فهرست مطالب

فصلنامه آموزش و اخلاق در پرستاری
سال دوم شماره 3 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/12
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اکرم پرنده، زهرا حاجی امینی صفحه 1
    مقدمه
    امروزه با رشد و تغییرات سریع دانش، فناوری و افزایش آگاهی مشتریان نظام مراقبت بهداشتی، محیط های بالینی و یادگیری مبتنی بر فعالیت از اهمیت بیش تری برخوردار شده است. از این رو تغییر در رویکرد آموزشی دانشجویان و هدایت آنان به سوی توانمند سازی به روش خود هدایت شده ضروری است. هدف از این مطالعه، مروری بر یادگیری فعالیت محور و پیامدهای آن در آموزش دانشجویان پرستاری است.
    روش کار
    مقاله حاضر یک مطالعه مروری نقلی است که با استفاده از مقالات علمی- تحقیقاتی از طریق جستجوی کتابخانه ای (دیجیتال و دستی)، بانک های اطلاعاتی Medline، PubMed، Pro quest، SID، Iran doc و برخی متون فارسی بین سال های 1999 تا 2012 انجام شد. از واژگان کلیدی یادگیری مبتنی بر فعالیت، آموزش پرستاری، یادگیری بالینی، آموزش دانشجویان و محیط بالینی برای جستجو استفاده شد. در این مطالعه از بین بیش از 250 عنوان مقاله انتخابی، در نهایت سی مقاله مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج بررسی بیانگر این است که یادگیری فعالیت محور در آموزش پرستاری بر اهمیت و نقش محیط های بالینی و مربیان پرستاری تاکید فراوانی دارد. پیامد های ناشی از کاربرد این رویکرد آموزشی به عنوان راه کار مناسب برای پر کردن شکاف آموزش نظری و بالینی، یادگیری همیشگی، خود راهبری، خود شکوفائی و کسب دانش جدید از تجارب موجود در موقعیت های مختلف حرفه ای است.
    نتیجه گیری
    رویکرد آموزشی فعالیت محور متناسب با فلسفه آموزشی نوین برای آموزش پرستاران نیاز است. بنابراین توصیه می شود مسئولین آموزش پرستاری ضمن طراحی و تبیین برنامه های آموزشی بر اساس این رویکرد، به ارتقا محیط های بالینی نیز توجه خاصی داشته باشند.
    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، آموزش، پیامد، محیط بالینی، یادگیری فعالیت محور
  • فریبا حقانی، محسن حجت صفحه 9
    مقدمه
    یکی از رسالت های دانشگاه های علوم پزشکی کشور توانمندسازی دانشجویان است. که دستیابی به این امر مستلزم تحول در نظام آموزشی کشور می باشد. در این مسیر چالش هایی نیز وجود دارد که نیازمند به کار گیری تدابیری به منظور شناسایی و رفع آن ها است. بنابراین مقاله حاضر با هدف توصیف و توضیح برخی از چالش های آموزش بالینی در علوم پزشکی تبیین شده است.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه مروری اولیه است که با مطالعه حدود سی و هشت مقاله انگلیسی و فارسی مرتبط با موضوع آموزش بالینی بین سال های 1990 تا 2013 به کمک موتورهای جستجوی علمی مختلف از جمله PUBMED-PREQUEST-ELSEVIER-SID-IRANMEDEX تدوین شده است. در این مطالعه فقط مقالاتی مورد بررسی قرار گرفته که به تشریح چالش ها و مشکلات آموزش بالینی پرداخته اند. مقالاتی که محتوای تکراری داشته و شرایط ورود به مطالعه را نداشتند (320 مورد) از مطالعه حذف شدند. کلمات کلیدی برای جستجو بر اساس نظام مرجع نویسی بین المللی کتابخانه های علوم پزشکی (NLM) عبارت بودند از: clinical education- clinical training-challenges & clinical education-method & clinical education.
    یافته ها
    چالش های آموزش بالینی پرستاری را می توان به چالش های خرد (در سطح دانشگاه) و کلان (در سطح ملی) یا به چالش های مربوط به مربی، فراگیر، برنامه آموزشی و محیط بالینی تقسیم کرد که در متن مثال هایی از آن ها آورده شده است و الگوی تاثیر گذاری آن ها نیز به صورت یک مدل علی ترسیم شده است.
