فهرست مطالب

علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی - سال بیست و سوم شماره 4 (پیاپی 74، زمستان 1392)

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال بیست و سوم شماره 4 (پیاپی 74، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهرام شاه محمدی، مریم خسروی*، اکبر حاجی زاده مقدم صفحات 225-229
    سابقه و هدف
    استرس اکسیداتیو نتیجه عدم تعادل بین سیستم های اکسیداتیو و آنتی اکسیدان بدن می باشد. استرس اکسیداتیو در مغز موجب اختلال در عملکرد مغز، تخریب نورون ها و بیماری هایی چون آلزایمر می شود. در این مطالعه تجربی ما اثر حفاظتی عصاره گیاه مریم گلی را در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از استرپتوزوتوسین در مغز موش های صحرایی مورد بررسی قرار دادیم.
    روش بررسی
    در این تحقیق موش های صحرایی نر نژاد ویستار، در گروه های کنترل، شم و تجربی تقسیم شدند. عصاره مریم گلی با غلظت های mg/kg 25، 50 و 100، به مدت 3 هفته روزانه به صورت درون صفاقی تزریق شد. در پایان هفته دوم، جراحی جهت کانول گذاری در بطن راست انجام گرفت و در پایان هفته سوم، استرپتوزوتوسین (STZ) با غلظت mg/kg3 در بطن راست مغز تزریق شد. در پایان هفته چهارم مغز موش ها خارج شد و در پایان سطح مالون دی آلدئید (MDA) در بافت نیمکره های مغز اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در گروه دریافت کننده STZ سطح MDA به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل و شم افزایش یافت (001/0P <)، در حالی که تزریق درون صفاقی دوزهای مختلف عصاره برگ گیاه مریم گلی، به طور معنی داری سطح MDA را نسبت به گروه دریافت کننده STZ کاهش داد (001/0P <).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که عصاره مریم گلی می تواند از استرس اکسیداتیو القا شده با تزریق درون بطنی استرپتوزوتوسین در بافت نیمکره های مغز موش صحرایی جلوگیری نماید.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، مریم گلی، استرپتوزوتوسین، مالون دی آلدهید، موش صحرایی
  • محمدرضا نقی ئی*، یوسف ابراهیم پور، پیمان درویشی، گیتی ترکمان، محمود مفید، مهدی هدایتی صفحات 230-239
    سابقه و هدف
    هدف این مطالعه بررسی مقایسه ای تاثیر مصرف اسیدهای چرب، مواد مغذی انتخابی (کلسیم، ویتامینD و بورون) و انجام فعالیت جسمانی منظم بر خواص مکانیکی استخوان در موش صحرایی بود.
    روش بررسی
    56 سر موش صحرایی نر در گروه کنترل با رژیم غذایی نرمال؛ گروه 2 مشابه گروه کنترل با فعالیت جسمانی؛ گروه 3 مشابه گروه 2 با کلسیم، ویتامین D و بورون؛ گروه 4 مشابه گروه 3 با روغن کلزا؛ گروه 5 مشابه گروه 3 با روغن آفتابگردان؛ گروه 6 مشابه گروه 3 با روغن آفتابگردان-کلزا؛ گروه 7 مشابه گروه 3 با روغن نارگیل به مدت 8 هفته مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه های پلاسما آنالیز و خواص مکانیکی استخوان های فمور، تیبیا و مهره کمری تعیین شد. از آنالیز واریانس یک طرفه برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    مقایسه نتایج گروه های روغنی(گروه 4 تا 7) با گروه کنترل نشان داد که تفاوت معنی دار در غلظت استرادیول گروه 7 نسبت به سایر گروه ها وجود دارد. افزایش 16درصدی غلظتVit D در گروه های 4 و5 و افزایش 14درصدی در غلظت تستوسترون گروه های 4 و 7 و تستوسترون آزاد در گروه 7 مشاهده شد. تفاوت معنی دار در سفتی و حداکثر استحکام استخوان فمور درگروه 7 و حداکثر استحکام استخوان مهره کمری در گروه های کنترل، 4، 5 و نزدیک به سطح معنی داری با گروه 6 نسبت به گروه 7 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    اثرات مثبت روغن نارگیل بر بعضی از متغیرهای مورد مطالعه می تواند این روغن را نسبت به سایر روغن های اشباع متمایز کند که بررسی آثار مفید بیشتر آن توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اسیدهای چرب، کلسیم، بورون، ویتامین D، خواص مکانیکی استخوان، موش صحرایی
  • منصور علی مهدی*، آمنه سادات کاظمی، صمد فهیمی، مینا مجتبایی صفحات 240-244
    سابقه و هدف
    یکی از نظریه های روانی-عصبی در مورد شخصیت، نظریه حساسیت به تقویت گری می باشد که این نظریه با تاکید بر سیستم های مغزی رفتاری به تبین برخی متغیرهای روانشناختی پرداخته است. لذا، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه سیستم-های فعال ساز (BAS) و بازدارنده رفتار (BIA) با سازگاری اجتماعی، عاطفی و تحصیلی دانش آموزان انجام گرفت.
