فهرست مطالب

مهندسی عمران فردوسی - سال بیست و چهارم شماره 2 (بهار و تابستان 1392)

نشریه مهندسی عمران فردوسی
سال بیست و چهارم شماره 2 (بهار و تابستان 1392)

  • 148 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1392/09/29
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی کاوه، وحیدرضا کلات جاری، پوریا منصوریان صفحه 1
    چکیده در بیش تر تحقیق های انجام شده در زمینه ی بهینه یابی سازه ها برای پرهیز از محاسبه های طولانی، احتمال خرابی سیستم سازه ای مستقیما به طور محافظه کارانه از روی اعضا محاسبه شده است. بدیهی است که استفاده از این فرضیات محافظه کارانه در بهینه یابی منجر به نتایج نامطلوب اقتصادی می شود. هدف این مقاله ارائه ی چند راهکار برای تسریع بهینه یابی خرپا با استفاده از الگوریتم ژنتیک تحت قید قابلیت اعتماد سیستم سازه ای است. در راهکار اول در روش شاخه و کرانه با توجه به قوانین احتمال، معیاری برای کنار گذاشتن تعدادی از مسیرها و عدم تولید آن ها تعیین می شود. راهکار دوم بهبود روش جبری نیروها و استفاده از این روش سریع به جای روش مرسوم سختی است. راهکار سوم استفاده از عامل های هوش مصنوعی در شناسایی مسیرهای خرابی تکراری در تحلیل هر کروموزوم و هم چنین تعیین شایستگی به ترین کروموزوم های هر نسل است که منجر به جلوگیری از محاسبات اضافی و کاهش چشم گیر زمان محاسبات می شود. با استفاده از راهکار چهارم کروموزوم هایی که احتمال خرابی آن ها به مقدار قابل توجهی بیش تر یا کم تر از مقدار مجاز است، در حین تحلیل شناسایی می شوند و تحلیل آن ها در همان مرحله و بسیار زودتر از موعد تمام می شود. راهکارهای اول، سوم و چهارم با اندکی تغییر قابل تعمیم به قاب ها خواهد بود. در این تحقیق به تحلیل قابلیت اعتماد و بهینه یابی خرپای 25 میله ای و گنبد 120 میله ای پرداخته شد که در نتیجه ی استفاده از راهکار اول، در زمان بسیار کوتاه کران احتمال خرابی باریک تری تعیین شد و هم چنین استفاده از هر یک از سایر راهکارها منجر به کاهش حجم و زمان محاسبات گردید.
    کلیدواژگان: قابلیت اعتماد، احتمال خرابی سیستم سازه ای، روش جبری بهبود یافته ی نیروها، روش شاخه و کرانه، هوش مصنوعی
  • بهروز کشته گر، محمود میری، ناصر شابختی صفحه 27
    در تحلیل قابلیت اعتماد سازه ها محاسبه ی صحیح شاخص قابلیت اعتماد بسیار حائز اهمیت است. به علت ماهیت غیرخطی و هم چنین داشتن چندین نقطه کمینه ی موضعی در برخی از توابع شرایط حدی، روش های محاسباتی قابلیت اعتماد، ممکن است برآورد مناسبی از احتمال خرابی ارائه ندهند و به سمت این نقاط کمینه ی موضعی همگرا گردند. در این مقاله، ابتدا فرمولاسیون گرادیان مزدوج غیرخطی ارائه شده توسط (FR) Fletcher & Reeves و Dai & Yuan (DY) برای محاسبه ی شاخص قابلیت اعتماد بیان و سپس کارایی و همگرایی روش های گرادیان مزدوج غیرخطی برای مثال های مختلفی بررسی شده است. از آن جایی که روش های ارائه شده ی گرادیان مزدوج FR و DY در برخی از این مثال ها همگرا نشده اند لذا طی یک الگوریتم ترکیبی بهینه سازی، یک روش جدید اصلاح شده گرادیان مزدوج غیر خطی به نحوی که بتوان به طور مناسب همگرایی مسائل قابلیت اعتماد را تضمین نمود، ارائه شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که روش های جدید گرادیان مزدوج غیرخطی اصلاح شده، نسبت به روش های قدیمی با سرعت و تعداد تکرار کم تری همگرا شده و از کارایی و دقت کافی جهت محاسبه احتمال خرابی سازه ها، برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: روش بهینه سازی، گرادیان مزدوج غیرخطی، شاخص قابلیت اعتماد، روش ترکیبی بهینه سازی، احتمال خرابی
