فهرست مطالب

پیاورد سلامت - سال هفتم شماره 5 (آذر و دی 1392)

مجله پیاورد سلامت
سال هفتم شماره 5 (آذر و دی 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهره سهرابی *، زهرا مجیدی صفحات 376-388
    زمینه و هدف
    اولین گام اساسی در تدوین برنامه های ارتقای کیفیت، شناخت ادراکات و انتظارات مشتریان خدمت از کیفیت خدمات، تعیین شکاف و اتخاذ راهکارهایی برای رفع این شکاف است. پژوهش حاضر با هدف تعیین شکاف کیفیت خدمات آموزشی از دیدگاه مدیران آموزشی، اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی مقطعی در میان دانشجویان، اعضای هیات علمی و مدیران آموزشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. 384 نفر دانشجو، 384 نفر استاد و 83 مدیر با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه پنج بعدی SERVQUAL بود. با استفاده از این پرسشنامه ادراک پاسخگویان از وضع موجود و انتظارات آنها از وضع مطلوب کیفیت خدمات آموزشی تعیین شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS18 و آزمونهای آنالیز واریانس یکطرفه صورت گرفت.
    یافته ها
    در هر پنج بعد خدمت و ابعاد، شکاف کیفیت وجود دارد. در میان هر سه گروه دانشجویان، استادان و مدیران بیشترین میانگین شکاف کیفیت مربوط به بعد پاسخگویی بترتیب(1/42-، 1/17-، 1/09-) و کمترین میانگین شکاف مربوط به بعد اطمینان بترتیب(1/07-، 0/87-، 0/77-) بود.
    نتیجه گیری
    انتظارات دانشجویان، استادان و مدیران فراتر از ادراک آنها از وضعیت موجود است و در هیچکدام از ابعاد خدمت، انتظارات آنها برآورده نشده است. برنامه ریزی بهتر در خدمت رسانی و افزایش مهارتها، بعنوان راهکارهایی برای کاهش شکاف کیفیت خدمات آموزشی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: شکاف، کیفیت، خدمات آموزشی، دانشجویان، اعضای هیات علمی، مدیر آموزشی
  • مینو نجفی، فاطمه کشمیری، مریم نجفی، ماندانا شیرازی صفحات 389-398
    زمینه و هدف
    مشارکت درون و بین گروه های مراقبت سلامت، ارائه خدمات موثر را تسهیل می کند. راهبرد اصلی در ارائه خدمات مراقبت از سلامت موثر، بر همکاری و کار گروهی تاکید می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی روایی و پایایی ابزار (T-TAQ) جهت سنجش نگرش کار گروهی در ایران انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه پیمایشی و مقطعی در سال 1391 انجام گردید. بررسی روایی محتوایی و صوری با استفاده از روش دلفی با حضور 11 نفر از متخصص ین در دو نوبت انجام شد. همچنین روایی خارجی با استفاده از رویکرد ترجمه و باز ترجمه صورت گرفت. بررسی پایایی ابزار با استفاده از رویکر د آزمون- باز آزمون انجام شد. جامعه پژوهش 67 نفر دانشجوی سال آخر پزشکی و پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به مطالعه وارد شدند. ابزار (T-TAQ) دارای 30 سوال در پنج حیطه می باشد. داده ها با استفاده از نرم افزار13 SPSS م ورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    روایی خارجی، صوری و محتوایی مورد تایید صاحبنظران در ایران قرار گرفت. نتایج مربوط به پایایی نیز با استفاده از آلفای کرونباخ 0/8 و 0/8=ICC محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که روایی و پایایی ابزار (T-TAQ) در ایران به اثبات رسید، می توان از آن به منظور بررسی نگرش به کار گروهی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کارگروهی، روایی، پایایی، سنجش نگرش
  • محمدرضا امیراسماعیلی، محمود نکویی مقدم، محمود موسی زاده *، فاطمه اسماعیلی، محبوبه میرتاج الدینی صفحات 399-409
    زمینه و هدف
    پزشکی دفاعی یک مشکل بالقوه اجتماعی است که می تواند عواقبی را برای بهداشت عمومی از نظر کیفیت مراقبت های فردی و هدر دادن منابع محدود سلامت به همراه داشته باشد. در این مطالعه فراوانی رفتارهای پزشکی دفاعی مثبت و منفی در بین پزشکان عمومی شهر کرمان مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی در بین پزشکان عمومی شهر کرمان انجام گرفت. حجم نمونه 100 نفر و ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود. داده های پرسشنامه در نرم افزار 20 SPSS جمع آوری گردید و با استفاده از آمار توصیفی مانند درصد، فراوانی و میانگین و آمار تحلیلی شامل آزمونهای کای دو و تی تست آنالیز شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 100 نفر پزشک عمومی بررسی شدند. فراوانی رفتار پزشکی دفاعی مثبت و منفی به ترتیب 99 و 47 درصد گزارش شد. همچنین رفتار پزشکی دفاعی مثبت در مردها بیشتر از زنها(100 در برابر 97/2 درصد) و بالعکس رفتار پزشکی دفاعی منفی در زنها بیشتر از مردها(52/8 در برابر 43/8 درصد) دیده شد. شرح جزئیات بیشتر در مورد مصرف صحیح و به موقع داروها و اجتناب از تجویز روش های مخاطره آمیزی که در عین حال برای بیماران سودمند می باشند، به ترتیب بیشترین فراوانی را در بین رفتارهای پزشکی دفاعی مثبت و منفی به خود اختصاص دادند.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد فراوانی پزشکی دفاعی در جمعیت مورد مطالعه بالا و رایج است. لذا پیشنهاد می شود آموزش های مرتبط با رفع این پدیده به پزشکان داده شود.
