فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات روان شناسی ورزشی
پیاپی 3 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عادل زاهد، سعید رجبی، محمدحسن زاده غفوری صفحات 1-12
    هدف مطالعه حاضر بررسی نقش امید در تعامل با جنسیت در خودکارآمدی دانشجویان ورزشکار دانشگاه محقق اردبیلی است. جامعه آماری شامل تمام دانشجویان ورزشکار دختر و پسر مشغول به تحصیل در نیمسال اول سال تحصیلی90- 1389 در دانشگاه محقق اردبیلی می باشد. نمونه های آماری شامل 120 پسر و 120 دختر با میانگین سنی 35/2 ± 7/23 سال بود که با استفاده از فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند.. داده های پژوهش به صورت میدانی و با استفاده از آزمون امید بزرگسالان اسنایدر و همکاران و پرسش نامه خودکارآمدی مارک شیرر و جیمز مادوکس جمع آوری شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس دو عاملی بررسی و نتایج پژوهش نشان داد: دانشجویان ورزشکار پسر نسبت به دانشجویان ورزشکار دختر، خودکارآمدی بیشتری دارند. بین خودکارآمدی دانشجویان ورزشکار دارای سطوح مختلف امید، تفاوت وجود دارد و امید، در تعامل با جنسیت بر خودکارآمدی تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: امید، خودکارآمدی، ورزش
  • غلامرضا شعبانی بهار، عباس صمدی، سجاد مومنی پیری صفحات 13-28
    بیوریتم عبارت است از چرخه هایی که به صورت منظم در عوامل شناختی، هماهنگی، استقامت، دمای بدن، احساسات و عوامل اصلی سه گانه بدن اثر گذار است. هدف این پژوهش، تعیین ارتباط بیوریتم با عملکرد ورزشی ورزشکاران رشته-های انفرادی استان همدان از نظر چرخه های شناختی و حسی مطرح شده در نظریه بیوریتم بود. این پژوهش از نوع همبستگی است و جامعه آماری آن را کلیه ورزشکاران رشته های انفرادی شرکت کننده در مسابقات استانی همدان در سال 1391-1390 تشکیل می دادند. تعداد 216 نفر با میانگین سنی 22/5 ±47/20 به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای اندازه گیری از نرم افزار بیوریتم و پرسش نامه عملکرد ورزشکاران چاربونیو استفاده شد. در تجزیه و تحلیل اطلاعات، علاوه بر شاخص های آمار توصیفی، از آزمون های استنباطی از جمله ضریب همبستگی پیرسون، کای اسکوئر، تی مستقل و آنالیز واریانس یک راهه نیز استفاده شد. یافته ها نشان داد بین انرژی شناختی با عملکرد ورزشکاران ارتباط معناداری وجود دارد. نتایج آزمون کای-اسکوئر نیز اختلاف معناداری بین نتیجه مسابقات و موقعیت چرخه های حسی و شناختی نشان داد همچنین بین نتیجه مسابقات و انرژی حسی ارتباط معناداری وجود نداشت. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه ارتباط معناداری را بین حالت های مختلف چرخه شناختی و حسی با عملکرد ورزشکاران نشان داد. به طور کلی، موقعیت های مختلف چرخه های شناختی و حسی می تواند عملکرد ورزشکاران را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین، توجه به موقعیت های مختلف چرخه های شناختی و حسی بیوریتم می تواند در طراحی بهتر تمرینات و انتخاب ورزشکاران برای شرکت در مسابقات حساس به مربیان کمک نماید.