  • نادر عباسی صفحه 41
    نشست ناشی از تحکیم خاک های ریزدانه یکی از مسائل مهم در طراحی های مربوط به سازه های مختلف عمرانی است. پتانسیل نشست تحکیمی خاک با ضریبی به نام شاخص فشردگی بیان می گردد. این تحقیق با هدف بررسی ارتباط مشخصات فیزیکی مختلف خاک با پتانسیل فشردگی آن و ارائه ی رابطه ی جدیدی برای تخمین منحنی فشردگی و شاخص فشردگی بر اساس موثرترین مشخصه ی فیزیکی انجام گرفته است. بدین منظور ابتدا نمونه های متعددی از مناطق مختلف کشور تهیه و آزمایش های مختلف شناسائی و آزمایش تحکیم یک بعدی بر روی آن ها با رطوبت های اولیه متفاوت انجام گرفت. سپس مقدار شاخص فشردگی برای هر یک از نمونه های آزمایشی، با استفاده از داده های آزمایشگاهی و نیز با استفاده از روابط تجربی موجود تعیین گردید. سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS آنالیز همبستگی و رگرسیون بر روی داده های به دست آمده صورت گرفت. بر اساس نتایج حاصل از این بررسی ها مشخص گردید که روابط تجربی مبتنی بر مشخصه های مبین وضعیت ساختمان اولیه ی نمونه ی نظیر، نسبت پوکی، وزن واحد حجم و رطوبت اولیه از دقت و کارایی بیش تری نسبت به سایر روش های موجود در تعیین شاخص فشردگی برخوردار است. هم چنین در این پژوهش یک رابطه ی تجربی یک متغیره بر اساس وزن واحد حجم خشک خاک برای برآورد منحنی فشردگی و شاخص فشردگی خاک پیشنهاد گردید.
    کلیدواژگان: شاخص فشردگی، تحکیم، نشست، منحنی فشردگی، وزن واحد حجم خشک
  • محمد مهدی صالحی یانه سری، علی مدانلو، مرتضی حسین علی بیگی، بهرام نوایی نیا صفحه 57
    بسیاری از پل ها و ساختمان هایی که هم اکنون مورد بهره برداری قرار می گیرند از دال مجوف ساخته شده اند. استفاده از دال مجوف به منظور کاهش حجم بتن ریزی، هزینه و وزن سازه می باشد. برخی از این ساختمان ها و پل ها به خاطر حوادث طبیعی از قبیل زلزله، باد و یا بر اثر خستگی مصالح و عوامل خورنده ی قلیایی و اسیدی آسیب های شدیدی دیده اند. از این رو، تعمیر و تقویت سازه های فوق امری حیاتی و مقرون به صرفه می باشد. در این تحقیق رفتار خمشی دال های بتن آرمه مجوف تقویت شده با استفاده از سیستم های مختلف FRP و ورق های فولادی به کمک مدل های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور تعداد 8 نمونه دال های بتن آرمه مجوف به ابعاد cm20× 45×150 طبق آیین نامه ی آبا ساخته شده است. در این دال ها مقدار آرماتور کششی معادل b ρ25/0 می باشد و در همه ی آن ها دو سوراخ سراسری به قطرcm 10 ایجاد شده است. یک دال به عنوان مرجع (تقویت نشده) و هفت دال دیگر توسط ورق و لامینیت CFRP، ورق GFRP و ورق فولادی تقویت و تست شده اند. در حین آزمایش نیروها، کرنش ها و تغییر مکان ها ثبت شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که افزایش مقاومت خمشی ایجاد شده در دال های تقویت شده با لامینیتFRP حدود 43%، ورق CFRP حدود 57%، ورق GFRP 45% و ورق فولادی 15% می باشد.
