فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و چهارم شماره 9 (آذر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • آزاد محمدی*، سارا گل نژاد، ناصر بهپور صفحات 647-651
    پیش زمینه و هدف
    در انسان تحرک پذیری زیاد و تحمل وزن بدن، از مهم ترین عوامل بروز ناهنجاری مکانیکی ناحیه کمری خاجی و درد ناشی از آن تلقی می شود. هدف این پژوهش نیمه تجربی، بررسی و مقایسه تاثیر ایستادن روی شیب های مختلف بر زاویه افقی ساکروم و شیب ساکروم در افراد دارای هایپرلوردوزیس می باشد.
    مواد و روش کار
    آزمودنی ها، دو گروه 12 نفری از زنان با انحنای افزایش یافته کمری و سالم بودند که به طور داوطلب در این پژوهش شرکت نمودند. برای اندازه گیری زوایای شیب ساکروم و زاویه افقی ساکروم در سه شیب o0، o7/3+ و o7/3-، از فن رادیوگرافی نمای جانبی ستون فقرات استفاده شد. تجزیه تحلیل آماری داده ها، از طریق آمار توصیفی و آزمون کلموگروف اسمیرنوف، تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تعقیبیLSD در سطح معنی داری 05/0 P≤، توسط نرم افزار SPSS (نسخه 18) انجام شد.
    یافته ها
    نتایج آماری بر عدم تاثیر سه نوع شیب بر زوایای مختلف ناحیه کمری خاجی گروه کنترل دلالت داشتند. همچنین در گروه تجربی، تنها شیب o7/3-، بر زاویه افقی ساکروم دارای تاثیری معنی دار بود. با توجه به اینکه زاویه افقی ساکروم، مهم ترین شاخص زاویه کمری افزایش یافته تلقی می شود.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت: در زنان دارای هایپرلوردوزیس، قرار گرفتن پا در شیب o7/3-، بر زاویه کمری افزایش یافته آن ها تاثیرگذار می باشد.
    کلیدواژگان: شیب مثبت، شیب منفی، شیب ساکروم، زاویه افقی ساکروم، هایپرلوردوزیس
  • یلدا فامیل شریفیان، مهدی خلیلی، سمیرا حسن زاده پشنگ*، حمید کمرزرین، محمد احسان تقی زاده صفحات 652-664
    پیش زمینه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس یکی از شایع ترین بیماری های مزمن سیستم عصبی مرکزی است که مزمن بودن ماهیت بیماری، نداشتن پیش آگهی و درمان قطعی باعث ایجاد اختلالات روانی متعددی در بیماران می گردند که در این میان افسردگی، اضطراب بیشترین شیوع را دارند. هدف از انجام تحقیق حاضر، تعیین اثربخشی گروه درمانی شناختی-رفتاری بر سلامت روان بیماران مولتیپل اسکلروزیس از نوع شروع اولیه می باشد.
    مواد و روش کار
    این تحقیق از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه می باشد. جامعه آماری را کلیه بیماران از نوع شروع اولیه مراجعه کننده انجمن ام اس تهران تشکیل می دادند که 28 نفر از بیمارانی که کمترین سطح سلامت عمومی داشتند، به طور در دسترس انتخاب شدند. سپس نمونه ها به طور تصادفی در2 گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. گروه آزمایش در 10 جلسه 75 – 90 دقیقه ای در هفته ای یک بار تحت آموزش گروه درمانی شناختی-رفتاری بر اساس رویکرد مایکل فری قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. ابزار پژوهش، پرسشنامه سلامت عمومی GHQ-28 بود که در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون اجرا گردید و داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که گروه درمانی شناختی-رفتاری موجب افزایش سلامت روان در پس آزمون گروه آزمایش گردیده است (01/0≥p).
    بحث و نتیجه گیری
    گروه درمانی شناختی-رفتاری باعث بهبود سلامت روان بیماران ام اس شروع اولیه می شود. بنابراین این روش را می توان در بیمارستان ها و آسایشگاه ها به عنوان یک درمان تکمیلی به کار بست.
    کلیدواژگان: گروه درمانی شناختی، رفتاری، سلامت روان، بیماران ام اس شروع اولیه
  • نیما حسینی جزنی*، ناصر قره باغی، ندا صابرنیا صفحات 665-672
    پیش زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس آرئوس مقاوم به اگزاسیلین یک پاتوژن مهم در ایجاد عفونت های وخیم بوده و درمان عفونت های ناشی از این ایزوله ها بسیار مشکل می باشد. وانکومایسین آخرین خط درمان عفونت های ناشی از استافیلوکوکوس ارئوس مقاوم می باشد. هدف از مطالعه بررسی اپیدمیولوژی ایزوله های بالینی استافیلوکوکوس مقاوم به اگزاسیلین و وانکومایسین در شهرستان ارومیه بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی 100 ایزوله استافیلوکوکوس ارئوس از نمونه های بالینی جمع آوری شدند. حساسیت ایزوله ها نسبت به وانکومایسین واگزاسیلین با روش تعیین حداقل غلظت بازدارنده(MIC) تعیین شد. حساسیت ایزوله ها نسبت به سایر آنتی بیوتیک ها با روش انتشار آنتی بیوتیک از دیسک تعیین شد.
