فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:18 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/06/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • احمدرضا میربلوک، کامران اسدی *، عادل ابراهیم پور جعفری نژاد، محمد صادق موسوی، مصطفی سالاریه، فرزاد مریخ بیات صفحات 13-17
    سابقه و هدف
    دو تکنیک اصلی جهت انجام پین و پلاستر وجود دارد. در این مطالعه نتایج این دو تکنیک جراحی در درمان شکستگی های ناپایدار دیستال رادیوس مقایسه شده اند.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی از ابتدای مهرماه سال 1387 به مدت 3 سال روی بیمارانی که به علت شکستگی ناپایدار دیستال رادیوس (تیپ C تقسیم بندی AO) با روش پین و پلاستر (پین اولنا و گچ بلند، شانز رادیوس و گچ کوتاه) تحت عمل جراحی قرار گرفتند، انجام شده است. اطلاعات دموگرافیک، نوع تکنیک جراحی، ارزیابی رادیوگرافیک، ارزیابی عملکرد مچ دست بر اساس MAYO wrist score، میزان رضایتمندی بیماران، میزان درد (VAS) و عوارض جراحی برای هر بیمار ثبت گردید. در مهرماه 1391 تمامی بیماران مجددا فرا خوانده شدند.
    یافته ها
    بیماران در دو گروه A (پین اولنا) شامل 65 نفر و گروه B (شانز رادیوس) شامل 73 نفر قرار گرفتند. وضعیت ارزیابی رادیوگرافیک مچ دست طی دوره های پیگیری معیارها بین دو گروه A و B تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد. میانگین نمره MAYO wrist در ویزیت نهایی پس از عمل جراحی در گروه A و B به ترتیب 7/186 و 1/289 بود. نمره ی رضایتمندی بیماران (از 1 تا 10) در گروه A معادل 09/5 و در گروه B برابر با 41/8 بود که با یکدیگر اختلاف معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به عوارض کمتر در شانز رادیوس نسبت به روش پین اولنا (اگرچه معنی دار نبود) و رضایت بیشتر به دنبال گچ کوتاه در روش شانز رادیوس، به نظر می رسد انتخاب این روش در شکستگی ها در مقایسه با پین اولنا ارجحیت دارد.
    کلیدواژگان: شکستگی دیستال رادیوس، پین اولنا، شانز رادیوس
  • نورالسادات کریمان *، احمد ایزدی طامه، جلال زرین قلم مقدم صفحات 103-108
    سابقه و هدف
    درک یک زن از درد زایمان، تحت تاثیر عوامل بسیاری از جمله فرهنگی، اجتماعی، روانی، محیطی و روانشناسی قرار دارد. با توجه به محدود بودن مطالعات در زمینه ی درد زایمان در کشور، این مطالعه با هدف تعیین رابطه ی تصویر بدنی با شدت درد زایمان درک شده در زنان نخست زا و چندزای مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1390 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تحلیلی، 300 زن باردار با استفاده از روش نمونه گیری احتمالی انتخاب شدند. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه و درد زایمان با معیار آنالوگ بینایی (VAS) با انجام مصاحبه، سنجیده شد. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی، کای دو، رگرسیون خطی و لجستیک و با نرم افزار SPSS.18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین شدت درد در زنان نخست زا 65/221/8 و در زنان چندزا 48/210/8 بود. بین تصویر بدنی و ترس و اضطراب با شدت درد ارتباط معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    تصویر بدنی با شدت درد رابطه دارد. لذا ارایه دهندگان خدمات بارداری و زایمان می توانند با شناسایی عوامل مرتبط با تصویر بدنی، در کنترل و کاهش شدت درد زایمان به مددجویان کمک نمایند.
    کلیدواژگان: شدت درد زایمان، ترس و اضطراب، حمایت از مادر، تصویر بدنی
  • مهدی حسنوند عموزاده *، رسول روشن چسلی صفحات 114-121
    سابقه و هدف
    تئوری حساسیت تقویت گری (Gray) سه سیستم عمومی انگیزشی، رفتاری و هیجانی را مطرح می سازد. این سیستم ها شامل سیستم بازداری رفتاری (BIS)، سیستم فعال ساز رفتار (BAS) و سیستم جنگ و گریز بوده که انعکاسی از جنبه های کارکردی متفاوت سیستم عصبی می باشند. پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین سیستم های مغزی- رفتاری و جنس با اضطراب اجتماعی می پردازد.
