فهرست مطالب

مطالعات شبه قاره - سال پنجم شماره 15 (تابستان 1392)

نشریه مطالعات شبه قاره
سال پنجم شماره 15 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صفحات 7-22
    خرد به عنوان پدیده و آفریده ای شریف و گوهری تابناک از مضامین برجسته سروده ها و نگاشته های بسیاری از فرزانگان و سخن سنجان بوده و موجب شده است تا فرمانروایان ملک سخن و ادب هر سرزمینی به اقتضای حال و مقام سخن و سخن نیوشان خویش از آن بهره برند.
    سخنور دل آگاه و سخته سرای نامی، طالب آملی نیز از جمله ستارگان درخشان آسمان فرهنگ و ادب این سرزمین است که در کنار استفاده از مضامین گوناگون حکمی و معرفتی، از نگاره ی زیبای خرد در دیبای سخن حکیمانه خویش بهره ها برده است که این نوشتار به اختصار بدان می پردازد.
    کلیدواژگان: طالب آملی، دیوان، خرد، خردورزی، حکمت، شعر، شاعر
  • صفحات 23-36
    میرزا اسدالله خان غالب، یکی از برجسته ترین چهره های ادبیات اردو، فروزان ترین ستاره ی سپهر شعر اردو، و متفکر و نویسنده ای شهیر است. وی در سرودن غزل و بعضا قصیده استاد می باشد. غالب را امروزه با اشعار اردویش می شناسند، و این در حالی است که دوست نمی داشت او را با دیوان اردویش مورد قضاوت قرار دهند (وی این اشعار را بی رنگ می خواند). وی به اشعار پارسی اش علاقه ی خاصی داشت و معتقد بود که این اشعار به تنهایی، قادر به مشهور ساختن اوست. وی حدود یازده مثنوی به پارسی سرود. در این مقاله، به بحث درباره ی اسطوره شناسی هندی گنگا و بنارس، و عدد مقدس 108 و دیدگاه غالب و تحلیل آن در مثنوی «چراغ دیر» می پردازیم.
    کلیدواژگان: غالب، مثنوی، چراغ دیر، بنارس، گنگا، 108، کاشی
  • صفحات 37-50
    با نفوذ زبان و ادبیات فارسی در شبه قاره ی هند و حمایت بی دریغ پادشاهان هند از نویسندگان و شاعران فارسی زبان، آثار فراوانی به این زبان در آن سرزمین تحریر شد که از جمله کتاب چهار چمن اثر چندر بهان برهمن است که به او لقب «هندوی پارسی دان» داده اند. دیوان وی شامل غزلیات و رباعیات است. کتاب چهار چمن یکی از آثار مهم وی بشمار می رود، اثری ادبی و تاریخی در چهار بخش که هر بخش «چمن» نام دارد. زبانش در شعر ساده و اشعارش دارای مضامین عشق، محبت، تصوف و مسایل وحدت الوجود است که با لحنی عارفانه بیان شده است.
    در این مقاله سعی گردید علاوه بر ذکر مختصری از زندگی چندر بهان برهمن، به بررسی و تحلیل برجسته ترین نکات کتاب چهار چمن پرداخته شود تا اهمیت و ارزش آن برای مخاطب مشخص گردد. در«چمن»اول وی درباره ی مجالس وجشن ها و وزرا وامرای فرمانروا و درابتدای این«چمن»به مریضی صاحب بیگم و شفا گرفتن او به دست یکی ازعرفا می پردازد، در «چمن» دوم بیشتر توجه وی به مشاغل شبانه روزی فرمانروا از جمله عبادات و نیایش الهی وی بوده است.«چمن»سوم حاوی زندگینامه ی نویسنده و نامه های او به شاه جهان و وزراست، و در «چمن»چهارم نیز به مباحث عرفانی وعشق الهی پرداخته است.
