فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 19 (مهر و آبان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/06
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حسین پورسلطانی *، رضا شجیع، حسین زارعیان صفحات 15-36
    هدف پژوهش حاضر طراحی و تدوین نظامنامه اخلاقی اعضای هیئت علمی گروه ها و دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران است. دفت (1998) اخلاق را اصول و ارزش هایی می داند که بر رفتار فردی یا جمعی حاکمیت دارد. بیشتر سازمان های آموزشی، پژوهشی و به ویژه دانشگاه های دنیا، نظامنامه اخلاقی را به عنوان راهی برای پیشبرد اهداف سازمان و ارتقای سطح فرهنگ سازمان خود پیشنهاد و اجرا کرده اند. پژوهش حاضر هم با همین رویکرد انجام شده است. جامعه آماری تحقیق را اعضای هیئت علمی گروه ها و دانشکده های تربیت بدنی ایران به تعداد 220 نفر تشکیل می دادند. نمونه آماری بر اساس جدول مورگان 136 نفر تعیین شد که از مجموع پرسشنامه های توزیع شده، 119 پرسشنامه برای تحلیل آماری مناسب تشخیص داده شد. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته 41 سوالی بود که دارای مقیاس پنج ارزشی لیکرتی بود. به-منظور توصیف آماری داده ها از شاخص های توصیفی همچون میانگین و انحراف استاندارد استفاده شد. برای تعیین عامل ها از روش تحلیل عاملی اکتشافی، برای تایید مدل ارتباط سوالات با عامل ها و عامل ها با مفهوم نظامنامه اخلاقی از تحلیل عاملی تاییدی، برای بررسی وضعیت سوالات، عامل ها و مفهوم نظامنامه اخلاقی از آزمون t تک نمونه ای و همچنین برای اولویت بندی سوالات و عامل ها از آزمون فریدمن استفاده شد. در تحلیل عاملی اکتشافی تعداد آزمون کیسر-می یر و اوکلین (به منظور کفایت حجم نمونه) برابر با 918/0 به دست آمد. همچنین فرض همبستگی بین سوالات از طریق آزمون کرویت بارتلت (01/0≥ P، 172/3369=2x) تایید شد. در نهایت، 28 سوال از سوالات طراحی شده از طریق مولفه های اصلی همراه با چرخش واریماکس تایید شد. همچنین سوالات در شش عامل فعالیت های گروهی، صداقت گفتاری و رفتاری، وظیفه-شناسی، رفتار حرفه ای، تعهد علمی-پژوهشی و مسئولیت مالی مشخص شدند که توان پیشگویی سوالات براساس مجموع واریانس ها برابر با 13/74 درصد است. پایایی عامل های پرسشنامه به-ترتیب 88/0، 74/0، 87/0، 87/0، 82/0 و 87/0 به صورت عالی به دست آمد. در تحلیل ارتباطی سوالات با عامل ها، تمامی سوالات در سطح معنی داری بیشتر از (96/1=T value) با عامل خود ارتباط داشتند. در خصوص آزمون خوبی (نیکویی) برازش، نسبت2x به df برابر 51/1 و ریشه میانگین مجذور خطای تقریبی RMSEA برابر با 066/0 (برازش خوب مدل) به دست آمد. همچنین تمامی عامل ها با مفهوم نظامنامه اخلاقی ارتباط مثبت و معنی داری در سطح بالاتر از (96/1=T value) داشتند.
    کلیدواژگان: نظامنامه اخلاقی، عضو هیئت علمی، تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • قاسم رحیمی، محمد سلطان حسینی، مهرداد افخمی صفحات 37-50
    هدف تحقیق حاضر، برآورد سهم نسبی کارآفرینی از شیوه مدیریت مشارکتی از دیدگاه کارکنان اداره کل تربیت بدنی استان یزد است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان رسمی و قراردادی و پیمانی اداره کل تربیت بدنی استان یزد بود که تعداد آن ها بر اساس اطلاعات کارگزینی این اداره در سال 1389، 144 نفر اعلام شد. با توجه به جدول کرجسی و مورگان حجم نمونه 104 نفر برآورد شد و سرانجام، 93 پرسشنامه از این نمونه آماری دریافت شد. این پژوهش از نوع همبستگی است و به شیوه پیمایشی اجرا شده است. برای اندازه گیری از دو پرسشنامه محقق ساخته مدیریت مشارکتی و کارآفرینی استفاده شده است که پایایی این دو پرسشنامه به ترتیب 91/0 و 85/0 به دست آمد و توسط مشخصات تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزار spss انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد بین مدیریت مشارکتی و کارآفرینی رابطه معنی-داری وجود دارد (05/0 p 60/0=r). همچنین طبق نتایج، مدیریت مشارکتی تمامی مولفه های کارآفرینی را تحت تاثیر قرار می دهد (001/0 (p. بین رابطه میان مدیریت مشارکتی با کارآفرینی بر حسب جنسیت، مدرک تحصیلی و وضعیت استخدام تفاوت معنی داری وجود دارد و در خصوص سابقه خدمت به جز طبقه 11- 15 سال در بقیه طبقات، سابقه خدمتی همبستگی بین دو متغیر معنی دار است.
