فهرست مطالب

نشریه رفتار حرکتی
پیاپی 12 (بهار و تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/07/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا بهرامی *، وازگن میناسیان، نسرین چلونگریان صفحات 13-32
    هدف و زمینه تحقیق: هدف اصلی روانشناسی ورزشی توسعه عملکرد ورزشکاران است و یکی از عوامل روانی که رابطه نزدیکی با عملکرد بهینه ورزشی داردمهارت توجه می باشد. هدف اصلی تحقیق حاضر تدوین هنجار برای آزمون توجه و تعیین پایایی و روایی آن در گروهی از ورزشکاران دختر و پسر استان های منتخب کشور بود.
    روش شناسی تحقیق: روش تحقیق مورد استفاده از نوع توصیفی برای تدوین نورم می باشد. جامعه آماری تحقیق را کلیه ورزشکاران دختر و پسر استان های خراسان رضوی، اصفهان، تهران، خوزستان و مرکزی تشکیل می دادند. نمونه های آماری شامل 1200 نفر(600 ورزشکار دختر) و (600 ورزشکار پسر) از پنج استان کشور بودند که به روش های نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای متناسب با جمعیت برای انتخاب آزمودنی ها استفاده شد. ابزار اندازه گیری این تحقیق پرسشنامه اطلاعات فردی و آزمون توجه بر اساس جدول سیاه و قرمز بود که برای تدوین و هنجاریابی آن در ورزشکاران ایرانی استفاده شد. در این تحقیق برای تحلیل داده ها ابتدا از آمار توصیفی برای طبقه بندی، تعیین شاخص های مرکزی و پراکندگی استفاده گردید. سپس ازمعادله Z و محاسبه نقاط درصدی در هر آزمون و از روی رتبه های درصدی به تفکیک آزمون های مختلف هنجار آزمون توجه تهیه گردید.
    یافته های تحقیق: نتایج نشان داد، میانگین امتیاز مهارت توجه در ورزشکاران دختر با حضور محرک مزاحم 26/0±95/27 و بدون محرک مزاحم 24/0± 06/32 و در ورزشکاران پسر با حضور محرک مزاحم 39/5±79/30 و بدون محرک مزاحم 81/4±84/34 می باشد. همچنین تفاوت معنی داری بین میزان توجه ورزشکاران دختر و پسر در هر دو آزمون های توجه بدون محرک مزاحم و با محرک مزاحم مشاهد شد(00/0=P). پایایی آزمون توجه از طریق آزمون – آزمون مجدد مورد بررسی قرار گرفت و همبستگی معنی داری در ورزشکاران دختر با حضور و بدون حضور محرک مزاحم(به ترتیب911/0=r و 951/0=r) و ورزشکاران پسر(به ترتیب932/0=r و 983/0=r) محاسبه گردید(00/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به پایایی و روایی مناسب آزمون توجه سیاه و قرمز، مربیان ورزشی می توانند از هنجار تدوین شده برای تعیین میزان توجه ورزشکاران دختر و پسر رشته های ورزشی مختلف و توسعه این قابلیت روانی در ورزشکاران از این آزمون استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: هنجار، آزمون توجه، ورزشکاران دختر و پسر، استان های منتخب
  • الهه عرب عامری *، زهرا استیری صفحات 33-46
    هدف از تحقیق حاضر تاثیر انواع تمرین ثابت و متغیر بر یادداری و انتقال دقت پرتاب از بالای شانه در کودکان پیش دبستانی است. به این منظور 36 کودک دختر و پسر راست دست به طور داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند و بر اساس نمرات پیش آزمون در سه گروه تمرین ثابت، متغیر قالبی و متغیر تصادفی منتسب شدند. گروه تمرین ثابت با هدفی به ابعاد 60 در60 و گروه های دیگر با اهدافی به ابعاد 30 در30، 60 در60 و 90 در90 سانتی متر پرتاب از بالای شانه را تمرین نمودند. مرحله اکتساب شامل 6 دسته کوشش 6 تایی در طی 2 روز بود. آزمون یادداری پس از24 ساعت اجرا شد و آزمون انتقال 10 دقیقه پس از آزمون یادداری با تغییر در اندازه هدف انجام شد. به منظور تحلیل داده ها از آزمون های تحلیل واریانس عاملی و تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0 > α استفاده شد. در آزمون یادداری تفاوت معنی داری بین گروه های آزمایش مشاهده نشد ولی در آزمون انتقال عملکرد گروه تمرین متغیر تصادفی به طور معنی داری برتر از سایر گروه ها بود.