فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 66، تابستان و پاییز 1391)

مجله پزشکی قانونی
سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 66، تابستان و پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نادر آقاخانی، علی افتخاری *، عباس زارعی خیرآباد، احسان موسوی صفحات 69-78
    زمینه و هدف
    خشونت علیه زنان پدیده ای است که در آن زن به خاطر جنسیت خود، مورد اعمال زور و تضییع حق از سوی جنس دیگر واقع می گردد. چنانچه این نوع رفتار در چارچوب خانواده و بین زن و شوهر باشد، از آن به خشونت خانگی تعبیر می شود. عواقب منفی اجتماعی نیز نظیر افزایش هزینه مراقبت های بهداشتی به دلیل ابتلای زن به بیمار ی های جسمی و روانی ناشی از خشونت، کاهش بهره وری و نیروی کار زنان از پیامدهای دیگر این معضل فرهنگی اجتماعی و بهداشتی می باشند. در ایران نیز مانند دیگر کشورها خشونت علیه زنان یک معضل مهم اجتماعی است. در این پژوهش، انواع خشونت شوهران علیه زنان و تاثیر عوامل مختلف در میزان بروز آن ها در زنان مراجعه کننده به پزشکی قانونی شهرستان ارومیه مورد بررسی قرار گرفته است تا اطلاعات به دست آمده بتواند جهت فرهنگ سازی برای تقویت جایگاه و ارزش های انسانی زنان، ارتقای موقعیت اجتماعی زنان، ارتقای سطح بهداشت و حقوق باروری درجامعه، آگاه سازی مردان نسبت به ابعاد مختلف خشونت و تاثیرات منفی آن بر وضعیت فعلی و آینده خانواده، استفاده از بستر ارایه خدمات بهداشتی و آموزشی جهت درک و کاهش خشونت در خانواده و سرانجام گسترش فرهنگ و تسهیلات مشاوره خانواده مورد استفاده قرار گیرد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی و تحلیلی جمعیت زنان مورد خشونت مراجعه کننده به مراکز پزشکی قانونی در شهرستان ارومیه در سال 1391 بررسی شدند که با کاربرد روش های متداول تعیین حجم نمونه از جامعه آماری، 296 نفر به عنوان جامعه نمونه با دقت احتمالی مطلوب 5%=d و ضریب اطمینان 90% (96/1 t=) به دست آمد که در نهایت 300 نفر در نظر گرفته شدند. ابزار مطالعه پرسشنامه ای بود که اعتبار ظاهری و محتوی پرسشنامه با نظرکارشناسان و اعضای هیات علمی دانشگاه تایید شد و توسط تکمیل آزمایشی آن توسط چند نفر خانم مراجعه کننده به پزشکی قانونی و پایایی درونی نیز با بررسی سوالات زوج و فرد به دست آمد.
    یافته ها
    مشخص گردید 3/89% زنان (268 زن) مورد خشونت فیزیکی به اشکال مختلف قرار گرفته بودند. سیلی زدن در 78% موارد (234 زن)، خفه کردن در 57% (171 زن)، کتک زدن با وسیله در 57% موارد (212 زن)، هل دادن و پرت کردن در 7/70% موارد (212 زن)، مشت و لگد زدن در 80% موارد (240 زن) و پیچاندن دست و کشیدن مو در 65% موارد (195 زن) وجود داشته است. در این پژوهش ارتباط معنی داری بین خشونت فیزیکی با زمانی که مرد فاقد شغل ثابت است وجود داشت (001/0>P). با افزایش سن مرد، خشونت جنسی به طور معنی داری بیشتر بود (042/0=P). خشونت فیزیکی در زوج هایی که منزل ملکی نداشتند نیز به طور معنی داری بیشتر بود (011/0=P).
    نتیجه گیری
    به نتایج پژوهش زم ا وو اده از ی ی و اد او مشاوره ای ا آو وم و ام وهش های و ا خشونت ها و م های وی در ا ا دار. انجام پژوهش های حمایتی و مداخله ای در این راستا قابل توصیه است.
    کلیدواژگان: خشونت خانوادگی، زنان، مرکز پزشکی قانونی، ارومیه
  • فرشته بخشیان *، عباس ابوالقاسمی، محمد نریمانی صفحات 79-88
    مقدمه
    اختلال استرس حاد با نشانه های تجزیه ای، تجربه مجدد، اجتناب و برانگیختگی بیش از حد مشخص می شود. هدف پژوهش حاضر مقایسه بازداری پاسخ و ارزیابی شناختی در بیماران مبتلا به اختلال استرس حاد و افراد بهنجار است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مورد شاهدی است. نمونه های این پژوهش شامل40 بیمار مبتلا به اختلال استرس حاد مراجعه کننده به مرکز پزشکی قانونی استان مازندران و 40 فرد بهنجار مراجعه کننده به این مرکز که با سانحه روبرو شده ولی تشخیص اختلال استرس حاد دریافت نکردند، بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه تشخیصی جامع بین المللی، آزمون استروپ، مقیاس شناخت های پس از آسیب و مقیاس ضربه رویداد- تجدید نظر شده استفاده شد.
    نتایج
    نتایج تحلیل واریانس چند متغیری نشان داد که بازداری پاسخ و ارزیابی شناختی مختل در بیماران مبتلا به اختلال استرس حاد از افراد بهنجار به طور معناداری بیشتر است. نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیری نشان داد که بازداری پاسخ و ارزیابی شناختی 91% از واریانس علایم اختلال استرس حاد را به طور معنی داری تبیین می کنند.