    کلیدواژگان: شاهجهان، شبه قاره، چندر بهان برهمن، چهار چمن(چارچمن)، زبان فارسی، نثر فارسی
  • صفحات 51-78
    توریسم سلامت امروزه از مهمترین شاخه های صنعت توریسم است و دارای منافع اقتصادی و اجتماعی بالایی می باشد که در این فرایند مردمبرای دستیابی به مراقبت هایدرمانی- بهداشتی و جراحی، سفرمی کنند. به طوری که این مهم باعث گردیده سازمان های دست اندر کار در کشورهای مستعد بیش از پیش توجه خود را به این بخش از صنعت توریسم جلب نموده و برای آن برنامه ریزی کنند. کشور ایران نیز به عنوان یکی از مقاصد گردشگرپذیر توانایی این را دارد که به یک قطب گردشگری سلامت تبدیل شود. هدف پژوهش حاضر بررسی تطبیقی ظرفیت ها و کارکردهای موثر بر گردشگری سلامت در ایران و هند می باشد. این مقایسه می تواند کمک زیادی به برنامه ریزان جهت استفاده ی متقابل از ظرفیت های بالقوه و بالفعل گردشگری سلامت در این دو کشور بنماید. روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی بوده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدلSWOT صورت پذیرفته و جهت وزن دهی به عوامل داخلی و خارجی از فرایند سلسله مراتبی AHP استفاده شده است. نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر آن است که در هند امتیاز وزنی قوت ها 6/3 با تاثیر پذیری بالا و ضعف ها با 8/2 دارای تاثیر پذیری کم، همچنین امتیاز وزنی فرصت ها در هند 6/3 و تهدیدات 4/3 قابل ارزیابی می باشند. در ایران نیز قوت های گردشگری 8/3، ضعف ها 5/3 با درجه تاثیر پذیری بالا و فرصت ها با امتیاز 8/3 و تهدیدات نیز با امتیاز 1/4 با تاثیر پذیری بسیار زیاد ارزیابی گردید. درعین حال یافته های این پژوهش بیانگرآن است که هند توانسته از فرصت ها و قوت های گردشگری سلامت بهره برداری مناسب نموده و ضعف های سیستم را بی اثر نماید. برنامه ریزان گردشگری سلامت در ایران نیز باید ترتیبی اتخاذ نمایند تا از ضعف ها و تهدیدات گردشگری سلامت بکاهند و قوت ها و فرصت های آن را با با بهره گیری از تجربه ی هند، در کشور تقویت نمایند. درمتن اصلی مقاله با توجه به یافته های این پژوهش، راهبردهایی رهگشا جهت گسترش گردشگری سلامت در هر دو کشور ارائه شده است.
    کلیدواژگان: ظرفیت های گردشگری، گردشگری سلامت، مدل SWOT و AHP، ایران، هند
  • صفحات 79-106
    فرایند مهاجرت نخبگان ایرانی به شبه قاره ی هند از زوایای مختلف مورد توجه محققان قرار گرفته است لیکن مطالعه و پژوهش در چگونگی، چرایی و تاثیرگذاری مهاجرت پزشکان ایرانی به عنوان جمع خاصی از این مهاجران خواست مقاله ی حاضر است. مطالعات مقدماتی نشان داد که حرکت رو به رشد این مهاجرت ها از یک سو متاثر از وجود عوامل دافعه در ایران و از سوی دیگر عوامل جاذبه در هند بوده است. با رصدکردن چگونگی ورود پزشکان ایرانی به دربار گورکانیان، می توان نقش آنان را در تحول مظاهر علمی، ادبی و هنری هند جستجو کرد. زیرا ابداعات و اقدامات و مداخلات فرهنگی و سیاسی و علمی این نخبگان علمی در دربار گورکانیان به توسعه ی حوزه ی پزشکی، سیاسی و حکومتی و سرانجام نفوذ فرهنگ ایرانی در دربار فرمانروایان گورکانی انجامیده است. نتیجه ی حاصله نیز آن است که این مهاجرت ها نه تنها در آشنایی هندیان با اندیشه ی ایرانی موثر بوده است بلکه اقدامات پزشکان مهاجر در جلب اعتماد پادشاهان گورکانی نسبت به ایرانیان نیز تاثیر داشته و به ترویج و توسعه ی فرهنگ و تمدن اسلامی - ایرانی در هند منجر شده است. مقاله ی حاضر مبتنی بر روش پژوهش تاریخی است و عمده ی استنادات از منابع کهن استخراج و به شیوه ی توصیف و تحلیل مبتنی بر استنتاجات تاریخی تدوین شده است.