    نتیجه گیری
    آموزش بالینی پس از این که توسط چالش های خرد و کلان ایجاد شده در محیط بالینی تحت تاثیر قرار گرفت به شرایط موجود تبدیل می شود که می تواند خوب، متوسط یا ضعیف باشد، اما هیچ گاه در حد عالی نخواهد بود.
    کلیدواژگان: آموزش بالینی، نظام سلامت، چالش
  • فرشته عادل مشهدی سری، محبوبه خادم ابوالفضل، غلام رضا عطایی صفحه 20
    مقدمه
    امروزه با توجه به ارتباط بین علم طب و سلامت جسم و جان آموزش اخلاق حرفه ای در میان دانشجویان پزشکی و اساتید این رشته، اهمیت خاصی یافته است. لذا در این مقاله به معرفی الگوهای برتر اخلاق در حیطه آموزش علوم پزشکی در ایران پرداختیم.
    روش کار
    به صورت مطالعه کتابخانه ای با الهام از کلام الله مجید و برخی از کتب حکمای طبی ایران اسلامی و نیز از موتور جستجوگر گوگل جهت جست و جوی مقالات مرتبط استفاده گردیده است.
    یافته ها
    در ایران در دوره قبل از اسلام، پزشکان نخست علم اخلاق را به شاگردان خود می آموختند و تا ایشان را از نظر اخلاقی نمی آزمودند، برای آموختن علم پزشکی، به شاگردی نمی پذیرفتند. در دوره بعد از ظهور اسلام، اخلاق پزشکی در ایران تحت تعالیم عالیه دین مبین اسلام، از تلالو و درخشش بیشتری برخوردار شد. در این دوره، طبیبانی همچون ابن سینا، زکریای رازی، الرهاوی و... افزون بر داشتن درجات بالای علمی، از منزلتی روحانی و اخلاقی نیز بهره مند بودند. آنها از جهات علمی و عملی، الگویی شایسته برای مردم به شمار می رفتند.
    نتیجه گیری
    تحقیق و تفحص پیرامون زندگی الگوهای شایسته در گذشته و حال کمک زیادی به تکامل علم اخلاق در عالم پزشکی می کند. ایجاد تحول اساسی در حوزه اخلاق پزشکی با رویکرد جدید و با تکیه بر اصول و مبانی اخلاق اسلامی و نیز داشتن الگو و مبنای مشخص و مناسب برای پیشرفت اخلاق پزشکی ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: اخلاق، آموزش پزشکی، ایران، اسلام
  • زهره بادیه پیما، رسول اسلامی اکبر صفحه 26
    مقدمه
    هدف مطالعه حاضر بررسی اهمیت هر یک از چالش های احتمالی کنفرانس های کلاسی دانشجویان از دیدگاه خود آنها در حیطه های مرتبط با اساتید و دانشجویان پس از اجرای این روش یاددهی-یادگیری توسط دانشجویان در طول ترم یک تحصیلی می باشد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع شبه تجربی به روش تک گروهی فقط با پس آزمون بر روی 35 نفر دانشجوی هوشبری پیوسته ترم پنجم و هوشبری ناپیوسته ترم دوم انجام شد که درس پاتوفیزیولوژی را در یک کلاس به صورت مشترک با استفاده از دو روش سخنرانی اساتید و روش ارائه کنفرانس توسط خود، در طول یک ترم تحصیلی گذراندند. روش جمع آوری اطلاعات به صورت خود گزارش دهی و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی و پایایی آن تایید گردید(85/0=α).
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در حیطه چالش های مرتبط با دانشجویان در مقیاس با اهمیت زیاد و خیلی زیاد، بیشترین فراوانی به ترتیب مربوط به چالش های «عدم فهم کافی مطالب و محتوای تدوین شده برای ارائه کنفرانس» (2/57 ٪) و «عدم توجه کافی دانشجویان به مطالب ارائه شده توسط همکلاسی ها» (1/57 ٪)، در حیطهچالش های مرتبط با اساتید نیز از دیدگاه دانشجویان،در مقیاس با اهمیت زیاد و خیلی زیاد بالاترین فراوانی،مربوط به چالش های «مشخص نبودن معیارهای ارزشیابی کنفرانس»(2/57٪) و فقدان جلسات مشورتی با اساتید قبل از ارائه کنفرانس ها«(40 ٪) بود.
