فهرست مطالب

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال یازدهم شماره 9 (پیاپی 50، آذر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بینا افتخارسادات، آرش بابایی، ناضره عمیدفر، محمدرضا جداری اسلامی صفحه 659
    پیش زمینه و هدف
    کمردرد از نظر هزینه بار سنگینی بر جامعه می باشد و باعث بسیاری از ناتوانی ها در جامعه می شود. از مهم ترین عوامل خطر در شیوع کمردرد عوامل شغلی ذکر شده است. شغل پرستاری با کمردرد مرتبط است و یکی از شایع ترین شکایات پرستاران کمردرد می باشد. این مطالعه به منظور تعیین میزان شیوع کمردرد در کادر پرستاری بیمارستان های آموزشی شهر تبریز و همچنین شناسایی عوامل مرتبط با شیوع کمردرد در جامعه پرستاری انجام شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی می باشد که در آن اطلاعات به وسیله پرسشنامه ها گردآوری شده است. در این پرسشنامه ها عوامل شغلی محیطی و مشخصات دموگرافیک و کیفیت کمردرد تحت ارزیابی قرار گرفته است. برای ارزیابی ناتوانی ناشی از کمردرد از پرسشنامه ناتوانی اوسوستری استفاده شده است.
    یافته ها
    براساس این مطالعه کمردرد در کادر پرستاری شیوعی برابر 8/70درصد دارد و ناتوانی ناشی از آن خفیف است. از عوامل شغلی محیطی موثر در شیوع کمردرد فقط داشتن بیماران بد حال زیاد، مناسب نبودن شرایط محیط کاری، کار کردن در وضعیت های بد جسمی، انجام کار اضافی به دلیل نقص جسمانی همکاران با شیوع کمردرد ارتباط معنی داری داشته است.
    بحث و نتیجه گیری
    براساس ارزیابی های به عمل آمده در بررسی عوامل خطر مرتبط با کمردرد سلامت روانی افراد و ارتباط آن با کمردرد در کادر پرستاری باید مورد توجه ویژه ای قرار بگیرد. همچنین لزوم تعیین ماهیت کمردرد براساس معاینه و تصویربرداری و بررسی شیوع کمردرد در بین بهیاران ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: کمردرد، کادر پرستاری، عوامل شغلی محیطی، ناتوانی ناشی از کمردرد
  • رحیم بقایی، معصومه شریفی، یوسف محمدپور، ناصر شیخی صفحه 667
    پیش زمینه و هدف
    امروزه شاهد افزایش بازماندگان سرطان پستان به دلیل تشخیص زودرس و برنامه های غربالگری هستیم؛ بنابراین اندازه گیری کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان اهمیت ویژه ای می یابد. شیمی درمانی یکی از درمان های رایج به دنبال سرطان پستان است که عوارض جانبی متعددی را به همراه دارد. بیمارانی که شیمی درمانی سرپایی دریافت می کنند نیاز به اقداماتی فعال جهت کنترل عوارض ناشی از درمان دارند. جهت پذیرش نقش فعال در امر مراقبت از خود لازم است که افراد اطلاعات کافی دریافت کنند و آموزش به بیماران مبتلا به سرطان و خانواده آن ها جزء جدا نشدنی از مراقبت های پرستاری بیماران است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آموزش کاهش عوارض جانبی شیمی درمانی بر کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بود که بر روی 106 بیمار مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند. هر دو گروه یک بار در شروع شیمی درمانی و بار دیگر پس از گذشت 4 سیکل شیمی درمانی پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی سرطان (EROTC QLQ-23) و پرسشنامه اختصاصی کیفیت زندگی سرطان پستان (QoL-Br 23) متعلق به سازمان اروپایی تحقیقات و درمان سرطان (EROTC) را تکمیل نمودند. گروه مداخله پس از طی 2 سیکل شیمی درمانی کتابچه راهنمای کنترل عوارض شیمی درمانی را دریافت نمودند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بسته آموزشی کنترل عوارض شیمی درمانی در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل باعث کاهش ابعاد علامتی و بهبود کیفیت زندگی کلی گردید (005/0 p<).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر تدوین یک برنامه آموزشی منسجم توسط پرستاران انکولوژی تاثیر قابل توجهی در ارتقاء کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سرطان پستان، شیمی درمانی، آموزش
