فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:11 Issue: 11, Nov 2013

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:11 Issue: 11, Nov 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/10/02
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقاله مروری سیستماتیک
  • صدیقه برنا، مامک شریعت، محدثه فلاحی*، لیلا جانانی صفحات 861-868
    مقدمه
    از آنجایی که اطلاعات ما در مورد ایمنی توکسوپلاسموز در سنین باروری محدود و از سویی نتایج گزارش شده مطالعات متفاوت می باشد، لازم دانستیم مطالعه ای به صورت مرور سیستماتیک به منظور حصول نتایج لازم جهت برنامه ریزی برای پیشگیری اجرا شود.
    هدف
    هدف از انجام مطالعه ارزیابی سطح ایمنی توکسوپلاسموز در سنین باروری بود.
    مواد و روش ها
    کلیه مقالات چاپ شده در بانک های اطلاعاتی و بین المللی از طریق کلید واژه های خاص به طور سیستماتیک جستجو و در نهایت مطالعات مرتبط با موضوع (تا پایان سال 2012 میلادی) استخراج شد. متن کامل مقاله های تحقیقاتی اصلی که فراوانی مثبت آنتی بادی IgG ضد توکسوپلاسموز یا آنتی بادی توتال را از طریق روش ELISA یا IFAT (تیتر بالاتر با مساوی 1/20 در IFAT) در زنان سن باروری ایرانی را ارزیابی کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    کل نمونه های تحت بررسی 13480 مورد بود. حداکثر و حداقل میزان آنتی بادی IgG ضد توکسوپلاسموز که در این مطالعات گزارش شده بود بر مبنای روش سرولوژیک IFAT؛ 21/8% و 54% بر اساس روش سرولوژیک ELISA؛ 23% و 64% متعاقبا گزارش شد. برآورد کلی فراوانی آنتی بادی IgG ضد توکسوپلاسموز از طریق IFAT 34/5% (حد اطمینان 95%؛ 40/5-28/5) و از طریق روش ELISA 37/6 % (حد اطمینان 95%؛ 44/9-30/4) می باشد. در نهایت می توان گفت فراوانی کل آنتی بادی ضد توکسوپلاسموز 9/39% (حد اطمینان 95%؛ 26/1-53/7) برآورد شده است.
    نتیجه گیری
    در ایران غربالگری توکسوپلاسموز هنوز متداول نشده و فراوانی بالای این بیماری توجیه کننده لزوم این غربالگری است. غربالگری در دوران بارداری می تواند در شناخت مادران باردار حساس کمک کننده باشد. با دستیابی به موارد حساس (حاصل از غربالگری) می توان اقدامات پیشگیرانه پرهیز از عوامل خطر تغذیه ای و بهداشتی را اعمال نمود.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسموز، زنان سنین باروری
  • مقاله اصیل
  • محمد ابراهیم پارسانژاد، نسرین دادرس، نجمه مهارلویی*، پگاه کرامتی، لیلا نگهبان، مدیحه امینی صفحات 869-874
    مقدمه
    نازایی با علت ناشناخته از نظر علل و نیز نحوه مداخله درمانی هنوز از موضوعات بحث برانگیز است که اشکالات جنینی و شکست لانه گزینی از عوامل احتمالی آن محسوب می شوند.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر خراش موضعی اندومتر بر میزان حاملگی در بیماران نازای انتخاب شده بدون علت واضح نازایی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی که در کلینیک نازایی بیمارستان غدیر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد، 217 خانم نازا با علت نامشخص که بین 35-25 سال سن داشتند توسط کامپیوتر بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. پس از تحریک تخمک گذاری مناسب توسط داروهای کلومیفن سیترات و گنادوتروپین ها در زمانی که سایز فولیکول های غالب به 20-18 میلیمتر رسیدند بیماران به دو گروه تقسیم شدند. در گروه مداخله در روزهای نزدیک به تخمک گذاری توسط بیوپسی اندومتر پیپل خراش مختصری در قسمت خلفی رحم داده شد. (114 بیمار) و در گروه کنترل (103 بیمار) بیوپسی mock انجام گرفت. سپس همه بیماران به نزدیکی های زمان بندی شده راهنمایی شدند.
    نتایج
    میزان حاملگی در گروه بیوپسی اندومتر (17 نفر از 114 نفر، %14/9) در مقایسه با گروه کنترل (6 نفر از 103 نفر، %5/8) از نظر آماری به طور معنی-داری بیشتر بود (0/03=p).
    نتیجه گیری
    خراش موضعی مکانیکی اندومتر باعث افزایش پذیرش اندومتر شده و لانه گزینی جنین را تسهیل می کند. این روش ساده و مقرون به صرفه در زوج های نازای انتخاب شده ای که علت واضحی برای نازایی آن ها مشخص نشده و احتمالا علت نازایی آن ها اشکال در لانه گزینی جنین است می تواند قبل از انجام اقدامات درمانی پیچیده تر موثر باشد. همچنین این روش می تواند باعث کاهش تنش عصبی و هزینه های درمانی این بیماران گردد.
