فهرست مطالب

مجله فیض
سال هفدهم شماره 5 (پیاپی 72، آذر و دی 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/29
  • تعداد عناوین: 13
|
  • سید دامون صدوقی صفحات 413-421
    سابقه و هدف
    سرطان کولون شایع ترین سرطان دستگاه گوارش و هم چنین چهارمین دلیل مرگ بر اثر سرطان در جهان می باشد. از سوی دیگر بسیاری از فرآیندهای رشد و نموی می تواند تحت تاثیر میدان های الکترومغناطیسی قرار بگیرد و میدان الکترومغناطیسی ممکن است اثرات متفاوتی بر سلول ها داشته باشد. هدف اصلی این پژوهش بررسی اثرات میدان الکترومغناطیس با فرکانس پایین بر رد ه سلول های سرطان کولون (HT-29) می باشد.
    مواد و روش ها
    سلول های سرطانی HT-29 و سلول های طبیعی L929 در محیط RPMI حاوی سرم جنین گاوی (FBS) و آنتی بیوتیک کشت گردیدند. سلول ها به مدت 3 ساعت در مجاورت میدان الکترومغناطیس با فرکانس 50 هرتز و شدت های 50، 200 و 400 گاوس قرار گرفتند. میزان رشد و تکثیر و هم چنین تغییرات مورفولوژیک ایجاد شده با میکروسکوپ معکوس، عکس برداری شد. و میزان زنده بودن سلول ها به روش آزمون MTT تعیین شد.
    نتایج
    درصد زنده ماندن سلول های (HT-29 (81/097± 2/703 و (L929 (89/375±3/672 پس از قرارگیری در مجاورت میدان الکترومغناطیس با شدت 50 گاوس نسبت به شاهد معنی دار نبود. درصد زنده ماندن سلول های (HT-29 (30/807±4/479 و (L929 (35/179±4/137 پس از قرارگیری در مجاورت میدان الکترومغناطیس با شدت 200 گاوس نسبت به شاهد به طور معنی داری کاهش یافت. درصد زنده ماندن سلول های (HT-29 (18/391±3/091 و L929 (513/3±046/23) پس از قرارگیری در مجاورت میدان الکترومغناطیس با شدت 400 گاوس نسبت به شاهد به طور معنی داری کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    میدان الکترومغناطیس با فرکانس 50 هرتز و شدت های 200 و 400 گاوس اثر مهاری بر رشد و تکثیر رد ه سلول های سرطانی HT-29 و سلول های طبیعی L929 داشته و هم چنین دارای اثر کشندگی بر سلول های مذکور می باشد.
    کلیدواژگان: HT، 29، سرطان، میدان الکترومغناطیس، تست MTT
  • مهدی دلاوری، عبدالحسین دلیمی اصل *، فاطمه غفاری فر، جاوید صدرایی صفحات 422-428
    سابقه و هدف
    لیشمانیوز جلدی یکی از بیماری های اندمیک در برخی از نقاط ایران است. استفاده از ترکیبات آنتیموان پنج ظرفیتی به عنوان داروهای خط اول درمان، با محدودیت ها و عوارض جانبی متعددی همراه می باشد. از این رو، همواره تلاش برای یافتن روش های درمانی جدید و ثر مورد نظر است. در پژوهش حاضر، تاثیر آلوئه امودین بر رشد پروماستیگوت لیشمانیا ماژور در شرایط برون تنی مورد ارزیابی قرار گرفت. هم چنین، تاثیر آلوئه امودین در روند القا آپوپتوز در پروماستیگوت های انگل سنجیده شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تجربی غلظت های مختلف (40، 80، 120 و 160 میکروگرم بر میلی لیتر) از آلوئه امودین در سه زمان (24، 48 و 72 ساعت) بر پروماستیگوت های انگل تاثیر داده شده و با استفاده از شمارش تعداد انگل IC50 محاسبه شد. هم چنین، برای تعیین درصد پروماستیگوت های زنده پس از افزودن آلوئه امودین از روش MTT استفاده شد. در ادامه با استفاده از آزمون فلوسایتومتری میزان آپوپتوز در سه غلظت (40، 80 و120 میکروگرم بر میلی لیتر) بررسی شده و درصد آپوپتوز اولیه، تاخیری و نکروز مشخص شد.
    نتایج
    آلوئه امودین دارای اثر ممانعت کنندگی بر رشد پروماستیگوت های انگل است و میزان IC50 79/52 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد. هم چنین، نتایج حاصل از آزمون فلوسایتومتری نشان داد که آلوئه امودین باعث القای آپوپتوز اولیه و تاخیری در پروماستیگوت لیشمانیا ماژور می شود.
    نتیجه گیری
    آلوئه امودین دارای اثرات ضد لیشمانیایی بوده و با توجه به اینکه ماده ای با منشا گیاهی است، می تواند به عنوان دارویی جدید در بررسی های درون تنی مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: لیشمانیا ماژور، آلوئه امودین، فلوسایتومتری، آپوپتوز، MTT
  • مرتضی پیری *، زهرا شهاب، مریم سادات شاهین صفحات 429-437
    سابقه و هدف
    مکامیلامین و نیتریک اکساید در رفتارهای شبه اضطرابی نقش دارند. اما تعیین محل اثر و برهمکنش این سیستم ها در مغز نیازمند مطالعه می باشد. لذا، در این مطالعه برهمکنش احتمالی بین مکامیلامین و سیستم نیتریک اکساید هیپوکامپ پشتی در زمینه رفتار شبه اضطرابی بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی روی 180 سر موش کوچک آزمایشگاهی نر نژاد NMRI انجام شد. موش های کوچک آزمایشگاهی با کتامین و زایلازین بی هوش شدند و دو کانول با استفاده از دستگاه استریوتاکسی در ناحیهCA1 هیپوکامپ پشتی قرار داده شد. به تمامی حیوانات قبل از شروع آزمون رفتاری برای بهبودی یک هفته فرصت داده شد. تست ماز به علاوه ای شکل مرتفع برای سنجش رفتارهای شبه اضطرابی مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج
    تزریق دوطرفه مکامیلامین، L آرژنین یا L-NAME به هیپوکامپ پشتی باعث القاء اثرات اضطراب زا می شود. تزریق مقدار غیرموثر مکامیلامین به داخل هیپوکامپ پشتی قبل از مقادیر مختلف L آرژنین یا L-NAME اثرات اضطراب زای L آرژنین یا L-NAME را تقویت می نماید.