  • حسین حبیب زاده، ناهید رضایی پور *، حمیدرضا خلخالی، میر بهرام صفری، افشین محمدی صفحه 680
    پیش زمینه و هدف

    ترومبوز وریدی یک علت مهم مرگ و میر در بیمارستان می باشد، که به میزان زیادی قابل پیشگیری است. بیماران تحت اعمال جراحی ارتوپدی بالاترین خطر ابتلا به ترومبوز ورید عمقی را دارند. از دیدگاه پرستاری روش های غیر دارویی و بدون عارضه در پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی در این بیماران از اولویت های مراقبت های پرستاری می باشند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر اجرای برنامه مراقبتی مبتنی بر تغذیه و ورزش بر بروز ترومبوز وریدهای عمقی در بیماران تحت اعمال جراحی ارتوپدی اندام تحتانی انجام شد.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه نیمه تجربی تعداد یک صد بیمار دچار شکستگی اندام تحتانی جراحی شده که در بخش ارتوپدی بیمارستان امام خمینی ارومیه بستری و واجد شرایط ورود به مطالعه بودند، به صورت تصادفی در چهار گروه: مداخله ورزشی، تغذیه ای، تغذیه ای/ورزشی و کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه جمع آوری اطلاعات دموگرافیک بیماران، معیار کاپرینی، ترازو، متر و سونوگرافی کالر داپلر بودند. از آزمون کای اسکوئر، وان-وی آنووا، خطر نسبی و شانس خطر منتسب برای تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش، میزان بروز ترومبوز ورید عمقی پس از مداخله در سه گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل دارای تفاوت معنی دار آماری بود (05/0 P). به عبارت دیگر مداخلات انجام یافته خطر ابتلا به ترومبوز ورید عمقی را کاهش داده بود(092/0= RR).

    بحث و نتیجه گیری

    برنامه مراقبتی مبتنی بر تغذیه و ورزش در بیماران تحت اعمال جراحی ارتوپدی اندام تحتانی در پیشگیری از بروز ترومبوز ورید عمقی موثر بوده و توصیه می شود این مداخلات در برنامه های مراقبتی از این بیماران مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ترومبوز ورید عمقی، تغذیه، ورزش، پیشگیری
  • حسین کریمی مونقی، فاطمه زوبین، مهری یاوری، مجید نقره دانی، حوا عبدالهی صفحه 688
    پیش زمینه و هدف
    درک تجربه پرستاران از مرگ بیمار سبب شناخت بیشتر این پدیده و یافتن راهکارهای مناسب خواهد شد. همچنین می تواند در حمایت عاطفی پرستار، و ایفاء مناسب نقش مراقبتی، رهبری، مشاور و حمایتی او از بیمار موثر باشد. زیرا تا زمانی که پرستار با ابعاد مختلف تجربه خود با پدیده مرگ آشنا نباشد، قادر به تصمیم گیری صحیح در مورد مراقبت افراد محتضر نمی باشد. این پژوهش با هدف جستجو، توصیف و تفسیر درک پرستاران از مرگ بیمار و بدست آوردن بینش عمیق تر در مورد تجربه آن ها می باشد.
    مواد و روش ها
    رویکرد پدیدارشناسی برای کسب اطلاعات غنی در مورد تجربه پرستاران از مرگ بیمارشان استفاده شد. با دوازده پرستار از بخش هایی با مرگ و میر بالا به صورت انفرادی مصاحبه شد، داده های مصاحبه ها با استفاده از روش ون مانن تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    پنج مضمون استخراج شده عبارتند از: فرسایش روانی، تعامل و ارتباط معیوب، مراقبت توام با استرس، احساس غم و اندوه، و عادی شدن. یافته ها نشان دادند که افزایش سابقه کار و مواجهه مکرر با مرگ راهکارهای مقابله ای را در پرستاران بهبود می بخشد. هر چند عادی شدن مرگ بیمار برای پرستاران ممکن است اثرات سودمندی برای آن ها داشته باشد ولی واکنش های بیماران و خانواده آن ها در این مورد بایستی مورد توجه قرار گیرد.
    بحث و نتیجه گیری
    پرستاران مشکلات جدی را تجربه می کنند. آن ها برای سازگاری با مشکلات نیازمند حمایت سازمانی و خانوادگی هستند. نادیده گرفتن نیازهای پرستاران، اثرات ناخواسته ای بر آنان و بیماران خواهد گذاشت.
