فهرست مطالب

نشریه بوم شناسی گیاهان زراعی
سال نهم شماره 1 (پیاپی 30، بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزانه بهادری، محمد کاظمی، الهام مرتضی صفحه 1
    به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کود نیتروژن بر عملکرد رویشی و زایشی گیاه دارویی همیشه بهار، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات گیاهان دارویی سمنان اجرا شد. تیمارها شامل کاربرد چهار سطح کود نیتروژن از منبع نیترات آمونیوم ((شاهد) 0، 100، 200 و 400 کیلوگرم در هکتار) بودند که در سه مرحله رشد گیاه استفاده شدند. صفات اندازه گیری شده شامل وزن‎تر و خشک اندام هوایی، وزن تر و خشک برگ، وزن تر و خشک ساقه، ارتفاع گیاه، قطر تاج پوشش، قطر گل و وزن‎تر و خشک گل بودند. نتایج نشان داد که اثر کود نیترات آمونیوم به استثنای ارتفاع گیاه و وزن خشک اندام هوایی، بر همه صفات معنی دار بود. کاربرد کود، صفات رویشی و زایشی گیاه همیشه بهار را افزایش داد. بیشترین وزن خشک گل با کاربرد 400 کیلوگرم کود از منبع نیترات آمونیوم به‎دست آمد. با توجه به این نکته که گل های همیشه بهار، اندام اقتصادی آن است، بنابراین کاربرد تیمار 400 کیلوگرم در هکتار کود از منبع نیترات آمونیوم بهترین سطح کودی توصیه شده به منظور کسب بیشترین وزن خشک گل همیشه بهار می‎باشد.
    کلیدواژگان: همیشه بهار، کود، رشد رویشی، رشد زایشی، عملکرد
  • علیرضا ترنگ، مرتضی نصیری، سعید بخشی پور صفحه 11
    در این تحقیق عملکرد 34 لاین انتخابی به همراه دو رقم بینام و هاشمی به عنوان شاهد در استان گیلان و عملکرد 24 لاین انتخابی به همراه ارقام ندا و فجر به عنوان شاهد در استان مازندران به صورت طرح لاتیس در موسسه تحقیقات برنج کشور در سال 1387 مورد مقایسه قرار گرفت.[M1] در طول دوره رشد، عملکرد دانه، ارتفاع بوته، تعداد خوشه، تعداد دانه در خوشه، وزن هزار دانه، تعداد روز تا 50 درصد گلدهی، روز تا رسیدن کامل، طول خوشه، میزان آمیلوز، درجه حرارت ژلاتینی شدن، درصد ثبات و قوام ژل لاین ها اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج آزمایش و با در نظر گرفتن خصوصیات مهم کمی و کیفی، تعداد هشت لاین برای استان گیلان و تعداد هفت لاین برای استان مازندران انتخاب شدند تا در آزمایشات سازگاری مورد ارزیابی قرار گیرند. ارقام انتخابی دارای عملکرد 71/7-58/5 تن در هکتار، ارتفاع بوته مناسب 137-108 سانتی متر، میزان آمیلوز متوسط 5/22-1/21 میلی‎گرم در کیلوگرم، درجه حرارت ژلاتینی شدن 9/5-4 درجه سلسیوس، میزان تبدیل 3/72-4/62 و مقاومت به بیماری بلاست با نمره 2-1 بودند و به عنوان لاین های امید بخش انتخاب و معرفی شدند.