    کلیدواژگان: دال مجوف، تقویت خمشی و خمشی، برشی، الیاف CFRP و GFRP، ورق های فولادی
  • محمدحسین امین فر، بهمن فرهمند آذر، هادی صفری، مرتضی بیک لریان صفحه 69
    در عمل، سازه بر لایه های خاک انعطاف پذیرواقع شده است. بنابراین خاک نیز باید بمانند سازه مدل شود. یک سازه با تکیه گاه صلب، و یک سازه با تکیه گاه انعطاف پذیراز این لحاظ با یکدیگر اختلاف دارند که ممکن است قسمت اصلی انرژی ارتعاشی به وسیله ی تشعشع امواج و نیز توسط عمل هیسترزیس در خاک مستهلک شود. در آیین نامه ی 2800 خاک زیر سازه صلب فرض شده است و از اثرات اندرکنش خاک - سازه صرف نظر شده است. در این تحقیق سعی شده تا تاثیر اندر کنش خاک - سازه بر پاسخ های ارتعاشی برای قاب های خمشی بتنی بررسی شود و روشی بر پایه ی المان های محدود مطابق با ضوابط و پارامتر های آیین نامه ی 2800 ارائه شود. دقت روش ارائه شده با چهار روش دیگر مراجع مقایسه شده است. نتایج حاصل از تاریخچه ی زمانی و تحلیل مودال بر روی سیستم های معرفی شده در نمودارها و جداول ارائه شده است.
    کلیدواژگان: اندر کنش خاک، سازه، تکیه گاه انعطاف پذیر_ تکیه گاه صلب، پاسخ ارتعاشی سازه، روش المان محدود
  • سیدروح الله موسوی، محمدرضا اصفهانی، مهر الله رخشانی مهر صفحه 85
    تیرهای مسلح شده با میلگردهای پلیمری الیافیGFRP به دلیل مدول الاستیسیته کم این میلگردها، دارای خیز و عرض ترک‎های بیش تری در مقایسه با تیرهای بتن مسلح فولادی می‎باشند. تحقیقات زیادی نشان می‎دهند که آیین‎نامه ی ACI 318نمی‎تواند خیز تیرهای مسلح شده با میلگردهای FRP را بر اساس ممان اینرسی موثر، به درستی تخمین بزند. هدف از این مقاله ارائه ی روابطی جدید برای ممان اینرسی موثر این تیرها بر مبنای داده های آزمایشگاهی و الگوریتم ژنتیک می‎باشد. این روابط به گونه‎ای تخمین زده می‎شوند که تفاوت بین نتایج به دست آمده از مدل‎های پیشنهادی و داده های آزمایشگاهی توسط الگوریتم ژنتیک کمینه شود. برای این منظور از 55 نمونه ی آزمایش شده در پژوهش‎های دیگران استفاده شده است. هم چنین 9 نمونه ی آزمایشگاهی تیرهای مسلح‎شده با میلگردهایGFRP ساخته شده است. در نمونه های ساخته شده، مقاومت بتن و نسبت آرماتور به عنوان متغیر در نظر گرفته شده‎اند. در این تحقیق، اثر پارامترهای مدول الاستیسیته میلگردهای FRP، نسبت آرماتور و سطح بارگذاری در روابط ممان اینرسی موثر وارد می‎شوند. سپس، خیز حاصل از مدل‎های پیشنهادی با خیز تجربی و مقادیر به دست آمده از روابط آیین‎نامه‎ای و مدل‎های سایر پژوهش‎ گران مقایسه می‎گردد. نتایج نشان می‎دهند که خیز به دست آمده از مدل‎های پیشنهادی به نتایج آزمایشگاهی نزدیک‎ می‎باشد. هم چنین در نمونه های با نسبت آرماتور بالا و در سطوح بالای بارگذاری، مدل‎های پیشنهادی نتایج دقیق‎تری را نسبت به سایر روش‎های موجود نشان می‎دهند.
