فهرست مطالب

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:20 Issue: 5, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/07/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • کشت سه بعدی سلول های استخوانی فک انسان در داربست PLLA/HA
    جواد فاریابی، سیدنورالدین نعمت اللهی، پروین صالحی نژاد، محبوبه شاهرخی، محمدتقی خراسانی صفحه 2
    مقدمه
    تولید بافت استخوانی جدید با سلول و ماتریکس های خارج سلولی سنتتیک (داربست ها) روشی جدید برای بازسازی بافت های معدنی و استخوان می باشد. این مطالعه به منظور بررسی قابلیت انجام کشت سه بعدی سلول های استئوبلاست در داربست های PLLA/HA (poly L-Lactic acid/hydroxyl apatite) انجام شد.
    روش
    در این مطالعه سه نمونه استخوانی از محل جراحی دندان های عقل نهفته افراد داوطلب برداشته شد. سلول های استئوبلاست با استفاده از دو آنزیم تریپسین و کلاژناز از نمونه ها استحصال و تا پاساژ چهارم به صورت تک لایه کشت داده شده و سپس به تعداد یک میلیون سلول در میلی لیتر به داربست PLLA/HA منتقل شدند و بعد از 21 روز داربست ها توسط رنگ آمیزی های H&E، Von kossa و Hoechst و میکروسکوپ الکترونی بررسی شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مقایسه دو آنزیم تریپسین و کلاژناز نشان داد که سرعت رشد سلولی در سلول های جداشده با کلاژناز بیشتر بود. بررسی میکروسکوپ الکترونی هم چسبندگی و تکثیر سلولی را در داربست ها نشان داد. رنگ آمیزی H&E، Hoechst و Von kossa نیز حضور سلول ها در داربست ها را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    این یافته ها تایید می کنند که سلول های استئوبلاست می توانند در شرایط آزمایشگاهی در داربست های PLLA/HA رشد کنند.
    کلیدواژگان: استئوبلاست، مهندسی بافت، پلیمر PLLA، هیدورکسی آپاتیت، داربست بافتی
  • جلال آزمندیان، نجمه رحیمی*، سید مجتبی سهروردی، عباس اطمینان، فرامرز فاضلی، سارا عزیزی شول، زهرا شفیعی صفحه 425
    مقدمه

    داکلیزوماب (Daclizumab) یک آنتی بادی منو کلونال علیه انترلوکین 2 است. مطالعات متعددی اثربخشی این دارو را در پیوند کلیه هم با دوز معمول توصیه شده و هم دوز محدود نشان داده اند. تحقیق حاضر، گزارش سه و پنج ساله یک مطالعه آینده نگر است که ایمنی و کارایی دوز محدود داکلیزوماب را در مقایسه با عدم مصرف آن در رژیم القای سرکوب ایمنی در بیماران گیرنده پیوند کلیه بررسی نموده است.

    روش

    این مطالعه روی 140 نفر از بیمارانی که در سال های 1385 و 1386 جهت انجام پیوند کلیه از دهنده زنده در بخش پیوند کلیه بیمارستان افضلی پور کرمان بستری شدند، انجام شد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه 70 نفری مورد و شاهد تقسیم شدند. گروه شاهد، داروهای سیکلوسپورین، مایکوفنولات موفتیل و پردنیزولون دریافت کردند. گروه مورد علاوه بر این داروها، دوز پایین داکلیزوماب (mg/kg 1 در روز صفر و 14 بعد از عمل) را نیز دریافت کردند. این بیماران طی 5 سال از نظر عملکرد کلیه پیوندی و نیز عوارض درمان پیگیری شدند.

    یافته ها

    پس از سه سال، 58 بیمار در گروه مورد و 61 بیمار در گروه شاهد در مطالعه باقی ماندند. میزان عملکرد کلیه پیوندی که بر اساس GFR (Glomerular filtration rate) سنجیده شد، پس از سه و پنج سال بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. میزان ابتلا به سپسیس بین دو گروه برابر بود. اگرچه ابتلا به زونا در 6 ماه اول پس از پیوند در گروه مورد به طور معنی داری بالا بود (04/0 = P).

    نتیجه گیری

    دراین مطالعه، دوز پایین داکلیزوماب اثری بر بقای طولانی مدت کلیه پیوندی و بیمار نداشت. در بیماران دریافت کننده دوز پایین داکلیزوماب در این مطالعه، شانس سپسیس افزایش نیافت؛ اما این دارو، سبب افزایش عفونت پوستی هرپس زوستر شد.

