته اند. لذا جایگزین نمودن فنآوری های نوین با روش های مرسوم که عموما پر هزینه و کم بازده بوده و منجر به واکنش های دارویی پر خطر در بیماران می شوند، امری ضروریست. طی سال های اخیر ظهور فنآوری های کارآمد و پربازده منجر به افزایش آگاهی در زمینه سازوکار عمل بیولوژیکی ترکیبات دارویی جدید و شناسایی کاربردهای درمانی نوین آنها در کوتاهترین زمان و با حداقل هزینه شده است. در این پژوهش، ضمن بررسی دقیق فنآوری های نوین و کارآمد همچون ریزآرایه های شیمیایی، ریزآرایه های بیان ژن و آزمون های شیمیایی- ژنتیکی مبتنی بر مخمر که منجر به بروز موفقیت های شگرف در راستای بررسی اثرات متقابل ترکیب دارویی- پروتئین، شناسایی جایگاه هدف و تجزیه عملکردی مبتنی بر سلول ترکیبات دارویی مورد نظر شده اند، مروری مختصر بر قابلیت کاربردی هر یک از این روش ها خواهیم داشت.
    کلیدواژگان: آزمون های غربالی کارآمد، تجزیه و تحلیل ریزآرایه، مصارف درمانی
  • علی جلیل سرقلعه، حسین مرادی شهر بابک، حمیدرضا امینی *، مونا خلقی صفحات 3136-3155

    تا کنون تعداد زیادی ژن عمده مرثر بر صفات اقتصادی در بز شناسایی شده است. این ژن ها نقش مهمی بر مسیر فیزیولوژیکی، متابولیسم و بیان فنوتیپ ها دارند. عملکرد این ژن ها بر صفات مهم اقتصادی متفاوت می باشند. برخی ژنها اثرات سینرژیستی و یا آنتاگونیستی در طبیعت بیولوژیک موجود زنده جهت بروز و بیان فنوتیپ صفات دارند. بنابراین پرورش دهندگان باید از اعمال و اثرات این ژن ها آگاه باشند زیرا انتخاب یک نوع صفت خاص با استفاده از تنها یک ژن می تواند سایر صفات دیگر را نیز تحت تاثیر قرار دهد. لذا تشخیص ژن های عمده و نیز میزان جهش در آن ها که سبب تغییر بیان ژن و فنوتیپ صفات اقتصادی می شود، این امکان را برای پرورش دهندگان، به منظور جستجوی تعدادی از مارکرهای ژنتیکی در رابطه با این گونه صفات مهم اقتصادی فراهم می سازد. ازاین رو می توان از آن به عنوان ابزاری کمکی در به گزینی یا انتخاب گله والدینی در سنین پایین و همچنین به منظور بررسی مستقیم جایگاه های صفت کمی و طراحی یک برنامه ی اصلاح نژادی در آینده استفاده کرد. ژن های عمده در بزها نقش مهمی را در زمینه ی عملکرد، متابولیسم، تعیین جنسیت، تولید مثل و مقاومت به بیماری ها ایفا می نمایند. بنابراین هدف از این مقاله، مروری بر ژن های عمده موثر برصفات تولیدی، نظیر صفات رشد، تولید مثل، تولید شیر و پشم و مقاومت به بیماری ها در بز می باشد.

