فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 249 (هفته سوم مهر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/07/20
  • تعداد عناوین: 5
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمد شفیع مجددی، رحیم گل محمدی، حسین خان احمد، امید غلامی صفحات 1270-1284
    مقدمه
    سلول های بنیادی مزانشیمی با داشتن خواص ایمونومدولاتور و نوروپروتکشن، می توانند کاندیدای مناسبی برای درمان بیماری های التهابی و نورودژنراتیو باشند. به علاوه، با دستکاری های ژنتیکی می توان خواص درمانی این سلول ها را ارتقا داد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی تاثیر سلول های بنیادی مزانشیمی ترانسفکت شده با ژن سایتوکاین ضد التهابی IL-27 (Interleukin 27) در مدل موشی انسفالومیلیت خودایمن تجربی (Experimental autoimmune encephalomyelitis یا EAE) بود.
    روش ها
    سلول های بنیادی مزانشیمی، از مغز استخوان موش های C57BL/6 جدا شدند و با بهره گیری از وکتور لنتی ویروسی، ژن IL-27 به آن ها منتقل شد. در ادامه، تعداد یک میلیون از این سلول ها در روزهای 15 و 22 از شروع القای بیماری EAE، به موش های بیمار تزریق شد. در پایان، موش ها کشته شدند و آزمایشات هیستولوژیکی و ایمونولوژیکی، به ترتیب جهت بررسی وضعیت سلامت میلین و ارتشاح سلول های التهابی در بافت مغزی و سنجش برخی سایتوکاین ها انجام گرفت.
    یافته ها
    سلول های مزانشیمی ترانسفکت شده با IL-27 توانستند شدت علایم EAE را در موش های تحت تیمار کاهش دهند. همچنین ارتشاح سلول های التهابی را به بافت عصبی کم نمودند و از تخریب بیشتر میلین جلوگیری کردند. به علاوه، آن ها توانستند باعث القای افزایش تولید سایتوکاین های ضد التهابی IL-4 و IL-10 و کاهش تولید سایتوکاین التهابی IL-17 از سلول های طحالی موش های تحت تیمار شوند.
    نتیجه گیری
    سلول های مزانشیمی ترانسفکت شده با IL-27 می توانند کاندیدای مناسبی در درمان بیماری های التهابی نظیر مولتیپل اسکلروز باشند. با این حال، اتخاذ پروتکل های درمانی دیگری نظیر تغییر دوز و مسیر تزریق سلول ها برای کسب نتایج مطلوب تر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، اینترلوکین 27، بیماری انسفالومیلیت خودایمن تجربی، وکتور لنتی ویروسی، التهاب
  • علیرضا ژاپونی نژاد، نسیمه فرد موسوی، مژده صفری، حمید کاظمیان، مهسا طبیب نژاد، علیرضا آموزنده نوباوه، حمید ابطحی، احسان الله غزنوی راد صفحات 1285-1295
    مقدمه
    آنزیم های بتالاکتامازی یکی از مهم ترین عوامل در به وجود آوردن مقاومت آنتی بیوتیکی در میان باکتری های گرم منفی می باشند. این مطالعه به منظور تعیین الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی و بررسی فراوانی ژن های بتالاکتامازی Ampc در ایزوله های بالینی کلبسیلا پنومونیه صورت پذیرفت.
    روش ها
    100 ایزوله ی کلبسیلا پنومونیه از نمونه های بالینی مختلف بیمارستان ولیعصر اراک جمع آوری شدند و توسط آزمایش های بیوشیمیایی استاندارد تعیین هویت شدند. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش دیسک دیفیوژن مطابق با دستورالعمل های CLSI (Clinical and Laboratory Standards Institute) تعیین گردید. ژن های پلاسمیدی AmpC با استفاده از روش PCR در ایزوله ها شناسایی شدند.