    کلیدواژگان: داکلیزوماب، پیوند کلیه، بقای پیوند، سپسیس
  • شهریار دبیری، مهسا عباس زاده، حسین صافی زاده، رضا فتوحی اردکانی، سحر امیرپور رستمی، زهرا کامیابی، طاهره اشرف گنجویی، ناهید افتخاری، ویدا مدرس نژاد، ویکتوریا حبیب زاده، طیبه نادری، فاطمه میرزایی صفحه 450
    مقدمه
    سرطان سرویکس دومین سرطان شایع زنان در سراسر جهان است. امروزه، برنامه های غربالگری باعث کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری و شیوع آن شده است. مطالعات اپیدمیولوژی و مولکولی نشان می دهد که انواع خاصی از ویروس های پاپیلومای انسانی (Human papillomavirus) از نوع کارسینوژن بوده و می توانند علت اصلی ایجاد سرطان سرویکس باشند. شایع ترین انواع پر خطر آن، ژنوتیپ های 16HPV و 18HPV می باشند. در مطالعه حاضر، فراوانی ژنوتیپ های متفاوت HPV در زنان مراجعه کننده برای انجام پاپ اسمیر معمول به یکی از کلینیک های سرپایی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با روش های مبتنی بر ردیابی DNA بررسی شد.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی- تحلیلی بود. این پژوهش بر روی 20000 نمونه پاپ اسمیر که طی چهار سال متوالی از خانم های بین سنین باروری 50-15 سال مراجعه کننده به مراکز دانشگاهی و خصوصی در سطح شهر کرمان تهیه شده بود، انجام شد. تمام نمونه ها درآزمایشگاه بیمارستان های افضلی پور، باهنر و آزمایشگاه های خصوصی سطح شهر جمع آوری و از بین آن ها نمونه های تیپیک دیسپلازی و سرطان توسط دو پاتولوژیست و یک دستیار پاتولوژی طبق استاندارد های موجود توسط سازمان بهداشت جهانی جدا گردید و وارد مطالعه شد. DNA نمونه ها استخراج شد و با روش های ردیابی DNA و PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 20000 مورد پاپ اسمیر بررسی شده، 82 مورد ضایعات دیسپلاستیک یا سرطانی داشتند که در 62 مورد، ضایعه دیسپلاستیک و در 20 نمونه هم SCC (Squamous cell carcinoma) تشخیص داده شد. در مجموع، 32 نفر از آن ها (39 درصد) از نظر HPV مثبت بودند. از کل نمونه های تعیین ژنوتیپ شده، فقط دو مورد ژنوتیپ 18 (25/6 درصد) و یک مورد ژنوتیپ مخلوط 16 و 31 و بقیه ژنوتیپ 16 (75/93 درصد) تشخیص داده شد. از پاپ اسمیرهای دیسپلاستیک 20 مورد (2/32 درصد) و از نمونه های SCC 12 مورد (60 درصد) از نظر HPV مثبت بودند (05/0P<)، همچنین در مقایسه سن افراد بر حسب تشخیص نوع ضایعه، ارتباط معنی داری مشاهده شد و مبتلایان به SCC جوان تر از مبتلایان به دیسپلازی بودند (05/0P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه حاضر و فرهنگ خاص خانوادگی ایران، عفونت HPV در بین زنان دچار سرطان سرویکس نسبت به سایر کشورها شیوع کمتری دارد. ژنوتیپ غالب 16HPV بود که از ژنوتیپ های کارسینوژن می باشد.
    کلیدواژگان: تایپینگ HPV، پاپ اسمیر دیسپلاستیک، ردیابی DNA، ایران، Squamous cell carcinoma (SCC)، سرطان دهانه رحم
  • زهرا رضایی، مجید متولی باشی، زهره حجتی، رضا محمودی صفحه 460
    مقدمه
    حذف ها در ناحیه AZF دلیل عمده ژنتیکی ناباروری در مردان می باشد که به وسیله نوترکیبی همولگوس درون و بین کروموزمی، بین آمپلیکون ها ایجاد می شود. همچنین نوترکیبی همولگوس می تواند باعث حذف های جزیی ناحیه AZF (Azoospermia factor) گردد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط حذف های جزیی ناحیه AZFc با ناباروری بود.
    روش
    از 100 مرد نابارور که به مرکز ناباروری اصفهان مراجعه نموده بودند و همچنین 100 مرد سالم به عنوان شاهد، نمونه خون تهیه شد. برای مطالعه حذف های جزیی از 5 مارکر 1201sY، 1206sY، 1161sY، 1291sY و 1191sY استفاده گردید. حذف های جریی در منطقه AZF با استفاده از روش Multiplex–STS–PCR (Multiplex- sequence tagged site- polymerase chain reaction) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی اختلاف معنی دار، از آزمون Chi-square و در سطح معنی دار 05/0? P استفاده شد.
    یافته ها
    در گروه بیمار، 9 بیمار از 100 فرد مورد مطالعه، حذف gr/gr نشان دادند و در گروه شاهد، یک مورد حذف gr/gr مشاهده شد. 5 مورد، حذف 3b/2b در گروه بیماران دیده شد. یک مورد حذف 3b/2b در گروه شاهد مشاهده شد. حذف های 4b/2b در 3 مورد از بیماران یافت شد و به طور کلی، حذف های جزیی در 14 بیمار از 100 فرد مورد مطالعه، مشاهده گردید. حذف gr/gr در افراد مورد مطالعه، از لحاظ آماری اختلاف معنی داری نشان داد. اما حذف های 3b/2b از لحاظ آماری اختلاف معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    حذف های gr/gr سبب ناباروری می گردد و حذف های 3b/2b بر روی ناباروری اثری ندارد.