    کلیدواژگان: پزشکی دفاعی، پزشکان عمومی، فراوانی
  • آرزو راستی، مهرناز گرانمایه، حمیدرضا شاه محمدی، رضا غلام نژاد جعفری، فاطمه نیازی، سمانه شعبانی، رویا شریفیان، یوسف عرفانی صفحات 410-420
    زمینه و هدف
    تشخیص به موقع بارداری به منظور پیشگیری از آسیبهای دوران جنینی که در اثر مصرف برخی داروها و رفتارهای پرخطر ایجاد می شوند ضروری است. هدف از این مطالعه مقایسه حساسیت و ویژگی کیتهای لاتکس اگلوتیناسیون با روش ایمونوآنزیماتیک سریع به عنوان استاندارد طلایی در تشخیص بارداری است.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی مقطعی نمونه ی ادرار و سرم از 390 نفر از خانم های مراجعه کننده به منظور تشخیص بارداری به مراکز بهداشتی درمانی جمع آوری شد و حساسیت و ویژگی نتایج آزمایشهای کیفی ادرار(لاتکس اگلوتیناسیون و ممانعت از لاتکس اگلوتیناسیون) در مقایسه با روش ایمونوآنزیماتیک سرم در تشخیص بارداری محاسبه گردید و اطلاعات وارد شده در نرم افزار Spss با بکارگیری آزمونهای کای دو، کرامر و محاسبه ضریب همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    حساسیت آزمایش لاتکس اگلوتیناسیون مستقیم 82/05% و در آزمایش ممانعت از لاتکس اگلوتیناسیون 81/2% و ویژگی هر دو روش در مقایسه روش ایمونوآنزیماتیک، 99/27% می باشد. همبستگی توافقی بین تست لاتکس اگلوتیناسیون مستقیم و ممانعت از لاتکس اگلوتیناسیون با روش ایمونوآنزیماتیک به ترتیب 0/859 و 0/853 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    امکان بروز نتایج منفی کاذب در تست لاتکس آگلوتیناسیون مستقیم کمتر و امکان بروز نتایج مثبت کاذب در هر دو روش کیفی برابر است، با توجه به اینکه امکان بروز نتایج منفی کاذب در آزمایش های کیفی نسبت به روش ایمونوآنزیماتیک بیشتر می باشد، تائید نتایج آزمایشهای کیفی منفی با روش های حساس تر نظیر ایمونوآنزیماتیک ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تشخیص بارداری، هورمون گنادو تروپین انسانی، روش های کیفی ادرار، روش ایمونوآنزیماتیک
  • حمید آسایش، مصطفی قربانی *، افسانه برقعی، عزیز رضا پور، یونس محمدی، مرتضی منصوریان، فریدون جهانگیر، مهدی نوروزی صفحات 421-431
    زمینه و هدف
    در بسیاری از برنامه های ترجمه دانش اظهارات خود پژوهشگران مبنای سنجش فعالیت شان می باشد. این مطالعه با هدف بررسی اعتبار خودارزیابی محققین دانشگاه علوم پزشکی گلستان از عملکردشان در زمینه ترجمه دانش و عوامل موثر بر «امتیاز خودارزیابی محققین» انجام شد.
    روش بررسی
    در این تحقیق پرسشنامه معتبر و پایا در زمینه ترجمان دانش توسط 40 محقق دانشگاه علوم پزشکی گلستان تکمیل گردید. در این پرسشنامه، از محققان خواسته می شد تا به فعالیت ترجمه دانش خود در مورد یک طرح مشخص اتمام یافته امتیازی از صفر تا 10 بدهند. تحلیل آماری با استفاده از آزمون تی زوجی و ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون خطی صورت پذیرفت.
    یافته ها
    میانگین امتیاز فعالیت ترجمه محققین و میانگین امتیاز خودارزیابی آنان بترتیب 3/52 و 5/47 بود که این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار بود(0/001>P). همبستگی پیرسون بین فعالیت ذکر شده و امتیاز خودارزیابی 0/73 بود. متغیرهای موثر و معنی دار بر امتیاز خودارزیابی در مدل رگرسیونی جنسیت مرد، داشتن مسئولیت اجرایی و درصد زمان اختصاص داده به پژوهش بود و متغیرهای موثر برامتیاز میزان فعالیت جنسیت مرد، نوع پژوهش(پژوهش های علوم بالینی در مقایسه با علوم پایه) و زمان اختصاص داده به پژوهش بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه فعلی نشان داد، پژوهشگران میزان فعالیت های ترجمه دانش خود را بیشتر برآورد می نمایند، لذا به نظر می رسد در نظر گرفتن راهکارهایی نظیر آموزش در مورد مفاهیم و فعالیت های ترجمه دانش می تواند خلاء بین پژوهش و تولید دانش را پر نماید.
    کلیدواژگان: ترجمه دانش، خوارزیابی، محققین
  • سید جواد قاضی میرسعید، محیا میرزایی، الهام حق شناس، حسین درگاهی * صفحات 432-446
    زمینه و هدف

