فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:17 Issue: 6, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/09/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مصطفی رحیم نژاد*، قاسم نجف پور، محسن جهانشاهی صفحات 4-9
    زمینه
    استفاده از سامانه های ذره ای زیست تخریب پذیر موضوع بسیار جالبی در زمینه استفاده از پلیمرها در دارورسانی است. این سامانه ها برای انتقال بسیاری از داروها مناسب هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور تولید نانوساختار پروتئینی به عنوان حامل دارو و بهینه سازی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1390 در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل انجام شد. ابتدا از روش توده ای شدن ساده و سپس برای خالص سازی به ترتیب از سانتریفیوژ با دور بسیار بالا (g 48800)، دیالیز، میکرو و الترافیلتراسیون استفاده شد. اندازه ذرات به وسیله دستگاه پراکنش نور لیزر و ساختار آن توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی و میکروسکوپ نیروی اتمی بررسی شد.
    یافته ها
    مهم ترین عوامل موثر در اندازه نانو ذره تولیدی عبارت بودند از: سرعت هم زدن، دما، غلظت پروتئین و نسبت حجمی اتانول به سرم آلبومین گاوی. اندازه ذرات تولید شده در محدوده 4/101 تا 503 نانومتر و شکل آن شبه کروی بود. دما موثرترین عامل بود. با افزایش دما، حرکت براونی مولکول افزایش می یافت که خود در اندازه مولکول تشکیل شده موثر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، نانوذراتی در حدود 100 نانومتر و با خلوص بالا از سرم آلبومین گاوی قابل تولید است؛ بنابراین می توان از آن برای انتقال دارو استفاده کرد.
    کلیدواژگان: نانوذرات، سرم آلبومین، سیستم های انتقال دارو
  • المیرا آزادی اسکویی، فرزاد رجایی*، علی صفری واریانی صفحات 10-17
    زمینه
    با توجه به دامنه وسیع کاربرد امواج مایکروویو در زندگی انسان، هنوز آثار زیستی آن ها بر بافت های بدن مورد بحث است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین امواج مایکروویو با بسامد 950 مگاهرتز بر روی تغییرات مورفومتریک بیضه خرگوش انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 18 سر خرگوش نر نیوزلندی به صورت تصادفی به گروه های شاهد، 3 وات و 6 وات تقسیم شدند. برخلاف گروه شاهد، گروه های تجربی با امواج شبیه سازی شده مایکروویو با بسامد 950 مگاهرتز با توان خروجی 3 و 6 وات به مدت 2 هفته، روزی 2 ساعت مواجه شدند. بعد از یک هفته استراحت، حیوان ها با استفاده از بی هوشی کشته شدند و از بیضه آن ها لام های میکروسکوپی تهیه شد. قطر لوله های منی ساز، تعداد سلول های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت، اسپرماتید و اسپرم در گروه ها تعیین و داده ها با آزمون های آماری آنالیز واریانس و کراسکال والیس تحلیل شدند.
    یافته ها
    تعداد سلول های اسپرماتوگونی بین گروه 6 وات با گروه شاهد و همچنین بین گروه 6 وات و 3 وات کاهش معنی داری داش ت، در حالی که بین گروه های 3 وات و شاهد تفاوت معنی داری مشاهده نشد. تعداد سلول های اسپرماتوسیت و اسپرماتید در بین هر سه گروه تفاوت معنی داری را نشان داد. تعداد اسپرم فقط در گروه 6 وات با گروه شاهد تفاوت معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد امواج مایکروویو با بسامد950 مگاهرتز می تواند با تغییر تعداد سلول های رده اسپرماتوژنی باعث اختلال در روند اسپرماتوژنز در بیضه خرگوش شود.
