فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:11 Issue: 9, Sep 2013

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:11 Issue: 9, Sep 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/09/12
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقاله اصیل
  • فرزانه دهقانی، اشرف حسن پور*، اقدس پوست پسند، علی نورافشان، سعید کربلایی دوست صفحات 693-704
    مقدمه
    بوسولفان یک داروی شیمیایی با کاربرد گسترده برای درمان سرطان می باشد. تجویز بوسولفان به بیماران مرد مبتلا به سرطان بدخیم می تواند منجر به ناباروری دائم یا موقت در آن ها گردد. انجام این تحقیق در زمینه مواد یا داروهای موثر در کاهش عوارض جانبی بوسولفان بر سیستم تولیدمثلی، به نظر ضروریست.
    هدف
    در این مطالعه اثرات حفاظتی داروی L-carnitine و بافت هموژنیزه بیضه بر سیستم تولیدمثلی موش های صحرایی بالغ به دنبال تجویز بوسولفان بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 20 راس موش صحرایی نر بالغ نژاد Sprague-Dawly به چهار گروه 5 تایی تقسیم شدند. حیوانات گروه کنترل در روز اول آزمایش، حلال بوسولفان (DMSO) را به صورت داخل صفاقی (IP) و از روز دوم به مدت 48 روز آب مقطر (IP) به میزان cc1 دریافت نمودند. حیوانات در گروه های آزمایش اول، دوم و سوم در روز اول آزمایش، mg/kg 10 بوسولفان و سپس از روز دوم، به ترتیب cc1 آب مقطر (IP)، بافت هموژنیزه بیضه (PO) و mg/kg 100 داروی ال-کارنتین (IP) را به مدت 48 روز دریافت نمودند. در انتهای دوره آزمایش، از تکنیک های استریولوژی به منظور بررسی حجم بیضه، لوله های اسپرم ساز و بافت بینابینی، طول و قطر لوله های اسپرم ساز، ارتفاع اپیتلیوم زایا، طول تاژک اسپرم و تعداد کل بعضی از سلول های رده اسپرماتوژنیک استفاده شد. همچنین تکنیک های آنالیز اسپرم، برای بررسی پارامترهای اسپرم به کار گرفته شد.
    نتایج
    بر اساس این تحقیق، طول تاژک اسپرم و تعداد اسپرم ها، در حیوانات تحت درمان با L-carnitne و بافت هموژنیزه بیضه بعد از تجویز بوسولفان، به طور معنی داری در مقایسه با گروه دریافت کننده بوسولفان به تنهایی، افزایش یافته بود. بافت هموژنیزه بیضه منجر به افزایش حجم (6/5%) و وزن بیضه (8/6%)، حجم لوله ها و بافت بینابینی (به ترتیب 6/9% و 11/7%)، قطر لوله های اسپرم ساز (3/8%)، ارتفاع اپیتلیوم زایا (13%) و تعداد اسپرم ها (7/5%) و کاهش تعداد اسپرم با مورفولوژی غیر طبیعی (1%) در مقایسه با گروه تحت درمان با L-carnitine گردید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد، کاربرد L-carnitine و بافت هموژنیزه بیضه بعد از تجویز بوسولفان منجر به کاهش برخی از عوارض جانبی این دارو بر سیستم تولیدمثلی موش نر می گردد. با وجود این، مطالعه ما نشان داد که بافت هموژنیزه بیضه در کاهش عوارض جانبی بوسولفان و بهبودی پارامترهای بیضه و اسپرم بعد از تجویز این دارو در مقایسه با داروی L-carnitine موثرتر می باشد.
    کلیدواژگان: اسپرم، ال، کارنیتین، بوسولفان، بیضه، باروری
  • مریم اصغرنیا، رویا فرجی*، فاطمه سلامت، بابک اشرف خانی، سیده فاطمه دلیل حیرتی، سمیرا نعیمیان صفحات 705-710
    مقدمه
    مایع آمنیوتیک به عنوان شاخصی موثر از عملکرد جفت بر تکامل جنینی است. اندازه گیری شاخص مایع آمنیوتیک شایعترین روش برای اندازه گیری مایع آمنیوتیک است.
    هدف
    این مطالعه با هدف مقایسه نتایج حاملگی مادران با شاخص مایع آمنیوتیک طبیعی با بینابینی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی با گروه کنترل به طورگذشته نگر بر روی 235 مادر باردار مراجعه کننده به بیمارستان الزهرا (س) در طی یکسال انجام شد. زنان حامله ترایمستر سوم حاملگی تک قلو در دو گروه، یک گروه 141 زن با AFI طبیعی (24-10سانتیمتر) وگروه دیگر 94 زن با AFI بینابینی (10-5 سانتیمتر) وارد مطالعه شدند. کلیه اطلاعات از پرونده های مادران استخراج شد و دو گروه از نظر نتایج مادری و جنینی با هم مقایسه شدند. داده ها با استفاده از SPSS آنالیز شد.