    کلیدواژگان: پدیدار شناسی، تجربه زنده، پرستار، مرگ
  • فرزانه رنجبر نوشری، حمیده محدثی، سامره اسدی مجره، سیده صغری هاشمی صفحه 698
    پیش زمینه و هدف
    سرطان به عنوان یکی از مهم ترین بیماری های قرن حاضر است که با تغییر شکل غیرطبیعی سلول ها و از دست رفتن تمایز سلولی مشخص می شود. برخی از پژوهش ها نشانگر تاثیر عوامل روان شناختی در شروع و پیشرفت این بیماری هستند. بر این اساس مطالعه حاضر بررسی نقش برخی از متغیرهای روان شناختی (نگرانی، سبک زندگی، خودکارآمدی) را در بیماران سرطانی مورد مطالعه قرار داده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نمونه پژوهش های پس رویدادی محسوب می گردد که تعداد 50 بیمار سرطانی بستری در بخش کانسر بیمارستان امام خمینی(ره) و 50 نفر از افراد سالم از همراهان از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. جهت سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه نگرانی ایالتی پنسیلوانیا (PSWQ)، پرسشنامه سبک زندگی و پرسشنامه خودکارآمدی شرر و مادوکس استفاده شده است. داده های این پژوهش توسط نسخه 16 نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و برای تحلیل فرضیه های پژوهش از آزمون t گروه های مستقل استفاده گردیده است.
    یافته ها
    بین میانگین نمرات نگرانی، سبک زندگی و خودکارآمدی در دو گروه تفاوت معنی دار وجود داشته است. بدین نحو که میانگین نمره نگرانی در گروه بیمار بالاتر از گروه سالم و همچنین میانگین نمرات متغیرهای سبک زندگی و خودکارآمدی در گروه سالم بالاتر از نمرات افراد گروه بیمار بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان دادند، نگرانی، خودکارآمدی و سبک زندگی به عنوان متغیرهای روان شناختی نقش مهمی در سلامت جسمی و روانی افراد دارد. بنابراین وجود یک برنامه ریزی علمی به منظور بالا بردن کیفیت زندگی افراد جامعه و دادن آموزش های لازم در زمینه چگونگی فائق آمدن بر شرایط پر استرس کاملا ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سرطان، نگرانی، سبک زندگی، خودکارآمدی
  • لیلا امینی، زهرا صفایی، روح انگیز جمشیدی، لیلا نیسانی سامانی صفحه 706
    پیش زمینه و هدف
    بارداری یکی از مهم ترین دوران های زندگی زنان است که تجربه خوشایندی را به دنبال دارد. با این حال تمام بارداری ها بدون عارضه نبوده و منجر به تولد یک نوزاد سالم نخواهند شد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه پیامدهای مادری بارداری پس از لقاح داخل آزمایشگاهی(IVF) و بارداری خودبخودی در زنان نخست حامله مراجعه کننده به مراکز آموزشی و درمانی شهر تهران در سال 1391انجام شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه تحلیلی مقایسه ای می باشد که به صورت مقطعی به منظور تعیین و مقایسه ی پیامدهای مادری(پره اکلامپسی، چند قلویی، دیابت بارداری، نوع زایمان، زایمان زودرس) بر روی 620 نفر از زنان نخست حامله انجام گرفته است. نمونه گیری از سه بیمارستان شهید اکبرآبادی (310 نمونه)، آرش (155 نمونه) و بهارلو (155 نمونه) به صورت نمونه گیری سهمیه ای و با توجه به معیارهای مورد نظر پژوهش انجام شده و داده ها با مراجعه به پرونده بیماران و در صورت لزوم تماس تلفنی جمع آوری گردید. داده های بدست آمده با استفاده از آزمون های آماری کای دو، دقیق فیشر، تی مستقل و من-ویتنی مورد تجزیه و تحلیل های آماری قرار گرفتند. ) 05/0> P)
    یافته ها
    میانگین و انحراف استاندارد سن نمونه ها در گروه بارداری خودبخودی 56/4± 3/25 و در گروه IVF برابر با 31/5±8/29 بود. آزمون های آماری اختلاف معنی داری را در شیوع پیامدهای پره اکلامپسی (003/ P=)، دیابت بارداری (012/0 P=)، چندقلویی (0001/0> P)، سزارین (0001/0> P) و زایمان زودرس(0001/0> P) بین دو گروه مورد مطالعه نشان داد. در حالی که شیوع پیامد فشارخون بارداری در دو گروه تفاوت معنی دار آماری نداشت. قابل ذکر است که بعد از حذف تاثیر متغیر مخدوش گر سن، ارتباط آماری بین متغیرهای پره اکلامپسی و دیابت بارداری با نوع باروری نیز مشاهده نشد
    بحث و نتیجه گیری
    درمان ناباروری با روش IVF باعث بروز پیامدهای منفی در بارداری می شود. با توجه به اهمیت بهداشتی-درمانی مسئله، توجه به مراقبت های دوران بارداری زنان نابارور اهمیت خاص خود را طلب می کند.