    کلیدواژگان: تلفن همراه، امواج مایکروویو، خرگوش ها، بیضه
  • شقایق موسوی*، اسماعیل اصلی، عبدالرضا موحدی، ناصر هرزندی، وفا ملجایی صفحات 18-23
    زمینه
    یکی از کاربردهای اصلی حیوان های آزمایشگاهی در مراکز تولید واکسن، آزمایش های کنترل کیفی است. به دلیل مشکلات خاص استفاده از حیوان ها در شرایط آزمایشگاهی، جای گزینی آن با آزمون های آزمایشگاهی (in vitro) پیشنهاد شده است.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه آزمون موجود زنده (in vivo) با آزمون آزمایشگاهی در تعیین توان واکسن بوردتلا پرتوسیس انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1389در موسسه رازی بر روی گروهی از موش ها با رقت هایی از واکسن های ساخت همین موسسه انجام شد. در آزمون آزمایشگاهی بعد از طی دوره ایمن سازی، موش ها کشته شدند و مایع داخل حفره صفاقی آن ها جمع آوری و با سویه چلنج کشت داده شد تا غلظت نیتریک اکساید تولید شده از ماکروفاژها و پاسخ ایمنی ایجاد شده بررسی شود. داده ها با منحنی استاندارد نیترات سدیم تحلیل شدند (924 /0 (r=.
    یافته ها
    اختلاف معنی دار آماری بین نتایج این دو روش آزمایش (در بدن موش و در شرایط آزمایشگاهی) با رقت های متفاوت واکسن تمام سلولی وجود داشت و ماکروفاژهای موش های ایمن شده با واکسن تمام سلولی، مقدار نیتریک اکساید بیش تری نسبت به گروه شاهد تولید کردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، آزمایش القای نیتریک اکساید نسبت به روش قدیمی آزمایش کندریک در تعیین توان واکسن حساس تر است و می توان واکسن های با عیار پایین را نیز ارزیابی کرد که می تواند به عنوان یک روش جای گزین برای کاهش استفاده از حیوان ها به کار رود.
    کلیدواژگان: بوردتلا پرتوسیس، واکسن ها، ماکروفاژها، نیتریک اکساید
  • مطهره پیله ورزاده، افضل شمسی*، سعادت سالاری، فوزیه رفعتی، حکیمه حسین رضایی، عباس عبادی صفحات 24-29
    زمینه
    ایلیوس پارالتیک بعد از عمل جراحی شکمی موجب اتساع شکم، درد، تجمع گاز، تهوع و استفراغ می شود. جویدن آدامس یکی از روش هایی است که می تواند باعث افزایش حرکت های روده و کاهش طول مدت فلجی گذرا شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر جویدن آدامس بدون قند در بهبود ایلیوس بعد از عمل جراحی کله سیستکتومی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ای در سال 1390در دانشگاه علوم پزشکی کرمان بر روی 40 بیمار کاندید کله سیستکتومی انجام شد. بیماران پس از جراحی به طور تصادفی در دو گروه مداخله (جویدن آدامس) و شاهد قرار گرفتند. بیماران گروه مداخله پس از هوشیاری کامل سه بار در روز و هر بار یک ساعت آدامس های بدون قند می جویدند، ولی در گروه شاهد مداخله ای انجام نشد. سپس در هر دو گروه، اولین صدای روده ای و زمان دفع گاز و مدفوع ثبت شد. داده ها با آزمون آماری تی تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه مداخله و شاهد زمان اولین دفع گاز به ترتیب 8/12 ± 05/21 ساعت در برابر 9/15 ± 8/40 ساعت، زمان دفع مدفوع به ترتیب 8/29 ± 1/38 ساعت در برابر 6/18 ± 25/58 ساعت و اولین صدای روده ای 02/1 ± 4 ساعت در برابر 3/1 ± 9/4 ساعت بود که در هر سه مورد اختلاف معنی داری در بین دو گروه مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، جویدن آدامس روشی موثر، مفید و ارزان در بهبود ایلیوس پارالتیک بعد از کله سیستکتومی است.