    نتیجه گیری
    این یافته ها بیان می کنند که بیماران مبتلا به استرس حاد بازداری پاسخ بیشتر و ارزیابی شناختی مختل تری دارند. ارزیابی منفی تر از خود و جهان در این بیماران به احساس تهدید منجر شده و به نوبه خود سبب بازداری پاسخ بیشتری می شود.
    کلیدواژگان: بازداری پاسخ، ارزیابی شناختی، اختلال استرس حاد
  • محمد علی بشارت *، فهیمه تولاییان، مسعود غلامعلی لواسانی صفحات 89-98
    زمینه و هدف
    اختلال های هویت جنسیتی از شرایط بسیار پیچیده بالینی محسوب می شوند. این دسته از اختلال های روان شناختی مشکلات بزرگ و پیامدهای آسیب زا برای فرد مبتلا، خانواده وی و جامعه ایجاد می کنند. در راستای شناخت بهتر اختلال های هویت جنسیتی، هدف اصلی این پژوهش مقایسه سبک های دلبستگی در افراد مبتلا به اختلال هویت جنسیتی تغییر جنسیت داده، تغییر جنسیت نداده و افراد غیرمبتلا بود.
    روش بررسی
    سی و پنج فرد مبتلا به اختلال هویت جنسیتی مذکر به مونث (شامل بیست فرد تغییر جنسیت نداده و پانزده فرد تغییر جنسیت داده) و بیست فرد مونث غیرمبتلا در این پژوهش شرکت کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد که مقیاس دلبستگی بزرگسال (AAI) را تکمیل کنند.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده نشان داد که بالاترین میانگین نمرات به دست آمده در سبک های دلبستگی ناایمن (اجتنابی و دوسوگرا) به ترتیب مربوط به افراد مبتلا به اختلال هویت جنسیتی تغییر جنسیت نداده، افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی تغییر جنسیت داده و افراد غیرمبتلا است. در سبک های دلبستگی تفاوت بین افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی تغییر جنسیت داده و افراد غیرمبتلا در هیچ یک از سبک ها معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    به طور کلی بر مبنای یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که افراد مبتلا به اختلال هویت جنسیتی تغییر جنسیت داده، بر خلاف افراد مبتلا به اختلال هویت جنسیتی تغییر جنسیت نداده در سبک های دلبستگی بسیار به نمونه غیرمبتلا نزدیک هستند.
    کلیدواژگان: اختلال هویت جنسیتی، تغییر جنسیت، سبک دلبستگی
  • شیرعلی خرامین *، راضیه گرجی، سعید غلام زاده، کامروز امینی صفحات 99-106
    سابقه و اهداف
    یکی از پیامدهای جدی تجاوز به عنف اختلال استرس پس از ضربه می باشد. عوامل اجتماعی فرهنگی متعدد می توانند اثر این تجاوز را تعدیل یا تشدید نمایند. این پژوهش با هدف بررسی میزان شیوع اختلال استرس پس از ضربه (PTSD) در قربانیان مراجعه کننده به پزشکی قانونی در استان کهگیلویه و بویراحمد در سال 1391-1390 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی از نوع اپیدمیولوژی می باشد که بر روی 70 نفر از قربانیان تجاوز به عنف مراجعه کننده به پزشکی قانونی استان کهگیلویه و بویراحمد در کل شهرستان های استان انجام شده است. در این پژوهش از چک لیست (PTSD) و مصاحبه بالینی DSM-IV به عنوان ابزار تحقیق استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که میزان PTSD در قربانیان تجاوز به عنف استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به سایر مناطق بالاتر است. این میزان در گروه نمونه مورد مطالعه 2/91% می باشد. ازطرف دیگر نمره 68 نفر از 70 نفر مورد مطالعه از نقطه برش پرسشنامه بالاتر بوده (با میانگین 69.71±17.53) که حاکی از شدت علایم این اختلال در بازماندگان مورد مطالعه می باشد. نتایج همچنین نشان می دهد که بالاترین و کمترین میانگین در زیر مقیاس ها به ترتیب مربوط به تحریک پذیری بیش از اندازه (4.39±1.10) و تکرار خاطرات (3.82±1.35) می باشد.
    استنتاج
    با توجه به وضعیت اجتماعی - فرهنگی استان و با توجه به نگرش منفی و ننگ آور بودن پدیده تجاوز به عنف، میزان شیوع PTSD در قربانیان مورد مطالعه نسبت به تمام موارد گزارش شده در پژوهش های قبلی به صورت معنی داری بالاتر بوده است.
    کلیدواژگان: تجاوز به عنف، خشونت جنسی، اختلال استرس پس از ضربه
  • مرضیه قربانی، محمدرضا شادمان فر، آرش قدوسی صفحات 107-112
    زمینه و هدف
    زندگی نباتی وضعیتی است که در آن فرد به علت آسیب (مرگ) سلول های قشر مغز قادر به اداره ی فعالیت های غیرارادی خود نیست. این وضعیت با مرگ مغزی و کما دارای تفاوت های اساسی است. از نظر پزشکی، سلول های مرده قشر مغز بازگشت نخواهند کرد. اما درعین حال با سالم بودن ساقه مغز، سیستم خون رسانی، تنفس، گوارش و امثال آنها به کار خود ادامه داده و فرد ممکن است حتی بدون دستگاه های تنفسی سال ها در این نوع از حیات بسر برد. دشواری نگهداری این افراد و برگشت ناپذیر بودن فعالیت های قشر مغزی آنها ابهامات زیادی را برای پزشکان وحقوق دانان به وجود آورده است. این ابهامات اختلاف رویه های محاکم را نیز در پی داشته است. از آنجا که علاوه بر آسیب به قشر مغز، تمام یا برخی از اعضا و حواس این افراد نیز دچار آسیب می شوند، در تعیین دیه ایشان اختلافات بسیاری بروز نموده است برخی از فقها دیه ی چنین افراد را شامل دیه ی کامل برای عقل و هریک از حواس دانسته اند در مقابل نظریات دیگری ابراز گردیده و امکان دریافت خسارات مازاد بر دیه نیز منتفی نگردیده است. لذا این پژوهش با هدف بررسی ضررورت تعیین دیات متعدد در مصدومین منتهی به مرگ قشر مغز انجام شد و برای رسیدن به هدف پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته ای با گزینه های متعدد استفاده شد.