    مواد و روش ها
    در پژوهش حاضر، 230 دانش آموز دبیرستانی 17-15 سال (115 دختر، 115 پسر) که در سال تحصیلی 90-89 مشغول به تحصیل بوده اند با روش تصادفی چند مرحله ای برگزیده شدند. برای جمع آوری داده ها از سیاهه فوبیای اجتماعی (SPIN)، پرسشنامه شخصیتی گری- ویلسون و مقیاس سیستم فعال ساز رفتار/ سیستم بازداری رفتاری کارور و وایت (BAS/BIS) استفاده گردید. داده ها با استفاده از روش رگرسیون گام به گام و آزمون آماری t برای دو گروه مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    اجتناب فعال، اجتناب فعل پذیر، جنگ و خاموشی از مولفه های پرسشنامه شخصیتی گری- ویلسون به همراه جنسیت توانستند 9/25 درصد واریانس اضطراب اجتماعی را تبیین کنند. همچنین، کشاننده و جستجوی سرگرمی از مولفه های مقیاس سیستم فعال ساز رفتار/ سیستم بازداری رفتاری کارور و وایت به همراه جنسیت توانستند 8/25 درصد از واریانس اضطراب اجتماعی را پیش بینی نمایند. همچنین نتایج نشان داد که میانگین نمرات اضطراب اجتماعی آزمودنی های دختر به طور معنی داری از میانگین نمرات آزمودنی های پسر بیشتر است.
    نتیجه گیری
    سیستم های مغزی- رفتاری می توانند سهمی در تبیین واریانس اضطراب اجتماعی داشته باشند. هر چند جنسیت می تواند مقداری از واریانس اضطراب اجتماعی را تبیین نماید ولی پژوهشهای بیشتر در این زمینه به تدقیق یافته ها کمک خواهد کرد.
    کلیدواژگان: فعال سازی رفتاری، بازداری رفتاری، جنگ، گریز، اضطراب اجتماعی
  • لیلا عبدالملکی، دکترمجید صفاری نیا، دکترحسین زارع، برزو امیرپور صفحات 122-127
    سابقه و هدف
    با توجه به اینکه پیشرفت ریاضیات در هر جامعه می تواند زمینه ساز توسعه ی سایر رشته های علمی و صنعتی آن جامعه گردد، در نتیجه تشخیص و شناسایی دانش آموزان مبتلا به اضطراب ریاضی با ابزار مناسب، فرصت مداخله ی بهنگام را فراهم می آورد. پژوهش حاضر با هدف روان سنجی مقیاس اضطراب ریاضی دو بعدی تجدید نظر شده ی بای بر دانش آموزان دختر اجرا شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی- مقطعی درسال 1391 با توجه به ماهیت پژوهش و جدول مورگان بر روی 510 دانش آموز دختر دبیرستانی استان کرمانشاه انجام شد. انتخاب نمونه ها بر اساس نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای بود. شرکت کنندگان در پژوهش، «مقیاس اضطراب ریاضی دو بعدی تجدید نظر شده ی بای» و «مقیاس خودکارآمدی عمومی شوآرتزر و جروسلم» را تکمیل نمودند. به منظور بررسی روایی همزمان، رابطه ی نمرات خودکارآمدی و پیشرفت تحصیلی با اضطراب ریاضی، و جهت بررسی روایی سازه از روش تحلیل عامل تاییدی به کمک نرم افزار LISREL 5 استفاده گردید. همچنین، به منظور دستیابی به پایایی مقیاس اضطراب ریاضی روش آلفای کرونباخ و روش تنصیف اسپیرمن- برون بر روی داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-18 اعمال شد.