    یافته ها
    اکثر ایزوله های استافیلوکوکوس ارئوس از بیماران بستری(77 ایزوله)، گروه سنی 20-29 سال(24 ایزوله)، بخش کودکان(17 ایزوله)، نمونه ادرار (30 ایزوله) به دست آمدند. حداکثر مقاومت ایزوله ها به نسبت به پنی سیلین و کوآموکسی کلاو و بیشترین حساسیت به کلرامفنیکل، امیکاسین ونیتروفورانتئین مشاهده شد. 43درصد ایزوله ها نسبت به اگزاسیلین مقاوم بوده و اکثرا از بیماران بستری به دست آمدند. سه ایزوله نسبت به وانکومایسین مقاوم بودند. این ایزوله ها هم چنین نسبت به اگزاسیلین مقاوم بودند هر سه ایزوله مقاوم به وانکومایسن از بیماران بستری جدا شدند.
    بحث و نتیجه گیری
    در این مطالعه شیوع بالای استافیلوکوکوس ارئوس مقاوم به متی سیلین ونیز وجود مقاومت به وانکومایسین در ایزوله های بالینی بیمارستانی دیده شد که این مشاهده بر پایش و توجه وافر به بروز و شیوع این قبیل عفونت ها تاکید می نماید.
    کلیدواژگان: اگزاسیلین، وانکومایسین، حداقل غلظت بازدارنده، استافیلوکوکوس ارئوس مقاوم به متی سیلین، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • سعید اسدنیا*، فیروزه سپهریان آذر، سعید سعادتمند، هایده فیضی پور، فرزاد زارعی، میررضا بنی هاشمی شیشوان صفحات 673-681
    پیش زمینه و هدف
    متناسب با سبب شناسی اختلال اضطراب اجتماعی و کمرویی و همچنین اهمیت آن در شغل پرستاری، شیوه های درمانی مختلفی معرفی شده اند که یکی از آن ها آموزش جرئت ورزی می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثربخشی آموزش گروهی جرئت ورزی بر کاهش علایم اختلال اضطراب اجتماعی و بهبود کمرویی در پرستاران می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک طرح نیمه آزمایشی با پیش آزمون –پس آزمون با گروه کنترل تعداد 60 نفر پرستار زن، به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای داده شدند. گروه آزمایش آموزش گروهی جرئت ورزی را به مدت 6 جلسه تجربه نمودند در حالی که گروه کنترل چنین آموزشی را دریافت نکردند. آزمون های اضطراب اجتماعی کانور و کمرویی استنفورد قبل از آموزش و بعد از اتمام دوره آموزشی برای هردو گروه اجرا شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش ها و فن های آماری توصیفی و استنباطی مختلف از جمله روش های آماری میانگین، تی مستقل، لامبدای ویلکز و تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه کنترل و آزمایش تفاوت معنی داری وجود داشت. بدین معنی که آموزش گروهی جرئت ورزی موجب کاهش نمرات اضطراب اجتماعی و کمرویی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل شده است.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر مشخص می کند آموزش گروهی جرئت ورزی می تواند علایم اختلال اضطراب اجتماعی و همچنین کمرویی را کاهش دهد.لذا از این یافته می توان در راستای برنامه ریزی جهت کاهش و یا جلوگیری از افزایش اضطراب اجتماعی و بهبود کمرویی در پرستاران کشور استفاده کرد.
    کلیدواژگان: جرئت ورزی، اختلال اضطراب اجتماعی، کمرویی
  • علیرضا استادرحیمی، پریزاد ترقی جو *، عبدالرسول صفاییان صفحات 682-688
    پیش زمینه و هدف
    با توجه به شیوع روزافزون چاقی و از آنجا که مشخص شده اسیدهای چرب امگا3 نقش مهمی در کنترل چاقی دارند، لذا این مطالعه با هدف تاثیر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا3 بر برخی از سنجه های آنتروپومتریک و تمایل به غذاهای مختلف در افراد چاق، انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی60 فرد چاق انجام شد. افراد شرکت کننده به طور تصادفی به دو گروه مداخله و دارونما تقسیم شدند و به مدت چهار هفته روزانه دو عدد کپسول اسیدهای چرب امگا 3 (هر یک حاوی 180 میلی گرم EPA و 120 میلی گرم DHA) یا دارونما دریافت کردند. اندازه گیری های آنتروپومتریک و اطلاعات مربوط به تمایل به غذاهای مختلف در ابتدا و انتهای مطالعه جمع آوری گردید. برای ارزیابی میزان تمایل به غذاهای مختلف از پرسشنامه ارزیابی میزان اشتها و برای آنالیز آماری داده ها از مدل لانه ای تکرار اندازه ها استفاده شد.