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهند که نه تنها نیتریک اکساید و مکامیلامین هر دو در تعدیل اضطراب در هیپوکامپ پشتی موش های کوچک آزمایشگاهی نقش دارند، بلکه بین آنها یک برهمکنش پیچیده نیز وجود دارد.
    کلیدواژگان: مکامیلامین، نیتریک اکساید، اضطراب، هیپوکامپ پشتی، موش کوچک آزمایشگاهی
  • فروزان محمدی، حسین نیک زاد *، محسن تقی زاده، سید علیرضا مروجی صفحات 438-446
    سابقه و هدف
    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف رژیم غذایی حاوی عصاره ی تخم کدو بر ساختار بیضه و پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون موش های صحرایی بالغ تیمار شده با سیکلوفسفامید اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش بالغ نژاد ویستار با وزن 300-250 گرم به 4 گروه 10 تایی تقسیم شدند. گروه اول (دارونما): موش های سالم دریافت کننده 1 میلی لیتر نرمالین سالین. گروه دوم: سیکلوفسفامید با یک دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم بر وزن بدن، و گروه های سوم و چهارم: دوزهای 300 و 600 میلی گرم بر کیلوگرم در روز، عصاره تخم کدو را به صورت خوراکی و آغشته با غذا به مدت 6 هفته بعد از تزریق داروی سیکلوفسفامید با همان دوز به صورت تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. ساختارهای بافت شناسی و مورفولوژیک بیضه ها و هم چنین فاکتورهایی مانند MDA،ROS، سطح آنتی اکسیدان و تستوسترون در سرم خون موش ها مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    تعداد سلول های جرم و ضخامت اپی تلیوم در لوله های منی ساز در گروه تیمار شده با سیکلوفسفامید در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری (001/0>P) نشان دادند. این متغیرها در گروه دریافت کننده عصاره تخم کدو در مقایسه با گروه تیمار شده با سیکلوفسفامید به طور معنی داری افزایش یافت (001/0>P). تخم کدو با دوزهای 300 و 600 میلی گرم بر کیلوگرم سطح آنتی اکسیدان و ROS را در مقایسه با گروه های کنترل و تیمار شده با سیکلوفسفامید به ترتیب افزایش داد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که تخم کدو با دوز 300 میلی گرم بر کیلوگرم در روز دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و عوارض جانبی داروی سیکلوفسفامید بر روی پارامترهای بیضه موش های صحرایی را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: تخم کدو، سیکلوفسفامید، بیضه، موش صحرایی
  • محمد علی حق بین، حسین حکیم زاده، محمد شعبانی صفحات 447-452
    سابقه و هدف
    جراحی آندوسکوپیک سینوس یکی از جراحی هایی است که نیاز به محل تمیز جراحی دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر پروپوفول در مقایسه با ایزوفلوران روی عمق بیهوشی و نیز رابطه احتمالی آن با میزان خونریزی حین آندوسکوپی سینوس است.
    مواد و روش ها
    تعداد 52 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان شفا کرمان شامل 16 زن و 36 مرد تحت عمل آندوسکوپی سینوس جهت این کارآزمایی بالینی انتخاب شدند. در گروه اول پروپوفول و در گروه دوم ایزوفلوران استفاده شد. فشار متوسط شریانی، عمق بیهوشی و کل خون از دست رفته برای تمام بیماران در هر دو گروه ثبت شد.
    نتایج
    یافته های مطالعه نشان داد در حالی که عمق بیهوشی در هر دو گروه کاهش یافت، اما رابطه معنی داری بین عمق بیهوشی و فشار متوسط شریانی با میزان خونریزی یافت نشد. در بررسی میزان خونریزی بین دو گروه تفاوت قابل ملاحظه ای مشاهده نشد. و هر دو روش بیهوشی فشار خون را در حین عمل کاهش داد.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت تفاوت خاصی بین پروپوفول و ایزوفلوران در عمق بیهوشی و کاهش خونریزی در حین جراحی آندوسکوپیک سینوس وجود ندارد. بنابراینه، استفاده از هوشبرهای کاهنده فشار خون بدون در نظر گرفتن روش کاربرد آنها در این جراحی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پروپوفول، رمیفنتانیل، ایزوفلوران، خونریزی، جراحی اندوسکوپی سینوس، عمق بیهوشی
  • مهیار مختاری، محمد ابراهیم بهرام *، محمد جواد پوروقار، گودرز عکاشه صفحات 453-462
    سابقه و هدف
    افتادن یک مشکل تهدید کننده سلامتی در سالمندان است که باعث تغییر کیفیت زندگی آنها و بالا رفتن هزینه های نگهداری شده و دارای عوارض جسمانی، روانی، اجتماعی و اقتصادی است؛ به طوری که حتی ممکن است موجب مرگ آن ها شود. هدف از تحقیق حاضر تاثیر یک دوره برنامه تمرینی پیلاتس بر عوامل روانی و اجتماعی مرتبط با افتادن در زنان سالمند است.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مطالعه نیمه تجربی 30 زن سالمند با میانگین سنی 9/5 ±23/70 سال که در سال1390 به مرکز توانبخشی جامع سالمندان فرهیختگان (شهرکرد) مراجعه کرده بودند، به صورت دسترس و هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه تجربی و شاهد قرار گرفتند. برای ارزیابی عوامل روانی از فرم کوتاه افسردگی سالمندان و برای سنجش عوامل اجتماعی از پرسش نامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی استفاده شد. سپس گروه تجربی به مدت 12 هفته برنامه ورزشی پیلاتس را دریافت کردند.
