فهرست مطالب

Iranian Biomedical Journal
Volume:18 Issue: 1, Jan 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/09/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهرا گرزین، علی اکبر گرزین، علیجان تبرایی، ناصر بهنامپور، شیوا ایرنی، امیر قائمی* صفحات 1-7
    مقدمه
    بسیاری از عفونتهای ویروس هپاتیت C (HCV) سبب ایجاد پاسخهای ایمنی ضعیف می گردند و 75-85 درصد از موارد بسمت مزمن شدن پیش می روند، بنابراین، توسعه یک واکسن موثر در برابر HCV از اهمیت بالایی برخوردار است.
    اهداف
    در این مطالعه ما قصد داریم تا اثر بکارگیری همزمان پلاسمیدهای بیان کننده ژنهای NS2 و اینترلوکین 12 را در موش C57BL/6 مورد بررسی قرار دهیم.
    روش ها
    پلاسمید بیان کننده ژن کامل NS2 ویروس HCV تولید و به منظور واکسیناسیون مورد استفاده قرار گرفت. کنترل منفی (وکتور بیانی فاقد ژن) به منظور ارزیابی پاسخهای زمینه ای مورد استفاده قرار گرفت. به منظور بررسی پاسخهای ایمنی در برابر واکسن، موشهای C57BL/6 سه دوز از واکسن با فواصل دو هفته ای دریافت کردند. ایمنی سلولی با استفاده از روش MTT برای فعالیتهای تکثیر لنفوسیتی، آزاد سازی لاکتات دهیدروژناژ برای لنفوسیتهای T سیتوتوکسیک و سنجش سیتوکین مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    یافته های این تحقیق نشان داد که ایمن سازی موشها با پلاسمید بیان کننده ژن NS2 ویروس سبب القای پاسخ سیتوتوکسیک، تولید اینترفرون گاما و تکثیر لنفوسیتها در قیاس با کنترل منفی می گردد. نتایج همچنین نشان داد که بکارگیری همزمان اینترلوکین 12 با پلاسمید بیان کننده NS2 پاسخ ایمنی معنی دارتری در موشهای C57BL/6 ایجاد می کند.
    نتیجه گیری
    DNA واکسن بیان کننده ژن NS2 ویروس هپاتیت C کاندیدای موثری است که قادر به تحریک پاسخ ایمنی با واسطه CTL در برابر ویروس هپاتیت C می باشد. بعلاوه، نتایج نشان داد که ترکیب روش DNA واکسن با سیتوکینهای محرک ایمنی می تواند بطرز معنی داری سبب ارتقای پاسخهای ایمنی اختصاصی آنتی ژن شود.
    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت C، پروتئین NS2، واکسن DNA، انترلوکین 12
  • مهری فیاضی، ماندانا بیگی بروجنی، مژده صالح نیا*، بهزاد خوانساری نژاد صفحات 8-15
    مقدمه
    لانه گزینی یک فرایند پیچیده و حیاتی است که در آن تروفوکتودرم به سطح سلول اپی تلیال رحم توسط مولکول های اتصال سلولی مثل اینتگرین ها اتصال می یابد. اینتگرین ها رسپتورهای گلیکوپروتئینی هترودایمریک داخل غشایی هستند که باعث تنظیم اینتراکشن سلول ها با ماتریکس خارج سلولی می شوند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تحریک تخمک گذاری بر بیان اینتگرین های α4، αv، β1و β3 در بلاستوسیست موش در زمان لانه گزینی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه موش ها به دو گروه کنترل و تحریک تخمک گذاری تقسیم شدند. موش های گروه تحریک تخمک گذاری در ابتدا PMSG و 48 ساعت پس از آن HCG دریافت کردند و پس از قرار دادن در کنار موش های نر، در صبح روز پنجم کشته شدند. در ابتدا سطح سرمی استروژن و پروژسترون آن ها اندازه گیری شد و سپس شاخ رحمی آن ها با PBS+BSA فلاش داده شد، سپس بلاستوسیست های جمع آوری شده به منظور بیان اینتگرین های α4، αv، β1و β3در سطح بلاستوسیست آن ها توسط Real time RT-PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که بیان اینتگرین های αv، β1و β3در بلاستوسیست موش در گروه تحریک تخمک گذاری به طور معنی دار در مقایسه با گروه کنترل کاهش داشت و بیشترین سطح بروز ملکول اینتگرین مربوط به β1 بود (5 /0 p ≤).
    نتیجه گیری و بحث: در مجموع تحقیق حاضر نشان داد که هورمون های محرک تخمک گذاری PMSG و HCG باعث کاهش بیان اینتگرین های αv، β1و β3در بلاستوسیست موش در زمان لانه گزینی شوند و به نظر می رسد می توانند از این طریق باعث تغییر در میزان لانه گزینی جنین شوند.
    کلیدواژگان: بلاستوسیسست، اینتگرین، لانه گزینی
  • مریم سربیشگی، فرشته مهرآئین*، منصوره سلیمانی صفحات 16-22
    زمینه
    اولئوروپین ترکیبی فنلی است که در عصاره برگ زیتون وجود دارد. هدف از تحقیق حاضر مطالعه اثر نوروپروتکتیو اولئوروپین به عنوان یک عامل آنتی اکسیدان بر جسم سیاه رتهای پیر بود.
    روش ها
    20 رت 18 ماهه (500-450 گرم) به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی روزانه 50 میلی گرم بر کیلوگرم اولئوروپین به صورت تک دوز از طریق گاواژ دهانی به مدت 6 ماه دریافت کردند. گروه کنترل فقط آب مقطر دریافت کردند. دو ساعت بعد از آخرین گاواژ تمام رتها کشته شدند و مغز آنها خارج و مغزمیانی جدا گردید. یک قسمت از مغز میانی هموژنیزه و سانتریفوژ شد و مایع روئی برای میزان پراکسیداسیون لیپیدی (LPO) و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان مورد سنجش قرار گرفت. قسمت دیگر مغز میانی فیکس و در پارافین قالب گیری شد، سپس رنگ آمیزی نیسل و ایمونو هیستوشیمی انجام شد. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون t آنالیز گردید و اختلاف در سطح P<0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    سطح LPO در مغز میانی رتهای گروه تجربی به طور معنی دارکاهش یافته بود ولی فعالیت آنزیمهای سوپر اکسید دیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافته بود P<0.05)). آنالیزهای مورفومتریک نشان داد که گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی دار دارای تعداد بیشتری نورون در بخش متراکم جسم سیاه SNc)) در رنگ آمیزی های نیسل وایمونوهیستوشیمی است) P<0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه دلالت بر این دارد که درمان رتهای پیر با اولئوروپین آسیبهای اکسیداتیو در SNc را با افزایش فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: اولئوروپین، پیری، نورونهای دوپامینرژیک، جسم سیاه
  • امیر هوشنگ محمدپور، هما فالسلیمان، جمال شمس آرا، غزاله الله آبادی، رامین رسولی، محمد رمضانی * صفحات 23-27
    مقدمه