    کلیدواژگان: الگوریتم ژنتیک، تیرهای بتن آرمه، خیز، سخت شوندگی کششی، ممان اینرسی موثر، میلگردهای، FRP
  • محمد شکوهیان، محمد جواد مرادی صفحه 105
    تاکنون روش های زیادی برای رفع آلودگی ترکیبات نفتی از خاک ارائه شده است که یکی از مهم ترین آن ها، اصلاح زیستی به کمک میکروارگانیسم ها می باشد. روشی که در این مطالعه برای پاک سازی خاک های آلوده به هیدروکربن های نفتی (TPH) استفاده شد، بهره گیری از کود گاوی به عنوان ماده ی اصلاح کننده و تامین کننده ی مواد مغذی مورد نیاز میکروارگانیسم ها بود. در این راستا، خاک به صورت مصنوعی با غلظت 60000 میلی گرم بر کیلوگرم به گازوییل آلوده شد و تیمارهای آزمایش با نسبت های اختلاط خاک آلوده به کود گاوی، 1 به 15/0، 1 به 3/0، 1 به 5/0 و 1 به 1 وزن مرطوب مواد در 3 تکرار تهیه شدند. برای بررسی و شناخت شرایط محیطی حاکم بر فرآیند اصلاح، نسبت های C/N، C/P و هم چنین تعداد کل میکروارگانیسم ها در ابتدا، هفته ی پنجم و انتهای آزمایش (هفته ی 11) اندازه گیری گردید. برای تعیین TPH باقی مانده ی تیمارها از دستگاه گاز کروماتوگراف به روش استاندارد EPA 8015B استفاده شد. نتایج نشان داد که تجزیه ی گازوئیل به طور معنی داری با اضافه کردن کود گاوی به خاک آلوده نسبت به تیمار کنترل افزایش یافت و مدل سینتیکی درجه دوم، واکنش تجزیه TPH را بهتر توصیف کرد. نتایج حاکی از آن است که بیش ترین میزان تجزیه در 5 هفته ابتدایی رخ داده است به طوری که تیمار 5/1:0، 50 درصد حذف TPH را نشان داد. پس از این زمان، روند حذف گازوئیل سرعت کم تری را تجربه کرد. در پایان آزمایش، تیمار 1:1 با 62 درصد حذف TPH، به ترین تیمار مورد مطالعه بود. البته تفاوت معنی داری در سطح 5 درصد در مقایسه با تیمار 5/1:0 با 58 درصد حذف به دست نیامد. آنالیز آماری نشان داد که همبستگی مناسبی بین درصد حذف TPH و تعداد کل میکروارگانیسم ها وجود دارد (733/0r=).
    کلیدواژگان: اصلاح زیستی، خاک آلوده، هیدروکربن نفتی، کود گاوی
  • یادداشت پژوهشی
  • هرمز فامیلی، محسن تدین، محمدرضا خوش سیما صفحه 119
    شرایط آب و هوایی گرم یا سرد به شکل های مختلفی بر کیفیت بتن تاثیر می گذارند که یکی از آن ها افزایش یا کاهش دمای اولیه ی بتن می باشد. در این تحقیق تاثیر دمای اولیه ی بتن بر کیفیت آن در جداول بتنی ساخته شده به روش پرسی (فشاری) خشک و با استفاده از سیمان پرتلند، بررسی گردید. بتن هایی با طرح اختلاط یکسان و با دماهای اولیه 17، 25، 29 و 39 درجه ی سانتی گراد ساخته شدند و تا زمان انجام آزمایش، در شرایط استاندارد آزمایشگاهی عمل آوری شدند. سپس در سنین مختلف آزمایش هایی بر روی بتن انجام گرفت. نتایج آزمایش ها نشان دادند که دمای بتن در هنگام ریختن، پارامتر تاثیرگذاری بر ویژگی های مقاومتی و دوامی بتن می باشد. در دمای اولیه ی 39 درجه سانتی گراد به طور قابل ملاحظه ای کیفیت بتن کاهش یافت. در محدوده ی دمایی این تحقیق، دمای اولیه ی 25 درجه ی سانتی گراد منجر به به ترین کیفیت در بتن گردید. در سنین 7 و 42 روز، بتن با دمای اولیه ی 25 درجه ی سانتی گراد بالاترین مقاومت فشاری را کسب نمود و کم ترین میزان جذب آب نیز در بتن با دمای اولیه 25 درجه ی سانتی گراد مشاهده شد. بیش ترین مقدار مقاومت ویژه ی الکتریکی در سنین بالا متعلق به بتن با دمای اولیه ی 17 درجه ی سانتی گراد بود.