    کلیدواژگان: ایلیوس، کله سیستکتومی، جویدن آدامس
  • مریم تفنگ چی ها، مهدیس محمدپور*، بهارک شجاعی فرد، آناهیتا مرامی، صدیقه رهرو تابان صفحات 30-38
    زمینه
    بررسی کمیت استخوان فک جهت جای گزینی دندان های از دست رفته از مسایل مهم قبل از درمان است.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه دقت توموگرافی خطی و سی تی اسکن در اندازه گیری های خطی بر روی نواحی مشخصی از فک پایین خشک انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1390 بر روی 2 مندیبل خشک انجام شد که به طور کامل بی دندان بودند. 27 نقطه با استفاده از گوتاپرکای شماره 60، معین و تصاویر توموگراف ی با استفاده از دستگاه ® Planmeca تهیه شد. در هر ناحیه 3 مقطع با ضخامت لایه وضوح 3 میلی متر به دست آمد. برای تهیه کلیشه های سی تی از دستگاه Spiral CT (General Electronics®) استفاده و قطعه های اگزیال با ضخامت 7/0 میلی متر تهیه شد. ارتفاع کلی فک پایین، فاصله کرست تا لبه فوقانی کانال مندیبولار و پهنای فک پایین در نیمه میانی ارتفاع کانال عمود بر محور طولی در ه ر مقطع توموگرافی با استفاده از کولیس توسط دو متخصص رادیولوژی دهان اندازه گیری شد و از هر ناحیه میانگین مقادیر 3 مقطع ثبت گردید. اندازه گیری های مشابه بر روی تصاویر سی تی نیز انجام شد. سپس فک ها در محل نشان گرها، تحت برش قرار گرفتند و اندازه گیری های مستقیم با استفاده از کولیس در هر قطعه به عنوان استاندارد طلایی انجام شد. داده ها با آزمون های آماری ویلکاکسون و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    ضریب همبستگی بین داده های دو مشاهده گر در دو روش و در اکثر متغیرهای مورد مطالعه بالای 9/0 و فقط در مورد تعیین ارتفاع کلی در روش سی تی به میزان 6/0 بود. در تعیین فاصله کرست تا کانال و تعیین پهنا میان اندازه گیری های به دست آمده از روش سی تی و اندازه گیری های مستقیم، اختلاف به لحاظ آماری معنی دار بود. در مقایسه توموگرافی با اندازه گیری های مستقیم، تنها در تعیین پهنا اختلاف معنی داری وجود داشت. در مقایسه اندازه گیری های دو روش با یکدیگر در تعیین ارتفاع کلی نتایج اختلاف معنی داری میان دو روش نشان داد، در حالی که در مورد پهنا و فاصله کرست تا کانال اختلاف معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    توموگرافی خطی در اندازه گیری فواصل عمودی در مکان های ایمپلنت گذاری از دقت خوب و قابل مقایسه با سی تی برخوردار است و در موارد بی دندانی محدود به یک ناحیه، می تواند جای گزین مناسبی برای تصاوی ر سی تی جهت کاهش اشعه دریافتی بیمار باشد.
    کلیدواژگان: ایمپلنت های دندانی، توموگرافی، فک پایین
  • امیر جوادی، زهرا کلانتری، مریم جوادی*، مریم خویینی، آزیتا همایونفر، آمنه باریکانی صفحات 39-46
    زمینه
    تحقیق های اخیر نشان داده اند که شیوع چاقی و اضافه وزن به میزان هشدار دهنده ای رو به افزایش است. ولی توافق کمی بین محققین در زمینه چگونگی مدیریت و درمان چاقی وجود دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر آموزش تغذیه و ورزش به تنهایی و توامان بر وزن زنان دارای اضافه وزن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ای در سال 1389 بر روی 192 زن دارای اضافه وزن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر قزوین با نمایه توده بدن 25 تا 30، انجام شد. شرکت کنندگان به روش تصادفی در چهار گروه (شاهد، تغذیه، ورزش و تغذیه و ورزش توامان) قرار گرفتند. داده ها در 3 مرحله (قبل از مداخله، بلافاصله بعد از اتمام مداخله و دو ماه بعد از اتمام مداخله) با روش مصاحبه، مشاهده و تکمیل پرسش نامه جمع آوری شد. مداخله شامل آموزش تغییر عادت های تغذیه ای، آشنایی با هرم راهنمای غذایی و فعالیت فیزیکی بود. داده ها با آزمون های آماری کای دو، فیشر و آنالیز واریانس با داده های تکرارشونده تحلیل شدند.