    نتایج
    میانگین سنی مادارن با AFI بینابینی 25.96±5.92 و در مادران با AFI طبیعی 27.88±6.5 سال بود که بین دو گروه اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (p=0.023). با ثابت نگه داشتن اثر سن مادر، عوارض مادری مانند زایمان زودرس و القای زایمان در مادران با AFI بینابینی بیشتر مشاهده شد (0/001=p و 0/01=p). به طورکلی میزان دیابت، فشار خون بالا، پره اکلامپسی و دیسترس نوزادی در دو گروه اختلاف معنی دار آماری نداشت. ولی آپگار دقیقه پنجم زیر 7، وزن پایین بدو تولد نوزاد (p=0.001) و پذیرش در بخش مراقبت های ویژه نوزادان (p=0.003) با (p=0.004), IUGR (0.0001), اختلاف معنی داری در گروه با AFI بینابینی بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که تفاوت آماری معنی داری در ایجاد نتایج نامطلوب حاملگی در زنان با AFI بینابینی در مقایسه با گروه AFI نرمال وجود دارد.
    کلیدواژگان: شاخص مایع آمنیوتیک بینابینی، نتایج حاملگی، عوارض مادری و جنینی
  • Madhuri Walvekar، Nilofar Shaikh*، Priti Sarvalkar صفحات 711-716
    مقدمه
    (Glycowithanolides (Withaferin A یکی از موارد اصلی و فعال ویتانولید جدا شده از گیاه Withania somnifera می باشد و گفته شده که خاصیت aphrodisiac، مسکن، جوان کننده و طولانی کننده عمر دارد.
    هدف
    در مطالعه حاضر خاصیت آنتی اکسیدان موارد اصلی Withania somnifera بر ضد استرس اکسیداتیو تولیدشده به وسیله D-galactose در بیضه، اپی دیدیم و سمینال وزیکول موش تست شد.
    مواد و روش ها
    برای مطالعه حاضر موش های نر سفید سوییسی (Linn) استفاده شد. آن ها به گروه های 1) کنترل، 2) D-galactose، 3) حفاظت شده و 4) درمان شده تقسیم شدند. استرس اکسیداتیو در موش های 6 ماهه به وسیله دوز پایین D-galactose ایجاد شد. خاصیت ضداکسیدانی عصاره گیاه در بیضه، اپیدیدیم و سمینال وزیکول موش های استرس داده شده به وسیله لیپید پراکسید (LPO) و محصولات فلورسنت بررسی شد.
    نتایج
    در مطالعه حاضر هم لیپید پراکسید و محصولات فلورسنت میتوکندریایی و کامل در بیضه، اپیدیدیم و سمینال وزیکول در موش های تحت درمان با D-galactose افزایش یافت. بعد از درمان با glycowithanolides به میزان معنی داری کاهش در لیپیدپراکسید و محصولات فلورسنت میتوکندریایی و کلی در گروه های حفاظت شده درمان شده دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد که Withania somnifera توانایی حفاظت در مقابل استرس اکسسیداتیو را دارا بوده و می تواند با ناباروری ایجاد شده بر اثر استرس مقابله کند.
    کلیدواژگان: Withania somnifera، آنتی اکسیدان، لیپیدپراکسید، Lipofuscin granules، بیضه، اپیدیدیم، سمینال وزیکول
  • Rehana Rehman، Zahir Hussain*، Syeda Sadia Fatima صفحات 717-724
    مقدمه
    یک افزایش در تعداد زنان نابارور چاق جهت درمان ناباروری مانند IVF و ICSI وجود دارد. آگاهی در مورد اثر BMI روی نتایج باروری می تواند در مواجهه با این بیماران کمک کننده باشد.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه مقایسه نتایج باروری در زنان با BMI متفاوت بعد از ICSI بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه به روش Quasi بر روی 323 زن بین ژوئن 2010 تا آگوست 2011 انجام شد. زنان بر اساس BMI به گروه های زیر وزن (kg/m2 18>BMI)، وزن نرمال (BMI 18-22.9 kg/m2)، افزایش وزن (BMI 23-25.9 kg/m2) و چاق (BMI ≥26 kg/m2) تقسیم شدند. درمان شامل down regulation تخمدان ها، تحریک کنترل شده تخمدان ها، ترویج تخمک گذاری با hCG، برداشتن تخمک، IVF و ترانسفر جنین بود. وضعیت اووسیت و امبریو در تمام گروه های BMI با تست ANOVA مقایسه شد. نتایج حاملگی شامل: عدم حاملگی با βhCG <5 m IU/ml، حاملگی پره کلینیکال و سقط با βhCG >5 m IU/ml و عدم فعالیت قبلی در روند حاملگی کلینیکال با v و فعالیت قبلی در روند بود.
    نتایج
    خانم های با BMI 23-25.99 kg/m2 دارای تعداد حداکثر اووسیت های به دست آمده، لقاح، لانه گزینی و حاملگی کلینیکال در مقایسه با خانم های BMI ≥26 kg/m2 بودند.
    نتیجه گیری
    میزان cut off بر روی BMI در حدود 26 می باشد که در ارتباط با اثرات منفی بر روی نتایج حاملگی است.
    کلیدواژگان: تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم، شاخص توده بدنی، تحریک کنترل شده تخمدان، هورمون های آزادکننده گنادوتروپین آگونیست، انتقال جنین
  • *Zhongyu Qu، Yanhui Zhu، Jingjing Jiang، Yuhua Shi، Zijiang Chen صفحات 725-732
    مقدمه
    سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) به میزان زیادی با بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) ارتباط دارد که این به دلیل ارتباط هر دو بیماری با مقاومت به انسولین می باشد. تفاوت های بسیار زیادی در تظاهرات بالینی، تغییرات پاتولوژیکی و تغییرات تخمدان در زنان PCOS وجود دارد.