    روش بررسی
    جامعه پژوهش شامل قضات دادگستری اصفهان (برابر با 30 نفر) و همچنین پزشکان قانونی شاغل در اداره کل پزشکی قانونی اصفهان (برابر با 61 نفر) و حجم نمونه را 60 نفر شامل30 نفر از قضات و 30 نفر از پزشکان قانونی تشکیل دادند. تجزیه و تحلیل داده های این پژوهش در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی صورت گرفته است. در سطح آمار توصیفی با استفاده از شاخص های آماری، نظیر فراوانی و درصد معتبر به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شده و در سطح آمار استنباطی، آزمون مجذور کای مورد استفاده قرار گرفته و انجام عملیات آماری مذکور به وسیله نرم افزار SPSS ویرایش 19 صورت گرفته است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان می دهد که مناسب تر است در عوض تعیین دیات متعدد، برای هریک از مصدومین منتهی به زندگی نباتی یک دیه تعیین گردد و در جهت جبران سایر خسارات، از جمله هزینه های درمانی و نگهداری بتوان دولت یا بیمه را، اعم از اینکه یکی از آنها به تنهایی یا به صورت مشارکتی در این امر دخیل نمود و به همراه فرد خاطی مسوول جبران خسارت دانست.
    کلیدواژگان: مرگ، مرگ قشرمغز، تعدد دیات، خسارات مازاد بر دیه
  • علیرضا کریمی، احمد شجاعی، مهدی نویدبخش *، شهاب فقیهی، علیرضا کدخدایی صفحات 113-120
    زمینه و هدف
    آترواسکلروز از جمله شایع ترین بیماری های قلبی و عروقی است که هرساله منجر به مرگ بسیاری در سراسر دنیا می شود. در مطالعه حاضر تلاش شده است با استفاده از دستگاه کشش تک محوری خصوصیات مکانیک عروق سالم و مبتلا به این بیماری را اندازه گیری نماییم. این خصوصیات شامل مقادیر حداکثر تنش و کرنش مدول الاستیک فیزیولوژیک و حداکثر می باشد. در این جا منظور از تنش و کرنش به ترتیب حاصل نیروی اعمالی به نمونه بر مساحت آن و میزان تغییر طول نمونه نسبت به طول اولیه آن می باشد همچنین منظور از مدول الاستیک حاصل تقسیم تنش بر کرنش در ناحیه خطی نمودار تنش-کرنش می باشد. به علاوه در این مطالعه، نمودار نیرو-جابجایی برای هر یک از نمونه های سالم و بیمار گزارش شده است که می تواند مقایسه مناسبی از تغییرات خواص مکانیکی نمونه ها را در اثر آترواسکلروز به ما نشان دهد. در ادامه سعی شده است تا با مقایسه سختی های به دست آمده از این عروق، تفاوت های مکانیکی بین عروق کرونری در حالت سالم و بیمار بررسی گردد.
    روش ها
    به منظور بررسی، 22 رگ از عروق کرونری افراد در حین تشریح جدا گردید. 8 عروق مبتلا به آترواسکلروز و 14 نمونه باقی مانده به عنوان عروق سالم دسته بندی شدند. نمونه رگ ها در دستگاه تست کشش قرار گرفت و نیروی کششی تا سرحد گسیختگی به آن ها وارد گردید. نمودار نیرو- جابجایی برای هر نمونه استخراج شد و به طور مجزا رسم گردید.
    یافته ها
    مقدار میانگین حداکثر تنش 55/44% افزایش در مقایسه با نمونه های سالم نشان داد. همچنین مقدار میانگین حداکثر کرنش 61/34% کاهش در مقایسه با نمونه های سالم نشان داد. در مقایسه بین مقادیر فیزیولوژیکی و حداکثری مدول الاستیک، افزایش قابل توجهی به میزان 53/2 و 91/2 مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    پلاک تشکیل شده در عروق در بیماری آترواسکلروز عامل اصلی تغییر خواص مکانیکی رگ و به طور خاص مدول الاستیک آن می شود. این سختی می تواند تاثیرات بسیار مهم و قابل توجهی روی حرکت منعطف رگ در هنگام عبور جریان خون داشته باشد و متعاقبا فشارهای پیرامونی را به عروق وارد آورد. همچنین دانستن خواص مکانیکی عروق می تواند در بحث های استنت گذاری در عروق بسیار بااهمیت باشد زیرا پزشک را مطلع می سازد تا از اعمال تنش های محیطی بیش از حد که می تواند باعث پارگی دیواره رگ شود جلوگیری نماید.