    کلیدواژگان: مدیریت مشارکتی، کارآفرینی
  • مریم نیازی تبار *، مهرزاد حمیدی، سید عماد حسینی صفحات 51-62
    هدف این پژوهش بررسی ارتباط عوامل انگیزشی-بهداشتی و عجین شدن با شغل کارکنان کمیته ملی المپیک است که به روش توصیفی و شکل میدانی اجرا شده است. جامعه تحقیق شامل تمامی کارکنان کمیته ملی المپیک بود و نمونه تحقیق به صورت تمام شمار تعیین شد. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه عوامل انگیزشی-بهداشتی دانت و همکاران و پرسشنامه عجین شدن با شغل لداهل و کجنر استفاده شد که پایایی آن ها به ترتیب 91/ 0و 79/0 محاسبه گردید. از 125 پرسشنامه ارسالی، 118 پرسشنامه (4/94%) واصل شد. داده ها با استفاده از آزمون های کولموگرف-اسمیرنف، اسپیرمن و پیرسون در سطح معنی داری 01/0 p≤تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد بین عوامل انگیزشی و ابعاد عوامل انگیزشی (مسئولیت پذیری، ماهیت خود کار و پیشرفت در کار) و عجین شدن با شغل کارکنان رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد، اما بین ابعاد تقدیر و بازشناسی و قدرت تصمیم گیری و عجین شدن با شغل ارتباط معنی داری مشاهده نشد. بین عوامل بهداشتی و ابعاد عوامل بهداشتی (ابعاد حقوق و مزایا، امنیت شغلی، روابط بین فردی، سرپرستی، سیاست ها و مدیریت و شرایط کاری) و عجین شدن با شغل رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد.
    کلیدواژگان: عامل انگیزشی، عامل بهداشتی، عجین شدن با شغل
  • فرشاد تجاری *، الهام مشگل گشا صفحات 63-80
    هدف از مطالعه حاضر بررسی روند انتقال ورزشکاران از ورزش قهرمانی به بازنشستگی مطابق با مدل مفهومی چارنر و اسچلزبرگ (1984) است. 56 نفر از ورزشکاران بازنشسته، به صورت داوطلبانه پرسشنامه بازنشستگی ورزشی را تکمیل کردند. یافته های آزمون تحلیل واریانس چندگانه نشان داد بین دو گروه افراد دارای برنامه برای بازنشستگی و بدون برنامه تفاوت معنی داری در متغیرهای ویژگی های انتقال، ویژگی های فردی و ویژگی های محیطی بین دو گروه افراد دارای برنامه برای بازنشستگی و بدون برنامه وجود دارد، اما در مورد تاثیر فرآیند انتقال بر نتیجه انتقال، فقط ویژگی های انتقال با متغیرهای مربوط به نتیجه انتقال رابطه معنی داری دارد. نتایج به طور کلی نشان می دهد مدل مفهومی انتقال چارنر و اسچلزبرگ (1986) تا حد زیادی برای مطالعه و برنامه ریزی بازنشستگی ورزشکاران حرفه ای و جلوگیری از ایجاد بحران برای آن ها مناسب است.
    کلیدواژگان: انتقال، بازنشستگی، ورزش
  • یعقوب بدری آذرین *، حسین طالبیان نیا، علی سلمانی صفحات 81-92
    هدف از تحقیق حاضر ارائه راه کارهای مناسب برای توسعه منابع انسانی ورزش ژیمناستیک است. این تحقیق توصیفی است و اطلاعات آن با پرسشنامه ای جمع آوری شد که روایی آن سنجیده و پایایی آن با آلفای کرونباخ (83/0) تایید شده بود. تعداد نمونه آماری در این تحقیق 76 نفر و برابر با جامعه آماری بود. نتایج این تحقیق نشان داد عوامل جذب، آموزش، ارتقاء و پرورش، حفظ و نگهداری نیروی انسانی در توسعه منابع انسانی ژیمناستیک تاثیرگذار است. همچنین در تجزیه و تحلیل به روش تحلیل عاملی مشخص شد عوامل مرتبط با حفظ و نگهداری با واریانس عامل 21/14 بیشترین تاثیر را در توسعه منابع انسانی ژیمناستیک دارند. با اتکاء به نتایج این تحقیق باید برنامه ریزی ها بیشتر بر حفظ، نگهداری، ارتقاء و پرورش منابع انسانی ژیمناستیک تاکید داشته باشند تا موجب افزایش تعداد و ماندگاری مربیان، داوران و ورزشکاران در این ورزش شوند.