    کلیدواژگان: پزشکان ایرانی، مهاجرت، صفویه، گورکانیان، تمدن اسلامی، حرفه ی پزشکی
  • صفحات 107-122
    در سال های اخیر استفاده از فن آوری های جدید و خدمات مرتبط با بانکداری در حال افزایش هستند. ظهور فن آوری های جدید به شکل کامپیوتر و ارتباطات به طور کامل باعث تغییر در کسب وکار بانکها و نحوه ی انجام بانکداری شده است. این فن آوری ها، چشم اندازهایی جدید به شکل امکانات وفرصت های نو برای بخش بانکی در سراسرجهان به ارمغان آورده اند. هدف پژوهش حاضر نشان دادن ارتباط بین فن آوری اطلاعات و کارایی بانکها در کشور هند است. این تحلیل نشان می دهد که فن آوری اطلاعات تاثیر مثبتی بر کارایی سیستم بانکی در هند داشته و همچنین نتیجه ی تحقیق گویای این موضوع است که از میان بانکهای مورد مطالعه، بانک ICICI درهردومدل بازده ی ثابت و متغیر نسبت به مقیاس کاراترین بانک بوده و بانکهای Bank of India وState Bank of India در رتبه های بعد از آن قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: فن آوری اطلاعات، سیستم بانکی، کارایی، تحلیل پوشش داده ها
  • صفحات 123-134
    هند کشوری است که بیشترین تنوع فرهنگی، قومیتی و گوناگونی مذهبی را در جهان به خود اختصاص داده است. این کشور با وجود قدمت تاریخی، جغرافیای منحصر به فرد، گوناگونی زبان، دین، رقص و معماری و تنوع آداب و رسوم، از اشتراک و انسجام ویژه ای برخوردار است. این تلفیق و یکپارچگی فرهنگی را میتوان در معماری هند به خوبی مشاهده کرد و معماری به نحوی استعاری کوشیده است تا بر تفاوتهای فرهنگی و دینی فائق آید.
    مقاله ی حاضر تاج محل را به عنوان نمادی از تنوع و تلفیق فرهنگی در معماری مورد مطالعه قرار میدهد. تاج محل محصول اوج شکوفایی معماری در عصر گورکانیان هند است که تلفیقی از سنت های معماری گوناگون از جمله معماری ایرانی، آسیای میانه، هند پیش از مغول، و معماری شاه جهانی را به نمایش میگذارد. پادشاهان نخستین گورکانیان، همچون اکبر شاه، جذب و تلفیق عناصر فرهنگی دوران پیش از اسلام را بر طرد و حذف آن ترجیح دادند. تنوع معماری که در سراسر هند مشاهده می شود بازتابی از تنوع فرهنگی جامعه بشمار میرود. تحقیق و پژوهش درباره ی تاج محل به ما نشان میدهد که تنوع فرهنگی در هند چه تاثیر شگرفی بر هویت فرهنگی هند از جمله معماری آن داشته است.