    امروزه نظام مراقبت سلامت نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان با چالش توزیع نامناسب نیروی انسانی متخصص روبروست. به همین جهت این مطالعه با هدف تعیین وضعیت توزیع نیروی انسانی متخصص در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.

    روش بررسی

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که با روش مقطعی در چهار بیمارستان عمومی و تخصصی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. ابزار گردآوری داده ها برگه جمع آوری اطلاعات مربوط به تعیین تعداد نیروی انسانی متخصص در بخش های مختلف بود. پس از جمع آوری داده ها، تفاوت تعداد نیرو در بخش های مختلف بیمارستان ها در مقایسه با دستورالعمل وزارت بهداشت تعیین شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل گردید.

    یافته ها

    بیمارستان های مورد مطالعه به جز بیمارستان امام خمینی(ره) با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند. همچنین در بیشتر بخش های بیمارستان ها توزیع نیروی انسانی مناسب، منطبق با دستورالعمل وزارت بهداشت وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد توزیع نیروی انسانی در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران از مدل خاصی پیروی نمی کند و این امر بیشتر تحت تاثیر بخشنامه ها و دستورالعمل های وزارتی است. لذا، پیشنهاد می شود مدل برنامه ریزی نیروی انسانی با توجه به اجزاء نظام سلامت طراحی و اجرا شود.

