فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال هشتم شماره 4 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • امید صالحیان*، رحمن سوری، زهیر محمد حسن، علی اصغر رواسی صفحه 144
    مقدمه
    فعالیت ورزشی نقش موثری در تغییر عوامل موثر در سرطان دارد، اما تاثیر فعالیت بدنی بر سطوح عوامل موثر سرطان در انسان یا حیوانات مبتلا به آن، تا بحال مورد توجه جدی قرار نگرفته است پژوهش حاضر به بررسی تاثیر فعالیت ورزشی استقامتی پیوسته بر میزان حجم تومور در موش های مبتلا به سرطان سینه می پردازد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تعداد 30 عدد موش بالب سی ماده (4 تا 5 هفته ای با میانگین وزنی 76/17 گرم) خریداری و به طور تصادفی به دو گروه تومور- شاهد، تومور- تمرین تناوبی، تقسیم شدند. شدت تمرین در این پروتکل در هفته اول 20% حداکثر اکسیژن مصرفی و در هفته آخر به 75% حداکثر اکسیژن مصرفی رسید. بعد از اتمام تمرینات و جداسازی طحال موش، با تست الیزا سنجش پروتئین شوک حرارتی (HSP70)، اینترلوکین 4 (IL4) و اینترفرون گاما (IFNγ) انجام گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد میزان HSP70 در گروه تمرین تناوبی (مداخله) نسبت به گروه شاهد پایین تر است اما این اختلاف معناداری نبود (05/0P>). همچنین میزان IL4 در گروه تمرین تناوبی نسبت به گروه شاهد پایین تر بود اما معناداری نبود. میزان IFNγ در گروه تمرین تناوبی نسبت به گروه شاهد بالاتر بود اما این شاخص هم در دو گروه اختلاف معناداری نداشت. اما در خصوص حجم تومور، میزان آن در گروه تمرین تناوبی به طور معناداری نسبت به گروه شاهد کمتر بود (001/0=P)
    نتیجه گیری
    طبق یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که فعالیت ورزشی تناوبی با تغییر در میزان عوامل موثر در سرطان می تواند سبب کاهش حجم تومور گردد.
    کلیدواژگان: سرطان سینه، فعالیت تناوبی، حجم تومور، IFNγ، HSP70، IL4
  • علی اکبر بیگی بروجنی، امیر مولایی، حسین پناه، مریم بغوری، میترا حیدرپور، مجید میرمحمدخانی* صفحه 150
    مقدمه
    هدف این مطالعه، بررسی عصاره گیاه سالوادورا پرشیکا در ترمیم زخم جلدی در یک مدل حیوانی می باشد.
    مواد و روش ها
    یک زخم جلدی در ناحیه کمر 80 موش نر صحرایی بالغ که به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شده بودند، ایجاد و روزانه یک بار، سطح زخم گروه شاهد با کرم دارونما و گروه مداخله با پایه کرم حاوی عصاره گیاه سالوادورا پرشیکا پوشانده شد. زخم ها در روز 1 از نظر ارتشاح نوتروفیل، در روز 3 از نظر ارتشاح ماکروفاژها و لنفوسیت ها، در روز 5 از نظر ارتشاح لنفوست ها، فیبروبلاست ها، تعداد عروق جدید و بهبودی، در روز 14 از نظر تجمع کلاژن، بهبودی و اندازه زخم و بالاخره در روز 21 از نظر بهبودی و اسکار بررسی شدند.
    نتایج
    میانگین نمره اسکار (± انحراف معیار) در روز 21 در گروه شاهد 78/2±13/8 و در گروه مداخله 79/1±04/3 بود (001/0P<). در روز 14، میانگین نمره بهبودی زخم به ترتیب 67/0±76/0 و 48/0±65/1 بود (02/0P=). همچنین میانگین نمره تجمع کلاژن در دو گروه 5/0±6/1 و 34/0±7/2 (002/0P=) و قطر زخم 34/0±2/1 و 23/0±25/0 میلی متر گزارش شد (001/0P=). میزان ارتشاح، تعداد عروق جدید و نمره بهبودی زخم در روزهای 5 و 21 پس از ایجاد زخم، در دو گروه تفاوت معناداری نداشتند.
    نتیجه گیری
    مقایسه دو گروه در روزهای 14 و 21 وضعیت کاملا بهتری را برای گروه مداخله از نظر تجمع کلاژن، اندازه زخم و نمره اسکار نشان داد. همچنین نمره بهبودی در گروه مداخله در روز 14 بیشتر بود. به نظر می رسد عصاره گیاهی مورد مطالعه بر روند التیام اثر مطلوب داشته باشد.