    یافته ها
    روایی همزمان بین «مقیاس اضطراب ریاضی دو بعدی تجدید نظر شده ی بای» با پیشرفت تحصیلی و خودکارآمدی، منفی و معنیدار بود (001/0p<). با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، ساختار دو عاملی «مقیاس اضطراب ریاضی دو بعدی تجدید نظر شده ی بای» تایید شد و مقدار آلفای کرونباخ و دونیمه سازی اسپیرمن– برون به ترتیب برابر با 72/0 و 65/0 بود. علاوه بر این، همبستگی منفی و معنی داری میان اضطراب ریاضی با خودکارآمدی عمومی و پیشرفت تحصیلی به دست آمد.
    نتیجه گیری
    در مجموع، یافته های این بررسی حاکی از آن بود که مطابق با نسخه اصلی، «مقیاس اضطراب ریاضی دو بعدی تجدید نظر شده ی بای» از دو عامل نگرش مثبت و منفی به ریاضی تشکیل شده است. بنابراین در پژوهش داخلی، علاوه برسنجش اضطراب ریاضی، می توان به منظور اندازه گیری نگرش دانش آموزان به ریاضی از این پرسشنامه استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اضطراب ریاضی، نگرش مثبت و منفی به ریاضی، روایی، پایایی، تحلیل عاملی
  • محمود قاسمی، طاهره فروتن *، ملیحه نیکزاد صفحات 128-132
    سابقه و هدف
    تاکنون انواع مختلفی از غشاهای غیر قابل جذب به منظور بازسازی ساختار بافت پریودنتال آسیب دیده مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از مطالعه تجربی حاضر، مقایسه ی انواع غشاهای غیر قابل جذب از نظر میزان و نحوه ی چسبندگی سلول های PDL (perio dental ligament) انسانی در محیط آزمایشگاهی می باشد. برای نیل به این هدف، میزان نرخ بقاء، واکنش آلکالین فسفاتاز و مورفولوژی سلول ها پس از مجاورت با غشاهای مورد نظر، بررسی شدند.
    مواد و روش ها
    سه غشای غیر قابل جذب GBR-200، TXT-200 و Imtec Ovid مورد مطالعه قرار گرفتند. سلول های فیبروبلاست جدا شده از PDL دندانهای پرمولر با دانسیته ی 104 cell/ml در محیط کشت بر روی غشاها با ابعاد 33 میلی متر در 15 چاهک برای 24 ساعت انکوبه گردید. سپس نمونه ها برای ارزیابی توسط میکروسکوپ نوری و الکترونی فیکس شدند. داده ها بوسیله ی آزمون آماری one-way ANOVA آنالیز گردیدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از 3 غشای مورد بررسی، غشاهای TXT-200 و GBR-200 بیشترین میزان چسبندگی را به لحاظ مورفولوژی داشته و کمترین چسبندگی مربوط به غشای Imtec Ovid بود که این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (02/0p=). همچنین، میزان چسبندگی سلول ها از نظر شاخص ALP (alkaline phosphatase) و MTT (3-(4،5-Dimethylthiazol-2-yl)-2،5-Diphenyltetrazolium Bromide)، بر روی غشاهای TXT-200 و GBR-200 بیشتر از گروه دیگر بود، اما این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود (به ترتیب 2/0p= و 08/0p=).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد غشاهای TXT-200 و GBR-200 نتایج بهتری را در تغییرات مورفولوژیک سلول های فیبروبلاست در محیط کشت نشان دادند. شاید علت معنی دار نبودن شاخص های ALP و MTT، کم بودن تعداد سلول های چسبیده به غشاها باشد که در نتیجه امکان اندازه گیری دقیق این شاخص ها را میسر نمی ساخت.