    کلیدواژگان: توزیع نیروی انسانی، نظام سلامت، بیمارستان
  • مرجان قاضی سعیدی، رضا صفدری، رویا شریفیان، نیلوفر محمدزاده* صفحات 447-456
    زمینه و هدف

    اگر طراحی سیستم های اطلاعاتی نامناسب باشد اثرات منفی بر کارایی و کیفیت مراقبت بیمار خواهد داشت. به همین دلیل بسیار مهم است که سیستم های اطلاعاتی مورد ارزیابی قرار گیرند. هدف اصلی این مطالعه نیز بررسی دیدگاه پزشکان و پرستاران در زمینه ارزیابی سیستم اطلاعات بیمارستانی و شناسایی معیارهای ارزیابی موثر بر استفاده این کاربران و رضایت آنان از سیستم اطلاعات بیمارستانی می باشد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی می باشد که بصورت مقطعی در بیمارستانهای عمومی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1391 انجام شد. ابزار اصلی این پژوهش پرسشنامه ای است که از طریق بررسی مقالات مرتبط در پایگاه های داده Iranmedex، Magiran، SID، PubMed، Science direct، Google scholar و نظرسنجی با متخصصان تدوین شد. جهت تعیین روایی، پرسشنامه در اختیار پنج نفر از اساتید صاحب نظر در حوزه فناوری اطلاعات توزیع شد. یافته های حاصل از پرسشنامه ها به کمک نرم افزار 17 Spss مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    از دید جامعه پژوهش سیستم های اطلاعات در نیمی از بیمارستانهای مورد بررسی بطور میانگین دارای قابلیت 30 تا 60 درصد در زمینه مدیریت دستورات می باشد. همچنین کاربران در تمامی بیمارستانهای مورد بررسی با درصدی بالای 43 درصد موافق سهولت کاربری سیستم در محورهای مورد بررسی بودند.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش حاضر برای بهبود وضعیت موجود و حرکت به سمت وضعیت مطلوب پیشنهاد می شود در طراحی سیستم های اطلاعات بیمارستانی نیازهای همه کاربران مدنظر قرارگیرد و سیستم تاحد امکان با سطح مهارت و دانش کاربران سازگاری داشته باشد.