    کلیدواژگان: موش، ترمیم، اسکار، سالوادورا پرشیکا
  • طیبه خزاعی*، علیرضا سعادت جو، مجید شبانی، محمد صنوبری، محسن بازیان صفحه 156
    مقدمه
    وابستگی به تلفن همراه مشکلی جدی برای کار و زندگی اجتماعی است. افرادی با عزت نفس پایین، استفاده ی مشکل سازو بیشتری از تلفن همراه دارند. هدف مطالعه تعیین شیوع وابستگی به موبایل و ارتباط آن با عزت نفس دانشجویان است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 697 دانشجو با روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ی عزت نفس 10 سوالی روزنبرگ با مقیاس 4 درجه ای لیکرت و پرسشنامه وابستگی به موبایل شامل 20 سوال در سه حیطه: تحمل محرومیت (سوالات 1-7)، اختلال عملکرد زندگی (سوالات 8-13) و اجبار – اصرار (سوالات 14-20) بود. داده ها در نرم افزار SPSS وارد و با آزمون های آماری T-Test و کای- دو و ضریب همبستگی پیرسون آنالیز شدند.
    نتایج
    میزان شیوع وابستگی به موبایل 9/0 درصد می باشد. میزان وابستگی به موبایل در دو جنس تفاوت معناداری نداشت، اما بر حسب سن، رشته، مقطع تحصیلی، مدت و چگونگی استفاده، تعداد تماس و پیام های دریافتی و ارسالی روزانه و متوسط شارژ ماهانه متفاوت بود. مدت استفاده از موبایل و تعداد تماس و پیام های دریافتی و ارسالی روزانه و میزان استفاده از اینترنت موبایل و متوسط شارژ ماهانه در دانشجویان برحسب سن و جنس و رشته و مقطع تحصیلی به طور معناداری متفاوت بود. وابستگی به موبایل و عزت نفس در دانشجویان ارتباط معنادار منفی داشت.
    نتیجه گیری
    کاهش عزت نفس می تواند منجر به استفاده مشکل ساز از تلفن همراه شود. پس شناسایی افراد در معرض خطر و به کار گرفتن راهکار هایی برای ارتقای عزت نفس مفید می باشد.
    کلیدواژگان: شیوع، وابستگی به موبایل، عزت نفس، دانشجو
  • فاطمه رنگرز جدی، علیرضا مروجی، فاطمه اباذری صفحه 163
    مقدمه
    پزشکی مبتنی بر شواهد استفاده درست، صحیح و خردمندانه از بهترین شواهد در تصمیم گیری بالینی برای مراقبت از تک تک بیماران است. مطالعات نشان داده، استفاده از شواهد معتبر در مراقبت های بالینی تحت تاثیر نگرش افراد قرار دارد. هدف این مطالعه بررسی نگرش پزشکان و موانع به کارگیری پزشکی مبتنی بر شواهد در کشور ایران است.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی است. جامعه پژوهش، پزشکان عمومی، رزیدنت ها و متخصصین بیمارستان های کشور ایران در سال 1390 بودند. حجم نمونه 245 نفر تعیین شدکه به صورت تصادفی ساده از بین جامعه پژوهش انتخاب گردید. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه، مشتمل بر اطلاعات زمینه ای و اطلاعات مبتنی بر اهداف پژوهش صورت پذیرفت. روایی صوری و محتوی با تایید افراد صاحب نظر و پایایی آن 8/0=α به دست آمد.
    نتایج
    در رابطه با نگرش، 3/85% پزشکان موافق بودند که پزشکی مبتنی برشواهد، مراقبت بیماران را بهبود می بخشد، 8/71% این رویکرد را در امر تصمیم گیری بالینی کمک کننده ذکر کردند و 89% نیز بهره مندی پزشکان از کتابخانه دیجیتال را در به کارگیری پزشکی مبتنی بر شواهد موثر اعلام نمودند. 2/59% عدم سرمایه گذاری و فقدان تشویق مادی و معنوی برای پزشکان و 3/56% نیاز به آموختن مهارت های جدید بسیار را بزرگترین مانع در به کارگیری آن عنوان کردند.
    نتیجه گیری
    با آنکه پزشکان نگرش موافقی نسبت به پزشکی مبتنی بر شواهد دارند؛ عدم سرمایه گذاری و فقدان تشویق های مادی و معنوی، موجب بی توجهی پزشکان در به کارگیری پزشکی مبتنی بر شواهد در طبابت شده است.