    نتایج
    در پایان مطالعه اختلاف معنی داری بین دو گروه کنترل و تمرین در بعد افسردگی (007/0= P) و کیفیت زندگی در ابعاد جسمانی (0001/0= P) و محیطی (017/0= P) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد شرکت در تمرینات پیلاتس می تواند به کاهش سطوح افسردگی و بهبود کیفیت زندگی که از عوامل کلیدی مرتبط با افتادن در سالمندان می باشد کمک کرده و به ایفای نقش فعال تر در جامعه و افزایش تعاملات اجتماعی و فرهنگی آنان منجر شود.
    کلیدواژگان: افتادن، افسردگی، پیلاتس، سالمند، کیفیت زندگی
  • مهدیه آرین، ربابه معماریان *، فروه وکیلیان، زهرا بدیعی صفحات 463-470
    سابقه و هدف
    تالاسمی شایع ترین بیماری ارثی است که علی رغم اقدام های درمانی، باز هم علایم و تظاهرات بالینی آن مانند هر بیماری مزمن دیگر بر کیفیت زندگی اثر دارد. این وضعیت نیاز به حمایت روانی و برنامه های بازتوانی با اهداف افزایش کیفیت زندگی را در بیماران تالاسمی بیان می کند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر برنامه طراحی شده پیاده روی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 61 بیمار تالاسمی ماژور 18 سال به بالا به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. بیماران گروه آزمون برنامه پیاده روی طراحی شده را 8 هفته اجرا نمودند. ابتدا و انتهای مداخله در دو گروه کیفیت زندگی با پرسشنامه SF36 سنجیده شد.
    نتایج
    یلفته های مطالعه بهبود معناداری را در متغیرهای کیفیت زندگی در بیماران گروه آزمون در مقایسه با گروه کنترل پس از هشت هفته پیاده روی منظم و برنامه ریزی شده نشان داد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    برنامه پیاده روی طراحی شده بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور تاثیر داشته و توصیه می شود در مراقبت از بیماران تالاسمی از برنامه پیاده روی طراحی شده جهت ارتقاء کیفیت زندگی استفاده شود.
    کلیدواژگان: پیاده روی، کیفیت زندگی، تالاسمی
  • سهیلا طالع بکتاش *، حسن یعقوبی، رحیم یوسفی صفحات 471-481
    سابقه و هدف
    ساختارهای شناختی بنیان تفکر و رفتار انسان را سازمان می دهند. با برانگیخته شدن ژرف ترین ساختارهای شناختی طرح واره ها، افراد معمولا سطوح بالایی از هیجانات را تجربه می کنند. امروزه به روشنی مشخص شده است که تنظیم هیجانی نقش مهمی در سازگاری با وقایع استرس آور زندگی بازی می کند. از این رو، پژوهش حاضر به منظور مقایسه طرح واره های ناسازگار اولیه و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در بیماران مبتلا به اختلال وسواسی جبری و افراد عادی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر پس رویدادی، علی مقایسه ای بود. نمونه شامل60 نفر از افراد مبتلا به اختلال وسواسی جبری و 60 نفر افراد عادی بود که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند.
    نتایج
    بین طرح واره های ناسازگار اولیه و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در افراد مبتلا به اختلال وسواسی جبری و عادی تفاوت معنی داری وجود دارد؛ به طوری که بیماران وسواسی نمرات بالاتری را در طرح واره های ناسازگار اولیه به دست آوردند. پژوهش حاضر نشان داد در مواجهه با رویدادهای منفی، بیماران مبتلا به اختلال وسواسی جبری از راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان و افراد عادی از راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان استفاده می کنند. عدم تفاوت معنی دار بین نمرات گروه مردان و زنان در طرح واره های ناسازگار اولیه و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، دیگر یافته ی این پژوهش بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به اختلال وسواسی جبری، دارای سطوح بالاتری از طرح واره های ناسازگار اولیه بوده و در مواجهه با رویدادهای منفی، از راهبردهای ناسازگار و منفی تنظیم شناختی هیجان استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: طرح واره های ناسازگار اولیه، تنظیم شناختی هیجان، اختلال وسواسی جبری
  • سیده مرضیه جباری شیاده، رضوان منیری *، احمد خورشیدی، محمدعلی صبا، سید غلام عباس موسوی، مهدی صالحی صفحات 482-487
    سابقه و هدف
    انتروکوک مقاوم به ونکومایسین از پاتوژن های مهم بیمارستانی در جهان است. هدف از این مطالعه شناسایی شیوع انتروکوک مقاوم به ونکومایسین در سویه های انتروکوک جدا شده از سواب رکتال بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان و فاکتورهای خطر آن بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی از آبان 1390 تا فروردین 1391 در بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام پذیرفت. 156 نمونه سواب رکتال از بیماران بستری در سه بخش مراقبت ویژه جمع آوری گردید. نمونه ها از نظر وجود انتروکوک با انجام رنگ آمیزی گرم، تست های بیوشیمیایی مانند کاتالاز، هیدرولیز پیرولیدونیل بتا نفتیل آمید و ایجاد کلونی های سیاه رنگ روی بایل اسکولین آزید تایید هویت شدند. تست حساسیت آنتی بیوتیکی به روش کربی بایر برای تشخیص مقاومت انجام شد.