    کلیدواژگان: منابع انسانی، توسعه، ورزش، حفظ و ارتقاء
  • محمد صادق گوهری پور *، فرزاد غفوری، امیر ندری صفحات 93-108
    هدف از این پژوهش بررسی ارتباط عوامل توانمندسازی منابع انسانی (احساس معنی دار بودن، احساس شایستگی، احساس خودتعیینی، احساس تاثیر و احساس اعتماد) و انگیزه انجام وظایف کاری در سازمان تربیت بدنی (وزارت ورزش و جوانان) است. بر این اساس، جامعه آماری این پژوهش کلیه کارشناسان ستادی سازمان تربیت بدنی (وزارت ورزش و جوانان) کشور بود که با توجه به تعداد کم آن ها، همه به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و در نتیجه 152 نفر در پژوهش شرکت کردند. روش تحقیق استفاده شده در این پژوهش توصیفی - پیمایشی بود و برای جمع آوری اطلاعات لازم در خصوص عوامل توانمندسازی از پرسشنامه سنجش توانمندسازی اسپریتزر و به منظور سنجش انگیزه انجام وظایف کاری آزمودنی ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. همچنین، به منظور بررسی ارتباط عوامل توانمندسازی و انگیزه انجام وظایف کاری از آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد بین پنج عامل کلیدی توانمندسازی که شامل: احساس معنی دار بودن، احساس شایستگی، احساس خودتعیینی، احساس تاثیر و احساس اعتماد است و انگیزه انجام وظایف کاری همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد (به ترتیب 51/0=r، 33/0=r، 43/0=r، 52/0=r، 47/0=r) که این رابطه در سطح 01/0=α معنی-دار بوده است؛ بدین معنی که هر چه کارشناسان از نظر عوامل توانمندسازی نمرات بهتری داشته باشند، انگیزه آنان برای انجام وظایف کاری بیشتر است. همچنین نتایج پژوهش نشان می دهد بیشترین نمره کارشناسان زن و مرد مربوط به احساس شایستگی است. سایر عوامل توانمندسازی شامل احساس معنی داری، اعتماد و احساس تاثیر به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارد و احساس خودتعیینی با میانگین 39/12 و 97/11 به ترتیب برای کارشناسان مرد و زن در پایین ترین سطح قرار دارد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، انگیزه انجام وظایف کاری، کارشناسان، سازمان تربیت بدنی (وزارت ورزش و جوانان)
  • مجید جلالی فراهانی *، ابراهیم علی دوست قهفرخی صفحات 109-128
    هدف این پژوهش بررسی و تحلیل موانع اقتصادی اثرگذار بر اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی در ورزش حرفه ای جمهوری اسلامی ایران است. با توجه به هدف اصلی پژوهش، روش انجام پژوهش از نوع کیفی است. به این منظور، با انجام مصاحبه های کیفی با خبرگان و متخصصان، مهم ترین موانع اقتصادی موجود در مسیر پیاده سازی سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی در ورزش حرفه ای کشور شناسایی شد. در پژوهش حاضر، نمونه گیری از افرادی انجام شد که مربوط ترین داده ها را درباره موضوع پژوهش فراهم می کردند؛ از این رو از نظرات 26 نفر در قالب 35 مصاحبه استفاده شد و زمانی که موضوع به حد اشباع نظری رسید، فرآیند جمع آوری یافته ها پایان یافت. مطابق با مبانی پژوهش های کیفی، تحلیل یافته ها همزمان با جمع آوری داده ها انجام شد. یافته های پژوهش 21 مانع مهم را در راستای اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی نشان داد که می توان این موانع را در دو دسته کلی «موانع اقتصادی و مالی» و «موانع سرمایه گذاری و حمایت مالی» طبقه بندی کرد. مهم ترین موانع شناسایی شده در این زمینه عبارت بودند از: بی ثباتی در سیاست های پولی و مالی کشور، مشارکت نکردن سرمایه گذاران خارجی در بازارهای سرمایه داخل، مالکیت دولتی بسیاری از صنایع، کارخانجات، نهادها و سازمان های ورزشی و غیرورزشی، کم بودن سرانه درآمد ملی در کشور، نبود امنیت اقتصادی و خطر زیاد سرمایه گذاری در ورزش حرفه ای، عدم تخصیص حق پخش تلویزیونی مناسب به باشگاه ها، وجود رقابت ناعادلانه بین باشگاه های دولتی و باشگاه های خصوصی، ساختار بلیت فروشی متمرکز در سازمان لیگ حرفه ای، شفاف نبودن اطلاعات مالی و اقتصادی باشگاه ها، سازمان لیگ و فدراسیون.