    یافته ها
    بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به آنتی بیوتیک های ریفامپین و اریترومایسین بود (90 درصد)، در حالی که کمترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به آنتی بیوتیک های ایمی پنم (8 درصد) و کلیستین (صفر درصد) بود. از 100 ایزوله ی کلبسیلا پنومونیه 19 ایزوله (19 درصد) دارای ژن های بتالاکتامازی AmpC بودند. 7 ایزوله (7 درصد) دارای ژن های خانواده ی MOX، 8 ایزوله (8 درصد) دارای ژن های خانواده ی CIT، سه ایزوله (3 درصد) دارای ژن های خانواده ی DHA و یک ایزوله (1 درصد) نیز دارای ژن های خانواده ی EBC بودند در حالی که ژن های خانواده ی ACC و FOX در هیچ کدام از ایزوله ها یافت نگردید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه اولین گزارش از وجود بتالاکتامازهای AmpC از دسته ی MOX در کلبسیلا پنومونیه در ایران بوده است. شیوع بالای ایزوله های تولیدکننده ی بتالاکتامازهای AmpC در بیمارستان مرکزی اراک، مقاومت آنتی بیوتیکی را تبدیل به نگرانی بزرگی کرده است. از این رو باید در سیاست های تجویز آنتی بیوتیکی و کنترل عفونت ها تجدید نظر حاصل گردد.
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، ژن های بتالاکتامازی AmpC، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • حمیدرضا آرتی، رضا روزبهانی صفحات 1296-1304
    مقدمه
    شکستگی سوپراکوندیلار آرنج با جابه جایی در کودکان می تواند با عوارضی همچون عفونت و آسیب عصبی و عروقی همراه باشد. بین درمان اورژانسی و غیر اورژانس این شکستگی، بحث و اختلاف نظر وجود دارد. هدف این مطالعه، بررسی اثر گذشت زمان بر ایجاد عوارض شکستگی سوپراکوندیلار کودکان است.
    روش ها
    در این مطالعه، 60 بیمار تحت عمل جراحی زود هنگام قرار گرفتند و 60 بیمار دیگر که تاخیر در مراجعه داشتند، به صورت تاخیری درمان شدند. داده ها پس از گردآوری با روش مشاهده و ابزار چک لیست و ورود به نرم افزار SPSS نسخه 17 با آزمون های X2، Fisher''s exact، Student-t و Mann-Whitney تجزیه و تحلیل شدند. 05/0 > P معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از نظر آسیب عروقی و عصبی، عفونت و میوزیت اسیفیکانس و واروس دفرمیتی، تفاوت آماری معنی داری، بین دو گروه مشاهده نشد. سندرم کمپارتمان نیز در هیچ یگ از دو گروه بیماران دیده نشد (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، تفاوت آماری معنی داری بین عوارض حین عمل گروه های درمانی زود هنگام و تاخیری درمان شکستگی سوپراکوندیلار آرنج از نظر آسیب عروقی و عصبی، عفونت و میوزیت اسیفیکانس و واروس دفرمیتی دیده نشد. بنابراین، زمان عمل جراحی این آسیب می تواند زود هنگام (کمتر از 8 ساعت) یا تاخیری (بیش از 8 ساعت) بسته به نظر و قضاوت جراح باشد.
    کلیدواژگان: شکستگی سوپراکوندیلار آرنج، درمان زود هنگام، درمان تاخیری
  • آذر برادران، مجید کبیری، محمد یزدانی، علی مهرابی کوشکی صفحات 1305-1313
    مقدمه
    سرطان پروستات، چهارمین سرطان شایع در دنیا و شایع ترین سرطان احشایی در مردان است و تشخیص به موقع و غربالگری این بیماری، می تواند تاثیر مثبتی در طول عمر بیمار آن بگذارد. آزمون های Total PSA (Total Prostate specific antigen) و نسبت Free PSA به Total PSA از روش های تشخیص و غربالگری این بیماری است و در حال حاضر به طور شایع در غربالگری این بیماری استفاده می گردد. اما تاکنون مطالعه ی کاملی که ارتباط بین سطح سرمی PSA و درجه ی بیماری را تعیین کند، انجام نشده است. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین ارتباط بین سطح سرمی Total PSA و نسبت Free PSA به Total PSA با درجه ی بدخیمی سرطان پروستات در نمونه های بیوپسی به انجام رسید.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی، 85 نفر از مبتلایان به سرطان پروستات که بیماری آن ها با بیوپسی در آزمایشگاه پاتولوژی و تشخیص طبی تایید شده است، مورد مطالعه قرار گرفتند. سطح سرمی Total PSA و Free PSA این افراد اندازه گیری شد و درجه ی بدخیمی بیماری نیز از طریق آزمایشگاه پاتولوژی تعیین و ارتباط بین سطح سرمی Total PSA و Free PSA و درجه ی بدخیمی سرطان پروستان (طبق معیار گلیسون) مورد بررسی قرار گرفت. داده های به دست آمده از مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین درجه ی گلسیون و نسبت Free PSA/total PSA یک همبستگی معکوس به میزان 38/0 وجود داشت که طبق آزمون همبستگی Spearman، معنی دار بود (037/0 = P). بین سطح سرمی PSA و درجه ی گلسیون نیز یک همبستگی مستقیم به میزان 37/0 مشاهده شد که طبق این آزمون، از نظر آماری معنی دار بود (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که سرطان پروستات به طور معمول دیر تشخیص داده می شود و انجام بیوپسی به سختی مورد پذیرش بیماران قرار می گیرد و از طرف دیگر، نظر به وجود ارتباط بین گرید کانسر پروستات و سطح سرمی Free PSA و نسبت Free PSA/Total PSA، می توان با توجه به سطح سرمی Total PSA و Free PSA، تدابیر لازم جهت درمان به موقع بیماران اتخاذ نمود.