    روش بررسی
    از بین دانش آموزان دبیرستانی مشغول به تحصیل سال تحصیلی 1391-1390 شهرستان های استان تهران (شهرستان بهارستان و رباط کریم) 332 نفر (166 پسر، 166 دختر) با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و با مقیاس سیستم های مغزی رفتاری (کارور و وایت،1994) و مقیاس سازگاری دانش آموزان (سینها و سیگ، 1993) مورد آزمون قرار گرفتند. داده ها با نرم افزار آماریSPSS-17 و روش همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون گام به گام و t مستقل مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین سیستم فعال ساز رفتاری (BAS) با سازگاری عاطفی، تحصیلی و سیستم بازدارنده (BIS) با سازگاری اجتماعی رابطه معنی داری وجود داشت. نتایج مقایسه سیستم های مغزی رفتاری و سازگاری در دو جنس رابطه معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر به نظر می رسد مولفه های زیستی شخصیت و در نهایت سیستم فعال ساز و بازدانده می تواند در تبیین برخی از فاکتورهای هیجانی، اجتماعی و تحصیلی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: شخصیت گری، سیستم فعال ساز رفتاری، سیستم بازدارنده رفتاری، سازگاری
  • محمد جواد قاسم زاده، سیدعلی پیرنیا، حسین ابراهیمی*، سیامک محبی، سیده متین ابراهیمی گرفمی، حنان ابراهیمی صفحات 245-249
    سابقه و هدف
    آسیب بالقوه مغز به عنوان نتیجه تولد زودرس احتمالا می تواند موجب آسیب به ضریب هوشی (IQ) شود. با توجه به شیوع بالای تولد زودرس و اهمیت اختلالات ناشی از آن و تاثیرات منفی آن بر جامعه، با توجه به مطالعات محدود در این زمینه این مطالعه با هدف ارتباط تولد زودرس با بهره هوشی صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع کوهورت تاریخی بود که در آن 282 کودک در سن مدرسه در دو گروه همگروه (147 نفر) و کنترل (156 نفر) بررسی شدند. در این مطالعه علاوه بر ثبت مشخصات دموگرافیک، آزمون ریون نیز جهت اندازه گیری IQ کودکان به کار رفت. داده ها توسط نرم افزار SPSS در سطح معنی داری کمتر از 05/0 تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار IQ در کودکان همگروه و کنترل به ترتیب 91/9±46/99 و 61/8±02/100 بود. میانگین سن حاملگی گروه همگروه 74/33 و گروه کنترل 63/38 هفته بود. میانگین وزن حین تولد و دور سر در گروه همگروه و کنترل به ترتیب gr 81/2226، cm 72/32 و gr 57/3260، cm 97/33 بود. میانگین IQ در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت، اما بین بین بهره هوشی و وزن و دور سر حین تولد ارتباط مستقیم معنی داری وجود داشت (179/0=r، 002/0=P و 299/0=r، 001/0>P).