    یافته ها
    محیط دور کمر در گروه مداخله بعد از اتمام مطالعه کاهش معنی داری داشت (05/0p<). تغییرات معنی دار در وزن، نمایه توده بدنی و تمایل به مواد غذایی خاص بعد از مصرف مکمل امگا3 بین دو گروه مشاهده نشد. افزایش معنی دار فقط در مورد تمایل به مصرف مواد شیرین و شور در هر دو گروه بعد از مداخله دیده شد(05/0p<).
    بحث و نتیجه گیری
    مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا 3 می تواند باعث کاهش در اندازه دور کمر بدون تاثیر بر وزن بدن شود. بنابراین افزایش دریافت اسیدهای چرب امگا 3 از طریق مکمل یاری و یا دریافت غذایی می تواند در کنترل چاقی شکمی مفید باشد.
    کلیدواژگان: مکمل اسیدهای چرب امگا3، برخی از سنجه های آنتروپومتریک، تمایل به غذاها، افراد چاق
  • ناصر خلجی*، واغیناک سرکیسیان، جون سرکیسیان صفحات 689-701
    پیش زمینه و هدف
    لابیرنتکتومی یک طرفه باعث سندروم حرکتی چشمی، وضعیتی و اختلالات اتونومیک می گردد، علایم این اختلالات رفتاری بعد از مدتی کاهش می یابد، این کاهش رفتاری را جبران دهلیزی گویند. مطالعات زیادی روی جبران دهلیزی بعد از لابیرنتکتومی و ترمیم سلول های عصبی انجام گرفته است، اما هنوز مکانیسم دقیق جبران دهلیزی و ترمیم سلول های عصبی کاملا شناخته نشده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر سم کبرا در تسریع جبران دهلیزی و ترمیم سلول های عصبی هسته های دهلیزی بعد از صدمه دستگاه دهلیزی می باشد.
    مواد و روش کار
    مطالعه تجربی حاضر روی 20 رت نر بالغ از نژاد آلبینو با وزن 200 تا 260 گرم انجام گرفت. ابتدا رت ها به صورت تصادفی به 10 گروه دو تایی; کنترل، لابیرنتکتومی و لابیرنتکتومی با تزریق سم مار تقسیم شدند. سپس آزمایش الکتروفیزیولوژی، هیستوکمیکال و مرفولوژی روی گروه های ذکر شده انجام گرفت. جهت بررسی الکتروفیزیولوژی، هسته های پاراونتریکولار و سوپرا اپتیک هیپوتالاموس با فرکانس 50 و 100 هرتز به صورت دو قطبی به مدت یک ثانیه تحریک شدند و فعالیت الکتریکی دو طرفه خارج سلولی نورون های دیترز به صورت تتانیک پتانسیشن و تتانیک دیپریشن ثبت گردیدند و در پایان آزمایش الکتروفیزیولوژی ساقه مغز بر داشته شد و برای بررسی هیستوکمیکال فعالیت یون کلسیم وابسته به اسید فسفاتاز در داخل فرمالین 5 درصد گذاشته شد و 48 ساعت بعد بررسی مورفولوژی انجام گرفت.
    یافته ها
    افزایش واکنش های مهاری و تحریکی نورون های دیترز در مرحله اول جبران دهلیزی به دنبال تزریق سم مار در ابتدا و رسیدن به حالت نرمال در مرحله پایانی مشاهده گردید. در مطالعه مرفولوژی بعد از لابیرنتکتومی کروماتولیزز مرکزی با کاهش فعالیت یون کلسیم وابسته به اسید فسفاتاز به همراه تورم نورون ها و تخریب آن ها مشاهده گردید. اما با تزریق سم مار شکل سلول ها چند وجهی شده بود، دندریت ها نمایان و گرانولیشن در جسم سلول ها افزایش یافته و رجنریشن سلول ها حادث شده بود.
    نتیجه گیری
    سم مار نه تنها باعث تسریع در جبران دهلیزی می گردد بلکه باعث ترمیم نورون های هسته جانبی دهلیزی بخش آسیب دیده هم می گردد.