    کلیدواژگان: پزشکی مبتنی بر شواهد، نگرش، به کارگیری، موانع
  • اکبر زراعت پیشه*، سید محمد نیازی صفحه 171
    مقدمه
    هدف از اجرای این تحقیق بررسی اثر تمرینات تصویرسازی ذهنی بر تغییرات فعالیت الکتریکی واحدهای حرکتی عضلات و قدرت آنها در اندام تحتانی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 30 دانشجوی تمرین نکرده، با میانگین سنی 2/1±4/22 سال، قد 6/5± 2/176 سانتی متر و وزن 2/6±6/67 کیلوگرم شرکت داشته که به طور تصادفی به دو گروه تمرین ذهنی و شاهد تقسیم شدند. گروه تجربی، انقباضات بیشینه ارادی عضلات پلانتار فلکسور مچ پا را پنج جلسه در هفته و به مدت چهار هفته تصویرسازی کردند. گروه شاهد در هیچ فعالیت جسمانی یا برنامه تمرین ذهنی شرکت نداشتند. برنامه تمرین شامل تصویرسازی50 انقباض بیشنه ارادی در 2 نوبت 25 تکراری بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t در سطح معناداری 05/0P≤ استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که بین اندازه گیری های انتگرال الکترومیوگرافی عضله دوقلو مربوط به گروه شاهد و تجربی در پس آزمون تفاوت معناداری وجود دارد و در گروه تجربی افزایش معناداری در پارامترهای موردنظر نسبت به گروه شاهد رخ داد. همچنین بین اندازه گیری های انتگرال الکترومیوگرافی عضله ساقی قدامی مربوط به گروه شاهد و تجربی در پس آزمون تفاوت معناداری وجود دارد. این افزایش نیرو به تغییرات ایجاد شده در برنامه ریزی مرکزی سیستم عصبی نسبت داده می شود که موجب افزایش سطح فعال سازی عضلات موافق وکاهش آن در عضلات مخالف حین عمل عضلات موافق شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد تمرینات تصویرسازی ذهنی اثر مفید و موثری روی اجرای ورزشکاران دارد.
    کلیدواژگان: تمرین ذهنی، قدرت، الکترومیوگرافی، حداکثر انقباض ارادی
  • محمد امیری، مهدی راعی*، رضا چمن، علی خمسه، نازی رضایی، ژیلا منوچهری مقدم، حسین روحانی، محمدرضا خطیبی صفحه 176
    مقدمه
    کیفیت زندگی به عنوان شاخص مهمی برای ارزیابی سلامت فردی، تصمیم گیری و قضاوت در مورد سلامت کلی جامعه و یافتن مشکلات اصلی در ابعاد گوناگون زندگی افراد است. مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت زندگی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به شیوه مقطعی در سال 1390 انجام شد. در این مطالعه از پرسشنامه 26 سوالی کیفیت زندگیWHO استفاده گردید. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون کای- دو به کمک نرم افزار آماریSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 34/2±77/20 بود. 2/79% از افراد را دختران تشکیل می دادند. 7/22درصد دانشجویان بومی بودند. میانگین نمره ی کیفیت زندگی دانشجویان در حیطه های 4 گانه سلامتی شامل بعد سلامت جسمانی (4/2±2/14)، سلامت اجتماعی (2/3±1/14)، سلامت روانی (8/2±1/13) و سلامت محیطی (5/2±7/12) بود. رابطه معناداری بین کیفیت زندگی و جنس، مقطع تحصیلی، ترم تحصیلی، وضعیت تاهل، محل سکونت، فعالیت اقتصادی، تعداد افراد خانواده، رتبه تولد، در قید حیات بودن والدین مشاهده نگردید (05/0
    نتیجه گیری
    علاوه بر بومی گزینی دانشجویان در سطح دانشگاه ها، راه اندازی کلینیک های مشاوره در محیط دانشگاه و خوابگاه، برگزاری دوره های توجیهی و آموزشی در خصوص شیوه های زندگی در محیط های دانشجویی، افزایش امکانات و برنامه های ورزشی و تفریحی، می تواند سبب ارتقای سطح سلامتی دانشجویان و بهبود کیفیت زندگی آنان گردد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، دانشجویان، سلامتی، ایران
  • مهناز مصری پور علویجه*، حمید کلالیان مقدم، غلامحسن واعظی صفحه 181
    مقدمه
    بیماری دیابت منجر به بروز اختلالات حرکتی گردیده و بربرین هیدروکلراید، آلکالوئیدی با آثار متعدد ضد دیابتی و آنتی اکسیدان می باشد. این مطالعه با هدف تاثیر بربرین هیدروکلراید بر اختلالات حرکتی ناشی از دیابت در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار انتخاب و به طور تصادفی به پنج گروه مساوی: شاهد، شاهد تیمار شده با بربرین هیدروکلراید (100mg/kg)، دیابتی و دیابتی تیمارشده با بربرین هیدروکلراید (100mg/kg و 50) تقسیم شدند. دیابت با تزریق استرپتوزوتوسین با دوز 55 میلی گرم/ کیلوگرم به صورت درون صفاقی القاء گردید. یک هفته پس از تزریق استرپتوزوتوسین، تیمار با بربرین هیدروکلراید با دوز 50 و 100 میلی گرم/روز به مدت شش هفته به صورت خوراکی انجام شد. اندازه گیری قند خون نیز در هفته های 1، 3، 5 و 7 از طریق سیاهرگ دمی به عمل آمد و در پایان هفته ششم و هفتم، گروه ها با آزمون های رفتاری، سطح شیب دار، بارفیکس و ماز y مورد ارزیابی قرارگرفتند.