    نتیجه گیری
    بر خلاف نتایج اندک بررسی های انجام شده قبلی در این حیطه، تفاوت معنی داری در دو گروه یافت نشد. لذا پیشنهاد می شود که در ارزیابی های آینده جمعیت های گسترده تری بررسی شوند و همچنین ابعاد روحی روانی رفتاری نیز در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: ضریب هوشی، تولد زودرس، سن مدرسه، آزمون ریون
  • فربد فدایی، مینا رئیسی، سیده مریم وحدت شریعت پناهی، بیژن مقیمی دهکردی، ندا فرزانه *، سیدمحسن ضمیر صفحات 250-256
    سابقه و هدف
    اسکیزوفرنی، به عنوان یکی از مهم ترین بیماری های روانپزشکی، اکثر تخت های بخش های روانپزشکی را اشغال کرده است. در این مطالعه، فرآیند درمانی بیماران بستری در بخش های آموزشی-درمانی و بخش های صرفا درمانی از نظر فرآیندهای تشخیصی و درمانی بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، از بیماران اسکیزوفرنی بستری در بیمارستان روان پزشکی رازی تهران بین سال های 91-1390، تعداد 300 پرونده به تصادف از بخش های آموزشی-درمانی (150 پرونده) و بخش های صرفا درمانی (150 پرونده) انتخاب و از نظر تشخیص بیماری، نوع درمان، طول مدت بستری، میزان استفاده از شوک درمانی، سوابق بستری های قبلی و میزان کارایی بیماران بررسی مقایسه شدند.
    یافته ها
    بیش ترین استفاده از داروهای ضدروانپریشی نسل اول در بخش درمانی (7/56%) و بیش ترین استفاده از داروهای ضدروانپریشی نسل دوم در بخش آموزشی-درمانی (7/54%) مشاهده شد (05/0>P). همچنین استفاده از روان درمانی به طور قابل توجهی در بخش آموزشی- درمانی بالاتر بود (34% در مقابل 3/13%). استفاده از الکتروشوک درمانی در بخش درمانی بیش از 3 برابر بخش آموزشی-درمانی بود (05/0>P). میانگین ± انحراف معیار طول مدت بستری در بخش آموزشی 35± 39 روز و در بخش درمانی 39± 58 روز بود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    بخش های آموزشی درمانی نسبت به بخش های درمانی به لحاظ برتری نوع داروی ضدروانپریشی نسل دوم، استفاده از درمان های روانی-اجتماعی، میزان استفاده از الکتروشوک درمانی و نیز طول مدت بستری بیماران مطابقت بیشتری با تحقیقات انجام شده در دنیا دارند.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، داروهای ضدروانپریشی نسل اول، داروهای ضد روانپریشی نسل دوم، الکتروشوک درمانی، روان درمانی
  • مریم ذاکری حمیدی، میترا مسعودی تنکابنی، بنفشه محمدی زیدی*، عیسی محمدی زیدی، فریبا صادقی صفحات 257-261
    سابقه و هدف
    هدف آمنیوتومی، تسریع انقباضات رحمی و کوتاه کردن طول لیبر می باشد. با این وجود نگرانی هایی در مورد پیامدهای ناخواسته آن روی مادر و نوزاد وجود دارد. این پژوهش به منظور مقایسه اثر آمنیوتومی زودهنگام و دیرهنگام با پارگی قبل از موعد پرده ها (PROM) بر نوع زایمان و پیامد های زایمانی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه کوهورت در بیمارستان شهید رجایی تنکابن روی 200 زنان باردار ترم با حاملگی منفرد و جنین سفالیک صورت پذیرفت. داده ها با نرم افزار SPSS ویرایش 17 و آزمون های آماری کای دو، دقیق فیشر و ANOVA آنالیز شد.
    یافته ها
    میانگین مدت مرحله اول لیبر به طور معنی داری در گروه آمنیوتومی زودهنگام (22/14± 29/15ساعت) در مقایسه با گروه آمنیوتومی دیرهنگام (58/5± 27/10 ساعت) و گروه پارگی قبل از موعد پرده ها (30 /5 ±81/10 ساعت) بیشتر بود (012/0=P). میزان سزارین در گروه آمنیوتومی زودهنگام (38/17%) در مقایسه با دو گروه دیگر بالاتر بود (2/4 % در گروه آمنیوتومی دیرهنگام و 37/2 در گروه PROM) (018/0>P). الگوهای غیر طبیعی ضربان قلب جنین در 01/15% مادران گروه آمنیوتومی زودهنگام و 36/3% مادران گروه PROM وجود داشت (001/0>P). بین سه گروه از نظر سایر پیامدهای مادری و نوزادی اختلاف معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش باید اقداماتی جهت آماده کردن سرویکس به منظور ارتقاء امتیاز بیشاپ انجام داد.