    یافته ها
    دو ماه بعد از مداخله کاهش معنی داری در نمایه توده بدن زنان در گروه «آموزش ورزش» و گروه «آموزش تغذیه و ورزش» دیده شد. میانگین امتیاز آگاهی در تمام گروه های مورد مطالعه افزایش نشان داد و در گروه های مداخله نسبت به گروه شاهد این تفاوت معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، آموزش فعالیت های ورزشی در مقایسه با آموزش تغذیه به تنهایی بهتر می تواند در کنترل وزن موثر باشد.
    کلیدواژگان: آموزش، وزن بدن، تغذیه، ورزش
  • طاهره حاجی سید جوادی*، محمود برجعلی، احمد برجعلی صفحات 47-52
    زمینه
    سازگاری و سلوک رفتاری از مهم ترین شاخصه های درمان کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه- بیش فعالی در درازمدت است. عدم مداخله درمانی اعم از دارویی و غیردارویی به بروز عوارض در نوجوانی و بزرگ سالی منجر می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثربخشی آموزش رفتاری بارکلی به والدین در کاهش علایم کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه- بیش فعالی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ای در سال1390، بر روی 60 نفر از والدین کودکان 4 تا 12ساله مبتلا به اختلال نارسایی توجه- بیش فعالی تحت درمان دارویی انجام شد. ابزار اندازه گیری در این پژوهش پرسش نامه کانرز (فرم والدین) و مشخصات جمعیتی بود. از روش تحلیل واریانس عاملی همراه با اندازه گیری مکرر روی یک عامل در دو گروه مداخله و گواه استفاده شد.
    یافته ها
    آموزش رفتاری بارکلی در والدین بر میزان کاهش علایم کودکان مبتلا تاثیر معنی داری داشت و موجب کاهش علایم در گروه مداخله در مقایسه با گروه گواه شد. اندازه گیری مکرر، ماندگاری تاثیر آموزش والدین بر کاهش علایم را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    آموزش رفتاری والدین به عنوان روشی مکمل در کنار دارو درمانی می تواند در کاهش علایم کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه- بیش فعالی موثر باشد.
    کلیدواژگان: اختلال نارسایی توجه، بیش فعالی، رفتار، دارو درمانی
  • مهری مشاطان، مهناز پوراسماعیل*، عفت ملکی فرد، سعید آصف زاده صفحات 53-59
    زمینه
    چاپ و نمایه مقاله ها، یکی از شاخص های تحقیق و توسعه و همچنین ابزاری برای شناخت و ارزیابی وضعیت پژوهشی هر کشور توسط برنامه ریزان و سیاست گذاران پژوهشی است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین وضعیت تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در پایگاه های اطلاعاتی WOS، Pub Med و Scopus در سال های 1386 تا 1391 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در سال 1391 با استفاده از داده های کتاب شناختی پایگاه های WOS، Pub Med، Scopus و پایگاه های اطلاعاتی داخل کشور در حوزه پزشکی انجام شد. پس از ارایه اطلاعات توصیفی، مدارک بازیابی شده از نظر شاخص های زیر ارزیابی شدند: میزان مشارکت در تولیدات علمی در مقیاس فردی، دانشگاهی و جغرافیایی، میزان استناد به مقاله ها و تحلیل شاخص H نویسندگان، میزان تولیدات علمی براساس نویسنده اول و مسوول، میزان تولیدات علمی بر مبنای مقوله بندی موضوعی و پیوندهای بین رشته ای.