    کلیدواژگان: پیامدهای مادری، بارداری، IVF، نخست حامله
  • مهوش صلصالی، منصوره تجویدی، شهرزاد غیاثوندیان صفحه 714
    پیش زمینه و هدف
    علیرغم اجماع متخصصین و دانشمندان درباره اهمیت توجه به تفکر انتقادی و پرورش آن، درباره تعریف و ماهیت این مفهوم، آراء متنوعی ارائه شده است. به نظر می رسد با توجه به تفاوت این مفهوم در رشته های مختلف، در پرستاری به عنوان یک دیسیپلین نیاز به ارائه تعریفی از تفکر انتقادی وجود دارد. در این راستا این تحقیق با هدف تبیین مفهوم تفکر انتقادی از دیدگاه پرستاران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کیفی مصاحبه عمیق با 17 پرستار شامل 12مدرس پرستاری در رده های کارشناسی تا دکترای پرستاری و 5 پرستار بالینی از دانشکده های پرستاری تهران، کرج و اصفهان و بیمارستان های کرج با روش نمونه گیری هدفمند انجام شد. اطلاعات از طریق تحلیل محتوای کیفی هدایت شده آنالیز شد.
    یافته ها
    طبقات حاصل از کدهای استخراج شده از مصاحبه ها شامل 1. پیشایندهای تفکر انتقادی شامل زیر طبقات الف) مشخصات فردی و توانمندی ها در مدرس و دانشجو ب) عوامل حرفه ای مرتبط با دیسیپلین و مرتبط با سیستم آموزشی 2. ویژگی های تفکر انتقادی 3. پسایندهای تفکر انتقادی شامل زیرطبقات الف) عوامل فردی ب) عوامل سیستمی ج) عوامل حرفه ای بوده است. در نهایت بر اساس طبقات بدست آمده، مفهوم در زمینه پرستاری ایران بازتعریف شد.
    بحث و نتیجه گیری
    جهت تعریف مفهوم تفکر انتقادی حتما باید زمینه ای که مفهوم در آن قرار می گیرد در نظر گرفته شود. در این تحقیق پیش نیازهای تفکر انتقادی شامل علاقمندی به ادبیات و شعر در دانشجویان یا ربط دادن آیات و احادیث به مباحث درسی و وادار کردن دانشجو برای تفکر در مورد مسائل خلقت که در متون به آن ها اشاره نشده بود، بدست آمد.
    کلیدواژگان: پرستاران، تفکر انتقادی، آموزش پرستاری، تحلیل محتوا
  • مینا جوزی، زهره ونکی، عیسی محمدی صفحه 723
    پیش زمینه و هدف
    با توجه به تغییرات روزافزون در کیفیت مراقبت بر لزوم باصلاحیت بودن پرستاران جهت ارائه مراقبت ایمن، تاکید بیشتری می گردد. در حالی که بررسی ها نشان می دهد اغلب دانش آموختگان پرستاری، صلاحیت لازم برای ورود به بازار کار را ندارند. یکی از عوامل موثر بر این مسئله، فقدان صلاحیت های لازم در مربیان دوره کارورزی است که مرحله نهایی آموزش پرستاری را بر عهده دارند. این مطالعه با هدف تعیین صلاحیت های لازم مربی بالینی در دوره کارورزی، انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، از روش تحقیق کیفی، تحلیل محتوی از نوع متعارف استفاده گردید.16 نفر از دانشجویان، مربیان و پرسنل دخیل در آموزش بالینی دوره کارورزی از دانشگاه های مختلف کشور، پس از رعایت ملاحظات اخلاقی، مورد مصاحبه نیمه ساختارمند قرار گرفتند. داده های بدست آمده پس از ضبط و نسخه برداری با نرم افزار Maxqda2007 بررسی شده و مضامین به صورت استقرایی از داده های خام استخراج شدند.
