فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال دوازدهم شماره 8 (پیاپی 55، آبان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان صفحات 597-598
  • ناصر حیدری، تقی پورابراهیم، اناهیتا خدابخشی کولایی، لیلی مصلی نژ صفحات 599-610
    زمینه و هدف
    عوامل و فاکتورهای حمایتی به استراتژی های مثبتی گفته می شود که در ایجاد تاب آوری در نوجوانان موثر است. سبک ابراز هیجان یکی از فاکتورهای حمایتی است که در توسعه تاب آوری در نوجوانان و ایجاد یک برنامه حمایتی موثر در مصرف مواد مخدر نقش دارد. این پژوهش به منظور تعیین رابطه بین کنترل هیجانی و تاب آوری در برابر مصرف مواد مخدر در دانش آموزان پسر دبیرستانی طراحی شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مقطعی روی 180 نفر از دانش آموزان 14 تا 18 ساله که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای از بین دبیرستان های در معرض خطر شهر کرج انتخاب شدند صورت گرفت. ابزارهای پژوهش عبارتند از: الف) پرسش نامه محقق ساخته اطلاعات جمعیت شناختی، ب) پرسش نامه تاب آوری در برابر مصرف مواد مخدر و ج) پرسش نامه کنترل هیجانی] (ECQ) [Emotional control questionaire. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس چندگانه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که کنترل هیجانی و مولفه های آن (بازداری هیجانی (001/0= p)، کنترل پرخاشگری (006/0= p) و نشخوار ذهنی (001/0= p) با تاب آوری در برابر مصرف مواد مخدر رابطه معنادار و منفی دارند. در زمینه پیش بینی تاب آوری در برابر مصرف مواد مخدر، بازداری هیجانی نقش تبیین کننده تری در پیش بینی تاب آوری ایفا می کند. تاب آوری در برابر مصرف مواد مخدر با وضعیت اقتصادی خانواده رابطه معنی داری دارد.(024/0= p)
    نتیجه گیری
    در مجموع یافته های پژوهش حاضر بر نقش موثر کنترل هیجانی و مولفه های آن در پیش بینی تاب آوری نوجوانان در برابر مصرف مواد مخدر تاکید می کند. بنابراین، استفاده از آموزش های مناسب در سنین مدرسه با هدف پیشگیری زودهنگام ضروری است.
    کلیدواژگان: نوجوان، کنترل هیجانی، کنترل پرخاشگری، تاب آوری در برابر مصرف مواد مخدر
  • فرزاد رجایی *، رضا محمودی، آمنه پاکدل نیا صفحات 611-620
    زمینه و هدف
    دگزامتازون یک گلوکوکورتیکوئید بسیار پر مصرف است که تجویز آن در سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته است. در مطالعه کنونی اثرات دگزامتازون روی دستگاه تناسلی موش سوری نر بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 50 سر موش سوری نر بالغ به صورت تصادفی به 5 گروه 10 تایی تقسیم شدند. موش های گروه کنترل تحت تزریق هیچ ماده ای قرار نگرفتند، در حالی که موش های گروه شم تحت تزریق نرمال سالین و موش های گروه های تجربی تحت تزریق داخل صفاقی دگزامتازون با غلظت های 4، 7 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم، روزانه به مدت یک هفته قرار گرفتند. یک روز پس از آخرین تزریقات، موش ها بیهوش شده و پس از تعیین وزن حیوانات و وزن بیضه ها، لام های میکروسکوپی تهیه شدند و ارتفاع سلول های پوششی اپیدیدیم و مجرای دفران تعیین و با آزمون ANOVA یک طرفه و آزمون تعقیبی شفه (Scheffe) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    ارتفاع سلول های پوششی اپیدیدیم و مجرای دفران در گروه های تجربی نسبت به گروه های کنترل و شم کاهش معنی داری داشت (001/0 = p) و تزریق 7 میلی گرم بر کیلوگرم دگزامتازون، بیشترین کاهش را نشان داد. اگرچه میانگین وزن بیضه موش در گروه های مورد مطالعه تغییر معنی داری نشان نداد ولی میانگین وزن موش ها، کاهش معنی داری را فقط در گروه تحت تزریق دگزامتازون 7 میلی گرم بر کیلوگرم نسبت به گروه های کنترل و شم نشان داد (042/0 = p).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تزریق مکرر دگزامتازون با تغییرات متعدد در ساختار اپیدیدیم و مجرای دفران می تواند اثرات زیانباری بر دستگاه تناسلی موش سوری نر داشته باشد.