    نتایج
    شیوع انتروکوک مقاوم به ونکومایسین 58 مورد (43 درصد) بود. فنوتیپ VanA 79/3 درصد، VanB 17/2 درصد و VanC 3/5 درصد بود. بین ناقل VRE و مصرف آنتی بیوتیک ارتباط معنی دار مشاهده شد (037/0= P) و 8/94 درصد افراد با کلونیزاسیون انتروکوک های مقاوم به ونکومایسین سابقه مصرف آنتی بیوتیک داشتند و این ارتباط در مصرف 4-3 نوع آنتی بیوتیک (2/59 درصد) نسبت به 2-1 آنتی بیوتیک (4/35 درصد) (009/0= P) و با مدت زمان بستری در بیمارستان (009/0= P) ارتباط معنی داری نشان داد. بین کلونیزاسیون VRE و مصرف کورتون، وجود دیابت، سابقه بستری و نوع ICU ارتباط معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    فاکتورهای خطر کولونیزاسیون VRE در مطالعه حاضر، مصرف آنتی بیوتیک و مصرف 4-3 نوع آنتی بیوتیک و افزایش طول مدت بستری در بیمارستان بود.
    کلیدواژگان: انتروکوک مقاوم به ونکومایسین (VRE)، بخش مراقبت ویژه، رکتوم
  • یونس سلیمانی اصل، محمد زیبایی، فرزانه فیروزه* صفحات 488-494
    سابقه و هدف

    مقاومت به آنتی بوتیک های کینولونی معمولا متعاقب ایجاد جهش در ژن های gyrA و par C رخ می دهد. مقاومت وابسته به پلاسمید نسبت به کینولون ها به طور روزافزون در خانواده انتروباکتریاسه در جهان تعیین هویت می گردد. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین شیوع ژن qnr A در جدایه های اشریشیا کلی مقاوم به کینولون جدا شده از عفونت ادراری در شهرستان خرم آباد در سال 1391 بوده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی 140 جدایه اشریشیا کلی از نمونه ادرار جمع آوری شدند. جدایه ها جهت تعیین مقاومت به آنتی بیوتیک های نالیدیکسیک اسید و سیپروفلوکساسین به روش دیسک دیفیوژن مطابق با دستورالعمل استاندارد CLSI مورد غربال گری قرار گرفتند. هم چنین، واکنش PCR جهت بررسی حضور ژن qnrA در جدایه های مقاوم به کینولون مورد استفاده قرار گرفت.

    نتایج

    از 140 جدایه اشریشیا کلی، 116 جدایه (8/82 درصد) و 63 جدایه (43 درصد) به ترتیب نسبت به آنتی بیوتیک های نالیدیکسیک اسید و سیپروفلوکساسین مقاومت نشان دادند. نتایج نشان داد که 14 جدایه (1/12 درصد) از جدایه های مقاوم به نالیدیکسیک اسید و 9 جدایه (3/14 درصد) از جدایه های مقاوم به سیپروفلوکساسین دارای ژن qnrA بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که فراوانی ژن qnrA در میان جدایه های اشریشیا کلی مقاوم به کینولون در منطقه خرم آباد از میزان نسبتا بالایی برخوردار می باشد. لذا، لزوم بررسی های بیشتر با بهره گیری از تکنیک های دقیق مولکولی و اقدامات جدی پیشگیرانه را می طلبد.

    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، مقاومت وابسته به پلاسمید به کینولون ها، ژن qnrA، سیپروفلوکساسین، عفونت مجاری ادراری
  • محمد فرضی زاده *، هومان هاشمیان، زهرا عطرکار روشن صفحات 495-500
    سابقه و هدف
    آسپیراسیون جسم خارجی (Foreign body aspiration) در کودکان و به ویژه در بچه های 1 تا 3 سال شایع بوده و یک فوریت تهدیدکننده حیات است. این عارضه علت مرگ در 7 درصد کودکان زیر 4 سال می باشد. هدف از این پژوهش تعیین فراوانی نسبی یافته های شرح حال، معاینه فیزیکی و عکس قفسه سینه در کودکان دچار آسپیراسیون جسم خارجی مجاری تنفسی بستری در بیمارستان 17 شهریور رشت می باشد.
    مواد و روش ها
    از پرونده های تمامی کودکان بستری شده در بیمارستان 17 شهریور رشت از سال 1375 تا 1378 با تشخیص نهایی آسپیراسیون جسم خارجی، داده های مورد نیاز جمع آوری گردید.