    نتیجه گیری
    توجه به عواملی نظیر موضوع کنفرانس، آمادگی شناختی و عاطفی دانشجویان،فراهم آوردن بستر مناسب جهت بحث، پرسش و پاسخ و مشارکت فعال دانشجویان هنگام ارائه کنفرانس های کلاسی ومشخص نمودن و معرفی صریح معیارهای ارزشیابی به دانشجویان درگیر در این روش یاددهی - یادگیری، از جمله راهکارهایی هستند که می تواند آموزش به روش ارائه کنفرانس را اثربخش تر و کارآمدتر نماید.
    کلیدواژگان: دانشجویان، کنفرانس های کلاسی، چالش ها
  • احمد کلاته ساداتی، حمزه صالح زاده *، سرور همتی، منیژه درویش، راضیه ایلوان کشکویی صفحه 34
    مقدمه
    اخلاق حرفه ای مفهومی مبنایی در عملکرد پرستاری می باشد، چرا که نیاز نظام در مانی به پرستاران مسئولیت پذیر و پایبند به اخلاق حرفه ای، نیاز حیاتی است. بر این اساس، نگرش دو گروه از دانشجویان پرستاری را نسبت به اخلاق حرفه ای در پرستاری مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    مطالعه مقطعی- توصیفی، به صورت سرشماری بر روی 60 نفر دانشجویان پرستاری ابتدای تحصیل (ترم اول و دوم) و60 نفرسال آخر (هفتم و هشتم) دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ای که اخلاق حرفه ای را در سه سطح عام، حقوق بیماران و تلاش برای ارتقاء حرفه شامل می شد جمع آوری گردید. ضمن تعیین شاخص های مرکزی و پراکندگی، جهت مقایسه متغیرهای کمی بین دو گروه از آزمون تی تست اسفاده شد.. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه 17 در سطح معنی داری 0.05 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    79 (65.8%) نفر از دانشجویان مونث و 41 نفر (34.2%) مذکر بودند. میانگین سنی دانشجویان 1.7±21 سال بود اختلاف معنی داری بین نگرش دو گروه نسبت به اخلاق حرفه ای در سطح عام (65/0p=)، حقوق بیماران (07/0p=) و ارتقاءحرفه (43/0p=) وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که تغیرات قابل توجهی در ارتقاء نگرش نسبت به اخلاق حرفه ای در دو گروه وجود نداشت به طوری که نگرش در گروه پایان تحصیل کاهش پیدا کرده بود هر چند معنی دار نبود؛ولذا گنجاندن واحد درسی دانشگاهی تحت عنوان اخلاق حرفه ای، می تواند باعث ارایه مطلوب و با کیفیت پرستاری و ارتقای حرفه ای پرستاران گردد.
    کلیدواژگان: پرستار، اخلاق حرفه ای، نگرش
  • نادر آقاخانی، فرخنده شریف *، سید حمید شریف نیا، میترا حکمت افشار، حمید حجتی، سامیه غنا صفحه 41
    مقدمه
    دانشجویان به دلیل حضور مستقیم در موقعیت آموزشی، ارتباط نزدیکتری با اساتید دارند و دیدگاه آنان نسبت به ویژگی های یک استاد مطلوب می تواند تاثیر زیادی در فرآیند یادگیری آنان داشته باشد. از آنجایی که موضوع داشتن صلاحیت اخلاقی و از آن مهم تر رعایت اخلاق حرفه ای در مراقبت یا آموزش مراقبت به طور شایسته مورد توجه قرار نگرفته است بنابراین این پژوهش با هدف شناسائی دیدگاه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز نسبت به وضعیت رعایت اخلاق حرفه ای اساتید در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گرفت.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی، مقطعی، کاربردی 147 نفر از دانشجویان پرستاری در سال 1389 از ترم دوم به بالا وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای دو قسمتی که روایی و پایایی آن تایید شده بود، صورت گرفت(83/0 r=) تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان 57/1±55/21 بود. بیشترین مواردی که رعایت آن ها از دیدگاه دانشجویان توسط اساتید در اولویت قرار می گرفت به ترتیب شامل: آموزش صحیح تئوری، آموزش صحیح بالینی و انتقادپذیری بودند. یافته های به دست آمده در این پژوهش حاکی از آن بود که دانشجویان حیطه های تحمل افکار دیگران، انتقادپذیری و شناخت استعدادها و توانایی ها در اساتید را نسبت به موارد دیگر در سطح پایین تری گزارش کردند. میزان معدل و سال تحصیلی دانشجویان مورد بررسی ارتباط معنی داری با دیدگاه آنان نداشت (06/0p=).