    کلیدواژگان: ناباروری، حذف در آزوسپرمی، فاکتور آزوسپرمی، مارکر STS
  • محمدحسن لاری زاده صفحه 470
    مقدمه
    سرطان معده دومین سرطان شایع در سراسر دنیا می باشد. درمان تکمیلی سرطان معده در نقاط مختلف دنیا متفاوت است و تفاوت های گوناگونی در خصوصیات بالینی- آسیب شناسی و بقای آن مشاهده شده است. هدف این مطالعه، تعیین مشخصات بالینی- آسیب شناسی و میزان بقا در یک گروه از بیماران درجنوب شرق ایران بود.
    روش
    پرونده پزشکی و گزارش آسیب شناسی 82 بیمار مبتلا به سرطان بدون متاستاز معده که از مهر 1382 تا شهریور 1390 به صورت متوالی به بخش پرتودرمانی و انکولوژی بیمارستان شفای کرمان مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. جهت تخمین میزان بقا از روش Kaplan-Meier استفاده شد و تفاوت بین منحنی های بقا بر اساس متغیرهای مورد نظر با آزمون rankLog تعیین شد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 52 سال و نسبت مرد به زن 8/1 به 1 بود. جراحی با حاشیه ی میکروسکوپی مثبت در 19 بیمار (2/23 درصد) انجام شده بود. فراوانی بیماران در مرحله ی I، II، III و IV به ترتیب 7 نفر(5/8 درصد)، 21 نفر (6/25 درصد)، 35 نفر (7/42 درصد) و 19 نفر (2/23 درصد) بود. میزان بقای 2 و 5 ساله به ترتیب 22 و 53 درصد بود. فقط مرحله ی T، N و مرحله کلی و نوع جراحی در میزان بقا تاثیر داشت (05/0 > P) و سایر متغیر ها نقش معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    هنوز سرطان معده در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود و پیش آگهی آن ضعیف است. یافته های این مطالعه، نیاز به کاربرد سیاست های تشخیص زود هنگام را مورد تاکید قرار می دهد.
    کلیدواژگان: سرطان معده، شیمی درمانی، پرتودرمانی، بقا
  • داوود وهاب زاده، مجید کاراندیش، جمال افتخاری، محمدحسین حقیقی زاده، حسن آل طیب صفحه 481
    مقدمه
    سوء تغذیه عبارت از هر گونه ناهنجاری تغذیه ای یا وضعیت نامطلوب بهداشتی است که ناشی از کمبود یا بیش مصرفی یک یا چند ماده مغذی باشد و اولین علامت پس از آن، شروع تاخیر رشد در کودک است. علل سوء تغذیه چند بعدی، پیچیده و مرتبط به همدیگرند. برای همین منظور و جهت تسهیل جستجوی علل و عوامل در هر منطقه، یونیسف چهارچوبی طراحی کرده است تا بر اساس آن، جستجوی عوامل صورت گیرد. این تحقیق نیز به همین منظور و در راستای این هدف صورت گرفت.
    روش
    مطالعه به صورت مورد- شاهدی روی 180 کودک 36-3 ماهه تحت پوشش مراکز بهداشت شهرستان اهواز انجام گرفت. گروه مورد و شاهد از نظر جنس، همسان سازی شدند. کودکان مورد، کودکانی بودند که نمودار رشد آن ها برای حداقل دو ماه متوالی، افقی یا نزولی بود و کودکان گروه شاهد، کودکانی با نمودار دارای سیر صعودی بودند. داده ها از طریق مصاحبه حضوری، مراجعه به پرونده ها و اندازه گیری های مستقیم جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت و بسته به نوع و وضعیت متغیر از آزمون های Chi-square، Mann–Whitney، Student-t و Kolmogorov– Smirnov استفاده شد و در نهایت برای متغیر های معنی دار، Logistic regression گرفته شد.
    یافته ها
    از ویژگی های مربوط به خانوار، تعداد اعضای خانوار (013/0 = P)، تعداد فرزندان (012/0 = P) و سطح سواد مادر (019/0 = P) با وضعیت سوء تغذیه کودک مرتبط بود. از ویژگی های کودک، سن کودک (001/0 > P)، رتبه تولد کودک (031/0 = P) و فاصله تولد کودک با کودک بعدی (004/0 = P) با سوء تغذیه ارتباط داشت. از ویژگی های مربوط به مراقبت کودک، وضعیت مراقبت کودک توسط مادر (017/0 = P) و علم و آگاهی تغذیه ای مادر (006/0 = P) با سوء تغذیه ارتباط معنی داری نشان دادند. همچنین الگوی تغذیه کودک (001/0 > P) و سن شروع غذای کمکی (001/0 > P) نیز با سوء تغذیه مرتبط دیده شد.
    نتیجه گیری
    این تحقیق نشان داد که الگوی تغذیه کودک، تعداد اعضای خانوار، تعداد فرزندان، سن کودک، رتبه تولد کودک، فاصله تولدکودک با تولد کودک بعدی، سطح سواد مادر، وضعیت مراقبت کودک توسط مادر و علم و آگاهی تغذیه ای مادر، با سوء تغذیه کودکان در اهواز مرتبط بودند و لازم است راهکارهای مبتنی بر این شناخت طراحی شود.