    هدف
    هدف از انجام مطالعه بررسی شیوع و مشخصات بالینی NAFLD تشخیص داده شده به وسیله سونوگرافی و پس از حذف بیماری های الکلی کبد در بیماران چینی با PCOS بود.
    مواد و روش ها
    زنان نابارور با (PCOS (602 نفر و گروه کنترل همچنین (PCOS (588 نفر مطالعه شدند. اندوکرین های بازال، تست تحمل گلوکز خوراکی، میزان ترشح انسولین، میزان لیپیدها، فشار خون و BMI اندازه گیری شد. بیوشیمی کبد، هپاتیت B و C بررسی شد.
    نتایج
    NAFLD به طور معناداری در زنان با PCOS بیشتر از گروه کنترل بود (32/9% در مقابل 18/5%) که شامل 113 مورد ضعیف (57/1%)، 75 مورد بینابینی (37/8%)، و 10 مورد شدید (5/1%) بود. میزان LH به طور معناداری در بیماران PCOS با NAFLD پایین تر از بیماران بدون NAFLD بود. در بیماران PCOS شیوع و شهرت NAFLD با BMI افزایش یافت. در گروه PCOS اندکس های کبدی به طور معناداری بالاتر و اندکس های کنترل حساسیت انسولین و کلسترول HDL به طور معناداری پایین بود. مقاومت به انسولین، چاقی شکمی، دیابت، تست تحمل گلوکز غیرطبیعی، عملکرد نیمه طبیعی کبد، دیس لیپیدمیا، فشارخون و سندروم های متابولیک به طور معناداری در گروه NAFLD بالاتر از گروه کنترل بود. شیوع NAFLD در زنان با PCOS در ارتباط با میزان استروژن نبود.
    نتیجه گیری
    زنان چینی با PCOS شیوع بالاتری از NAFLD به خصوص نوع جفت و بینابینی را نشان دادند که گرچه ارتباط با هیپراندروژنیسم نبود اما با BMI ارتباط داشت. مقاومت به انسولین و ناهنجاری های متابولیک عوامل موثر در ارتباط با NAFLD بود. زنان چینی با PCOS بالا یا بدون NAFLD نسبتا BMI پایینی را داشتند. توصیه می شود زنان با kg/m2 24≤ BMIباید از نظر NAFLD غربالگری شوند.
    کلیدواژگان: سندروم تخمدان پلی کیستیک، ناباروری، کبدچرب غیرالکلی، NAFLD
  • معصومه رجب پور نیکنام، مهدی توتونچی، مریم شاه حسینی، علی فرخی، هیوا علی پور، پوپک افتخاری یزدی* صفحات 733-740
    مقدمه
    انجماد جنین فرآیندی است که در آن آب سلول ها توسط مواد ضدیخ گرفته شده و جنین در دماهای زیر صفر نگهداری می شود. این فرایند ممکن است بر بقا و پتانسیل تکوین جنین تاثیرگذار باشد.
    هدف
    در این مطالعه تاثیر انجماد جنین های موش به روش شیشه ای و با استفاده از کرایوتاپ بر میزان بیان ژن های تکوینی Oct4 و Mest در مرحله بلاستوسیست بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    بیان کمی دو ژن تکوینی Oct4 و Mest در دو گروه جنین موش های پیش از لانه گزینی در دو گروه غیر انجمادی و منجمد شده با استفاده از جداسازی RNA و تکنیک Real-time RT-PCR اندازه گیری شد.
    نتایج
    آنالیزهای PCR کم نشان داد که میزان بیان هر دو ژن Oct4 و Mest در گروه منجمد-ذوب شده نسبت به گروه غیر انجمادی کمتر است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که در جنین های منجمد شده ای که از نظر ظاهری نرمال محسوب می شوند، میزان نسخه های دو ژن Oct4 و Mest کاهش دارد که نشان دهنده تاثیر منفی روش انجماد شیشه ای بر سطوح بیان این دو ژن تکوینی است.
    کلیدواژگان: موش، بلاستوسیت، انجماد شیشه ای، Oct4، Mest
  • نرگس نبوی، فاطمه توده دهقان*، عبدالحسین شیروی صفحات 741-746
    مقدمه
    کافئین موجب افزایش CAMP شده و در نتیجه حرکت اسپرم را تحریک می کند. کافئین برای القاء واکنش آزمایشگاهی آکروزوم در اسپرم، مرحله مهم در ایجاد لقاح، در پستانداران استفاده می شود.
    هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی اثر کافئین بر میزان تحرک و زنده ماندن اسپرم و نرخ لقاح آزمایشگاهی در موش در دو محیط T6 و M16 است.
    مواد و روش ها
    اسپرم های اپیدیدیم موش جمع آوری و در دو محیط T6 و M16 با و بدون کافئین تحت درمان قرار گرفتند و سپس تحرک و میزان زنده ماندن آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. اسپرم درمان شده در محیط های T6 و M16 با و بدون کافئین به تخمک ها اضافه شدند و پس از 24 ساعت انکوباسیون، میزان لقاح ثبت گردید.