    کلیدواژگان: دمای اولیه، بتن بدون اسلامپ، مقاومت فشاری، مقاومت ویژه ی الکتریکی، جذب آب، عمق نفوذ آب، مقاومت خمشی، جدول بتنی پرسی خشک
  • مهدی اژدری مقدم، احسان جعفری ندوشن صفحه 129
    سرریزهای کنگره ای به عنوان گزینه ای مناسب برای اصلاح سرریزهایی که برای عبور دبی ماکزیمم محتمل با مشکل روبه رو هستند مطرح می شوند. از مزایای این نوع سرریزها می توان به بالا بودن ظرفیت سرریز، هوادهی آسان جریان و پایین بودن نوسانات سطح آب در آستانه ی عبوری جریان از روی سرریز اشاره کرد. بنابراین، استفاده از بهینه ترین شکل هندسی که بیش ترین گذردهی جریان تحت شرایط خاص هیدرولیکی همراه با کاهش هزینه ی ساخت را داشته باشد امری ضروری است. به این منظور در این تحقیق از قابلیت سیستم استنتاج فازی و الگوریتم ژنتیک برای بهینه کردن هندسه ی سرریز و ارضای شرایط هیدرولیکی مناسب استفاده گردید. برای ساخت سیستم استنتاج فازی و سپس محاسبه ی ضریب گذردهی جریان بر پایه ی الگوهای ورودی- خروجی در دست رس، از مدل سیستم استنتاج فازی-عصبی ANFIS استفاده گردید. در این بخش در مدل ANFIS به آموزش داده های ورودی زاویه ی دیواره ی سرریز در امتداد جریان(α)، طول دماغه (A) و نسبت ارتفاع کل آب به ارتفاع سرریز(H_t/p) و خروجی ضریب گذردهی جریانCd با استفاده از داده های آزمایشگاهی موجود پرداخته شد. در نهایت با به کارگیری الگوریتم ژنتیک و با استفاده از خروجی مدل ANFIS به بهینه یابی هندسه ی سرریز با تعریف تابع هدف کمینه ی سازی هزینه های (حجم بتن ریزی) سرریز با ارضای شرایط هیدرولیکی مناسب پرداخته شد.
    کلیدواژگان: سرریز کنگره ای ذوزنقه ای، بهینه یابی هندسه ی سرریز، مدل فازی، عصبی، الگوریتم ژنتیک
|
  • A. Kaveh, V.R. Kalatjari P. Mansourian Page 1
    Abstract The aim of this paper is to present four strategies to increase the accuracy and speed of optimization of truss structures under the constraint of Structural System Failure Probability (SSFP). In the first strategy based on the probability rules, a criterion is defined to avoid producing many correlated paths and obtain more accurate upper bound of SSFP. In the second strategy, the force method formulation is improved and employed to analyze trusses with different topologies. In the third strategy two intelligent agents are utilized to identify the repeated paths and determine the fitness of the best chromosomes in each generation. Using the fourth strategy, the chromosomes, whose SSFP is much larger or smaller than the allowable value, are identified during the analysis and the analysis is terminated at that stage.
    Keywords: Reliability Analysis, Structural System Failure Probability, Improved Algebraic Force Method, Branch, Bound Method, Artificial Intelligence
  • B. Keshtegar, M. Miri, N. Shabakhty Page 27
    Abstract Accurate calculation of reliability index is very important for the reliability analysis of structures. In some limit state functions with nonlinear characteristic and several local optimum design points, the computational reliability methods may not appropriately determine the failure probability, and iterative reliability approaches may be converged to local optimum design points. In this paper, formulation of nonlinear conjugate gradient methods such as: Fletcher & Reeves (FR) and Dai & Yuan (DY) were proposed for computing the reliability index. Then, the efficiency, capacity and robustness of the conjugate gradient were investigated through several reliability problems. The FR and DY algorithms were diverged in some examples. Therefore, a new modified nonlinear conjugate gradient method was proposed by using the hybrid optimization algorithm to ensure accurate convergence of reliability index. The results illustrated that the modified nonlinear conjugate gradient methods were converged with less run-times and number of iterations in comparison with the FR and DY methods, and robust, efficient and stable algorithms are to calculate the structural failure probability.