    نتیجه گیری
    این بررسی نشان داد از دیدگاه دانشجویان اساتید با رعایت اخلاق حرفه ای در بهبود این ویژگی در دانشجویان پرستاری نقش مهمی را دارا هستند و دانشجویان نیز با الگوگیری از آنان نسبت به رفتار آنان بسیار حساس هستند. بررسی بیشتر در رشته های مختلف می تواند کاربرد های عملی برای بخش های آموزش، مدیریت و محیط های بالینی را موجب شده و از این راه، اخلاق حرفه ای اساتید را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، دانشجوی پرستاری، اساتید، شیراز
  • نورالله طاهری *، مجتبی رشیدی اوندی، حمید حجتی، زهرا کرجیان صفحه 47
    مقدمه
    اشتباهات دارویی شایعترین نوع خطاهای پزشکی هستند که امروزه به علت شیوع زیاد، رایج بودن و خطرات احتمالی برای بیماران، به عنوان شاخصی برای تعیین میزان امنیت بیمار در بیمارستان ها استفاده می شود.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی در پرستاران شاغل در بیمارستان های طالقانی آبادان و ولیعصر خرمشهر بود. 97 نفر پرستار به روش سرشماری انتخاب و دیدگاه آنان در ارتباط با عوامل موثر در بروز اشتباهات دارویی با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته، مورد سنجش قرار گرفت. برای بررسی اهمیت عوامل، هرگزینه با گزینه های هیچ، کم، متوسط و زیاد، بر اساس میزان اهمیت از 0 تا 3 امتیاز بندی گردید. سپس اطلاعات حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS.17 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    براساس یافته های بدست آمده از پژوهش، واحد های پژوهش، عواملی چون خستگی ناشی از کار اضافی(9/63%)، نداشتن وقت و فرصت کافی(9/61%)، کمبود تعداد پرستار نسبت به تعداد بیمار در بخش(1/58%)، کمبود اطلاعات داروشناسی پرستار(9/48%)، تراکم زیاد کارها در بخش(4/45%) و ناخوانا بودن دستور پزشک در پرونده بیمار(2/40%) را از مهمترین عوامل موثر در بروز اشتباهات دارویی ذکر کردند. همچنین واحدهای پژوهش، عواملی چون شیفت کاری صبح(5/49%)، نحوه چیدن دارو در قفسه دارویی(3/42%) و فضای اتاق دارو(2/41%) را دارای کمترین اهمیت در بروز اشتباهات دارویی برشمردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از پژوهش حاضر، مدیریت موثر، ارتقاء انگیزه در پرستاران و همچنین افزایش توان علمی و مهارت های بالینی پرستاران در زمینه اجرای دستورات دارویی جهت پیشگیری از بروز اشتباهات دارویی، در بخش های مختلف پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: اشتباهات دارویی، پرستار، عوارض دارویی
|
  • Aram Parandeh, Zahra Hage Amini Page 1
    Introduction
    Along the rapid changes and developments of knowledge، technology، and the increasing customers’ awareness of health care systems، today clinical settings and practice-based learning has become more important. Thus، changing students’ educational approaches and empowering them with self-navigated approaches are essential. The present study aimed at surveying practice-based learning and its outcomes on nursing students’ education.
    Materials And Methods
    This is a review article which focuses on original and research articles found via manual and digital searches in libraries and databases including Medline، PubMed، Proquest، SID، Irandoc، and a number of Persian texts published in 1999-2012. Keywords including practice-based learning، nursing education، clinical learning، nursing students، clinical learning، and clinical settings were used. 30 articles were finally selected out of more than 250 articles.
    Results
    Results indicate that practice-based learning in nursing education emphasizes the role and importance of clinical settings and nursing trainers. The outcomes of this method present appropriate guidelines to fill the gap between theoretical education and clinical training، promote life-long learning، self-directedness، self-actualization، and acquisition of new knowledge gained from experiences in various professional positions.
    Conclusion
    Practice-based learning is compatible with modern philosophy of nursing education. It is، thus، recommended that nursing education administrators promote clinical settings while tending to design and expound nursing students’ educational programs in line with this approach.
    Keywords: Nursing Students, Education, Outcomes, Clinical Environment, Practice, Based Learning
  • Fariba Haghani, Mohsen Hojat Page 9
    An obligation of medical sciences universities is to empower students. Relevant changes in country’s educational system are required to attain this goal. Obstacles on the way call for strategies to identify challenges and overcome them. The present article, thus, aims to describe and also explain a number of challenges posed in medical clinical training.