    کلیدواژگان: سم مار، جبران دهلیزی، ترمیم نورونی، لابیرنتکتومی یک طرفه، الکتروفیزیولوژی
  • حمیدرضا فرخ اسلاملو، بهرام نبی لو*، سیما اشنویی، الهام اکبری صفحات 702-710
    پیش زمینه و هدف
    سندرم پیش از قاعدگی یک اختلال شایع سایکوسوماتیک است که ارتباط واضحی با قاعدگی در زنان در سنین باروری داشته و بعد از تخمک گذاری ظاهر می شود و در طی چند روز از شروع قاعدگی بر طرف می شود. هدف از این مطالعه تعیین شیوع، شدت و عوامل موثر بر سندرم پیش از قاعدگی در دانشجویان پزشکی دختر دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بوده است.
    ابزار و
    روش کار
    در این پژوهش تعداد 142 نفر از دانشجویان دختر رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بدون نمونه گیری وارد مطالعه شدند و پرسشنامه استاندارد DSM-IV مربوط به سندرم پیش از قاعدگی و نیز پرسشنامه مقیاس سندرم پیش از قاعدگی را در طی دو دوره یک ماهه تکمیل نمودند.
    یافته ها
    شیوع PMS در دانشجویان پزشکی بر حسب معیارهای DSM-IV 4/39درصد و ICD-10 6/79درصد برآورد شد. شدت ابتلا به PMS در دانشجویان مبتلا به تفکیک 6/60درصد خفیف، 1/25درصد متوسط و در 2/14درصد موارد شدید به دست آمد. شایع ترین علائم PMS، ناپایداری خلقی، کاهش علاقه به فعالیت های روزمره، خلق افسرده و بی قراری شدید بود. PMS به صورت قابل توجهی در دخترانی که سابقه فامیلی مثبت و سابقه استفاده از دارو برای رفع علائم بیماری را داشته اند، بیشتر بود (05/0p<).
    بحث و نتیجه گیری
    شیوع PMS در دانشجویان پزشکی نسبتا بالاست ولی درصد کمتری از آن ها از اختلال با درجه شدید رنج می برند. شایع ترین علائم مرتبط با سندرم پیش از قاعدگی، علائم سیکولوژیک می باشد.
    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، شیوع، دانشجویان پزشکی، ارومیه
  • سید محمدرضا هاشم نیا، فاطمه خردمند*، فرزانه نوری، شیوا روشن میلانی صفحات 711-718
    پیش زمینه و هدف
    توجه به مسائل روان شناختی می تواند سهم به سزایی در ارتقای سلامت بیماران مبتلا به آسم داشته باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش عوامل روان شناختی (شامل حساسیت اضطرابی، عاطفه مثبت و منفی، ناگویی خلقی و مولفه های آن، سلامت روان) در پیش بینی ابتلا به بیماری آسم بود.
    مواد و روش ها
    78 آزمودنی مبتلا به آسم و 74 آزمودنی غیرمبتلا به آسم که همراه بیمار بودند در این پژوهش شرکت داشتند. ابزارهای پژوهش شامل شاخص حساسیت اضطرابی، مقیاس عاطفه مثبت و منفی، سلامت روان (SCL-25) مقیاس ناگویی خلقی20 سوالی (TAT-20).
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد که با کمک متغیرهای فوق می توان ابتلا به بیماری آسم را پیش بینی نمود. تابع حاصل 26/0 درصد واریانس تفاوت میان گروه ها را تبیین می کند. این تابع 4/72درصد افراد دو گروه را به درستی به گروه های خود منتسب می کند. تحلیل ممیز کام به گام نشان داد که به ترتیب متغیرهای حساسیت اضطرابی و عاطفه مثبت بیش از سایر متغیرها در تمایز دو گروه سهیم هستند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که متغیرهای روان شناختی فوق تاثیر مهمی در پیش بینی بیماری آسم دارد. بنابراین در پیشگیری و درمان بیماری آسم باید توجه بیشتری به این متغیرها شود.
    کلیدواژگان: حساسیت اضطرابی، ناگویی خلقی عاطفه مثبت و منفی، سلامت روان و آسم
  • محمدعلی قاسمی نژاد*، یدالله زرگر، مهناز مهرابی زاده هنرمند صفحات 719-729
    پیش زمینه و هدف
    توجه به مسائل روان شناختی می تواند سهم به سزایی در ارتقای سلامت بیماران مبتلا به آسم داشته باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش عوامل روان شناختی (شامل حساسیت اضطرابی، عاطفه مثبت و منفی، ناگویی خلقی و مولفه های آن، سلامت روان) در پیش بینی ابتلا به بیماری آسم بود.