    کلیدواژگان: دگزامتازون، اپیدیدیم، مجرای دفران، موش سوری
  • شکیبا فیروزی، کهین شاهانی پور *، منیر دودی صفحات 621-630
    زمینه و هدف
    سالک (لیشمانیوز جلدی) یک عفونت پروتوزوئری است که به وسیله گونه های مختلفی از جنس لیشمانیا ایجاد می شود. زخم های ناشی از لیشمانیوز جلدی مرطوب اکثرا دارای ترشح بوده و به همین دلیل محیط مناسبی برای رشد باکتری ها، قارچ ها و سایر میکروارگانیسم ها می باشد که سبب عفونت ثانویه زخم می گردد. در این بررسی از آنزیم گلوکز اکسیداز جهت تخریب باکتری های جدا شده از زخم های لیشمانیوز جلدی استفاده شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه آزمایشگاهی بر روی باکتری های جدا شده از عفونت های ثانویه زخم های لیشمانیوز جلدی 50 بیمار مراجعه کننده به مرکز پوست صدیقه طاهره اصفهان انجام گرفت. در این تحقیق از آنزیم گلوکز اکسیداز 10 کیلوگرم بر میلی لیتر در رقت های 5/0، 25/0، 125/0، 062/0، 031/0، 015/0، 007/0، 003/0 و 001/0 جهت بررسی اثرات ضد باکتریایی به کمک تکنیک های تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی از رشد باکتری [M inimunm I nhibitory Concentration(MIC)] و انتشار دیسک استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که باکتری های مورد بررسی جدا شده از زخم ها (اشریشیا کلای، پروتئوس ولگاریس، سودوموناس آئروجینوزا، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و کورینه باکتریوم گزروزیس) نسبت به آنزیم گلوکز اکسیداز در رقت های مختلف حساسیت زیادی نشان دادند.
    نتیجه گیری
    آنزیم گلوکز اکسیداز اثر مهاری بر باکتری های گرم مثبت و گرم منفی جدا شده از زخم های لیشمانیوز دارد. بنابراین، ممکن است بتوان از این آنزیم در درمان عفونت های ثانویه باکتریای زخم های لیشمانیوز استفاده نمود.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، عفونت های ثانویه، آنزیم گلوکز اکسیداز، MIC، انتشار دیسک
  • منور نادری *، عفت شهرآبادی، محسن رضاییان، مریم هادوی صفحات 631-640
    زمینه و هدف
    امروزه، گستره علم و دانش بسیار وسیع گردیده و سرعت تولید علم افزایش یافته است. استفاده از این اطلاعات، در محیط دانشگاه منوط به آگاهی دانشجویان از محل های انتشار اطلاعات و روش های بازیابی و بکارگیری آن اطلاعات است. با این که اینترنت به بزرگترین منبع اطلاعاتی پیوسته در دسترس تبدیل شده است، ولی استخراج اطلاعات موجود در آن، راهبردهای خاص خود را می طلبد. هدف این پژوهش، بررسی سواد اطلاعاتی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بود.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری این پژوهش، مقطعی را 260 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تشکیل می دهد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه ای شامل 56 سوال در 5 بخش بود که بر اساس مقیاس 5 گزینه ای لیکرت (اصلا = 1، خیلی کم = 2، کم = 3، متوسط = 4 و زیاد = 5) نمره دهی شد. داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و ANOVA یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار آشنایی دانشجویان مورد بررسی با منابع اطلاعاتی 58/0±70/2، میزان استفاده از منابع اطلاعاتی 68/0±56/2 و میزان سواد اطلاعاتی آن ها 60/0±62/2 (از 5 نمره) محاسبه شد. نتایج نشان داد بین میزان سواد اطلاعاتی دانشجویان دانشکده پرستاری (59/0±84/2) با دانشجویان دانشکده های پزشکی (47/0±42/2) و دندانپزشکی (60/ 0±36/2) تفاوت معنی دار وجود دارد (001/0 p<).