    نتایج
    مقادیر متوسط درصد تحرک 81.7±1.67 و زنده ماندن 88.7±1.33 اسپرم و درصد لقاح اووسیت 67.52±8.16 در محیط T6 با کافئین در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافتند و در 0/01≥p اختلاف معنی داری داشتند. در حالیکه درصد این مقادیر در M16 به اضافه کافئین، به ترتیب68.3±6.01، 6/11±78 و 42.6±12.96 بود و در مقایسه با گروه شاهد (M16 بدون کافئین) اختلاف معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    افزودن کافئین به محیط T6 موجب بهبود تحرک و میزان زنده ماندن اسپرم و افزایش نرخ لقاح آزمایشگاهی و رشد اولیه رویان موش در محیط آزمایشگاه می شود.
    کلیدواژگان: اسپرم، کافئین، لقاح آزمایشگاهی، موش، رویان اولیه
  • سید کمال الدین حسین زاده ثانی، فرید براتی*، محمود خاکساری مهابادی صفحات 747-752
    مقدمه
    مطالعات مختلفی روی ذخیره سازی کوتاه مدت و بلندمدت اسپرم اپیدیدیمی گونه های مختلف تمرکز کرده اند. این رهیافت ها ممکن است در محافظت از منابع ژنتیکی بالقوه حیات وحش در حال انقراض و یا درمان برخی ناباروری ها در انسان کمک کننده باشند. مطالعات اندکی روی ذخیره سازی و انجماد اسپرم اپیدیدیم بز اهلی صورت پذیرفته است.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثرات سرد سازی اپیدیدیم بر انجماد اسپرم اپیدیدیمی بز اهلی (Caprus hircus) می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک طرح آزمایشی خرد شده بیضه اپیدیم های بز (40 زوج) به 4 گروه زمان ذخیره سازی (صفر، 24، 48 و 72 ساعت) در یخچال به صورت مساوی تقسیم شدند، سپس با استفاده از بیوکسل و رقیق سازی یک مرحله ای منجمد شده و پارامترهای اسپرم قبل و بعد از انجماد ارزیابی شدند.
    نتایج
    مدت زمان سردسازی همانند انجماد در هر زمانی از سرد سازی میزان زنده مانی و تحرک پیش رونده اسپرم را کاهش و ناهنجاری های اسپرم را افزایش داد (0/05>p). انجماد به طور معناداری درصد اسپرم های حاوی قطره پروتوپلاسمیک را کاهش داد (0/05>p). در پی انجماد در همه زمان های ذخیره سازی، به جز زمان صفر، درصد سرهای کنده شده افزایش یافت (0/05>p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد ذخیره سازی اپیدیدیم در یخچال به طور کامل از آسیب های انجماد اسپرم محافظت نمی کند.
    کلیدواژگان: جمع آوری اسپرم اپیدیدیمی، انجماد، سردسازی، ذخیره سازی در سرما، بز
  • فاطمه بازرگانی پور، سعیده ضیایی*، علی منتظری، فاطمه فروزانفرد، سقراط فقیه زاده صفحات 753-760
    مقدمه
    گزارش اولیه در رابطه با نسخه ایرانی پرسشنامه MPCOSQ دال بر مطلوب بودن روایی این ابزار اندازه گیری کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در بیماران مبتلا به PCOS در ایران می باشد. بر همین اساس، نیاز به تجزیه و تحلیل بیشتر ویژگی های روان سنجی نسخه ایرانی MPCOSQ، در میان نمونه مختلفی از بیماران مبتلا به PCOS احساس می گردد.
    هدف
    این مطالعه، به بررسی اینکه «آیا نسخه ایرانی MPCOSQ دارای روایی تشخیصی و همگرا در میان زنان ایرانی است؟» می پردازد.
    مواد و روش ها
    مطالعه مقطعی حاضر بر روی 200 نفر از زنان مبتلا به PCOS مراجعه کننده به دو کلینیک خصوصی زنان و مامایی در کاشان، ایران انجام گردیده است. روایی تشخیصی با استفاده از مقایسه گروه های شناخته شده مورد بررسی قرار گرفت. روایی همگرا از طریق ارزیابی هم بستگی بین سازه های با محتوای مشابه MPCOSQ و SF36 ارزیابی گردید.