    کلیدواژگان: نازایی با علت نامشخص، خراش موضعی اندومتر، حاملگی
  • مریم افتخار، سیما جنتی*، مژگان راهسپار، عباس افلاطونیان صفحات 875-882
    مقدمه
    فعال سازی شیمیایی یک متد شایع در فعال سازی مصنوعی اووسیت بوده که باعث افزایش میزان لقاح می شود.
    هدف
    هدف از این مطالعه آینده نگر تصادفی، کور نشده بالینی ارزیابی تاثیر فعال سازی اووسیت با کلسیم اینوفر بر میزان لقاح و بارداری در مردان ناباروری است که از تراتوسپرمی رنج می برند.
    مواد و روش ها
    38 زن با همسران تراتوسپرمیک به دو گروه تقسیم شدند و تحت تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) با پروتوکل آنتاگونیست قرارگرفتند. 313 تخمک متافاز ІІ برای ICSI انتخاب شدند. در گروه کنترل (تعداد145 اووسیت) تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم روتین انجام شد. در گروه مورد (تعداد= 168 اووسیت) بلافاصله پس از ICSI اووسیت ها در محیط کشت حاوی 5 میکرومول کلسیم اینوفر (A23187) به مدت 5 دقیقه قرارداده شدند. سپس حداقل 5 بار توسط محلول G-Mops شستشو داده شدند. در هر دوگروه اووسیت ها 18-16 ساعت بعد، از جهت شواهد لقاح مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    تعداد اووسیت های لقاح یافته و جنین های بدست آمده در دو گروه تفاوت قابل توجهی وجود داشت (0/04=p). در مورد میزان لقاح و کلیواژ بین گروه مطالعه و کنترل تفاوت معنی داری نداشت (به ترتیب 33/95% در برابر 84/4%، p=0.11 و 89/56% در برابر 87/74 %، p=0/76). میزان لانه گزینی در گروه مورد مطالعه در مقایسه با گروه کنترل بیشتر بود ولی تفاوت معنی دار نبود (به ترتیب 17/64% در برابر 7/4%، p=0.14) در مورد میزان حاملگی شیمیایی و بالینی تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (به ترتیب 47/1 % در برابر 16/7%، 0/07=p و 41/2 % در برابر 16/7%، p=0.14).
    نتیجه گیری
    ما در این مطالعه تفاوت قابل توجهی در میزان لانه گزینی، لقاح، کلیواژ و حاملگی در دو گروه بدست نیاوردیم اما باعث افزایش قابل توجهی در اووسیت های لقاح یافته و جنین های بدست آمده شد. فعال سازی اووسیت با کلسیم اینوفر ممکن است باعث بهبود نتایج میکرو اینجکشن در بیمارانی که از تراتوسپرمی رنج می برند، بشود. اگر حجم نمونه بزرگتر باشد نتایج آماری ممکن است قابل توجه باشد.
    کلیدواژگان: تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم، کلسیم اینوفر، فعال سازی اووسیت، لقاح
  • Menha Swellam، Abeer Khaial، Tamer Mosa*، Hatim El، Baz، Mohamed Said صفحات 883-890
    مقدمه
    علیرغم شیوع سندروم تخمدان پلی کیستسک (PCOS) هنوز یک تشخیص مشکل در اندوکرینولوژی، ژینوکولوژی و طب تولیدمثل است. جهت حل این مسئله کنفرانس روتردام پیشنهاد اضافه کردن تعداد فولیکول های یافت شده در سونوگرافی را به عنوان یک معیار جدید تشخیص داد که علاوه بر هیپراندروژنیزم و کاهش تخمک گذاری است. متاسفانه این موضوع نتوانست مقبولیت جهانی کسب کند.
    هدف
    هدف از انجام مطالعه بررسی نقش احتمالی تغییرات اندروژن ها و هورمون آنتی مولرین در بین زنان مبتلا به PCOS در ارتباط با BMI و نتایج بعد از IVF بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه اولیه گذشته نگر 195 زن با PCOS شرکت کردند که بر اساس BMI به گروه های چاق با (kg/m2 27>BMI (91 نفر و وزن بیش از حد با kg/m2 27≤BMI (104 نفر) تقسیم شدند. میزان سرمی اندروژن ها (DHEAS، تستوسترون و A4) و هورمون آنتی مولرین (AMH) با پروفیل اندوکرین ونتایج سیکل ها اندازه گیری و مقایسه شد.