    نتایج
    گروه دیابتی تیمارشده با بربرین هیدروکلراید (100mg/kg و 50) بهبودی قابل توجهی را در مقایسه با گروه دیابتی در آزمون های سطح شیب دار، بارفیکس و ماز y نشان دادند.
    نتیجه گیری
    تجویز بربرین هیدروکلراید به مدت شش هفته منجربه بهبودی اختلالات حرکتی در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین می شود.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، بربرین هیدروکلراید، عملکرد حرکتی، مازy، سطح شیب دار و بارفیکس
  • جمیله رمضانی*، محمد حسینی صفحه 187
    مقدمه
    ظهور سیستم های نمره دهی آی سی یو در راستای بهبود نتایج بخش های مراقبت ویژه از طریق پیش بینی نتایج، گام موثری در جهت جداسازی سریع و به موقع بیماران از ونتیلاتور بوده است. در این مطالعه ارتباط بین نمره آپاچی- دو و سرانجام بیماران (نجات یافته، فوت شده) بستری مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 300 بیمار بستری در آی سی یو جنرال (بیمارستان امام علی(ع) بجنورد) و آی سی یو جراحی (بیمارستان فارابی مشهد) و در یک دوره 6 ماهه مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری داده های مربوط به انتخاب نمونه و مشخصات فردی با استفاده از پرسش نامه و داده های مربوط به فرم آپاچی- دو به روش ثبت از پرونده صورت گرفت. داده های مربوط به فرم آپاچی- دو ناوس (1985) که شامل سه قسمت: نمره فیزیولوژیک حاد، نمره تطبیق بیماری های مزمن زمینه ای و نمره تطبیق سن می باشد در 24 ساعت اول پذیرش با رعایت معیار حذف و شمول انجام شد.
    نتایج
    بین میانگین نمره آپاچی= دو 24 ساعت اول پذیرش برحسب سرانجام بیماری دو بیمارستان تحت مطالعه تفاوت معناداری مشاهده شد. همچنین بین سطوح کراتینین سرم و دو گروه نجات یافته و فوت شده اختلاف آماری معناداری مشاهده شد (003/0=P). افزایش نمره آپاچی- دو 24 ساعت اول پذیرش در هر دو بیمارستان با افزایش مرگ و میر بیماران ارتباط آماری معناداری نشان داد. تمام بیماران با نمره آپاچی- دو بالاتر از 24 فوت نمودند و تمامی بیماران با نمره آپاچی- دو کمتر از 10 زنده ماندند. میزان مرگ و میر بیماران تحت مطالعه 23% بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که بین نمره آپاچی- دو 24 ساعت اول پذیرش با سرانجام بیماران (فوت شده و نجات یافته) رابطه معناداری وجود دارد به صورتی که افراد با نمره آپاچی بالاتر، میزان مرگ و میر بیشتری نسبت به افراد با نمره آپاچی کمتر داشتند.