    کلیدواژگان: ژن های عمده، بز، صفات اقتصادی و تولیدی
  • محمدحسن کریمی نژاد صفحات 3156-3159
    در بخش هشتم درجه خویشاوندی را از دیدگاه ژنتیک و تفاوت آن را با قانون و عرف، ضریب هم خونی و نحوه محاسبه آنها را خواهید دید.
|
  • Mohammad Hassan Kariminejad Pages 8-11
  • Majid Motovali, Bashi, Hojatollah Rezaei, Halimeh Rezaei, Fariba Dehghanian Pages 3052-3059
    People are usually susceptible to the carcinogenic and mutagenic aromatic amines through smoking and polluted environments. These chemicals participate to make DNA adducts and to cause DNA damages. DNA repaired enzymes are associated with maintaining the integrity of damaged DNA and prevention of cells'' neoplastic transformation. NER repaired system is one of the major pathways of DNA repair with the widespread function; Therefore، XPD Lys751Gln polymorphism related to this repaired system and according to the lung cancer risk، has been studied in different age and sex groups extensively. In this study، the lung cancer risk in different age and sex groups related to the mentioned polymorphism was investigated in Iranian population. Then، the results were analyzed by SPSS software version 16. The performed analyses through frequency tables and correlation coefficient with %95 confidence indicated that XPD genotypes have significant relationship with sex and lung cancer risk، in the other hands lung cancer risk in above 50 years old person with Lys751Gln polymorphism observed dominantly. Also، mentioned polymorphism was seen in men more than women.
    Keywords: XPD enzyme, lung cancer, age, sex groups, Lys751Gln polymorphism
  • Vahideh Nodouzi, Mohamadreza Nowroozi, Mehrdad Hashemi, Gholamreza Javadi, Reza Mahdian Pages 3060-3069
    Taking its toll as 250000 deaths of men around the world، prostate cancer has been one of the main causes of cancer-related death world-wide. Although prostate-specific antigen)PSA (has long been used as a biomarker for the management of prostate cancer، attempts have recently been shifted to try to find some other markers، largely as a result of PSA limitations as a reliable marker. Two remarkable examples of these biomarkers are NKX3. 1 and phosphatase and tensin homologue deleted on chromosome 10 (PTEN) genes. Here، in line with earlier studies that have drawn an analogy between the concurrent expression of PTEN and NKX3. 1 genes، we decided to evaluate and make a relation between the expression levels of these genes on mRNA level، using quantitative Real-Time PCR. Based on our results، the expression rate of NKX3. 1 and PTEN decreased to 0. 155 and 0. 003، respectively (P = 0. 000). We concluded that the association between the down regulation of PTEN and NKX3. 1 genes is correlated with tumor progression. This result might highlight the interaction between the proteins encoded by these genes. Furthermore، this finding might be exploited as a prospective biomarker for the development of innovative diagnostic and therapeutic techniques.
    Keywords: Prostate Cancer, NKX3.1, PTEN, Biomarker, Real, Time PCR
  • Hosein Honari, Hosein Honari, Mohammad Ebrahim Minaei Pages 3070-3077
    Shigella dysenteriae type 1 is a major cause of diarrhea in humans and also Cholera is a potentially fatal bacterial infection that causes severe diarrhea and dehydration. Thus، producing a vaccine against these bacteria seems to be very useful. The best methods for making a vaccine against these two diseases is enterotoxin B subunit in both of them، which names StxB (for Shigella dysenteriae type 1) and CtxB (for Vibrio cholera). These two parts connect the toxic subunit (subunit A) to cell surface receptors of these two toxins in the intestinal epithelium. Shigella IpaD proteins can also be a good target to produce a vaccine against Shigella. IpaD is required for pore formation، bacterial invasion، and virulence. IpaD is responsible for insertion of IpaB/IpaC pores into target cell membranes. Consequently، producing antibodies against IpaD can prevent shigella from making pores in cells and after immune response against them antibodies can prevent the entry of the toxin into the cells. CtxB is highly effective mucosal adjuvant triggering strong protective immunity to unrelated antigens and can be used to prevent or treat inflammatory diseases. Therefore، fusion of these three genes to produce vaccine has two main important benefits: i) by using of adjuvant properties of CtxB، immunization against IpaD and StxB would increase; ii) this vaccine could be effective against both of these bacteria. The study compares all the possible combinations of binary and ternary proteins with various properties by the use of bioinformatics software such as Modeller، ProtParam and psipred and identifies CtxB-StxB-IpaD as the best possible combination.
    Keywords: Recombinant protein, Bioinformatics, Fusion genes, Shigella dysenteriae, Vibrio cholera
  • Mohammad Hasan Sheikhha, Mohammad Afkhami-Ardekani, Seyed Mohammad Reza Mirjalili, Seyed Mohammad Reza Dehghani Pages 3078-3083