    نتایج
    کمترین میانگین امتیاز MPCOSQ، مربوط به سازه های نازایی و قاعدگی بود که دال بر بدترین وضعیت سلامتی در این ابعاد می باشد. نتایج SF36، دال بر این بود که حیطه های نقش عاطفی و نشاط ضعیف ترین وضعیت سلامتی را به خود اختصاص داده بودند. مقایسه گروه های شناخته شده، نشان داد که MPCOSQ به خوبی بین زیرگروه های زنانی که از نظر علائم اختصاصی PCOS با هم متفاوت بودند افتراق قائل می شود که دال بر مطلوب بودن روایی تشخیصی آن می باشد. روایی همگرا نیز مورد ارزیابی قرار گرفته و طبق انتظار هم بستگی مثبت مناسبی بین سازه های مرتبط بین دو ابزار یافت شد.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر از استفاده از MPCOSQ به عنوان یک ابزار اندازه گیری معتبر در بیماران PCOS حمایت می کند. MPCOSQ، در حال حاضر به طور وسیعی در ایران مورد ارزیابی قرار گرفته است و می تواند به عنوان یک ابزار اندازه گیری سنجش نتایج در مطالعات آینده در این جمعیت بیماران مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سلامت سندروم تخمدان پلی کیسیتک، پرسشنامه
  • فریبا بینش*، علی اخوان، آذر پیردهقان، مهنوش داوودی صفحات 761-766
    مقدمه
    گزارشاتی مبنی بر نقش قرص های ضد بارداری در افزایش اسمیر واژینال غیرطبیعی وجود دارد اما نتایج در جمعیت های مختلف یکسان نیست.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی همراهی بین مصرف قرص های ضد بارداری و اسمیر واژینال غیرطبیعی در زنان مراجعه کننده به بیمارستان شهید صدوقی و مادر یزد بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی اسمیر واژینال مربوط به سال های 90-88 موجود در دو بیمارستان بررسی شدند. تعداد 1286 زن که از قرص های ضدبارداری به عنوان روش ضدبارداری استفاده کرده بودند به عنوان مورد و تعداد 1218 زن که سایر روش های ضدبارداری را به کار بسته بودند به عنوان کنترل برگزیده شدند. دو گروه از نظر سن، وضعیت بارداری و موقعیت اجتماعی اقتصادی همخوانی داشتند. زنان دو گروه تنها با همسرانشان ارتباط داشته و سیگار مصرف نکرده بودند. حداقل مدت مصرف قرص ضدبارداری در گروه مورد 5 سال بود.
    نتایج
    %0/4 زنان مورد و %0/2 گروه شاهد اسمیر واژینال غیرطبیعی داشتند. بنابراین همراهی بین مصرف قرص ضدبارداری و اسمیر واژینال غیرطبیعی یافت نشد (0/727=p).
    نتیجه گیری
    یافته های ما همراهی بین مصرف قرص های ضدبارداری و اسمیر واژینال غیر طبیعی نشان نداد. به علاوه تعداد اسمیر واژینال غیرطبیعی در زنانی که از قرص های ضدبارداری استفاده کرده بودند کمتر از جوا مع غربی بود. به نظر می رسد به مطالعات بیشتری نیاز باشد.
    کلیدواژگان: قرص ضد بارداری، اسمیر واژینال، غیر طبیعی
  • ابوالفضل برخورداری، سید حسین حکمتی مقدم، علی جبالی، محمدعلی خلیلی، علیرضا طالبی، مرضیه نورانی* صفحات 767-771
    مقدمه
    استفاده گسترده از نانوذرات گوناگون موجب نگرانی های زیادی درباره سلامت شغلی و بیولوژیکی آن ها شده است.
    هدف
    هدف این مطالعه بررسی اثر سایتوتوکسیک نانوذرات اکسید روی (ZnO) بر زندگی اسپرماتوزوآ بود.
    مواد و روش ها
    از 15 مرد سالم نمونه منی گرفته شد و طبق معیارهای سازمان بهداشت جهانی آنالیز گردید. هر نمونه به طور جداگانه با غلظت های مختلف نانوذرات اکسید روی (10 و 100 و 500 و 1000 میکروگرم بر لیتر) در دمای 37 درجه سانتیگراد به مدت 45، 90 و 180 دقیقه مجاور شد. سپس درصد مرگ سلولی اسپرماتوزوآ با روش MTT اندازه گیری گردید. برای مقایسه زمان ها و غلظت های گوناگون از تست Mann-Whitney استفاده شد.
    نتایج
    بیشترین درصد مرگ سلولی در زمان های 45 و 90 و 180 دقیقه به ترتیب 20/8%، 21/2% و 33/2% بود. بالاترین غلظت نانوذرات اکسید روی (1000 میکروگرم بر لیتر) در تمام زمان های مجاورت موجب بیشترین سمیت سلولی گردید. از نظر آماری، تفاوت معنی داری بین زمان 180 دقیقه و دو زمان دیگر در خصوص حیات سلولی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که سایتوتوکسیسیتی نانوذرات اکسید روی بر اسپرم هم با غلظت و هم با مدت زمان مواجهه نسبت مستقیم دارد.
    کلیدواژگان: اسپرماتوزوآ، حیات سلولی، تست MTT، نانوذرات اکسید روی، منی، سایتوتوکسیسیتی
|
  • Farzaneh Dehghani, Ashraf Hassanpour*, Aghdas Poost, Pasand, Ali Noorafshan, Saeid Karbalay, Doust Pages 693-704
    Background
    Busulfan (Bus) is a chemotherapy drug that is widely used for cancer treatment. However, administration of busulfan may cause temporary or permanent sterility in male patients. Therefore, reduction of this side is necessary.
    Objective
    evaluation of the protective effects of L-carnitine and testis homogenized tissue (THT) on sperm parameters and the testis structure after busulfan treatment.
    Materials And Methods
    Twenty rats were divided four groups. Group I (Control) received a single dose of DMSO and 1mL of distilled water (I.P.). Group II (Bus) received a single of busulfan (10 mg/kg) plus 1 ml of the distilled water (I.P.). Group III (Bus+THT) received busulfan plus 1mL of THT daily by oral gavages. Group IV (Bus+L-car) received a single dose of busulfan plus 100 mg/kg/day L-carnitine (I.P.). After 48 dayst, the Stereological technique was used for the estimating volume and diameter of testis, seminiferous tubules and interstitial tissue, flagella length, germinal epithelium height and spermatoginic cell number. Semen analysis was used for the assessment of sperm parameters.