    کلیدواژگان: تاخیر رشد، عوامل تاخیر رشد، کودکان 36، 3 ماهه، ایران
  • سیده نرجس زمانی، مسعود فضیلت پور صفحه 492
    هدف
    هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر جراحی زیبایی بینی بر عزت نفس و تصویر منفی فرد از خود بود.
    روش
    در یک طرح نیمه تجربی، 45 شرکت کننده به صورت در دسترس از متقاضیان جراحی زیبایی، جراحی عمومی و یک گروه غیر متقاضی جراحی از شهرستان بندرعباس انتخاب شدند. آنگاه، افراد به دو گروه مداخله جراحی زیبایی، جراحی عمومی و یک گروه شاهد طبقه بندی شدند. داده های مربوط به شاخص های عزت نفس و تصویر منفی فرد از خود در سه مقطع قبل از جراحی، یک هفته بعد از جراحی و دو ماه بعد از جراحی گردآوری و به کمک آماره های توصیفی و آزمون تحلیل چند متغیری واریانس، با اندازه گیری های مکرر آنالیز شد.
    یافته ها
    بین عزت نفس گروه جراحی زیبایی در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، تفاوت معنی داری مشاهده شد. همچنین بین نمره تصویر منفی افراد متقاضی جراحی زیبایی در سه مرحله اندازه گیری، تفاوت های معنی داری وجود داشت. این مطالعه شواهدی قابل توجه از بهبود نمره عزت نفس و کاهش نمره تصویر منفی فرد از خود، پس از جراحی زیبایی ارایه نمود که در پیگیری پس از دو ماه بعد هم حفظ شده بود.
    نتیجه گیری
    می توان جراحی های زیبایی را عامل تغییرات روان شناختی از جمله احساس شایستگی و عزت نفس و بهبود تصویر منفی فرد از خود دانست.
    کلیدواژگان: جراحی زیبایی، جراحی عمومی، عزت نفس، تصویر منفی فرد از خود
  • محمدرضا مرآثی، مطهره تبراصفهانی صفحه 505
    مقدمه
    سوانح و حوادث ترافیکی در سراسر دنیا به عنوان علت اصلی ناتوانی و مرگ و میر شناخته شده اند و یک مشکل عمده بهداشت عمومی در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته می باشند. این مطالعه به منظور برآورد بار سوانح و حوادث ترافیکی در شهر اصفهان طراحی و اجرا گردید.
    روش
    این پژوهش مقطعی، در جمعیت تحت پوشش شهر اصفهان در سال 1389 اجرا شد. برای جمع آوری داده های مربوط به سال های از دست رفته زندگی به علت مرگ زود هنگام ناشی از سوانح و حوادث ترافیکی از داده های نظام ثبت مرگ استفاده شد. برای جمع آوری اطلاعات مربوط به سال های از دست رفته زندگی به علت ناتوانی شماره های پرونده های بیمارستانی کلیه افراد حادثه دیده ناشی از سوانح و حوادث ترافیکی استخراج گردید و با استفاده از پرسشنامه ای محقق ساخته اطلاعات مورد نیاز ثبت و جمع آوری گردید. سپس از روش شناسی سازمان جهانی بهداشت برای برآورد تعداد سال های از دست رفته ناشی از مرگ زودرس (years of life lost: YLL)، تعداد سال های از دست رفته به علت ناتوانی (years lost due to disability: YLD) و تعداد سال های تطبیق شده با ناتوانی (disability adjusted life year: DALY) استفاده شد.
    یافته ها
    طی سال 1389 در شهر اصفهان تعداد سال های زندگی تطبیق شده با ناتوانی 36/23 در هزار بود که 99/3 در هزار از آن به علت مرگ زودهنگام و 37/19 در هزار از آن به علت ناتوانی از دست رفته بود. میزان DALY در مردان 43/37 در هزار و در زنان 60/8 در هزار بود. بیشترین میزان تعداد سال های از دست رفته ناشی از مرگ زودرس و همراه با ناتوانی در گروه های سنی جوان (44-15 سال) متمرکز بود. بالاترین میزان DALY مربوط به فصل تابستان (73/6 در هزار) و کمترین میزان آن مربوط به فصل زمستان (29/4 در هزار) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد، کشته شدگان و مصدومین حوادث رانندگی عمدتا مردان، در سنین جوانی و میانسالی هستند. لذا با توجه به اینکه سوانح و حوادث ترافیکی بیشتر افراد در سنین کار و فعالیت را تحت تاثیر قرار می دهد و بار اقتصادی فراوانی را بر جامعه تحمیل می کند، پیشنهاد می گردد برنامه های مداخلاتی مناسب برای به حداقل رساندن این صدمات و عوارض ناشی از آن طراحی و اجرا گردد و ارزشیابی های دوره ای صورت گیرد.
    کلیدواژگان: بار سوانح و حوادث ترافیکی، مرگ و میر، ناتوانی، سال های زندگی تطبیق شده با ناتوانی، سال های از دست رفته به علت مرگ زود هنگام، سال های از دست رفته به علت ناتوانی
  • عبدالحمید عمویی، امیر رهنما صفحه 520