    التهاب در گسترش، پیشرفت و ایجاد عوارض ثانوی ناشی از آترواسکلروز دخیل می باشد. مطالعات بالینی نشان داده اند که سطح پروتئین کمواترکتنت منوسیتی 1، اینترلوکین 18 و مولکولهای چسبنده با شدت آترواسکلروز در ارتباط بوده و می توانند پیش بینی کننده حوادث قلبی- عروقی آتی باشد. مطالعات تجربی نشان داده اند که پنتوکسی فیلین، سطح بیان این عوامل را در مدلهای حیوانی کاهش می دهد. هدف مطالعه آزمایشی حاضر، بررسی اثر پنتوکسی فیلین بر گروهی از بیومارکرهای التهابی در بیماران دارای بیماری عروق کرونر بوده است.

    روش ها

    40 بیمار با بیماری کرونری تشخیص داده شده توسط آنژیوگرافی، که معیارهای ورود و عدم خروج را دارا بودند وارد مطالعه بالینی آزمایشی تصادفی دوسویه کور گردیدند. بیماران به صورت تصادفی یا پنتوکسی فیلین با دوز 400 میلی گرم 3 بار در روز و یا دارونما (1 عدد قرص سه بار در روز) را برای2 ماه دریافت نمودند. غلظتهای سرمی MCP-1، IL-18، مولکول چسبنده بین سلولی 1 (ICAM-1) و مولکول چسبنده سلولهای عروقی 1 (VCAM-1) قبل و بعد از پایان مداخله دارویی با روش جذب ایمنی با واسطه آنزیم (ELISA) اندازه گیری شدند.