    Results
    THT increased volume of testis (6.5%), seminiferous tubule and interstitial tissue volume (6.5%, 6.9% and 11.7% respectively), germinal epithelium height (13%), sperm count (7.5%), and decreased sperm with abnormal morphology (1%) in comparison with the L-carnitine in busulfan treated group.
    Conclusion
    It seems the use of L-carnitine and THT decreases side effects of busulfan on the male reproductive system. However, in our study, THT is more effective than L-carnitine and leads to the recovery testis structure and sperm parameters after treatment with busulfan.
    Keywords: Sperm, L, carnitine, Busulfan, Testis, Fertility
  • Maryam Asgharnia, Roya Faraji, Fatemeh Salamat, Babak Ashrafkhani, Seyedeh Fatemeh Dalil Heirati, Samira Naimian Pages 705-710
    Background
    Amniotic fluid is an indicator of placental function on the fetal development. The amniotic fluid index is the most commonly used method of measuring amniotic fluid.
    Objective
    The purpose of this study was to compare the pregnancy outcomes of a borderline versus normal AFI.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out on a total of 235 pregnant women referred to Alzahra Medical Center between 2009-2011. Women with a singleton pregnancy in third trimester were enrolled into this study; of these subjects, 141 cases were in normal AFI group and 94 cases in borderline AFI group. Adequate information was obtained from the patients'' medical record and the groups were compared on maternal and fetal complications. Data analysis was performed by using SPSS.
    Results
    The mean maternal age in borderline AFI group was 25.96±5.92 years and in normal AFI group was 27.88±6.5 years (p=0.023). Maternal outcomes such as preterm delivery and labor induction in women with borderline AFI were considerably higher than those in normal group (p=0.01 and p=0.001). There were no significant differences between the two groups in terms of high blood pressure, preeclampsia, diabetes and neonatal respiratory distress. The borderline AFI group had higher rate of neonatal complications such as Apgar score of less than 7 (p=0.004), IUGR (0.0001), LBW (0.001), and crucial need to NICU (0.003).
    Conclusion
    Findings indicated that there are statistical differences between adverse outcomes in borderline AFI group and normal group.
    Keywords: Borderline, Amniotic fluid index, Pregnancy outcome, Pregnancy complication
  • Madhuri Walvekar, Nilofar Shaikh*, Priti Sarvalkar Pages 711-716
    Background
    Glycowithanolides (Withaferin A), is one of the main withanolides active principle isolated from plant Withania somnifera and is claimed that it possess the aphrodisiac, sedative, rejuvenate and life prolonging properties.
    Objective
    In the present investigation, antioxidant activity of active principles of Withania somnifera was tested against D-galactose induced oxidative stress in mouse testes, epididymis and seminal vesicle.
    Materials And Methods
    For the present investigation Swiss male albino mice Mus musculus (Linn) were used. They were grouped in to control (I), D-galactose treated (II), protective (III) and curative groups (IV). Oxidative stress was induced in six month old mice by injecting a low dose of D-galactose. Antioxidant effect of plant extract was studied in testes, epididymis, and seminal vesicle of oxidative stressed mice on Lipid peroxidation (LPO) and fluorescence product.
    Results
    In the present study, both total as well as mitochondrial lipid peroxidation and fluorescence product in testes, epididymis and seminal vesicle were increased in D-galactose induced mice. After the treatment of glycowithanolides there was significantly decrease in total as well as mitochondrial lipid peroxidation and fluorescence product in protective and curative groups.
    Conclusion
    Our results indicate that Withania somnifera has a capability of preventing oxidative stress and also combating stress induced infertility.
    Keywords: Withania somnifera, Antioxidant, Lipid peroxidation, Cytoplasmic granules, Testes, Epididymis, Seminal vesicle
  • Rehana Rehman, Zahir Hussain*, Syeda Sadia Fatima Pages 717-724
    Background
    There has been an increase in number of obese infertile females booked for advanced infertility treatment procedures like in vitro fertilization (IVF) and intra cytoplasmic sperm injection (ICSI). The knowledge of impact of body mass index (BMI) on reproductive outcome can help to counsel these patients.
    Objective
    To compare reproductive outcome in females of different BMI after ICSI.
    Materials And Methods
    Cross-sectional study of 323 females was conducted from June 2010 till August 2011. Females were grouped on the basis of BMI; underweight, (BMI <18 kg/m2), normal weight, (BMI 18-22.9 kg/m2) overweight (BMI 23-25.9 kg/m2) and obese (BMI ≥26 kg/m2). The procedure involved down regulation of ovaries, controlled ovarian stimulation, ovulation induction by hCG, oocyte pickup, in vitro fertilization and embryo transfer of blastocysts. The oocyte yield and embryological data of all BMI groups was compared by ANOVA (analysis of variance). Pregnancy outcome of these was categorized as; no conception βhCG <5 m IU/ml, preclinical abortion with βhCG >5 m IU/ml, no cardiac activity on trans vaginal scan (TVS) and clinical pregnancy with βhCG >5mIU/ml and cardiac activity on trans vaginal scan.
    Results
    Females with BMI 23-25.99 kg/m2 had maximum oocyte retrieval, fertilization, implantation and clinical pregnancy rates in comparison to obese females with BMI ≥26 kg/m2.
    Conclusion
    A BMI cut off value of above 26 kg/m2 in our study population is associated with a negative impact on pregnancy outcome.