(033/0 > (p. نتایج نشان می دهد استفاده از تمرینات متغیر به ویژه تمرین متغیر تصادفی در کودکان می تواند به طور موثری در انتقال دقت پرتاب از بالای شانه تاثیر داشته باشد
    کلیدواژگان: تئوری طرحواره، دقت پرتاب از بالای شانه، کودکان پیش دبستانی
  • امیر شمس *، بهروز عبدلی، پروانه شمسی پور دهکردی صفحات 47-64
    هدف پژوهش حاضر مقایسه تاثیر رویکرد های یادگیری مشارکتی، رقابتی و انفرادی بر عوامل منتخب آمادگی جسمانی و حرکتی دانش آموزان با نقش واسطه ای کمال گرایی و عزت نفس بود. بدین منظور 120 دانش آموز پسر پایه اول راهنمایی با میانگین سنی 3/0±12 سال از منطقه یک شهر تهران به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه آزمایشی تقسیم شدند. آزمودنی ها پس از شرکت در پیش آزمون، که شامل آزمون های چابکی (دو 9×4)، انعطاف پذیری (نشستن و رسیدن)، استقامت عضلات شکم (دراز و نشست) و استقامت قلبی– تنفسی (دو 540 متر) ایفرد بود، به مدت 20 جلسه (هفته ای 2 جلسه) تمرین و سپس در جلسه پس آزمون شرکت کردند. همچنین تمامی دانش آموزان در پیش آزمون و پس آزمون پرسشنامه های کمال گرایی و عزت نفس را تکمیل کردند. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه، تحلیل کواریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنا داری 05/0P< استفاده شد. نتایج آزمون تحلیل واریانس یک راهه و تحلیل کواریانس یک راهه (با کنترل نقش واسطه ای ویژگی های شخصیتی عزت نفس و کمال گرایی) نشان داد رویکرد یادگیری مشارکتی که در آن دانش آموزان در گروه های کوچک، منظم و همگن برای هدف اصلی تلاش می کنند به طور معنا داری از رویکرد های یادگیری رقابتی و انفرادی در افزایش آمادگی جسمانی و حرکتی دانش آموزان موثرتر است (05/0 P<). به طور کلی نتایج تحقیق حاضر از نظریه یادگیری رفتاری و اجتماعی در یادگیری مشارکتی (مورگان، 2003) حمایت می کند. با توجه به نتایج این تحقیق پیشنهاد می شود برای افزایش آمادگی جسمانی و روانی دانش آموزان و استفاده از مزایای رویکرد یادگیری مشارکتی، معلمان از این رویکرد در درس تربیت بدنی بهره ببرند.
    کلیدواژگان: رویکردهای یادگیری مشارکتی، رقابتی و انفرادی، آمادگی جسمانی، آمادگی حرکتی، کمال گرایی، عزت نفس
  • بهروز عبدلی، علیرضا فارسی * صفحات 65-82
    هدف
    هدف از انجام این تحقیق بررسی روائی و پایائی پرسشنامه خود توصیفی ورزشکاران نخبه بود. آزمودنی ها: تعداد 245 ورزشکار نخبه از رشته های ورزشی انفرادی و تیمی شامل کشتی آزاد و فرنگی،تکواندو،بدمینتون، فوتبال،بسکتبال،دوومیدانی،ووشو،کاراته،جودو،شمشیربازی،وزنه برداری،تیراندازی(تیروکمان)،آمادگی جسمانی،اسکی،کبدی،اسکیت، والیبال و به تعداد پراکنده از سایر رشته ها به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند.ورزشکاران منتخب همگی از ورزشکاران نخبه بودند که سابقه قهرمانی و ورزشی آنها به طور میانگین6/5± 50/10 سال وسن7± 25سال بود.پرسشنامه پس از ترجمه به فارسی و تایید ترجمه توسط چند متخصص، به ورزشکاران ارائه و سپس تحلیل شد.