    کلیدواژگان: برنج، کیفیت، عملکرد، صفات کمی، صفات کیفی
  • شاهین جهانگیرزاده خیاوی، حسن نور افکن، سیما دامیار صفحه 21
    جمع آوری و ارزیابی ژرم پلاسم ها در برنامه های اصلاحی درختان میوه دارای نقش اساسی است. نشانگرهای مولکولی متفاوتی برای این نوع ارزیابی ها به کار برده شده اند که مارکر RAPD جزء مارکرهای پرکاربرد در مورد شناسایی ژنوتیپ ها و ارقام گوناگون سیب می باشد. در این پژوهش تنوع ژنتیکی 23 ژنوتیپ بومی ایران (از سه منطقه آذربایجان، البرز مرکزی و زاگرس مرکزی) و رقم تجاری گرانی اسمیت به عنوان شاهد توسط 11 آغازگر RAPD سری TIB MOLBIOL بررسی شد. تعداد متوسط نوار به‎ازای هر آغازگر 27/10 بود. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار NTSYS با کاربرد ضریب تشابه DICE برای تعیین میزان تشابه انجام شد و دندروگرام به‎وسیله الگوریتم UPGMA رسم گردید. در حالت کلی، نتایج داده های مولکولی، نمونه های هر منطقه را به طور جداگانه ای از سایر مناطق جدا کرد. البته برخی نمونه های مناطق در خوشه های منطقه ای جز منطقه خود قرار گرفتند که این موضوع می تواند به دلیل انتقال ژنوتیپ ها بین مناطق در زمان گذشته باشد. میزان چند شکلی به دست آمده در این پژوهش بالا بود (62/68 درصد). بر اساس داده های مولکولی، دامنه شباهت بین نمونه ها از 378/0 تا 723/0 متغیر بود. با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که تنوع ژنتیکی بالایی در ژنوتیپ های سیب مناطق مختلف وجود دارد، ولی تفاوت درون منطقه‎ای جزئی بود. به طور کلی، بررسی تنوع ژنتیکی نشان داد که مارکر RAPD می تواند در شناسایی نواحی چند شکلی و تخمین فاصله ژنتیکی و مدیریت ژرم پلاسم ژنوتیپ ها و ارقام سیب مفید باشد.
    کلیدواژگان: سیب، ژرم پلاسم، تنوع ژنتیکی، ضریب تشابه، RAPD
  • حامد رئیسی، جهانفر دانشیان، محمدعلی باغستانی، سلیمان جمشیدی صفحه 31
    به منظور بررسی اثر تراکم گیاهی و مصرف دو علف‎کش پس رویشی بر عملکرد جارو در سورگوم جارویی، آزمایشی در سال 1390 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در منطقه میانه اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل تراکم کشت سورگوم جارویی در سه سطح 17، 24 و 31 بوته در متر مربع و مصرف دو تیمار علف‎کش توفوردی+ ام سی پی آو بروموکسینیل + ام سی پی آدر دز توصیه شده (5/1 لیتر درهکتار)، 20 درصد دز کاهش یافته (2/1 لیتر در هکتار) و 40 درصد دز کاهش یافته (9/0 لیتر در هکتار) بودند. برای هر تراکم یک شاهد وجین نیز در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که زیست توده علف های هرز با افزایش تراکم گیاه کاهش یافت و دز توصیه شده بروموکسینیل + ام سی پی آدر اکثر مراحل نمونه‎برداری موثرترین تیمار علف‎کشی بود. هم‎چنین، با افزایش تراکم کاشت، تعداد و وزن خشک برگ، وزن خشک ساقه و خوشه در سورگوم جارویی افزایش پیدا کرد. عملکرد جارو و تلاش زادآوری با افزایش تراکم به طور قابل توجهی افزایش یافت. بیشترین افزایش در عملکرد جارو از کاربرد بروموکسینیل+ ام سی پی آو توفوردی + ام سی پی آدر دز توصیه شده به دست آمد. اثر دز توصیه شده و دز 20 درصد کاهش یافته بروموکسینیل+ ام سی پی آبر بهبود عملکرد جارو از لحاظ آماری مشابه بود. با توجه به نتایج به دست آمده، برای مهار علف های هرز و بهبود عملکرد جارو در منطقه، تراکم کاشت 31 بوته در متر مربع و مصرف علف‎کش بروموکسینیل + ام سی پی آبا 20 درصد دز کاهش یافته توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کنترل تلفیقی، علف‎کش، عملکرد جارو، سورگوم جارویی