    Materials And Methods
    This is a preliminary review article which has surveyed 38 related English and Persians articles published on clinical training in 1990-2003. The articles were retrieved by ProQuest, PubMed, Iranmedex, SID, and Elsevier databases. Only articles that dealt with the problems and challenges of clinical training were studied. Articles containing redundant content (320 cases) were excluded from the study.
    Results
    The present paper has discussed the importance of effective clinical training, and has explained and categorized the challenges posed to it. Challenges of nursing clinical training can be divided into micro challenges (at university level) and macro challenges (at national level) or into the challenges related to trainer, trainee, training program, or clinical setting. Examples of these challenges are presented in the text and their affectivity pattern has been drawn ini a causal model.
    Conclusion
    Clinical training becomes part of the present condition after meeting micro and macro challenges posed in clinical settings. This condition may be good, moderate, or weak but never perfect.
    Keywords: Clinical Training, Health System, Challenges
  • Fereshteh Adel Mashhad Seri, Mahbobeh Khadem Abolfazli, Golamreza Ataei Page 20
    Today, teaching professional ethics has acquired a special significance among the students and professors of medicine due to the relevance of medical sciences to issues of spiritual and bodily health. This paper introduces top patterns of ethics in Iranian medical education.
    Materials And Methods
    Inspired by Quran and a couple of Islamic Iranian books on medicine, this documentary study used Google search engine to find relevant papers.
    Results
    In pre-Islamic period, Iranian physicians first taught ethical sciences and tested prospective students’ morale before admitting them. Medical ethics was given greater importance after Islam. In this period, practitioners including Ibn Sina, Zakariya al-Razi, al-Rahavi, etc. enjoyed high spiritual and ethical stances in addition to holding first-rate scientific prominence. They provided proper models for society, both practically and scientifically.
    Conclusion
    Investigating the lives of perfect figures in past and present would greatly contribute to the development of ethics in medicine. It is necessary to incite fundamental changes in the field of medical ethics based on a new approach developed by the principles of Islamic ethics to hold up definite guides for the development of medical ethics.
    Keywords: Ethics, Medical Education, Iran, Islam
  • Zohreh Badeyehpeymaye Jahroomy, Rasool Eslami Akbar Page 26
    Introduction
    Althougheducation with method of students'' classroom conference in teaching and learning process can be beautiful، provocative، dynamic and effective; howeverusing thismethod of teachingto be flowed with challengesfor students andteachers. Thepresent studyinvestigatedthe importance of each of these challengesinthequality of preparing and presentation ofclassroom conference from perspective of a group of studentsinvolvedinthis teaching - learning process.
    Methods
    This study method was descriptive- cross sectionaland study samples included all35 Continuous and discontinuous AnesthesiologyUndergraduateDegree students who respectively were enrolled at fifth semester and second semester; these students spent jointly pathophysiology courseinone class by methods of professors lectures and conference presentations by themselves during the semester. Informationcollected throughself-reporting and data gathering toolto investigatechallenges of Students Conference was questionnaire that its validityandreliability (α=0/85) confirmed and with that، studentsidentified the importance ofeach of thechallenges of classroom conference posed inthequestionnaireon a five Likert scale (from verylow tovery high). The obtaineddata were analyzed with SPSS version 16with usingdescriptive and inferentialstatistical tests (t-test، PearsonandSpearman row)
    Results
    The resultsshowed in challenges related to students،with high impotency in questionnaire scale، most frequency respectively belonging to challenges of «lack of sufficientunderstandingcontent prepared for conference presentation» (%57/2) and «lack of enough attention of studentsto thematerialpresented by theclassmates» (%57/1); results also showed in challengesrelated to teachers، in perspective of students respectively challenges with most frequency simultaneously with high impotency were «unclear criteria for evaluation of conference» (%57/2) andlack ofconsultation sessions withteachersbeforeconferences presentation «(%40).
    Conclusion
    Basedthe results of this research، Attention of teachers tofactors such asthe topicof the conference،cognitive andaffectivepreparednessof students،providing a suitable context for discussion and questioningand answering and actively engagement of students while presentation of theclassroom conference and finallyidentifying and introducingclearevaluation criteriatostudentsinvolved in this teachingand learning method، justmight be some of thewayscan provide the conferencemore effectiveandefficient.
    Keywords: student, classroom conferences, challenge
  • Ahmad Kalateh Sadatie, Hamzeh Salehzadeh *, Sarvar Hemmati, Manejieh Darvish, Razieh Ilone Kashkoli Page 34
    Introduction
    Professional behavior is a base in nursing performance since hospitals basically need nurses acquiring high levels of ethics and professional responsibility. We have, therefore, studied the viewpoints of two groups of students in this respect.