    کلیدواژگان: غشای غیر قابل جذب، چسبندگی سلولی، بازسازی پریودنتال، نرخ بقای سلولی، فعالیت آلکالین فسفاتاز
  • پروین دیباج نیا، مریم مقدسین صفحات 132-138
    سابقه و هدف
    در مورد تشخیص ADHD در افراد با بهره ی هوشی بالا، اتفاق نظر وجود ندارد. بر اساس مطالعات موردی و گزارشات موجود، نشانگان اختلال ADHD اغلب در افراد با بهره ی هوشی بالا دیده شده است. از آنجا که مدال آوران المپیادهای علمی از بهره ی هوشی بالایی برخوردار می‎باشند، وجود نشانگان اختلال ADHD می‎تواند عوارض و مشکلات بسیاری را برای این افراد تیزهوش ایجاد کند. هدف از این مطالعه، بررسی علایم بیش فعالی و نارسایی توجه در مدال آوران المپیادهای علمی کشوری می‎باشد تا با شناخت بیشتر، به تصمیم گیری های بهتری در مورد این افراد بپردازیم. از این رو در پژوهش حاضر، به منظور بررسی نشانگان اختلال ADHD در مدال آوران المپیادهای علمی کشوری، از یک مطالعه‎ی مقایسه‎ای با یک گروه همتا استفاده شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 49 نفر از دانشجویان مدال آور المپیادهای علمی کشوری و 50 نفر دانشجوی غیر المپیادی که با دانشجویان المپیادی مدال آور از نظر ویژگی های جمعیت شناختی معادل بوده و به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، انجام گردید. به منظور بررسی علایم اختلال بی‎توجهی و بیش فعالی، از پرسشنامه ی کانرز بزرگسالان (CAARS-S: SV) استفاده گردید. برای مقایسه‎ی نمرات دو گروه در علایم ADHD، از آزمون t مستقل و به منظور مقایسه‎ی فراوانی افراد مبتلا به این علایم، از آزمون خی‎دو استفاده شد.
    یافته ها
    از 49 دانشجوی المپیادی، 21٪ دارای بی‎توجهی، 27٪ دارای پرتحرکی و 27٪ دارای شاخص ADHD بوده و نمراتی بیشتر از نقطه برش دریافت کردند. مقایسهی فراوانی دانشجویان المپیادی که دارای این علایم بودند با دانشجویان غیر المپیادی، تفاوت معناداری را از نظر آماری نشان داد (05/0p<). همچنین، نتایج آزمون t مستقل برای مقایسه‎ی بین دانشجویان المپیادی و غیر المپیادی در خرده مقیاس‎های ADHD، تفاوت معناداری بین دو گروه نشان داد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    به نظر می‎رسد که نشانگان بیش‎فعالی و نقص توجه در میان دانشجویان المپیادی بیشتر از دانشجویان غیر‎المپیادی است. به منظور پیشگیری از مشکلات تحصیلی، رفتارهای پر‎خطر و همچنین سوء مصرف مواد، انجام مطالعات جامع تر و برنامه های پیشگیری و درمان مناسب توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پرتحرکی، بی توجهی، شاخص ADHD، المپیادی، دانشجویان
  • احمدرضا فرسار، احمد خالق نژاد طبری، ناصر صادقیان، محسن روزرخ، محمدرضا سهرابی، ایاد بهادری منفرد، علی اصغر کلاهی صفحات 139-147
    سابقه و هدف
    کمبود منابع ایجاب می کند که برای رسیدن به سطح قابل قبولی از سلامت، منابع محدود خود را به اولویت ها تخصیص دهیم. هدف این تحقیق، تعیین اولویت های پژوهشی مرکز تحقیقات جراحی اطفال با مشارکت کلیه اعضای ذینفع بود.
    مواد و روش ها
    این پروژه Health System Research (HSR) در جهت اعمال محور حاکمیت و رهبری با مشارکت 41 نفر از اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات جراحی اطفال، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سایر فوق تخصص های بیماری های کودکان و سایر ذینفعان نظام سلامت و افراد مرتبط با سلامت داخل و خارج از دانشگاه در سال 1389 با استفاده از مدل توصیه شده ی کار گروه سازمان جهانی بهداشت Council on Health Research for Development (COHRED) با تغییرات اندکی انجام گرفت. بر اساس این مدل ابتدا افراد ذی نفع شناسایی شدند و وضعیت حوزه ی مربوط به جراحی اطفال مورد تحلیل قرار گرفت. سپس حیطه ها و عناوین پژوهشی، مشخص و اولویت های تحقیقاتی با امتیازدهی بر اساس معیارها تعیین شد.