    کلیدواژگان: گوناگونی معماری، تنوع فرهنگی، معماری شاه جهانی (اکبری)، تاج محل
  • صفحات 135-152
    استان سیستان و بلوچستان بیش از 1100 کیلومتر مرز مشترک با کشورهای پاکستان و افغانستان دارد و می توان از دلایل مختلفی برای روابط بین آنها یاد کرد، عوامل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی از جمله دلایل اصلی رابطه ی متقابل بین بلوچ های ایران و پاکستان است که دارای فرهنگ، زبان و نژاد مشترکی هستند. علاوه برروابط فوق، روابط عاطفی و نسبت های فامیلی بین مردم این مناطق نیز وجود دارد که باعث رفت و آمد قانونی و غیر قانونی بین دو سوی مرز میشود. تجارت بین دو کشور، بنیان اصلی اقتصاد نواحی مرزی منطقه ی بلوچستان است. بنابراین به دلیل وابستگی اقتصادی و مرزهای گسترده بین دو کشور قاچاق کالا، مواد مخدر و مهاجرت غیر قانونی نیزدر میان ساکنان دو طرف مرز رایج است. این مقاله تلاش دارد تا اثرات روابط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بلوچستان ایران و پاکستان را در عصر جهانی شدن با استفاده از روش تحقیق کیفی برپایه ی رابطه ی ژئوفرهنگی بین دو کشور و تحلیل محتوای توصیفی مورد بررسی قرار دهد.
    کلیدواژگان: بلوچ، مرز، روابط متقابل، تجارت، قاچاق
  • صفحات 153-166
    در طول تاریخ هندوستان، پیوندهایی بین هندوستانیان و مسلمانان وجود داشته است که این پیوندها در قرون سوم و چهارم هجری با تشکیل حکومت های مستقل در شرق ایران، از شکل حملات مستقیم سرداران عرب مسلمان بدر آمد و جای خود را به فتوح امیران غازی غیرعرب داد. برآمدن غزنویان در شرق بلاد اسلامی و فکر تسخیر هندوستان توسط سلطان محمود غزنوی، سرآغاز این روند بود. سلطان محمود غزنوی شانزده یا هفده بار به سرزمین ثروتمند هندوستان حمله کرد. البته آغاز کننده ی این حملات سبکتکین بود که در زمان سلطان محمود به اوج رسید و در زمان جانشینان وی نیز به شدت دنبال شد. می توان علل عمده ی این لشکرکشی ها را با سه رویکرد متفاوت ولی در عین حال مرتبط با هم مورد بحث قرار داد. اول این که سرزمین هندوستان غنی و ثروتمند بود و غزای غزنویان در آنجا به معنای دستیابی به ثروتی عظیم بود که می توانست پشتوانه ی محکمی برای بقای حکومت ارتش -بنیان غزنوی باشد. دلیل دوم را می توان مذهبی دانست، به این معنا که این لشکرکشی ها با هدف نشر اسلام صورت می گرفت و مشروعیتی برای آنان حاصل می کرد. سوم مسئله ی سپاه غزنویان بود که برای جلوگیری از بحران و مشکلاتی ناشی از وجود آن در مرکز حکومت، می بایست در خارج از غزنه مشغول جنگ می شد. این تحقیق به بررسی دلایل و پیامدهای ورود و فتوح غزنویان در هندوستان می پردازد. این فتوحات که در تمام طول حکومت غزنوی ادامه داشت، نخستین حمله از طرف شمال هندوستان بود که در آن نوع برخورد و اداره ی متصرفات هندوستانی این فاتحان با روش سایر فاتحان هندوستان متفاوت بوده است.