    نتایج

    مطالعه ما نشان داد که سطوح سرمی ICAM-1 و VCAM-1 در جمعیت مورد مطالعه و بعد از دو ماه درمان به صورت معنی داری نسبت به گروه دریافت کننده دارونما کاهش یافت.
    نتیجه نهایی: بر پایه نتایج مطالعه آزمایشی ما، تجویز پنتوکسی فیلین در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر به طور معنی داری سطح بیان مولکولهی چسبنده را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: آترواسکروز، التهاب، پنتوکسی فیلین
  • محمدحسین صالحی، مسعود هوشمند*، امید آریانی، بهنام کمالی دهقان، الهام خلیلی صفحات 28-32
    پس
    زمینه
    بیماری فردریش آتاکسیا یک بیماری مغلوب اتوزومی است که علت آن تکرارهای سه تایی گوانین آدنین آدنین (GAA) در ژن FXN می باشد. محصول این ژن، پروتئین فراتاکسین در بیماران مبتلا به فردریش شدیدا کاهش می یابد که منجر به تخریب اکسیداتیو در میتوکندری می شود. هدف این مطالعه، مشخص کردن تعداد توالی های تکراری سه تایی در بیماران فردریش ایرانی و همچنین مشخص کردن تفاوتهای کلینیکی برجسته در این بیماران است.
    روش ها
    مطالعه بر روی 22 عدد مریض ایرانی که شامل 8 زن و 14 مرد از 16 خانواده مختلف بودند انجام شد. DNA از خون محیطی این بیماران استخراج شد. میزان فراوانی و طول تعداد تکرارها در اینترون اول ژن مزبور بوسیله تکنیک Long-range PCR انجام گرفت. در این مطالعه، مشخصات کلینیکی بیماری فردریش در بیماران و تغییرپذیری در علائم کلینیکی این بیماران مشخص شده است.
    نتایج
    یک رابطه معکوس بین سایز توالی های تکراری GAA و سن افراد مشاهده شد. بعضی از مشخصات کلینیکی برجسته مثل ناهماهنگی حرکتی دستها و پاها و فقدان رفلکس اندامهای تحتانی در تمام بیماران مشاهده شد. در 90 تا 95 درصد بیماران پاسخهای extensor plantar و dysarthria مشاهده شد. نتایج وجود فقط یک بیمار دیابتی و تاثیرات متفاوت بر روی حرکت غیرطبیعی چشم در میان بیماران را نشان داد.
    برداشت: سن شروع علائم بیماری با اندازه آلل در بیماران مورد مطالعه یک رابطه معکوس معناداری را نشان داد (P>0.05). بر اساس مقایسه اطلاعات کلینیکی بدست آمده از بیماران مورد مطالعه با دیگر بیماران فردریش، ظهور علائم کلینیکی در بیماران ایرانی تفاوت معناداری را نسبت به گزارشات قبلی در مورد بیماران فردریش نشان نداد.
    کلیدواژگان: فردریش آتاکسیا، فراتاکسین، میتوکندری
  • بهاره عظیمی، پرویز نورپناه*، محمد ربیعی، شهرام ارباب صفحات 34-40
    زمینه
    در دهه های اخیر، تحقیقات در زمینه زیست شناسی و بیوشیمی منجر به کشف تعداد زیادی پروتئین ها و پپتید های زیست فعال گردیده است. در سال های اخیر روش تحویل این پروتئین ها/ پپتیدهای درمانی توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
    روش
    در این مطالعه، روش Two-step desolvation جهت تولید نانو ذرات ژلاتین آبدوست زیست تخریب پذیر به عنوان یک سیستم تحویل پروتئین مدل بوواین سرم آلبومین (BSA) به کار گرفته شده است. اندازه و شکل نانوذرات به وسیله پراکندگی نور دینامیکی و میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد بررسی قرار گرفته است.
    نتایج
    ذرات با میانگین قطر 300-200 نانومترتولید گردیده اند و درصد بارگیری دارو 4/87 بوده است. میزان بهینه BSAبارگیری شده از نظر تئوری به دست آمده و مکانیسم رهایش BSA در محیط in vitro مورد بررسی قرار گرفته است. پروفایل رهایش BSA، یک مدولاسیون دو فازی با یک رهایش سریع در ابتدا و سپس یک رهایش آهسته و ملایم تر را نشان داده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داده است که Two-step desolvation، روشی مناسب برای تولید نانوذرات ژلاتین به عنوان یک سیستم تحویل پروتئین مدل BSA می باشد
    کلیدواژگان: ژلاتین، نانوذرات، بوواین سرم آلبومین
  • علیرضا رضازاده، راضیه یزدان پرست* صفحات 41-48