    یافته ها
    هفت حوزه ی پژوهشی به ترتیب اولویت شامل تروما در کودکان، سرطان های کودکان، بیماری های ارولوژی کودکان، بیضه های نزول نکرده در کودکان، نقایص تکاملی مادرزادی و ژنتیک، اورژانس های کودکان و کاربرد جراحی های لاپارسکوپیک در کودکان به عنوان اولویت های تحقیقاتی تعیین شد. چون هر یک از حوزه های تعیین شده از چند حیطه پژوهشی تشکیل شده است، در مجموع 43 حوزه پژوهشی به عنوان اولویت های تحقیقاتی مرکز تحقیقات جراحی اطفال تعیین شد. این حیطه ها شامل اپیدمیولوژی، عوامل خطر، پیشگیری، غربالگری، تشخیص، درمان، پیگیری، عوارض، آگاهی و نگرش والدین، کیفیت زندگی، مسایل اقتصادی و بانک های اطلاعاتی می باشد.
    نتیجه گیری
    در این پروژه، اولویت های پژوهشی مرکز تحقیقات جراحی اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با مشارکت همه ی ذینفعان ممکن بر اساس مدل توصیه شده ی سازمان جهانی بهداشت COHRED بدست آمد.
    کلیدواژگان: اولویت های پژوهشی، اولویت های تحقیقاتی، مرکز تحقیقات، جراحی اطفال، کودکان، COHRED
  • ماهرخ دولتیان، آرش میراب زاده *، آمنه ستاره فروزان، حمیرا سجادی، حمید علوی مجد، فرنوش معافی، زهره محمودی صفحات 148-155
    سابقه و هدف
    استرس در دوران بارداری می تواند با پیامدهای نامطلوب و طولانی مدت برای مادر و جنین همراه باشد. لذا شناخت عواملی که بر کنترل استرس موثرند می تواند نقش عمده ای در سلامت روان زنان در دوران بارداری داشته باشد. بر همین اساس، پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی عزت نفس با میزان استرس درک شده در بارداری و راه کارهای مقابله با آن طراحی شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت مقطعی انجام شد. ابتدا شهر تهران به 4 طبقه ی جغرافیایی شمال، جنوب، شرق و غرب تقسیم و در هر منطقه یک بیمارستان دولتی انتخاب شد. سپس در بیمارستانها با روش تصادفی ساده 450 زن باردار 32-24 هفته شناسایی شده و پس از توضیح اهداف پژوهش و کسب رضایت نامه از زنان باردار و در صورت داشتن شرایط ورود به مطالعه، زنان باردار به پرسش های استرس درک شده، عزت نفس روزنبرگ و مقیاس سبک های مقابله با استرس (CISS) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نگارش 19 آنالیز گردید. سطح معنی داری، 05/0p< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سن 450 زن باردار شرکت کننده در پژوهش 55/28 سال بود. 9/78 درصد، دارای تحصیلات دیپلم و پایین تر از آن را داشتند. 90 درصد خانه دار بودند. 4/66 درصد از زنان، عزت نفس متوسط و 6/33 درصد عزت نفس بالا داشتند. 36 درصد از زنان، استرس درک شده را کم، 3/61 درصد متوسط و 7/2 درصد، استرس درک شده را زیاد گزارش نمودند. بین عزت نفس و میزان استرس درک شده، همبستگی آماری معنی دار معکوسی وجود داشت (0001/0p< و 5/0- r). تفاوت معنی داری بین افراد با سطوح مختلف عزت نفس در زمینهی سبک های مقابله ای با استرس مشاهده شد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد میزان عزت نفس مادران باردار با استرس درک شده آنان و نیز سبک های مقابله با استرس، همبستگی دارد و با آموزش های مهارت افزایش عزت نفس می توان از میزان استرس درک شده ی زنان در بارداری کاست.