    واژه های کلیدی: خصوصی سازی، باشگاه حرفه ای، اقتصاد ورزش، فوتبال
  • محمد جوادی پور *، پوریا سهرابی صفحات 129-150
    هدف این پژوهش رتبه بندی استانداردهای مناسب سازی اماکن ورزشی است. هشت معیار مهم در مناسب سازی اماکن ورزشی، با استفاده از تکنیک سنجش رضایت مشتری بررسی شده است تا در نهایت راه کاری مناسب برای ساخت و ساز اماکن ورزشی ارائه شود. پژوهش از نوع کاربردی و از نظر نوع جمع آوری داده ها، توصیفی-تحلیلی است که به روش میدانی اجرا شده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه مدیران و سرپرستان اماکن و مجموعه های ورزشی اداره ورزش و جوانان شهرستان ارومیه تشکیل می دادند. نمونه آماری برابر با جامعه آماری و شامل تمام مدیران اماکن ورزشی (29 نفر) بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته با مقیاس پنج ارزشی لیکرت بود. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از تکنیک سنجش رضایت مشتری انجام شد که روشی برای اولویت بندی با استفاده از میانگین با ضرایب مساوی است. در مورد نظرات مدیران و سرپرستان اماکن ورزشی و اهمیت هر یک از معیارها و سوالات آن ها نتایج نشان داد از نظر مدیران اماکن ورزشی معیار طراحی برای جانبازان و معلولان با 55/75%، معیار اطلاع رسانی و سرویس دهی با 39/84%معیار همجواری و مکان یابی با 21/89%، معیار دسترسی با 73/89%، معیار زیبایی شناختی و فضای سبز با 29/91%، معیار ایمنی، کنترل و نظارت با 18/92%، معیار طراحی پارکینگ با 87/92% و معیار بهداشت و نگهداری با 34/93% به ترتیب دارای کمترین اهمیت بودند. از طریق رتبه بندی استانداردها با تکنیک سنجش رضایت مشتری می توان به اهمیت و اولویت رعایت هر یک از استانداردها در ساخت اماکن و مجموعه های ورزشی از دیدگاه مدیران ورزش پی برد و در ارائه راه کارهای مناسب از آن ها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سنجش رضایت مشتری، ارائه راهکار، مناسب سازی، اماکن ورزشی
  • حمیدرضا گوهر رستمی، هاشم کوزه چیان *، مجتبی امیری صفحات 151-170
    اولین مرحله در توسعه ورزش در سطح ملی، ایجاد سیستم ورزش اثربخش است که در این سیستم افراد، گروه ها و سازمان هایی فعالیت می کنند؛ بنابراین تعیین و تجزیه و تحلیل ویژگی های آن ها برای پاسخ گویی به تقاضای آن ها به عنوان ذی نفعان ورزش در قالب مدیریت ذی نفعان مطرح می شود. این تحقیق با هدف تعیین ذی نفعان ورزش ملی و ارزیابی اهمیت این ذی نفعان انجام شد. جامعه آماری کارشناسان وزارت ورزش و جوانان هستند که بر اساس آمار موجود تعداد آن ها در حدود 166 است و تمامی آن ها به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که اطلاعات فردی کارشناسان و منافع و قدرت ذی نفعان بر اساس طیف لیکرت ارزیابی شد. نتایج تحقیقات نشان می دهد در میان ذی نفعان وزارت ورزش، فدراسیون های ملی بیشترین منافع (26/4) و داوطلبان کمترین منافع (21/2) را از وزارت ورزش می برند. همچنین کمیته ملی المپیک بیشترین قدرت (56/3) و داوطلبان (27/2) کمترین قدرت را در به دست آوردن منافع خود از وزارت ورزش و جوانان دارند. براساس ماتریس مندلو که ابزاری برای مدیریت ذی نفعان و اجرای استراتژی مدیریتی مناسب برای آن هاست، بیشتر ذی نفعان وزارت ورزش دارای منافع و قدرت کم هستند و تنها هیئت های ورزشی در طبقه قدرت کم و منافع زیاد جای گرفتند و تعدادی از ذی نفعان که ذی نفعان ورزشی و اولیه وزارت بودند در طبقه منافع و قدرت زیاد جای گرفتند. همچنین بر اساس نتایج تجزیه و تحلیل عاملی، ذی نفعان بر حسب قدرت و منافع به چهار گروه دسته بندی شدند. از نتایج تحقیق می توان برای به-کارگیری استراتژی های ارتباطی و رفتارهای سازگاری به منظور پاسخ گویی به تقاضای مختلف و متضاد استفاده کرد. نتایج تحقیق در ایجاد سیستم ورزش اثربخش تر نقش آگاهی دهنده برای وزارت ورزش و جوانان دارد که مسئول ورزش ملی است.