    کلیدواژگان: بیوریتم، چرخه شناختی، چرخه حسی، عملکرد ورزشی، استان همدان
  • مهدی سهرابی، جعفر صداقتی خلیل آباد، عزت خداشناس صفحات 29-38
    پرفشاری خون، بیماری شایع و بدون علامتی است که در صورت عدم درمان به عوارض مرگ بار منتهی می شود. به-علت طولانی بودن دوره درمان این بیماری، اغلب بیماران پس از مدتی، مصرف دارو را ترک کرده و ترجیح می دهند از روش های غیردارویی برای درمان خود استفاده کنند. هدف این پژوهش بررسی تاثیر پیاده روی، آرام سازی و روش ترکیبی بر تغییرات فشار خون بیماران مبتلا به پرفشاری خون بوده است. در این پژوهش، 30 مرد مبتلا به بیماری پرفشاری خون با دامنه سنی 45 تا 65 سال، به طور تصادفی به سه گروه 10 نفره تقسیم شدند. گروه اول روزانه 30 دقیقه به پیاده روی، گروه دوم روزانه 30 دقیقه به آرام سازی و گروه سوم به طور ترکیبی روزانه 15 دقیقه به آرام سازی و 15 دقیقه به پیاده روی پرداختند. طول دوره اجرای برنامه تمرینی دو هفته بود.. فشار خون پیش و پس از اجرای متغیر مستقل به وسیله فشارسنج جیوه ای استاندارد سنجیده شد. نتایج با استفاده از آزمون تی وابسته و تحلیل واریانس یک طرفه آزمایش شدند. بر پایه نتایج، پیاده روی باعث کاهش معنادار فشار خون سیستولیک شد اما بر فشار دیاستولیک تاثیر معناداری نداشت. آرام سازی بر کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک تاثیرمعناداری داشت. روش ترکیبی تاثیری بر فشار خون سیستولیک نداشت اما باعث کاهش معنادار فشار خون دیاستولیک شد. تفاوت معناداری میان سه برنامه تمرینی در تاثیرگذاری بر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک آزمودنی ها مشاهده نشد. نتایج نشان داد که 30 دقیقه تمرین آرام سازی و یا پیاده روی می-تواند در کاهش فشار خون بیماران مبتلا به پرفشاری خون سودمند باشد. یافته های این پژوهش بر نقش موثر تکنیک آرام سازی در کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک تاکید کرده و استفاده از این روش را به عنوان یک روش درمانی مکمل و بدون عوارض برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون توصیه می کند.
    کلیدواژگان: پیاده روی، آرام سازی، پرفشاری خون
  • بهروز عبدلی، رسول عابدان زاده، حسام رمضان زاده صفحات 39-50
    هدف از اجرای پژوهش حاضر رابطه بین استحکام روانی و راهبردهای روان شناختی در دانشجویان ورزشکار پسر شرکت کننده در مسابقات ورزشی منطقه دو کشور بود. روش پژوهش استفاده شده از نوع توصیفی همبستگی بود. برای این منظور تعداد 100 نفر از دانشجویان ورزشکار (میانگین سنی، 5/22 و انحراف استاندارد، 7/3) رشته های مختلف ورزشی به صورت داوطلبانه انتخاب شدند.. شرکت کنندگان پرسش نامه استحکام روانی کلاف و همکاران را به منظور اندازه گیری استحکام روانی و آزمون راهبردهای عملکرد توماس و همکاران را برای اندازه گیری راهبردهای روان-شناختی تکمیل کردند. برای تحلیل داده های جمع آوری شده از روش های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته های پژوهش حاکی از وجود رابطه مثبت معنادار بین استحکام روانی و خرده مقیاس های فعال سازی، آرام-سازی، خودگفتاری و خودکاری در بعد تمرین و همچنین بین استحکام روانی و خرده مقیاس های فعال سازی، آرام سازی، تصویرسازی و کنترل توجهی در بعد رقابت بود. در ضمن نتایج رگرسیون چندگانه نشان دهنده پیش بینی معنادار راهبردهای روان شناختی در هر دو بعد تمرین و رقابت توسط خرده مقیاس های استحکام روانی بود که از بین متغیرهای پیش بین، خرده مقیاس تعهد در هر دو بعد بیشترین تاثیر و قدرت پیش بینی را دارا بود. این موضوع نشان می دهد که احتمالا ورزشکاران متعهد به انجام کار و فعالیت خود، بیشتر تمایل به استفاده از مهارت های روانی برای کسب موفقیت در فعالیت مربوطه داشتند.