    کلیدواژگان: ارزیابی، سیستم اطلاعات بیمارستانی، کاربر، پزشک، پرستار
  • محمدهیوا عبدخدا *، محمدرضا علی بیگ، آغافاطمه حسینی، سامان راوند، مسعود محمدی، جواد زارعی صفحات 457-467
    زمینه و هدف
    جنبش دسترسی آزاد نهضت نوظهوری در ارتباطات علمی است که نیازمندان اطلاعاتی برای دسترسی به یافته های علمی محدودیتی ندارند و هزینه ای پرداخت نمی کنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان آشنایی و نگرش اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به جنبش دسترسی آزاد به اطلاعات علمی انجام شد.
    روش بررسی
    روش پژوهش پیمایشی از نوع توصیفی بود. جامعه مورد پژوهش اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند که 163 نفر از آن ها با روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه بود که روایی و پایایی آن سنجیده شد. داده ها پس از گردآوری و تحلیل به وسیله روش های آماری توصیفی و استنباطی و نرم افزار SPSS تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد در مجموع 50 درصد(83 نفر) از جامعه با جنبش دسترسی آزاد به اطلاعات علمی آشنایی متوسط و متوسط به بالا دارند. میزان آشنایی جامعه با روش های دسترسی آزاد به اطلاعات علمی نیز در حد متوسط است. بیش از 70 درصد(114 نفر) از جامعه نسبت به جنبش دسترسی آزاد به اطلاعات علمی نگرش مثبت دارند.
    نتیجه گیری
    میزان آشنایی اعضای هیات علمی با جنبش دسترسی آزاد نسبتا پایین است، اما یافته ها نشان می دهد بعد از آگاهی رسانی کلی در این خصوص به آن ها، نگرش اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به جنبش دسترسی آزاد به اطلاعات علمی مثبت است. بنابراین جنبش دسترسی آزاد به اطلاعات علمی می تواند جایگزین مناسبی در روش های ارتباط علمی باشد.
    کلیدواژگان: نگرش، دسترسی آزاد به اطلاعات علمی، ارتباطات علمی، اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
|
  • Zohreh Sohrabi *, Zahra Majidi Pages 376-388
    Background And Aim
    Recognition of expectations and perceptions of customers is essential for quality improvement. The aim of this study was to determine the quality gap of educational services in the viewpoints of Tehran University of Medical Sciences (TUMS) educational administrators، faculty members and medical students.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was carried out at TUMS in 2012 among educational administrators، faculty members and students of medicine. A total of 384 students، 384 faculty members and 83 administrators were selected randomly. The five-dimensional SERVQUAL questionnaire was applied for data collection. The educational services quality gap was determined based on the differences between administrators، faculty members and students΄ perceptions and expectations. Descriptive and analytic (one-way ANOVA) statistics were performed using SPSS v. 18.
    Results
    The results show that there is a negative quality in all five dimensions of educational services quality. Among all three groups of students، faculty members and administrators، the maximum means of quality gap pertained the dimension of “responsiveness” (-1. 42،-1. 17،-1. 09، respectively); the minimum figures، however، were related to “confidence” (-1. 07،-0. 87،-0. 77، respectively).
    Conclusion
    In all aspects، students، faculty members and administrators’ expectations were higher than their perception of the current situation. To reduce the gap، it is recommended that attention be paid to all aspects of service quality، particularly to the responsiveness dimension. Also، better planning to serve employees and enhancing their communication skills are suggested as ways to reduce the educational services quality gap.
    Keywords: Gap, Quality, Educational Services, Students, Faculty Members, Educational Administrators
  • Minoo Najafi, Fatemeh Keshmiri, Maryam Najafi, Mandana Shirazi Pages 389-398
    Background And Aim
    Collaboration within and between healthcare teams facilitates effective healthcare provision. Fundamental strategies in effective healthcare services focus on collaboration and teamwork. This study was an attempt to assess reliability and validity of Team STEPPS Teamwork Attitudes Questionnaire (T-TAQ) in Iranian context.
    Materials And Methods
    This cross-sectional survey was conducted in Iran in 2012. Delphi method was applied and the questionnaire was submitted to 11 experts in 2 rounds to determine its face and content validity. Besides، it was translated and back translated to determine external validity. To estimate the reliability of the instrument، test-retest method was used. A sample of 67 medical and nursing senior students was stratified from Tehran University of Medical Sciences (TUMS). T-TAQ is a questionnaire having 30 questions in 5 themes. The obtained data were analyzed by SPSS13.
    Results
    The content، face and external validity of the tool were approved by Iranian experts. Meanwhile، applying Cronbach''s alpha، total reliability was estimated to be 0. 80; moreover، the ICC turned out to be 0. 8.
    Conclusion
    Since the validity and reliability of this instrument are confirmed in an Iranian context، it can be used to measure attitude regarding teamwork in this context.
    Keywords: Teamwork, Assessment of Attitude, Validity, Reliability
  • Mohammadreza Amiresmaili, Mahmood Nekoueimoghadam, Mahmood Moosazadeh *, Fatemeh Esmaili, Mahboobeh Mirtajeddini Pages 399-409
    Background And Aim