    Diabetes is a multifactorial disorder and many genes related to diabetes are detected. APOA1 is located on chromosome 11 and has role in the lipids metabolism. There is close relationship between lipids and carbohydrate metabolism. Therefore it is a possibility of relationship between APOA1 gene and carbohydrate metabolism. In this case control study the incidence of APOA1 polymorphism in patients with type 2 diabetes were investigated. In total 200 diabetic patients referred to Yazd Diabetes Research Center were investigated. Blood sample of these patients and 200 individuals without diabetes as controls were collected. DNA was extracted and then PCR-RFLP method was used. The genotype M1+/+ was detected in 57. 6% of cases and 58. 7% of controls، while genotype M1+/- was detected in 36. 7% of cases and 34. 2% of controls and genotype M1-/- in 5. 6% of cases and 7. 1% of controls. Regarding M2 genotype، M2+/- and M2-/- were reported together and the results indicated that the rate of M2+/+ was 93. 8% in patients and 94% in controls while the rate of the other two genotype were 6. 2% in patients and 6% in controls. Our study showed that there is no significant difference in the rate of APOA1 gene polymorphism between diabetic patients and control group. This indicates that there is no relationship between APOA1 polymorphism and diabetes. Therefore it seems that the major role of APOA1 is in lipid metabolism and not carbohydrate metabolism.
    Keywords: Diabetes, APOA1 gene, Polymorphism, Case control
  • Mohammad Hassan Kariminejad, Farnaz Azimi, Soheila Gholami, Azade Moshtagh, Roxana Lkariminejad Pages 3084-3093
    The aim of this study was to evaluate the concordance of sex chromatin with karyotype. According to the Lyon’s hypothesis، one X chromosome is enough for the metabolism of the somatic cells. Therefore، all X chromosomes but one become inactivated and form the sex chromatin. In addition to karyotyping، sex chromatin was evaluated in all patients who were investigated for chromosomal abnormality، infertility، and abortion. Among 88359 cases of peripheral blood karyotype between 1983 and 2013 (75 months and 12 days)، 9450 were also investigated for sex chromatin out of whom 5374 (57%) were positive and 4076 (43%) were negative for sex chromatin. In this study، the results of sex chromatin are reported as percentage، and not as positive or negative. Comparison of cytogenetic and sex chromatin findings showed that: 1- The karyotype was concordant with sex chromatin findings in individuals whose sex chromatin was 20% or more. 2- Positive sex chromatin was divided into eight groups based on percentage as follows: 1-4%، 5-9%، 10-14%، 15-19%، 20-24%، 25-29%، 30-34%، and 35-40%. These groups were then compared with the patient’s karyotypes. 3- In the above-mentioned groups، similar to the first group (except for cases with i(Xq) and X ring) the percentage of the sex chromatin was concordant with the patients’ karyotypes and the percentage of its types. 4- Barr bodies were thicker than normal in cases with isochromosome X mosaicism i (Xq) and thinner than usual in X ring. Barr bodies did not have any concordance with the percentage of the karyotype structure. 5- Solutions that are used for careful evaluation of the sex chromatin should stain the contents of the nucleus، leaving the cytoplasm unstained. 6- We believe that evaluation of the sex chromatin in cases who are suspicious of chromosomal abnormalities is a rapid، safe، and easy method for the investigation of the normal karyotype structure، mosaicism، and abnormalities of the X chromosome. It can also confirm the number and structure of the X chromosomes.
    Keywords: Sex Chromatin, X Body, Concordance, Karyotype
  • Yousef Shafeghati, Mehrdad Noruzinia, Ftemeh Hadipor, Sara Shafeghati, Uwe Kormak Pages 3094-3099
    syndrome is a very rare hereditary lethal skeletal dysplasia. There are few reports of milder phenotypes that patients were survived till late childhood. Radiologic investigations showed increased bone density and osteosclerosis. The increased density of bones in head and face causes a characteristic dysmorphic features that includes: prominent and narrow forehead، proptosis، small hypoplstic nose with depressed nasal bridge، mid-face hypoplasia، triangular moth، coanal atresia، and intracranial cerebral calsification. Osteosclerosis is severe enough that would be mistaken with osteopetrosis. Raine syndrome is a hereditary autosomal recessive disease. The cause of it is a homozygous or compound heterozygous mutation in the FAM20C gene. The gene encodes a phosphorylase-kinase which is responsible for biomineralization of skeleton. Here we report a typical patient of this syndrome from Iran، and to our knowledge this is the first confirmed one in our population. Molecular analysis showed a homozygous novel mutation in the FAM20C gene. This patient is the 17th reported case in the relevant literature.
    Keywords: Raine syndrome, Lethal Osteosclerotic Dysplasia, FAM20C gene, Novel mutation, Iran
  • Hamzeh Mesriantanha, Mohammad Amin Honardoost, Soheila Rahgozar, Kamran Ghaedi Pages 3100-3111