    یافته ها
    تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که مقدار ویژه در عامل های اول 15.707، دوم2.175، سوم 1.696، چهارم1.337و پنجم 1.037 بود که عامل ششم بسیار پائین تر از یک مشاهده شد، یعنی مقدار ویژه آن 0.793بود که توانائی عامل شدن نداشت. درصد واریانس تراکمی در کل 821/75 بود، به طوری که درصد واریانس ها به ترتیب مربوط به آمادگی ذهنی با54 درصد،عامل بدنی با 5/7 درصد واریانس، عامل توان هوازی با48/5 درصد واریانس،عامل غیر هوازی با 609/4 درصد واریانس و بالاخره عامل پنجم متغیر عملکردی با 699/3 درصد واریانس بود شاخص های برازش مدل با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی مشخص کرد که مقدار کای اسکوئر برابر 91/824 با سطح معنی داری 001/0 =p.بود که با درجه آزادی مدل مستقل (406) فاصله داشت. شاخص نسبت کای اسکوئر به درجه آزادی 462/2 بود. بررسی وضعیت شاخص تطبیقی بالاتر از 90/0 شاخص های مقتصدنیز در مدل تدوین شده (825/0) بود.همچنین شاخص برازش هنجار شده مقتصد و شاخص برازش تطبیقی مقتصد به ترتیب برابر 728/0 و 764/0 بود.
    نتیجه گیری
    به طور کلی تمامی شاخص های برازش مدل مطلوب بودند.پایائی درونی با آلفای کرونباخ 833/0 بود که قابل قبول و مطلوب می باشد.
    کلیدواژگان: هوازی، عامل غیرهوازی، عامل عملکردی، ذهنی، خود توصیفی بدنی
  • محمد تقی اقدسی *، فرناز ترابی، نسرین طوبی صفحات 83-96
    هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر خودگفتاری آموزشی بر عملکرد و یادگیری پرتاب دارت در دوره های کودکی و نوجوانی بود. به این منظور تعداد 100 نفر (50 نفر از رده سنی 11-9 سال با میانگین سنی10.1 و 50 نفر از رده سنی 17-15 سال با میانگین سنی 16.08) به روش تصادفی ساده از بین داوطلبین انتخاب شدند، که هیچ کدام آشنایی با مهارت پرتاب دارت نداشتند و همگی راست برتر بودند. آزمودنی ها پس از شرکت در جلسه آموزشی و پیش آزمون به گروه های تجربی و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی ها پس از 5 جلسه تمرین که در هر جلسه 7 بسته 3 کوششی تمرین را ادامه دادند و پس از 24 ساعت بی تمرینی در آزمون یادداری و انتقال شرکت کردند. در این پژوهش، برای طبقه بندی داده ها به لحاظ میانگین و انحراف معیار از آمار توصیفی و برای تحلیل داده ها از روش های غیر پارامتریک (کروسکال والیس و ویلکاکسون) از نرم افزارspss نسخه ی 17 در سطح معنی داری آلفای 0.05 استفاده شد. نتایج نشان داد که خودگفتاری آموزشی موجب تسریع اکتساب، یادداری و انتقال مهارت پرتاب دارت در هر دو رده سنی شد، اما تاثیر آن در رده سنی نوجوانان بیشتر مشاهده شد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که خودگفتاری به عنوان یک راهکار شناختی در کنار تمرین بدنی می تواند مورد تاکید مربیان در هر دو رده سنی بویژه نوجوانان قرارگیرد.