    نتایج
    AMH، A4، FSH و TSH به طور معنی دار در زنان چاق بیشتر از زنان با وزن بیش از حد بود (0/001>p). بر عکس نسبت LH:FSH، E2، PRL و DAHES به طور معنی دار در زنان چاق کمتر از زنان با وزن بیش از حد بود (0/0001>p). میزان اووسیت های به دست آمده، بالغ و بارور شده به طور معنی داری در زنان چاق بیشتر از زنان با وزن بیش از حد بود. در بین زنان چاق حامله AMH و A4 به طور معنی دار افزایش داشت و DAHES به طور معنی داری در مقایسه با زنان با وزن بیش ازحد کاهش یافته بود.
    نتیجه گیری
    زنان چاق با PCOS در مقایسه با زنان که در گروه با وزن بیش از حد قرار داشتند شانس بیشتری برای حاملگی داشتند. به علاوه اندروژن ها و میزان AMH پیشنهاد می شود که در IVF در زنان چاق و با وزن بیش از حد در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سندروم تخمدان پلی کیستیک، هورمون اندروژن، هورمون آنتی مولرین، آندرواستندیون
  • مهران درست قول*، سیدمنصور سیدنژاد، لطف الله خواجه پور، ایوب جباری صفحات 891-898
    مقدمه
    نگرانی های در حال افزایشی در خصوص اثرات ناخواسته عوامل شغلی و زیست محیطی و شیوه زندگی بر سلامت تولیدمثلی افراد نر وجود دارد. گیاه Fumaria parviflora Lam. در طب سنتی ایران جهت درمان بیماری های مختلف استفاده شده و این عقیده وجود دارد که دارای خواص افزاینده باروری می باشد.
    هدف
    مطالعه ای دوز- پاسخ جهت ارزیابی اثرات عصاره الکلی برگ F. parviflora بر پارامترهای تولیدمثلی در موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    موش های نر سالم به مدت 70 روز تحت درمان با مقادیر 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم در هر روز عصاره برگ F. parviflora از طریق گاواژ قرار گرفتند. وزن اندام های تولیدمثلی، کیفیت اسپرم، سطوح سرمی هورمون های FSH, LH و تستوسترون در موش های نر بالغ مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    وزن بدن موش های صحرایی مورد مطالعه اختلافی نشان نداد هرچند که وزن بیضه و اپیدیدیم تحت مقادیر 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم در هر روز عصاره F. parviflora به طور معنی داری افزایش یافت. هیچگونه اختلاف معنی داری بین وزن پروستات شکمی و وزیکول سمینال در گروه های مورد مطالعه مشاهده نشد. افزایش معنی داری در غلظت اسپرم و درصد اسپرم های واجد مورفولوژی نرمال در موش های صحرایی دریافت کننده عصاره مشاهده گردید. سطح سرمی هورمون تستوسترون در موش های صحرایی دریافت کننده مقادیر 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم در هر روز به طور معنی داری افزایش نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده نشان داد که عصاره الکلی برگ گیاه F. parviflora پتانسیل بهبود پارامترهای تولیدمثلی و افزایش توانایی باروری نر را دارد.
    کلیدواژگان: Fumaria parviflora Lam، _ باروری نر، اسپرماتوژنز، کیفیت اسپرم، تستوسترون
  • علی چاپاریان*، مهدی آقاباقری صفحات 899-904
    مقدمه
    گاهی اوقات ممکن است زنان باردار به دلایل مختلف مورد تابش پرتوهای یونیزان ناشی از آزمون های رادیولوژی قرار بگیرند. در چنین مواردی باید دوز تابشی جنین و خطرات متعاقب آن برآورد گردد.
    هدف
    هدف از این مطالعه، محاسبه و ارائه دوز جنین و خطرات مرتبط با آن ناشی از آزمون های مختلف اشعه ایکس بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه به روش شبیه سازی تحلیلی انجام شد و شش نوع رادیوگرافی رایج در نماهای مختلف و سه نوع آزمون اختصاصی مورد بررسی قرار گرفتند. تابش ورودی پوست (ESE) با استفاده از یک دستگاه دوزیمتر حالت جامد اندازه گیری شد. یک برنامه مونته کارلو به منظور شبیه سازی نماهای مختلف آزمون های اشعه ایکس و محاسبه دوز تابشی دریافت شده توسط جنین در هر نما، مورد استفاده قرار گرفت. سپس خطر ابتلا به سرطان دوران کودکی و اندازه سر کوچک برای رادیوگرافی های مختلف محاسبه شد.
    نتایج
    دوزهای جنین و خطرات اندازه سر کوچک و سرطان دوران کودکی برای رادیوگرافی های قفسه سینه، جمجمه، و سینوس ها قابل چشم پوشی بود، اما خطرات ناشی از سرطان دوران کودکی و اندازه سر کوچک ناشی از انجام رادیوگرافی های نواحی شکم، ستون فقرات کمری و لگن قابل تامل بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه می تواند جهت مدیریت رادیوگرافی های زنان باردار استفاده شود.