    Defensive medicine is a potential social problem which can bring about consequences for public health regarding the quality of personal care and wastage of limited health resources. In this study، the frequency of positive and negative defensive medicine behaviors was examined among general practitioners of Kerman city.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted among general practitioners in the city of Kerman. As data collection instrument، a questionnaire was given to a sample of 100 subjects. The obtained data were entered into SPSS 20 and analyzed using such descriptive statistics as frequency percentage and mean، and applying analytical tests such as chi-square and t-test.
    Results
    In this research، 100 general practitioners were studied. The frequency of positive and negative defensive medicine behavior was 99% and 47%، respectively. Besides، the positive defensive medicine behavior in men was more than that in women (100% vs. 97. 2%); on the contrary، the negative defensive medicine behavior in women was more than that in men (52. 8% vs. 43. 8%). Explaining in more detail about taking medicines properly and on time and avoiding the prescription of risky behaviors which might be useful to patients had the highest frequency among positive and negative defensive medicine behaviors، respectively.
    Conclusion
    The present study showed that the frequency of defensive medicine was high in the studied population and that the application of factors related to this phenomenon by the participants of the present study was prevalent.
    Keywords: Defensive Medicine, General Practitioners, Frequency
  • Arezoo Rasti, Mehrnaz Geranmayeh, Hamid Reza Shah Mohammadi, Reza Golam Nejad Jafari, Fatemeh Niazi, Samaneh Shabani, Roya Sharifian, Yousef Erfani Pages 410-420
    Background And Aim
    Early diagnosis of pregnancy is very important to prevent fetal damage due to specific drug consumption and high-risk behaviors. The objective of this study was to compare the sensitivity and specificity of quantitative agglutination pregnancy tests in urine and rapid β hCG immunoenzymatic assay test in serum as a gold standard.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed among 390 women who referred to healthcare centers where their urine samples were tested with latex agglutination (direct agglutination and agglutination inhibition) and the results were compared with rapid β hCG immunoenzymatic assay test in serum as a gold standard.
    Results
    The sensitivity of direct agglutination (82. 05 %) was more than that of agglutination inhibition (81. 2 %)، but the specificity of the tests were equal (99. 27 %). The agreement coefficients between direct agglutination and agglutination inhibition on the one hand and rapid β HCG immunoenzymatic assay on the other were 0. 859 and 0. 853، respectively.
    Conclusion
    The possibility of negative results in direct agglutination is more than that of agglutination inhibition، but the specificity of both qualitative tests is equal. Besides، both tests may have an equal possibility of false positive results. Since the occurrence of false negative results in qualitative tests is higher than that in serum gold standard، the negative results of such tests should be confirmed with more sensitive methods such as rapid β hCG immunoenzymatic assay.
    Keywords: Pregnancy Detection, Urine Qualitative Tests, hCG, Enzyme Immune Assay
  • Hamid Asayesh, Mostafa Qorbani *, Afsaneh Borghei, Aziz Rezapour, Younes Mohammadi, Morteza Mansourian, Fereydoon Jahahgir, Mehdi Noroozi Pages 421-431
    Background And Aim
    In several KT plans the researcher self evaluation is basis of researchers KT activities measurement so the aim of this study was the validity of researchers self assessment about their own activities in KT.
    Materials And Methods
    The valid and reliable questionnaire was filled by 40 Golestan University of Medical Sciences researchers. In this questionnaire researchers were asked to give a score from 0 to 10 for their own activities in KT in a finished special project. Statistical analysis was performed using pair T test and Pearson correlation coefficient. The linear regression was used for assessing the effect of influential factors on KT self evaluation and activity scores.
    Results
    The mean score of researchers KT activity and self evaluation was 3.52 and 5.47 respectively which this difference was statistically significant (P<0.01). The correlation coefficient between researchers'' activity and self evaluation score was 0.73 which is an indicator of good correlation. The influential factors on researchers'' KT self evaluation score in regression model was male gender، having administrative responsibility and percent of total time allocated to research and the influential factors on researchers'' KT activities score in regression model was male gender، type of research (clinical sciences research compared to basic sciences) and percent of total time allocated to research.
    Conclusion
    The results of this study shows that researchers overestimate their own activities in KT so adopting strategies like education about KT concepts and activities for increasing researchers knowledge and perception can fill research and action gap.
    Keywords: Knowledge Translation, Self Evaluation, Researchers
  • Seyed Javad Ghazi Mirsaeid, Mahya Mirzaie, Elham Haghshenas, Hossein Dargahi Pages 432-446
    Background And Aim