    کلیدواژگان: سرطان پروستات، Total PSA، Free PSA
  • بررسی تطبیقی جنسیتی رضایتمندی از پزشک، در مراجعین به درمانگاه های سرپایی عمومی، تخصصی و فوق تخصصی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
    غلام رضا قاسمی، سعید ولی الله پور امیری، پریسا یاوری، علی مهرابی کوشکی صفحات 1314-1323
    مقدمه
    مطالعات و تجربیات مختلف نشان داده است که تطابق جنسیتی بین بیمار و پزشک، موجبات کیفیت ارتباط بهتر با بیمار و برعکس، عدم تطابق جنسیتی، زمینه ساز تضعیف ارتباط بین پزشک و بیمار و عدم مشارکت کافی در تشخیص و درمان بیماری می باشد. موضوع تطابق جنسیتی بین بیمار و پزشک، از جنبه های مختلف، پزشکی، روانپزشکی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی حایز اهمیت است. در برخی موارد، عدم تطابق جنسیتی، موجب پنهان ماندن جنبه های مختلف بیماری و همچنین نارضایتی بیماران می گردد. مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه ی زنان و مردان بیمار در رضایتمندی آن ها از پزشک معالج خود انجام گرفت.
    روش ها
    این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی در شش ماه اول سال 1391 در سطح درمانگاه های عمومی و تخصصی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بر روی 423 بیمار مراجعه کننده به این واحدها انجام شد. شرکت کنندگان در مطالعه، به روش نمونه گیری ساده و در دسترس از بین مراجعین به درمانگاه های سرپایی عمومی، تخصصی و فوق تخصصی تابعه ی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انتخاب شدند. رضایتمندی بیماران به کمک پرسش نامه ی مشارکت و رضایت بیمار (PICS) تعیین گردید. تحلیل داد ها به وسیله ی رایانه و نرم افزار SPSS نسخه 21 و با استفاده از آزمون های توصیفی t-student و X2 انجام شد.
    یافته ها
    تطابق جنسیتی در بین 231 بیمار (54 درصد) وجود داشت. 83 درصد بیماران مرد و 70 درصد بیماران زن به پزشکان مرد مراجعه کردند و تفاوت معنی داری در انتخاب جنسیت پزشک وجود داشت (001/0 = P). رضایت بیماران از پزشکان پایین بود. رضایت در گروه انطباق جنسی بالاتر از گروه عدم انطباق جنسی بود؛ اما این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نبود (26/0 = P).
    نتیجه گیری
    تطابق جنسیتی بیمار و پزشک در مراکز درمانی در حد مناسبی نیست. علاوه بر آن، مشارکت کافی بین بیمار و پزشک صورت نمی گیرد. این امر باعث می گردد که رضایت بیماران کاهش یابد و تبادل اطلاعات بین پزشک و بیمار در حد مناسبی انجام نشود و در نتیجه، تشخیص و درمان صحیح بیماری دچار مشکل شود. از این رو، لازم است در جهت تامین و توزیع متناسب پزشک عمومی و متخصص در مناطق مختلف، تدابیر ویژه اتخاذ گردد و در جهت اشاعه ی فرهنگ برابری توانمندی های پزشکان زن و مرد تلاش شود.