  • حسین رنجبر اقدم صفحه 41
    سوسک برگ‎خوار سیب زمینی،Leptinotarsa decemlineata، یکی از آفات مهم سیب زمینی در مناطق اصلی تولید این محصول می‎باشد. در این پژوهش دشمنان طبیعی سوسک برگ‎خوار سیب زمینی در مزارع استان اردبیل جمع آوری و شناسایی شدند. بر اساس نتایج بدست آمده، مشخص شد در استان اردبیل از رده حشرات، گونه های شکارگرChrysoperla carnea، Coccinella septempunctata، Hippodamia variegata، Nabis punctatus و از رده عنکبوت مانندها، گونه یEnoplognatha mediterranea و از بیمارگرهای حشرات، جدایه ای از باکتری Bacillus thuringiensis و نماتد Hexamermis sp. مهم‎ترین عوامل زنده کنترل کننده جمعیت سوسک برگ‎خوار سیب‎زمینی می باشند. از بین عوامل شناسایی شده تغییرات جمعیت بالتوری سبزC. carnea بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان داد که این شکارگر در طول دوره فعالیت سوسک کلرادو در مزارع سیب‎زمینی یک نسل دارد. هم‎چنین مشخص شد نماتد Hexamermis sp. مهم‎ترین دشمن طبیعی این آفت در دشت اردبیل است که 80 درصد از جمعیت زمستان گذران آفت را قبل از بهار در مزارع سیب‎زمینی از بین می برد.
    کلیدواژگان: سوسک برگ‎خوار سیب‎زمینی، دشمنان طبیعی، شکارگر، بیمارگر حشرات، نماتد، کنترل بیولوژیک
  • سلیم محمد سکری، مصباح بابالار، حسین لسانی، محمد علی عسگری سرچشمه صفحه 51
    اثر پنج نوع محلول غذایی با نسبت‎های متفاوت نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل بر خصوصیات کیفی و کمیو غلظت عناصر نیتروژن، پتاسیم و کلسیم میوه سیب در ارقام گالا و گلاب در یک فصل رشد مورد مطالعه قرار گرفت. نسبت آمونیوم به نیتروژن کل در محلول‎های غذایی شماره 1 تا 5 به ترتیبmeq L-1 03/0، 14/0، 10/0، 07/0، 04/0 بود. pH محلول‎های غذایی روی 1/0± 5/6 تنظیم گردید و آزمایش به‎صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‎های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. ویژگی های کیفی و کمی میوه های مورد ارزیابی شامل طول، قطر، نسبت طول به قطر (L/D)، وزن، سفتی بافت، pH، درصد مواد جامد محلول (TSS)، سطح اسیدیته قابل تیتراسیون (TA) و نسبت (TSS/TA) بودند. عناصر اندازه‎گیری شده شامل نیتروژن، پتاسیم و کلسیم بودند. نسبت‎ های مختلف آمونیوم به نیترات اثر معنی‎داری بر میزان مواد جامد محلول، سفتی، وزن، قطر، pH، طول میوه، ماده خشک و نسبت (L/D)میوه ها نداشت. شاخص‎های درصد اسیدیته، نسبت (TSS/TS)، درصد N، K و Ca تحت تاثیر نسبت‎های مختلف آمونیوم به نیترات اختلاف معنی‎داری را نشان دادند. افزایش آمونیوم در محلول‎های غذایی موجب کاهش معنی‎دار درصد عناصر Ca و Kو نسبت (TSS/TA) شد و درصد N و TA با بالارفتن غلظت آمونیوم، بطور معنی‎دار افزایش یافت. ارقام نیز تحت تاثیر نسبت‎های مختلف نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل اختلاف معنی‎داری نشان دادند و در بیشتر شاخص‎های اندازه‎گیری شده، رقم گالا افزایش معنی‎داری را نسبت به رقم گلاب نشان داد.