    Keywords: Optimization Method, Nonlinear Conjugate Gradient, Reliability Index, Hybrid Optimization Method, Failure Probability
  • N. Abasi Page 41
    Compressibility characteristics of fine-grained soils are often the most important parametersfor settlement evaluation of the founded layers. The compression index which is the slope of virgin curve is usually for determination of settlement potential of fine grained soils. In this research, the effects of different physical and index properties of soil samples were investigated on compression index in order to find the most compatible properties and reliable equation based for a wide range of soil samples collected from different sites of Iran. For this purpose, one-dimensional consolidation tests were conducted utilizing conventional oedometer test on 26 soil samples at three different levels of void ratio. The compression index of each specimen was determined using data obtained from test results and correlation analysis was made using statistical software, SPSS. The results showed that the compression index, c C, has a significant correlation with the most of index properties where its coefficient of correlation with structural properties was strongly greater than those related to inherent properties. Therefore the empirical equations which do not consider at least one structural parameter and use only intrinsic properties could not estimate the compression index properly. Furthermore a very simple and reliable equation was developed for estimation of the compression index and virgin curve of unconsolidated and normally consolidated fine-grained soils. Statistical analysis demonstrated that the proposed relationship predicts the compression index accurately in comparison with the existing relationships.
    Keywords: Consolidation, Compression index, Settlement, Compression line, Empirical Equation
  • M.M.Salehi Yanehsari, A.Modanloo, M.Beygi, B.Navayi Neya Page 57
    A large number of bridges and buildings that are currently used, are made of slabs withopening. Some of these buildings and bridges have been severely damaged because of natural disasters such as earthquake, storm and other effects such as materials fatigue and alkaline and corrosive agents.Therefore, retrofitting and strengthening of these structures is essential and affordable. In this research, by applying experimental models, the flexural behavior of reinforced concrete slabs with opening strengthened with different FRP systems and steel sheets have been studied. Eight specimens of reinforced concrete slabs designed according to the Iranian code ABA with the dimensions of 150×45×20 cm were manufactured. In these slabs, the amount of tensile reinforcement was equal to 0.25 ρ b. Two openings across the length of each slab with 10 cm diameter were created. One slab was considered as reference (not strengthened) and seven other slabs were strengthened with CFRP laminates, GFRP sheets and steel sheets, and tested. Forces, strains and deflections were recorded during the tests. The results of this research show that the flexural strength increases about 43% in the strengthened slabs with FRP laminates, about 57% with CFRP sheets, 45% with GFRP sheets and 15% with steel sheets.
    Keywords: Void slab, CFRP, GFRP Laminate, steel sheet
  • M. H. Aminfar, B.Farahmand, H. Safari, M. Biklaryan Page 69
    In practice, foundations are settled on the soft layers of soil, so the ground must be designed aswell as the structure. Wave propagation and hysteresis damping of soil layers may alter the seismicresponse of flexible-base design in comparison to controversial fixed-base. Lots of uncertainties aboutthis issue, necessitate most of seismic design standards including Iranian standard No. 2800 to neglectthe soil – structure interaction (SSI) effects on seismic response of structures. A simplified finite elements method is proposed in this research and applied according to the Standard No. 2800 criteria on reinforced concrete structures. The accuracy and efficiency of this method is compared with four other similar researches, and the results of time history and modal analyses for descriptive reinforced concrete systems are ilusterated in the form of figurs and charts.
    Keywords: Soil, Structure Interaction, Flexible, Base, Fixed, Base, Seismic Responses, Finite Elements
  • S. R. Mousavi, M. R. Esfahani, M. Rakhshanimehr Page 85
    Concrete beams reinforced with glass fiber reinforced polymer (GFRP) bars exhibit large deflections and crack widths as compared with steel reinforced concrete beams due to the low modulus of elasticity of GFRP bars. Different studies show that ACI 318 equation for the effective moment of inertia Ie does not predict deflection well for FRP reinforced concrete beams. The purpose of this paper is to propose new equations for estimating the effective moment of inertia of FRP reinforced concrete beams based on genetic algorithm and experimental results. Genetic algorithm is used for optimization of error function between experimental and analytical responses. In the experimental part of the study, nine beam specimens were manufactured and tested. The parameters of reinforcement ratio and concrete compressive strength were selected as the variables for the beam specimens. Also fifty five beam specimens tested by other researchers were used for experimental database. In this paper, the effect of elastic modulus of FRP bars, reinforcement ratio and the applied level of loading on the effective moment of inertia is taken into account. In addition, the proposed equations are compared with different code provisions and the existing models for predicting deflection of FRP reinforced concrete beams. Also, the calculated values by the proposed equations are compared with different test results. The experimental results correlated well with the values predicted by the proposed equations especially in high reinforcement ratios and high levels of loading.