  • مهدی سهرابی *، سید رضا عطارزاده حسینی، جواد فولادیان صفحات 97-112
    هدف این تحقیق توصیف نگرش شناختی، عاطفی و رفتاری مردم شهرهای استان خراسان رضوی به فعالیت های حرکتی و ورزشی با تاکید بر سلامت بود. بدین منظور، پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی، نگرش و گرایش به فعالیت های بدنی تهیه و به صورت تصادفی بین 2300 مرد و زن بالای 16 سال شهرهای استان خراسان رضوی توزیع شد که 1975 نفر(86 درصد) آن را تکمیل کردند. 31 درصد افراد در فعالیت های بدنی شرکت نمی کردند. عقب ماندن از کارهای روزانه، عدم دسترسی به اماکن ورزشی و عادت نداشتن مهم ترین علل شرکت نکردن؛ کسب نشاط و شادابی، تقویت جسم و جان و حفظ تناسب اندام مهم ترین انگیزه شرکت در فعالیت های بدنی بود. بیشتر افراد به ترتیب به فعالیت های فوتبال، والیبال، بدنسازی و پیاده روی می پرداختند. وضعیت تاهل، تحصیلات، شغل، درآمد ماهانه، هزینه خانوار و هزینه ورزش، بر نگرش به فعالیت های بدنی تاثیر داشت(05/0P<). جنسیت، سن، تعداد خانوار و نیز گرایش داشتن و نداشتن به انجام فعالیت های بدنی تاثیری بر نوع نگرش آنها به ورزش نداشت(05/0P>). تفاوت در جنسیت، سن، وضعیت تاهل، تعداد خانوار، تحصیلات، شغل، هزینه خانوار و هزینه ورزش بر گرایش آنها به انجام فعالیت های بدنی تاثیر داشت(05/0P<). در حالی که درآمد ماهانه تاثیری بر گرایش به انجام فعالیت های بدنی نداشت(05/0P>). نظر به این که برنامه ریزی متناسب با علائق عامل موثری در ترغیب مردم به انجام فعالیت های بدنی است؛ مدیریت ورزش و حوزه سلامت نقش مهمی در جلب رضایت مردم و گرایش آنها به انجام فعالیت های بدنی و گسترش سلامت دارد.
    کلیدواژگان: نگرش، گرایش، فعالیت های بدنی، سلامت
  • شهرام علم *، بهنام ملکی، مریم منظمی صفحات 113-128
    شخصیت از بنیادی ترین مفاهیم روان شناسی است که با تجارب مختلف تحت تاثیر قرار می گیرد. برخوردار بودن از شخصیت مطلوب یک دیدگاه ایده ال و مورد توجه برای دانشجویان هر کشوری است. بنابراین هدف از این پژوهش، بررسی اثر دوره آموزشی شنا بر ویژگی های شخصیتی دانشجویان بود. این پژوهش از نوع نیمه تجربی بوده و طرح تحقیق آن از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است. آزمودنی های تحقیق عبارت بودند از 60 دانشجوی دختر غیر ورزشکار که در سال تحصیلی 89-90 در دانشگاه علم و صنعت تهران مشغول به تحصیل بودند که از طریق نمونه گیری داوطلبانه و با استفاده از پرسش نامه مشخصات فردی انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایشی قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری تحقیق پرسش نامه شخصیتی برن رویتر بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره در سطح معنی داری 05/0 α< استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد آموزش شنا بر هر شش صفت شخصیتی مورد بررسی تاثیر معنی دار دارد. این دوره سبب افزایش صفات شخصیتی اعتماد به نفس، برون گرایی، اجتماعی بودن و کاهش صفات شخصیتی میل به عصبی بودن، برتری جویی و با خود بودن آزمودنی های گروه آزمایشی شده است. با توجه به این که زندگی دانشگاهی با استرس های متعدد و پیچیده ای عجین شده است، به نظر می رسد توانایی مقابله با این استرس ها به وسیله کسب توانمندی های روان شناختی از طریق مشارکت در فعالیت جذاب و مفرح شنا امکان پذیر خواهد بود. بنابراین پیشنهاد می شود به منظور تامین و حفظ سلامت روان شناختی و برخورداری از ویژگی های مطلوب شخصیتی از آموزش شنا به عنوان یک راه کار موثر استفاده شود.
    کلیدواژگان: آموزش شنا، ویژگی های شخصیتی، دانشجویان دختر غیر ورزشکار
  • شهرام نظرپوری دره تنگ *، حسن خلجی، فرهاد مردانه صفحات 141-162
    اکرمن(1988)، هوش و توانایی حرکتی را دو توانایی مهم در سه مرحله یادگیری(شناختی، حرکتی و خودکاری)، فیتز و پوسنر دانسته است. بنابراین هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین بهره هوشی، آمادگی حرکتی و هوش هیجانی با یادگیری مهارت های پنجه و سرویس والیبال بود. این مطالعه از نوع توصیفی و نیمه تجربی است. جامعه آماری، دانش آموزان پسر17- 16ساله دبیرستان های شهر الشتر به تعداد 1445 بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایتعداد 60 دانش آموز به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه محقق ساخته، پرسشنامه بهره هوشی ریون، پرسشنامه هوش هیجانی شاته، آزمون های مهارتی پنجه و سرویس والیبال ایفرد و آزمون های استاندارد آمادگی حرکتی بود. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی در سطح معنی داری 5 0/0p≤ انجام شد.