    کلیدواژگان: عروق کرونری، خواص مکانیکی، نمودار تنش، کرنش، مدول الاستیک
  • شادمان نعمتی، هوشنگ گرامی *، حسین رضایی، شاهرخ یوسف زاده چابک، عباس مینوی صفحات 121-126
    زمینه و هدف
    آندوسکوپ های بینی جهت کمک به تایید تشخیص سینوزیت باکتریال، پروسه های دیگر ناحیه سینونازال و همچنین جراحی عملکردی اندوسکوپیک بینی و سینوس ها مورد استفاده قرار می گیرند. اهداف مطالعه بررسی اندوسکوپیک واریاسیون های آناتومیک سینوس اسفنویید، ناحیه سلا و هیپوفیز در اجساد بالغ و عناصر حیاتی در اطراف آن که در انجام جراحی اندوسکوپیک ترانس اسفنوئیدال برای برداشتن تومورهای ناحیه سلا لازم است، می باشد.
    روش بررسی
    82 جسد (64 مرد و 18 زن) بالای 18 سال در فاصله زمانی آبان 89 تا اسفند 90 مورد بررسی قرار گرفتند. پس از آنسینکتومی و اتمویید کتومی قدامی و خلفی و اکسپوز شدن سینوس اسفنویید با آندوسکوپ های صفر و 30 درجه، لندمارک های آناتومیک مهم در داخل سینوس اسفنویید شناسایی شده و مقیاس های مورد سوال با وسیله های از پیش ساخته شده مورد اندازه گیری قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین فاصله استیوم اسفنویید از خار قدامی بینی (ANS) 92/1±08/71 میلی متر و از لبه فوقانی کوان 52/2±59/18 میلی متر بوده است. میانگین فاصله هیپوفیز از کف سینوس اسفنویید 58/1±43/19 و از استیوم اسفنویید 32/1± 59/21 میلی متر بود. میانگین ضخامت سلا 91/1 میلی متر بود. 9/15% در کانال اپتیک راست و 4/13% در کانال اپتیک چپ، 11% در کانال کاروتید راست و6/14% در کانال کاروتید چپ بازماندگی وجود داشت. چسبندگی تیغه میانی و سپتاهای سینوس اسفنویید 22% به کانال اپتیک و 7/20% به کانال کاروتید راست، 6/14% به کانال اپتیک و 4/13% به کانال کاروتید چپ بود. تفاوت آماری معنی دار بین فاصله استیوم اسفنویید از ANS (P=0.009)، هیپوفیز از کف اسفنویید (P=0.034) و هیپوفیز از استیوم اسفنویید (P=0.029) در دو جنس دیده شد و این فاصله در مردان بیشتر از زنان بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به معنی دار بودن برخی فواصل در دو جنس و دیگر نتایج به دست آمده، آگاهی از این تفاوت های آناتومیک در استفاده از آندوسکوپ برای پروسیجرهای نواحی سینوس های پارانازال به ما کمک می کند.
    کلیدواژگان: سینوس اسفنویید، ناحیه سلا، غده هیپوفیز، واریاسیون های آناتومیک
  • جابر قره داغی، مریم مشفق، کیانا کولایی نژاد، سید مهدی مرعشی، وحید یوسفی نژاد صفحات 127-132
    مقدمه
    سرفه و دیسترس تنفسی به دلیل آسپیراسیون جسم خارجی در بچه ها مشکل شایعی است که با مشکلات تشخیصی همراه است. بیان این مورد برای تاکید بر علایم و نشانه ها، یافته های تشخیصی و اقدامات لازم برای جلوگیری از تشخیص اشتباه یا عدم تشخیص این موارد است تا در جهت حفظ جان این بیماران دقت بیشتری صورت گیرد.
    معرفی مورد: جسد متعلق به یک کودک 2 ساله بود که با شرح حال علایم تنفسی به دنبال بلع خرما و مراجعه به پزشک پس انجام کلیشه رادیوگرافی از بیمارستان ترخیص شده بود، اما کمتر از 12 ساعت بعد با تشدید علایم تنفسی فوت شده بود. در اتوپسی هسته خرما در محل دو شاخه شدن تراشه و انسداد تراشه یافت شد.
    نتیجه گیری
    توجه به علایم بالینی و در نظر گرفتن احتمال عدم وجود یافته های رادیولوژیک و تحت نظر گرفتن اینگونه موارد و اقدامات تشخیصی بیشتر می تواند از بروز اشتباه یا نادیده گرفتن تشخیص صحیح جلوگیری کرده و در حفظ جان این بیماران کمک کننده باشد
    کلیدواژگان: آسپیراسیون، جسم خارجی، ریه، اتوپسی
  • سیما نوحی *، عبدالرووف ادیب زاده، حبیب کبیر عبدی، علیرضا شفیعی صفحات 133-138
    مقدمه
    در اسکیزوفرنی پارانویید هذیان ها معمولا به صورت گزند و آسیب یا خود بزرگ بینی می باشند و برخی از هذیان ها در اختلالات سایکوتیک به شکل هذیان های جسمانی تظاهر پیدا می کنند. بلع جسم خارجی در بیماران اسکیزوفرنی دیده شده است ولی تاکنون موردی که به بلع آهن ربا جهت برطرف کردن هذیان های پارانویید بپردازد دیده نشده است. در این گزارش مورد یک بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی پارانویید معرفی می شود که جهت جلوگیری از حرکت آهن موجود در معده که توسط بیگانگان جایگذاری شده است اقدام به خوردن آهن ربا نموده است.