    کلیدواژگان: APACHE II، Ventilator، Weaning، Rescued، Died
  • محجوبه صفرپور، احمدرضا درستی مطلق*، سید مصطفی حسینی، فرزانه رنجبر نوشری، محبوبه صفرپور، میلاد دانشی مسکونی، سمانه عزیزی، آروین کاشانی صفحه 193
    مقدمه
    ناامنی غذایی، می تواند بر سلامت جسمی و روانی افراد تاثیرگذار باشد. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت ناامنی غذایی و برخی عوامل اجتماعی- اقتصادی مرتبط با آن، در خانواده های دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی شهرستان بندر انزلی، واقع در شمال ایران می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی با هدف بررسی وضعیت ناامنی غذایی در خانوارهای 400 دانش آموز دختر 9 تا 11 ساله انجام شده است. جهت تعیین برخی ویژگی های دموگرافیک و فردی خانوار و تعیین میزان ناامنی غذایی، مادران دعوت شدند و پرسش نامه های اطلاعات اجتماعی- اقتصادی و پرسشنامه 18 سوالی وضعیت امنیت غذایی سازمان کشاورزی ایالات متحده (US Department of Agriculture) طی مصاحبه حضوری تکمیل شدند. برای تعیین وضعیت اقتصادی از وجود 9 قلم از وسایل زندگی سوال شد. داده ها با استفاده از روش آنالیز واریانس یک طرفه و رگرسیون لجستیک چند متغیره تجزیه وتحلیل شدند.
    نتایج
    میزان شیوع ناامنی غذایی در جامعه مورد مطالعه 51% بود. ناامنی غذایی با سطح اقتصادی خانواده، تعداد افراد شاغل خانواده، تعداد فرزندان خانواده، سطح تحصیلات پدر و مادر و مالکیت منزل ارتباط معناداری داشت. در گروه خانواده های با ناامنی غذایی، میانگین وزن کودک به طور معناداری کمتر از گروه دیگر بود.
    نتیجه گیری
    ناامنی غذایی به شدت تحت تاثیر سطح اقتصادی، تحصیلات و جایگاه شغلی والدین می باشد.
    کلیدواژگان: ناامنی غذایی، عوامل اجتماعی، اقتصادی، دختران دبستانی، شمال ایران
  • گزارش مورد
  • محمدرضا عبدالحسینی، محمدباقر سهرابی*، زهره محمدی، پونه ذوالفقاری، محمدرضا معصوم آبادی، الهه یحیایی صفحه 199
    پارگی دئودنوم به دنبال ترومای غیرنافذ (Blunt) معمولا خیلی نادر بوده و به دنبال ضربه به ناحیه اپی گاستر متعاقب تروما، تصادف و یا آسیب های ورزشی رخ می دهد. به دلیل عدم وجود علائم اختصاصی، معمولا تشخیص با تاخیر صورت گرفته و عوارض خطرناک و گاه کشنده ای را به همراه خواهد داشت.
    بیمار موردنظر آقای 29 ساله ای است که 3 روز بعد از تصادف با اتومبیل با درد شدید شکم، تهوع، کاهش سطح هوشیاری و بی ثباتی علایم حیاتی به اورژانس بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود مراجعه نموده است. پس از انجام اقدامات اولیه وتثبیت علایم حیاتی بیمار با تشخیص خونریزی داخلی و پریتونیت به طور اورژانسی تحت عمل جراحی لاپاراتومی قرار گرفت که پارگی عرضی و وسیع قسمت سوم دئودنوم مشخص گردید که بعد از ترمیم دئودنوم، درن در محل عمل تعبیه و بیمار در ICU بستری و داروهای لازم تجویز شد. دو روز بعد از عمل، به دنبال لیک از محل درن شکمی، مجددا لاپاراتومی و دئودنوستومی ترمیم شد. یک هفته بعد مجددا به دلیل لیک درن، بیمار تحت لاپاراتومی قرار گرفته و ژژونوستومی براون و دئودنوستومی مجدد تعبیه شد. یک هفته بعد از آخرین عمل، با بهبود وضع عمومی و شروع تغذیه از راه ژژونوستومی درن ها خارج و بیمار با حال عمومی خوب ودستورات دارویی مرخص شد. پس میتوان با سرعت عمل کافی، دقت در علائم و نشانه های بالینی و معاینه دقیق بیماران فوق، ضمن جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه، نتایج درمانی مطلوبی را به دست آورد.
    کلیدواژگان: ترومای غیر نافذ، پارگی دئودنوم، لاپاراتومی
|
  • Omid Salehian, Rahman Souri, Zoheir Mohammadhasan, Aliasghar Ravasi Page 144
    Introduction
    Exercise has effects on changing cancer factors, yet the effect of exercise on the levels of cancer factors in inflicted animals or humans has not been seriously paid attention to. Thus the aim of this study is to study the effect of aerobic continuous training on tumor volume on mice with carcinoma.