    کلیدواژگان: محلول‎های غذایی، رقم، نیتروژن آمونیومی، خصوصیات کمی و کیفی
  • علیرضا مطهری صفحه 59
    به منظور بررسی اثر تیمار های مختلف اکسین و شرایط محیطی بر ریشه زایی قلمه های نیمه خشبی شیشه شور، قلمه های نیمه خشبی و برگ‎دار شیشه شور از پایه های مادری تهیه شدند. این قلمه ها توسط ایندول بوتیریک اسید و نفتالین استیک اسید با غلظت های صفر (شاهد)، 2000، 3000 و 4000 میلی گرم در لیتر تیمار شدند. سپس قلمه ها در بستر کشت ماسه، تحت شرایط مه افشان و یا تونل پلاستیک قرار داده شدند. برای اجرای این پژوهش از آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تکرار و 15 قلمه در هر تکرار استفاده گردید. محیط ریشه زایی قلمه ها در دو سطح شامل مه افشان و تونل پلاستیک و تیمارهای مختلف اکسین در هفت سطح شامل محلول های صفر (شاهد)، 2000، 3000 و4000 میلی گرم در لیتر اکسین های ایندول بوتیریک اسید و نفتالین استیک اسید بودند. قلمه های شیشه شور که توسط ایندول بوتیریک اسید با غلظت 4000 میلی گرم در لیتر تیمار شده بودند، در شرایط مه افشان، درصد ریشه زایی بیشتری داشتند (62%). بیشترین تعداد ریشه در قلمه هایی که توسط ایندول بوتیریک اسید و یا نفتالین استیک اسید با غلظت 4000 میلی گرم در لیتر تیمار شده بودند، حاصل گردید. طول ریشه و وزن خشک ریشه قلمه های شیشه شور در تیمارایندول بوتیریک اسید با غلظت 4000 میلی گرم در لیتر و در محیط تونل پلاستیک، بیشتر بود. درصد ریشه زایی قلمه ها، تعداد ریشه، تعداد برگ و طول رشد اندام هوایی قلمه های شیشه شور در شرایط مه افشان نسبت به تونل پلاستیک به طور معنی داری بیشتر بود. هم‎چنین طول ریشه و وزن خشک ریشه در قلمه هایی که در زیر تونل پلاستیک قرار داده شده بودند، بطور معنی داری نسبت به شاهد افزایش یافت. در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد که تیمار قلمه های نیمه خشبی شیشه شور توسط ایندول بوتیریک اسید و یا نفتالین استیک اسید با غلظت 4000 میلی گرم در لیتر و قرار دادن قلمه ها در محیط مه افشان در افزایش ریشه زایی آن‎ها کاملا موثر بوده است.
    کلیدواژگان: اکسین، ریشه زایی، شیشه شور، مه افشان
  • علیرضا یوسفی، محمد انجیل الی صفحه 69
    این مطالعه با هدف ارزیابی امکان استفاده از گیاهان پوششی به عنوان یک روش جایگزین کنترل شیمیایی در مدیریت های علف های هرز آفتابگردان به اجرا درآمد. آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتور اول، سه نوع گیاه پوششی شامل ماشک گل خوشه ای، گندم سیاه و ارزن مرواریدی و فاکتور دوم تراکم گیاه پوششی شامل صفر، 33 درصد، 66 درصد و 100 درصد تراکم توصیه شده در تک کشتی بود.متوسط تعداد بوته مستقر شده در تراکم های 33، 66 و 100 درصد در گندم سیاه به‎ترتیب 36، 78 و 100 بوته در متر مربع، در ماشک گل خوشه ایبه ترتیب 50، 98 و 134 و در ارزن مرواریدی به ترتیب 19، 46 و 64 بوته در مترمربع بود. نتایج نشان داد که استفاده از گیاهان پوششی اثر معنی‎داری در کنترل علف های هرز داشت. هم‎چنین یک رابطه عکس بین تراکم گیاه پوششی و زیست توده علف های هرز نیز مشاهده شد. زیست توده علف های هرز در تراکم حداکثر گندم سیاه، ماشک گل خوشه ایو ارزن مرواریدی به‎ترتیب 91، 80 و 86 درصد نسبت به تیمار تداخل تمام فصل کاهش یافت. با این حال عملکرد آفتابگردان نیز با افزایش تراکم گیاهان پوششی از 33 به 100 درصد، کاهش یافت. در میان گیاهان مورد بررسی، گندم سیاه در تراکم 36 بوته در مترمربع بدون اثر منفی بر عملکرد دانه، کاهش معنی‎داری در زیست توده علف‎های هرز ایجاد نمود. بنابراین استفاده از این گیاه به عنوان گیاه پوششی در تراکم 36 بوته از لحاظ صرفه اقتصادی و کاهش آسیب های زیست محیطی نسبت به کنترل شیمیایی علف های هرز در آفتابگردان قابل توصیه می باشد.