    مواد و روش ها
    78 آزمودنی مبتلا به آسم و 74 آزمودنی غیرمبتلا به آسم که همراه بیمار بودند در این پژوهش شرکت داشتند. ابزارهای پژوهش شامل شاخص حساسیت اضطرابی، مقیاس عاطفه مثبت و منفی، سلامت روان (SCL-25) مقیاس ناگویی خلقی20 سوالی (TAT-20).
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد که با کمک متغیرهای فوق می توان ابتلا به بیماری آسم را پیش بینی نمود. تابع حاصل 26/0 درصد واریانس تفاوت میان گروه ها را تبیین می کند. این تابع 4/72درصد افراد دو گروه را به درستی به گروه های خود منتسب می کند. تحلیل ممیز کام به گام نشان داد که به ترتیب متغیرهای حساسیت اضطرابی و عاطفه مثبت بیش از سایر متغیرها در تمایز دو گروه سهیم هستند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که متغیرهای روان شناختی فوق تاثیر مهمی در پیش بینی بیماری آسم دارد. بنابراین در پیشگیری و درمان بیماری آسم باید توجه بیشتری به این متغیرها شود.
    کلیدواژگان: حساسیت اضطرابی، ناگویی خلقی عاطفه مثبت و منفی، سلامت روان و آسم
  • مهسا جهانگیرپور*، سیدولی الله موسوی، مهناز خسروجاوید، ارسلان سالاری، سجاد رضایی صفحات 730-739
    پیش زمینه و هدف
    این مطالعه به منظور بررسی تاثیر آموزش گروهی ذهن آگاهی بر کاهش افسردگی، خصومت و اضطراب در مردان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب اجرا گردید.
    مواد و روش کار
    22 نفر از مردان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب در یک پژوهش نیمه آزمایشی به روش نمونه گیری پیاپی از میان جامعه پژوهش (مردان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب که به کلینیک حشمت شهر رشت مراجعه کرده بودند) انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و گروه کنترل گمارده شدند(11 نفر برای هر گروه). پرسشنامه های افسردگی بک، اضطراب حالت- صفت اشپیل برگر و ماده های خصومت در پرسشنامه -R 90 SCL- به عنوان پیش آزمون در مورد دو گروه اجرا شد. پس از اجرای هشت جلسه آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی (چهار هفته و هر هفته دو جلسه 2ساعتی) در گروه آزمایش، به منظور سنجش متغیرهای وابسته (افسردگی، خصومت، اضطراب حالت و اضطراب صفت) ابزارهای فوق مجددا به عنوان پس آزمون در هر دو گروه اجرا گردید.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که بین دو گروه کنترل و آزمایش در نمرات پس آزمون افسردگی، خصومت، اضطراب حالت و اضطراب صفت تفاوت معنی داری(0001/0p<) وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده، به نظر می رسد آموزش ذهن آگاهی گروهی تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش افسردگی، خصومت و اضطراب در مردان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب دارد.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، افسردگی، خصومت، اضطراب، بیماری عروق کرونری قلب
  • نورمحمد نوری، قاسم میری علی آباد * صفحات 740-744
    بیماری کارولی یک اختلال مادرزادی نادر می باشد که با گشادی کیستیک و متعدد مجاری صفراوی داخل کبدی به طور منتشر یا قطعه قطعه که با همدیگر مرتبط هستند مشخص می شود. سندروم کارولی که شایع تر است با فیبروز کبدی و همراهی با بیماری کیستیک کلیه دیده می شود. در این مقاله به معرفی یک پسر بچه 3 ساله با بیماری کارولی همراه با نفروکلسینوز مدولاری که با تب، درد شکمی و بی اشتهایی مراجعه کرده بود می پردازیم.
    کلیدواژگان: بیماری کارولی، نفروکلسینوز مدولاری، کودکان
|
  • Author(S): Azad Mohammadi *, Sara Golnejad, Nasser Behpour Pages 647-651
    Background and Aims
    One of the most important factors of development of mechanical lumbosacral anomalies and the resulting pain in human beings is mobility and body weight bearing. The purpose of this quasi experimental study was to investigate and compare the impacts of standing on different gradients on sacrum horizontal angle and sacrum gradient in women with hyperlordosis.
    Materials and Methods
    The subjects were 12 females with hyperlordosis as well as healthy ones who voluntarily participated in the study. In order to measure sacrum gradient and horizontal angle in three gradients of 0˚, +3.7˚, and -3.7˚ lateral spinal radiography technique was used. The analysis of data was done using descriptive statistics and K-S test, ANOVA, and LSD following test at significance level of p≤ 0.05 using SPSS (v.18).
    Results
    Statistical results implied ineffectiveness of the three gradients on different angles of lumbosacral of the control group. Also, in the experimental group, only the -3.7˚ had a significant effect on sacrum horizontal gradient, bearing in mind that, sacrum horizontal gradient is considered the most important indicator of hyperlordosis.