    Methods
    In this study, 30 female balb/c mice were selected and after transplanting adenocarcinoma tumor in peritoneal area, the mice were randomly divided into a tumor-control and interval training-tumor groups. Interval training protocol was done for 7 weeks at 20% vo2max in the first week and 75% vo2max in the last week. Speleenectomy where doneafter interval training protocol, and Eliza method used to measure Heat Shock Protein 70 (HSP70), Interleukin 4 (IL4) and Interferon γ (IFNγ).
    Results
    The results of this study showed a decrease in the amount of Hsp70 in interval training group but the difference between the two groups was not significant (P>0.05). The results also showed a decrease in the levels of IL4 in the interval training-tumor group but there was no significant difference between the groups (P>0.05). The levels of IFN in interval training-tumor group were higher than those of the control group but this difference was not significant either (P>0.05). However, tumor mass in interval training-tumor group significantly decreased (P=0.001).
    Conclusion
    Based on the results of this research, it can be concluded that doing interval training through changing the amount of effective factors on cancer can lead to a decrease in volume mass.
    Keywords: Interval training, Tumor mass, Hsp70, IL4, IFNγ
  • Aliakbar Beigi Borojeni, Amir Moulaei, Hossein Panah, Maryam Baghori, Mitra Heydarpour, Majid Mirmohammadkhani Page 150
    Introduction
    The aim of the study was to determine the healing effect of salavadora persica plant extract on skin wound using an experimental animal model.
    Methods
    A skin wound was created on the back of 80 mature male rats randomized into two groups; while the lesions of control group were covered once daily with placebo cream, those of intervention group were covered with cream based drug including extract of "Salavadora Persica" plant. Ulcers were examined regarding infiltration rate of neutrophils on the first day, macrophages and lymphocytes on the third day, lymphocytes and fibroblasts, number of new generated vessels and healing on the fifth day, collagen aggregation, wound healing and size on the fourteenth day, and finally healing and scar status twenty one days after wounding.
    Results
    After twenty one days, the scar mean score (± standard deviation) was 8.13±2.78 in control and 3.04±1.79 in intervention group (P<0.001). On the fourteenth day, mean score of wound healing were 0.76±0.67 and 1.65±0.48 (P=0.02) respectively and mean score of collagen aggregation and wound size (mm) were 1.6±0.5 and 2.7±0.34 (P=0.002) and 1.2±0.34 and 0.25±0.23 (P=0.001) respectively. Infiltration rates, number of new generated vessels and healing score on 5 and 21 days after wounding were not different significantly.
    Conclusion
    Comparing two groups showed absolutely better conditions in intervention group regarding their collagen aggregation, wound size and scar scores after 14 and 21 days. In addition, healing in intervention group was better on the fourteenth day. Salavadora Persica showed good effect on healing trend.
    Keywords: Rat, Healing, Scar, Salavadora persica
  • Tayebe Khazaee, Alireza Saadatjoo, Majid Shabani, Mohammad Senobari, Mohsen Baziyan Page 156
    Introduction
    Dependence on mobile phone is a serious problem for work and social life of individuals. People with low self-esteem, have problematic mobile phone use. The aim of this study was to determine the prevalence of mobile dependency and its relationship with self-esteem of students.
    Methods
    In this cross-sectional study, 697 students were chosen through systemic random sampling method. Data collection tools included 10-item rosenberg self-esteem questionnaire with four-point Likert Scale, and the 20-item mobile dependency questionnaire which covered three domains of deprivation tolerance (item 1-7), dysfunction of life (items 8-13) and force - persist (items 14-20). The collected data were entered in SPSS 16 software and analyzed with statistical tests of T Test, and chi-square and Pearson Correlation.
    Results
    The rate of mobile dependency was 0.9 %. It did not differ by sex, however, by age, field of study, educational level, duration and how to use, the number of daily incoming and dialed call and message, average monthly charge were different. Mobile dependency and self esteem in students had a negative significant correlation (r=-0.67).
    Conclusion
    Low self-esteem can lead to problematic use of the mobile phone; therefore, identifying people at risk and strategies for promoting self-esteem is useful.
    Keywords: Prevalence, Mobile dependency, Self, esteem, Students
  • Fatemeh Rangraz Jeddy, Alireza Moravvej, Fatemeh Abazari Page 163
    Introduction
    Evidence based medicine (EBM) is proper, correct and intellectual use of the best evidence in clinical decision making for every single patient care. Studies have shown the use of authentic evidence in clinical care is influenced by people’s attitude. The purpose of this study was to evaluate physician’s attitudes toward, and barriers in implementing evidence based medicine in Iran
    Methods
    It was a cross-sectional study. The study population included Iranian general practitioners, residents and specialists in 2011. The sample size was decided to be 245 and the participants were selected through simple random sampling. The data were collected using a questionnaire including information regarding research purposes. Face and content validity of the questionnaire were examined through referring to experts’ judgment and its reliability was found to be α = 0.8.
