فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:14 Issue: 3, Summer 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/08/12
  • تعداد عناوین: 15
|
  • جورجیس سی. کیتکاس، جورجیس ای. والرجاکیس، هریلاس کاراتزیاس، نیکولاس پانوسیس * صفحات 183-189

    اسیدوز تحت حاد شکمبه به عنوان یکی از مهمترین بیماری های متابولیک تحت بالینی در گاوهای شیری پرتولید معرفی شده است که تاثیرات مهمی بر سلامت دام ها و میزان سودآوری گله ها دارد. هدف از انجام این مطالعه تایید حضور بیماری اسیدوز تحت حاد شکمبه در گله های گاو شیری یونان و تعیین میزان شیوع و عوامل خطر مرتبط با آن بود. نمونه مایع شکمبه، به روش رومینوسنتز، از تعداد 153 گاو شیری در 12 گله (بیش از 12 گاو در هر گله) اخذ گردید. به منظور تشخیص اسیدوز تحت حاد شکمبه، pH مایع شکمبه در مجاورت دام و با استفاده از pH متر پرتابل اندازه گیری شد. حدود 16% گاوهای نمونه گیری شده (153/24) دارای pH شکمبه 5/5≥ بودند که نشان دهنده ابتلا به اسیدوز تحت حاد شکمبه می باشد. سی و سه درصد گله ها (12/4) مبتلا به اسیدوز تحت حاد شکمبه بودند، 33/8% (12/1) در مرز ابتلا قرار داشتند و 33/58% غیر مبتلا بودند. تعداد گروه های گاو شیری، ترتیب افزوده شدن مواد غذایی به واگن اختلاط، اندازه ذرات مواد غذایی، ترکیب جیره، الگوی نگهداری (free stall یا جایگاه باز) و میزان سرانه فضا برای هر گاو تاثیر معنی داری بر حضور اسیدوز تحت حاد در گله ها داشتند.