    کلیدواژگان: استحکام روانی، مهارت های روان شناختی، دانشجویان ورزشکار، عملکرد
  • محمود آقایی، مهرداد محرم زاده، محسن وحدانی، اسکندر حسین پور صفحات 51-62
    مطالعه حاضر ارتباط میان سبک های رهبری مربیان با هویت ورزشی دانش آموزان را در مقطع متوسطه شهر ارومیه در تیم های منتخب دانش آموزی نشان می دهد. 75 دانش-آموز مقطع متوسطه دو ابزار این پژوهش شامل: مقیاس رهبری در ورزش چلادورای و صالح، و مقیاس هویت ورزشی چزلاک را کامل کردند. مقیاس رهبری در ورزش با 40 آیتم، پنج بعد از سبک های رهبری (آموزش و تمرین، رفتار دموکراتیک، رفتار آمرانه، حمایت اجتماعی و بازخورد مثبت) را می سنجد. مقیاس هویت ورزشی نیز با 22 آیتم پنج بعد هویت ورزشی (هویت اجتماعی، انحصار گرایی، هویت خود، تاثیرپذیری مثبت و تاثیرپذیری منفی) را ارزیابی می کند. ثبات درونی پرسش نامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به دست آمد و اطلاعات با استفاده از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف یک نمونه ای و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد. نتایج نشان داد که مربیان تیم های دانش آموزی از سبک رهبری آموزش و تمرین نسبت به سبک دموکراتیک بیشتر استفاده می کردند. نتایج آزمون ضریب همبستگی پیرسون نیز نشان داد که میان سبک های رهبری آموزش و تمرین، دموکراتیک، حمایت اجتماعی و بازخورد مثبت با ابعاد هویت ورزشی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد؛ درحالی که بین سبک آمرانه و ابعاد هویت ورزشی ارتباط معناداری وجود نداشت. نتایج این پژوهش و مطالعات پیشین، اثرات مثبت سبک ها و رفتار های رهبری مربیان بر هویت ورزشی ورزشکاران و نقش بارز مربی در توسعه هویت ورزشی بازیکنان و در نتیجه افزایش عملکرد آن ها را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سبک های رهبری، هویت ورزشی، تیم های دانش آموزی، ارومیه
  • سیمین جعفری، زاهده رحمانیان صفحات 63-72
    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر فعالیت بدنی هوازی بر کاهش خلق منفی (اضطراب و افسردگی) بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر می پردازد. بدین منظور 146 زن بیمار مراجعه کننده به کلینیک گوارشی بیمارستان پیامبران تهران، که تشخیص قطعی سندرم روده تحریک پذیر دریافت کرده بودند، به صورت نمونه های در دسترس انتخاب و با پرسشنامه 28 سوالی سلامت عمومی گلدبرگ غربال شدند و 30 نفر که نمره معادل یا بیش از 23 کسب کرده بودند، به صورت تصادفی ساده در دو گروه کنترل و گروه آزمایشی قرار داده شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تی مستقل و وابسته صورت گرفت. پیش از اعمال متغیر مستقل تفاوت معناداری بین گروه ها مشاهده نشد، اما پس از اعمال متغیر مستقل (فعالیت بدنی ایروبیک) به مدت نه هفته (هفته ای سه جلسه)، میزان علائم جسمانی، اضطراب، و افسردگی آزمودنی های گروه تجربی به طور معناداری کاهش یافت. در نتیجه، فعالیت بدنی هوازی نقش موثری در کاهش اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر دارد.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی هوازی، خلق منفی، سندرم روده تحریک پذیر
  • احمد قطبی ورزنه، علیرضا بهرامی، مهدی ضرغامی صفحات 73-80
    این مطالعه نظریه بازگشتی را به کار برد تا به تعیین اولویت-های ورزشی و تمرینی در ورزش های استقامتی و انفجاری بپردازد. در این راستا مقیاس تسلط هدف محور بین 166 ورزشکار رشته های استقامتی (ورزش های دوچرخه سواری، قایق رانی، شنا و دوهای استقامتی) و انفجاری (ژیمناستیک و بسکتبال) توزیع شد. پس از بررسی نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنوف، داده ها با آزمون آماری تی مستقل تحلیل شد. یافته ها حاکی از تفاوت معنادار بین ورزش های استقامتی و انفجاری در متغیرهای انگیختگی گریز و جدیت بود. همچنین نتایج نشان داد، انتخاب افراد برای مشارکت واقعی در ورزش های انفجاری با سبک زندگی فعالیت محوری مرتبط است درحالی که انتخاب افراد برای مشارکت واقعی در ورزش های استقامتی با سبک زندگی هدف محوری مرتبط است. این یافته ها به طور کامل اصول موجود در نظریه بازگشتی را تاییدکرد.