    Results
    Regarding attitude, 85.3% of physicians agreed that evidence-based medicine would improve patient care; 71.8% believed EBM aids clinical decision-making and 89% also believed that accessing digital libraries could benefit doctors in implementing evidencebased medicine. Lack of capital investment and material and moral incentives for physicians 59.2%) and the need to learn new skills (56.3%) were considered as the biggest barriers in implementing EBM.
    Conclusion
    While physicians have positive attitudes towards evidence-based medicine, lack of investment and lack of material and intellectual reinforcement have made physicians neglect evidence-based medicine in clinical practice.
    Keywords: Evidence based medicine, Attitude, Applying, barriers
  • Akbar Zeraatpishe, Seyed Mohammad Niazi Page 171
    Introduction
    The purpose of the present study was to investigate the effect of mental imagery training on electrical fluctuation of muscles motor units and muscles strength in lower limbs.
    Methods
    In this study, 30 healthy, previously untrained students with the mean age of 22.4±1.25 years, the mean height of 176.18±5.62 cm, and the mean weight of 67.65±6.15 were randomly assigned to a mental practice group (n=15) or control group (n=15). Mental practice group trained mental contraction of plantar flexion movement for 4 weeks (5 day per week), and control group did not train but participated in all measurements. The practice program included 50 mental maximal voluntary contractions for 2 sets of 25 repetitions. To determine the statistical difference in variables of the study the t-student test was used with the significant level of P≤0.05.
    Results
    The results of this study indicated that mental practice group significantly increased their plantar flexor maximal voluntary contraction (MVC) (P≤0.05). Also mental practice group significantly increased their gastronomies muscle EMG (P≤0.05). We concluded that mental practice can increase strength plantar flexor muscle, and this strength gain is attributed to the training-induced changes caused by programming central nervous system which increases activation level of agonist muscles and decreases activation level in antagonist muscles.
    Conclusion
    Results showed that imagery training can affect athletic performance.
    Keywords: Mental practice, Strength, Electromyography, Maximal voluntary contraction
  • Mohammad Amiri, Mehdi Raei, Reza Chaman, Ali Khamseh, Nazi Rezaee, Jila Manouchehri Moghaddam, Hosein Rohani, Mohammadreza Khatebi Page 176
    Introduction
    Quality of life is an important index in assessing the personal health, making decisions and passing judgments on the general health status of the society, and finding major problems people have in different arenas of life. This study aimed at determining the quality of life among students of Shahroud University of Medical Sciences.
    Methods
    This applied cross-sectional research was carried out in 2011. The data collection instrument was the 26-item quality of life questionnaire by WHO. The collected data were analyzed through chi square test with SPSS.
    Results
    The average age of the participants was 20.8±2.3. 79.2% of the participants were females. 22.7% of the participants were indigenous students. In studying the students’ quality of life in the four areas of health, physical health (14.2±2.4) showed the highest score, followed by social health (14.1±3.2), mental health (13.1±2.8) and environmental health (12.7±2.5). No significant relationships were observed between quality of life and gender, level of education, marital status, place of residence, economic activities, the size of family, birth order, and the life status (dead/alive) of the parents (P>0.05). However the relationships between quality of life and being indigenous (P=0.049), family’s income (P=0.02) and main field of study (P=0.02) were significant.
    Conclusion
    In addition to admitting indigenous students, setting up counseling clinics in campuses and dormitories and offering training and explanatory courses on living in university environments, improving the facilities and sports and recreational programs can promote the health level of students and enhance their life quality.
    Keywords: Quality of life, Students, Health, Iran
  • Mahnaz Mesripour Alavijeh, Hamid Kalalian Moghaddam, Gholamhasan Vaezi Page 181
    Introduction
    Ddiabetes induce motor function impairment. Berberine is an isoquinoline alkaloid that has multiple pharmacological effects including anti-diabetic and antioxidant activity.
    Methods
    40 male wistar rats were randomly selected and allocated to 5 equal groups: Control, Control berberine-treated (100 mg/kg), diabetic, and berberine- treated diabetic (50, 100 mg/kg). Diabetes was induced by STZ administration at the dose of 55 mg/ kg through i.p. route. Berberine hydrochloride was administered p.o. at doses of 50 and 100 mg/kg/day 1 week after STZ injection for a period of 6 weeks. Blood samples were taken from the tail vein in 1, 3, 5, and 7 weeks after STZ injection to measure blood glucose levels. Behavioral tests including y maze task, inclend plane and barfix were performed at the end of 6th and 7th weeks.