    تومورهای مادرزادی حفره دهان شایع نیستند. تومورهای تراتوئید شایع ترین انها بوده و در موارد نادری با شکاف کام نرم همراه می باشند. در این مقاله یک مورد epignathus همراه با شکاف کام نرم، زبان دوشاخه و لیپوم زبان با هیپرتلوریسم و مال اکلوژن فک و گوش های پائین قرار گرفته گزارش می شود. یک نوزاد دختر سه روزه با یک توده بزرگ پوشیده از پوست و مو با منشا کام سخت، شکاف کام نرم، زبان دوشاخه با لیپوم بین دوشاخه ان، عدم توانایی در بستن دهان و در نتیجه عدم توانایی در مکیدن و خوردن به مرکز ما ارجاع شد.
    پس از بررسی های لازم طی یک مرحله عمل جراحی ابتدا توده بزرگ کام سخت برداشته شد، سپس توده بین دوشاخه زبان برداشته و گلوسوپلاستی انجام شد. بعد از عمل مشکلی پیدا نکرد و پس از 10روز قادر به تغذیه با شیر مادر گردید و باحال عمومی خوب ترخیص شد. گزارش پاتولوژی توده کام سخت epignathus و توده زبان لیپوم گزارش شد.
    کلیدواژگان: نوزاد، زبان دوشاخه، نئوپلاسم دهان، Epignathus (تراتوم حلقی، دهانی)
  • مهرانگیز مهدی زاده، نوشین ندایی صفحه 526
    اندوکاردیت باکتریایی عفونت سطح درونی قلب و یا دریچه های قلب است. این بیماری معمولا با وجود برخی باکتری های بیماری زای موجود در دهان، دستگاه گوارش یا مجاری ادراری مرتبط است و غالبا در افرادی رخ می دهد که دارای مشکلات قلبی مانند وجود دریچه مصنوعی قلب، سابقه بیماری اندوکاردیت، برخی نارسایی های مادر زادی قلبی و پیوند قلب باشند. بعضی باکتری هایی که توان دسترسی به جریان خون و ایجاد باکتریمی را دارند، قادر به ایجاد اندوکاردیت در این بیماران هستند. برخی باکتری های بیماری زای موجود در دهان پس از ایجاد عفونت های دهان و دندان و دسترسی به سیستم خونی، امکان ایجاد اندوکاردیت باکتریایی را دارند. در این میان برخی کوکسی های گرم مثبت و بعضی باسیل های گرم منفی موجود در دهان نقش مهمی ایفا می کنند. برای پیشگیری از این بیماری رعایت بهداشت دهان و دندان و پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی قبل از برخی جراحی های دندان توصیه می گردد.
    انتظار می رود پس از مطالعه این مقاله خواننده بتواند: انواع اندوکاردیت باکتریایی و علائم آن را توصیف کند. ارتباط اندوکاردیت باکتریایی و بیماری دهان و دندان را شرح دهد. از روش های پیشگیری و کنترل اندوکاردیت باکتریایی آگاه باشد. بیماران گروه پر خطر و درمان های دندان پزشکی مشمول پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی را بشناسد.
    کلیدواژگان: اندوکاردیت باکتریایی، بیماری دهان و دندان، باکتریمی، بهداشت دهان
|
  • Three Dimensional Culturing of Human Jaw Osteoblasts in PLLA/HA Scaffold
    Azmandian J., Rahimi N., Sohrevardi S.M., Etminan A., Fazeli F., Azizishoul S., Shafii Z Page 2
    Background and Aims
    Tissue engineering using somatic cells and synthetic extracellular matrix (scaffold) represents a new approach for regeneration of mineralized tissue and bone. This study was carried out to investigate the ability of a PLLA/HA scaffold to culture osteoblast cells in a three dimensional milieu.
    Method
    Three bony samples were taken from extraction sites during surgical extraction of wisdom teeth. Osteoblasts were obtained from specimens by using trypsin and collagenase and were cultured in monolayer up to passage four. Cells were seeded on PLLA/HA scaffolds at density of 106 cells/ml and then incubated for 21 days. The seeded cells were evaluated by Hoechst، von kossa and H&E stainings and scanning electron microscopy.
    Results
    Cellular growth was more pronounced when isolation was carried out by collagenase. According to scanning electron microscopy، osteoblast cells had been proliferated and attached to the scaffolds. H&E، Hoechst and von kossa stainings confirmed the presence of the harvested cells in the scaffold too.
    Conclusion
    Our findings suggest that osteoblast cells can grow onto PLLA/HA scaffold in vitro.
    Keywords: Osteoblasts, Tissue engineering, PLLA Polymer, Hydroxyapatite, Tissue scaffolds
  • Azmandian J., Rahimi N., Sohrevardi S.M., Etminan A., Fazeli F., Azizishoul S., Shafii Z Page 425
    Background and Aims