    کلیدواژگان: ذی نفعان، مدیریت ذی نفعان، ورزش ملی، وزارت ورزش و جوانان
  • مهرعلی همتی نژاد *، کاظم دانش ثانی، رضا اندام صفحات 171-188
    هدف از این مطالعه، بررسی ابعاد رضایت مندی داوطلبان انجمن های ورزشی دانشگاه های ایران بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه دانشجویان داوطلب انجمن های ورزشی دانشگاه های مناطق ده گانه کشور بودند (582=N). براساس جدول مورگان، 231 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند (231=n)؛ که از این میان، نتایج مربوط به 208 پرسشنامه، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. پس از تایید روایی صوری و محتوایی پرسشنامه رضایت مندی توسط متخصصان، پایایی آن در یک مطالعه راهنما و به روش آلفای کرونباخ محاسبه شد (88/0=α). برای تجزیه و تحلیل داده ها، علاوه بر توصیف آماری، از آزمون های آماری استنباطی ضریب همبستگی پیرسون، t مستقل، ANOVA و نیز آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری (05/0 ≥P) استفاده شد. نتایج نشان داد، رضایت از کسب تجربه شغلی و اجتماعی مهم ترین و رضایت مادی کم اهمیت ترین ابعاد رضایت مندی داوطلبان انجمن های ورزشی بودند. همچنین بین اولویت ابعاد رضایت مندی داوطلبان دختر و پسر، فقط در رضایت از ابعاد مادی، هدفمند، اجتماعی، حمایتی و تعهد تفاوت معنی دار بود و بین اولویت ابعاد رضایت مندی داوطلبان رشته تربیت بدنی و غیر تربیت بدنی، در رضایت از کسب تجربه، شغلی، هدفمند و تعهد تفاوت معنی داری وجود داشت. همچنین نتایج نشان داد، بین سن و رضایت مندی داوطلبان رابطه منفی و معنی داری (004/0=sig؛ 198/0- =r) وجود دارد و بین وضعیت تاهل با رضایت مندی داوطلبان تفاوت معنی داری وجود نداشت. با توجه به نتایج پژوهش، به نظر می رسد با سیاست های تشویقی مناسب و تبدیل محیط انجمن ورزشی به مکانی که دستیابی به انگیزه های داوطلبی افراد در آن ها سهل تر و آسان تر امکان پذیر شود، می توان میزان رضایت مندی داوطلبان را افزایش داد.
    کلیدواژگان: داوطلبی، رضایت مندی، انجمن های ورزشی
  • لقمان کشاورز *، محبوبه روزبهانی صفحات 189-204
    هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر با علائم روحی توام با سندرم پیش از قاعدگی و ورزش صبح گاهی است. جامعه آماری تحقیق 300 نفر از دانش آموزان دختر راهنمایی مدارس شبانه روزی شهرستان سبزوار در سال تحصیلی 89- 90 بود که در دو مدرسه مشغول به تحصیل بودند. از میان دو مدرسه، یک مدرسه به-طور تصادفی برای نمونه تحقیق انتخاب شد. از 150 دانش آموز این مدرسه، 90 نفر که دارای سندرم پیش از قاعدگی بودند به طور هدفمند برای شرکت در تحقیق انتخاب و پس از همسان سازی بر مبنای قد، وزن و سن به طور تصادفی به دو گروه 45 نفری تجربی و شاهد تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت هشت هفته قبل از ورود به کلاس درس به ورزش صبح-گاهی پرداخت در حالی که گروه شاهد در مدت فوق ورزش صبح گاهی انجام نداد. قبل از شروع دوره تمرینی هشت هفته ای از هر دو گروه در وضعیت عادی و دوره سندرم پیش از قاعدگی پیش آزمونی از درس ریاضی گرفته شد و پس از پایان دوره، مجددا از هر دو گروه در وضعیت عادی و دوره سندرم پیش از قاعدگی پس آزمونی از درس مذکور گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل نتایج آزمون ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله کلموگروف - اسمیرنف، t استودنت، ANOVA، آزمون تعقیبی LSD و ضریب هبستگی پیرسون و نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد ورزش صبح گاهی بر پیشرفت تحصیلی در درس ریاضی تاثیر مثبت دارد. علائم روحی توام با سندرم پیش از قاعدگی بر پیشرفت تحصیلی در درس ریاضی تاثیر منفی می گذارد و ورزش صبح گاهی موجب کاهش تاثیر منفی علائم روحی توام با سندرم پیش از قاعدگی بر پیشرفت تحصیلی در درس ریاضی می شود.
    کلیدواژگان: ورزش صبحگاهی، سندرم پیش از قاعدگی، پیشرفت تحصیلی
  • رزگار محمدی *، محمد خبیری، مجتبی براری صفحات 205-220
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر مزایای رابطه ای حاصل از روابط بلندمدت میان مشتری و سازمان (مزایای اطمینان، مزایای اجتماعی و مزایای رفتار ویژه) بر تشویق مشتری به مشارکت در ارتباط دهان به دهان مثبت در مورد سازمان است. روش تحقیق توصیفی-همبستگی است که به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل مشتریان استخرهای شهر تهران و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه است. پرسشنامه تحقیق نیز پرسشنامه استاندارد است که با بررسی پیشینه تحقیق به دست آمده است. روایی پرسشنامه از طریق تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی بررسی و تایید شده است. پایایی پرسشنامه نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ بررسی شده است که این ضریب برای کل پرسشنامه 84/0 است. نمونه نهایی تحقیق نیز مشتمل بر 400 نفر از مشتریان این استخرها بوده است. همچنین برای تحلیل داده ها نیز از مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل استفاده شده است. نتایج تحقیق بیانگر آن است که مزایای اطمینان، مزایای اجتماعی و مزایای رفتار ویژه تاثیر مثبت و معنی داری بر ارتباط دهان به دهان داشته است. همچنین داده ها به رازش مناسبی با مدل داشته است. با توجه به نتایج تحقیق می توان گفت مزایای رابطه ای تاثیر مهمی در مشارکت مشتریان در ارتباط دهان به دهان در مورد سازمان خواهد داشت.