    یافته ها
    طی تحلیل داده ها5 درون مایه و 12 طبقه شامل ویژگی های شخصیتی (نحوه برخورد، انتقادپذیری، نگرش حرفه ای)، ارتباطات حرفه ای (نقش تعدیل کنندگی، رعایت اصول اخلاقی و ارتباط چندبعدی)، آموزش حرفه ای (توانمندی در به کارگیری روش های آموزشی اثر بخش، مهارت در به کارگیری دانش) قدرت مدیریتی (توانمندی در نظارت و سرپرستی دانشجویان کارورزی) و توانمندی در ارزشیابی بالینی (مهارت در تبیین معیارهای عینی ارزشیابی و توانمندی در به کارگیری ارزشیابی مشارکتی دانشجو) پدیدار شدند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نقش بسیار موثر مربیان در آموزش دانشجویان پرستاری در عرصه و نیز کسب استقلال و اعتماد به نفس دانشجویان در ارائه مراقبت ایمن از بیماران توصیه می شود که به حفظ و ارتقاء صلاحیت بالینی مربیان در راستای اهداف طرح کارورزی، از سوی برنامه ریزان آموزش پرستاری توجه بیشتری اعمال گردد.
    کلیدواژگان: صلاحیت، دانشجوی پرستاری، مربی پرستاری، آموزش بالینی، دوره کارورزی
  • سعید زرپرور، محمد حسنی، افشار کبیری، مریم سامری صفحه 738
    پیش زمینه و هدف
    حیات سازمان ها بستگی زیادی به مهارت ها و آگاهی های عمومی و تخصصی نیروی انسانی آن ها دارد با توجه به پیشرفت های روز افزون تکنولوژی و رشد بی سابقه ای که در زمینه اطلاعات علوم پزشکی صورت گرفته است، نیاز به آموزش و بهسازی نیروی انسانی پرستاری در وضعیت کنونی یک ضرورت است. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش های ضمن خدمت پرستاران بیمارستان امام رضا(ع) ارومیه انجام گرفته است.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه پرستاران و سرپرستاران بخش های بیمارستان امام رضا (ع) می باشد که تعداد آن ها 115 پرستار و 14 سرپرستار می باشد که همه آن ها به عنوان نمونه انتخاب شده است (129 (n=. به منظور جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه 24 سوالی محقق ساخته با مقیاس لیکرت استفاده شده است. از جامعه آماری تحقیق در کل به 115 پرسشنامه از طرف پرستاران در ارتباط با خودشان و 115 پرسشنامه توسط 14 سرپرستار در ارتباط با پرستاران پاسخ داده شد. سپس برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، جدول فراوانی، درصدها و...) و آمار استنباطی (آزمون t مستقل) و نرم افزار آماری SPSS استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد: شرکت پرستاران در دوره های آموزشی ضمن خدمت موجب کسب مهارت های بیشتر آنان می شود. در عین حال از نظر سرپرستاران در مقایسه با پرستاران، شرکت در دوره های آموزشی بیشتر موجب افزایش مهارت های پرستاران می شود. شرکت پرستاران در دوره های آموزشی ضمن خدمت موجب افزایش روحیه همکاری و تعاون در پرستاران می شود و اختلاف نظری بین درجه تایید سرپرستاران و پرستاران مشاهده نشد. شرکت پرستاران در دوره های آموزشی ضمن خدمت موجب افزایش نظم و انضباط در بین آنان می شود. در عین حال از نظر سرپرستاران در مقایسه با پرستاران، شرکت در دوره های آموزشی بیشتر موجب افزایش نظم و انضباط پرستاران می شود. شرکت پرستاران در دوره های آموزش ضمن خدمت موجب ایجاد رضایت شغلی آنان می شود. در عین حال از نظر سرپرستاران در مقایسه با پرستاران، شرکت در دوره های آموزشی بیشتر موجب افزایش رضایت شغلی پرستاران می شود. شرکت پرستاران در دوره های آموزش ضمن خدمت موجب نوآوری آنان می شود. در عین حال از نظر سرپرستاران در مقایسه با پرستاران شرکت در دوره ها بیشتر موجب نوآوری پرستاران می شود. شرکت پرستاران در دوره های آموزشی موجب کاهش ضایعات در انجام دادن کارها از طرف پرستاران می شود. در عین حال از نظر سرپرستاران در مقایسه با پرستاران شرکت بیشتر در دوره ها موجب کاهش ضایعات کاری پرستاران می شود.
    بحث و نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج پژوهش حاضر از این قرار می باشد که دیدگاه پرستاران و سرپرستاران نسبت به اجرای دوره های آموزش مثبت بوده و دوره ها موثر می باشند.