    کلیدواژگان: اسیدوز تحت حاد شکمبه، شیوع، عوامل خطر، گاو شیری، یونان
  • محمد دادپسند، محمد جواد ضمیری، هادی آتشی صفحات 190-196
    همبستگی ژنتیکی و غیر ژنتیکی میانگین سلول های سوماتیک در مراحل مختلف (100، 150، 200، 305 و 365 روز دوره شیردهی) با عملکرد شیردهی، بر اساس داده های زایش اول سال های 1379 تا 1388 گاوهای هلشتاین ایران برآورد شد. مولفه های واریانس-کوواریانس با روش حداکثر درست نمایی محدود شده بر اساس مدل حیوانی چند صفتی برآورد شدند. همبستگی ژنتیکی میانگین سلول های سوماتیک 100 روز اول شیردهی با تولید شیر 100 روز اول، مقدار چربی 100 روز اول، تولید شیر، مقدار چربی و پروتئین 305 روز به ترتیب 14/0، 19/0، 11/0، 15/0 و 17/0 برآورد شد. همبستگی محیطی میانگین سلول های سوماتیک 100 روز اول با صفات ذکر شده به ترتیب 13/0-، 03/0-، 18/0-، 10/0- و 13/0- بود. همبستگی ژنتیکی میانگین سلول های سوماتیک در 150 روز اول شیردهی با تولید شیر و مقدار چربی 100 روز اول، تولید شیر، مقدار چربی و پروتئین 305 روز به ترتیب 14/0، 19/0، 11/0، 15/0 و 17/0 و همبستگی های محیطی به ترتیب 13/0-، 03/0-، 18/0-، 10/0- و 13/0- برآورد شد. همبستگی ژنتیکی میانگین 305 روزه سلول های سوماتیک با تولید شیر، مقدار چربی و پروتئین 305 روز، درصد چربی و پروتئین 305 روز به ترتیب 12/0، 11/0، 18/0، 05/0- و 08/0 برآورد شد. همبستگی ژنتیکی بین میانگین سلول های سوماتیک 100 یا 150 روز اول شیردهی با دوره های طولانی تر (305 یا 365 روز) 1 ± 99/0 بود که حاکی از آن است که ثبت داده های سلول های سوماتیک برای دوره های کوتاه تر شیردهی (100 یا 150 روز اول) در تعداد زیادتر از گله ها و گاوها برای برنامه های اصلاحی کارایی لازم را دارد و روش مقرون به صرفه تری برای جمع آوری داده های کل دوره شیردهی است.
    کلیدواژگان: سلول های سوماتیک شیر، ترکیبات شیر، همبستگی ژنتیکی، گاو هلشتاین
  • کوایانگ گونگ، کوییلی کویین، مینگ فو نیو، مینگ چنگ، زیااوفی سون، آییگواو ژانگ صفحات 197-202
    پاستورولا مولتوسیدا در طیور عامل وبای ماکیان است. اثر محافظتی به دست آمده از طریق واکسن های معمول رضایت بخش نمی باشد، لذا تحقیقات بر روی واکسن های جدید بر علیه پاستورولا مولتوسیدا در طیور ضروری به نظر می رسد. در این مطالعه ژن های OmpH و OmpA رمزدهی کننده پروتئین های H و A غشاء بیرونی پاستورولا مولتوسیدا به درون ناقل یوکاریوت pcDNA3.1(+) بیان کننده کلون شدند و پلاسمیدهای نو ترکیب به نام DNA واکسن های pOMPH) و (pOMPA به دست آمدند. پنج گروه از جوجه (هر گروه شامل 20 قطعه جوجه 20n=) به صورت درون ماهیچه ای با دو پلاسمید نو ترکیب، واکسن زنده تخفیف حدت یافته، کنترل ناقل pcDNA3.1(+) و PBS تزریق شدند. بعد از ایمن سازی، پاسخ ایمنی و اثر محافظتی توسط سرولوژی و چالش ارزیابی شدند. افزایش چشمگیر در میزان آنتی بادی در سرم جوجه های واکسینه شده با واکسن زنده تخفیف حدت یافته و همچنین دو DNA واکسن مشاهده گردد. به علاوه تست تکثیر لنفوسیت (میزان SI) در جوجه های ایمن سازی شده با واکسن تخفیف حدت یافته و دو DNA واکسن بیشتر از جوجه های تزریق شده با pcDNA3.1(+) و PBS بود (P<0.05)، از این گذشته دو DNA واکسن محافظت محدود در جوجه های واکسینه شده ایجاد کردند اگرچه این محافظت کمتر از محافظت ایجاد شده توسط واکسن زنده تخفیف حدت یافته بود.
    کلیدواژگان: پاستورولا مولتوسیدا در طیور، pOMPH، pOMPA، واکسن DNA، اثربخشی ایمنی
  • ابوالفضل سعیدزاده، سعید حسین زاده، رویا فیروزی صفحات 203-210
    هدف از مطالعه حاضر تعیین فراوانی ژنوتیپ های کلامیدیا تراکوماتیس در شیراز بوده است. در این مطاله تعداد 212 نمونه اندوسرویکال از زنان مراجعه کننده به درمانگاه مطهری شیراز مورد بررسی قرار گرفت. تشخیص اولیه کلامیدیا تراکوماتیس در این نمونه ها با انجام PCR بر روی ژن پلاسمیدی صورت گرفت. ژنوتیپ باکتری در موارد مثبت، با انجام PCR بر روی ناحیه VD1-VD2 ژن omp1 و تعیین توالی آن مشخص گردید. نتایج بیانگر فراوانی کلامیدیا تراکوماتیس به میزان 8% بود. فراوانی ژنوتیپ ها به ترتیب مربوط به ژنوتیپ های F (6/46%)، E (3/33%) و D (3/13%) بود. ژنوتیپ G تنها در یک نمونه شناسایی گردید. مقایسه توالی نوکلئوتیدی ژنوتیپ های شناسایی شده با توالی سویه های مرجع در GenBank بیانگر وجود تفاوت نوکلئوتیدی در 4 ژنوتیپ بود. یافته های حاصل از مطالعه حاضر به عنوان بخشی از مطالعات اپیدمیولوژیک به منظور تعیین فراوانی ژنوتیپ های کلامیدیا تراکوماتیس در ایران حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: کلامیدیا تراکوماتیس، نمونه اندوسرویکال، تعیین ژنوتیپ، ایران، شیراز
  • میهونگ کای، فنگ ژو، هااچن وو، پینگ پینگ شن صفحات 211-219
    بیماری بورس عفونی (IBD) یک بیماری نابود کننده و به شدت واگیر در ماکیان جوان می باشد و عامل ایجاد کننده آن ویروس بیماری بورس عفونی می باشد (IBDV). به منظور بهینه کردن ایمنی زایی واکسن تحت واحدی نو ترکیب IBDV، از واکسن IBD حاوی آنتی ژن mVP2 گلیکوزیله شده استفاده گردید. در ابتدا ژن mVP2 ویروس IBDV همراه با یک توالی اسید نوکلئیک کد گذاری شده اپی توپ سلولی B ویروس IBDV (KFDQML) در انتهای 5 ژن VP2، همراه با یک توالی اسید نوکلئیک کد گذاری شده اپی توپ سلولی B ویروس IBDV (LASP) و برچسب هیستیدینی (His) در انتهای 3 ژن VP2 کلون گردید. سپس پروتئین mVP2 ویروس IBDV در مخمر متیلوتروف Pichia pastoris که می تواند پروتئین گلیکوزیله را ترشح کند، بیان گردید. پروتئین نو ترکیب mVP2 با رنگ آمیزی PAS به رنگ صورتی در می آید که بیانگر گلیکوزیله شدن آن می باشد. در انتها پروتئین mVP2 ویروس IBDV با استفاده از ستون هیستیدینی کروماتوگرافی خالص گردید. نتایج نشان داد که پروتئین گلیکوزیله ویروس IBDV تغییر یافته با پپتیدهای اپی توپ می تواند در مخمر Pichia pastoris بیان گردد. این تحقیق زمینه ای برای توسعه و تکامل یک واکسن نو ترکیب بیماری بورس عفونی با ایمنی زایی بالا را فراهم می کند.
    کلیدواژگان: بیماری بورس عفونی، VP2، گلیکوزیله شده، پپتید اپی توپ
  • نجمه مصلح، طهورا شمالی*، حمزه آقاپور کاظمی صفحات 220-225