    کلیدواژگان: غزنویان، هندوستان، سبکتکین، سلطان محمود غزنوی، سومنات
  • صفحات 167-190
    اقبال لاهوری از شخصیت های شاخص و پیشرو اسلامگراست که آموزه های قرآن کریم، سنت نبوی، میراث فرهنگی و مدنی تمدن اسلامی در آثارش اهمیت ارجاعی زیادی دارد. اسلامگرایی او از سویی واکنشی بود در مقابل عملکرد غرب(فرنگ)، و مکاتب فکری و فلسفی آن و از سوی دیگر بازخوانی آرمانشناختی(ایدئولوژیک) احکام دینی، رفتارهای نبوی و بازیابی میراث فکری تمدن اسلامی و خلاصه بازگشتی آگاهانه و نواندیشانه به خودی (خویشتن) دینی، فرهنگی و تاریخی. در این خوانش، اسلامدین فطرت است و نه تنها مایه ی رهایی و عزت مسلمانان بلکه نسخه ی رهایی همه انسان ها ستو مبانی اجتهادی آن با اقتضائات زمانی سازگار می باشد. بخش مهمی از اندیشه های اسلامگرایانه ی اقبال در کلیات اشعار فارسی این شاعر متعهد به اسلام تجلی یافته است. اسلامگرایی اقبال را در کلیات اشعار فارسی می توان در پنج محور دسته بندی کرد:1)محوریت قرآن کریم و پیامبر اسلام 2) اهتمام به وحدت و اخوت اسلامی 3) خویشتن یابی و توجه اصولی به میراث تمدن اسلامی 4) نواندیشی و بازخوانی آرمانشناختی احکام دینی 5) مبارزه با سازمان فکری و سلطه فرهنگ فرنگ
    کلیدواژگان: شعر فارسی متعهد، اقبال لاهوری، اسلام گرایی(اسلامیسم)، کلیات اقبال لاهوری، نواندیشی دینی، وحدت اسلامی
|
  • Pages 7-22
    As an honorable phenomenon and creation and a luminiferous jewel، rationality has always been among the substantial themes in poems and writings of many sagacious poets and orators enabling the literary and eloquent dominants of all countries to benefit from its merits commensurate with the circumstances and status of speech and addressees. The bright-hearted elocutionist and eminent poet، Taleb Amoli، is also one of the brilliant stars of Iran’s sky of culture and literature. In his divan (collection of poems) he has utilized the fascinating concept of rationality and rationalization in his sapient speech along with discussing diverse rational and ontological themes. The current paper deals with this aspect of his poetry.
    Keywords: Taleb Amoli, divan (collection of poems), rationality, rationalization, wisdom, poetry, poet
  • Pages 23-36
    One of the greatest figures in the Urdu literature، the brightest star in the firmament of Urdu poetry and the thinker and prose writer of eminence، Mirza Asadullah Khan Ghalib is a master of ghazal but he has also written influential odes in the Urdu language. Nowadays، Ghalib is more famous for his Urdu ghazals though he did not want to be judged on his Urdu Divan which he calls colorless; he took legitimate pride in his Persian works which alone he thought would enhance his reputation. He wrote about eleven masnavis in Persian. In this present article we discuss the presence of the Indian myth، Ganga and Banaras، and the Holy number of 108 in Ghalib’s Masnavi Chiragh-i-Dair.
    Keywords: Ghalib, masnavi, Chiragh, i, Dair, Banaras, Ganga, Holy Number of One Hundred, Eight
  • Pages 37-50
    As a result of the influence of the Persian language and literature on the Indian subcontinent and generous protection of the Indian kings from the Persian writers and poets، a great deal of works have been written in that territory including the book، Chahar-Chaman written by Chandarbahan Brahman، so called as ‘the Persian-knowing Hindu’. His complete works include lyric poems and quatrains. One of his most important works is Chahar-Chaman، a literary and historical work written in four chapters each of which is entitled ‘Chaman’. His language in poetry is simple and his poems contain concepts such as love، affection، Sufism and unity of existence which have been composed in a mystic tone. In the present research paper، in addition to providing a brief biography of Chandarbahan Brahman، we have attempted to study the most outstanding points of his book، Chahar-Chaman، and to show its significance and value.