    کلیدواژگان: آموزش، آموزش ضمن خدمت، پرستار، سرپرستار، بیمارستان امام رضا
|
  • B. Eftekhar Sadat, A. Babaei, N. Amidfar, Mr Jedari Eslami Page 659
    Background and Aims
    Low Back Pain (LBP) imposes heavy expenditure on society and causes many disabilities in community. Occupational factors are included as a part of the most important risk factors of LBP. The nursing has relation with LBP، and it is one of the most common complaints of them. This investigation is performed in Tabriz Training – Therapeutic hospitals to determine the prevalence of LBP in nursing personnel.
    Materials and Methods
    This investigation is a cross sectional study، and its information is collected by using questionnaires. The environmental occupational factors، demographic characteristics and quality of LBP are evaluated in these questionnaires. We used «Oswestry Disability” for evaluation of disability due to LBP.
    Results
    The prevalence of LBP in nursing personnel was 70. 8% in this investigation and the disability rate due to LBP was mild. Having very ill patients، having unsuitable job environment، working with bad physical condition and doing additional works because of physical deficit of coworkers، are related with the prevalence of LBP. Demographic characteristics don’t have any relation with LBP.
    Conclusion
    In this research we find that it is necessary to evaluate the mental health and it’s relation with LBP in nursing personnel. Determining of LBP nature based on the physical examination and imaging study and further evaluation of LBP prevalence among auxiliary nurses in future investigations are recommended.
    Keywords: Low back pain, nursing personnel, environmental occupational factors disability due to low back pain
  • R. Baghaei, M. Sharifi, Y. Mohammadpour, N. Sheykhi Page 667
    Background and Aims
    Today breast cancer is the most common malignancy among women، hence measuring the quality of life of patients with breast cancer is of great important. Chemotherapy is one of the common treatment procedures that cause several side effects. Patient who received outpatient chemotherapy need active measurements to control these side effects. It is necessary to get enough information from the patients and their family''s education. The aim of this study is the evaluation of the effects of educational package on controlling the complications of chemotherapeutic agents on symptom scales of quality of life in patients with breast cancer undergoing chemotherapy
    Materials and Methods
    This is a quasi-experimental study. Patients were 106 women with breast cancer candidate to chemotherapy referred to ward of Oncology in Omid and Imam Khomeini hospitals. Eligible patient selected as available sampling. They were randomly divided into intervention and control groups. Questionnaire measured the quality of life using the European Organization for Research and treatment of cancer Quality of life Questionnaire (EROTC QLQ_C30) and its breast cancer supplementary measure (QLQ-BR 23) at two points in time; baseline (pre-chemotherapy)، 12 weeks after chemotherapy (within four cycle of chemotherapy). After two chemotherapy cycle intervention group received the educational package for control of chemotherapy side effects.
    Results
    The results showed that educational package for controlling the side effects of chemotherapy in intervention group reduced the symptom scales of quality of life and increased the global quality of life (p<0. 005)، in comparison with the control group.
    Conclusion
    According to the results، codification of an integrated educational program by oncology nurses will have significant positive impact on the promoting quality of life in patients with breast cancer undergoing chemotherapy.
    Keywords: Breast cancer, Chemotherapy, Quality of life, Education
  • H. Habibzadeh, N. Rezaeipour, Hr Khalkhali, M. B Safari, A. Mohammadi Page 680
    Background and Aims

    Venous thrombosis is a major cause of death in the hospital، which is largely preventable. Patients undergoing orthopedic surgery have a higher risk of deep vein thrombosis. Nursing non-pharmacologic approaches in the prevention of deep vein thrombosis in patients'' care is a priority. This study aimed to determine the effects of diet and exercise programs on the incidence of deep vein thrombosis in patients undergoing orthopedic surgery of the lower limbs.

    Materials and Methods

    In this study، one hundred patients with fractures of the lower limb that underwent orthopedic surgery was admitted to the orthopedic ward of Urmia Imam Khomeini Hospital. The patients who were eligible، were randomly assigned in sports، nutrition، nutrition / exercise and control groups. Data collected through demographic information questionnaire، Caprini Risk Assessment Model and color Doppler ultrasound. Then the Data were analyzed with Chi-Square test، One Way ANOVA، Relative Risk (RR)، Absolute Risk Reduction (ARR) tests.

    Results

    Results showed that there was significant difference in the incidence of deep vein thrombosis among the four groups after intervention (P <0/05). Care plan in nutrition، exercise and exercise / nutrition was beneficial in the prevention of deep vein thrombosis (RR=0/092).