    یافته ها
    میزان رشد کل مقاله های دانشگاه از سال 1386 تا سال 1391، حدود %254 و نسبت مقاله ها به تعداد اعضای هیات علمی در سال 1391 بالغ بر 01/1 بود. از میان 203 مقاله ای که در پایگاه WOS وجود داشت، 137 مقاله (%4/67) با همکاری نویسندگان خارج از دانشگاه و 35 مقاله (%24/17) با همکاری نویسندگان خارج از کشور نوشته شده بود. به طور کلی میزان استناد به مقاله های دانشگاه علوم پزشکی قزوین براساس نمایه WOS ازسال 2007 میلادی روند رو به رشد داشت و در سال 2012 سرعت قابل توجهی به خود گرفته بود.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان دهنده 5/3 برابر شدن تعداد مقاله های دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سال 1391 نسبت به سال1386، بهبود کیفیت مقاله ها با توجه به افزایش میزان استناد به آن ها و همچنین گرایش مطلوب پژوهش گران این دانشگاه به همکاری علمی و تالیف مشترک بود.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، تولید علم، پایگاه های اطلاعاتی، مقاله، شاخص H
  • عباس علامی*، المیرا قوجقی صفحات 60-64
    تشخیص عفونت حاد توکسوپلاسما در بارداری به دلیل احتمال ابتلای جنین و ناهنجاری زا بودن پریمتامین به ویژه در ماه های اولیه بارداری اهمیت دارد. نتایج نادرست آزمایش های تشخیصی می تواند باعث پیچیده تر شدن روند تشخیص و درمان توکسوپلاسموز در این دوران شود. در این مقاله یک خانم باردار مبتلا به توکسوپلاسموز چشمی معرفی می شود که تشخیص و درمان وی به دلیل نتایج مختلف آزمایش ها با مشکل مواجه شده بود.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسموز، تشخیص، بارداری
  • حانیه غلام نژاد* صفحات 65-68
    این مطالعه توصیفی همبستگی در سال 1389 به منظور تعیین ارتباط رضایت شغلی پرستاران شهر ساوه (210 نفر) با عوامل جمعیتی و شغلی انجام شد. داده ها با آزمون های پیرسون و تی تحلیل شدند. نتایج نشان داد که اکثر پرستاران (%6/79) از شغل خود ناراضی بودند و بین میزان رضایت شغلی با جنس رابطه منفی و با سن و سابقه کاری رابطه مثبت وجود داشت. مهم ترین عوامل تاثیرگذار منفی بر میزان رضایت شغلی پرستاران عبارت بودند از: شناخت ناکافی مردم از حرفه پرستاری (با میانگین 92/1)، مقدار حقوق دریافتی (با میانگین 81/1) و عدم تناسب حقوق با مسوولیت (با میانگین 79/1).
    کلیدواژگان: پرستاران، رضایت شغلی
|
  • M. Rahimnejad *, Gh. Najafpour, M. Jahanshahi Pages 4-9
    Background
    Application of biodegradable particle systems is an interesting subject for using polymers in drug delivery purposes. These systems are suitable for delivery of many drugs.
    Objective
    The aim of this study was to produce and optimize protein nanoparticles as drug delivery vehicle.
    Methods
    This experimental study was performed in Babol Noshirvani University during 2011. A simple coacervation technique was applied for production of nanoparticles (NPs). NPs were purified by high speed centrifuge (48،800 g) followed by dialysis، microfiltration and ultrafiltration. Size of the fabricated NPs was measured by laser light scattering and NPs structure was analyzed by scanning electron microscopy (SEM) and atomic force microscopy (AFM).
    Findings
    The most important factors affecting on the size of produced NPs were agitation speed، temperature، protein concentration and ethanol to bovine serum albumin (BSA) ratio. The produced NPs were in the range of 101. 4 to 503 nm and were semi-spherical. Temperature was the most important factor. Brownian motion of molecule increased with increasing temperature that was effective for produced NPs size.