    یافته ها
    همبستگی بین بهره هوشی و هوش هیجانی با اجرای مهارت های پنجه و سرویس والیبال در مرحله شناختی یادگیری معنی دار و در بالاترین حد خود قرار داشت. این همبستگی در مراحل حرکتی و خودکاری یادگیری کاهش یافت. از طرفی همبسگی بین آمادگی حرکتی با اجرای این مهارت ها در مرحله شناختی و حرکتی یادگیری پائین ولی معنی دار بود. این همبستگی در مرحله خودکاری یادگیری به بالاترین حد خود رسید.
    نتیجه گیری
    بهره هوشی و هوش هیجانی در مرحله شناختی و آمادگی حرکتی در مرحله خودکاری یادگیری مهارت های پنجه و سرویس والیبال مهمتر هستند.
|
  • Dr Alireza Bahrami *, Dr Vazgen Minasian, M.A. Nasrin Chelongarian Pages 13-32
    Introduction
    The main of aim Sport psychology is to optimize athletic performance, and one of mental state that is closely related to optimal performance in sport, and must be considerd is attention factor. The main objective of this study was to Construct and Validation of norms for an attention skill test in Iranian male and female athletes.
    Methods
    This study was a descriptive-normative research. Statistical population of research includes all girl and boy athletes from 5 selected province of Iran (Razavi Khorasan, Isfahan, Tehran, Khuzestan and Markazi).The samples were 1200 athletes (600 girls and 600 boys) who were selected by the multi-stage random cluster sampling method. The measurement tool of this study was Black and Red attention test in which Iranian athletes were used for construction of norms. In this study to analysise of the data, we used descriptive statistics and to determine norms for attention test, Z formula and computation of percent points in each test and percent ranks have been used.
    Results
    The research findings showed that, the mean of attention skill scores in male athletes without auditory distracters was 34.84±4.82, and 30.79±5.39 with auditory distracters, respectively. In female athletes, the mean of attention without auditory distracters was 32.06 ± 0.24 and with auditory distracters was 27.95 ± 0.26. Findings also revealed that there were significant differences between the mean attention of male and female athletes in both attention skill tests with and without auditory distracters (p<0.00). Reliability of Black and Red attention test determined by test–re-test method, and statistical analysis revealed that there was significant correlation in both tests with and without auditory distracters (r=0.951 & r=0.911 in female and r=0.983 & r=0.932 for male athletes respectively). Discussion and
    Conclusions
    Generally, based on findinfs and sufficient reliability and cunstruction validity of Black & Red attention skills test in athletes, sport coaches can use this test to determine attention skills of athletes in different sports, and it may helpfull to development of such important psychological capabilities of elite athletes.