    کلیدواژگان: زنان باردار، رادیوگرافی، اثرات تابش، جنین، روش شبیه سازی مونته کارلو
  • Liu Xuemei*، Yue Jing، Xu Bei، Hu Juan، Ren Xinling، Liu Qun، Zhu Guijin صفحات 905-912
    مقدمه
    ساختن تخمک مصنوعی ممکن است که راه حل عمومی برای بیماران فاقد تخمک باشد. فناوری سلول های بنیادی ممکن است راهی برای به دست آوردن تخمک های با عملکرد باشد. اسید ریتنوئیک (RA) می تواند باعث شروع میوز شود. بعضی مطالعات نشان داد که RA می تواند تمایز سلول های اسپرم از سلول های بنیادی جنینی موش (mESCs) و سلول های دیگر از سلول های بنیادی جنینی انسان شود (hESCs).
    هدف
    جهت بررسی اینکه آیا RA می تواند محرک تمایز سلول های جنسی از hESCs شود.
    مواد و روش ها
    hESCs به عنوان جسم های جنینی (EBs) تمایز پیدا کرده در محلول حاوی (all-trans RA (atRA پایدون atRA برای 1، 3، 5 و 7 روز و سپس بیان VASA، SCP3، GDF9 و TEKT1 با روش real-time PCR مقایسه شد. تفاوت های آماری به وسیله ANOVA یک طرفه بررسی شد.
    نتایج
    بیان مارکرهای ویژه سلول های جنسی شامل مارکر ژنولیت VASA، مارکر میوتیک SPC3 و مارکرهای بعد از میوز GDF9 و TEKT1 همگی در حضور و غیاب RA در حالیکه تمایز EB در جریان بود افزایش یافت. به علاوه بیان این مارکرها در حد 9/3، 6/9، 7/2 و 11/8 برابر به ترتیب در حضور RA، در مقایسه با عدم حضور RA بعد از 5 روز تمایز افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که hESCs ممکن است اثرات قوی بر تمایز سلول های جنسی پره موردیال (PGCs) و گامت های اولیه داشته باشد. RA می-تواند تمایز سلول های جنسی از hESCs را بهبود دهد.
    کلیدواژگان: تمایز، سلول بنیانی جنینی انسان، Germ cell، اسید ریتنوئیک
  • ساغر صالح پور*، مریم تمیمی، نسرین سحرخیز صفحات 913-918
    مقدمه
    حمایت از فاز لوتئال از اجزاء اساسی در موارد استفاده از تکنیک های کمک باروری می باشد. حمایت از فاز لوتئال می تواند توسط عوامل مختلفی از جمله پروژسترون، استرادیول و پروژسترون، hCG یا آگونیست های GnRH صورت گیرد. به منظور حمایت از فاز لوتئال در سیکل های IVF، تجویز پروژسترون به طور روتین انجام می گیرد.
    هدف
    هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر دیدروژسترون خوراکی و پروژسترون واژینال در حمایت از فاز لوتئال سیکل های IVF می باشد.
    مواد و روش ها
    80 زن با شرح حال ناباروری با عامل مردانه تحت تحریک کنترل شده تخمدان برای درمان IVF قرار گرفتند. معیارهای ورود به مطالعه شامل سن کمتر از 40 سال و استفاده از پروتکل استاندارد سیکل های IVF (GnRH analogue) با شرح حال سیکل های قاعدگی نرمال بود. این بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول (40 نفر) دریافت کننده دیدروژسترون خوراکی mg10 چهار بار در روز (mg40 روزانه) و گروه دوم (40 نفر) دریافت کننده پروژسترون واژینال mg400 دو بار در روز (mg800 روزانه).سپس بیماران دو گروه مورد مقایسه قرار گرفتند.
    نتایج
    میزان حاملگی کلینیکی در گروهی که پروژسترون واژینال دریافت کرده بودند، نسبت به گروهی که دیدروژسترون خوراکی دریافت کرده بودند بیشتر بود، ولی این تفاوت معنی دار نبود (0/52=p). همچنین میزان سقط در دو گروه یکسان بود. تفاوت بین دو گروه از نظر تعداد فولیکول های انترال، تعداد جنین-ها، طول فاز لوتئال، ضخامت آندومتر، تعداد اووسیت های متافاز II نیز معنی دار نبود (0/05
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیانگر این است که دیدروژسترون خوراکی به اندازه پروژسترون واژینال در حمایت از فاز لوتئال زنانی که تحت IVF قرار می گیرند، موثر است.
    کلیدواژگان: لقاح آزمایشگاهی، حمایت فاز لوتئال، دیدروژسترون، پروژسترون واژینال
  • فرناز شاپوری، شقایق سعیدی، سارا اشرفی کاخکی، امید پویان، الهام امیرچقماقی، رضا افلاطونیان* صفحات 919-924
    مقدمه
    مطرح شده است که فعالیت نامناسب سیستم ایمنی باعث ایجاد سرطان بیضه می شود. اخیرا با شناسایی گیرنده های شبه تال (TLRs) آگاهی ما در رابطه با مکانیسم های مولکولی سیستم ایمنی ذاتی افزایش پیدا کرده است. برخی از مطالعات نشان داده اند که پلی مورفیسم های TLR 2 و 4 می توانند یک عامل خطر در ایجاد سرطان باشند. همچنین نقش TLRهای 3 و 9 در پدیده آپوپتوزیس سلول های سرطانی و متاستاز این سلول ها در مدل های حیوانی نشان داده شده است.