    Materials And Methods
    This cross-sectional analytical study was performed on 60 freshman and 60 senior students in Shiraz University of Medical Sciences Nursing School. The cases were selected randomly. Data were collected using a questionnaire which assessed the general level, patient rights, and endeavor for professional development. Frequency, mean value, and t-test were used for data analysis. Data were analyzed using SPSS 17.0 (P≤0.05).
    Results
    79 students (65.8%) were female and 41 (32.4%) were male. The mean age was 21±1.7. There was no significant difference between the viewpoints of both groups in terms of professional behavior in general level (p=0.65), patient rights (p=0.07), and professional development (p=0.43).
    Conclusion
    The results suggest that there are no significant changes in professional attitudes following graduation. Thus, it can be concluded that considering a course titled ‘professional behavior’ in university curriculum can upgrade nursing qualities.
    Keywords: Nurse, Viewpoints, Professional Behavior
  • Nader Aghakahni, Farkhondeh Shari *, Hamid Sharifnia, Mitra Hekmatafshar, Noshin Beheshtipour, Neda Jamaiy Moghadam, Hamid Hojjati, Samieh Ghana Page 41
    Aghakahni N1, f F*2, H3, M4, N2, N2, H5, S6 Received:1/29/2013 Accepted: 8/12/2013 1. Dept. of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran 2.Dept. of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran 3. Dept. of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran 4. Dept. of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran 5. Dept. of Nursing, Islamic Azad University, Ali-Abad Katul Branch, Young Reseachers Club, Ali-Abad Katul, Iran 6. Dept. of Midwifery, school of Nursing and Midwifery, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran Journal of Ethics in Education, Volume 2, Number 3, Full 2013 Students have a closer relationship with professors, since they are participating in education, and their perceptions of the characteristics of an ideal instructor can greatly impact their learning process. This study was conducted to identify nursing students’ views regarding the status of professional ethics among professors in Shiraz University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional, descriptive, and applied study 147 nursing students of second to last semesters were included. Data were collected using a two-part questionnaire whose validity and reliability were tested (r=0.83). Data were analyzed using descriptive and inferential statistics.
    Results
    The mean age of participants were 21.55 ± 1.57 years. Aspects most prioritized by students were respectively: proper theoretical instruction, proper clinical training, and openness to criticism. The findings revealed that students rated professors’ lenience towards other people’s thoughts, openness to criticism, and identification of talents as poorer compared to other characteristics. Students GPA and their year of study were not significantly related to their views (p= 0.06).
    Conclusion
    This study showed that students are sensitive to and model after their professors’ behaviors; students believe that professors’ adherence to professional ethics will highly promote it among nursing students. Further investigations in other disciplines can reveal applications for clinical settings and also educational and managerial sections and thus, enhance professional ethics among professors.
    Keywords: Professional Ethics, Nursing Students, Professors
  • Nourollah Tahery *, Mojtaba Rashidi Avandi, Hamid Hojjati, Zahra Gorgian Page 47
    Medication errors are the most common medical errors which, due to their high prevalence and potential risks to patients, are used as indicators for patients’ safety measures in hospitals.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 97 nurses working in Taleghani and Valiasr hospitals in Abadan and Khorramshahr cities. Nurses were selected by census method and a questionnaire was used to ask their opinions about key factors affecting medication errors. Response categories including none, low, average, and high were scored 0 to 30 in order to determine the importance of each factor. The data were analyzed using SPSS 17.0.
    Results
    Based on the findings of this study, factors such as work-related fatigue (63.9%), lack of sufficient time and opportunity (61.9%), shortage of nurses compared to the patients in ward (58.1%), nurse's lack of drug-related knowledge (48.9%), increasing workload (45.4%) and illegible physicians’ prescriptions in patients’ records (40.2%) were reported as the most important factors in the incidence of medication errors. Also, factors such as morning shift (49.5%), putting pharmaceutical drugs on pharmacy shelves (42.3%) and medication room (41.2%) were reported as the least important factors in in medication errors.
    Conclusion
    According to the results it is recommended to employ effective management, motivate nurses, and also upgrade their scientific and clinical skills in performing pharmaceutical prescriptions in order to prevent medication errors in various sectors.
    Keywords: Medication Errors, Nurse, Medical Complications