    Keywords: Intracytoplasmic sperm injection, Body mass index, Controlled ovarian stimulation, Gonadotrophin, releasing hormone agonists, Embryo transfer
  • Zhongyu Qu, Yanhui Zhu, Jingjing Jiang, Yuhua Shi, Zijiang Chen* Pages 725-732
    Background
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is highly associated with non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD). There are extensive ethnic differences in the clinical manifestations, pathological changes, and ovarian changes in women with PCOS.
    Objective
    To investigate the prevalence and clinical characteristics of NAFLD in Chinese women with PCOS.
    Materials And Methods
    Non-pregnant women with PCOS (N= 602) and matched controls without PCOS (N=588) were recruited. Basal endocrine, oral glucose tolerance test, insulin release level, lipid level, blood pressure, and body mass index (BMI) were measured. Liver biochemical and B-hepatitis and C-hepatitis indices were determined.
    Results
    NAFLD was significantly more prevalent in women with PCOS than controls (32.9% vs. 18.5%) and included 113 (57.1%) mild, 75 (37.8%) moderate and 10 (5.1%) severe cases. Luteinizing hormone was significantly lower in PCOS women with NAFLD than without NAFLD. In the PCOS group, NAFLD prevalence and severity increased with BMI. The liver index was significantly higher (p<0.001), and the quantitative insulin sensitivity check index and high density lipoprotein cholesterol were significantly lower (p<0.001) in the PCOS group than controls. Insulin resistance, abdominal obesity, diabetes mellitus, abnormal glucose tolerance, liver dysfunction, dyslipidemia, hypertension, and metabolic syndrome were significantly more prevalent in the NAFLD group than controls.
    Conclusion
    Chinese women with PCOS have a high prevalence of mostly mild and moderate NAFLD, not significantly associated with hyperandrogenism that increased significantly with BMI. Insulin resistance and metabolic abnormalities are important factors associated with NAFLD. Chinese women with BMI ≥24 kg/mP2P should be screened for NAFLD.
    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Infertility, Nonalcoholic fatty liver disease
  • Masoumeh Rajabpour, Niknam, Mehdi Totonchi, Maryam Shahhosseini, Ali Farrokhi, Hiva Alipour, Poopak Eftekhari, Yazdi Pages 733-740
    Background
    Embryo cryopreservation is the process that water is removed from the cell by cryoprotectant materials, and embryos are stored at temperature below zero. This process may affect the viability and developmental potential of embryos.
    Objective
    In this study, the effect of the vitrification cryotop method on the expression level of Oct4 and Mest developmental genes in mouse blastocysts was examined.
    Materials And Methods
    The collected 2-cell embryos of superovulated mouse by oviduct flushing were divided into non-vitrified and vitrified groups. These embryos were cultured to the blastocyst stage directly in the non-vitrified group and in the vitrified group, these embryos were cultured to 4-8 cell embryos, vitrified with cryotop in these stages and after 2-6 months, warmed and cultured to blastocyst embryos. Quantitative expression of two developmental genes, namely Oct4 and Mest, were performed in these groups, using RNA purification and Real-time RT-PCR.
    Results
    Quantitative PCR analysis showed that the expression level of both genes, Oct4 and Mest, was reduced significantly in the vitrified-warmed group relative to the control group (p=0.046 and p=0.001).
    Conclusion
    This study revealed that morphologically normal embryos show a reduced amount of Oct4 and Mest transcripts which indicate that the vitrification method negatively effects the expression level of these two developmental genes.
    Keywords: Mice, Blastocyst, Vitrification, Oct4, Mest
  • Narges Nabavi, Fatemeh Todehdehghan, Abdollhossein Shiravi Pages 741-746
    Background
    Caffeine increases the CAMP production that stimulates spermatozoa movement. Caffeine is also used for induction of in vitro acrosome reaction in mammalian spermatozoa, an important step in achieving fertilization.
    Objective
    The aim of this study was to assess the effect of caffeine on sperm''s motility, vitality and laboratory fertilization rates in mouse in two T6 and M16 media.
    Materials And Methods
    Epididymal mouse sperms were collected and treated by caffine in T6 and M16 media and their motility and vitality rates were evaluated. The pretreated sperms were added to oocytes in T6 and M16 media with and without caffeine and fertilization rates were recorded after 24 hours incubation.
    Results
    Sperm''s motility (81.7±1.67%) and vitality (88.7±1.33%) rates and percentage of fertilized oocytes (67.52±8.16%) in T6 medium plus caffeine compare to control group have increased and shown significant differences at p≤0.01. While the percentages of these parameters in M16 medium supplemented with caffeine were 68.3±6.01%, 78±6.11%, and 42.6±12.96 respectively and in comparison to control group (M16 without caffeine) have not shown significant differences.
    Conclusion
    Addition of caffeine to T6 medium promotes the sperm''s motility and vitality and enhances fertilization and early in vitro development of mouse embryos
    Keywords: Spermatozoa, Caffeine, In, vitro fertilization, Mice, Early embryo
  • Seyed Kamal, Aldin Hoseinzadeh Sani, Farid Barati*, Mahmoud Khaksary Mahabady Pages 747-752
    Background
    There are many studies focused on long or short storage time of epididymal sperm (EPS) of different species. There are limited studies on preservation or cryopreservation of the domestic goat EPS.