    کلیدواژگان: پیامد های زایمانی، آمنیوتومی زودهنگام، پارگی قبل از موعد پرده ها
  • سعیده ترویج اسلامی، حسین نصیریان*، حسام دانش اموز صفحات 262-268
    سابقه و هدف
    تغذیه انحصاری با شیر مادر، منافع مهمی برای طول زندگی شیرخوار و مادردارد. اهداف مطالعه، تعیین شاخص های رشد در شیرخواران ≤6 ماه که منحصرا از شیر مادر تغذیه می شوند، مقایسه آن با منحنی رشد استاندارد و بررسی کفایت تغذیه انحصاری برای رشد مناسب در 6 ماه اول است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی، به تعیین شاخص های رشد در 500 شیرخوار با تغذیه انحصاری از شیر مادر طی 6 ماه اول زندگی پرداخت که به مراکز بهداشت در طی 10 سال مراجعه کرده بودند، سپس شاخص های رشد با منحنی استاندارد رشد مرکز آمارهای بهداشتی آمریکا(NCHS) National Center Health Statistics مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین رشد شیرمادر خواران ایرانی در محدوده صدک اول بالای میانگین در منحنی استاندارد بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه بیانگر کافی بودن تغذیه انحصاری با شیر مادر برای رشد مناسب در 6 ماه اول است. شاخص های رشد شیرخواران هر منطقه با استاندارد بین المللی تفاوت دارند و نیاز به استفاده از نمودارهای رشد کشوری همواره وجود دارد و تا زمان دستیابی به این نمودارها،در مورد شیر مادر خواران از منحنی رشد مخصوص شیرمادر خواران (سازمان بهداشت جهانی)استفاده گردد
    کلیدواژگان: تغذیه با شیر مادر، استاندارد رشد، شیرمادرخوار، مرکز آمارهای بهداشتی آمریکا، سازمان بهداشت جهانی
  • رضا قانعی قشلاق*، مجید دسترس، مسعود فضلعلی پور میاندوآب، امید ناصری صفحات 269-274
    سابقه و هدف
    تهوع و استفراغ پس از عمل (PONV) مشکل شایع و تجربه ناخوشایندی برای بیماران تحت جراحی است که باعث تاخیر بهبودی و افزایش هزینه درمانی می شود. هدف این پژوهش، بررسی ارتباط بین اضطراب قبل از عمل با تهوع و استفراغ پس از عمل بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی و همبستگی روی 110 بیمار مراجعه کننده به بخش جراحی بیمارستان بعثت سنندج در پاییز 1391 با نمونه گیری در دسترس انجام شد. از پرسشنامه اسپیلبرگر برای تعیین اضطراب قبل از عمل و از ابزار دیداری (VAS) برای بررسی شدت تهوع و استفراغ پس از عمل استفاده شد. بیماران پرسشنامه اضطراب را شب قبل از عمل و پرسشنامه شدت تهوع و استفراغ را 3 ساعت پس از عمل جراحی تکمیل کردند. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 18) و آزمون های t تست مستقل، کای دو و همبستگی های اسپیرمن و پیرسون تحلیل شدند. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    32 نفر (1/29%) دارای اضطراب آشکار شدید و 21 نفر (1/19%) دارای اضطراب پنهان شدید قبل از عمل و 14 نفر (7/12%) دارای تهوع و استفراغ پس از عمل شدید بودند. بین اضطراب آشکار (60/0r=، 0001/0p=) و پنهان (54/0r=، 0001/0p=) قبل از عمل با تهوع و استفراغ پس از عمل جراحی ارتباط وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بین اضطراب قبل از عمل با تهوع و استفراغ پس از عمل ارتباط معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: تهوع و استفراغ پس از عمل، اضطراب، جراحی
|
  • Shahram Shahmohamadi, Maryam Khosravi *, Akbar Hajizadeh Moghaddam Pages 225-229
    Background
    Oxidative stress is caused by an imbalance between oxidative and the anti-oxidative systems in the living tissues. Oxidative stress in brain causes brain dysfunction، destruction of neurons، and diseases like Alzheimer. In the present study، we examined the protective effect of Salvia officinalis L. against streptozotocin-induced oxidative stress in rat’s brain.