    هدف
    تا به امروز اطلاعات کمی در ارتباط با تاثیر ایمنی ذاتی بر سرطان بیضه وجود دارد. بنابراین هدف اصلی مطالعه حاضر بررسی بیان ژن گیرنده های شبه تال 2، 3، 4 و 9 در بافت سرطانی بیضه می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، بیان برخی ژن های TLR در بافت های طبیعی و سرطانی بیضه با استفاده از روش RT-PCR بررسی گردید. سپس با استفاده از آنالیز Q-PCR میزان بیان این ژن ها در بافت های بیضه سالم و سرطانی نسبت به هم مورد مقایسه قرار گرفتند.
    نتایج
    mRNA مربوط به TLR های 2، 3، 4 و 9 در تمامی نمونه های مورد بررسی (بافت های بیضه طبیعی و بافت سرطانی بیضه) بیان شد. روش Q-PCR میزان بیان بیشتری از این گیرنده های شبه تال را در نمونه های سرطانی نسبت به نمونه های طبیعی نمایان کرد.
    نتیجه گیری
    این طور به نظر می رسد که بیان متفاوت گیرنده های شبه تال در سلول های بافت سرطانی بیضه می تواند در تحریک و شکل گیری مسیرهای انتقال پیام مرتبط با سرطان بیضه نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: گیرنده های شبه تال، سرطان بیضه، سیستم ایمنی ذاتی، NF، kappa B
  • علی نبی، محمدعلی خلیلی*، ایمان حلوایی، جلال قاسم زاده، احسان زارع صفحات 925-932
    مقدمه
    حدود 50% از مواردی که منجر به سقط جنین می شود هنوز ناشناخته مانده است. پیشنهاد شده است که فاکتورهای مربوط به اسپرم در سقط جنین نقش داشته باشند.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط احتمالی بین آلودگی های باکتریایی منی با سقط مکرر با علت ناشناخته بود. همچنین، همبستگی بین تعداد کلنی باکتریایی و تراکم کروماتین اسپرم مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه شامل 30 مرد بارور (گروه A) و 30 زوج نابارور تحت درمان با روش IVF (گروه B) با سقط مکرر با علت ناشناخته بود. جمع-آوری نمونه منی و تجزیه و تحلیل آن با توجه به دستورالعمل کتاب WHO انجام شد. تعداد اسپرم و تحرک اسپرم ها با استفاده ازلام Makler مورد بررسی قرار گرفت. رنگ آمیزی ائوزین-نیگروزین و پاپانیکولا برای بررسی قابلیت حیات اسپرم و مورفولوژی، به ترتیب به کار گرفته شد. نمونه های منی هر دو گروه برای تعیین باکتری های هوازی کشت داده شدند. از رنگ آمیزی آنیلین بلو (AB) و تولوئیدن بلو (TB) برای ارزیابی تراکم کروماتین اسپرم استفاده شد. سلول های آنیلین بلو+ و تولوئیدین بلو+ به ترتیب به عنوان اسپرم های آسیب دیده در نظر گرفته شد.
    نتایج
    تعداد کلنی های تشکیل شده در گروه B در مقایسه گروه A به طور قابل توجهی بالاتر بود، میزان کلنی استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی بین دو گروه تفاوت معنی داری داشت. آنیلین بلو+ و تولوئیدین بلو+ سلول های اسپرم در گروه B نسبت به گروه A افزایش قابل توجهی داشت. همبستگی منفی معنی داری بین تعداد کلنی، تحرک پیشرونده (0/01=p) و درصد زنده بودن اسپرم (0/007=p) وجود داشت. همچنین یک همبستگی مثبت بین تعداد کلنی و آنیلین بلو مثبت (0/001=p) و تولوئیدین بلو مثبت (0/004=p) یافت شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که آلودگی های باکتریایی در مایع منی مردان از زوج های با سقط مکرر با علت ناشناخته به میزان قابل توجهی نسبت به مردان بارور بالاتربود. وجود میکروارگانیسم ها در مایع منی ممکن است با پارامترهای و کیفیت اسپرم ارتباط مستقیم داشته باشد.
    کلیدواژگان: سقط مکرر، میکروارگانیسم، کشت مایع منی
  • مقاله کوتاه
  • مژگان کلانتری، آرزو نگهداری، شیما رکن شریفی*، مصطفی قربانی صفحات 933-938
    مقدمه
    محیط شکم (AC)، قطر بای پریتال (BPD) و طول فمور (FL) هم اکنون فاکتورهای اصلی جهت تخمین وزن پیش بینی شده جنین (EFW) هستند. اگرچه نقش پارامترهای بافت نرم در تخمین وزن جنین اثبات شده است اما مطالعات بالینی در زمینه ضخامت بافت نرم وسط ران (STT) کمتر صورت پذیرفته است.