    Objective
    The aim of the present study was to evaluate the effects of ex vivo cold-storage on freezing of EPS from goat (Capra hircus).
    Materials And Methods
    In a split-plot design the caprine testes-epididymides (40 pairs) were divided to 4 storage-time groups equally (0, 24, 48 and 72 h), then subjected to cryopreservation using Bioxell. Sperm parameters were analyzed before and after freezing.
    Results
    Duration of cold-storage as well as freezing at all storage-time points reduced sperm viability and progressive motility while increased sperm tail abnormalities (p<0.0001). Freezing reduced the percentage of cytoplasmic droplets (p<0.0001). The percentage of detached heads was increased at all storage-time points following freezing (p=0.0019), except at time 0 h.
    Conclusion
    It can be concluded that cold storage [in refrigerator (4oC) for 72 h] of epididymides efficiently protected the goat EPS in terms of progressive motility and viability. However, cold-storage may not protect the goat EPS against cryopreservation with Bioxell
    Keywords: Epididymal sperm retrieval, Cryopreservation, Refrigeration, Cold, storage, Goat
  • Fatemeh Bazarganipour, Saeide Ziaei*, Fatemeh Foroozanfard, Soghrat Faghihzadeh Pages 753-760
    Background
    A preliminary report indicated that the Iranian version of modified polycystic ovary syndrome health-related quality of life questionnaire (MPCOSQ) is a valid measure of health-related quality of life (HRQOL) in PCOS patients. Accordingly, the Iranian version of MPCOSQ was subjected to further psychometric analyses among a different sample of patients with PCOS.
    Objective
    To examine discriminant and convergent validity of the Iranian version of MPCOSQ.
    Materials And Methods
    This was a cross sectional study of 200 women with PCOS that was carried out in two private gynecology clinics in Kashan, Iran. Discriminant validity was assessed using the known groups comparison. Convergent validity was evaluated by assessing the correlation between similar content on the MPCOSQ and the SF-36.
    Results
    The mean scores for the MPCOSQ showed that women rated lowest on the infertility and menstrual subscales indicating worst health in these dimensions. The results from the SF-36 questionnaire indicated that emotional and vitality domains were the areas of poorest health. Known groups comparison showed that the MPCOSQ differentiated well between sub-groups of women who differed in PCOS specific symptoms, lending support to its discriminant validity. Convergent validity was assessed and as expected a good positive correlation was found between related subscales of the two instruments.
    Conclusion
    The MPCOSQ has now been extensively tested in Iran and can be considered for using as an outcome measure in future outcome studies in this population.
    Keywords: Questionnaire, Polycystic ovary syndrome, Quality of life
  • Fariba Binesh*, Ali Akhavan, Mahnoosh Davoodi Pages 761-766
    Background
    It is noted that oral contraceptive pills increase the risk of abnormal Pap smear but results have been inconsistent across the populations.
    Objective
    This study aimed to evaluate the association between oral contraceptive pill (OCP) consumption and abnormal Pap smear in women who referred to Shahid Sadoughi and Madar hospitals in Yazd.
    Materials And Methods
    A cross sectional descriptive study was carried out and a database of all Pap smear reports from 2009-2011 at Cytopathology Department of Shahid Sadoughi and Madar hospitals in Yazd, Iran was reviewed. A total number of 1286 women with history of OCP consumption were selected as the case group and 1218 women applying other contraceptive methods were selected as control group for evaluation. Both case and control groups were matched by age, parity and socioeconomic status. All of the women in this study maintained a single partner as their husband and none of them were considered as smokers. The duration of OCP use was at least 5 years.
    Results
    Abnormal Pap smear results were observed in 0.4% of cases and 0.2% of controls. There was no significant association between OCP consumption and abnormal Pap smear (p=0.727).
    Conclusion
    Our findings did not show any specific association between OCP consumption and abnormal Pap smear results. In addition, the number of abnormal Pap smears in women who consumed OCP was lower than that of western countries. More prospective studies are required.
    Keywords: Oral contraceptive pill (OCP), Pap smear, Abnormal
  • Abolfazl Barkhordari, Seyedhossein Hekmatimoghaddam, Ali Jebali, Mohammad Ali Khalili, Alireza Talebi, Marzieh Noorani* Pages 767-771
    Background
    The extensive use of different nanoparticles has raised great concerns about their occupational and biological safety.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the cytotoxic effect of zinc oxide nanoparticles (ZnO NPs) on viability of spermatozoa.
    Materials And Methods
    Semen samples were obtained from 15 healthy persons, and were analyzed using WHO guidelines. Each semen sample was separately incubated with different concentrations of ZnO NPs (10, 100, 500, and 1000 μg/mL) at 37PoPC for 45, 90, and 180 minutes. Then, the cell death percentage of spermatozoa was measured by MTT assay. Mann-Whitney test was used for comparison of different times and concentrations.
    Results
    The maximum cell death percentage was 20.8%, 21.2%, and 33.2% after 45, 90, and 180 minutes, respectively. In case of concentration, the highest concentration (1000 μg/mL) of ZnO NPs led to the highest toxicity for all incubation times. Statistically, there were significant differences in cell viability after 180 minutes vs. 45 and 90 minutes.
    Conclusion
    This study indicated that cytotoxicity of ZnO NPs is dose and time dependent.
    Keywords: Spermatozoa, Viability, MTT assay, ZnO nanoparticles, Semen, Cytotoxicity