    کلیدواژگان: تطابق جنسیتی، مشارکت بیمار و پزشک، رضایتمندی
|
  • Mohammad-Shafi Mojadadi, Rahim Golmohammadi, Hossein Khanahmad, Omid Gholami Pages 1270-1284
    Background
    Mesenchymal stem cells (MSCs) by having immunomodulatory and neuroprotectivity properties could be a suitable candidate for the treatment of inflammatory and neurodegenerative diseases. Furthermore، by genetical manipulation، it is possible to potentiate the therapeutic characteristics of these cells. The aim of this study was to investigate the effect of IL-27-transfected MSCs in a mouse model of experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE).
    Methods
    MSCs were isolated from the bone marrow of C57BL/6 mice and were trnasfected with mouse IL-27 gene by using a lentiviral vector system. On days 15 and 22 post EAE induction، one million of these cells were injected to EAE-affected mice. Finally، all the mice were sacrificed; and histological and immunological assays were performed to investigate the myelin status and infiltration rate of immune cells into the central nervous system (CNS) tissues and measure certain cytokines، respectively.
    Findings
    IL-27-transfected MSCs could ameliorate disease in the EAE-affected mice. Besides، they could diminish the infiltration rate of immune cells into the CNS، and inhibited the myelin destruction. Moreover، IL-27- transfected MSCs could enhance IL-4 and IL-10، and reduce IL-17 production from the EAE mice splenocytes.
    Conclusion
    IL-27-transfected MSCs could be considered as a therapeutic tool for the treatment of inflammatory diseases including multiple sclerosis (MS). Changing dose and rout of administration، however، would be suggested to achieve better results.
    Keywords: Mesenchymal stem cells, IL, 27, Experimental autoimmune encephalomyelitis, Lentiviral vector, Inflammation
  • Alireza Japoni-Nejad, Nasim Fardmusavi, Mojdeh Safari, Hamid Kazemian, Mahsa Tabibnejad, Alireza Amuzandeh Nobaveh, Hamid Abtahie, Ehsanollah Ghaznavi-Rad Pages 1285-1295
    Background
    ß-lactamase enzymes are the most important factor for antimicrobial resistance in Gram-negative rods. This study aimed to determine the antimicrobial susceptibility pattern and the occurrence of AmpC ß-lactamase genes in clinical isolates of Klebsiella pneumoniae (K. pneumonia).
    Methods
    A total of 100 K. pneumonia isolates was collected from clinical specimens obtained in the Vali-Asr hospital، Arak، Iran. The isolates were identified on the basis of standard biochemical tests. Antimicrobial susceptibility pattern was defined by the standard disk diffusion method according to CLSI (Clinical and Laboratory Standards Institute) guidelines. Plasmid-mediated AmpC β-lactamases genes were detected by using polymerase chain reaction (PCR) method.
    Findings
    Of the 100 isolates tested، 19 (19%) were demonstrated to harbor AmpC β-lactamases by multiplex PCR; eight isolates carried β-lactamases genes of the CIT group، seven isolates carried genes belonging to the MOX group، three and one isolates carried genes belonging to the EBC and DHA groups، respectively. ACC and FOX groups were not found in our isolates.
    Conclusion
    This study is the first report of MOX group of AmpC β-lactamases in K. pneumoniae in Iran. High prevalence of plasmid-mediated AmpC in the central hospital of Arak، indicating the antibiotic resistant، is a major concern; hence، antibiotic prescription policy should be revised and infection control measure is necessary to be improved.
    Keywords: Klebsiella pneumoniae, AmpC ß, lactamase genes, Antibiotic resistance
  • Hamidreza Arti, Reza Rouzbahani Pages 1296-1304
    Background
    Pediatric supracondylar humeral fractures can be associated with infectious، vascular، and neurological complications. There is debate about emergency or elective treatment methods of this fracture. The aim of this study was to evaluate the passing of time in the treatment of pediatric elbow supracondylar fractures.
    Methods
    In this study، 60 patients underwent early surgery (before 8 hours) and 60 patients with delayed arrival underwent delayed treatment (after 8 hours). After data collection by observation and checklist they were analyzed by means of SPSS software and X2، Fisher’s exact test، t-test، and Mann-Whitney statistical test. P values of > 0. 05 were considered significant.