    کلیدواژگان: گیاه پوششی، مدیریت علف هرز، کشاورزی ارگانیک، کشاورزی پایدار
|
  • Farzaneh Bahadori, Mohammad Kazemi, Elham Morteza Page 1
    In order to study the effects of different levels of nitrogen fertilizer on vegetative and reproductiveyield of marigold, an experiment was conducted as a randomized complete block design with three replications at the Medicinal Plants Research Station of Semnan. Treatments consisted of four levels of ammonium nitrate fertilizer including 0 (control), 100, 200 and 400 kg.ha-1 that were applied in three stages of plant growth. Measured traits included dry and fresh weight of aerial parts, dry and fresh weight of stem, dry and fresh weight of leaf, plant height, coverage crown diameter, flower diameter and dry and fresh weight of flower. Based on the results, the effects of ammonium nitrate fertilizer was significant on all the studied traits, except plant height and dry wight of aerial parts.Fertilizer application increased vegetative and reproductive traits of marigold. Maximum flower dry weight was obtained by applying 400 kg.ha-1 ammonium nitrate fertilizer. Because flowers of marigold is econnomic part of this plant, application of 400 kg.ha-1 ammonium nitrate fertilizer was recommended in order to obtain maximum dry weight of marigold flower
    Keywords: marigold, fertilizer, vegetative growth, reproductive growth, yield
  • Alireza Tarang, Morteza Nasiri, Saeid Bakhshipour Page 11
    Yield of 34 selected rice lines along with two check cultivars (Hashemi and Binam) was evaluated based on qualitative and quantitative characteristics in Gilan province, Iran. Also, yield of 24 selected lines with two check varieties (Fajr and Neda) was compared in Mazandaran province in a lattice design at Rice Research Institute of Iran in2008. Traits like grain yield, plant height, number of panicle, grain number in panicle, 1000 grain weight, days to 50% flowering, maturity, amylase content, gel consistency and gelatinization temperature were measured. Based on the results, eight rice lines for Gilan and seven rice cultivars for Mazandaran province were selected based on important qualitative and quantitative characteristics for evaluation in adaptation experiments. Yield of the selected lines ranged from 5.58 to 7.71 t.ha-1. They had also other proper characteristics including plant height of 108-137 cm, amylase content of 21.1-22.5 mg.kg-1, Gelatinization temperature of 62.4-72.3°C, and good resistance to blast disease (score between 1-2). Therefore, the selected lines were promising for improving advanced rice lines.