    نتیجه گیری
    میانگین سواد اطلاعاتی دانشجویان پایین تر از حد متوسط می باشد که انتظار می رود ارائه آموزش های لازم در زمینه سواد اطلاعاتی به دانشجویان موجب ارتقاء سواد اطلاعاتی در آنان گردد و یافته های این پژوهش عدم رضایت دانشجویان از آموزش این مهارت را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
  • علی حاجی نژاد *، فاطمه اسلام فرد صفحات 641-654
    زمینه و هدف
    شهر شیراز به عنوان یکی از قطب های پزشکی کشور با 34 بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی، از جمله بیمارستان های نمازی، قلب، پیوند اعضاء، و چشم پزشکی می باشد که هر یک از آن ها دارای آوازه خاص در منطقه و جهان بوده و در حال حاضر در مقیاس محدود به جذب توریسم پزشکی می پردازند. هدف از این پژوهش بررسی توانمندی های شهر شیراز در زمینه جذب توریسم درمانی و ارائه برنامه استراتژیک و توسعه آن است.
    مواد و
    روش
    این تحقیق مقطعی با استفاده از روش برنامه ریزی استراتژیک (SWOT) صورت پذیرفت. همچنین، تعیین میزان رتبه و وزن عوامل، با بهره گیری از نظر کارشناسان صاحب نظر در گردش گری پزشکی و نرم افزار (AHP)] [Analytical Hierarchy Process انجام شده است.
    یافته ها
    با توجه به یافته ها مجموع امتیاز نهایی عوامل داخلی توانمندی های شهر شیراز برای جذب توریسم پزشکی در جدول ارزیابی عوامل داخلی 53/2 به دست آمده و مجموع امتیاز نهایی عوامل خارجی در جدول ارزیابی عوامل خارجی 81/2 بدست آمده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد نقاط قوت و فرصت های موجود برای توسعه این فعالیت در قیاس با تنگناها و نقاط ضعف درونی و نیز تهدیدات بیرونی به مراتب بیشتر بوده و بر این اساس تدوین استراتژی های توسعه ای (SO) برای توسعه این بخش در اولویت قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: توریسم پزشکی، برنامه ریزی استراتژیک، مدل SWOT
  • محسن میرزایی *، امیر رهنما، فاطمه اسماعیلیان، حمید بخشی صفحات 655-666
    زمینه و هدف
    بیماری های عروق کرونر در افراد جوان رفتار متفاوت کلینیکی، آنژیوگرافیک و پاتوفیزیولوژیکی را در مقایسه با افراد مسن نشان می دهند. Lipoprotein a (LPa) به عنوان عامل خطر در بروز بیماری های عروق کرونر نقش دارد. بنابراین هدف این مطالعه اندازه گیری سطح LPa به عنوان یک عامل خطر مهم، جهت شناسایی افراد پرخطر جوان است.
    مواد و روش ها
    جمعیت این مطالعه مقطعی شامل 120 نفر بود که به چهار گروه مساوی تقسیم شدند (بیماران دچار انفارکتوس میوکارد و افراد ظاهرا سالم کمتر از 45 سال و 45 سال یا بیشتر). جمع آوری داده ها بر اساس معاینه بالینی و نتایج حاصل از اندازه گیری سطح LPa، HDL و LDL صورت گرفت. . از. روش های آماری توصیفی و تحلیلی و آزمون t مستقل جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    سطح LPa در هر دو گروه افراد سالم 39/3±53/28 و در هر دو گروه بیماران 12/5± 88/47 میلی گرم در دسی لیتر بود (015/0= p) سطح LPa بین زنان کمتر از 45 سال گروه کنترل 66/4 ± 40/44 و زنان کمتر از 45 سال گروه بیماران 14/12 ± 03/81 معنی دار (004/0= p)، همچنین، بین زنان بالای 45 سال گروه کنترل 07/3 ± 95/24 و زنان بالای 45 سال گروه بیماران 84/2 ± 73/34 نیز اختلاف معنی دار مشاهده شد (001/0= p). میانگین LPa بین مردان کمتر از 45 سال گروه کنترل94/1 ± 38/17 و گروه بیماران73/2 ± 11/31 (010/0= p) و بین مردان بیشتر از 45 سال گروه کنترل 91/3 ± 02/27 و گروه بیماران07/3 ± 62/53 (007/0= p) بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مشخص شد که میزان قابل توجهی از سطح LPa در بیماران مبتلا به بیماری های عروق کرونر وجود دارد.