    Findings
    There was no significant difference between the two groups regarding neurovascular injury، infection، myositis ossificans، and varus deformity. Moreover، there was no compartment syndrome in the two groups (P > 0. 05).
    Conclusion
    We were unable to identify any significant differences regarding complications such as neurovascular injury، infection، myositis ossificans، and varus deformity between early and delayed treatment groups of pediatric supracondylar humeral fractures. Therefore، the choice between early or delayed operative treatment depends on the surgeon’s preference and judgment.
    Keywords: Supracondylar humeral Fracture, Early treatment, Delayed treatment
  • Azar Baradaran, Majid Kabiri, Mohammad Yazdani, Ali Mehrabi Koushki Pages 1305-1313
    Background
    One of the most common visceral cancers among men in the world is prostate cancer. Screening for early detection has a positive effect on patients’ survival time. Measurement of serum level of total PSA and free PSA is abundantly used for screening and diagnosis of prostate cancer. However، no study has been done to determine the relation between serum level of total PSA and free PSA/total PSA ratio with malignancy degree on biopsy samples. The aim of this study was to determine the relation of serum level of total PSA and free PSA/total PSA ratio، with malignancy degree.
    Methods
    This is a cross-sectional study done in Alzahra Hospital during 2012-2013. We selected 85 patients with prostate cancer whose disease was detected in the pathology ward. Serum level of total PSA and free PSA were measured، and the degree of malignancy was determined by pathology ward based on the Gleason scoring system. All data was recorded in the questionnaire and entered into the computer and analyzed by SPSS software.
    Findings
    The results of this study showed that there is 38% correlation between Gleason score and free PSA/total PSA ratio. Based on the Pearson correlation، this relation was statistically significant (P = 0. 037). Moreover، there is a 37% relation between serum level of total PSA and the Gleason score; this relation was statistically significant (P < 0. 001).
    Conclusion
    Prostate cancer is usually detected late and biopsy is rarely accepted by patients. Moreover، serum level of total PSA and total PSA/free PSA ratio has a relation with degree of malignancy. Therefore، serum level of PSA can help patients and physicians in early detection and treatment of prostate cancer.
    Keywords: Prostate cancer, Total PSA, Free PSA
  • A Comparative Study of Satisfaction with Physicians among Patients at Outpatient Departments Affiliated to Isfahan University of Medical Sciences, Iran
    Gholamreza Ghasemi, Saeid Valiollah Pooramiry, Parisa Yavari, Ali Mehrabi Khoushki Pages 1314-1323
    Background
    Several studies have shown that gender concordance between patient and physician led to a better relationship between them. Moreover، lack of gender concordance may lead to decrease in quality of this relationship، and finally to the lack of contribution of patients in diagnosis and treatment of the diseases. Gender concordance is very important in the several aspects such as medicine، psychology، religion، culture، and society. Lack of concordance can cause different aspects of the disease to remain hidden and dissatisfaction of the patient. Thus، the aim of this study was to compare male and female patients’ satisfaction of physicians.
    Methods
    This is a cross-sectional study conducted in general and specialized medical centers of Isfahan، Iran، during 2012-2013. The target population was patients who referred to the above centers. The sample of this study was selected by sequential method from general، specialized، and highly specialized patient centers affiliated to Isfahan University of Medical Sciences. Patient satisfaction was measured by the patient contribution questionnaire (PICS). After collection، the data were analyzed by SPSS software and applying of Student t-test and chi-square.
    Findings
    423 patients were studied، among 231 (54%) of which gender concordance existed. 83% of male and 70% of female patients were referred to male physicians، and there was a statistical difference between males and females in physician gender selection (P < 0. 001). Total patients satisfaction is low، but it was higher among patients with gender concordance; no statistical difference was observed between concordance and non-concordance groups (P = 0. 26).
    Conclusion
    According to results of this study، gender concordance between patients and physician is not at a suitable level in Isfahan medical centers. In addition، there is not enough contribution between patient and physician. This problem led to a decrease in patient satisfaction and information transferred between doctor and patient. As a result، their diagnosis and treatment encountered some problems. Thus، suitable decisions and programs may be needed for medical staff distribution in different areas and the dissemination of the culture of equality of male and female doctors’ capability.
    Keywords: Gender concordance, Patient, physician contribution, Satisfaction