    Daclizumab is a monoclonal antibody directed against CD25 subunit of interlukin 2 receptor. Several studies have shown the effectiveness of daclizumab on reduction of acute rejection in renal transplantation with regular or limited dose. The present study assessed the outcomes of 3 and 5 years follow-up of a prospective case-control trial comparing safety and efficacy of induction therapy with two doses of daclizumab، compared with no induction treatment، in renal transplant recipients.

    Methods

    This clinical-trial study was started in 2006 on 140 living donor kidney recipients admitted to kidney transplant ward of Kerman Afzalipour hospital، Iran. These patients were randomly assigned into two 70 patients، intervention and control groups. All patients received cyclosporine، mycophenolate mofetil and prednisolone. Intervention group recieved daclizumab at a dose of 1 mg/kg before transplantation and then two weeks later، also. All patients were followed up for 3 and 5 years for graft and patient survival and side effect of daclizumab، so.

    Results

    After 3 years، 58 patients remained in case and 61 in control group. Function of transplanted kidney was evaluated on base of calculated glomerular filtration rate (GFR)، and after 3 and 5 years، were same between two groups. Rate of sepsis was same between two groups but infection with varicella zuster، in first 6 months after transplantation، was significantly more in intervention group (P = 0. 04).

    Conclusion

    Daclizumab did not have any effect on patient or graft survival. It did not increase the rate of sepsis but might increase the rate of varicella zuster infection.