    نتایج
    5/51 درصد کودکان مورد مطالعه 1 تا 3 ساله بوده و شایع ترین شکایت اصلی بیماران سرفه (34 درصد) و اشکال در تنفس (34 درصد) بود. در تاریخچه بیماری شک اولیه به آسپیراسیون جسم خارجی (78 درصد)، دیسترس تنفسی (74 درصد) و خفگی حین تغذیه (63 درصد) ب ود. شایع ترین یافته های معاینه فیزیکی، کاهش صدای یک طرفه (56 درصد) و رال (45 درصد) بود. شایع ترین یافته در عکس قفسه سینه، کدورت (34 درصد) و پرهوایی یک طرفه (32 درصد) بود. شایع ترین جسم خارجی یافته شده، تخم آفتابگردان (5/34 درصد) بود و نسبت قرارداشتن اجسام خارجی در برونش راست و چپ در کودکان زیر یک سال (40 درصد) برابر و در سنین دیگر در برونش راست بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس مطالعه حاضر، شرح حال و به ویژه شک اولیه به آسپیراسیون جسم خارجی و خفگی حین تغذیه با توجه به شیوع بالای آنها می توانند در تشخیص کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: آسپیراسیون، جسم خارجی، عکس قفسه سینه، کودکان، معاینه فیزیکی، شرح حال
  • مجید افضلی، مسعود میرزایی *، حسن سعادتی، سید سعید مظلومی محمودآبادی صفحات 501-511
    سابقه و هدف
    علی رغم اینکه سرطان پوست شایع ترین سرطان در ایران است، اما اپیدمیولو‍ژی آن در کشور به طور منظم مرور نشده و مطالعات انجام شده در این زمینه محدود و پراکنده است. هدف از این مطالعه مرور اپیدمیولوژی سرطان پوست و تغییرات روند زمانی بروز آن در ایران است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری نقلی از مقالات علمی موجود در پایگاه های ملی و بین المللی طی سال های90-1379 که به بررسی اپیدمیولوژی و عوامل خطر سرطان پوست پرداخته بودند، استفاده گردید. در مجموع 15 مقاله در پایگاه های ملی و 5 مقاله در پایگاه های دیگر، مورد بررسی قرار گرفت. در ضمن، از گزارشات کشوری نظام ثبت سرطان نیز استفاده شد.
    نتایج
    بر اساس گزارشات کشوری نظام ثبت سرطان در طی سال های 87-1382، میزان بروز اختصاصی سنی سرطان پوست در حال افزایش است؛ بیشترین و کمترین میزان بروز اختصاصی سنی به ترتیب در گروه های سنی 80-84 و 4-0 سال است. با وجود این که درصد ابتلا به سرطان پوست نسبت به کل سرطان ها از 7/15 به 1/13 درصد کاهش یافته است، ولی این سرطان هم چنان شایع ترین سرطان کشور می باشد. شایع ترین نوع مورفولوژیک آن، بازال سل کارسینوما بوده که در زنان میزان بروز آن از 9/75 به 9/65 درصد و در مردان از 69 به 1/59 درصد کاهش یافته است. صورت، سر و گردن محل های 92 درصد از موارد سرطان پوست بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان بروز بالای این بیماری و محدود بودن مطالعات انجام شده، پیشنهاد می گردد پژوهش های بیشتری در خصوص بررسی عوامل خطر، راهکار های پیشگیری و ارتقاء بقاء این سرطان انجام شود.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، سرطان پوست، روند، بروز
  • محمدرضا شریف، مسعود رنگرز *، علیرضا شریف صفحات 512-516
    سابقه و هدف
    لیشمانیاز گروهی از بیماری ها هستند که توسط تک یاخته های داخل سلولی لیشمانیا از طریق پشه های خاکی انتقال می یابند. لیشمانیاز احشایی (کالاازار) معمولا توسط لیشمانیا اینفانتوم و لیشمانیا تروپیکا در کودکان کمتر از 5 سال ساکن نواحی حوزه وسیع مدیترانه و از جمله ایران ایجاد می شود که همراه با مرگ و میر قابل توجهی است و در صورت عدم درمان 85 تا90 درصد کشندگی دارد.
    معرفی بیمار: بیمار پسر 18 ماهه از اهالی روستای نشلج از توابع شهرستان کاشان می باشد که از حدود 2 ماه قبل از پذیرش دچار تب های گهگاهی و با منشا نامشخص همراه رنگ پریدگی و کاهش اشتها بوده است. از یک هفته قبل از پذیرش دچار تب مداوم شده که در معاینه همراه اسپلنومگالی بود و در نهایت پس از بررسی های متعدد در 2 نوبت بستری بیمارستانی با تشخیص لیشمانیاز احشایی تحت درمان قرار گرفت و بیمار بهبود یافت.
    نتیجه گیری
    بیماری لیشمانیاز جلدی [سالک] در شهرستان کاشان یک بیماری اندمیک محسوب می گردد، ولی تاکنون موردی از لیشمانیاز احشایی در این شهرستان گزارش نشده بود. مورد گزارش شده اخیر اولین مورد بیماری در این منطقه است که با توجه به عوارض جدی در فرم احشایی بیماری، نیاز به پیگیری دقیق و شناسایی منابع و اشخاص آلوده و درمان آنها می باشد.
    کلیدواژگان: لیشمانیاز احشایی، کالاآزار، پشه ی خاکی
|
  • Sayyed Damoon Sadooghi Pages 413-421
    Background
    Colon cancer is the most common digestive cancer and also the fourth cause of cancer death around the world. On the other hand، many processes can be affected by electromagnetic fields and such fields may have different effects on cells. The aim of this study was to investigate the effect of low-frequency electromagnetic field on HT-29 cancer cell line.
    Materials And Methods
    HT-29 and L929 cell lines were cultured in RPMI medium containing fetal bovine serum and antibiotics. Cells were exposed to 50 Hz electromagnetic field with intensities of 50، 200 and 400 gauss for 3 hours. Growth، proliferation and morphological changes were photographed using an inverted microscope. MTT assay was used to quantify cell viability.