    کلیدواژگان: عوامل خطر، لیپو پروتئین a، انفارکتوس میوکارد زودهنگام
  • مسعوده باباخانیان *، زهرا علم مهرجردی، نعمت ستوده، یحیی شنایی، سارا توانا صفحات 667-672
    زمینه و هدف
    زنان هر روز بیشتر از قبل گرفتار اعتیاد و عوارض و پیامدهای آن می شوند و حضور زنان در کلینیک های درمان اعتیاد با متادون هر روز پررنگ تر از قبل می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل انگیزشی موثر در ورود زنان به درمان نگهدارنده با متادون در جنوب غرب تهران در سال 1389طراحی و اجراء گردید.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش مقطعی با استفاده از نمونه گیری در دسترس از 16 کلینیک درمان اعتیاد، تعداد 69 زن وابسته به تریاک و هرویین انتخاب و پس از تکمیل اطلاعات پایه مطابق با نمایه شدت اعتیاد، با آن ها مصاحبه حضوری صورت پذیرفت. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی شامل میانگین، انحراف معیار و درصد استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سنی مصاحبه شوندگان حدود 01/8 ± 35 سال و بود. تحلیل داده ها نشان دهنده تاثیرات زیر در افراد بود: 1- کسب اطلاعات در رابطه با درمان متادون از منابع اطلاع رسان در جامعه برای 34 نفر (17/49%)، 2- توصیه آشنایان و دوستان موفق تحت درمان یا درمان شده برای 31 نفر (72/44%)، 3- تشویق اعضاء سالم خانواده برای 22 نفر (78/31%)، 4- نیاز به مراقبت از خانواده و فرزندان برای 19 نفر (58/27%)، 5- نیاز به مصرف دارو برای رفع پیامدهای حاصل از مصرف افیون ها برای 30 نفر (30/29%) و 6- نارضایتی از سایر برنامه های درمانی اعتیاد برای 10 نفر (29/14%).
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان دهنده تاثیر عمیق اطلاع رسانی در سطح جامعه و نقش اطرافیان درمان جویان در ورود به درمان از یک سو و نقش پاره ای دیگر از عوامل برخاسته از خود درمان بود.
    کلیدواژگان: وابستگی، زنان، درمان نگهدارنده با متادون، عوامل انگیزشی
  • حسین بابایی *، محبوبه صدیقی صفحات 673-678
    زمینه و هدف
    اسکولیوز به انحراف بیش از ده درجه ستون فقرات از محور طبیعی آن در رادیوگرافی گفته می شود. اسکولیوز نوجوانی ممکن است از دوران کودکی وجود داشته باشد، اما رشد سریع دوران بلوغ در ظهور و پیشرفت آن موثر است. هدف این مطالعه تعیین میزان فراوانی ناهنجاری اسکولیوز و برخی عوامل موثر بر آن در نوجوانان شهر رفسنجان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1385 به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی چند مرحله ای روی 3 00 نفر نوجوان دختر و پسر شهر رفسنجان انجام شد. ارزیابی و بررسی نوجوانان از طریق تست های نیویورک(؟)، مکمل اندازه گیری فاصله انگشت میانی دست تا زمین و آدامز (Adamz) برای اندازه گیری و تشخیص نوع اسکولیوز (ساختمانی، عملکردی) انجام شد، داده ها با استفاده آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که 3/9% دختران و 6% پسران مورد مطالعه به عارضه اسکولیوز با شدت های متفاوت مبتلا بودند که میان شیوع اسکولیوز در دختران و پسران اختلاف معنی داری وجود ندارد. همچنین میان قد، سن و شاخص توده بدنی مبتلایان و عارضه اسکولیوز آنان رابطه معنی دار ی دیده نشد، اما بین وزن و اسکولیوز رابطه معنی داری به دست آمد (05/0 p).