    مقدمه
    بیماری استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH)، مرحله پیشرفته بیماری کبد چرب (NAFLD) می باشد که به صورت استئاتوز به همراه التهاب بروز می نماید. بررسی ها نشان می دهد که استرس اکسیداتیو در پیشرفت NAFLD به NASH نقش مهمی ایفاء می کند. به منظور تعیین اثرات مفید آنتی اکسیدان ها در پیشگیری از NASH، از دو ملکول سالن دارای فعالیت مشابه با کاتالاز/منگنز سوپراکسید دیسموتاز به نام های EUK-8 EUK-134، و ویتامین C به عنوان آنتی اکسیدان استاندارد استفاده شد.
    روش
    القاء NASH از طریق خوراندن غذای فاقد متیونین و کولین (MCD) به رتهای N-Marry به مدت ده هفته انجام شد. رتها به طور تصادفی به چهار گروه پنج تایی تقسیم شده و هر گروه یکی از مواد EUK-8، EUK-134و یا ویتامین C به میزان 30 میلی گرم/روز/کیلوگرم وزن بدن را دریافت نمودند. به گروه شاهد بجای دارو، آب مقطر خورانده شد.
    نتایج
    استفاده از ترکیبات سالن به همراه غذای MCD سبب کاهش فعالیت آنزیم های آمینو ترانسفراز، گلوتاتیون ترانسفراز و آلکالین فسفاتاز شده و سطح کلسترول و LDL سرم را تقلیل داد. به علاوه EUK-8 و EUK-134 تظاهرات پاتولوژیک NASH را در کبد رت های تغذیه شده با MCD بهبود داده است.
    نتیجه گیری
    کاهش اختلالات القاء شده توسط NASH با از استفاده ازEUK-8 و EUK-134، می تواند موید مفید بودن استراتژی استفاده از آنتی اکسیدان ها جهت پیشگیری از NASH باشد.
    کلیدواژگان: کبد چرب، استرس اکسیداتیو، آنتی اکسیدان ها
|
  • Zahra Gorzin, Ali Akbar Gorzin, Alijan Tabarraei, Naser Behnampour, Shiva Irani, Amir Ghaemi * Pages 1-7
    Backgrounds
    Most of the hepatitis C virus (HCV) infections elicit poor immune responses and 75% to 85% of cases become chronic; therefore، the development of an effective vaccine against HCV is of paramount importance. In this study، we aimed to evaluate co-administration of HCV non-Structural Protein 2 and IL-12 DNA vaccines in C57BL/6 mice.
    Methods
    A plasmid encoding full-length HCV NS2 protein (non-structural protein 2) was generated and used to vaccinate mice. Negative control (an empty expression vector) was also employed to evaluate the background response. To investigate immune responses against vaccine، C57BL/6 mice received three doses of the vaccine with a two-week interval. Cellular immunity was assessed using 3- (4،5-dimethylthiazol-2-yl) -2،5-diphenyl tetrazolium bromide assay for lymphocyte proliferation، lactate dehydrogenase release for cytotoxic T lymphocyte (CTL) activity and cytokine assay.
    Results
    The findings demonstrated that immunization of mice with plasmid expressing HCV NS2 induced CTL response، interferon gamma production، and lymphocyte proliferation compared to negative control. The results also demonstrated that co-administration of IL-12 with the HCV NS2 plasmid induced significantly better immune response in C57BL/6 mice.
    Conclusion
    DNA vaccine encoding HCV NS2 is an effective candidate that can trigger CTL-based immune response against HCV. In addition، the results suggested that combining the DNA vaccine approach with immune stimulatory cytokines may significantly enhance antigen-specific immune responses.
    Keywords: Hepatitis C virus (HCV)_NS2 protein_DNA vaccine_IL_12
  • Mehri Fayazi, Mandana Beigi Boroujeni, Mojdeh Salehnia *, Behzad Khansarinejad Pages 8-15
    Background