    معرفی: مرد 43 ساله، متاهل که به دلیل احساس جایگذاری جسم خارجی در بدن طی یک مهمانی دوستانه اقدام به مصرف چند قطعه آهن ربا نموده که باعث گیرکردن آهن رباها در معده شده است. برای بار اول آهن ربا با آندوسکوپ خارج گردید و به دلیل عدم درمان مناسب ضد سایکوز بیمار مجدد اقدام به مصرف آهن ربا نمود که باعث سوراخ شدن روده و انجام عمل لاپاراسکوپی گردیده بود.
    نتیجه گیری
    مصرف صحیح و به موقع درمان در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی پارانویید باعث جلوگیری از بروز مجدد اتفاقاتی می شود که علاوه بر کاهش هزینه های بیمارستانی باعث کاهش آسیب جسمانی به خود بیمار نیز می گردد.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی پارانویید، جسم خارجی، بلع، آندوسکوپی
  • سارنگ یونسی *، محمد مهدی طاهری امین، پوراندخت سعادتی، سودابه جمالی صفحات 139-146
    مقدمه
    سندرم کلاین فلتر (47،XXY) یک اختلال آنوپلوییدی است که در مردان بروز می کند و فرد مبتلا دارای یک کروموزوم جنسی X اضافه است. این سندرم شایع ترین اختلال کروموزوم جنسی و دومین اختلال کروموزومی ناشی از افزایش یک کروموزوم (بعد از سندرم داون) است که شیوع آن از 1 به 500 تا 1 به 1000 در جوامع مختلف گزارش شده است و با افزایش سن مادر (مانند دیگر تریزومی ها) خطر بروز آن افزایش می یابد. تحقیق حاضر مطالعه ای گذشته نگر است که در مدت سه سال (از مرداد 1385 تا تیر 1388) بر روی 29100 زن باردار ایرانی که در سه ماهه دوم بارداری برای انجام تست های غربالگری سندرم داون مراجعه کرده بودند انجام شده است. زنان باردار مورد مطالعه، متعلق به 50 شهر از سراسر ایران بودند. در گزارش بسیاری از پژوهش های انجام شده آمده است که در اختلالات کروموزومی، از جمله سندرم کلاین فلتر، مارکرهای بیوشیمیایی سه ماهه دوم که برای غربالگری سندرم داون مورد استفاده قرار می گیرند، دچار اختلال می شوند. هدف از این مطالعه بررسی موارد سندرم کلاین فلتر یافته شده همراه غربالگری سندرم داون و بررسی تغییرات مارکرهای بیوشیمیایی و سونوگرافی در موارد جدا شده است.
    مواد و روش ها
    آزمایش کواد مارکر برای زنان باردار ارجاع شده به آزمایشگاه نیلو انجام و احتمال خطر سندرم داون برای جنین آنان تعیین شد. موارد اسکرین مثبت پس از تایید سن بارداری توسط پزشک معالج، برای انجام آمنیوسنتز به مراکز ژنتیک ارجاع شدند و همانند سایر بیماران، شش ماه پس از مراجعه به آزمایشگاه، برای پیگیری نتایج بارداری با آنان تماس گرفته شد. تعداد متولدین پسر 14751 و تعداد دختران متولد شده 14349 بود.
    نتایج
    در کل تست های انجام شده 7 مورد سندرم کلاین فلتر یافته شد. الگوی تغییرات مارکرها شبیه سندرم داون (افزایشhCG و DIA به همراه کاهش AFP و uE3) به دست آمد، با این تفاوت که کاهش AFP و uE3 کمتر از سندرم داون بود
    بحث و نتیجه گیری
    توجه به آمار متولدین سالهای 1385 تا 1388، نسبت جنسی (پسر به دختر) در این پژوهش (80/102) در مقایسه با کل جامعه (95/104) تفاوت معنی داری ندارد. مطالعه حاضر نشان می دهد که در سندرم کلاین فلتر، الگوی تغییرات پارامترهای بیوشیمیایی خون تا حدود زیادی شبیه الگوی تغییرات در سندرم داون می باشد، یعنی افزایشی در سطح hCG و Inhibin A دیده می شود در حالی که تغییرات AFP و uE3 کمتر و تقریبا نرمال است. با توجه به شیوع 1 به 1000، میزان انتظار بروز سندرم کلاین فلتر در متولدین پسر جمعیت مورد این مطالعه 7/14 نفر می باشد که 7 مورد با انجام تست های غربالگری تشخیص داده شد. بنابراین ضریب تشخیص (Detection Rate) 6/47% تعیین گردید. این یافته با گزارش Schmidt و همکارانش در هانوفر آلمان که در 1463 بیمار مورد مطالعه یک مورد سندرم کلاین فلتر با تست های غربالگری، تشخیص داده شد و ضریب تشخیص آنرا (با توجه به شیوع 1 به 600 سندرم کلاین فلتر در آلمان) 1/41% نشان داد، تفاوت معنی داری ندارد. در گزارش سونوگرافی، هیچ یک از 7 مورد فوق، یافته غیر طبیعی وجود نداشت که این یافته نیز با گزارش De Vigan C و همکارانش که در سال 2001 در پاریس انجام گردید، هم خوانی دارد.
    کلیدواژگان: غربالگری، سندرم کلاین فلتر، ناهنجاری کروموزومی، تست غربالگری چهارگانه
|
  • Nader Aghakhani, Dr Ali Eftekhari *, Abbas Zare Kheirabad, Ehsan Mousavi Pages 69-78
    Background
    Violence against women is a phenomenon in which women are violated because of their sex، and causes many expenses and sociosomatic complication in them. In this research، the effect of various domestic violence against women and related factors in women who referred to the forensic medical center in Urmia city 2012-2013 was carried out.