    Today، healthcare system is exposed to inappropriate human resources distribution challenges in all over the world. So far there is not an appropriate policy for human resources distribution in Iran. This deficiency may cause several problems for providing healthcare services. This research was aimed to determine the situation of human resources distribution among Tehran University Of Medical Sciences (TUMS) Hospitals.

    Materials And Methods

    This is a cross-sectional definitive study induced in four general and special TUMS hospitals. The research tool was a checklist that determine the number of nurses، paraclinic and supportive employees and finally the decrease and increased of the human resources among the departments of the hospitals regarding Iranian Ministry of Health (MOH) issues. The data was collected and analyzed by SPSS software and determined the differences between current situation in accordance to MOH issues.

    Results

    We observed the deficiency of human resources among all studied hospitals. Also the distribution of human resources among most of the hospitals departments was not coordinated with MOH issues.

    Conclusion

    It seems the distribution of human resources among Iranian healthcare system is not followed by a special model. Therefore، we suggest the model of health human resources planning should be determined and related by information، providers، services، education and policy as healthcare system factors and overlapping of these factors.

    Keywords: Human Resources Distribution, Healthcare, Hospital
  • Marjan Ghazi Saeedi, Reza Safdari, Roya Sharifian, Niloofar Mohammadzadeh Pages 447-456
    Background And Aim

    If the evaluation is done from the perspective of users، Successful development of measures and features related to use and implementation of hospital information system and identify areas that need further consideration is to be provided. The main purpose of this study was assessment the views of physicians and nurses of hospital information system; identify the effective criteria for the use of it and their satisfaction.

    Materials And Methods

    Present research is a descriptive cross-sectional study and was applied in public- education hospitals of Tehran University of Medical Sciences in 2012- 2013. The main tool was a questionnaire prepared by reviewing relevant literature in databases Iranmedex، Magiran، SID، PubMed، Science direct، Google scholar، and surveys by experts. In order to determine the validity، a questionnaire was distributed among 5 experts in the area of ​​information technology. After completion of the questionnaires، results were analyzed using software SPSS17.

    Results

    Information systems in half of the hospitals surveyed from the perspective of research community have an average of 30 - 60 percent capabilities in order management. Also users in all surveyed hospitals with more than 43 % agree the ease of using hospital systems.

    Conclusion

    User satisfaction is a guarantee for the implementation of information system. To improve the situation and move towards the ideal condition we suggest users needs in hospital information systems should be considered. Also design and system should be Compatible with the skills and knowledge of users as possible.

    Keywords: Evaluation, Hospital Information Systems, The User, Physician, Nurse
  • Mohammadhiwa Abdekhoda *, Moahmmadreza Alibeyk, Agha Fateme Hossini, Saman Ravand, Masoud Mohammadi, Javad Zarie Pages 457-467
    Background And Aim
    Open access to scientific information is a new paradigm in scientific communication that facilitates access to research. This study was carried out to identify Tehran University of medical science faculties members’ familiarities with Open access and to survey their attitude about it.
    Materials And Methods
    A descriptive survey method was applied. The study population consisted of 163 members of Tehran University of Medical Sciences. Data gathering tool was questionnaires that its validity and reliability was confirmed. Data was collected and analyzed by SPSS software and descriptive statistic methods.
    Results
    Results show that more than 50 percent of population have modest familiarites with Open acces. Furthermore، the faculties’s members familiarites with Open access technique was moderate. More than 70 percent (114 person) of them have positive attitude toward Open access and it’s techniques.
    Conclusion
    Faculties members’ familiarity with Open access relatively is low but when they received information about the concept، rules and aim of this paradigm، their attitudes positively changed. Therefore، open access should be considered as a perfect method in scientific communication.
    Keywords: Attitude, Open Access Movement, Scientific Communication, Tehran University of Medical Science Faculties