    Keywords: Daclizumab, Renal transplantation, Graft survival, Sepsis
  • Monsefi N., Dabiri Sh., Abbaszadeh M., Safizadeh H., Fotouhi, Ardakani R., Amirpur, Rostami S., Kamyabi Z., Ashraf Ganjoei T., Eftekhari N., Modarresnejad V., Habibzadeh V., Naderi T., Mirzaei Page 450
    Background and Aims
    Around the world، cervical cancer is the second most common cancer in women. Today، screening programs have reduced morbidity and mortality rates of this disease. Epidemiological and molecular studies have shown that certain types of the human papillomavirus are carcinogen types and the primary cause of cervical cancer. HPV type 16 and 18 are the most common high-risk types. In this study، frequency of different HPV genotypes in women who referred for a routine visit to an outpatient clinic of Kerman University of Medical Sciences، Iran، has been obtained by DNA probe technique.
    Methods
    Our study is a cross-sectional، analytic study on 20000 Pap smear samples over four consecutive years among women in reproductive ages (15-50 years) referred to University centers and private institutions in Kerman، Iran. All samples were collected in the laboratory of Afzalipour، and Bahonar Hospitals، and private institutions. The typical samples of dysplasia and cancer were reviewed by two pathologists and a pathology assistant according to the World Health Organization standards. The samples were examined after DNA extraction and molecular DNA probe technique.
    Results
    62 cases of 82 Pap smear samples were dysplastic and 20 samples were diagnosed as squamous cell carcinoma (SCC). Moreover، 20 cases (32. 2%) of dysplastic Pap smears and 12 cases (60%) of SCC samples were HPV positive. A total of 32 patients (39%) were positive for HPV. Of all samples only two were genotype 18 (25. 6%)، one was a mixture of 16 and 31 genotypes، and the remaining were all genotype 16 (93. 75%). In the comparison between dysplasia severity (mild، moderate، and severe) and the HPV status (+ or -)، and also the relation between age and status of HPV and the severity of dysplasia no relations were found. However، there was a significant relation between detection (dysplasia، SCC) and the HPV status، and also the relation between age and type of lesion diagnosis.
    Conclusion
    Based on the findings of our study and the Iranian culture، prevalence of HPV infection among women with cervical cancer is less common than in other countries. HPV type 16، which is a carcinogenic genotype، was the predominant genotype.
    Keywords: HPV genotyping, Pap smear, Dysplastic, DNA probe, Iran, Squamous cell carcinoma (SCC), Cervical cancer
  • Rezaei Z., Motovali, Bashi M., Hojati Z., Mahmoudi R Page 460
    Background and Aims
    The most significant cause of infertility in men is the genetic deletion in the azoospermia factor (AZF) region that is caused by the process of intra- and inter-chromosomal homologous recombination in amplicons. Homologous recombination could also result in partial deletions in AZF region. The aim of this research was to determine the association between the partial AZFc deletions and infertility.
    Methods
    The blood samples were taken from 100 infertile men‚ who referred to the Infertility Center of Isfahan‚ Iran. 100 healthy matched people were also selected as the control group. The five markers of sY1201‚ sY1206‚ sY1161‚ sY1291، and sY1191 were applied in order to study partial deletions. Partial deletions were analyzed in AZF region using the Multiplex–STS–PCR technique. The chi-square test was conducted to check the difference between pretest and posttest. Differences were considered significant if P < 0. 05.
    Results
    9% of studied persons showed gr/gr deletion (in the patient group). Only one case of gr/gr deletion was observed in the control group. Five patients showed b2/b3 deletion. One b2/b3 deletion was seen in the control group. The b2/b4 deletion was observed in 3 patients. In conclusion‚ partial deletions were observed in 14% of the patients. The statistical analysis of the gr/gr deletion in the study indicates a meaningful difference، but b2/b3 deletion does not represent a meaningful difference.
    Conclusion
    Our results suggest that gr/gr deletions are associated with spermatogenic failure، and there is no association between b2/b3 deletion and infertility.
    Keywords: Infertility, Deleted azoospermia‚ Azoospermia factor‚ STS marker
  • Larizadeh M.H Page 470
    Background and Aims
    Gastric carcinoma is the second most frequent cancer worldwide. Adjuvant treatment of gastric cancer varies worldwide; many differences have been observed in their clinical and pathological features، and survival rate. The aim of this study was to determine clinical and pathological features، and survival rate in a group of patients in south-east of Iran.
    Methods
    Patient records and pathological reports of 82 consecutive patients، with nonmetastatic gastric cancer referring to the radiation oncology ward of Kerman Shafa Hospital since September 2003 to October 2011، were studied. Survival rate was estimated by the Kaplan-Meier method and differences in survival curves between the variables were determined by logrank test.
    Results
    The mean age of the subjects was 52 years and the male to female ratio was 1. 8:1. Surgery with positive microscopic margin was performed in 19 patients (23. 2%). The number (%) of the patients with stage I، II، III، and IV were 7 (8. 5%)، 21 (25. 6%)، 35 (42. 7%)، and 19 (23. 2%)، respectively. The 2 years and 5 years survival rates were 22% and 53%، respectively. Only T، N، overall stage، and type of surgery had impact on the survival rate (P < 0. 05)، and the other variables had no significant roles.
    Conclusion
    Gastric cancer continues to present in advanced stages، with poor prognosis. The findings of this study emphasize the need for employing policies for the early detection of gastric cancer.
    Keywords: Survival, Gastric cancer, Chemotherapy, Radiotherapy, Survival
  • Vahabzadehd., Karandish M., Eftekhari J., Haghighizadeh M.H. Al Taieb H Page 481
    Background and Aims
    Malnutrition is defined as nutritional disorders or unfavourable health status that can be the result of overconsumption or underconsumption of one or more nutrients. The causes of malnutrition are complex، multidimensional، and population specific. United Nations Children’s Fund (UNICEF) has adapted a conceptual framework for facilitating researchers in determining the causes of malnutrition in each area. The aim of this study was to determine some risk factors of growth faltering among 3-36 month old children in Ahwaz، Iran.
    Methods