    نتیجه گیری
    این بررسی تاکید بر ضرورت استفاده از روش های غربالگری برای یافتن زود هنگام و ارجاع به سیستم درمانی برای پیشگیری از توسعه ناهنجاری های مذکور را توصیه می کند.
    کلیدواژگان: اسکولیوز، ناهنجاری، نوجوانان
|
  • M. Rezaeian Pages 597-598
  • N. Heidari, T. Pourebrahim, A. Khodabakhshi Koolaei, L. Mosalanejad * Pages 599-610
    Background And Objective
    Protective factors refer to positive action strategies that build resiliency in youth. Emotional control expressiveness style is the major protective factor that contributes to the development of resiliency in youth and the implications for building effective prevention programs in substance abuse. This research was designed to investigate the relationship between emotional control expressiveness and resilience against narcotics substance use in high school male students.
    Materials And Methods
    The method of present research was cross sectional study. The sample included 180 male students 14-18 years old that were selected using multi stage random sampling from high risk area of high schools of Karaj city. Research instruments included: a) a researcher made questionnaire for demographic information، b) resilience against narcotics substance use questionnaire and c) emotional control expressiveness questionnaire (ECQ).
    Results
    The results showed that the relationship between emotional control expressiveness، emotional inhibition (p=0. 001)، aggression control (p=0. 006) and rumination (p=0. 001) with resilience is inverse and significant. In predicting resiliency against drug use، the role of emotional inhibition plays a more predictable resiliency against drug use. Resiliency against drug use has a significant relationship with the family''s economic situation. (p=0. 024)
    Conclusion
    Overall، findings support the effective role of emotions and emotional control expressiveness styles in developing resilience of adolescence against narcotics substance use. Therfore، necessary education for youths is necessary.
    Keywords: Adolescence, Emotional Control, Aggression control, Resilience against Narcotics Substance Use
  • F. Rajaei *, R. Mahmoudi, A. Pakdelnia Pages 611-620
    Background And Objective
    Dexamethasone is a widely use glucocorticoid and its prescription has been increased during the recent years. In the present study the effects of dexamethasone on the reproductive system of male mice was investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 50 adult male NMRI mice were randomly divided into five groups as experimental، sham and control. Experimental groups were given dexamethasone at a dose of 4 mg/ kg، 7 mg/ kg and 10 mg/ kg respectively by intraperitoneally injection on 7 consecutive days. Sham group was injected with saline while control group received nothing. One day after the last injection، all animals were anesthetized. The mice and their testes were weighed. After preparation of microscopic slides، height of the epididymis and deferens epithelium was determined using Image tool software. The data were analyzed statistically using ANOVA and Scheffe test.
    Results
    The mean height of epididymis and deferens duct epithelium in experimental groups significantly decreased compared to sham and control group (p=0. 001). Meanwhile، the severity of this reduction was dose-dependent and in 7 mg/ kg group was significantly reduced. Although، the mean testicular weight of mice in experimental groups showed no significant differences compared to control group the mean weight of animals only in 7 mg/ kg group significantly decreased compared to sham and control group (p=0. 042).
    Conclusion
    The present study indicated that repeated injections of dexamethasone resulted in detrimental effects on the reproductive system by numerous changes in the epididymis and deferens duct and fertility of male mice consequently.
    Keywords: Dexamethasone, Epididymis, Deference duct, Mice
  • Sh. Frozi, K. Shahani Pour *, M. Doodi Pages 621-630
    Background And Objective
    Coetaneous leishmaniasis is a protozoan infection which is caused by different species belonging to the genous Leishmania. Cutaneous leishmania have mostly wet and secretory sores so they create suitable environment for the growth of bacteria، fungi and other microorganisms، which results in secondary infections. In this study glucose oxidase has been used for the treatment of the bacterial strains isolated from coetaneous leishmaniasis sores. Isolated bacteria were Pseudomonas aeruginosa، Escherichia coli، Proteus vulgaris، Staphylococcus epidermidis and Corynebacterium xerosis.