    کلیدواژگان: مشارکت ورزشی، ورزش های استقامتی، ورزش های انفجاری
  • حسن خلجی، بهروز گل محمدی*، فهیمه کلانتری صفحات 81-92

    هدف پژوهش حاضر مقایسه ویژگی های شخصیتی خودپایی و هیجان خواهی ورزشکاران نخبه و غیرنخبه می باشد. نمونه آماری این پژوهش را 127 نفر از زنان ورزشکار استان سمنان با دامنه سنی 30-16 سال (62 نفر ورزشکار نخبه عضو تیم های ملی و لیگ برتر و 65 نفر ورزشکار غیرنخبه عضو تیم های حاضر در لیگ دسته 2 کشور) تشکیل می دادند که به صورت داوطلبانه در تکمیل پرسش نامه همکاری کردند. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های پس رویدادی با طرح علی مقایسه ای و همچنین روش توصیفی از نوع همبستگی است. ابزار گردآوری این پژوهش شامل فرم جمع آوری اطلاعات فردی و پرسش نامه های خودپایی اشنایدر و هیجان خواهی آرنت بود. برای تلخیص اطلاعات حاصل از پرسش نامه ها از آمار توصیفی و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار استنباطی نظیر تحلیل واریانس یک راهه، آزمون تعقیبی توکی، آزمون تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان داد؛ بین متغیر خودپایی و هیجان خواهی ورزشکاران (نخبه و غیرنخبه) تفاوت مثبت معناداری وجود دارد.
    اگرچه بین خودپایی و هیجان خواهی ورزشکاران نخبه تفاوت معنا داری به دست نیامد ولی در مقابل، بین خودپایی و هیجان خواهی ورزشکاران غیرنخبه همبستگی معناداری مشاهده شد. بین متغیر خودپایی ورزشکاران نخبه و غیرنخبه نیز تفاوت معنادار بود. بدین معنا که خودپایی ورزشکاران نخبه بیشتر از ورزشکاران غیرنخبه به دست آمد و در انتها بین متغیر هیجان خواهی ورزشکاران نخبه و غیرنخبه ارتباط معناداری گزارش شد و میزان هیجان خواهی ورزشکاران نخبه فراتر از ورزشکاران غیرنخبه بود.