    Keywords: Shah Jahan, subcontinent, Chandarbahan Brahman, Chahar, Chaman (Char, Chaman), Persian Language, Persian Prose
  • Pages 51-78
    Health tourism is one of the most important branches of tourism industry and has high economic and social benefits; people travel to access therapeutic، health and surgical cares in this process. This study aims to comparatively examine the capacities and functions effective on the health tourism in Iran and India. Research method is descriptive-analytical، and data are analyzed using SWOT model، and AHP hierarchical process has been used for weighting the internal and external factors. Results achieved in this study indicate that the weighting score of strengths in India is 3. 6 with high efficiency and weighting score of weaknesses is 2. 8 with low efficiency. Also، weighting score of opportunities in India is evaluated 3. 6 and threatening 3. 4. Tourism strengths in Iran have been assessed 3. 8 and the weaknesses 3. 5 with a high rate of efficiency and opportunities scored 3. 8 and threats scored 1. 4 with a high rate of efficiency. However، the findings of this study indicate that India managed to appropriately exploit the opportunities and strengths of health tourism and make the system''s weaknesses ineffective. Health tourism planners in Iran should also take a measure to reduce weaknesses and threats of health tourism and enhance its strengths and opportunities utilizing the experience achieved in India. In the main body of the article، according to the findings of this study، instrumental strategies for expanding health tourism in both countries are presented.
    Keywords: tourism potentials, health tourism, SWOT, AHP Models, Iran, India
  • Pages 79-106
    Immigration of Iranian elites to the Indian subcontinent has already been studied by researchers. However، what the present study aims to explore is the way and the reasons for which Iranian physicians immigrated to India، as well as their impacts. Preliminary studies revealed that the progressive trend of such immigrations was the result of an impulsive atmosphere in Iran، on the one hand، and attractive forces in India، on the other. Tracing the ways through which Iranian physicians gained entry to Gurkani royal court، we can study their roles in academic، literary and artistic domains. Their inventions، actions and interventions in cultural، political، and academic affairs in Indian royal court helped the development of medical، political، governmental domains and eventually paved the way for integration and penetration of Iranian culture. What is concluded is that such immigrations not only familiarized Indians with Iranian thoughts but also the attempts made by Iranian physicians proved effective in the development of Islamic-Iranian culture and civilization there. A descriptive-analytic approach was adopted for this study and the related evidence was extracted from old and historical documents.
    Keywords: Iranian physicians, immigration, Safavid, Gurkani, Islamic civilization, medical profession
  • Pages 107-122
    In recent years، use of technology and services related to banking are increasing. The advent of new technologies both in terms of computers and communications has transformed completely the way banks conduct their business. This new technology has opened up new vistas and hence it has brought new possibilities and opportunities for banking sector the world over. This paper tries to unfold the linkage between information technology and efficiency of commercial banks in India. The analysis shows that Information Technology has a positive impact on efficiency of banking in India and among the selected banks results show ICICI bank is working at efficient level and this bank followed by Bank of India and State Bank of India in both Constant Returns to Scale (CRS) and Variable Returns to Scale (VRS) models.
    Keywords: Information Technology, Banking System, Efficiency, DEA
  • Pages 123-134
    India is known as having one of the most cultural، ethnical and religious diversities in the world. Being shaped by its long history، unique geography، diverse languages، religions، music، dance، architecture، customs and traditions which vary from one place to another within the country، it nonetheless possesses a commonality and unity. India’s architecture represents a fusion of different cultures and its architecture metaphorically strives to overcome cultural and religious differences. This paper studies the Taj Mahal as a case study of cultural fusion and diversity. Taj Mahal marks the zenith of Moghul architecture and expresses a fusion of various structural traditions. These traditions include Persian، Central Asian، pre-Moghul Indian and European architecture. Early Moghul rulers like Akbar Shah chose assimilation and incorporation rather than completely subjugating and eliminating the Pre-Islamic culture of India. The architectural diversity seen throughout India is a reflection and representation of the diversity and multiculturalism seen in Indian society. By scrutinizing on the Taj Mahal monument، we observe how multiculturalism in India has had strong effects on cultural identity of India including its architecture.