    Materials And Methods
    In this experimental study، Wistar rats were divided into control، Sham، and three experimental groups received 25، 50 and 100 mg/kg hydroalcoholic extract of Salvia officinalis intraperitoneally، respectively. After two weeks، surgical procedure was performed on sham and experimental groups and after one week recovery، streptozotocin was injected intra-cerebroventricularly (ICV-STZ) at 3 mg/kg. Brain hemispheres were collected after fourth week. Finally، malondialdehyde (MDA)) level was measured in brain hemispheres tissues.
    Results
    STZ significantly increased MDA levels compared to the control group (P<0. 001)، whereas intraperitoneally injection of different doses of Salvia officinalis leaves extract significantly decreased MDA levels (P<0. 001).
    Conclusion
    We concluded that antioxidant effect of Salvia officinalis L. could prevent oxidative stress induced by ICV injection of STZ in the brain of male rat.
    Keywords: Oxidative stress, Salvia officinalis, Streptozotocin, Malondialdehyde, Rat
  • Mohammd Reza Naghii *, Yousef Ebrahimpour, Peyman Darvishi, Giti Torkaman, Mahmoud Mofid, Mehdi Hedayati Pages 230-239
    Background
    The aim of this study was to investigate the comparative effect of consumption of fatty acids (polyunsaturated، monounsaturated and saturated)، selected nutrients (calcium، vitamin D، and boron)، along regular physical activity on bone mechanical properties in rats.
    Materials And Methods
    Male Wistar rats weighing 140-180 g were divided into control and six treatment groups (n=8/ each group) and treated for eight weeks as following: Group 1 (control): regular food and drinking water; Group 2 (Sport; Sp): same as Gr. 1 + physical activity (Whole body vibration; WBV); Group 3 (SPM): same as Gr. 2 + Calcium، Vit. D، Boron; Group 4 (Co): same as Gr. 3 + canola oil; Group 5 (AF): same as Gr. 3 + sunflower oil; Group 6 (AC): same as Gr. 3 + sunflower and canola oils; and Group 7 (N): same as Gr. 3 + coconut oil. After interventions، frozen plasmas were analyzed and mechanical properties of femurs، tibias، and lumbar bones were determined. One way analysis of variance (ANOVA) was used to evaluate the effects of different treatments.
    Results
    Analysis of data between the groups revealed significant increase in serum levels of estradiol (E2) in group 7 (N)، (p<0. 05). In addition، serum levels of testosterone (T) in groups 4 (Co) and 7 (N)، and free testosterone (FT) in the group 7 (N) had a remarkable، but non-significant increase. As a result of vibration training، similar trend was observed for serum levels of vitamin D in the group 4 (Co) and 5 (AF). The stiffness and the breaking strength (Fmax) of the femur bone in the group 7، and the breaking strength of the lumbar bone in the group 7 compared to the control and the groups 4 and 5 was significantly higher and tended to increase compared to the group 6.
    Conclusion
    Better and stronger measurements observed for coconut oil is warranted to further study its effect on biomechanical properties of bones.
    Keywords: Fatty acids, Calcium, Boron, Vit D, Mechanical properties of bones, Rat
  • Mansour Alimehdi *, Amene Sadat Kazemi, Samad Fahimi, Mina Mojtabai Pages 240-244
    Background
    Biological personality Gary، as a psychological- neural theory، refers to brain systems of behaviors explaining psychological and social factors. Aim of the present study was to investigate relationship between behavioral inhibition and activation systems with adjustment of students.