    T cell acute lymphoblastic leukemia (T-ALL) is one of the most frequent malignancies related to T cells which usually considers as an invasive tumor. This cancer is caused by oncogenes activation or tumor suppressor deactivation pathways. Investigating of these pathways can introduce new therapeutic targets. In this review article the most frequent signaling pathways in T-ALL including Notch، PI3k/Akt، MAPKs، Jak/SATA، NF-kB and calcineurin/NFAT are explained. In addition، several mechanisms by which leukemia medications may operate، are discussed.

    Keywords: T, cell acute lymphoblastic leukemia, oncogenic pathways, cell signaling defects, chemotherapy
  • Heibatollah Sadeghi, Zahra Rezaei, Foad Mehraban Pages 3112-3123

    The majority of mitochondrial proteins are synthesized in the cytosol. These proteins contain specific indication signals that define targeting to different parts of mitochondria: the outer membrane، the intermembrane space، the inner membrane، and the matrix. Mitochondrial proteins are sorted in five different pathway by protein complexes including protein translocases in the outer and the inner mitochondrial membrane and processing enzymes in the intermembrane space and the matrix and with help of the membrane potential، ATP or redox reactions. In this paper we discuss method of recognition، transport and insertion of proteins across and into the two mitochondrial membranes.

    Keywords: Mitochondria, Protein transport, TOM complex, TIM complex
  • Emad Darvishi, Mansoor Omidi, Aliakbar Bushehri Pages 3124-3135
    Development of new therapeutic agents and exploring their mode of actions for the treatment and prevention of diseases has played a critical role in the practice of medicine for many years. Unfortunately، conventional approaches have yielded very few successes in the field of drug discovery. So، there is an urgent need to change the current drug discovery process that has high cost، low efficacy، and high adverse drug reactions. During the past few years، development of high-throughput technologies enables insight into the biological mechanism of action of drugs and the discovery of novel therapeutic applications. These methods are used in many drug discovery processes in order to reduce costs and shorten cycle times. In this review، we study current high-throughput technologies in drug discovery included chemical microarray، gene expression microarray and yeast chemical-genetic assays that have generated many successes in the evaluation of chemical–protein interactions، target identification and cell-based functional analysis and summarize the potential application of each approach.
    Keywords: High, Throughput Screening Assays, Microarray Analysis, Therapeutic Use
  • Ali Jalil Sarghale, Hossein Moradi Shahrebabak, Hamidreza Amini, Mona Kholghi Pages 3136-3155

    Till now a large number of major genes related to main productive and economical traits in goat have been identified. These genes have favorable effects on physiological rate، metabolism and expressing the emergence of phenotypes in terms of economical traits. Performance of these genes on main economical traits is different. Some of these genes have synergistic effects while others have antagonistic effects on the biological nature of the organism in terms of expression and emergence of phenotype of traits. Hence، breeders should be aware of actions and effects of these genes as choosing a type of particular trait can affect other traits too. Therefore، diagnosing the major genes and also the rate of mutation in them that cause changing in the expression of the gene and phenotype of economical traits، provides the possibility to search for some genetic markers related to such important economical traits for breeders. Hence، it can be used as subsidiary tool in selection of parental herd in low ages and also in direct surveying of the position of the quantitative trait and designing an eugenics program in the future. The basic and major genes in goats have a significant role in performance، metabolism، sex determination، reproduction and resistance against diseases. Therefore، the aim of this study is reviewing the major genes which are effective in productive traits such as growth traits، reproduction، milk and wool production and resistance against diseases in goat.

  • Mohammad Hassan Kariminejad Pages 3156-3159