    Methods
    In this descriptive and analytical study، 296 women who referred to the forensic medical center in Urmia city in 2012 were studied by a questionnaire that its content validity validated by experts and the members of the scientific board and was confirmed by test completed by a some of women who referred to forensic medicine center.
    Findings
    89. 3% women (268) were violated. Slap in the face in 78% cases (234)، strangled in 57% (171)، beating with a rod. In 57% cases (212)، haul and hurl in 70. 7% cases (212)، punch and kick in 80% cases (240) and contort and pulling hair in 65% cases (195). In this research meaningful relationship between physical violence with unemployment of husband was significant (p<0. 001). With the increase in age of the man، the sexual violence has more meaningful relationship (p=0. 42). Physical violence in couples who lived an estate house were also had a meaningful relationship (p=0. 011).
    Conclusion
    Legal and health managers must screen these cases ad establish supportive centers for women. Research must be done for study the causes of domestic violence and they try to solve these causes for better conditions. More support and intervention studies conducted in this regard is recommended.
    Keywords: Domestic Violence, Women, Forensic Medicine Center, Urmia
  • Fereshteh Bakhshian *, Dr Abbas Abolghasemi, Dr Mohammad Narimani Pages 79-88
    Background
    Acute stress disorder is characterized by dissociative analysis، re-experiencing، avoidance، and hyper arousal symptoms. The purpose of the present research is to compare response inhibition and cognitive appraisal of patients with acute stress disorder.
    Methods
    This research is a case-control study. The research sample consisted of 40 patient with acute stress disorder referred to Mazandaran Legal Medicine center and 40 normal persons، referred to this center and they exposed to accident and did not get acute stress disorder diagnosis، which were selected by available sampling. To collect the data، it were used of Composite International Diagnostic Interview، Stroop Test، The Posttraumatic Cognitions Inventory and The Impact of Event Scale-Revised.
    Findings
    The MANOVA results showed that response inhibition and dysfunctional cognitive appraisal in patients with acute stress disorder is significantly greater than normal persons. The results of multiple regressions showed response inhibition and dysfunctional cognitive appraisal 91% had significantly predicting symptoms of acute stress disorder.
    Conclusion
    The findings suggested that patients with acute stress disorder have more response inhibition and dysfunction cognitive appraisal. More negative appraisal of themselves and the world can cause threaten feeling and More response inhibition.
    Keywords: Response Inhibition, Cognitive Appraisal, Acute Stress Disorder
  • Dr Mohammad Ali Beshatat *, Fahimeh Sadat Tavalaeeyan, Dr Massod Gholam Ali Lavasani Pages 89-98
    Background
    Gender Identity Disorders (GID) have been considered as a set of complex clinical conditions. They can lead to problematic and traumatic outcomes for the given individuals، their families and the society. In order to better understanding of GIDs، the aim of the present study was to compare attachment styles between three groups including transsexuals after Sex Reassignment Surgery (SRS)، transsexuals before SRS and nontranssexuals.
    Methods
    Thirty five Male-to-Female (MF) transsexuals (20 transsexuals before SRS، 15 transsexuals after SRS) and also twenty nontranssexuals participated in this study. All participants were asked to complete Adult Attachment Inventory (AAI).
    Findings
    The results revealed that the higher average scores in insecure attachment styles (avoidant and ambivalent) belonged to transsexuals before SRS، transsexuals after SRS and nontranssexuals، respectively. The difference between transsexuals after SRS and nontranssexuals was not significant in none of attachment styles.
    Conclusion
    Based on these results، one can conclude that transsexuals after SRS in contrary to transsexuals before SRS، are closer to nontranssexuals in attachment styles.
    Keywords: Gender Identity Disorder, Sex Reassignment, Attachment Style
  • Dr Shir Ali Kharamin *, Razieh Gorji, Dr Saeed Gholam Zade, Dr Kamrouz Amini Pages 99-106
    Background
    Post traumatic stress disorder (PTSD) is one of the common consequences of rape experiences. The rate and severity of this disorder could be changed (decrease or increase) according to cultural and social factors. The aim of this research is to investigate the prevalence rate of PTSD in these victims in Kohgiloyeh and Boyairahmad province during (2011-2012).
    Methods
    This research is a descriptive Study and Uses of PTSD-C and clinical interview according to DSM-ITR، which Performed on 70 people referred for complain from rape were assessed. All of victims had a history of rape with minimal six months. Data were analyzed by SPSS 19.
    Findings
    The results showed that 91. 2% of victims had DSM-IV TR criteria for PTSD. The prevalence of PTSD was significantly more than previous studies in other areas. The mean of scores in PTSD – C were higher than cut- 0ff point (69. 71±17. 53). The higher and lower subscales were respectively hyper-arousal (4. 39±1. 10) and re-experience memories (3. 82±1. 35).
    Conclusion
    the results showed that social and cultural factors could affect the prevalence of PTSD in rape victims. Accordingly the prevalence rate of PTSD in research sample was significantly higher than other areas.