    Keywords: architectural diversity, multiculturalism, Shahjahani (Akbari) architecture, Taj Mahal
  • Pages 135-152
    The province of Sistan and Balochistan shares a border of more than 1100 kilometers with Pakistan and Afghanistan. The Baloch living in Sistan and Balochistan (Iranian Balochistan) and Pakistani Balochistan have similar customs and traditions. Several factors account for interaction between the two populations. Socio-cultural and economic factors are the major source of interactions. Trade is the economic foundation of the border region. So، because of the vast boundaries، across the border، illegal trade is common among settlers of both sides. The study takes culture and modernity as the process of product and aims to provide a deeper insight and develop a better understanding of the influence of culture on modernity and globalization in general and its cultural tradition in Balochistan، particularly Iranian Balochistan. This paper is an attempt to examine the socio-economic and cultural inter-relations of Iranian and Pakistani Balochistan in the globalization era.
    Keywords: Baloch, border, Inter, relations, trade, smuggling
  • Pages 153-166
    During the history of India، there had been relations between Indians and Muslims. With the foundation of independent rulerships in the east of Iran during the 3rd and 4th Islamic centuries، the form of Muslim Arab commanders’ direct attacks on the Indian lands changed into non-Arab warrior emirs’ conquests (against the infidels). Arising of Ghaznavids in the east of the Islamic lands and the thought of conquering India by Sultan Mahmud was the beginning of this trend. Sultan Mahmud Ghaznavi launched sixteen or seventeen attacks on the wealthy country of India. Of course، these attacks were started by Sabuktiginand reached their peak during the time of Sultan Mahmud and were continued by his successors severely. The reasons for these military expeditions can be dealt with from three different but related aspects: Firstly، India was a rich and wealthy country in which Ghaznavids’ wars (against infidels) meant access to a lot of wealth which could be a powerful support for the survival of the Ghaznavid army-based government. Secondly، one of the main reasons could be religion; that is، the invasions were launched for the sake of spreading the religion of Islam through which they wanted to gain legitimacy. Thirdly، there was a problem resulted from the presence of the army in the center of the government. The present research deals with the reasons and consequences of Ghaznavids’ invasion and conquest of India which continued throughout the Ghaznavid dynasty. The first attack was launched from the north of India، and the way Ghaznavid sencountered and governed the Indian conquered lands was different from that of other conquerors.
    Keywords: Ghaznavids, India, Sabuktigin, Sultan Mahmud Ghaznavi, Somnath
  • Pages 167-190
    Iqbal Lahouri is one of the distinctive and pioneer Islamists whose works have great importance regarding their reference to the Holy Quran، Prophet’s Tradition، and cultural and civil heritage of Islamic civilization. His Islamism، on the one hand، was a reaction toward the performance and action of the West، and its intellectual and philosophical schools، and on the other hand، an ideological rereading of religious decrees، Prophet’s behavior، and retrieval of intellectual heritage of Islamic civilization; in sum، a conscious and creative return to a religious، cultural and historical ego. In this reading، Islam is a religion of Human Nature and it is not only the route to salvation and freedom of Muslims but also the prescription of salvation for all humanity، and its revolutionary dynamics are consistent with the temporal needs. A great part of Iqbal’s Islamist ideas are manifested in his Kolliyat (total poems) of Persian Poetry which can be categorized in 5 sections as below: 1. subject of the Holy Quran and Islam’s Prophet، 2. endeavor to promote Islamic unity and Brothership، 3. self-knowing and primarily attention to intellectual and civil heritage of Islamic civilization، 4. religious innovation and ideological rereading of religious decrees، 5) combat against the intellectual discourse and hegemony of the West culture.
    Keywords: committed Persian Poetry, Iqbal Lahori, Islamism, Iqbal's Kolliyat, religious innovation, Islamic Unity