    Keywords: Genetic Algorithm, Reinforced Concrete Beams, Deflection, Tension Stiffening, Effective
  • M. Shokouhian, M.J. Moradi Page 105
    So far, different methods have been applied to clean up soils contaminated with oil. Bioremediation is one of the clean up technologies which uses microorganisms or microbial processes to degrade oil contaminations in soils. This study evaluates the applicability of cow manure as bioremediation alternative for soils spiked with petroleum hydrocarbons. Target contaminant of this research was diesel fuel which was spiked at 60000 mg/kg sample on a dry weight basis. The major goal of this research was to find the appropriate mix ratio of cow manure for enhancing diesel fuel degradation during contaminated soil composting. The ratios of contaminated soil to cow manure were 1:0.15, 1:0.3, 1:0.5 and 1:1 as wet weight basis in 3 replicates. To examine the circumstances conditions on degradation process, we determined the C/N, C/P and total bacterial count (TBC) of treatments at start, week 5 and week 11(end of study). Total petroleum hydrocarbons (TPH) were measured by USEPA standard method 8015B using GC-FID. The degradation of diesel fuel was significantly enhanced by the addition of cow manure as compared to the control treatment and TPH degradation results were better described using a second- order kinetic model. The experimental data indicated that the most degradation rates occurred in the first 5 weeks. By week 5, 50% of the original TPH was removed in the1:1 treatment. After this period, degradation trend of diesel fuel showed a lower removal rate. At the end of study, the most active degradation of TPH was observed at the soil to cow manure mix ratio of 1:1 with 62% removal whereas the 1:0.5 treatment degraded 58% of TPH contamination. No statistically significant difference was observed between 1:1 and 1:0.5 treatments (p<0.05). Statistical analysis showed high correlations among the amount of TPH degraded and TBCs(r = 0.733).
    Keywords: Bioremediation, Contaminated Soil, Petroleum Hydrocarbons, Cow Manure
  • H. Famili, M. Tadayon, M. R. Khoshsima Page 119
    Hot or cold weather condition affects the quality of the concrete in different ways, which one of them is increase or decrease in the initial temperature of the concrete. In this study, the impact of the initial temperature of the concrete on its quality in concrete kerbs made by dry pressing method with Portland cement is examined. Concretes with similar mix designs and initial temperatures of 17, 25, 29, and 39  C were made and cured in the standard laboratory condition. Then, in different ages some tests were carried out on them. The test results showed that the temperature of the concrete during placement is a parameter that affects the strength and durability properties of the concrete. For the initial temperature of 39  C, the quality of the concrete had a significant decrease. For the temperature range in this study, the initial temperature of 25 C resulted in the highest quality of the concrete. In the 7 and 42 days of age, the concrete with 25C initial temperature obtained the highest compressive strength and the lowest water absorption. The highest electrical resistivity in high ages was related to the concrete with 17C initial temperature.
    Keywords: Initial Temperature, No Slump Concrete, Compressive Strength, Electrical Resistivity, Water Absorption, Depth of Penetration of Water, Bending Strength, Dry Pressed Concrete Kerb
  • M. Azhdary Moghaddam, E. Jafari Nodoushan Page 129
    Labyrinth spillway is an appropriate option to pass PMF discharge. The most advantages of this type of spillway are higher discharge capacity, easy aeration as well as low fluctuations of flow surface. It is essential to find the optimum geometry considering the maximum passing discharge under specific hydraulic conditions with minimum construction cost. In this study, fuzzy inference system (FIS) and genetic algorithm (GA) were used to optimize the spillway's geometry and satisfy the hydraulic conditions. Applying FIS to evaluate coefficient based on available input - output pattern, ANFIS was employed. Finally, based on GA and ANFIS model output a cost function was defined to minimize the expense under appropriate hydraulic condition.
    Keywords: Trapezoidal Labyrinth Spillway, Optimization of Spillway Geometry, ANFIS, Genetic Algorithms