    کلیدواژگان: خودپایی، هیجان خواهی، ورزشکاران نخبه، ورزشکاران غیرنخبه
  • مینودخت ملکیان، محمد واعظ موسوی صفحات 93-102
    هدف از انجام این پژوهش، تعیین اثر اضطراب در موقعیت قابل پیش بینی و غیرقابل پیش بینی بر کنترل تعادل افراد ورزشکار و غیر ورزشکار بود. تعداد 48 نفر (24 ورزشکار و 24 غیرورزشکار، با میانگین سنی±27/22 سال، به صورت داوطلبانه در دسترس روی دستگاه صفحه نیرو ایستادند. به-منظور ایجاد اضطراب، صوتی با شدت 80 دسی بل به صورت قابل پیش بینی و غیرقابل پیش بینی، با ترتیب متوازن، از طریق گوشی به هردو گوش افراد پخش شد. سطح اضطراب به وسیله دستگاه قابل حمل سنجش هدایت الکتریکی پوست ثبت شد. تعادل، ناحیه نوسان و واریانس توزیع موقعیت نقاط مرکز فشار در راستای محورهای مختصات افقی و عمودی اندازه گیری و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس دوطرفه تحلیل شد. یافته های پژوهش افزایش معناداری را در ناحیه نوسان بر اثر هر دو نوع اضطراب قابل پیش بینی و غیرقابل پیش بینی در گروه غیرورزشکاران نشان داد اما در گروه ورزشکاران افزایش معنادار نبود. بر پایه یافته های پژوهش، اضطراب بر میزان نوسانات بدن اثرگذار است و این اثر بر غیر ورزشکاران بیشتر است.
    کلیدواژگان: اضطراب، تعادل ایستا، دستگاه صفحه نیرو، ورزشکار، غیرورزشکار، سطح هدایت الکتریکی پوست
  • آزیتا زمانی، رسول زیدآبادی، ابراهیم متشرعی صفحات 103-118
    کمال گرایی به عنوان یکی از ویژگی های شخصیتی است که به منزله تمایل پایدار فرد به وضع معیارهای کامل و دست نیافتنی و تلاش برای تحقق آن ها می باشد. هدف از پژوهش حاضر تعیین روایی و پایایی پرسش نامه کمال گرایی ورزشی-2 دان و همکاران بود. بدین منظور و برای تایید روایی سازه پرسش نامه، 420 ورزشکار زن و مرد با سطوح مختلف مهارتی (مبتدی، غیرنخبه و نخبه) در 10 رشته ورزشی تیمی و انفرادی، به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب و پرسش نامه ها را تکمیل کردند. روش اجرا بدین شکل بود که ابتدا با استفاده از روش باز ترجمه، سه متخصص روان شناسی ورزش و سه متخصص آموزش زبان انگلیسی پرسش نامه را به فارسی ترجمه کردند. برای تعیین روایی سازه پرسش نامه از تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری، همسانی درونی پرسش نامه از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی زمانی سوالات از ضریب همبستگی درون طبقه ای به روش آزمون مجدد با دو هفته فاصله، استفاده شد. نتایج، حاکی از عدم پرازش مطلوب مدل اولیه مقیاس کمال گرایی ورزشی2 و در نتیجه عدم تایید روایی سازه مدل اندازه گیری اولیه (42 سوالی) بود اما پس از حذف 3 سوال، مدل دوم اندازه گیری با 39 سوال، از شاخص های برازندگی (06/0RMSEA=، 91/0= CFI، 90/0TLI=)، همسانی درونی و پایایی زمانی قابل قبولی برخوردار شد که بیانگر روایی و پایایی مطلوب نسخه فارسی تعدیل شده مقیاس کمال گرایی ورزشی-2 می باشد. در نتیجه از نسخه فارسی تعدیل شده مقیاس کمال گرایی ورزشی2 می توان به عنوان ابزاری برای مطالعه و ارزیابی ویژگی های صفات شخصیتی ورزشکاران ایرانی بهره گرفت.
    کلیدواژگان: کمال گرایی ورزشی، روایی سازه، همسانی درونی، پایایی زمانی
|
  • Adel Zahed, Saeed Rajabi, Mohammad Hassan Zadeh Ghafouri Pages 1-12
    The goal of the present study is to investigate the role of hope in interacting with gender in the Mohaghegh Ardebili university athlete students Self-Efficacy. Statistical population includes all athlete students، male and female، who enrolled in Mohaghegh Ardebili university in the first semester of the academic year1389-90. Using random sampling، 120 boysand120 girls were considered from the Of the Statistical population. Statistical sample size was calculated using the formula Cochrane. The research Data was collected in a field setting by the use of adults ​​Hope scale Snyder and colleagues and Self-efficacy questionnaire Mark Sherer and James Maddox. Data was evaluated using two-factor analysis of variance. The results of the research showed that the male athlete Students had more Self-Efficacy than female athlete students. In the athlete students Self-Efficacy with different levels of Hope there is difference، and Hope interacting with gender affects Self-Efficacy.