    Keywords: Norm, Black, Red Attention test, Male, Female Athletes, Selected Provinces
  • Mrs Elaheh Arabameri *, Mrs Zahra Estiri Pages 33-46
    The purpose of the present study was to examine the effect of constant and variable practices on retention and transfer of the accuracy of overhand throwing. Thirty-six right-handed children (girls and boys) volunteered and divided into 3 groups: constant, blocked variable, and random variable, based on their pre-test grades. The constant group practiced overhand throwing with target has dimension of 60×60 cm, while the other groups practiced with targets having dimensions of 30×30, 60×60, and 90×90 cm. Participants performed 6 blocks of 6 acquisition trials in 2 days. The retention test was performed after 24 hours and the transfer test was performed 10 minutes after retention test by changing the target dimensions. Data were analyzed using factor analysis of variance (ANOVA) followed by Tuckey's post hoc tests (α<0.05). There was no significant difference in retention test between the experimental groups, but in transfer test the random variable group performed better than the other groups (p=0.033). The result showed that the application of variable practices, especially those with random variable can effectively affect on transfer of the overhand throwing accuracy in children
    Keywords: overhand throwing accuracy, pre school children, constant practice, blocked variable practice, random variable practice
  • Amir Shams *, Behrooz Abdoli, Parvaneh Shamsipoor Pages 47-64
    The aim of this research was to compare the effect of cooperative, competitive and individual learning approaches on selected physical and motor fitness factors in school children with mediator role of perfectionism and self-esteem. For this reason, 120 boy students with aged mean of 12±0/3 years with multi-stage cluster sampling method in 1 area of Tehran were selected and randomly divided into three experimental groups. After determining the base line measures for some factors such as agility (4×9 running), flexibility (sit and reach), abdominal endurance (sit-up) and Cardiorespiratory endurance (540-m running) AAPHERD tests, the subjects trained for 20 session (2 sessions in week) and measurements were repeated (post-test). Also, All students were complete the perfectionism and self-esteem questionnaires in pre and post test. Data were analyzed using one-way ANOVA, one-way ANCOVA and Tukey post hoc and the level of significance was set at P<0.05. The one-way ANOVA test and one-way ANCOVA test (through the mediating role of self-esteem and perfectionism personality traits) results showed that cooperative learning approach in homogeneous, regular, and small groups is significantly more effective than the competitive and individual learning approaches in regards to improving the physical and motor fitness (P<0.05). Generally, the results of present research supported the social and behavioral learning theory in cooperative learning (Morgan, 2003). Based on the findings of the present study, it could be suggested that for enhancing mental and physical fitness in children, and taking the advantages of cooperative learning approach, physical education teachers could use this method for teaching physical education.
    Keywords: Cooperative, Competitive, Individual Learning Approaches, Physical, Motor Fitness, Perfectionism, Self Esteem
  • Behrouz Abdoli, Alireza Farsi Pages 65-82
    Purpose
    The purpose of this study was to investigate validity and reliability of Iran's elite athletes self description questionnaire. Participants: 245 elite athletes (25±7 years old) of individual and team sports including Freestyle wrestling and, Greco roman, Taekwondo, badminton, football, basketball, track and field, Wushu, Karate, Jiujutsu, fencing, Weightlifting, archery, physical fitness, skiing,; kabedi, skating, volleyball and some individuals from other sports were selected by the method of available sampling. All of the selected athletes were elite athletes whose athletic and championship backgrounds were in average 10.50± 5.6 years. Being translated to Persian and again to English, the Persian version of the questionnaire was given to the athletes. After being filled out, the data were analyzed. Findings and
    Results
    factor analysis showed that specific values was 15.707 for factor one, 2.175 for factor two, 1.696for factor three, 1.337 for factor four, and 1.037 for factor five, the specific value for factor six was 0.793 that was lower than one to become a factor. percent of total cumulative variance was 75.821 so that the percentage of variances were 54% for mental fitness, 7.5% of variance for physical factor,5.48% for aerobic power, 4.609% for non aerobic factor and finally 3.699% for the functional variable as the fifth factor. Fitness of model indexes was determined by confirmatory factor analysis that the chi square was 824.91(p=0.001) which was different from the degree of freedom of independent model. The index of rate of chi square to degree of freedom was 2.462. The investigation of comparative fit index was greater than 0.90 of parsimonious fit index in default model (0.825). Normalized parsimonious fit index and comparative fit index was respectively 0.728 and 0.764. In brief: Generally all of the fitness of model indexes was favorable. The internal reliability with kronbakh α was 0.833 that is acceptable.
    Keywords: aerobic, anaerobic, functional, mental, body self description, fitness of model
  • Mohammadtaghi Agdasi *, Farnaz Torabi, Nasrin Touba Pages 83-96
    The purpose of this study was to compare the effects of instructional self-talk on the performance and learning of dart throwing in childhood and adolescence. 100 students were randomly selected (50 students from 9-11 years old and 50 students from 15-17 years old) from volunteers for this purpose that none of students was not familiar with the skill of dart throwing and all were right handed. The subjects were randomly divided in to control and experimental groups. The subjects continued practice after 5 sessions’ training that every session contained 7 blocks with 3 trails and they participated in the retention and transfer past-tests after 24 hours without practice. The collected data were classified by descriptive statistical methods and were analyzed by non-parametric methods (Wilcoxon and kruskal Wallis) and (α ≤ 0/05). The results showed that the instructional self-talk leaded to the acceleration of acquisition, retention and transfer of dart throwing skill at both ages. But the effect of instructional self-talk was observed more in the adolescents. Therefore, we can concluded that self-talk can be emphasize as a cognitive approach along with physical exercise by the coaches.