    اسانس گیاه آویشن شیرازی (Zataria multiflora) دارای اثرات تعدیل کننده ایمنی می باشد و هدف از مطالعه حاضر ارزیابی تاثیر اسانس این گیاه بر پاسخ های ایمنی ناشی از تجویز واکسن های زنده نیوکاسل در جوجه گوشتی و طول دوره دفع سویه ویروس واکسن در مدفوع می باشد. 180 جوجه از هر دو جنس به 6 گروه مساوی تقسیم شدند: گروه 1: غیر واکسینه، گروه 2: واکسینه، گروه 3: واکسینه + لوامیزول 150 میلی گرم بر کیلوگرم روزانه با گاواژ، گروه 4: واکسینه + اسانس آویشن شیرازی 1/0 گرم بر کیلوگرم روزانه زیر جلدی، گروه 5: واکسینه + اسانس آویشن شیرازی 2/0 گرم بر کیلوگرم روزانه زیر جلدی و گروه 6: واکسینه + اسانس آویشن شیرازی 4/0 گرم بر کیلوگرم روزانه زیر جلدی. پرندگان با واکسن B1 واکسینه شده و پس از 10 روز واکسن لاسوتا تجویز گردید. لوامیزول و اسانس آویشن شیرازی به ترتیب برای 10 و 5 روز پشت سرهم پس از واکسن B1 تجویز شدند. در روزهای 0، 7، 14، 28 و 35 پس از واکسن دوم آزمون مهار هماگلوتیناسیون (HI) انجام شد. پاسخ های ایمنی سلولی با انجام آزمون ازدیاد حساسیت تاخیری (DTH) 14 روز پس از واکسن دوم سنجیده شدند. در طی 15 روز پس از واکسن دوم نمونه های مدفوع هر سه روز یک بار جمع آوری شده و شناسایی ویروس با آزمون RT-PCR انجام پذیرفت. تجویز اسانس آویشن شیرازی سبب افزایش تیتر آنتی بادی به صورت وابسته به دوز و در سطحی بالاتر از لوامیزول و سرکوب واکنش DTH گردید. تاثیر اسانس آویشن شیرازی در دوز 1/0 گرم بر کیلوگرم در کوتاه کردن دوره دفع ویروس در مدفوع مشابه لوامیزول بود، حال آنکه مقادیر بالاتر اثر کاهنده قوی تری ایجاد نمودند. در کل، اسانس آویشن شیرازی در جوجه های واکسینه شده با واکسن های زنده نیوکاسل موجب تحریک پاسخ های ایمنی هومورال و کوتاه شدن دوره دفع ویروس در مدفوع می شود، در حالی که پاسخ های ایمنی سلولی را سرکوب می نماید.

    کلیدواژگان: آویشن شیرازی، پاسخ های ایمنی، واکسن های بیماری نیوکاسل، جوجه
  • واسانتا کماری نیلا، احسان الله غزنوی راد *، حامد قاسم زاده مقدم، ماریانا نور شمس الدین، آلکس وان بلکام، آرون کارونانیدی صفحات 226-231

    شیوع استافیلوکوک های مقاوم به متی سیلین و ناقلی استافیلوکوکوس ارئوس در بین طیور و کارکنان مزارع آن ها در کشور مالزی ناشناخته است. در تحقیق حاضر 30 مزرعه پرورش جوجه و همچنین کارکنان آن ها از نظر وجود استافیلوکوکوس ارئوس مقاوم و حساس به متی سیلین مورد غربالگری قرار گرفتند. خصوصیات ژنتیک سویه های ایزوله شده با استفاده از روش های مولکولی مثل multi locus sequence typing (MLST) و Staphylococcus protein A (spa) و تعیین الگوی ژن های حدت مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از عدم وجود استافیلوکوکوس ارئوس مقاوم به متی سیلین و شیوع پایین استافیلوکوکوس ارئوس (7 سویه از 503 نمونه 4/1%) در بین گله ها و مراقبین از گله ها بود. استافیلوکوک ارئوس های جدا شده به چهار سکانس تایپ ST97 (spa type t359)، ST1179 (t359)، ST 692 (t2247) و ST188 (t189) متعلق بودند. نتایج این تحقیق بیانگر آن است که شیوع استافیلوکوک های مقاوم به متی سیلین در بین مرغداری ها و همچنین مراقبت کنندگان از آن ها ناچیز بوده، بنابراین، انتقال متقاطع از این طریق در کشور مالزی خطر جدی محسوب نمی شود.

    کلیدواژگان: جوجه، استافیلوکوکوس ارئوس، استافیلوکوکوس ارئوس مقاوم به متی سیلین، مالزی
  • مسعود اکبری، حمیدرضا کازرانی، علیرضا کامرانی، مهرداد مهری صفحات 232-236
    گل گلاب به طور سنتی به عنوان یک گیاه دارویی برای اهداف درمانی مختلف به کار می رفته است. جهت بررسی مقدماتی اثرات توکسیک احتمالی این گیاه، دم کرده آن در دوزهایی معادل نصف تا 8 برابر دوز توصیه شده برای انسان در طب سنتی (روزانه 90 تا 1440 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم) به 5 گروه 5 تایی سگ خورانده شد. سگ های گروه شاهد (4n=) دارونما دریافت کردند. مقادیر سرمی اوره، کراتینین، فسفاتاز قلیایی (ALP)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، بیلی روبین، آلبومین و پروتئین در تمامی گروه های آزمایشی در روزهای صفر، 1، 3، 7 و 10 اندازه گیری شد. به استثنای یک افزایش گذرا در میزان بیلیروبین (روز 3) و همچنین ازدیاد مقادیر سرمی ALT در روز دهم که هر دو با بیشترین دوز درمان صورت گرفت، هیچ تفاوت معنی داری بین گروه های مختلف آزمون و گروه شاهد وجود نداشت. نتایج این پژوهش اثرات نفروتوکسیک و هپاتوتوکسیک ناچیزی برای دم کرده گل گلاب پیشنهاد می کنند. با این حال، این درمان در دوزهایی که به طور غیر معمول بالا باشند می تواند از خود اثرات هپاتوتوکسیک به جای گذارد.
    کلیدواژگان: گل گلاب، گل محمدی، طب گیاهی، آنزیم های سرمی
  • رانیا ال گاویش، محمد الشابراوی غانم*، ترو مادا صفحات 237-240