    کلیدواژگان: مزایای رابطه ای، ارتباط دهان به دهان، استخرهای شهر تهران
|
  • Hossein Poursoltan *, Reza Shaji, Hossein Zareiyan Pages 15-36
    The aim of this study was designing and compiling ethics regulations for faculty members of Physical Education and Sports sciences groups and colleges in Iran. Daft (1998) defined ethics as principles and values that prevail upon individual and collective behavior. Most educational–research organizations specially universities all over the world have suggested and used ethic regulations to approach the goals and promote the cultural level of their organizations. So this study designed to get the same reason. Statistical population of the study involved 220 faculty members of Physical Education groups and colleges in Iran. The sample was estimated 136 people according to Morgan’s table. Although among gathered questionnaires a total of 119 questionnaires were suitable for Statistical analysis. Measuring instrument was a made questionnaire، including 41 questions in Likert five values Scale. For descriptive analyze indices such as mean and standard deviation were used. Exploratory factor analysis used to determine factors. Factor analysis approach used to approve the model by determining relationship between questions with factors and factors with ethics regulations. Also، single sample t-test used for analyzing the status of questions، factors and ethics regulations. Finally Freidman test used for prioritization of questions and factors. In exploratory factor analysis the amount of KMO test (due adequacy of sample volume) was reached %918. Correlation between questions was confirmed by using the Bartlet test of sphericity. Eventually among all of the designed questions through main factors، 28 questions were confirmed by using varimax rotation. Furthermore the questions set in six factors include، group activities، verbal and behavioral honesty، duty، professional behavior، scientific-research commitment and financial responsibilities in which predictive power of questions based on the total variance were %13. 74. Reliability of the questionnaire factors was 88. 0، 74. 0، 87. 0، 87. 0، 82. 0 and 87، 0 which were found to be excellent. In relationship analysis of questions and factors، all of the questions had significantly high relation with their factors T value=1. 96). Goodness-fit test showed that x2 / DF ratio was 1. 51 and RMSEA was 0. 066. Also all factors were in connection with the concept of ethics regulations with a significantly positive and meaningful relation (T value=1. 96).
    Keywords: Ethics regulations, Faculty member, Physical Education, Sport Sciences
  • Ghasem Rahimi, Mohammad Soltanhoseini, Mehrdad Afkhami Pages 37-50
    The purpose of this study which was Participatory management practices to estimate the relative contribution of entrepreneurship from the perspective of Physical Education office staff Yazd. The statistical population of this research consisted of 144 participants among Physical Education all Office of Yazd Province; the resulting from human resources was conducted in 1389. According to the table and Morgan Krjsy estimated sample size was 104 and the sample of 93 questionnaires was received. The correlation study and survey methods were implemented. Data gathering has been collected by tow questioners (self- constructed) of Participatory Management & Entrepreneurship with Cronbach Coefficient Alpha for each questioner was computed (0/91 and 0/85). Data analysis in both descriptive and inferential statistics were performed using SPSS software. The results showed there was a significant relationship between Participatory Management & Entrepreneurship (r=0. 60، p≤ 0. 05). Participatory management effect on all Component Entrepreneurship (P≤ 0. 001). The relationship between participatory management with entrepreneurship in terms of gender، employment status، degree، and there are significant differences in service and other classes except class 11 to 15 years in service was significant correlation between two variables.
    Keywords: Participatory Management, Entrepreneurship
  • Maryam Niazi Tabar *, Mehrzad Hamidi, Seyed Emad Hoseini Pages 51-62
    The purpose of this study was to investigate relationship of the motivation- hygiene factors and job involvement in employees of National Olympic Committee of Iran. This research was performed as a descriptive-correlative survey، as well as field work. The sample included all managers & employees in National Olympic Committee (n=125). The statistical sample was equal with statistical population. The used instruments were two questionnaires including: motivation-hygiene factors (Dunt & et al) and job involvement (Lodahl & Kejner). Their reliability of questionnaires were estimated through Cronbach alpha coefficient method (α=0. 91، 0. 79). In final 118 questionnaires (%94/4) was gathered. The data were analyzed via K-S، spearman، pearson (significance level p≤0/01). The Results showed that there were significant and positive relationship between motivation factors، their dimensions as responsibility، work itself، advancement and job involvement، but there weren''t significant relationship between dimensions of recognition، power of making decision and job involvement. There were significant and positive relationship between motivation factors، their dimensions as salary، job security، interpersonal relations، supervision، organizational policies، work environment and job involvement.
    Keywords: Motivation factor, Hygiene factor, Job involvement
  • Farshad Tojari *, Elham Moshgelgosha Pages 63-80
    The purpose of this study was to examine the transition experiences of high performance athletes within Charner and Scholzberg (1986) theoretical framework. 56 retired high performance athletes voluntarily، completed the Athletes Retirement Questioner. Results revealed significant deference in transition characteristics، individual characteristics and environmental characteristics between planned and unplanned retired athletes. Examination of relation between transition process and outcome of transition، revealed just transition characteristics had significant relation to outcome variables. Finally this study suggests that Charner and Scholzberg (1986) model is suitable framework for planning and studying retirement process from high performance sport.