  • Mehdi Sohrabi * Sayed Reza Attarzaheh Hossieni Javad Foladian Pages 97-112
    The purpose of this study was to describe cognitive, emotional and behavioral attitudes to exercise and Physical activities of Razavi Khorasan's people. In this study, a questionnaire with 28 attitudes items with Cronbach Alpha reliability (r: 0.91), 12 Tendency Items, and 9 individual traits was distributed between 2300 males and females over 16 years who were randomly selected from all the people of Razavi Khorasan. After replying to questionnaires (about 1975 members or 86%) and collected them, statistical analysis was performed. 31% of subjects don’t participate in physical activities. Acquiring toyness and happiness was the important factor of participating in physical activities. Post poning the daily works was the main factor to not participate in physical activities. Most people were interested to football, physical fitness and walking. Between the attitudes of physical activities in people with different specifications such as married or not married, Studies, vocation, monthly in come, total monthly family expenditures and monthly sport expenditures, there was significant difference. Between the attitudes of physical activities in people with specifications such as sex, age, family members, having intention to physical activities or not having; there was not significant differences. Between the tendency to physical activities in people with specifications sex, age, Marriage, number of family members, Studies, vocation, total monthly family expenditures and monthly exercise expenditures; there was significant differences. Planned according to individual interests and individual differences is an important factor in people's tendency to physical activity and health improvement.
    Keywords: Attitudes, Tendency, Physical activity, health
  • Shahram Alam *, Behnam Maleki, Maryam Monazam Pages 113-128
    Personality is one of the most fundamental concepts in psychology, which is affected by experience. It is ideal for students to have an adequate personality in any country. Therefore, the present study aims to investigate the effect of a swimming training program on personality traits in female students.
    Methodology
    The method of study was quasi-experimental in which a pretest and post test design was used. The participants of the study consisted of 60 non-athlete female students who were studying in Tehran science and industry university in the academic year 2010-2011. The participants were selected randomly using a personal information questionnaire and subsequently assigned into a control and an experimental group. Bernreuter's personal inventory was used to collect the data. Multivariate analysis of covariance was used to analyze the data (α<0.05).
    Results
    The results of the study showed that a swimming training program significantly affects all 6 personality traits. The training program improved such qualities as self-confidence, extroversion, and sociability but decreased neurotic tendency, dominancy and self-sufficiency in the experimental group. Student life is associated with various and complicated stresses. It seems that participating in enjoyable swimming training will help the students acquire psychological abilities to resist the stresses. Therefore, it is recommended that swimming training be used as an effective procedure in promoting student's psychological health and personality traits.
    Keywords: swimming training, personality traits, non, athlete female students
  • Mrs Shima Shirvani Borojeni *, Mrs Somaei Safi Pages 129-140
  • Shahram Nazarpouri Dartang *, Hassan Khalagi, Farhad Mardane Pages 141-162
    Background And Aims
    Ackerman (1988) reckons intelligence and motor ability as the two important abilities in three learning phases (cognitive, motor and automatic) of Fitz and Posner. Therefore the present study aims at investigating the relation between intelligence quota (IQ), emotional intelligence and motor fitness and volleying and serving learning in volleyball.
    Methodology
    this is a descriptive semi-empirical research the population of which consists of 1445 high school boy students aging 16-17 years living in Aleshtar, Lorestan. 60 of them were selected using random cluster sampling method to be included in the study. Data collecting tools included researcher-made inventory, Rion’s IQ inventory, Shate’s emotional intelligence inventory, volleying and serving skills tests of Ifred and standard tests of motor fitness. Statistical analysis was conducted using Pearson correlation coefficient and linear regression in significance level of p≤0.05.
    Findings
    correlation of IQ and emotional intelligence with volleying and serving skills in cognitive phase of learning was significant and at the highest amount. This correlation, however, decreased in motor and automatic phases. On the other hand, the correlation between motor fitness and performing the skills was low but significant in the meantime. This correlation reached its peak in cognitive and motor phase.
    Conclusion
    IQ and emotional intelligence are more important in cognitive phase and motor fitness is more important in automatic phase of learning volleying and serving skills in volleyball.