    هدف
    هدف از انجام مطالعه یافتن اثر STT و سایر متغیرها بر روی وزن هنگام تولد (BW) و بیان فرمول جدید پیش گویی کننده وزن جنین بود.
    مواد و روش ها
    صد و چهارده حاملگی تک قلویی ترم (42-36 هفته) نرمال که فاصله بین اندازه گیری و وضع حمل ایشان کمتر از 72 ساعت بود، به صورت تصادفی جهت شرکت در این مطالعه کوهورت آینده نگر انتخاب شدند. در هر بیمار محیط شکم (AC)، قطر بای پریتال (BPD)، طول فمور (FL)، STT به وسیله سونوگرافی و همچنین وزن واقعی بعد تولد (BW) اندازه گیری شد. مدل رگرسیون خطی برای ارتباط بین متغیرها و ایجاد فرمول جدید به کار رفت. R square و P-value نیز گزارش شد.
    نتایج
    متوسط (انحراف معیار) برای (W، 3406 (405 گرم بود. R square در بهترین حالت برای مدلی به دست آمد که STT به متغیرهای FL، BPD، AC اضافه شد (0/77=r2).
    R square برای مدلی که در آن از FL، AC، BPD استفاده شد با مدلی که در آن از FL، STT، BPD استفاده شد، برابر بود (0/7=r2). بهترین فرمول عبارت بود از:(Log (BW)= 2.461+0.003BPD+0.001AC+0.007STT+0.005FL. AC (R: 0.67, p<0.001).
    همچنین AC (R: 0.67, p<0.001), STT (R: 0.50, p<0.001), BPD (R: 0.59, p<0.001), FL (R: 0.66, p<0.001 ارتباط معنی داری با وزن جنین داشت (0/001>p) و نیز نشان داده شد AC رابطه معناداری با STT دارد (0/001=p).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد اضافه کردن STT به سایر متغیرها در مدل های پیشگویی کننده وزن جنین می تواند تخمین خوبی را فراهم آورد (0/77=r2) و در مواردی که اندازه گیزی AC به خوبی امکانپذیر نمی باشد STT می تواند یک جایگزین مناسب باشد.
    کلیدواژگان: وزن جنین، ضخامت بافت نرم، محیط شکم، سونوگرافی، قطر بای پریتال، طول فمور
  • *Medhat Amer، Bahgat Metawae، Hossam Hosny، Ahmad Raef صفحات 939-944
    مقدمه
    هیچ مطالعه جامعی در مورد پنتوکسیفیلین و اثرات آن بر نتایج ICSI در موارد استنوزوسپرمی ملایم و متوسط انجام نشده است.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثرات پنتوکسیفیلین استفاده شده در آماده سازی نمونه های سیمن بود که نیازی به بهبود حرکت قبل از ICSI نداشت.
    مواد و روش ها
    مطالعه بر روی 30 بیمار نابارور انجام شد که پنتوکسیفیلین در آماده سازی سیمن استفاده شد (گروه 1). تعداد 30 بیمار دیگر بدون پنتوکسیفیلین مطالعه شدند (گروه 2). به علاوه 60 بیمار نابارور به صورت متقاطع مطالعه شدند به طوریکه نمونه ها به 2 زیرگروه تقسیم شدند که نصف اول نمونه سیمن با پنتوکسیفیلین (گروه IIIA) و نصف دیگر بدون پنتوکسیفیلین (گروه IIIB) مطالعه شد.
    نتایج
    تعداد اووسیت های تزریق شده، اووسیت های بارور شده، میزان باروری، تعداد کلی جنین ها، تعداد جنین های خوب و تعداد جنین های منتقل شده در گروه IIIA به طور معنی داری بیشتر از گروه IIIB بود (0/00=p). میزان کلی حاملگی 6 ماهه در گروه 1 به طور معنی داری بیشتر از گروه 2 بود (73/3% در مقابل 60% و 0/04=p). میزان سقط در گروه 1 و 2 تفاوت معنی داری نداشت (30% در مقابل 27/8% و 0/53=p).
    نتیجه گیری
    پنتوکسیفیلین می تواند به عنوان یک عامل در بهبود نتایج ICSI در آماده سازی نمونه های سیمن قبل از تزریق اووسیت بدون توجه به وضعیت حرکت اسپرم یا درجه استنوزوسپرمی استفاده شود.
    کلیدواژگان: پنتوکسیفیلین، تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم، استنوزوسپرمی
|
  • Sedigheh Borna, Mamak Shariat, Mohaddese Fallahi*, Leila Janani Pages 861-868
    Background
    Our information regarding immunity to toxoplasmosis among reproductive age women is indeterminate and there is significant variation between reported results; it is necessary to perform a Meta-analysis study on subjects to obtain required findings and develop preventive measures accordingly.