    Keywords: rice, quality, yield, line improvement
  • Shahin Jahangirzadeh Khiavi, Hassan Noorafkan, Sima Damyar Page 21
    Collection and evaluation of germplasms play an important role in fruit tree breeding programs and different molecular markers have been used for this purpose. RAPD marker is one of the most common markers to identify different apple genotypes and varieties. In this study, the genetic diversity of 23 indigenous apple genotypes collected from Azerbaijan, Central Alborz and Central Zagros regions of Iran was evaluated by 11 RAPD primers serie TIB MOLBIOL and commercial cultivar of Granny Smith was consdered as the control. Data were analyzed using NTSYS software, dendrogram was drawn based on UPGMA results and DICE similarity index was used for measuring genetic similarities. Average number of bands was 10.27 for each primer. In general, samples of each region were separate from other regions and were classified in different clusters. However, some samples were placed in the cluster of other regions that it could be due to genotype transition among areas in the past tense. High polymorphism rates were obtained (68.62%). Based on the results, similarity of samples ranged from 0.378 to 0.723. There was high genetic difference among apple genotypes collected from the studied areas, but low difference was observed among samples of each region. In conclusion, investigation of genetic variation indicated that RAPD marker is suitable approach to determine polymorphic loci and to estimate the genetic distance among apple genotypes and cultivars.
    Keywords: apple, germplasm, genetic diversity, similarity index, RAPD
  • Hamed Raeisi, Jahanfar Daneshian, Mohammad Ali Baghestani, Soleiman Jamshidi Page 31
    To evaluate the effect of crop density and application of reduced dosage of two post-emergence herbicides on broom yield of broomcorn, an experiment was carried out in 2011 as factorial based on a randomized complete block design with three replications in Miyaneh region. Treatments were crop densities of 17, 24 and 31 plant. m-2 and herbicides including 2,4-D+MCPA and bromoxynil+MCPA with recommended, 20% and 40 reduced dosages. For each crop density, a hand weeding plot were considered as control. Results showed that weed biomass was decreased with crop density increasing, and recommended dosage of bromoxynil + MCPA was the most effective herbicide treatments in most sampling stages. Also, increasing crop density resulted in increased leaf number and leaf, stalk and panicle dry weight. Besides, broom yieldandproductioneffortswere significantly increased with increasing plant density. The highest broomyield was obtained with application of bromoxynil + MCPA and 2,4-D + MCPA in recommended dosages. The effect of recommended and 20% decreased dosages of bromoxynil + MCPA was similar on broom yield improvement. Regarding to the obtained results, plantin density of 31 plant.m-2 and 20% of recommended dosage of bromoxynil + MCPA application is recommended to weed control and broomcorn yield increment in Miyaneh region.
    Keywords: integrated weed management, plant density, broomcorn, herbicide, broom yield
  • Hossein Ranjbar Aghdam Page 41
    Colorado potato beetle, Leptinotarsa decemlineata is one of the most important pest insects in main potato growing areas. Natural enemies of the Colorado potato beetle was collected and determined in potato fields of Ardabil province, Iran. Based on the results, the predatory species of Chrysoperla carnea, Coccinella septempunctata, Hippodamia variegate andNabis punctatus from the class Hexapoda, and Enoplognatha mediterranea from the class Arachnida were determined as natural enemies of the Colorado potato beetle in Ardabil. In addition to predatory arthropods, an entomopathogenic nematode, Hexamermis sp., and an isolate of Bacillus thuringiensis were collected and determined as the most important biological control agents of the pest population. Among identified arthropods, population of lacewing C. carnea was considerable in potato fields. Therefore, its population fluctuation was studied in Ardabil plain. Obtained results showed that C. carnea produced only one generation during the activity period of the Colorado potato beetle in Ardebil potato fields. Moreover, the entomopathogenic nematode, Hexamermis sp. was the most important natural enemy of the Colorado potato beetle so that it could destroy up to 80 percent of overwintering population of the pest in potato fields before spring.