    Conclusions
    We can conclude that in women with hyperlordosis, standing on -3.7˚gradient is effective on lumbosacral hyperlordosis.
    Keywords: Positive gradient, Negative gradient, Sacrum gradient, Sacrum horizontal angle, Hyperlordosis
  • Yalda Famil Sharifian, Mehdi Khalili, Samira Hasanzadeh Pashang *, Hamid Kamarzarin, Mohammad Ehsan Taghizadeh Pages 652-664
    Background and Aims
    Multiple sclerosis disease is one of the most common chronic diseases in central nervous system (CNS). The nature of chronic disease, not having a good prognosis and definite cure are causes of having highest prevalence in various mental disorders like depression and anxiety. The purpose of this part of the study was to investigate the effectiveness of cognitive-behavioral group therapy on mental health of primary MS patients.
    Materials and Methods
    This study was conducted on 28 patients who had the lowest level of general health selected by accessible sampling and were divided into two different groups of experimental and control groups. The experimental group attended 10 sessions of cognitive-behavioral group therapy based on Michael Free approach that lasted nearly 75-90 minutes and was held once a week (one session per week) and the control group received no intervention. The measuring instrument was General Health Questionnaire (GHQ-28) which was performed in two stages (pretest and posttest) and the data were analyzed using Covariate (Ancova) Test.
    Results
    Accordingly covariance analysis emphasized that cognitive-behavioral group therapy enhanced the mental health in posttest of the experimental group (p <0/01).
    Conclusion
    Cognitive-behavioral group therapy improves the mental health in primary patients. Hence this method can be used in hospitals and nursing homes as a complementary treatment.
    Keywords: Cognitive, behavioral group therapy, Mental health, Primary MS patients
  • Nima Hosseini Jazani *, Naser Garebaghi, Neda Sabernia Pages 665-672
    Background And Aims
    Oxacillin-resistant Staphylococcus aureus is a major pathogen causing serious infections and treatment of such infections is very difficult. Vancomycin is the last line of treatment for resistant S. aureus. The aim of this study was investigation of epidemiology of vancomycin and oxacillin resistant Staphylococcus aureus clinical isolates in Urmia
    Materials And Methods
    During a descriptive study isolates from clinical specimens identified as S. aureus were collected. Susceptibility of isolates to vancomycin and oxacillin, were determined by minimum inhibitory concentration (MIC) method, the sensitivity of isolates to other antibiotics was investigated by disk diffusion method.
    Results
    Most isolates of S. aureus obtained from inpatients (77 isolates), age group 20-29 years (24 isolates), the children (17 isolates) and urine sample (30 isolates). The highest rates of resistance were to penicillin and Co-amoxiclav respectively. The isolates showed most sensitivity to chloramphenicol, amikacin and Nitrofurantoin. 43% of isolates were resistant to oxacillin. Most of oxacillin-resistant isolates were obtained from inpatients. Three isolates from 100 were resistant to vancomycin. All the vancomycin resistant isolates were resistant to oxacillin too, also all the patients who vancomycin resistant isolates were obtained from inpatients.
    Conclusion
    High prevalence of methicillin-resistant Staphylococcus aureus was observed in clinical isolates, also resistant isolates to vancomycin were obtained, so more attention on monitoring of the incidence and prevalence of such infections should be done.
    Keywords: Staphylococcus aureus, oxacillin, methicillin resistant S. aureus, vancomycin, minimum inhibitory concentration (MIC), Antibiotic resistance
  • Saeed Asadnia *, Firuze Sepehrian Azar, Saeed Saadatmand, Hayedeh Feizipour, Farzad Zareie, Mir Reza Banihashem Shishavan Pages 673-681
    Background and Aims
    Various treatm ent methods have been introduced based on the etiology of social anxiety disorder and shyness. The aim of this study is to analyze the effectiveness of assertiveness training program on reducing social anxiety disorder symptoms and improving shyness among nurses.
    Materials and Methods
    In a semi-experimental plan with a pre/post test 60 female nurses were engaged into two groups of experimental and control randomly. Experimental Group experienced a 6-session assertiveness group training while the control group did not receive such training. Social Anxiety and Shyness Stanford Kanvr tests were done before and after training for both groups. Descriptive and inferential statistical methods and techniques, including Statistical methods mean, independent T, Wilks Lambda multivariate analyses were used in order to analyze the data.
    Results
    The results showed that there were significant differences between pre-test and post-test scores between the control and experimental groups. It means that assertiveness training reduces social anxiety and shyness scores in the experimental group than the control group.