    در این مطالعه اثرات بیس فنول A و د.د.ت بر روی جنین بلدرچین بررسی شد. 13 تخم بارور شده به عنوان کنترل مورد استفاده قرار گرفت (فقط تزریق 20 میکرو لیتر روغن ذرت)، در 15 تخم استرادیول 17 بتا تزریق شد (04/0 میلی گرم محلول در 20 میکرو لیتر روغن ذرت)، در 20 تخم BPA تزریق شد (2 میلی گرم محلول در 20 میکرو لیتر روغن ذرت) و در 20 تخم د.د.ت (2 میلی گرم محلول در 20 میکرو لیتر روغن ذرت). کلیه تزریقات در گروه های مورد مطالعه در روز 13 انکوباسیون صورت گرفت. 2 روز بعد از تزریق، کبد جنین ها خارج شد. از کبد نمونه ها، DNA جهت تعیین جنسیت به طریقه مولکولی استخراج گردید. در همان حال RNA جهت تزریق mRNA ویتلوژنین تایپ 2 استخراج گردید. در جنین های ماده استرادیول 17 بتا و د.د.ت به درجات متفاوتی، mRNA ویتلوژنین را القاء نموده بودند و در جنین های نر به میزان کمی القاء صورت گرفته بود. در مقابل هیچگونه القایی بعد از تزریق BPA رخ نداده بود. در مطالعه مزبور چنین نتیجه گیری می شود که استروژنیسیتی BPA پایین تر از د.د.ت و هر 2 آن ها پایین تر از استرادیول 17 بتا بوده است.

    کلیدواژگان: د، د، ت، بیس فنول، بلدرچین، جنین، ویتلوژنین
  • شاهین فکور، محمدرضا مخبر دزفولی، محمدقلی نادعلیان، علی رضاخانی، صمد لطف الله زاده صفحات 241-244
    مطالعه الکتروکاردیوگرافی 50 بز سالم از نژاد مرغز در گروه های سنی از زیر یک سال تا بالای 3 سال انجام گردید. تعداد ضربان قلب 99 تا 123 ضربان در دقیقه و با میانگین 110 ضربان در دقیقه به دست آمد. تفاوت معنی داری از نظر تعداد ضربان قلب در گروه های سنی مختلف مشاهده گردید (P<0.05). میانگین طول زمان امواج P و T و فاصله QT در اشتقاق قاعده ای-راسی، موج QRS در اشتقاق I و فاصله PQ در اشتقاق avF از نتایج مطالعات به دست آمده در سایر نژادها بالاتر ولی میانگین طول زمان امواج QRS و T در اشتقاق avR، موج P در اشتقاق III و فاصله QT در اشتقاق avR از سایر مطالعات پایین تر به دست آمد. میانگین طول زمان موج QRS در تمام اشتقاق های بز نژاد مرغز از سایر نژادها در مطالعات مشابه بالاتر به دست آمد. تفاوت معنی داری بین امواج QT با گروه های سنی مختلف وجود داشت (P<0.05). در اشتقاق قاعده ای-راسی اموج P و T به ترتیب با (032/0 ± 18/0) و (035/0 ± 446/0) میلی ولت بالاترین ارتفاع و در اشتقاق III به ترتیب با (005/0 ± 041/0) و (021/0 ± 16/0) پایین ترین ارتفاع را نشان دادند.
    کلیدواژگان: الکتروکاردیوگرافی، بز، نژاد مرغز
  • دیانا مارسلا بریستین روییز، النا کارتون، کارلوس آرتورو رودریگوئز آلارکون*، جوز آلبرتو مونتویا آلونسو، رافائل باررا صفحات 245-249

    هدف از این تحقیق شرح الگوی الکتروفورز ادراری سگ های مبتلا به کرم قلب می باشد. نمونه های ادراری 15 سگ مبتلا به کرم قلب و 15 سگ سالم اخذ گردید. وزن مخصوص ادرار، غلظت پروتئین و نسبت پروتئین به کراتینین ادرار مشخص گردید. در بررسی پروتئین های ادراری از SDS-PAGE استفاده شد. نتایج به دست آمده تفاوت معنی داری را در نسبت پروتئین به کراتینین ادرار نشان دادند اما وزن مخصوص و غلظت پروتئین های ادرار تفاوت معنی داری را مشخص نکردند. بررسی SDS-PAGE پروتئین ادرار، هشت باند مجزا را در مبتلایان به کرم قلب نشان داد. حضور پروتئین های خاص در ادرار مبتلایان حتی در پروتئین اوری خفیف می تواند مشخص کننده آسیب کلیه باشد. بنابراین SDS-PAGE روشی حساس در تعیین و دسته بندی پروتئین اوری در سگ های مبتلا به کرم قلب می باشد.