    Keywords: Rape, Sexual Violence, Stress, Disorder (PTSD)
  • Marzie Ghorbani, Dr Mohammad Reza Shadman Far, Dr Arash Ghodoosi * Pages 107-112
    Background
    The vegetative life or grey matter death is a situation in which due to the damaged cells of the brain’s cortex، an individual is unable to manage his/her body’s autonomic activities. The situation has fundamental differences compared to brain death or coma. Medically، the damaged cells of the brain’s cortex will not revive. However، with the intact brain stem، the blood circulation system، respiration، digestion and the like will still function and the patient may even survive without any respiration devices. The difficulties in taking care of such patients and the irrevocability of the activities of the brain’s cortex cells have left doctors and jurists with many obscurities. These obscurities have caused different tribunal procedures. Since، in addition to the damaged brain cortex all or some body parts and patient''s senses are also damaged; difficulties arise in determining the patient’s blood money. A number of jurists consider full blood money for reason and each sense while on the other hand there have been other opinions and the probability of receiving compensation for surplus blood money exists. Thus this research has been conducted with the aim to investigate the necessity of determining multiple amounts of blood money for patients suffering from brain death. In order to reach this aim a researcher-made questionnaire was employed.
    Methods
    The statistical population consisted of all justice department judges، department for public prosecution، Isfahan courts (equal to 30 people) and also forensic physicians in the forensic medicine administration (equal to 61 people) and the sample mass included 60 people consisting of 30 judges and 30 forensic physicians. The data analyses of the research were carried out using two statistical levels namely; descriptive and illative. On the descriptive level، the analysis included statistical indexes such as; frequency and authentic percentage and on the illative level the square K test was used. The above mentioned operations were performed by 19th edition of the SPSS software.
    Conclusion
    The conclusion of the research suggests that it is more suitable to determine one specific amount of blood money for patients suffering from brain death than multiple amounts، and to compensate for other damages such as therapy and retention expenses one must hold the government or the insurance company and the convict، either individually or in communion، responsible for the compensation of the damages incurred.
    Keywords: Death, Grey Matter Death, Multiple Blood Money, Retention Expenses
  • Dr Alireza Karimi, Dr Ahmad Shojaee, Dr Mahdi Navidbakhsh *, Shahab Faghihi, Dr Alireza Kadkhodaee Pages 113-120
    Background
    Atherosclerosis is a common cardiovascular disease causes many deaths worldwide. In this study، we tried to measure the uniaxial mechanical properties of healthy and atherosclerotic human coronary arteries using a tensile test machine. These are including، maximum stress and strain as well as physiological and maximum elastic modulus. In this study stress and strain are defined as the ratio of predefined force per area of sample، and the variation of sample’s length per its initial length. In addition، elastic modulus is defined as the ratio of stress per strain in the linear part of obtained stress-strain diagram. Furthermore، the force-displacement diagram of human coronary artery is obtained to discern the alterations between the healthy and atherosclerotic arterial wall stiffness.
    Methods
    In this study، 22 coronary arteries were excised from human cadavers during autopsy، including 14 healthy and 8 atherosclerotic arteries. The obtained arteries were carried out on a uniaxial tensile test machine and load was applied until breakage occured. Finally، the force-displacement of each artery was obtained and plotted separately
    Findings
    The results show that the atherosclerotic arteries bear 44. 55% more stress and 34. 61% less strain compared to the healthy ones. The physiological and maximum elastic moduli of healthy arteries are 2. 53 and 2. 91 times higher than that of atherosclerotic arteries، respectively.
    Conclusion
    It is believed that the formed plaque in a coronary artery during atherosclerosis brings about the obtained stiffness. This could have substantial asset in the elastic behavior of artery during blood supply and can affect its performance. These results could be utilized to understand the extension and rupture mechanism of coronary arteries and has implications for interventions and surgeries، including balloon-angioplasty، bypass، and stenting.
    Keywords: Coronary Artery, Mechanical Properties, Stress, Strain Diagram, Elastic Modulus
  • Dr Shadman Nemati, Dr Houshang Geramy *, Dr Hossein Rezaei, Dr Shahrokh Yosefzadeh Chabok, Dr Abbas Minavi Pages 121-126
    Background
    Nasal endoscopies are used for diagnosis of bacterial sinusitis، other pathogenic processes in sinonasal area and sinusitis bacterial recognition and also for practical endoscopic surgery of sinusitis. the aim of present research is to study endoscopic variations of sphenoid sinus، sellar region and Hypophysis in adult cadavers that are needed، for endoscopic transsphenoidal surgery of hypophysial tumors from sellar area.
    Methods
    82 cadavers (64 males and 18 females) aged above 18 were studied in the time period between October 2011to March 2012. After uncineotomy and Anterior and posterior etmoidectomy and the exposition of sphenoid sinus with 0 and 30 degree endoscopies important anatomic landmarks were identified inside sphenoid sinus and questioned criterions were measured by pre-made tools.
    Findings
    The average distance of sphenoid ostium from Anterior Nasal Spine (ANS) was 71. 08±1. 92 mm and 18. 59±2. 52 from upper age of choana. Average distance of hypophysis from sphenoid sinus bottom was 19. 43±1. 58 mm and 21. 59±1. 32 mm from sphenoid ostium. Sella average diameter was 1. 91 mm. There was 15. 9% dehiscence in right optical canal، 13. 4% in left optical canal، and 11 % in right carotid canal and 14. 6% in left carotid canal. Middle blade tenacity and sphenoid sinus septum was 22% to optic canal and 20. 7% to right carotid canal، 14. 6% to optic canal and 13. 4% to left carotid canal. There was a punctual statistic difference between sphenoid ostium from ANS (P=0. 009)، hypophysis gland from sphenoid bottom (P=0. 034) and hypophysis from sphenoid ostium (P=0. 029) in both male and female. Thia distance was in males more than females.