    Conclusion
    With regards to the results، Nanoparticles of about 100 nm with high purity can be produced from BSA and can be used for drug delivery purposes.
    Keywords: Keywords: Nanoparticles, Serum Albumin, Drug Delivery Systems
  • E. Azadi, Oskouiy, F. Rajaei *, A. Safari, Varyani Pages 10-17
    Background
    Given the wide range of microwave applications in human life، their effects on biological tissues are still controversial.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effects of 950 MHz cell phone microwave radiation on morphometric changes of testis in rabbit.
    Methods
    In this experimental study، 18 New Zealand male rabbits were randomly divided into control، 3 W and 6 W groups. Unlike the control group، the experimental groups were exposed to simulated 950 MHz and 3 or 6 W microwave radiation 2 hours a day for 2 weeks. After one week rest، the animals were sacrificed using anesthesia and microscopic slides were prepared from their testis. The seminiferous tubular diameter and spermatogonia، spermatocyte، spermatid and sperm counts were determined. Data were analyzed using ANOVA and Kruskal Wallis.
    Findings
    The number of spermatogonia cells in the 6 W group was decreased significantly compared to the control group and the 3 W group. There were no significant differences between the 3 W group and the control group in terms of the spermatogonia cell count. Spermatocyte cell count and spermatid cell count were found to be significantly different between 3 groups. Sperm count was significantly different between the 6 W group and the control group.
    Conclusion
    With regards to the results، it seems that the microwave radiation with 950 MHz frequency can lead to detrimental effects on rabbit spermatogenesis by changing the number of spermatogenetic cell line.
    Keywords: Keywords: Cellular Phone, Microwaves, Rabbits, Testis
  • Sh. Mousavi *, E. Asli, A. Movahedi, N. Harzandi, V. Maljaee Pages 18-23
    Background
    One of the main applications of laboratory animals is in quality control of vaccines. In vitro methods have been suggested as alternatives to in vivo animal testing because of its special problems.
    Objective
    The aim of this study was to compare in vivo and in vitro methods for potency assay of bordetella pertussis vaccines.
    Methods
    This experimental study was performed on a group of mice using different lots of reference or whole cell pertussis (wP) vaccine that were provided by Razi Vaccine & Serum Research Institute at this Institute in 2010. Mice were killed after immunization and their peritoneal cavities were lavaged and were cultured with challenge strain to determine nitrite concentration produced from macrophages and to assess immune response. Data were analyzed by comparison with a standard curve of sodium nitrite (r=0. 924).
    Findings
    There were significant differences between results of in vivo and in vitro methods using different lots of wP vaccines. Macrophages from mice immunized with wP vaccine produced higher levels of nitric oxide than macrophages from mice of control groups.
    Conclusion
    With regards to the results، nitric oxide induction assay is more sensitive than Kendrick assay in potency assay of vaccine and provides the possibility of assessing low-titre vaccine. Therefore، it can be used as an alternative to reduce animal testing.
    Keywords: Bordetella Pertussis, Vaccines, Macrophages, Nitric Oxide
  • M. Pilehvarzadeh, A. Shamsi *, S. Salari, F. Rafeti, H. Hosseinrezaii, A. Ebadi Pages 24-29
    Background
    Paralytic ileus after abdominal surgery causes abdominal distention، pain، accumulation of gas، nausea and vomiting. Chewing gum can increase bowel movements and reduce the transient period of paralysis.
    Objective
    The purpose of this study was to determine the effect of gum chewing in the reduction of paralytic ileus following cholecystectomy.
    Methods
    This interventional study was conducted on 40 patients undergoing cholecystectomy in Kerman University of Medical Sciences، 2011. After surgery، they were randomly allocated to intervention (gum chewing) and control groups. Patients in the intervention group chewed sugar free gum 3 times a day for an hour each time after full consciousness. The first bowel sounds، flatus passage and defecation were recorded in both groups. Data were analyzed using student T-test.