    Results
    Viability percent of HT-29 (81. 097±2. 703) and L929 (89. 375±3. 672) cell lines in the vicinity of electromagnetic field with intensity of 50 gauss was not significantly decreased compared to the control group. Viability percent of HT-29 (30. 807±4. 479) and L929 (35. 179±4. 137) cell lines in the vicinity of electromagnetic field with intensity of 200 gauss was significantly decreased compared to the control group. Moreover، viability percent of HT-29 (18. 391±3. 091) and L929 (23. 046±3. 513) cell lines in the vicinity of electromagnetic field with intensity of 400 gauss was significantly decreased compared to the control group.
    Conclusion
    Electromagnetic field with frequency of 50 Hz and intensities of 200 and 400 gauss has an inhibitory effect on the growth and proliferation as well as a cytotoxic effect on HT-29 and L929 cell lines.
    Keywords: HT, 29, Cancer, Electromagnetic field, MTT assay
  • Delavari, Dalimi-Asl *, Ghaffarifar, Sadraei Pages 422-428
    Background
    Cutaneous leishmaniasis is an endemic disease in some parts of Iran. The use of pentavalent antimony compounds as first therapeutic choice is associated with limitations and several adverse effects and complications. This study aimed to evaluate the effect of aloe-emodin on Leishmania major promastigote growth in vitro conditions and also the effect of aloe-emodin on induction of apoptosis in Leishmania major promastigotes.
    Materials And Methods
    In this experimental study، different concentrations (40، 80، 120 and 160 µg/ml) of aloe-emodin were tested in three different times (24، 48 and 72h) on Leishmania promastigotes and the IC50 was calculated by counting the number of parasites. The MTT (3- [4،5-dimethylthiazol-2-yl] -2،5 diphenyl tetrazolium bromide) assay was used to determine the percentage of live promastigotes after adding aloe-emodin. Apoptosis at three different concentrations (40، 80 and 120 µg/ml) was evaluated by flowcytometry and also the percentages of early and late apoptosis and necrosis were determined.
    Results
    Result showed that aloe-emodin has an inhibitory effect on the growth of Leishmania promastigotes. The IC50 value was 52. 79µg/ml. Moreover، the results of flowcytometry showed that aloe-emodin induced the early and late apoptosis in Leishmania promastigotes.
    Conclusion
    Aloe-emodin shows an antileishmanial effects in vitro condition and regarding its herbal origin، it can be tested as the new drug in vivo studies.
    Keywords: Leishmania major, Aloe, emodin, flow cytometry, Apoptosis, MTT
  • Morteza Piri *, Zahra Shahab, Maryam Sadat Shahin Pages 429-437
    Background
    Nitric oxide and mecamylamine have an important role in anxiety-like behavior. Determining the site of action in the brain and interaction between these agents need to be investigated. Therefore، this study aimed to investigate the possible interaction between mecamylamine and nitric oxide in dorsal hippocampus using the elevated plus-maze test of anxiety.
    Materials And Methods
    This experimental study was performed on 180 male NMRI mice. Mice were anaesthetized with ketamine and xylazine and two cannuale were inserted stereotaxically into the CA1 region of the dorsal hippocampus. All animals were allowed to recover for 1 week before the beginning of the behavioral testing. The elevated plus-maze was used to test the anxiety-like behavior.
    Results
    Bilateral intra-dorsal hippocampal injections of mecamylamine، L-arginine or L-NAME induced the anxiogenic effects. Intra-dorsal hippocampal injection of ineffective dose of mecamylamine before different doses of L-arginine or L-NAME potentiated the anxiogenic effects of L-arginine or L-NAME.
    Conclusion
    Results reveal that both nitric oxide and mecamylamine not only play a part in the modulation of anxiety in the dorsal hippocampus of mouse but also have demonstrated a complex interaction as well.
    Keywords: Mecamylamine, Nitric oxide, Anxiety, Dorsal hippocampus, Mouse
  • Forozan Mohammadi, Hosein Nikzad *, Mohsen Taghizadeh, Sayyed Alireza Moravveji Pages 438-446
    Background
    The aim of this study was to examine the effect of pumpkin extract regimen on testicular structure and serum biochemical parameters in cyclophosphamide (CP) -treated adult rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 40 adult male Wistar rats (250-300 g) were allocated into 4 groups (n=10). The first group (control) received a single-dose of saline (1 ml); the second group a single dose of CP (100 mg/kg body weight); the third and fourth group pumpkin extract (300 and 600 mg orally، respectively) for 6-week after CP. Histological and morphological structures of the testis، malondialdehyde (MDA)، reactive oxygen species (ROS)، the antioxidant and testosterone levels in serum were evaluated in different groups.
    Results
    Findings of this study showed that the number of germ cells and epithelium thickness in seminiferous tubules were decreased in the CP group compared to the control (P<0. 001). These variables increased in the pumpkin extract group compared to the CP group (P<0. 001). Pumpkin extract (300 and 600 mg/kg) increased the antioxidant and ROS levels in serum compared to the control and CP groups، respectively (P<0. 05).
    Conclusion
    Pumpkin extract (300 mg/kg) has an antioxidant activity and thus can reduce the adverse effects of CP in testis.
    Keywords: Pumpkin, Cyclophosphamide, Testis, Rat
  • Mohammad Ali Haghbin, Hosein Hakimzadeh, Mohammad Shaban Pages 447-452
    Background
    Endoscopic sinus surgery (ESS) is one of the procedures which need a clear surgical field. The purpose of this study was to compare the effects of propofol and isoflurane on depth of anaesthesia and blood loss during ESS.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study، 52 (36 males and 16 females) ESS candidates referred to the Shafa hospital in Kerman. One group received propofol and another group isoflurane. Mean arterial blood pressure (MAP)، depth of anaesthesia (DA) and total blood loss were recorded for patients in both groups.