    Keywords: Colorado potato beetle, natural enemies, predator, entomopathogen, nematode, biological control
  • Salim Mohammad Sokri*, Mesbah Babalar, Hosein Lesani, Mohammad Ali Asgari Page 51
    In this research, the effect of different nitrate to ammonium ratios was studied on qualitative and quantitative characteristics of apple fruit. The nitrate to ammonium ratios were 0.03, 0.14, 0.10, 0.07 and 0.04 meq/L-1. The pH of nutritive solution was adjusted at 6.5 ± 0.1. Experiment was carried out based on a randomized complete block design with three replications. Qualitative and quantitative characteristics of fruit including length, diameter, length to diameter ratio (L/D), weight, flesh firmness, pH, total soluble solids, titrable acidity (TA) and nitrogen, potassium and calcium concentrations were evaluated. The ratio of NH4 +/ NH4 + + NO3 - had no significant effect on total soluble solid, firmness, weight, diameter, pH, length, dry matter and (L/D) ratio of fruit. Flavour index (TSS/TA) ratio, N, K and Ca concentrations of fruit samples were influenced significantly by NH4 +/ NH4 + + NO3 - ratio. Increasing ammonium caused a significant decrease on Ca and K concentrations and (TSS/TA) ratio of apple fruit, but N concentration and TA were increased, significantly. Cultivars are also influenced by the ratio of NH4 +/ NH4 + + NO3 -, significantly and Gala often showed higher indices in comparison to Golab cultivar.
    Keywords: nutrient solution, cultivar, ammonium, qualitative, quantitative characteristics
  • Ali Reza Motahhari Page 59
    Influence of different auxin treatments and environmental conditions on rooting of semi hardwood stem cuttings of bottle brush (Callistemon viminalis Sol.) was investigated. Leafy semi-hardwood cuttings of bottle brush were taken from mother plants in the last week of September 2010. These cuttings were treated with 0 (control), 2000, 3000 and 4000 mg/L Indole-3-butyric acid or Naphthaleneacetic acid and then were placed on a sandy rooting bed under mist or polyethylene tent conditions. Experiment was carried out as factorial based on a randomized complete block design with five replications. Cuttings treated with 4000 mg/L Indole 3-butyric acid showed the highest rooting percentage (62%). Cuttings treated with 4000 mg/L Indole-3-butyric acid or Naphthaleneacetic acid also produced the most number of roots. Mean root length and mean dry weight of bottle brush cutting roots were the highest when they were treated with 4000 mg/L Indole-3-butyric acid and were placed under polyethylene tent. Rooting percentage, leaf and root number and new growth of buds of bottle brush cuttings treated with auxin were significantly higher when they were placed under mist condition instead of polyethylene tent. However, even polyethylene tent was better than control in root length and root dry weight of bottle brush cuttings. In conclusion, treating bottle brush cuttings with 4000 mg/L Indole-3 butyric acid or Naphthaleneacetic acid under mist condition was recommended in order to rooting increment.
    Keywords: auxins, bottle brush, mist, rooting
  • Alireza Yousefi, Mohammad Anjil Eli Page 69
    In order to evaluate alternative strategies for weed management in sunflower using cover crops, an experiment was carried out as a factorial based on a randomized completely block design with three replications. Factors were cover crop type at three levels (hairy vetch, pearl millet and buckwheat) and cover crop density at four levels (0, 33, 66 and 100% of recommended density for each crop in monoculture). Hand weeding was also considered as control. Results showed that all three cover crops had significant effect on the weeds and the weed biomass severely decreased due to suppression by cover crops. There was also a negative correlation between cover crop density and weed biomass. Planting buckwheat, hairy vetch and pearl millet resulted in up to 80, 86 and 91% decreases in weed biomass in comparison to no cover crop plots. However sunflower grain yield were reduce with increasing cover crop densities from 33 to 100% of recommended density of each cover crop in monoculture. Buckwheat at the density of 36 plant.m-2 significantly decreased the weed biomass and saved sunflower grain yield. In conclusion, planting buckwheat at the density of 36 plant.m-2 as a cover crop was recommended as a part of integrated weed management in sunflower farming because it was cost-effective and environment friendly than chemical weed control.
    Keywords: organic farming, integrated weed management, cover crop, sunflowr