    Keywords: Hope, Self, Efficacy, Exercise
  • Gholam Reza Shabani Bahar, Abbass Samadi, Sajjad Momeni Piri Pages 13-28
    Biorhythms are inherent cycles which regulate memory، coordination endurance، temperature، emotions، and much more، we each have three fundamental Biorhythms cycles. The purpose of this study was to determine the relationship between Biorhythm and Sport Performance among Hamadanain athletes participating in individual sport fields brought in Biorhythm Theory The type of research method employed in this study was the descriptive-correlated one and 216 subjects were selected as the statistical sample. At this point، the measurement tool consists of Biorhythm software and sport performance questioners Charbonneau. In order for analysis the data، in addition to the indexes of descriptive inferential statistics such as Pearson correlation coefficient، chi-square، independent T-test، One- Way Variance Analysis was also employed. The findings showed that there is a significant relationship among athletes'' performance Intellectual cycles. The results of chi- square showed a significant difference among the results of match and situations of Emotional and Intellectual cycles. There was not a significant difference between the average of emotional energy and the results of match. The result of one-way ANOVA revealed a significant relationship among different statuses of Intellectual and Emotional cycles and athletes'' performance. In general، the different situations of Emotional and Intellectual cycles existing in Biorhythm theory can enhance the sport Performance. So، regarding the different situations of Emotional and Intellectual cycles can help the trainers make better plan to exercise for participating and selecting athletes in sensitive matches.
    Keywords: Biorhythm, Intellectual Cycle, Emotional Cycle, Sport Performance, Hamadan Province
  • Mahdi Sohrabi, Jafar Sedaghati, Ezzat Khodashenas Pages 29-38
    Hypertension is a common disease and asymptomatic، if untreated، leads to fatal complications. Because long-term treatment، most patient after while they stop taking their medication and prefer the use of non-pharmacological methods for their treatment. This study investigated the effect of walking، relaxation and their combination on blood pressure in patients with hypertension. In this study، 30 male patients with hypertension، age range 45 to 65 years، were randomly divided into three groups of 10. The first group received a daily 30 minute walk، the second group received a daily 30-minute relaxation and the third group received 15 minutes of relaxation and a 15 minute walk. During the training period was two weeks. Blood pressure before and after seeking the independent variables were measured by standard mercury barometer. Data were analyzed by paired samples t-test and one-way ANOVA at a significance level of p<0. 05. Based on the results، walking significantly reduced systolic blood pressure but had no effect on diastolic pressure. Relaxation had a significant effect on systolic and diastolic blood pressure. The compound had no effect on systolic blood pressure، but diastolic blood pressure was significantly reduced. There was no significant difference among the three training programs for influencing systolic and diastolic blood pressure in subjects. The results showed that 30 minutes of relaxation exercise so walking reduced blood pressure in patients with hypertension. The finding emphasize the important role of relaxation techniques in reducing systolic and diastolic blood pressure and use of this technique as a complementary treatment for patients with hypertension and no complications are recommended.
    Keywords: Walking, Relaxation, Hypertension
  • Behrouz Abdoli, Rasol Abedanzadeh, Hesam Ramezanzadeh Pages 39-50
    The purpose of this study was the relationship between mental toughness and psychological strategies in male student athletes who competed at district 2 championship. The method of current research was descriptive-correlation. One hundred male (mean age 22. 5 years، s=3. 7) athletes in variety of sports، voluntary participated in the study. Participants completed the MTQ48 of Clough et al to measure mental toughness، and the Test of Performance Strategies of Thomas et al to measure the use of psychological strategies in practice and competition. The data analyzed by Pearson correlation and multiple regression methods. Analyses run by version 16 SPSS software. The findings revealed mental toughness positively and significantly related to activation، relaxation، self-talk and autonomy in practice and also related to activation، relaxation، imagination and attention control in competition. The results of multiple regression revealed mental toughness significantly predicted psychological strategies at both practice and competition and it was found that of the MTQ48 subscales، commitment was the most strength and affective factor at both practice and competition. Thus it is possible that the result of this study reflect highly committed performers were to intend to use mental skills to success acquisition at their activities.