    Objective
    Estimation level of immunity to toxoplasmosis in reproductive ages.
    Materials And Methods
    All published papers in main national and international databases were systematically searched for some specific keywords to find the related studies up to 2012. we selected only original articles that either reported percentage of positive anti Toxoplasma IgG or total anti toxoplasma antibody by using ELISA or IFAT method (provided that the titer ≥1.20 is considered positive for IFAT) in childbearing age women and the full text of papers were found too.
    Results
    Studies involved a total of 13480 participants. The maximum and minimum reported prevalence rates of anti-Toxoplasma IgG antibody using IFTA serological method were 21.8% and 54%; using ELISA serological method were 23% and 64%, respectively. The overall estimation for prevalence of anti-Toxoplasma IgG antibody using IFTA serological method was 34.5% (95% CI: 28.5-40.5); using ELISA method was 37.6% (95% CI: 30.4-44.9). The overall estimation for prevalence of anti-Toxoplasma total antibody was 39.9% (95% CI: 26.1-53.7).
    Conclusion
    In Iran, screening is not routinely performed yet. The incidence of toxoplasmosis is too high to justify routine screening. Prenatal screening can help to identify mothers susceptible to infection. Screening for the presence of antibodies allows primary prevention of toxoplasmosis infection where eating habits and hygiene practices have clearly been identified as risk factors.
    Keywords: Immunity, Toxoplasmosis, Childbearing age women
  • Mohammad Ebrahim Parsanezhad, Nasrin Dadras, Najmeh Maharlouei, Leila Neghahban, Peghah Keramati, Madihe Amini Pages 869-874
    Background
    Unexplained infertility is still a challenging issue as to its causes, appropriate management and treatment. Evidence implicates early embryopathy or implantation failure as likely causes.
    Objective
    This study aims to investigate the effect of local endometrial injury on pregnancy rate in selected unexplained infertile patients.
    Materials And Methods
    This was a randomized clinical trial conducted in Shiraz University infertility clinic of Ghadir hospital. A total of 217 women with unexplained infertility aged 23-35 years old were randomly divided into two study groups through block randomization. After superovulation by clomiphene-citrate and gonadotropins and when the dominant follicles reached 18-20 mm, patients were randomly assigned to undergo endometrial local injury at posterior uterine wall by piplle endometrial sampling (n=114) or mock pipette biopsy (n=103) during pre-ovulatory days (when spontaneous urinary LH surge was detected). Then all the patients were instructed to follow a regularly timed intercourse.
    Results
    The pregnancy rate was significantly higher in the endometrial injury group compared to the control group [17/114 (14.9%) vs. 6/103 (5.8%) (OR: 2.83 95% CI: 1.07-7.49, p=0.03]. The abortion rate was comparable between two groups (17.64% vs. 14.28%; p=0.701).
    Conclusion
    Local mechanical injury of the endometrium can enhance the uterine receptivity and facilitates the embryo implantation. This simple, easy, and cost effective procedure is worth considering in selective unexplained infertility patients who implantation failure is the likely causes of infertility before complex treatments. This procedure may help reduce psychological tensions and high expenses imposed through such interventions
    Keywords: Infertility, Female, Endometrial injury, Pregnancy
  • Maryam Eftekhar, Sima Janati*, Mozhgan Rahsepar, Abbas Aflatoonian Pages 875-882
    Objective
    This Prospective, randomized, unblinded clinical study aimed to evaluate the efficiency of calcium ionophore on fertilization and pregnancy rate after intracytoplasmic sperm injection (ICSI) in infertile men suffer from teratoospermia.
    Materials And Methods
    Thirty eight women with teratoospermic partner underwent ICSI with GnRH-antagonist protocol. A total of 313 metaphase II (MII) oocytes were randomly divided after ICSI into two groups: In the oocytes of the control group (n=145), routine ICSI was applied. Oocytes in the AOA group (n=168) immediately after ICSI, were cultured in culture medium supplemented with 5 μΜ calcium/100 μM calcium ionophore (A23187) for 5 minutes and then washed at least three times with MOPS solution. In both groups, the fertilization was evaluated 16-18 hours after ICSI.
    Results
    The number of embryos obtained and fertilized oocytes were significantly different between two groups (p=0.04 for each). There was no significantly difference between the two studied groups in the fertilization and cleavage rate. (95.33% vs. 89.56 %; and 84.4% vs. 87.74%; respectively, p<0.05) Implantation rate was higher in AOA group than in control group, but the difference was not significant. (17.64% vs. 7.4%, p=0.14). No significant differences were observed in chemical and clinical pregnancy rate between groups (47.1% vs. 16.7%, P=0.07; and 41.2% vs. 16.7%; p=0.14, respectively).