    Findings
    The first gas passing was reported 21. 05±12. 8 and 40. 8±15. 9 hours following operation in intervention and control groups، respectively. The first defection was occurred 38. 1±29. 8 and 58. 25±18. 6 hours after operation in intervention and control groups، respectively. The first bowel sounds were heard 4±1. 02 and 4. 9±1. 3 hours post-operatively in intervention and control groups، respectively. In all three cases، the differences between two groups was statistically significant.
    Conclusion
    With regard to the results، gum chewing is an inexpensive and useful approach that reduces paralytic ileus following cholecystectomy.
    Keywords: Ileus, Cholecystectomy, Chewing Gum
  • M. Tofangchiha, M. Mohammadpour *, B. Shojaei Fard, A. Marami, S. Rahro Taban Pages 30-38
    Background
    Assessing bone quantity to restore missing teeth is necessary before implant placement.
    Objective
    The purpose of this study was to compare the accuracy of linear tomography and computed tomography (CT) in measuring linear distances on specified sites of dry mandible.
    Methods
    This analytical study was performed on 2 completely edentulous dry mandibles in 2011. 27 potential implant sites were marked using Gutta-Percha (No. 60). Tomography images were obtained using a Planmeca® unit. 3 slices with image layer thickness of 3mm were obtained at each site. Computed tomography images were obtained using a Spiral CT (General Electronics®) unit and the axial slices with image layer thickness of 0. 7 mm were provided. The overall height of the mandible، the distance between alveolar crest and superior border of the mandibular canal، and the mandibular width at half of the overall height، perpendicular to long axis of tomographic slices were measured by 2 oral and maxillofacial radiologists using a caliper. The mean value of 3 slices was recorded for every site. Similar measurements were performed for CT images. Then، the mandibles were cut at the marked sites and direct measurements were performed at each slice using a caliper. Data were analyzed using Wilcoxon-signed Rank test and Pearson’s correlation coefficient.
    Findings
    The correlation coefficients were found to be more than 0. 9 between measurements of the two observers for most variables in both methods، except for overall height measurement by CT، which was about 0. 6. The differences for the crest-to-canal distance and the mandibular width between CT measurements and direct measurements were statistically significant. The differences for the mandibular width were statistically significant comparing tomographic technique and direct measurements. Comparing two radiographic techniques، there was statistically significant difference in overall height measurement، while there were no significant differences in the mandibular width and crest-to-canal distance.
    Conclusion
    Linear tomography has an appropriate and comparable accuracy compared to CT images in measuring vertical distances on implant sites of mandible and therefore can be an alternative for CT images when the edentulous area is restricted to one site، in order to reduce the received radiation.
    Keywords: Dental Implant s, Tomography, mandible
  • A. Javadi, Z. Kalantari, M. Javadi *, M. Khoeni, A. Homayonfar, A. Barikani Pages 39-46
    Background
    Recent studies have shown that the prevalence of overweight and obesity is rising at an alarming rate but there is little agreement among researchers about obesity management and treatment.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effect of nutrition training and exercise training alone and together on body weight of overweight women referred to the health centers in Qazvin.
    Methods
    This interventional study was carried out on 192 overweight women (Body Mass Index: 25-30) referred to the health centers in Qazvin during 2010. Participants were randomly allocated to four groups (control، nutrition training، exercise training and nutrition and exercise training). Data were collected using interview، observation، and questionnaires in three stages (before the intervention، immediately after the intervention and two months after the intervention). The intervention consisted of training for changing dietary habits، the food guide pyramid and physical activity. Data were analyzed by Chi-square test، Fisher exact test and ANOVA with repeated measurements.
    Findings
    Two months after intervention، body mass index was significantly decreased in exercise training group and nutrition and exercise training group. The mean knowledge score was increased in all groups but the differences were statistically significant in the intervention groups compared to the control group.
    Conclusion
    With regards to the results، exercise training is better than nutrition training alone to control the body weight.