    کلیدواژگان: عزت نفس، استرس درک شده، سبک های مقابله ای با استرس، بارداری
|
  • Ahmadreza Mirbolook, Kamran Asadi *, Adel Ebrahimpour Jafarinejhad, Mohammad Sadegh Mousavi, Mostafa Salariyeh, Farzad Merikh Bayat Pages 13-17
    Background And Aim
    There are two main techniques to accomplish pins and plaster. In this study the results of two surgical techniques is compared in the treatment of unstable distal radius fractures.
    Materials And Methods
    In this cross–sectional study، since the beginning of October 2008، for 3 years patients with unstable distal radius fracture (type C division AO) with one of the two pins and plaster (ulnar pin and long plaster، radial schanze and short plaster) were treated. For each patient demographic data، radiographic evaluation، surgical technique، wrist performance evaluation based on MAYO wrist score، patient satisfaction، pain on VAS and complications were recorded. All patients were recalled in October 2012.
    Results
    There were 65 patients in Group A (ulnar pin) and 73 patients in Group B (radial schanze). The wrist radiographic evaluation did not show significant differences between criteria in the two groups during the follow up. The mean score at the final visit after surgery in groups A and B، respectively، were 867. 1 and 891. 2. Patient satisfaction score (from 1 to 10) in group A was 5. 09 and in group B was 8. 41، which is statistically significant. ‍
    Conclusion
    Due to the low side in radial schanze compared to the ulnar pin (although not significant) and a more satisfactory result after a radial schanze and short plaster approach، this method appears to be a more preferable method than the ulnar pin.
    Keywords: Distal radius fracture, Ulnar pin, Radial schanze
  • Nourossadat Kariman *, Ahmad Izadi Tame, Jalal Zarrin Ghalam Moghaddam Pages 103-108
    Background And Aim
    The severity of labor pain perception is influenced by many factors including cultural، social، environmental، and psychological effects.
    Materials And Methods
    In this analytical study، 300 pregnant women were selected randomly. The data was collected by interview، questionnaire، and Visual Analogue Scale (VAS) assessed the severity of pain. The data analyzed by descriptive statistical methods، Chi-squared test، linear and logistic regression analysis using SPSS. 18.
    Results
    The average severity pain was found 8. 212. 65 and 8. 102. 48 in primiparous and multiparous، respectively. In addition، the severity of pain showed association with body image، fear and anxiety.
    Conclusion
    The severity of labor pain seems to be anticipated by various factors such as body image، environmental factors، fear، anxiety، etc. However، our findings are in discordance with those of some other studies.
    Keywords: Multiparous, Primiparous, Pain perception, Body image
  • Mahdi Hassanvand Amouzadeh *, Rassoul Roshan Chesly Pages 114-121
    Background And Aim
    Gray’s reinforcement sensitivity theory presents three general motivational، behavioral and emotional systems. These systems include: a behavioral-inhibition system (BIS)، a behavioral-activation system (BAS)، and a fight-flight system، which is a reflection of different functional aspects of the nervous system. This study examines the relationship between brain-behavioral systems and social anxiety with regard to gender.
    Materials And Methods
    In this study، 230 high school students (Girls115، boys115) aged 15-17 years old who were studying in 2010-2011 academic year were selected randomly through multistage random sampling. Social Phobia Inventory (SPIN)، Gray-Wilson Personality Questionnaire (GWPQ) and Carver and White’s BAS/BIS scale were used. Data were analyzed using analysis of regression (stepwise) and independent t-test.
    Results
    Results showed active avoidance، passive avoidance، fight and extinction subscales of GWPQ. Gender can explain 25. 9% of social anxiety variation. Also، drive and fun seeking subscales of Carver & White’s BAS/BIS scale accompanied with gender can explain 25. 8% of social anxiety variation. Also، results showed that females mean of social anxiety was significantly higher than males. ‍
    Conclusion
    Findings indicated brain-behavioral systems contribute to explain the social anxiety variation. Although، the gender could explain some amount of social anxiety variance، but more studies should be conducted to help careful findings in this field.