    کلیدواژگان: دیروفیلاریا ایمیتیس، SDS، PAGE، پروتئین اوری
  • محمت کایا، متین سنسیز، فیاض اوندر، متهان اوزون، صدات ییلدیز صفحات 250-253
    هدف از انجام این مطالعه اثر دم چینی بر فرکانس پالس هورمون LH در بره های ماده نژاد تاژ بود. 12 راس بره ماده در دو گروه مساوی تقسیم شدند. حلقه لاستیکی در قاعده دم آن ها قرار داده شد تا دم قطع گردد. هر بار نمونه های خون به مدت 8 ساعت در سن 4 و 8 ماهگی بره ها جمع آوری شد تا ترشح پالسی LH ارزیابی گردد. برای آنالیز غلظت پروژسترون، از سن 6 ماهگی نمونه های خون سه بار در هفته جمع آوری گردید. پالس هورمون LH در اولین زمان آنالیز غلظت LH وجود نداشت، اما پالس های این هورمون در دومین زمان آنالیز غلظت LH در هر دو گروه مشاهده شد. تعداد پالس های LH بین گروه ها تفاوتی نداشت. در سرتاسر فصل تولید مثل، غلظت پروژسترون پلاسما کمتر از 1 نانوگرم در هر میلی لیتر بود. در نتیجه، دم چینی بره های ماده نژاد دنبه دار تاثیری بر پالس هورمون LH نداشت.
    کلیدواژگان: بره، دم چینی، بلوغ، LH، پروژسترون
  • مجتبی کافی، سعید حسین زاده، مصطفی پورتیموری، محمدرضا دیور صفحات 254-257
    بیماری کمپیلوباکتریوزیس مقاربتی گاوان، یک بیماری مهم از نظر اقتصادی است که می تواند باعث کاهش باروری، افزایش رخداد سندروم واکلی و سقط جنین در گاو شیری گردد. در حالی که رخداد موارد متعدد سندرم واکلی و سقط جنین در بسیاری از مزارع گاو شیری ایران گزارش می شود، اطلاعات کمی در مورد وجود و شیوع کمپیلوباکتریوزیس و ارتباط آن با موارد متعدد سندرم واکلی و سقط جنین در ایران در دسترس است. در این مقاله، تشخیص مولکولی C. fetus subsp. venerealis با انجام واکنش زنجیره ای پلیمراز بر روی نمونه های ترشحات مهبل و گردن رحم 2 راس گاو از میان 8 راس گاو هلشتاین واکل یا مبتلا به سقط در یک واحد پرورش گاو شیری در مشهد، شمال شرق ایران، گزارش شده است.
    کلیدواژگان: کمپیلوباکتریوزیس مقاربتی گاوان، واکنش زنجیره ای پلیمراز، سقط، سندرم گاو واکل
  • هیرانیا کومار باتاچاریا*، موجیب الرحمان فضیلی، فیاض احمد بات صفحات 258-260

    یک مورد کیست مجرای گارتنر عود کننده همراه با عفونت مخمری در یک راس تلیسه نژاد مخلوط گزارش شده است. عود مجدد به علت عفونت مخمری کنترل نشده رخ داده که در آزمایش ها حساسیت به اکسی تتراسیکلین را نشان داد. تجویز موضعی کلوتریمازول و سیستمی اکسی تتراسیکلین با دوزهای درمانی سبب بهبودی کامل حیوان گردید.

    کلیدواژگان: کیست واژنی عود کننده، تلیسه نژاد مخلوط، کشمیر
  • غلام رضا عابدی، سعید حصارکی، ارلی یادگار صفحات 261-263
    این گزارش درباره یک مورد تومور نورواکتودرمی فک سگ نر نژاد مخلوط است که محل بروز نادری دارد. توده زخمی و پایه دار دارای ابعاد 5/5 × 4 × 6 سانتی متر بود که سمت جلوی استخوان فک پایین را محو ساخته بود و در سطح مقطع رنگ سفید آغشته به خون داشت. در هیستوپاتولوژی، تومور سلول های گرد کوچک با هسته پر رنگ تشخیص داده شد. در بررسی ایمونوهیستوشیمیایی، سلول های توموری از لحاظ وایمنتین، S100 و GFAP مثبت و از لحاظ NSE و دسمین منفی بودند، لذا با توجه به این نتایج، تومور نورواکتودرمی تشخیص داده شد. تومور نورواکتودرمی در فک سگ نادر است.
    کلیدواژگان: سگ، تومور نورواکتودرمی، فک پایین
|
  • G. C. Kitkas, G. E. Valergakis, H. Karatzias, N. Panousis Pages 183-189

    Subacute ruminal acidosis (SARA) represents one of the most important metabolic subclinical disorders of high producing dairy cows، having serious impact in both animal health and herd profitability. The aim of this study was to confirm the presence of SARA in Greek dairy herds and record its prevalence and risk factors. Ruminal fluid samples، via rumenocentesis، were obtained from a total of 153 Holstein dairy cows، from 12 herds (≥12 cows per herd). Rumen pH was measured on-site with a portable pH-meter in order to establish a SARA diagnosis. Almost sixteen percent (24/153) of the sampled cows were found with rumen pH ≤5. 5، which is indicative of SARA. Thirty three percent (4/12) of the herds were SARA positive، 8. 33% (1/12) of the herds were SARA-marginal، and 58. 33% (7/12) were SARA-negative. Number of lactating cow groups، order in which the feeds were added into the mixing wagon، particle length size، ration composition، housing type (free stall or bedded pack) and stocking density significantly influenced the presence of SARA.