    This case-control study was conducted on 180 children 3-36 months old in Ahwaz. The subjects were children whose growth curves were horizontal or downward for at least two recent consecutive months. The controls were children with upward growth curves. Data collection was done by face to face interview، family file at the health centers، and direct measurements (mainly for anthropometric measurements). Data analyses were performed by SPSS software. Moreover، chi-square، Mann-Whitney، Kolmogorov-Smirnov، Student’s t-test، and logistic regression were statistical tests which were used according to the type and distribution of the variables.
    Results
    From household variables، the number of family members (P=0. 013)، number of siblings (P=0. 012)، and mother’s educational level (P=0. 019) showed significant association with growth faltering. Among child variables، the child’s age (P<0. 001)، child’s birth order (P=0. 031)، and birth interval with the next child (P=0. 004) had significant relationships with growth faltering. Of the child health care variables، the mother’s child care status (P=0. 017)، and the mother’s nutritional knowledge (P=0. 006) had significant relationships with growth faltering. Finally، the pattern of child nutrition (P<0. 001)، and the age of starting weaning (P < 0. 001) showed significant differences between the two groups.
    Conclusion
    This study revealed that the child nutritional pattern، number of family members، number of siblings، child’s age، child’s birth order، birth interval with the next child، mother’s educational level، mother’s child care status، mother’s nutritional knowledge، and the age of starting weaning were related to child malnutrition in Ahwaz. Therefore، appropriate intervention strategies، according to these findings، should be considered by health and other relevant sectors in order to control the problem of childhood malnutrition.
    Keywords: Growth faltering, Risk factors, 3, 36 month old children, Iran
  • Zamani S.N., Fazilatpour M Page 492
    Background and Aims
    The present study aimed to examine the effect of cosmetic surgery on self-esteem and body image of those who have undergone rhinoplasty.
    Methods
    In a quasi-experimental design، and using convenience sampling، 45 participants were selected from the waiting lists of rhinoplasty cosmetic surgery، general operation، and from those who were not waiting for any type of operation. The participants were allocated to two experimental groups of nasoplasty and general operation، and to one control group. The indices of self-esteem and negative image of themselves are measured at three stages; before the operation، and in one week and two months follow-up. Self-esteem and body image data for pre-operation، one week after operation، and two months follow-up are subjected to descriptive statistics and repeated measures ANOVA.
    Results
    There were significant differences among the three stages of measurements in self-esteem and negative image of themselves only for the cosmetic surgery group. In addition، there were significant differences in the body image of the Rhinoplaty group at three stages of measurement.
    Conclusion
    Cosmetic surgery can cause mental changes such as feelings of competence and self-esteem and improves negative image.
    Keywords: Cosmetic surgery, Self, esteem, Negative image of themselves
  • Maracy M.R., Tabar Isfahani M Page 505
    Background and Aims
    Traffic accidents are a major cause of disability and mortality around the world and a major public health problem in developing and developed countries. The aim of this study was to assess the burden of road traffic accidents in Isfahan، Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in Isfahan in 2010. Data were collected from death registration system to calculate years of life lost (YLL) due to traffic accidents. To determine the rate of years lived with disability، hospital records of all people injured in road accidents were used. The methodology of the World Health Organization were used to estimate DALY (Disability adjusted life year)، YLD، and YLL.
    Results
    During 2010، the rate of DALY was 23. 36 per thousand of which 3. 99 per thousand was related to YLL and 19. 37 per thousand was related to YLD. DALY rates in males and females were respectively 37. 43 per thousand and 8. 60 per thousand. Maximum rates of YLL and YDL were in the young age group (15-44). The highest rate of DALY was in summer (6. 73 per thousand) and the lowest was in winter (4. 29 per thousand).
    Conclusions
    The results of this study showed that accident-related deaths and injuries are mostly in middle-aged men. Since those are the active group of society، traffic accidents can be considered as an economic burden on society. Therefore، appropriate intervention programs and periodic evaluation are required to minimize traffic accidents.
    Keywords: Burden of traffic accident, Death, Disability, DALY, YLL, YLD
  • Amooei Ab., Rahnama A Page 520
    Congenital tumors of the oral cavity are not common. Teratoids are the most common tumors، and in rare cases are associated with cleft soft palate. In this paper a rare case of Epignathus with cleft soft palate، bifida tongue، jaw malocclusion، tongue lipoma، Hypertelorism and low-set ears has been presented. A female infant with a large mass covered with skin and hair arising from hard palate، cleft soft palate، bifida tongue with lipoma، inability to close mouth and inability to suck and eat was referred to us on the 3rd day after birth. After clinical evaluation، during one stage of surgery the first large mass of hard palate was removed، Then، glossoplasty was performed after excision of the lingual mass. The patient had no problem after the surgery and was discharged 10 days later in good condition and ability to be breastfed. Histologically، the palatal mass was diagnosed as epignathus and the mass of the tongue dorsum was diagnosed as lipoma.
    Keywords: Newborn, Bifida tongue, Oral neoplasm, Oropharyngeal teratoma
  • Mehdizadeh M., Nedaei N Page 526
    Bacterial endocarditis is the infection of inner lining of heart and /or heart valves. This disease is usually related to the presence of some pathogenic bacteria in mouth، digestive system or urinary tract. Most of the times، this infection happens in people with heart problems like the presence of prosthetic valves، history of previous endocarditis، some congenital heart defects and heart transplant. Some bacteria which are able to reach into blood and produce bacteremia are able to cause endocarditis in these patients. Some pathogenic bacteria in mouth may produce this disease after causing periodontal infection and reaching into bloodstream. Among these bacteria، some Gram positive cocci and Gram negative bacilli have important roles. To prevent this disease، it is recommended to consider oral hygiene and to receive antibiotic prophylaxis before some dental surgeries.
    Keywords: Bacterial endocarditis, Periodontal disease, Bacteremia, Oral hygiene