    Keywords: Behavioral Activation, Behavioral Inhibition, Fight, Flight, Social Anxiety
  • Leila Abdolmaleki, Majid Safarinia, Hossein Zare, Borzoo Amirpour Pages 122-127
    Background And Aim
    Achievement of mathematics in every society can help the development of other scientific disciplines and industries. Therefore، diagnosis and identification of students with math anxiety by appropriate instruments provides a timely opportunity for intervention. The present study aims to investigate psychometric properties of the bidimensional Mathematics Anxiety Scale-Revised (MAS-R) on girl students
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study، due to the nature of research، the Morgan table was undertaken on 510 girl students from Kermanshah state in 2013. Samples selection was based on a multistage cluster sampling. Participants completed Bai’s bidimensional mathematics anxiety scale and Schwarzer and Jerusalem’s self-efficacy scale to determine concurrent validity، correlation between self-efficacy and academic achievement scores with mathematics anxiety to assess the construct validity، confirmatory factor analysis method. Moreover، for this purpose LISREL (version-5) software was used. In order to achieve reliability of Mathematics Anxiety Scale، using (SPSS-18) statistical software، Cronbach''s alpha and split-half Spearman-Brown were performed on this data.
    Results
    Concurrent validity between mathematics anxiety scale with academic achievement and self-efficacy was negative and significant (p<0. 001). Using confirmatory factor analysis، the two-factor structure was confirmed and Cronbach''s alpha and split-half Spearman-Brown were respectively 0. 72 and 0. 65. Furthermore، it was obtained a significant negative correlation between math anxiety and general self-efficacy and academic achievement.
    Conclusion
    In general، results of this study indicate that according to English edition، Bai’s bi-dimensional mathematics anxiety scale is formed both positive and negative attitudes to mathematics. Thus، in our country research on this scale in addition to assessing mathematics anxiety can be used to measure students’ attitude to mathematics.
    Keywords: Mathematics anxiety, Positive, negative attitudes to mathematics, Validity, Reliability, Factor analysis
  • Mahmood Ghasemi, Tahereh Foroutan *, Maliheh Nikzad Pages 128-132
    Background And Aim
    Different types of non-bioabsorbable membranes have been widely used for guided tissue regeneration (GTR) with its ultimate goal of regenerating lost periodontal structures. The purpose of this present in- vitro study is to evaluate the effects of various non-bioabsorbable membranes on the quality and quantity of the human periodontal ligament fibroblast cells attachment.
    Materials And Methods
    Three non-bioabsorbable membranes (TXT-200، GBR-200، IMTEC OVID] were studied. All membrane with the dimension of 3×3 mm were exposed to human periodontal ligament fibroblast from extracted premolars with cell density of 105 cell/ml in 15 wells، and then incubated for 24 hours. Moreover، samples were fixed and processed for light and scanning electron microscopy evaluation. Data were statistically analyzed using the one- way ANOVA test.
    Results
    The results showed three barriers were tested، in over times، TXT-200 and GBR-200 membranes had the highest rate of attachment and IMTEC OVID membrane had the lowest rate of attachment cells in regards to morphology. The result was statistically significant. However، the result for MTT and ALKAP index were not statistically significant. ‍
    Conclusion
    In this study GBR-200 and TXT-200 membranes demonstrated better result in morphology changes of fibroblast cells in culture medium.
    Keywords: Non, bioabsorbable membrane, Cell attachment, Periodontal regeneration, MTT, ALP
  • Parvin Dibajnia, Maryam Moghadasin Pages 132-138
    Background And Aim
    The presence of high IQ within the ADHD population is an area of some controversy. The literature on this topic is primarily comprised of case reports and observations. The aim of this study was to investigate the prevalence of attention deficit/ hyperactivity disorder in Olympiad students.
    Materials And Methods
    This descriptive-comparative study was performed on Olympiad students. The sample included 49 Olympiad students and 50 non-Olympiad student who were selected by random sampling after filling two questionnaires، including the demographic characteristics questionnaire and the Conner’s Adult Attention Deficit/Hyperactivity (CAARS-S: SV) questionnaire.