    Keywords: Subacute ruminal acidosis, Prevalence, Risk factors, Dairy cows, Greece
  • M. Dadpasand, M.J. Zamiri, H. Atashi Pages 190-196
    Genetic and non-genetic correlations of the average somatic cell score (SCS) at different stages of lactation (100، 150، 200، 305 and 365 days in milk) with lactation performance were estimated based on the first lactation records of Iranian Holstein calving during 2000 to 2009. (Co) variance components were estimated using derivative-free REML based on multiple traits animal models. The estimated genetic correlations between average of first 100 days in milk SCS (SCS100) and milk100، fat100، mil 305، fat305 and protein305 were 0. 14، 0. 19، 0. 11، 0. 15 and 0. 17، respectively. The corresponding environmental correlations were -0. 13، -0. 03، -0. 18، -0. 10 and -0. 13، respectively. The estimated genetic correlations of the average SCS during the first 150 days in milk (SCS150) with milk100، fat100، milk305، fat305 and protein305 were 0. 14، 0. 19، 0. 11، 0. 15 and 0. 17، respectively. The corresponding environmental correlations were -0. 13، -0. 03، -0. 18، -0. 10 and -0. 13، respectively. The estimated genetic correlations of the average SCS during 305 days in milk with milk، fat and protein yield، and fat and protein percentages were 0. 12، 0. 11، 0. 18، -0. 05 and -0. 08، respectively. The estimated genetic correlation between SCS100 or SCS150 with average SCS over longer stages of lactations (SCS305 and SCS365) was 0. 99 ± 0. 01. These results indicate that recording SCS data over shorter period of lactation is an alternative approach to reduce the costs of SCS data collection and therefore to expand the SCS recording in the country by increasing both the number of herds and cows involved.
    Keywords: Somatic cell score, Milk composition, Genetic correlation, Holstein cow
  • Q. Gong, C.L. Qin, M.F. Niu, M. Cheng, X. F. Sun, A.G. Zhang Pages 197-202
    Avian Pasteurella multocida is an agent of fowl cholera. The protective effect achieved through orthodox vaccines is not ideal. The research on novel vaccines against avian Pasteurella multocida is imperative. In this study، the genes encoding outer membrane protein H and A (OmpH and OmpA) were cloned into the eukaryotic expression vector pcDNA3. 1 (+) and the recombinant plasmids، namely DNA vaccines (pOMPH and pOMPA) were obtained. Five groups of chickens (n=20 per group) were intramuscularly injected with the two recombinant plasmids، attenuated live vaccine، control vector pcDNA3. 1 (+) and PBS، respectively. The immune responses and protective efficacy were evaluated after immunization by serological and challenging. A significant increase in serum antibody levels was observed in chickens vaccinated with the attenuated live vaccine and the two DNA vaccines. Additionally، the lymphocyte proliferation (SI values) were higher in chickens immunized with the attenuated live vaccine and the two DNA vaccines than in those vaccinated with pcDNA3. 1 (+) and PBS (P<0. 05). Furthermore، the two DNA vaccines provided partial protection to the vaccinated chickens; however، the protective efficacy was inferior to that provided by the attenuated live vaccine.
    Keywords: Avian Pasteurella multocida, pOMPH, pOMPA, DNA vaccine, Immune efficacy
  • A. Saeedzadeh, S. Hosseinzadeh, R. Firouzi Pages 203-210
    The objective of this study was to determine the prevalence and distribution of Chlamydia trachomatis genotypes in Shiraz، Iran. Two hundred twelve cervical swab samples were collected from women attending Shahid Motahari Polyclinic in Shiraz، Iran. The endocervical specimens were screened for C. trachomatis by plasmid PCR. Genotyping was performed in C. trachomatis-positive samples by nested PCR amplification and sequencing of 571 fragment encompassing VD1 and VD2 of omp1 gene. The overall prevalence rate of C. trachomatis in endocervical specimens determined by plasmid nested PCR was 8%. The deduced serovars found، in descending order of prevalence، were F (46. 6%)، E (33. 3%)، and D (13. 3%)، and serovar G was found in a single sample. Sequence mutation analysis by BLAST search against GenBank reference sequences identified 4 genetic variants. This study can be considered a contribution to increasing knowledge on C. trachomatis genotype distribution and sequence variations within each genotype in Shiraz. Further studies are needed to better define molecular epidemiology of C. trachomatis serovars and to investigate its genotype variations in Iran.
    Keywords: Chlamydia trachomatis, Endocervical specimen, Genotyping, Iran, Shiraz
  • M. Cai, F. Zhu, H. Wu, P. Shen Pages 211-219
    Infectious bursal disease (IBD)، a highly contagious and devastating disease in young chicken، is caused by infectious bursal disease virus (IBDV). To improve the immunogenicity of recombinant IBDV subunit vaccine، an attempt was made to find a new way to prepare IBD vaccine containing glycosylated mVP2 antigen. Firstly، IBDV mVP2 gene (with a nucleic acid sequence encoding B cell epitope of IBDV (KFDQML) in the 5′-end of the VP2، with a nucleic acid sequence encoding B cell epitope of IBDV (LASP) and (His) 6-tag in the 3′-end of the VP2) was cloned. Secondly، IBDV mVP2 protein was expressed in the methylotrophic yeast Pichia pastoris which can secret glycosylated protein. The recombinant mVP protein could be stained pink with periodic acid-schiff reagents (PAS)، which showed that mVP2 was glycosylated. Finally، IBDV mVP2 protein was purified with His-Trap (1 mL) affinity chromatography. These results indicate that glycosylated IBDV VP2 protein modified with epitope peptides can be expressed in Pichia pastoris، which lay the groundwork for the development of a recombinant infectious bursal disease vaccine with high immunogenicity.
    Keywords: Infectious bursal disease, VP2, Glycosylated, Epitope peptide
  • N. Mosleh, T. Shomali, H. Aghapour Kazemi Pages 220-225