    Results
    DA was decreased in both groups، but no significant correlation was observed between the two groups in DA، MAP and blood loss. Moreover، no significant difference was observed between the two groups in total blood loss. Blood pressure was decreased in both groups during surgery.
    Conclusion
    There is no significant difference between propofol and isoflurane in DA and decreasing blood loss during ESS. Therefore، we suggest the use of hypotensive anaesthetic agents during ESS.
    Keywords: Propofol, Isoflurane, Blood loss, Endoscopic sinus surgery, Depth of anesthesia
  • Mahyar Mokhtari, Mohammad Ebrahim Bahram *, Mohammad Javad Pourvaghar, Godarz Akasheh Pages 453-462
    Background
    Falling is a common serious medical condition that affects the health of elderly persons and increases the health care costs. It also can lead to physical، psychological، social، and economic outcomes and even death. Therefore، the present study aimed to examine the effect of Pilates training on psychological and social factors related to falling in elderly women in Shahrekord during 2011-2012.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study، 30 elderly women (age range، 70. 23±5. 9) referred to Farhikhtegan rehabilitation center in Shahrekord were randomly allocated into the experimental and control groups. To evaluate the psychological and social factors، Geriatric Depression Scale (GDS) and WHOQOL-BREF (WB) questionnaire were used، respectively. Then the experimental group received a 12-week Pilates training exercise.
    Results
    Results showed a significant difference between the two groups regarding the depression (P=0. 007) and quality of life in both the physical (P=0. 0001) and environmental (P=0. 017) dimensions.
    Conclusion
    Pilates training sessions can reduce the depression level and improve the quality of life in the elderly. It can therefore help them play a more significant role in the society and be more interactive in terms of social and cultural aspects.
    Keywords: Falling, Depression, Pilates training, Elderly, Quality of life
  • Mahdieh Arian, Rababeh Memarian *, Farveh Vakilian, Zahra Badiee Pages 463-470
    Background
    Thalassemia is an inherited blood disorder which despite treatment its clinical manifestations affect the patients'' quality of life. Therefore، psychological support and rehabilitation programs are needed to improve the quality of life in such patients. The purpose of this study was to evaluate the effect of an 8-week walking program on quality of life in patients with thalassemia major.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study، 61 patients with thalassemia major (18 years and older) were randomly divided into the experimental and control groups. Patients in the experimental group performed an 8-week walking program. Quality of life was assessed using the SF36 questionnaire before and after the intervention in both groups.
    Results
    Results showed significant improvements in quality of life in the experimental group compared with the control group after an 8-week regular walking program (P<0. 05).
    Conclusion
    An 8-week walking program has a positive effect on the quality of life in thalassemia major patients and a walking program designed for such patients is recommended to enhance their quality of life.
    Keywords: Walking, Quality of life, Thalassemia
  • Soheila Talee-Baktash *, Hasan Yaghoubi, Rahim Yousefi Pages 471-481
    Background
    Cognitive structures organize the thought and behavior of the person. When the deepest cognitive schemas are activated، people experience the high levels of emotions. It has been proved that emotion regulation plays an important role in adaptation to the stressful life events. Therefore، this study aimed to compare the early maladaptive schemas and cognitive emotion regulation strategies in obsessive-compulsive disorder (OCD) patients and healthy people.
    Materials And Methods
    In this causal-comparative (ex-post facto) study، 60 OCD patients and 60 healthy people were selected by purposive sampling.
    Results
    Results showed no significant difference between the early maladaptive schemas and cognitive emotion regulation strategies in OCD patients and healthy people; OCD patients received the higher scores in early maladaptive schemas. Moreover، results indicated that OCD patients facing the negative life events use the cognitive emotion of regulation negative strategies، but healthy people use the cognitive emotion regulation positive strategies. No significant difference was seen between the males and females in using the early maladaptive schemas and cognitive emotion regulation strategies.
    Conclusion
    OCD patients have higher levels of early maladaptive schemas; in facing the negative life events، they use the cognitive emotion regulation maladaptive and negative strategies.
    Keywords: Early maladaptive schemas, Cognitive emotion regulation, Obsessive, compulsive disorder
  • Seyyedeh Marzyeh Jabbari, Shiade, Rezvan Moniri *, Ahmad Khorshidi, Mohammad Ali Saba, Sayyed Gholam Abbas Mousavi, Mehdi Salehi Pages 482-487
    Background
    Vancomycin-resistant enterococci (VRE) are the important nosocomial pathogens worldwide. The aim of this study was to identify the prevalence of VRE strains in fecal samples isolated from ICU patients and the associated risk factors.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، 156 fecal samples were collected from three sectors of ICU at Kashan Shahid-Beheshti hospital from November 2011 to April 2012. Enterococci were detected in samples using the Gram stain and biochemical tests such as catalase reaction، pyrro- lidonyl arylamidase (PYR) and hydrolyze bile esculin. Antibiotic sensitivity test was done by Kirby-Bauer method for the detection of phenotypic resistance.
    Results
    Fifty-eight out of 135 (43%) patients were colonized with VRE. Van A، B and C phenotypes were 79. 3%، 17. 2% and 3. 5%، respectively. Ninety-four percent of VRE-positive patients had used antibiotics (P=0. 037). VRE colonization was associated with the use of 3-4 types of antibiotics (59. 2%) and 1-2 types of antibiotics (35. 4%; P=0. 009) and also with prolonged hospitalization. Moreover، no significant association was seen between VRE colonization and the use of corticosteroids، diabetes، history of hospitalization and the type of diseases.
    Conclusion
    The risk factors for VRE colonization were the use of antibiotics، especially using 3-4 types of antibiotics and prolonged hospitalization.