    Keywords: Sport, Transition, Retirement
  • Yaghob Badriazarin *, Hossein Talebiannia, Ali Salmani Pages 81-92
    The purpose of this study is offer strategies for developing human resources in the gymnastic sport of Azerbaijan. The study is descriptive and data collected with questionnaire that the validity confirmed and reliability by Alfa Kronbakh method (%83) had been confirmed. Total sample in this study were 76 that’s were equal the statistical community. The results of the study showed that factors such as hiring، training، promotion and maintenance are effective in the human resource development of Gymnastics. The Factor analysis also showed that the maintenance factor with the variance 14. 21 has the highest effect in the human resource development of Gymnastics. Relying on the results of this study should be planned in order to maintenance and promotion in the human resource of Gymnastics to enhance number and sustain coaches، referees and athletes in this sport.
    Keywords: Human Resources, Development, Sport, Maintenance, promotion
  • Mohamadsadegh Goharipor *, Farzad Ghafori, Amir Nadri Pages 93-108
    The purpose of this study empowering human resources factors (sense of being meaningful، felt competence، their feelings set، feel the impact and feeling of confidence) and motivation tasks at work is the Physical Education Organization. Based on statistical population of this study، all experts staff the country''s Physical Education Organization Given their small numbers، all were selected as sample and 152 persons were examined. The research method used in this study-descriptive survey was to collect information regarding the factors of empowerment questionnaire to measure empowerment and motivation Spreitzer tasks work questionnaires of subjects were used. In order to assess the relationship between empowerment and motivation factors of job duties test and Pearson correlation were used. Results showed that five key factors that include empowering feeling to be meaningful، felt competence، their sense of determination، feeling the impact is and feel confident، motivated work tasks، respectively، r = 0/51، r = 0/33، r = 0/43، r = 0/52، r = 0/47 positive and significant correlation exists in relation to the α= 0/01 than is statistically significant. Meaning of what experts consider the factors of empowerment scores are higher، their incentive to work tasks is greater. The results also showed that the highest scoring experts feel about the suitability for male and female subjects are. Other factors included feeling significant empowerment، confidence and sense of order effects is the next rank، and determine their feelings mean 12/39 and 11/97، respectively، for male and female experts in the lowest level is.
  • Majid Jalalifarahani *, Mr Ebrahim Alidoust Ghahfarrokhi Pages 109-128
    The purpose of this study was to analyze the economical barriers to implement general polices of article 44 in Iran professional sport. For this purpose، researchers interviewed knowledgeable elites and experts by using a qualitative research method. Finally، 35 interviews were done with 26 persons and data collection was finished until theoretical saturation. In accordance with qualitative research principles، data analysis was done simultaneously with data collection. Results showed that the most 21 important economical barriers of general polices of article 44 implementation، were divided into 2 categories that included: economical and financial، and investment and sponsorship barriers. These obstacles included: Instability of financial and monetary policy، absence of foreign investors in domestic markets، public ownerships of most sport and non sport industries and companies، low of Gross Domestic Product، lack of economic security and high risk of investigation in professional sport، insufficient TV rights، uneven competition of public and private clubs، intensive ticketing structure، and unclearness of economical and financial information of clubs، league organization and football federation.
    Keywords: Privatization, Professional club, Sport economics, Soccer
  • Mohammad Javadipur *, Porya Sohrabi Pages 129-150
    The purpose of this research was classification of accessibility standards about 8 important criterions in accessibility sport places with the application of customer satisfaction management technique، for providing proper pattern in construction Sport places. Recent research is applicable and analytical - descriptive from gathering research data point of view that is performed with square method. Statistical societies of this research were all of the managers and supervisors of Urmia’s sport centers. Statistical samples were equal to statistical society and were 29 sport centers managers. Data gathering tools were questionnaire made by researchers. Analysis data and results with application of customer’s satisfaction management technique that is a technique for ranging that follows the average of equal coefficients about sport place manager''s opinions and important each of the criterions and questions showed. Adjacency criterions %89. 21، access and (appropriateness) criterions %89. 73، aesthetic and landscape criterion %91. 29، hygiene and retaining criterion %93. 34، security، control and observation criterion %92. 18، designing of parking criterion %92. 87، Designing for disabled people and sacrificial criterion %75. 55، service and information processing criterion %84. 39، To sum up the value and importance of all the standards are gathered according to ranging moreover and ranging of standards with CSM method، we can see its importance from the perspective of sport managers furthermore and use it in presenting proper models.