    Zataria multiflora essential oil possesses immunomodulatory effects and the present study investigates its effect on immune responses to live Newcastle disease (ND) vaccines and faecal shedding period of vaccine strain virus in chickens. One hundred and eighty chickens from both sexes were divided into 6 equal groups: group 1: unvaccinated، group 2: vaccinated (B1 vaccine followed by La Sota 10 days later)، group 3: vaccinated + levamisole (150 mg/kg/day، orally)، groups 4، 5 and 6 were vaccinated and received Z. multiflora essential oil by SC injections at 0. 1، 0. 2 and 0. 4 g/kg/day dosages، respectively. Levamisole and Z. multiflora essential oil were administered for 10 and 5 consecutive days post B vaccination. On days 0، 7، 14، 28 and 35 post booster vaccination (PBV)، HI test was performed. Delayed type hypersensitivity (DTH) test was accomplished on day 14 PBV. Faecal virus shedding was determined during 15 days PBV with 3 day intervals by RT-PCR method. Zataria multiflora essential oil induced a dose-dependent increase in antibody titers in an extent higher than levamisole as well as a dose-dependent suppression of DTH reaction. Effect of Z. multiflora essential oil at the dosage of 0. 1 g/kg on shortening of faecal virus shedding period was exactly the same as levamisole where higher doses demonstrated stronger decrease. In conclusion، Z. multiflora essential oil stimulates humoral immune responses and shortens faecal virus shedding period while suppressing cell-mediated immune responses in chickens vaccinated with live ND vaccines

    Keywords: Zataria multiflora, Immune responses, Newcastle disease vaccines, Chickens
  • V. Neela, E. Ghaznavi-Rad, H. Ghasemzadeh-Moghaddam, M. Nor Shamsudin, A. Van Belkum, A. Karunanidhi Pages 226-231

    The prevalence of methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) and methicillin sensitive Staphylococcus aureus (MSSA) carriage among poultry and poultry farmers in Malaysia is largely unknown. In the current investigation، chickens and chicken farmers from 30 chicken farms were screened for MRSA and S. aureus carriage. The genetic characteristics of the isolates were determined through multi locus sequence typing (MLST)، Staphylococcus protein A (spa) typing and virulent gene profiling. The outcome of the study showed lack of MRSA and extremely low S. aureus prevalence (n=7 of 503، 1. 4%) among chicken flocks and the poultry farmers in Malaysia. Staphylococcus aureus isolates belonged to 4 sequence types (ST): ST97 (spa type t359)، ST1179 (t359)، ST 692 (t2247) and ST188 (t189). It can be concluded that MRSA/MSSA prevalence is very low among chicken and chicken farmers، human and chicken cross transmission of S. aureus does not seem to be a threat in Malaysia.

    Keywords: Chicken, Staphylococcus aureus, MRSA, Malaysia
  • M. Akbari, H.R. Kazerani, A. Kamrani, M. Mohri Pages 232-236
    Rosa damascena has been traditionally used as an herbal medicine for different therapeutic purposes. In order to preliminarily study the probable toxic effects of the plant، its infusion was orally administered to 5 groups of 5 dogs at doses 0. 5-8 times that of human use in traditional medicine (90-1440 mg/kg/d) for 10 successive days. The dogs in the control group (n=4) received placebo. Serum levels of urea، creatinine، alkaline phosphatase (ALP)، alanine aminotransferase (ALT)، bilirubin، albumin and protein weremeasured in all experimental groups at days 0، 1، 3، 7 and 10. Except for a transient increase in bilirubin levels (day 3) and a rise in serum ALT at day 10، both with the highest dose of the treatment، there were no statistical differences between different experimental groups compared to the control. The results suggest minimal nephrotoxic or hepatotoxic effects for the infusion of R. damascena، however، the medication may be hepatotoxic at extraordinary high doses.
    Keywords: Damask rose, Rosa damascena, Herbal medicine, Serum enzymes
  • R. El Gawish, M. Elshabrawy Ghanem, T. Maeda Pages 237-240

    This study was conducted to reveal the estrogenic effects of bisphenol A and o، p’-DDT on quail embryos. Thirteen fertilized eggs were used as control (injected with 20 μl corn oil)، 15 eggs were injected with estradiol 17β (0. 04 mg dissolved in 20 μl corn oil)، 20 eggs were injected with BPA (2 mg dissolved in 20 μl corn oil) and 20 eggs were injected with o، p’-DDT (2 mg dissolved in 20 μl corn oil) at day 13 of incubation. Two days later the livers of the embryos were collected. The DNA was extracted from the liver for molecular sexing، while total RNA was extracted for vitellogenin II (VTGII) mRNA expression in embryos. In female embryos، BPA and o، p’-DDT induced variable levels of VTGII mRNA expression، while in male embryos، o، p’-DDT induced a slightly VTGII mRNA expression. In contrast، there was no expression of VTGII after BPA injection. In conclusion، the estrogenicity of BPA was lower than o، p’-DDT and both of them were lower than the estradiol 17β.