    Materials And Methods
    Among high school students of Tehran province in years of 2011-2012، 332 individuals (166 males، 166 females) were selected using multi-stage cluster sampling. White scale brain systems and behavior (Carver and White، 1994) and scale adjustment of students (Sinha and Syg، 1993) were used. Data were analyzed by Pearson correlation and stepwise regression analyzes and t test.
    Results
    There was significant correlation between behavioral activation system and white adjustment emotional، academic and inhibition system whit social adjustment deterrent system. There was no significant sex difference between brain behavior system and adjustment.
    Conclusion
    It seems that important components of biological models of personality can be effective in explaining many psychological and social behaviors.
    Keywords: Systems of behavioral activation, Behavioral inhibition system, Compatibility, Student
  • Mohammad Javad Qasemzadeh, Seyed Ali Pirnia, Hossein Ebrahimi *, Siamak Mohebi, Seyede Matin Ebrahimi Grfmy, Hannan Ebrahimi Pages 245-249
    Background
    A potential brain damage، as a result of premature birth، can cause damage to intelligence quotient (IQ). Due to the high incidence of preterm birth and its associated disorders and its impact on society and according to a few studies in this field، this study with the aim of evaluating association between IQ and preterm birth was conducted.
    Materials And Methods
    This historical cohort study was done on 282 children of school age، dividing into two groups of cohort (n = 147) and controls (n = 156). Demographic characteristics and findings of Raven''s test for assessing IQ were gathered in children. Data were analyzed by SPSS software at a significance level of less than 0. 05.
    Results
    The mean and standard deviation of IQ in cohort groups and control were the 99. 46 ± 9. 91 and 100. 02 ± 8. 61، respectively. The mean gestational age was 33. 74 weeks in cohort group and 38. 63 weeks in the control group. Mean birth weight and head circumference in the cohort and control group were 2226. 81gr، 32. 72 cm and 3260. 57gr، 33. 97 cm، respectively. Mean score of IQ was not significantly different between two groups، but IQ had significant correlation with birth weight and head circumference (r=0. 179، P=0. 002 and r=0. 299، P<0. 001، respectively).
    Conclusion
    Unlike results of a few previous studies on this issue، no significant differences were found between the two groups. It is recommended that future assessments study should be done on broader populations and should be considered behavioral and psychological dimensions.
    Keywords: Intelligence quotient (IQ), Premature birth, School age, Raven's test
  • Farbod Fadai, Mina Rayisi, Seyedeh Maryam Vahdat Shariatpanahi, Bijan Moghimi-Dehkordi, Neda Farzaneh *, Seyed Mohsen Zamir Pages 250-256
    Background
    Schizophrenia is one of the most important psychiatric disorders and the majority of the mental hospital beds occupied by these patients. In this study، patients suffering from schizophrenia treated in educational-medical ward or just medical wards were compared in terms of diagnostic and treatment processes.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on schizophrenic patients admitted to the Tehran Razi psychiatry hospital between 2011 and 2012. A total of 300 medical records were randomly selected from both educational-medical (n=150) and just medical ward (n=150). The selected medical records were compared regarding to diagnosis، treatment، duration of hospitalization، use of electroconvulsive therapy، history of previous hospitalization and patients efficiency.
    Results
    First-generation antipsychotics were the most used drugs in medical ward (56. 7%) and second-generations antipsychotics (54. 7%) were more used in educational-medical ward (p<0. 05). The use of psychosocial treatments was considerably higher in educational-medical ward (34% vs. 13. 3%). Electroconvulsive therapy was used more than three times in medical ward compared to educational-medical ward (p<0. 05). Mean (±SD) duration of hospitalization was 39±35 days and 58±39 days in medical ward and educational-medical ward، respectively (P<0. 05).
    Conclusion
    It seems that comparing to medical wards، educational-medical wards were more consistent with new guidelines in the world regarding to excellence of second-generations، use of psychosocial treatments، use of electroconvulsive therapy and hospital stay.