    Keywords: Vancomycin, resistant entroccocus, ICU, Rectum
  • Yuonos Soleimani-Asl, Mohammad Zibaei, Farzaneh Firoozeh Pages 488-494
    Background

    Quinolone-resistance in Escherichia coli is ordinarily associated with mutations in the gyrA and parC genes. Plasmid-mediated quinolone resistance (PMQR) was increasingly identified in Enterobacteriaceae family worldwide. The aim of this study was to determine the prevalence of qnrA gene among quinolone-resistant E. coli isolates in Khorram Abad، Iran.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study، one-hundred forty E. coli isolates were collected from urine samples of the patients. Isolates were screened for ciprofloxacin and nalidixic acid resistance using disk diffusion method according to clinical and laboratory standards institute (CLSI) guidelines. Moreover، PCR was used to evaluate the presence of qnrA gene in quinolone-resistant isolates.

    Results

    One-hundred sixteen (82. 8%) and 63 (43%) out of 140 E. coli isolates showed resistance to nalidixic acid and ciprofloxacin، respectively. The results showed that 14 (12. 1%) nalidixic acid- resistant and 9 (14. 3%) ciprofloxacin-resistant isolates were positive for qnrA gene.

    Conclusion

    The identification of qnrA gene among quinolone-resistant E. coli isolates shows that the emergence of PMQR in this region requires serious preventive measures.

    Keywords: Escherichia coli, PMQR, qnrA, Ciprofloxacin, Urinary tract infection
  • Mohammad Farzizadeh *, Homan Hashemian, Zahra Atrkar-Roshan Pages 495-500
    Background
    Foreign body aspiration (FBA)، as a life-threatening emergency، is a common problem in children especially in 1-3 year old age group. FBA is one of the leading causes of death in the 7% of children under 4 years. The purpose of this study was to evaluate the clinical and radiographic findings of foreign body aspiration in children admitted to 17- Shahrivar hospital in Rash.
    Materials And Methods
    In this study، the required data were collected from the medical records of all children with FBA hospitalized in 17- Shahrivar hospital (Rasht، Iran).
    Results
    Fifty-one percent of the children were 1-3 years and the most common complaints of patients were cough (34%) and respiratory distress (34%). In patients'' history records، initial suspicion to aspiration was 78%، respiratory distress، 65% and choking، 63%. Common physical examination findings were unilateral decreased pulmonary sound (65%) and rales (45%). The most common findings in CXR were consolidation (34%) and unilateral air trapping (32%). The most frequent foreign body was sunflower seed (34. 5%). The ratio of foreign body in the right and left bronchi was equal in children under 1 year old (40%) and was more in right bronchi in older children.
    Conclusion
    Considering the high prevalence of aspiration and choking، initial suspicion to them and history records can be helpful in diagnosis.
    Keywords: Aspiration, Foreign body, Chest x, ray, Children, Physical examination, History records
  • Majid Afzali, Masoud Mirzaei *, Hossein Saadati, Seyyed Saeed Mazloomi-Mahmood-Abadi Pages 501-511
    Background
    Skin cancer is the most prevalent cancer in Iran. However، its epidemiology has not been completely reviewed and limited research has been undertaken in this area. This study aimed to review the skin cancer epidemiology and changes in its trends in Iran over the last decade.
    Materials And Methods
    In this study، articles from national and international scientific databases published during 2000-2011 on epidemiology and risk factors of skin cancer were systematically reviewed. In total، 15 articles from national databases and five articles from other databases were selected; reports from the national cancer registry were also reviewed.
    Results
    According to the national cancer registry reports since 2003 to 2008، age-standardized incidence rate for skin cancer increased significantly; the highest and lowest age-standardized incidence rates were observed in the 80-84 and 0-4 age groups، respectively. Although the percentage of cases with skin cancer to all cancers declined from 15. 8% to 13. 1% over the period، skin cancer still has the highest prevalence among all cancers in Iran. The most common morphologic form of skin cancer in Iran is basal cell carcinoma; its incidence rates in women and men decreased from 75. 9% to 65. 9% and 69% to 59. 1%، respectively. Face، head and neck were the most common sites for skin cancer in 92% of the cases.
    Conclusion
    Considering the increasing incidence of skin cancer and limited research done in this area in Iran، further studies are needed to investigate the risk factors، prevention strategies and survival for this cancer.
    Keywords: Epidemiology, Skin cancer, Trend, Incidence
  • Mohammad Reza Sharif, Masoud Rangraz *, Alireza Sharif Pages 512-516
    Background
    Leishmaniasis is a group of diseases caused by the intracellular protozoa of the genus Leishmania which are transmitted by sand flies. Visceral leishmaniasis (Kala-azar) is usually caused by Leishmania infantum and Leishmania tropica in children less than 5 years of age living in large areas of the Mediterranean basin، including Iran. Such disease accompanied by significant morbidity and mortality; if not treated it would have a mortality of 85-90%. Case Report: The patient is an 18-month-old boy from the Nashalj village in Kashan، Iran، who suffered from occasional fevers of unknown origin، associated with pallor and decreased appetite since 2 months before admission. One week before the admission، he had persistent fever which was associated with splenomegaly and finally during the disease follow-up and after the two hospitalizations، the diagnosis of visceral leishmaniasis was established and he was fully recovered.
    Conclusion
    Cutaneous leishmaniasis (salak) is considered to be an endemic disease in Kashan، but so far no cases of visceral leishmaniasis have been reported in this city. This case is the first case of the disease in the region and considering the serious complications and mortality of the visceral form of the disease، careful follow-up is needed to detect the contaminated people or resources and to properly treat them.
    Keywords: Visceral leishmaniasis, Kala, azar, Sand fly