    Keywords: DDT, Bisphenol, Quail, Embryo, Vitellogenin
  • Sh. Fakour, M.R. Mokhber Dezfuli, M.G. Nadalian, A. Rezakhani, S. Lotfollah Zadeh Pages 241-244
    Electrocardiographic study of 50 healthy Markhoz goats ranging from less than 1 to more than 3 years in age was carried out. The heart rate varied from 99 to 123 beats/min with a mean of 110 beats/min. There was a significant difference between the heart rate of goats in 3 age groups (PT waves and QT interval in base apex lead، QRS wave in lead I، P-R and PQ interval in aVF lead were higher and duration of QRS and T waves in aVR lead، P wave in lead III، PQ and P-R intervals in lead II and QT interval in aVR lead were lower than those in the other leads. The mean duration of QT interval had significant changes with age (P<0. 05).
    Keywords: Electrocardiography, Goat, Markhoz breed
  • D.M. Beristain-Ruiz, E. Carret, Oacuten., C.A. Rodr, Iacute, Guez-Alarc, J.A. Montoya-Alonso, R. Barrera Pages 245-249

    The aim of the study was to describe the urinary electrophoretic pattern of dogs with heartworm disease. Urine samples from 15 heartworm-infected and 15 healthy dogs were taken. Urinary specific gravity، urinary protein concentration and the urine protein/creatinine (U P/C) ratio were determined. Urine proteins were fractionated using SDS-PAGE. Results showed statistically significant differences for the U P/C ratio (P<0. 05) but not for USG and urinary protein concentrations (P>0. 05) between groups. Urinary protein SDSPAGE analysis showed eight distinct bands in the urine of heartworm-infected dogs. The presence of proteins exclusively found in the urine of infected dogs suggests renal damage، even in cases of light proteinuria، indicating that SDS-PAGE is a sensitive method for the identification and characterisation of renal proteinuria in dogs with heartworm disease.

    Keywords: Dirofilaria immitis, SDS, PAGE, Proteinuria
  • M. Kaya, M. Cenesiz, F. Onder, M. Uzun, S. Yildiz Pages 250-253
    The aim of the study was to investigate the effect of tail-docking on the LH pulse frequency in female Tuj lambs. Twelve female lambs were assigned into two equal groups. A rubber ring was applied to the base of the tail for shedding off. Blood samples were collected for 8 h in the 4th and 8th months of age to determine pulsatile secretion of LH. Starting from the age of 6 months، blood samples were taken thrice weekly for progesterone analyses. There was no LH pulse in the first LH analysis but the pulses were observed in both groups in the second LH analysis. However، number of pulses was not different between groups. The plasma progesterone level was less than 1 ng/ml throughout the breeding season. In conclusion، there was no effect of the tail-docking on pulsatility of LH in fat-tailed female lambs.
    Keywords: Lamb, Tail, docking, Puberty, LH, Progesterone
  • M. Kafi, S. Hosseinzadeh, M. Pour-Teimouri, M.R. Divar Pages 254-257
    Bovine genital campylobacteriosis is one of the most economically important diseases of dairy cattle resulting in lowered fertility، embryo mortality and abortion، repeated returns to service، reduced pregnancy rates and extended calving intervals. While the occurrence of repeat breeding syndrome and abortions are reported from many Iranian dairy cattle farms، little information is available regarding the presence of bovine genital campylobacteriosis in Iran. The present report describes detection of Campylobacter fetus subsp. venerealis infection in two out of eight repeat breeder Holstein Friesian cows (Bos Taurus) using a PCR method in a herd with a history of subfertility in Mashhad، in the northeast of Iran.
    Keywords: Bovine genital campylobacteriosis, PCR, Abortion, Repeat breeding syndrome
  • H.K. Bhattacharyya, M.R. Fazili, F. A. Bhat Pages 258-260

    Description of a rare recurrent Gartner’s duct cyst associated with yeast infection in a crossbred heifer is reported. The recurrence was caused by uncontrolled yeast infection that showed in vitro sensitivity to oxytetracycline. Administration of local clotrimazole and systemic oxytetracycline as per recommended therapeutic dose regime resulted in complete recovery.

    Keywords: Recurrent vaginal cyst, Crossbred heifer, Kashmir
  • Gh. Abedi, S. Hesaraki, O. Yadegar Pages 261-263
    This is the report of a mandibular neuroectodermal/ewing sarcoma in an 8-year-old male cross breed dog that is unique because of tumor origin location. Pedunculated، ulcerative، firm 6. 0 × 4. 0 × 5. 5 cm tumor mass effaced the bone at the rostral part of the mandible and had a white-sanguineous color at cross section appearance. Histopathologically، small round blue cell tumor was diagnosed. Immunohistochemically، tumor cells were positive for vimentin، S100 and Glial fibrillary acidic protein (GFAP) and negative for neuron specific enolase (NSE) and desmin. Mandibular location is a rare event in these types of tumors.
    Keywords: Dog, Primitive neuroectodermal tumor, Mandible