    Keywords: Mental Toughness, Psychological Strategies, Athlete Student, Performance
  • Mahmood Aghaei, Mehrdad Moharramzadeh, Mohsen Vahdani, Eskandar Hoseinpour Pages 51-62
    The present study examined relationship between coach''s leadership styles and athletic identity in player of boy students selected teams in Urmia city. 75 students of high school cutting completed two instruments in this study; Leadership Scale for Sport (LSS، Chelladurai & Saleh) and athletic identity measuring scale (AIMS، Cieslak). The LSS contains 40 items that measures five dimensions of leadership styles- training and instruction، democratic behavior، autocratic behavior، social support and positive feedback. AIMS with 22 items assess the 5 dimensions of athletic identity. Social identity، exclusivity، self identity، negative identity and positive identity were dimensions of athletic identity. Cronbach''s alpha coefficient was utilized to examine the internal reliability of LSS and AIMS. Data were analyzed with one-sample kolmogrov-smirnov، and Pearson Correlation coefficient. Examining of coach''s leadership styles indicated that coaches exhibited higher in training and instruction and lower in democratic style among student teams. We found that leadership styles of social support، training and instruction، and positive feedback، were all positively correlated all dimensions of athletic identity but autocratic style didn’t correlate to dimensions of athletic identity. The result from this study and previous studies show that coach''s leadership styles and behaviors have a great effect on athletic identity and demonstrated the value role a coach plays in the development of players identity for his team that can increase athletes’ performance.
    Keywords: Leadership Styles, Sport Identity, Student Teams, Urmia
  • Simin Jafari, Zahedeh Rahmanian Pages 63-72
    This paper examines the effects of aerobic exercise (aerobics) to reduce negative mood (anxiety and depression) in patients with irritable bowel syndrome deals. 146 Female patient were referred to the Payambaran hospital gastrointestinal clinic in Tehran، where had received IBS diagnosis، selected samples were screened with Goldberg questionnaire، 30 people who had scores equal to or more than 23 were randomly placed in two groups، control and experimental groups. Data were analyzed using descriptive statistics and paired t-test was performed. There was no significant difference between the groups of the independent variable، but the exercise of independent variables (aerobic exercise) to 9 weeks (3 sessions per week)، the somatic symptoms، anxiety، and depression to experimental subjects significantly declined. Consequently، the role of aerobic exercise in reducing anxiety and depression in patients with irritable bowel syndrome is.
    Keywords: aerobic exercise, dysphoric mood, irritable bowel syndrome
  • Ahmad Ghotbivarzaneh, Alireza Bahrami, Mehdi Zargami Pages 73-80
    This research utilized reversal theory to examine sport preferences in explosive and endurance sports. For this purpose، The Telic Dominance Scale distributed between 166 athletes in endurance (cycling، rowing، swimming and endurance track and field) and explosive (basketball and gymnastic) fields. After checking the date’s normality using Kolmogorov-Smirnov test، dates analyzed with independent t-test statistical methods. The results indicated that there were significant difference among endurance and explosive sports in arousal-avoidance (t=16. 11) and serious-mindedness (t=9. 66). The study findings indicated that individuals’ selection for participation in explosive sports associated with paratelic lifestyle while individuals’ selection for participation in endurance sports associated with telic lifestyle. The study completely confirmed the reversal theory postulation.