    Results
    From the 49 Olympiad students، 25 students (51%) were inattention index، 33 students (67%) in the hyperactivity index had higher or much higher scores than average and، 30 students (61%) had higher or much higher scores in ADHD index. The results of t-test for comparison between Olympiad students and non-Olympiad students score on ADHD scales show significant difference existed in two groups (p< 0. 05). ‍
    Conclusion
    According to the results، we presume that the symptoms of hyperactivity and attention deficit are common among Olympiad students. For preventing educational problems and high-risk behaviors، such as drug use، further studies and appropriate preventive and treatment programs are highly recommended.
    Keywords: Hyperactivity, Inattention, Olympiad, Students
  • Ahmad-Reza Farsar, Ahmad Khaleghnejad-Tabari, Naser Sadeghian, Mohsen Roozroukh, Mohammad-Reza Sohrabi, Ayad Bahadori Monfared, Ali-Asghar Kolahi Pages 139-147
    Background And Aim
    It is obvious due to lack of resources،resources; we should devote our limited resources to priorities in order to reach an acceptable level of health. The objective of this study is research priority setting for Pediatric Surgery Research Center with the participation of all stakeholders.
    Materials And Methods
    This is a Health System Research (HSR) project. In order to apply governance and leadership issues with the participation of 41 people including faculty members in Pediatric Surgery Research Center of Shahid Beheshti University of Medical Sciences، other pediatric specialists and health system stakeholders and the people associated with the health system inside and outside of the university. This study was performed with little change in 2010 using the Council on Health Research for Development (COHRED) model. Based on the model، at first the stakeholders were identified and the field situation of pediatric surgery was analyzed. Then، research areas and titles were specified and research priorities were setup by giving scores according to the criteria.
    Results
    The seven obtained research areas in order of priority are pediatric trauma، pediatric cancers، pediatric urology diseases، undescended testicles in children، developmental genetics and congenital defects، emergency in children and application of laparoscopic surgery in children. SinceBecause each of the research areas are composed of multiple subareas. Finally we specified 43 research subareas as research priorities. These subareas include epidemiology، risk factors، prevention، screening، diagnosis، treatment، follow-up، complications، knowledge and attitudes of parents، quality of life، economy aspects and data bank for further research. ‍
    Conclusion
    In this project، research priorities were setup for Pediatric Surgery Research Center of Shahid Beheshti University of Medical Sciences with the participation of all the stakeholders based on the recommended model of WHO (COHRED). It seems that reliability of the priorities is in moderate level، but there is a certaincertain validity in obtaining the best content in terms of the study conditions.
    Keywords: Research Priorities, Research center, Pediatric Surgery, Children, COHRED
  • Mahrokh Dolatian, Arash Mirabzadeh *, Ameneh Setareh Forouzan, Homeira Sajjadi, Hamid Alavi Majd, Farnoosh Moafi, Zohreh Mahmoodi Pages 148-155
    Background And Aim
    Stress during pregnancy can have long-term negative consequences on both mother and fetus. Therefore، recognizing the factors that contribute to controlling stress can have a major role in pregnant women’s mental health. The current research was designed to determine the role of self-esteem on the level of stress during pregnancy and the ways to cope with it.
    Materials And Methods
    In this regard، a cross-sectional study was conducted. The city of Tehran was divided into 4 geographic districts including north، south، east and west. A state hospital was elected for each district، and 450 pregnant women (24-32 of gestational week) were randomly chosen from the hospitals. After explaining the purpose of the study and obtaining an informed consent from the qualified pregnant women، they filled out the perceived stress، Rosenberg Self-Esteem and Coping Inventory for Stressful Situations (CISS) questionnaires. Data were analyzed using SPSS software version 19. The level of significance was considered p<0. 05.
    Results
    The age of the 450 participating pregnant women was 28. 55 years، 78. 9 percent had high school or lower education، and 90 percent were housewives. In this study، self-esteem was 21. 918. 33 and the perceived stress was 20. 094. 5، respectively. There was a significant inverse correlation between self-esteem and perceived stress. A significant difference was observed between individuals with different levels of self-esteem and the coping styles. ‍
    Conclusion
    It appears that the level of self-esteem of pregnant women is effective on their level of stress and their coping style. By teaching techniques، which increase self-esteem، the level of stress can be decreased in pregnant women.
    Keywords: Self, esteem, Pregnancy, Coping styles, Perceived stress