    Conclusion
    Due to punctuality of some distances in both sexes and other obtained results، being aware of these anatomic differences would help us to use endoscope to preregister in Paranasal sinuses’ areas.
    Keywords: Sphenoid Sinus, Sella Turcica, Pituitary Gland, Endoscopic Variotions
  • Dr Jaber Gharedaghi, Dr Maryam Moshfegh, Dr Kiana Koolaei Nejad, Dr Seyyed Mehdi Marashi, Dr Yousefi Nejad Pages 127-132
    Background
    Cough and respiratory distress due to foreign body aspiration in children is a common problem that is associated with diagnostic problems. This case presented for emphasis on sign and symptoms، diagnostic findings، necessary measures to prevent misdiagnosis or failure to diagnose in these cases in order to notice that more accurately care for safety of these patients is necessary. Case report: A، two-year-old boy corpse which admitted to hospital with history of respiratory symptoms following the ingestion of dates and discharged from hospital after performing chest radiographs but less than 12 hours after it died due to severe respiratory symptoms and apnea. At autopsy palm seed and obstruction in the tracheal bifurcation were found.
    Conclusion
    Attention to the clinical sign and symptoms and considering the likely absence of radiological findings and more observing these cases and performing more diagnostic modalities can help physicians in avoiding pitfalls and ignoring the correct diagnosis and has life-saving role in these patients.
    Keywords: Aspiration, Foreign Body, Lung, Autopsy
  • Dr Sima Noohi *, Dr Abdol Raouf Adibzadeh, Habib Kabir Abdi, Dr Alireza Shafiee Pages 133-138
    Introduction
    In paranoid schizophrenia the delusions are often grandiosity، and harm or damage. Some types of psychotic disorders، hallucinations and delusions materialize has been seen in the form of somatic delusions external object ingestion in patients with schizophrenia. However، so far there has not been a case of ingesting magnets in order to remove paranoid delusions. In the following report، the case of a patient who suffers from schizophrenia is introduced. He has eaten magnets in order to prevent the movement of iron in his stomach، which has been placed by others.
    Case Presentation
    A 43 – year- old married man، during a party، felt of an external object placed in his body. He took measures to eat a few pieces of magnets، which were stuck in his stomach. For the first time the magnets were removed by endoscope. But due to lack of appropriate anti – psychotic treatment، the Patient again used the magnets، which this time caused intestinal perforation and he had to have laparoscopic surgery.
    Conclusion
    Proper and in time treatment of patients with paranoid schizophrenia، can prevent re – occurrence of events in addition reducing the costs of hospital and reduce physical harm.
    Keywords: Paranoid Schizophrenia, Foreign Body, Endoscopy
  • Dr Sarang Younesi *, Dr Mohammad Mehdi Taheri Amin, Dr Porandoskht Saadati, Dr Soodabeh Jamali Pages 139-146
    Backgruond: Klinefelter’s syndrome (47،XXY) is a chromosomal abnormality in which the affected male babies have an extra X chromosome. It is also the most common abnormality related to sex chromosomes and is the second chromosomal abnormality after the Down syndrome. It''s prevalence is 1 in 500 to 1 in 1000 in different populations. According to reports، the risk of Klinefelter''s syndrome is increased with increasing maternal age just like other chromosomal abnormalities. This retrospective study was performed in Nilou Medical Laboratory (Tehran، Iran) during the years 2006-2009. According to many reports maternal biochemical markers used for Down''s screenings are influenced in other chromosomal abnormalities such as Klinefelter''s syndrome، too. The aim of this study was to determine: how many fetuses were affected with klinefelter''s syndrome and how this abnormality influenced on maternal biochemical markers'' pattern (in quad screening tests).
    Methods
    For 29100 pregnant women (from 50 different cities) who referred to Nilou Medical Laboratory، the Quad screening test was performed and the risk for Down''s syndrome was calculated. Women with screening positive results، after their gestational age was confirmed by their physicians، were referred to genetic centers for amniocentesis. All those women were contacted 6 months later and asked about their pregnancy outcome and their baby gender and its health status. (out of 29100 babies born alive 14751 cases were boys and 14349 were girls).
    Findings
    7 babies out of 29100 had been diagnosed with Klinefelter’s syndrome (via amniocentesis). In those cases، maternal biochemical markers'' pattern was similar to the cases with Down syndrome (High hCG and inhibin A Moms، with low AFP and uE3 Moms). however; the decrease in AFP and uE3 Moms was not as much as with Down''s syndrome.
    Conclusion
    Regarding to the official birth consensus statements during the years (2006-2009، the sex ratio obtained in this study (102/80) showed no significant difference with the sex ratio in the whole population (104/95). This study showed that in mothers with an affected fetus with Klinefelter''s syndrome the biochemical markers'' pattern was similar to those whose fetuses are involved with Down syndrome (High hCG and Inhibin A Moms while the AFP and uE3 Moms are slightly low or near normal value). Regarding to the Klinefelter''s syndrome prevalence (1 in 1000)، it was expected that 14. 7 babies (male) would have been involved with this syndrome، among which 7 babies were diagnosed through amniocentesis (after maternal screening tests performed)، So the detection rate of our tests for klinefelter''s syndrome was 47. 6%. This figure shows no significant difference with those reported by Schmit et al (41. 1%) in Germany. Besides; none of the 7 cases with Klinefelter''s syndrome، had abnormal findings in their prenatal sonography reports at all. This finding also correlates with those by De Viga C et al (Paris، 2001).
    Keywords: Screening, Klinefelter's syndrome, chromosomal abnormality, Quad screening test, rate