    Keywords: Sport Participation, Endurance Sports, Explosive Sports
  • Hasan Khalaji, Behrouz Golmohammadi Pages 81-92

    The main purpose of this study is the comparison of self-monitoring and sensation seeking personality characteristics in elite and non-elite athletes. Participants were 127 semnan province athletes (16-30 year old women athletes) who were members of the national and the club teams، including 62 elite athletes from the national teams and super leagues and 65 non-elite athletes from the second divisions were voluntarily chosen. This study is an ex post facto research with casual comparative and correlation descriptive research. The data collection tools were included personal information questionnaires، Snider’s self-monitoring and Arent’s sensation seeking questionnaire. Using descriptive statics، the researcher summarized the questionnaire information then using deductive statistics like one- way variance analysis، Tukey post-hoc test، T-independent test and Pearson’s correlation coefficient (significance level p<0. 05)، the data were analyzed. Results showed a positive effect between self-monitoring and sensation seeking personality characteristics in elite and non-elite athletes (p<0. 001)، while no difference was found between self-monitoring and sensation seeking personality characteristics in elite athletes. In contrast، there was a significant correlation between self-monitoring and sensation seeking personality characteristics in non-elite athletes. Results also showed a significant difference in self-monitioring between elite and non-elite athletes (p<0. 01) which means the self- monitoring in elite athletes is more than non elite athletes. Finally، the investigation reports significant relation between sensation seeking personality characteristics in elite and non-elite athletes and sensation seeking of elite athletes was more than non-elite ones.

    Keywords: Self, monitoring, Sensation Seeking, Elite athletes, Non, elite Athletes
  • Minoodokht Malekian, Mohammad Vaez Mosavi Pages 93-102
    The aim of this study was to determine effect of anxiety in predictable and unpredictable situation on balance control of athletes and non-athletes. 48 subjects (24 athletes، 24 non-athlete، age average= 22. 27 year) were standing upright on a force plate. Predictable and unpredictable sounds (80 dB SPL1) were delivered in order to induce predictable and unpredictable anxiety. The level of anxiety was measured with skin conductance level. Balance، area sway and Standard deviation of Mean COP (StdMcop) were calculated in the medio-lateral and anterio-posterior axes and were analyzed using two-way repeated ANOVAs. The results show increasing significance level in area sway in effect every two predictable and unpredictable anxiety in non athletes group. According to results anxiety affect on body sways and this effect is the more on non-athletes group.
    Keywords: anxiety, static balance, force plate, athletes, non, athletes, skin conductance level
  • Azita Zamani, Rasoul Zeydabodi, Ebrahim Moteshareei Pages 103-118
    Perfectionism، as a personality characteristic، is considered as an enduring tendency to set exceedingly high standards and struggle to realize them. The purpose of this study was to determine validity and reliability of the Persian version of Dun and colleagues sport perfectionism-2، respectively. In this regard and to confirm the construct validity of the questionnaire، 420 male and female athletes with different skill levels (novice، non-elite and elite) in 10 team and individual sports، selected by random sampling and then completed the questionnaire. For this purpose، the first using a translation - back translation method، content and face validity of Persian version of questionnaire were confirmed by 3 sport psychologists and 3 English teaching specialists. Confirmatory factor analysis (CFA) based on structural equations was used for validation of structure of questionnaire، Cronbach alpha coefficient was used for validation of internal consistency of questionnaire، and intra-class correlation coefficient under test-retest method with 2-week interval was used to study temporal reliability. The results showed that the first model of sports perfectionism scale was not support the favorable fit and thus does not confirm the validity of the first measurement model (42 questions). But after eliminating the three questions، the second model with 39 questions، had acceptable fit index (RMSEA = 0. 06، CFI = 0. 91، TLI = 0. 90)، internal consistency، and temporal reliability، indicating good validity and reliability of modified Persian version of sport perfectionism scale. Therefore، The Persian version of the modified sport perfectionism-2 scale can be characterized as a tool to study and evaluate the personality traits of Iranian athletes will benefit.
    Keywords: Sport Perfectionism, Construct Validity, Internal Consistency, Temporal Reliability