    Keywords: Customers Satisfaction management, Providing pattern, Accessibility, Sport centers
  • Hamidreza Gohar Rostami, Hashem Kuzechian *, Mojtaba Amiri Pages 151-170
    The first stage of sport development is a creation of effective sport system that individuals، groups and organizations have been actively involved in this system. Therefore، identification and analysis of their characteristics for meeting their demands as sport stakeholders have been discussed as stakeholder management. Hence، the purpose of this study is to identify national sport stakeholders and to investigate their importance. Statistical populations are experts of Ministry of Sport and Youth that are equal to 166 according to available statistics. Sample is equal with population. In this study a self development questionnaire was used in which demographic information and stakeholders’ power and interests were evaluated in a Likert scale. The results of this study indicated that among stakeholders of Ministry of Sport، national sport federations (4/26) had the most and sport volunteers (2/21) had the lowest interests. Also، Olympic national committee (3/56) had the most and volunteers (2/27) had the lowest power. Based on mendelow matrix، a tool to manage and implement a suitable management strategy for stakeholders، most stakeholders were categorized as low power and interest and just Boards of Sport as low power and high interest. Some sportive and primary stakeholders placed in high power and interest category. Also، based on factor analysis results، stakeholders are categorized into four groups. The results of this study can be used to implement relationship strategies and adaptive behaviors for meeting controversial and diverse stakeholders’ demands. These results are informative for Ministry of Sport and Youth which is in charge of national sport to create more effective sport system.
    Keywords: Stakeholders, Stakeholder management, National sport, Ministry of Sport, Youth
  • Mehrali Hematinejad *, Reza Andam Pages 171-188
    The purpose of this study was to survey dimensions of volunteers'' satisfaction in sport associations of universities of Iran. Statistical populations included all volunteer students in sport associations in the country’s decimal zones universities (N=582). The sample of the study consisted of 231 volunteers selected using Morgan Table (n=231). 208 completed questionnaires were analyzed. After verifying the validity of satisfaction questionnaire by the experts، reliability was calculated as 0. 88 by Cronbach''s alpha coefficient in a pilot study. Collected data were analyzed through descriptive and inferential methods such as Pearson correlation coefficient، independent t-test، ANOVA and Tukey post hoc tests (P≤0. 05). Results showed from volunteer students'' perspective، Satisfaction of acquiring experience، career and social were the most important dimensions، and material Satisfaction was the least important factor. There was a significant difference in satisfaction of material، purposive، social، protective and commitment between boys and girls (P<0. 05). Furthermore، there was a significant difference in satisfaction of acquiring experience، career، purposive and commitment between physical education and non-physical education students (P<0. 05). There was negative significant relationship between age and Volunteers'' Satisfaction (r= -0. 198، sig= 0. 004). There was no significant difference between Marital Status and Volunteers'' Satisfaction. According to research results، it seems that can increase the amount of volunteers'' satisfaction and provide background of their more and most effective attendance in sport association with appropriate incentive policies and converting sport association environment to a place in which easier accessibility to individuals'' volunteer incentives becomes possible.
    Keywords: Volunteering, Satisfaction, Sport associations
  • Loghman Keshavarz *, Mahboubeh Ruzbahani Pages 189-204
    The purpose of this research was to evaluate the relationship among the educational improvement of female students and mental symptoms of Premenstrual Syndrome and morning exercises. The Statistical population consists 300 female students of night educational system of guidance school of Sabzevar city in school year 2010-2011 which were studying at 2 schools and one school was selected by random method as research sample and among total 150 students of this school، 90 students having Premenstrual Syndrome were selected as research sample and after standardization based on height، weight and age، they were randomly divided into two 45 students groups including: experimental group and control group. Experimental group was gone under morning exercises for 8 weeks before entering to class; meanwhile، control group did not gone under morning exercises. Before starting 8 weeks exercise، a mathematical pre-test was taken from both groups under ordinary condition and Premenstrual Syndrome condition and after termination of this period; again the same mathematical pos-test was taken from both groups under ordinary condition and Premenstrual Syndrome condition. In order to analyze data it was used from descriptive and inferential statistical method including: K-S، t-test، ANOVA، LSD Test، Pearson correlation coefficient and SPSS software. Results of research indicate that morning exercises has positive effect on educational improvement on mathematical course of students، mental symptoms simultaneous with Premenstrual Syndrome showed negative effect on educational improvement of the mentioned course and morning exercises resulted in decreasing negative effects of mental symptoms simultaneous with Premenstrual Syndrome on educational improvement on mathematical course.
    Keywords: Morning exercises, Premenstrual Syndrome(PMS), Educational Improvement
  • Razgar Mohammadi, Mohammad Khabiri Pages 205-220
    The purpose of present study was to examine effect of relational benefits (confidence، social and special treatment benefits) on encourage customers to participate in positive word of mouth communication. This study is a descriptive study was conducted through a survey. Statistical population included customer''s pools in Tehran. The data gathering instrument was questionnaire. This questionnaire is a standardized questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by exploratory and confirmatory factor analysis and their reliability was tested by Alpha Cronbach (0/84). The research sample was 400 customers of pools in Tehran. After data collection، the data were analyzed through Structural Equations Modeling and Lisrel software. The results indicated that confidence، social and special treatment benefits had a positive and significant effect on word of mouth communication. Also fitting indicators suggest that data have been fitted well with the model. Regard to research result can be said that relational benefits have significant impact on customer participation in word of mouth communication.
    Keywords: Relational benefits, Word of mouth communication, Pools in Tehran