    Materials And Methods
    This loboratory study was performed on secondary bacterial infections of coetaneous leishmaniasis of 50 patients admitted to Sedighe Tahere hospital- Isfahan. In this research various dilution of glucose oxidase 10Ku/ml (0. 5، 0. 25، 0. 125، 0. 062، 0. 031، 0. 015، 0. 007، 0. 003، 0. 001) were used for assessing antibacterial effects by Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and agar disk diffusion methods.
    Results
    Based on the results، isolated bacteria from the sores (Escherichia coli، Proteus vulgaris، Pseudomonas aeruginosa، Staphylococcus epidermidis and Corynebacterium xerosis) showed great sensitivity to the glucose oxidase at various dilutions.
    Conclusion
    Glucose oxidase، had inhibitory activity against the gram-positive and the gram-negative bacteria، thus this enzyme can be used for the treatment of the bacterial secondary infections of the sores of leishmaniasis.
    Keywords: Cutaneous Leishmanasis, Secondary Infections, Glucose Oxidase, MIC, Disk Diffusion
  • Monavar Naderi *, Effat Shahrabadi, Mohsen Rezaeian, M. Hadavi Pages 631-640
    Background And Objective
    Today، the range of information and knowledge and the speed of production of science has increased dramatically. Using these information in the universities requires that the students become aware of the existing information sites. Although، these days internet as the biggest source of information is accessible، specific methods and also relative strategies are required for its application. Therefore، the aim of the present investigation was to evaluate the information literacy of the students of Rafsanjan University of Medical Science (RUMS) during 2010.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on 260 university students of RUMS. The data was collected by a questionnaire based on a Likert scale of five points (never=1، very low= 2، low=3، moderate=4، high=5). Data were analyzed using t-test، Pearson''s correlation coefficient and one-way ANOVA.
    Results
    Mean and standard deviation of students'' familiarity with information resources were calculated as 2. 70±0. 58، the amount of resources 2. 56±0. 68 and the degree of information literacy to 2. 62±0. 60 (of 5 scores). The results showed that there is a significant difference (p<0. 001) among nursing students'' information literacy rates (2. 84±0. 59) with the college of medicine (2. 42±0. 47) and dentistry (2. 36±0. 60).
    Conclusion
    Results of the present study indicated that the information literacy of the students was less than average. Necessary education in information literacy could improve this situation. Results of our study also indicate that currently the students are dissatisfied with the presentation of this skill at the university level.
    Keywords: Information Literacy, Students, Rafsanjan University of Medical Sciences
  • A. Hajinejad *, F. Eslamfard Pages 641-654
    Background And Objective
    Shiraz is one of the key cities of Iran in terms of medical facilities with more than 34 specialty and sub- specialty hospitals like Namazi، Heart، Organ Transplant and Eye Hospital. These hospitals which are well-known in the region and around the world are doing treatment tourism in a limited scale. This paper aims to investigate the potentials of the city in terms of attracting medical tourists on the one hand and formulating a strategic plan for developing such forms of tourism on the other.
    Materials And Methods
    The method which is used in this cross-sectional research is strategic planning (SWOT). Exploring the rate and weight of the factors was done by the help of the medical tourism experts and use of the [Analytical Hierarchy Process (AHP)] software.
    Results
    The results demonstrated that the attraction of medical tourism in shiraz in the internal factor evaluation table was 2. 53، while this number for the external factors in the external factor evaluation table reached to the 2. 81.
    Conclusion
    The research findings imply that the benefits and opportunities which exists for development of this activity is much more than internal weakness and external threats and so by these definitions the strategic planning (SO) is in the priority for the development of this section.
    Keywords: Medical Tourism, Strategic Planning, SWOT
  • Mohsen Mirzaei *, Amir Rahnama, Fathemeh Esmaeiliyan, Hamid Bakhshi Pages 655-666
    Background And Objective
    Coronary artery disease (CAD) in young people shows a different clinical، angiographic and pathophysiologic behavior in comparison to older age patients. Lipoprotein a (LPa) as a risk factor has a role for CAD; so its serum measurement can be valuable for detecting people dispose to this group of diseases.