    Conclusions
    The present findings indicate that assertiveness group training can reduce symptoms of social anxiety disorder and shyness. Thus the findings can be used for planning to reduce or prevent an increase in social anxiety and improve shyness among the country's nurses.
    Keywords: Assertiveness, Social anxiety, Shyness
  • Alireza Ostadrahimi, Parizad Taraghijou *, Abdolrasul Safaeian Pages 682-688
    Background and Aims
    Prevalence of obesity has increased in the world. Nowadays, it is known that omega3 fatty acids have a key role in control of obesity. The aim of this study was to investigate the effect of omega 3 fatty acids supplementation on Anthropometric status and desire to foods in obese adults.
    Methods
    This study was a double-blind, placebo controlled clinical trial. In our study, sixty-six obese adults were randomly allocated in two groups. Subjects consumed omega3 (180 mg EPA and 120mg DHA, intervention group) or placebo soft gels (placebo group) 1000mg twice a day for 4 weeks. Anthropometric measurements and desire to different foods were collected at the beginning and the end of the study. Visual analogue scales were used to assess desire to different foods. The data were analyzed by a Nested-repeated measure ANOVA model.
    Results
    There were significant changes in waist circumference in both groups after supplementation (P < 0. 05). Body weight and desire to different foods remained unchanged between intervention and placebo groups but there was a significant increase in desire to sweet and saline foods within the groups after 4 wk (P < 0.05).
    Conclusion
    Omega3 fatty acids supplementation can decrease waist circumference without weight loss. Therefore, high intakes of omega3 fatty acids via diet or supplements may be helpful for visceral obesity.
    Keywords: Omega 3 fatty acids Supplements_Anthropometric status_Desire to foods_Obese adults
  • Naser Khalaji *, Vaghinak Sarkisian, John Sarkissian Pages 689-701
    Background and Aims
    Unilateral Labyrinthectomy (UL) causes a syndrome of oculomotor, postural, and autonomic system disorders which diminish over time in a process of behavioral recovery known as vestibular compensation. Many studies have been done on the vestibular compensation after unilateral labyrinthectomy (UL) and regeneration of nerve cells, but the mechanism of vestibular compensation and regeneration nerve cells are not well known. The aim of this research was to study the effect of cobra venom on the vestibular compensation and regeneration of nerve cells of vestibular nuclei after damage of vestibular apparatus.
    Materials and Methods
    The present experimental study was carried out on 20 adult male albino rat’s weight 230±30 gr. At first, the rats were randomly divided into dual groups include; Normal, UL and, UL with NOX. Electrophysiological and histhochemically experiments were carried out on these groups. For electrophysiology assessment of paraventricular and supraoptic nuclei of hypothalamus were stimulated bipolar with high frequency stimulus 50 and 100 HZ during one second. The electrical activity of membrane cells of bilateral Dieters’ neurons on the form of titanic potanseation and depression were recorded. The end of electrophysiological experiment the brain stem rats were removed and put into solution of 5% neutral formalin for assessment of ca2 depended acidic phosphates and after 48 hours for assessment of morphology was performed.
    Results
    The increasing of inhibitory and excitatory reactions of Dieters’ neurons at early stage of vestibular compensation following NOX injection reaching the norm at late stage was revealed. In histochemical study after unilateral labyrenthectomy decrease in the activity of ca2-dependent acidic phosphates and chromotholysis, swelling of neurons were observed. The neurons look like degeneration pattern. But in the unilateral labyrinthectomy with NOX group, shape of cells was polygonal and smooth surface with high granulation. The pattern of cells was like norm cells.
    Conclusion
    The cobra venom not only causes acceleration of vestibular compensation, but also causes regeneration of damage side of lateral vestibular nucleus neurons.
    Keywords: Snake venom, Vestibular compensation, Regeneration of neurons unilateral labyrinthectomy, Electrophysiology
  • Hamid Reza Farrokh, Eslamlou, Bahram Nabilou *, Sima Oshnouei, Elham Akbari Pages 702-710
    Background and Aims
    Premenstrual Syndrome (PMS) is a combination of psychological, physical, and behavioral symptoms which is seen in the late luteal phase of menstrual cycle in women at the age of sexual maturity that disappears within several days upon the start of the menstruation and repeats in many cycles. The purpose of this research was to estimate the prevalence of PMS in medical students and the factors affecting PMS.
    Materials and Methods
    The research was performed on 142 medical students of Medicine Faculty of Urmia University of Medical Sciences who accepted to take part in the research. The data of the research was compiled using DSM-IV criteria PMS questionnaire and Premsnstrual Syndrom Scale questionnaire.