    Conclusion

    Implementation of the care plan based on nutrition and exercise in patients undergoing orthopedic surgery of the lower limb has been effective for prevention of deep vein thrombosis and it is recommended to apply these interventions in the care of these patients.

    Keywords: deep vein thrombosis, Nutrition, Exercise, Prevention
  • Page 688
    Background and Aims
    U nderstanding nurses'' experience of patient death، the appropriate approach to understand this phenomenon is the aim of this study. Also as a supporting role of the nurses، understanding the notion of death، they can better provide care for their sick patient and their family. As long as the nurses are not familiar with all aspects of death، they cannot be able to make right decisions about the care of a really sick and dying patient. This study aimed to explore، describe and interpret the patient''s death، and to help the nurses to gain a deeper insight about that experience.
    Materials and Methods
    A phenomenological approach was used to conduct this research، because it could obtain rich information about the patient deaths. Twelve nurses from high mortality wards were chosen and they were individually interviewed. The data were analyzed by Vanmannen method.
    Results
    Five themes emerged from the findings that portrayed the experiences of nurses concerning the patient deaths (mental erosion، faulty interaction، combined with the stress of caring، a feeling of sadness and normalization). However، normalization of the patient''s death may have beneficial effects for the nurses، but the reactions of patients and their families should be taken into consideration.
    Conclusion
    The results revealed that nurses are experiencing serious problems. They need to be supported by their families consistently. Ignoring the needs of nurses، can have adverse effects on the patients and their community.
    Keywords: phenomenology, live experience, nurse, death
  • F. Ranjbar Noushari_H. Mohadesi_S. Asadi Majareh_S. S Hashemi Page 698
    Background and Aims
    Cancer، as one of the most current century diseases، is determined by the unnatural deformation of cells and by the loss of cellar distinction. Some research show that psychological factors affect on the start and progress of this disease. The present study investigates the role of some psychological variables (worry، life style، self-efficiency) in patients suffering from cancer.
    Materials and Methods
    This research is an expost factor research which is done on a sample of 50 patients who suffer from cancer and were hospitalized in Cancer Institute of Imam Khomeini Hospital and 50 healthy persons as their accompanying in the hospital. They were selected by the accessible sampling. To measure the research variables، Penn State Worry Questionnaire (PSWQ)، lifestyle questionnaire، and Sherrer and Madoex questionnaire of self-efficiency were used. The gathered data was analyzed by SPSS (16. 0 version) and independent sample t-test was used to analyze the research hypotheses.
    Results
    there were significant differences Between the means of worry، life style and self-efficiency in the two groups in a way that the mean of worry was higher in the patient group and the means of life style and self-efficiency were higher in the healthy group.
    Conclusion
    the results of the study show that worry، self-efficiency، and lifestyle as psychological variables have important roles in the physical and psychological health of people. Therefore، it is really necessary to have a scientific program to improve life quality and educate people to overcome stressful conditions.
    Keywords: cancer, worry, life style, self, efficiency
  • L. Amini, Z. Safaei, R. Jamshidi, L. Neisani Samani Page 706
    Background and Aims
    Pregnancy is one of the most important phases in women who are seeking a great experience. However، not all pregnancies result in the birth of a healthy baby without complications and، it can be associated with unpleasant consequences. This study has been compared the outcomes of pregnancy after in vitro fertilization (IVF) and spontaneous pregnancy in primigravida women admitted to 3 different hospitals in Tehran -2013.
    Materials and Methods
    This study is a retrospective cross sectional analytical study to evaluate and compare the maternal outcomes (preeclampsia، multiple pregnancy، diabetes، pregnancy، delivery، premature delivery) on the 620 first pregnant women. The samples were gathered from three hospitals of Shahid Akbar Abadi (310 samples)، Arash (155 samples) and Baharloo (155 samples) according to the criteria and quota sampling. Different tests of chi-square، Fisher''s exact test، t and Mann - Whitney were used to do the statistical analysis.
    Results
    The mean and standard deviation of age was 25/3 ± 4/56 and 29/8 ± 5/31in spontaneous pregnancy and IVF groups respectively. Statistical correlation was seen between the two groups concerning the variables of preeclampsia (P = 0/003)، gestational diabetes (P = 0/012)، multiple births (P< 0/0001)، CS (P< 0/0001) and preterm delivery (P< 0/0001). Blood pressure doesn’t show a significant relationship. It is notable that after removing the effect of confounding variable of age، a strong correlation was observed in preeclampsia and gestational diabetes.