    Keywords: Education, Body Weight, Nutritional Status, Exercise
  • T. Haji Seyed Javadi *, M. Borjali, A. Borjali Pages 47-52
    Background
    Behavioral adaptation is one of the most important indicators of treatment in children with attention deficit- hyperactivity disorder (ADHD) in long-term. Absence of therapeutic intervention including drug and non-drug therapy leads to negative consequences in adolescence and adulthood.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effectiveness of Barkley’s behavioral parent training in reducing symptoms of children with ADHD.
    Methods
    This interventional study was conducted on 60 parents of 4-12 years old children with ADHD who were under drug therapy during 2011. The Measurement tools were the Conners parent questionnaire and the demographic questionnaire. Data were analyzed using factor analysis of variance with repeated measures in both intervention and control groups.
    Findings
    Barkley’s behavioral parent training had significant effects on reducing symptoms in children and symptoms were significantly reduced in the intervention group compared to the control group. Repeated measures confirmed the sustainability of parental training effect on reducing symptoms.
    Conclusion
    Behavioral parent training can be effective as an adjunctive method along with drug therapy in reducing symptoms of children with ADHD.
    Keywords: Attention Deficit Disorder with Hyperactivity, Behavior, Drug Therapy
  • M. Mashatan, M. Pouresmaeil *, E. Maleki Fard, S. Asefzadeh Pages 53-59
    Background
    Publishing and indexing articles are indicators of research and development and also research status assessment for research policy makers in each country.
    Objective
    The aim of this study was to assess the trend of scientific production of Qazvin University of Medical Sciences based on WOS، Scopus، Pub Med، between 2007-2012.
    Methods
    This study was conducted using bibliographical data from Web of Science (WOS)، Pub Med، Scopus، and major Iranians databases in 2012. After providing descriptive information، retrieved documents were assessed for following indices: participation in scientific production according to personal، academic and geographic scales، citation rate of articles، authors’ H-index، scientific production rate based on first author and corresponding author، scientific production rate based on subject category and interdisciplinary relations.
    Findings
    Total growth rate of articles was 254% from 2007 to 2012. Article to faculty ratio was 1. 01 in 2012. Among 203 articles indexed in WOS، 137 (67. 4%) were prepared in collaboration with other Iranian universities and 35 (17. 24%) were prepared in collaboration with foreign universities. According to WOS، citation rate of the articles has grown since 2007. The highest citation rate was in 2012.
    Conclusion
    The results of this study indicated a 3. 5 times increase in the number of articles in 2012 compared to 2007، improved quality of the articles according to higher citation rates، and favorable attitudes of researchers toward scientific collaboration and co-authorship.
    Keywords: Knowledge Management, Science Production, Database, Journal Article, H Index
  • Abbas Allami *, Elmira Qojaghi Pages 60-64
    Diagnosis of acute toxoplasmosis during pregnancy is important because of the risk of congenital toxoplasmosis and teratogenicity of pyrimethamine particularly in the early months of pregnancy. Incorrect results of diagnostic tests can complicate the diagnosis and treatment of toxoplasmosis during this period. In this paper، a pregnant woman is presented with ocular toxoplasmosis that her diagnosis and treatment was difficult b ecause of the mixed results of the tests.
    Keywords: Toxoplasmosis, Diagnosis, Pregnancy
  • H. Gholamnejad * Pages 65-68
    This descriptive correlative study was performed to examine the relationship of job satisfaction with demographic and job related factors in 210 nurses of Saveh hospitals، 2010. Data were analyzed using Pearson’s correlation coefficients and t-test. The findings indicated that most of the nurses (79. 6%) were dissatisfied with their job. Sex was negatively correlated with job satisfaction، but age and work experience were positively correlated with job satisfaction. The most important factors that negatively affect on job satisfaction were inadequate understanding of the nursing profession (mean: 1. 92)، the amount of salary (mean: 1. 81) and disproportion between salary and nursing duties (mean: 1. 79).
    Keywords: Nurses, Job Satisfaction