    Integrins are heterodimeric glycoprotein receptors that regulate the interaction of cells with extracellular matrix and may have a critical role in implantation. The aim of this study was to investigate the effect of ovulation induction on the expression of α4، αv، β1، and β3 integrins in mouse blastocyst at the time of implantation.
    Methods
    The ovarian stimulated and non-stimulated pregnant mice were sacrificed on the morning of 5th day of pregnancy. The blastocysts were collected، and the expression of αv، α4، β1، and β3 integrins was examined using real-time RT-PCR and immunocytochemical techniques، then their ovarian hormones were analyzed at the same time. The implantation sites in uterine horns of other pregnant mice in both groups were determined under a stereomicroscope on the 7th day of pregnancy.
    Results
    The results showed that the expression of αv، β1، and β3 integrins in both mRNA and protein levels was significantly lower in the ovarian stimulated group than the control group، and the maximum ratio of expression was belonged to β1 molecule (P>0. 05).
    Conclusion
    The implantation rate in superovulated mice was significantly lower than control mice. It was suggested that ovulation induction decreased the expression of αv، β1، and β3 integrins of mouse blastocysts.
    Keywords: Blastocyst, Integrins, Implantation
  • Maryam Sarbishegi, Fereshteh Mehraein *, Mansooreh Soleimani Pages 16-22
    Background
    Oleuropein is a phenolic compound which is present in the olive leaf extract. The purpose of the present study was to investigate the neuroprotective effect of oleuropein as an antioxidant agent on the substantia nigra in aged rats.
    Methods
    Twenty 18-month-old Wistar rats (450-550 g) were randomly divided into control and experimental groups. The experimental group received a daily single dose of 50 mg/kg of oleuropein by oral gavage for 6 months. The control group received only distilled water. All rats were sacrificed two hours after the last gavage and the brains were removed and midbrains were cut. One part of the midbrains were homogenized and centrifuged. The tissue supernatant was assayed for lipid peroxidation (LPO) and antioxidant enzyme activities. The other part of midbrains fixed and embedded in paraffin، then processed for Nissl and immunohistochemistry (IHC) staining. Data was analyzed using SPSS by t-test. Differences were considered significant for P<0. 05.
    Results
    The level of LPO in midbrain of the rats was decreased significantly in the experimental group، but superoxide dismutase، catalase and glutathione peroxidase activities were increased in experimental group compared to control group (P<0. 05). Morphometric analyses showed significantly that the experimental group had more neurons in substantia nigra pars compacta (SNc) either in Nissl or IHC staining when compared to control (P<0. 05).
    Conclusion
    The results of the present study indicate that treatment of the old rats with oleuropein reduces the oxidative damage in SNc by increasing the antioxidant enzyme activities.
    Keywords: Oleuropein, Aging, Dopaminergic neurons, Substantia nigra
  • Amir Hooshang Mohammadpour, Homa Falsoleiman, Jamal Shamsara, Ghazaleh Allah Abadi, Ramin Rasooli, Mohammad Ramezani Pages 23-27
    Background