    Results
    diabetic Berberine-treated groups (50, 100 mg/kg/day) has significant improvement rather than diabetic group in inclend plane test and y maze task.
    Conclusion
    Berberine hydrochloride administration for 6 weeks improves motor function impairment in streptozotocin- induced diabetic rats.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Berberine Hydrochloride, Motor function, Y maze, Inclend plane, barfix
  • Jamile Ramazani, Mohammad Hosseini Page 187
    Introduction
    The emergence of icu scoring systems has improved the results in critical care units as regards result prediction by prompt weaning of patients from ventilators. This study conducted to evaluate the association between APACHE II scores and results of weaning (survived, died).
    Methods
    300 patients who were admitted to general ICU (Bojnurd's Imam Ali hospital) and surgical ICU (Mashhad Farabi hospital) were investigated for six months. Data collected base on questionnaire and knaus APACHE II form which includes three sections: acute physiology score, age adjustment and chronic health adjustment. date collected in the first 24 hours of admission based on inclusion and exclusion criteria.
    Results
    There were significant statistical differences between the mean APACHE II score (in the first 24 hours of admission) and outcomes. There were also statistically significant differences between serum creatinin levels and results (P=0.003). All of patients with APACHE II score higher than 24 died and every patient with APACHE II score lower than 10 survived. The mortality rate was 23%.
    Conclusion
    The results of this study showed that there is a association between the APACHE II scores of first 24 hours of admission and result of survival in that patients with higher APACHE II score had higher mortality rate rather than those with lower APACHE II score.
    Keywords: APACHE II, Ventilator, Weaning, Rescued, Died
  • Mahjoubeh Safarpour, Ahmadreza Dorosty Motlaq, Seid Mostafa Hosseini, Farzaneh Ranjbar, Mahboubeh Safarpour, Milad Daneshi Maskooni, Arvin Kashani, Samaneh Azizi Page 193
    Introduction
    Food insecurity can influence the individual physical and mental health. The present study aimed to investigate the food insecurity and some of its socioeconomic factors related to families having girl students at high school level in Bandar Anzali, located in the north of Iran.
    Methods
    This was a cross-sectional study held on 400 families having a 9-11 year old girl.To determine the demographic and individual features and food insecurity of the families, subject mothers were invited to an interview to complete the socio-economic and the 18-item USDA food security questionnaires. To determine the economic status, possession of 9 household items was questioned. Data were analyzed using ANOVA and multivariate logistic regression.
    Results
    The prevalence of food insecurity in samples was 51 %. Food insecurity was significantly associated to economic level of the family, the number of employed people and the number of children in the family, the education level of parents, and ownership of house. In households group with food insecurity, children's average weight is significantly lower than other groups.
    Conclusion
    Food insecurity was severly affected by economic level, education and job status of parents.
    Keywords: Food insecurity, Socioeconomic factors, Elementary school girls, North of Iran
  • Mohahhad Reza Abdoulhosseini, Mohammad Bagher Sohrabi, Zohre Mohammadi, Poone Zolfaghari, Mohammad Reza Masoumabadi, Elahe Yahyaei Page 199
    Duodenal rupture followed by blunt trauma is usually very rare and happens by hit to epigastrium region caused by trauma, accident or sport injuries. Because of unclear signs or no specific signs of rupture, usually diagnosis of rupture is delayed and associated with dangerous or occasionally deathful complications. The patient was a 29-year-old male who three days after accident referred to emergency unit of Shahroud Imam Hossein hospital with severe pain of abdomen, nausea, decrease in level of consciousness and unstable vital signs. After resuscitation, the patient with diagnosis of peritonitis underwent laparotomy. He had transverse and severs rupture that after duodenal reconstruction, a jejunostomy was performed, then a drain was placed at the site of duodenum and pancreas and the patient was sent to ICU. After two days followed by leakage from abdominal drain, the patient underwent laparotomy again. Then after one week, followed by leakage from abdominal drain, the patient underwent laparotomy. One week after last operation, due to general condition improvement, the patient was transferred to surgical ward and jejunostomy feeding was started for him and duodenostomy and jejunostomy were excluded. Then with enough speed, and paying attention to clinical signs & symptoms and with patient's exact examination, it is possible to prevent the waste of time and expense and gain desired results of treatment.
    Keywords: Blunt trauma, Duodenal rupture, laparotomy