    Results
    PMS was detected in 39.4% of the students based on DSM-IV and 79.6% based on ICD-10 criteria. Distribution of the severity of symptoms was 60.6% mild, 25.1% medium, and 14.2% sever. The most frequent symptoms are mainly mood change, decreased tendency to life, depressed mood and early tiredness. PMS was found significantly high in those students who have positive history of PMS in their first degree relatives and who have used drugs to relieve PMS symptoms (p < 0.05).
    Conclusion
    PMS rate is relatively high in college students. This high prevalence provides a strong rationale for enhanced recognition and treatment of the disorder
    Keywords: PMS, Medical Students, Urmia
  • Mohammad Ali Ghaseminejad *, Yadollah Zargar, Mahnaz Mehrabizade Honarmand Pages 711-718
    Background and Aims
    The psychological issues can contribute to improving the health of patients with asthma. This study investigated the role of psychological factors (including anxiety sensitivity, positive and negative affectivity, alexithymia and its components and mental health) in predicting the risk of asthma.
    Materials and Methods
    The study population consisted of 78 asthma patients and 74 healthy ones. All patients were diagnosed by an allergy and asthma specialist. Psychological variables were evaluated by the ASI, TAS-20, PANAS, and SCL-25
    Result
    The results showed that 26% of variance of dependent variable (groups) is explained by our predictor variables. The classification results showed that the discriminate function classified 73% of subject correctly. Stepwise analysis showed that anxiety sensitivity and positive affectivity contributed most to discrimination of groups.
    Conclusion
    The results showed that the impacts of psychological factors are important in predicting asthma. It is essential to care for such psychological issues in prevention and treatment of asthma.
    Keywords: Anxiety sensitivity, Positive, negative affectivity, Alexithymia, Mental health, asthma
  • Mohammad Ali Ghaseminejad *, Yadollah Zargar, Mahnaz Mehrabizade Honarmand Pages 719-729
    Background and Aims
    The psychological issues can contribute to improving the health of patients with asthma. This study investigated the role of psychological factors (including anxiety sensitivity, positive and negative affectivity, alexithymia and its components and mental health) in predicting the risk of asthma.
    Materials and Methods
    The study population consisted of 78 asthma patients and 74 healthy ones. All patients were diagnosed by an allergy and asthma specialist. Psychological variables were evaluated by the ASI, TAS-20, PANAS, and SCL-25
    Result
    The results showed that 26% of variance of dependent variable (groups) is explained by our predictor variables. The classification results showed that the discriminate function classified 73% of subject correctly. Stepwise analysis showed that anxiety sensitivity and positive affectivity contributed most to discrimination of groups.
    Conclusion
    The results showed that the impacts of psychological factors are important in predicting asthma. It is essential to care for such psychological issues in prevention and treatment of asthma.
    Keywords: Anxiety sensitivity, Positive, negative affectivity, Alexithymia, Mental health, asthma
  • Mahsa Jahangirpour *, Seyed Valiallah Musavi, Mahnaz Khosrojavid, Arsalan Salari, Sajjad Rezaei Pages 730-739
    Background and Aims
    This study was conducted to evaluate the effectiveness of the group mindfulness training on the reduction of depression, hostility, and anxiety in men with coronary heart disease.
    Materials and Methods
    This quasi experimental study was conducted on 22 men suffering from coronary heart disease who were selected by consecutive sampling from Rasht Heshmat clinic. The population was randomly divided into an experimental group and a control group (11 participants in each group). The Beck Depression Inventory (BDI), State-Trait Anxiety Inventory (STAI), and Hostility items in The Symptom Checklist-90- revised (SCL-90-R) were performed as pre tests for each group. After 8 sessions of training Mindfulness Based Cognitive Therapy (4 weeks, each week 2 sessions for 2 hours) for experimental group, in order to measure the dependent variables of depression, hostility, state and trait anxiety. The above tools were repeated as post tests for both groups.
    Results
    The results of analysis of covariance indicated that there were significant differences in depression, hostility and state-trait anxiety post-test scores between the experimental and control groups in depression, hostility and state-trait anxiety post test scores (p<0.0001).
    Conclusion
    Accordingly, it seems group mindfulness training has a remarkable effect on reduction of depression, hostility, and anxiety in men with coronary heart disease.
    Keywords: Group mindfulness training, Depression, Hostility, Anxiety, Coronary heart disease
  • Noormohammad Noori, Ghasem Miri, Aliabad * Pages 740-744
    Caroli’s disease is a rare congenital disorder characterized by multiple segmental cystic dilatations of the intra-hepatic bile ducts that are related to each other. Caroli’s syndrome is more common and associated with hepatic fibrosis and renal cystic disease. This paper introduces a three year old boy with Caroli’s disease and medullary nephrocalcinosis presented with fever, abdominal pain, and anorexia.
    Keywords: Caroli's disease, Medullary nephrocalcinosis, Children