    Inflammation is involved in development، progression، and complications of atherosclerotic disease. Clinical studies have indicated that the level of monocyte chemoattractant protein 1 (MCP-1)، IL-18، and adhesion molecules correlates with the severity of atherosclerosis and can predict future cardiovascular events. Experimental studies have shown pentoxifylline (PTX) reduces these factors in animal models. The purpose of the present pilot study was to evaluate effect of PTX on a group of inflammatory biomarkers in patients with coronary artery disease (CAD).

    Methods

    Forty patients with angiographically documented CAD، who fulfilled inclusion and exclusion criteria، were entered in the double-blind، randomized، pilot clinical study. The patients were randomly given PTX (400 mg three times daily) or placebo (3 tab/day) for 2 months. Serum concentrations of MCP-1، IL-18، intercellular adhesion Molecule 1 (ICAM-1)، and vascular cell adhesion molecule 1 (VCAM-1) were measured before and at the end of intervention by enzyme-linked immunosorbant assay.

    Results

    Our study showed that the serum levels of ICAM-1 and VCAM-1 was decreased in the study population after two-month treatment (P<0. 05).

    Conclusion

    Based on the results of our pilot study، administration of PTX in CAD patients significantly decreases adhesion molecules levels.

    Keywords: Atherosclerosis, Inflammation, Pentoxifylline
  • Mohammad Hossein Salehi, Massoud Houshmand *, Omid Aryani, Behnam Kamalidehghan, Elham Khalili Pages 28-32
    Background
    Friedreich ataxia (FRDA) is an autosomal recessive disorder caused by guanine-adenine-adenine (GAA) triplet expansions in the FXN gene. Its product، frataxin، which severely reduces in FRDA patients، leads to oxidative damage in mitochondria. The purpose of this study was to evaluate the triple nucleotide repeated expansions in Iranian FRDA patients and to elucidate distinguishable FRDA clinical differences in these patients.
    Methods
    A number of 22 Iranian patients (8 females and 14 males) from 16 unrelated families were studied. DNA was extracted from the peripheral blood of patients. The frequency and length of (GAA) n repeats in intron 1 of the FXN gene were analyzed using long-range PCR. In this study، the clinical criteria of FRDA in our patients and the variability in their clinical signs were also demonstrated.
    Results
    An inverse relationship was observed between GAA repeat size and the age of onset. Although some distinguishable clinical features (such as limb ataxia and lower limb areflexia) were found in our patients، 90-95% of them had extensor plantar response and dysarthria. The results showed only one positive diabetes patient and also different effects on eye movement abnormality among our patients.
    Conclusion
    The onset age of symptoms showed a significant inverse correlation with allele size in our patients (P>0. 05). Based on comparisons of the clinical data of all patients، clinical presentation of FRDA in Iranian patients did not differ significantly from other FRDA patients previously reported.
    Keywords: Friedreich ataxia (FRDA), Frataxin, Mitochondria
  • Bahareh Azimi, Parviz Nourpanah *, Mohammad Rabiee, Shahram Arbab Pages 34-40
    Background
    Progress in the field of biology and biochemistry has led to the discovery of numerous bioactive peptides and proteins in the last few decades. Delivery of therapeutic proteins/peptides has received a considerable amount of attention in recent years.
    Methods
    In this study، a two-step desolvation method was used to produce biodegradable hydrophilic gelatin nanoparticles (GNP) as a delivery system of protein model (BSA). The size and shape of the nanoparticles were examined by dynamic light scattering and scanning electron microscopy.
    Results
    Particles with a mean diameter of 200-300 nm were produced and the percentage of entrapment efficiency was found to be 87. 4. The optimum amount of theoretical BSA loading was obtained، the release of BSA was monitored in vitro، and the mechanism of release was studied. The BSA release profile showed a biphasic modulation characterized by an initial، relatively rapid release period، followed by a slower release phase.
    Conclusion
    Results show that the two-step desolvation is an appropriate method for preparing GNP as a delivery vehicle for BSA.
    Keywords: Gelatin, Nanoparticles, Bovine serum albumin
  • Alireza Rezazadeh, Razieh Yazdanparast Pages 41-48
    Background
    Nonalcoholic steatohepatitis (NASH), a progressive stage of nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD), is characterized by steatosis with inflammation. Investigations have suggested that oxidative stress may play an important role in the progress of NAFLD to NASH. To provide further insights into beneficial effects of antioxidants in NASH prevention, we employed two manganese-superoxide dismutase/catalase mimetics, manganese N,N`-bis(salicyldene) ethylene diamine chloride (EUK-8) and manganese-3-methoxy N,N`-bis(salicyldene)ethylenediamine chloride (EUK-134), as two salen representatives and vitamin C as the standard antioxidant.
    Methods
    Experimental NASH was induced in Male N-Mary rats by feeding a methionine/choline-deficient (MCD) diet to rats for 10 weeks. The rats (n = 5, 30 mg/kg/day) were randomly assigned to receive vitamin C, EUK-8, EUK-134 or vehicle orally.
    Results
    Administration of salens together with the MCD diet reduced the serum aminotransferases, glutathione transferase and alkaline phosphatase, cholesterol, and LDL contents. In addition, the EUK-8 and EUK-134 improved NASH pathological features in liver of MCD-fed rats.
    Conclusion
    EUK-8 and EUK-134 supplementation reduces NASH-induced abnormalities, pointing out that antioxidant strategy could be beneficial for prevention of NASH.
    Keywords: Fatty liver, Oxidative stress, Antioxidants