    Keywords: Schizophrenia, First, generation antipsychotics, Second, generation antipsychotics, Electroconvulsive therapy, Psychotherapy
  • Maryam Zakerihamidi, Mitra Masoudi Tonekaboni, Banafshe Mohammadi Zeidi *, Isa Mohammadi Zeidi, Fariba Sadeghi Pages 257-261
    Background
    The aim of amniotomy is to speed up contractions and shorten the length of labor. However، there are concerns regarding unintended adverse effects on the mother and neonate. The aim of current study was to compare maternal and childbirth outcomes of early and late amniotomy with premature rupture of membranes (PROM).
    Materials And Methods
    This cohort study was carried out among 200 term pregnant women with singleton fetus and cephalic presentation at shahid Raajaee hospital، Tonekabon، Iran. Statistical analysis was performed by Chi-square، exact Fisher test and ANOVA using SPSS. version 17. 0.
    Results
    Duration of the first stage of labor was significantly longer in the early amniotomy group (15. 29±14. 22 hours) as compared with the late amniotomy group (10. 27±5. 58 hours) and the PROM group (10. 81±5. 30 hours) (P<0. 0012). Higher rates of Cesarean section were found in the early amniotomy group (17. 38%) as compared with the others (4/2% in late amniotomy group and 2. 37% in PROM group، P<0. 018). Regarding abnormal fetal heart rate (FHR)، there was significant differences between early amniotomy group (15. 01%) and PROM group (3. 36%) (P<0. 0001). There was no significant difference in other neonatal and maternal outcomes between three groups.
    Conclusion
    Regarding current findings، cervical ripening techniques in order to improve the Bishop scores should be applied before amniotomy.
    Keywords: Childbirth outcomes, Early amniotomy, Premature rupture of membrane
  • Saeedeh Tarvij Eslami, Hossain Nassirian *, Hesam Danesh Amuze Pages 262-268
    Background
    Exclusive breast feeding (EBF) has lifelong benefits for both mothers and infants. We aimed to access growth indices in exclusively breast fed infants ≤ 6 months and compare them with growth standards of National Center Health Statistics (NCHS)، to evaluate efficacy of EBF for optimal growth as well.
    Materials And Methods
    This cross sectional study included 500 healthy exclusively breast fed infants from a private clinic and 4 public health centers from 1995 to 2005 in Mashhad، Iran. Their growth indices were accessed and compared with NCHS growth standards.
    Results
    Mean growth indices of males and females were significantly higher than the same percentile in NCHS standards.
    Conclusion
    The present study revealed efficacy of EBF for optimal growth in the first 6 months of life. By the time native growth charts are on access، using breast fed growth standards designed on breast fed infant indices (World Health Organization-WHO) standards for growth monitoring is significance in Iran which leads to correct evaluation and preserving EBF.
    Keywords: Breast feeding, Breastfed infant, NCHS, WHO, Growth standard
  • Reza Ghanei Gheshlagh *, Majid Dastras, Masoud Fazlali Pourmiyandoab, Omid Naseri Pages 269-274
    Background
    Postoperative nausea and vomiting (PONV) is a common and unpleasant experience for patients undergoing surgery which will delay healing and increase the cost. The purpose of this study was to investigate the relationship between preoperative anxiety and postoperative nausea and vomiting.
    Materials And Methods
    This descriptive، analytical and correlation study was carried out with purposive sampling method on 110 patients of surgery unit of Besat hospital of Sanandaj in 2012. Spielberger questionnaire was used for assessing preoperative anxiety and Visual Analog Scale (VAS) to evaluate the severity of postoperative nausea and vomiting. The Spielberger questionnaire was completed the night before surgery and pain questionnaire was completed 3 hours after surgery. Data were analyzed by independent t-test، chi-square، Spearman and Pearson correlation tests using SPSS software version 18. P- Value less than 0. 05 was considered statistically significant.
    Results
    32 patients (29. 1%) had severe state preoperative anxiety and 21 patients (19. 1%) had severe trait preoperative anxiety and 14 patients (12. 7%) had severe postoperative nausea and vomiting. There was a significant correlation between state anxiety (p=0. 0001، r=0. 60) and trait anxiety (p=0. 0001، r=0. 54) before surgery and postoperative nausea and vomiting.
    Conclusion
    There is a significant correlation between preoperative anxiety and postoperative nausea and vomiting.
    Keywords: Postoperative nausea, vomiting, Preoperative anxiety, Surgery