    Materials And Methods
    We did a cross-secotinal study on a 120 people in 4 equal groups; (patients with myocardial infarction and normal population، more and less than 45 years old). The data collected according to clinical examination and results of serum LPa، LDL، HDL levels. Then، data analyzed using to descriptive and analytical statistical tests i. e. the t test.
    Results
    LPa level in both groups of normal people was 28. 53±3. 39 and both group of patients was 47. 88±5. 12 mg/dl (p= 0. 015). Average LPa level between both groups of women less than 45 age old، in control 44. 40±4. 66 and patients group 81. 03±12. 14 was significant (p= 0. 004). This value was significant between both group of women more than 45 years old in control 24. 95±3. 07 and patients groups 34. 73±2. 84 too (p= 0. 001). Average LPa level between men less than 45 years in control 17. 38±1. 94 and patients groups 31. 11±2. 73 (p= 0. 010) and men more than 45 years، in control 27. 2±3. 91 and patients groups 53. 62±6. 01 (p= 0. 007) that was significant.
    Conclusion
    Our study showed remarkable LPa level in coronary artery disease patients.
    Keywords: Coronary artery disease risk factors, Lipoprotein a, Premature myocardial infarction
  • M. Babakhanian *, Z. Alammehrjerdi, N. Sotodeh, Y. Shenaiy, S. Tavana Pages 667-672
    Background And Objective
    Women are effected by addiction more than ever before and their presence in Methadone Maintenance Treatment Clinics are increasing. The present study was designed and conducted to explore motivational factors associated with entry to methadone maintenance treatment in women in the south-west of Tehran in 2010.
    Materials And Methods
    The present study was a cross sectional study in which sixty nine opium and heroin-dependent females were selected via access sampling from 16 addiction treatment clinics. After completing demographics based on Addiction Severity Index، a face to face interview was conducted. All data were analyzed by performing descriptive methods of statistics including average، standard deviation and percentage.
    Results
    The mean and standard deviation age of the respondents was 35 ± 8. 01 years. Data analysis indicated following factors 1). Receiving information from informant sources in the community for 34 respondents (49. 17%)، 2)، Treated or in treatment success of relatives and friends for 31 respondents (44. 72%)، 3). Encouragement of healthy family members for 22 respondents (31. 78%)، 4). Need for family and child care for 19 respondents (27. 58%)، 5). Need to take methadone for relieving consequences of opiate use for 30 respondents (29. 30%)، and 6). Unsatisfaction with other treatment programs for addiction for 10 respondents (14. 29%) were considered the most important motivations for entry to treatment.
    Conclusion
    The study results showed that profound sending information to the community، the role of the acquiantants and family members and also some other factors have effect on the seekers in entering the treatment.
    Keywords: Dependence, Women, Methadone maintenance treatment, Motivational factors
  • H. Babaei *, M. Cedeghe Pages 673-678
    Background And Objectives
    Scoliosis is known as the deviation in the spinal column which is more than 10 degree of the normal axis. Adolescent Scoliosis، may exist since childhood but the rapid development of the maturity process is of effective element in the advent and advancement of this defection. The present study aimed to evaluate the abundance anomalies scoliosis in adolescents of Rafsanjan city، in 2007 and its affective factors.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study. 300 Adolescent girls and boys were، randomly- selected using two stages sampling method in 2007. All subjects were evaluated by New-York test. Also، the supplementary tests such as Adams test and index finger to floor were performed. The data were analyzed by t test.
    Results
    The results showed that prevalence of scoliosis are %9. 3 and %0. 6 in girl and boys، respectively. There was no significant difference in the prevalence of scoliosis in girls and boys; there were no significant relationships between height، age and BMI in subjects with scoliosis. However there were significant relationships between weight and scoliosis (p 0. 05).
    Conclusion
    The importance of screening and sending the abnormal students to clinics for any treatment programs and reducing the rates of such skeletal disorder، is strongly recomended.
    Keywords: Scoliosis, Anomalies, Adolescent