    Conclusion
    IVF infertility treatment in pregnancy can cause negative effects. So، special attention should be paid to the infertile women in their pregnancy.
    Keywords: Outcomes of maternal, pregnancy, IVF, primi gravid
  • M. Salsali, M. Tajvidi, Sh Ghiyasvandian Page 714
    Background and Aims
    Despite the experts and scholars’ consensus over the importance of critical thinking، there is a great diversity of views on its nature and definition. Defining critical thinking concept according to the discipline of nursing is essential. The aim of the present study is explaining the concept of critical thinking from the perspective of nurses.
    Materials and Methods
    This study was done by depth qualitative interviews with 17 nurses including 12 undergraduate to doctoral level nursing instructors from the Nursing and Midwifery School of Tehran، Karaj، Isfahan، and 5 clinical nurses in Karaj hospitals. Sampling method was purposive.
    Results
    Themes extracted from the interviews including: 1. Antecedents of critical thinking including a) individual characteristics and competencies of student and teacher b) factors related discipline and relevant professional training system 2. Critical thinking attributes 3. Consequences of critical thinking involves a) personal factors b) systemic factors c) professional factors. Finally، the concept was redefined in the context of nursing.
    Conclusion
    This study must be considered as the context to define the concept of critical thinking. As it was explained antecedents of critical thinking included students'' interest in poetry or verses and Hadiths، lessons linked to verses and Hadiths، and forcing students to think about the issues of creation can enhance their depth of learning that were not mentioned in the literature.
    Keywords: nurses, critical thinking, nursing education, content analysis
  • M. Jouzi, Z. Vanaki, E. Mohammadi Page 723
    Background and Aims
    Due to continuous changes in the quality of care، the need for providing safe care by competent nurses is interesting. While surveys show that most nursing graduates، are eligible for inclusion in the labor market. One of the effective factors is the lack of required competencies in the internship period educators that are responsible for the final phase of nursing education. The purpose of this study was to determine clinical educators` competencies during internship period.
    Materials and Methods
    In this study، a qualitative design، conventional content analysis was used. 16 persons that participated to clinical education in internship period interviewed semi-structurally. The obtained data from participants was recorded and analyzed by Maxqda 2007software، and the themes were extracted inductively from the raw data.
    Results
    During data analysis، 5 themes and 12 categories were developed: «personality traits» (behavior، vulnerability، professional attitude)، «professional communication» (moderating role، ethicalconsiderations and multidimensionalcommunication) «professional education» (empowering in applying the effective teaching methods، skills in applying knowledge) «Management Power» (empowering instudents supervision) «Clinical evaluation» (skills in explaining the objective evaluation criteria and empowering in applying the collaborative evaluation of student)
    Conclusion
    By considering the effective role of educators in nursing education in the internship period and the importance of students` authority and self-steam in providing safe care for patients، maintaining and increasing the clinical educator competency is interested.
    Keywords: competency, nursing student, nursing educator, clinical education, internship period
  • S. Zarparvar, M. Hassani, A. Kabiri, M. Sameri Page 738
    Background and Aims
    Organizations، public and professional life much dependent on the skills and knowledge of their workforce. Due to the advances in modern technology، and the unprecedented growth that has taken place in the field of medical information، The need for training of nurses is essential in the current. This investigation have done in order to examine the inservice training effectiveness in nursing group of Imam Reza Hospital.
    Materials and Methods
    Based on a descriptive-survey، our population for study included 129 people. Because of insufficient number of understudy population، sampling method was canceled، and we used a questionnaire including 24 questions for data gathering based on Likret scale. 115 questionnaire from nurses، and the same number from head nurses were collected. SPSS statistical software (descriptive، t test) have been used for data analysis.
    Results
    - Nurses participation in training courses increase their skills. This is more effective for nurses from the head nurses point of view. - Nurses taking part in training courses increase collaboration and mutual assistance. - There was no difference from the view point of nurses and head nurses about this affection. - Nurses participation in training courses increase discipline، and it is considered more important for head nurses comparing to the nurses. - Job satisfaction is another important result of participating in training courses for nurses. From the viewpoint of head nurses this effect considered more important for nurses. - Training courses result in innovation. From the viewpoint of head nurses this effect observed important for nurses. - Nurses participation in training courses result to reduction of wasted activities. This effect considered more important from viewpoint of head nursed.
    Conclusion
    in generally the results show that the views of Nurses group and head nurses about training effectiveness are positive.
    Keywords: in, service Training, Nurses, Head nurses, Imam Reza hospital