    Conclusion
    Oocyte activation with calcium ionophore may improve ICSI outcomes in infertile men suffer from teratoospermia. Although, we found no significant difference in the implantation and pregnancy rate between the two groups of patients. Further study with more cases can provide greater value.
    Keywords: Intracytoplasmic sperm injection, Calcium ionophore, Oocyte activation, Fertilization
  • Menha Swellam, Abeer Khaial, Tamer Mosa*, Hatim El, Baz, Mohamed Said Pages 883-890
    difficult diagnosis in endocrinology, gynecology, and reproductive medicine. To help solve this issue, the Rotterdam consensus conference proposed to include the ultrasonographic follicle count as a new diagnostic criterion, in addition to hyperandrogenism and oligo-anovulation. Unfortunately, its assessment does not offer sufficient reliability worldwide.
    Objective
    To explore the possible roles of altered circulating androgens and anti-mullerian hormone among PCOS women regarding their body mass index and their outcomes after IVF.
    Materials And Methods
    In this preliminary prospective study, 195 women with PCO were included, they were divided according to their body mass index (BMI <27 kg/m2) as obese PCOS (n=91) and overweight PCOS (BMI ≥27 kg/m2) (n=104). Serum levels of androgens (dehydroepiandrosterone sulfate [DHEAS], testosterone and androstenedione [A4]), and anti-mullerian hormone [AMH]) were assessed and compared with the endocrine profile and cycles outcomes.
    Results
    AMH, A4, FSH, and TSH, concentrations and were significantly higher in obese than in overweight women (p˂0.001). Contrary, LH: FSH ratio values, E2, PRL and DAHE-S levels were significantly lower in obese than in overweight women (p˂0.0001). Total oocyte retrieved, mature and fertilized oocyte were significantly higher in obese than in overweight women. Among pregnant obese PCOS women both AMH and A4 were significantly increased and DAHE-S was significant decreased compared to pregnant overweight PCOS women.
    Conclusion
    Obese PCOS women have a higher chance of getting pregnant over those categorized as overweight PCOS. Also, androgens and AMH levels recommended to be considered in IVF attributes among obese and overweight PCOS women.
    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Androgen hormone, Anti, mullerian hormone, Androstenedione
  • Mehran Dorostghoal *, Seyyed Mansoor Seyyednejad, Lotfollah Khajehpour, Ayoob Jabari Pages 891-898
    Background
    There is growing concern that occupational, environmental and lifestyle factors adversely affect male reproductive health. Fumaria parviflora Lam. is being used traditionally in Persian folk medicine to cure various ailments and has been supposed to have fertility-enhancing properties.
    Objective
    A dose-response study was designed to assess effects of F. parviflora ethanolic leaves extract on reproductive parameters in adult male Wistar rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, healthy adult male rats were treated with 100, 200 and 400 mg/kg/day of F. parviflora leaves extract via gavage for 70 days. Blood samples were collected for determination of testosterone, LH and FSH serum levels. Reproductive organs weight, motility, morphology and density of epididymal sperm, seminiferous tubules diameter and germinal epithelium height were evaluated in each experimental group.
    Results
    The body weight was not affected, while the weights of testis and epididymis were significantly enhanced in rats treated with 200 and 400 mg/kg/day F. parviflora extract. No significant changes were observed in seminal vesicle and ventral prostate weight between experiment groups. Significant increase was found in epididymal sperm density and percent of morphologically normal sperm in extract-treated rats. Serum testosterone levels were significantly higher in rats received 200 and 400 mg/kg/day.
    Conclusion
    The results indicated that ethanolic extract of F. parviflora leaves have a potential to improve reproductive parameters and enhance male fertility.
    Keywords: Fumaria parviflora Lam., Male fertility, Spermatogenesis, Sperm quality, Testosterone
  • Ali Chaparian*, Mahdi Aghabagheri Pages 899-904
    Background
    Pregnant women are sometimes exposed to ionizing radiation in radiology examinations for various reasons. In such cases, the radiation dose to the conceptus and subsequent risks should be estimated.
    Objective
    The purpose of this study was the calculation and presentation of fetal dose and subsequent risks resulted from different X-ray examinations.
    Materials And Methods
    An analytical simulation study was conducted and six common radiographies in different views and three types of special examinations were evaluated. The entrance skin exposure (ESE) was measured using a solid-state dosimeter. A Monte Carlo program was used in order to simulate different views of X-ray examinations and calculate the radiation doses received by the conceptus for every view of each examination. Then the risk of childhood cancer and small head size were calculated for different radiographies.
    Results
    The fetal doses and consequence risks of the small head size and childhood cancer for the radiographs of chest, skull, and sinuses were negligible but the risks of childhood cancer and small head size due to radiographies of abdomen, lumbar spine, and pelvis areas were ponderable.
    Conclusion
    Results of this study can be used for the pregnant women radiographies management
    Keywords: Pregnant women, X-ray examinations, Fetal dose, Monte Carlo program
  • Liu Xuemei*, Yue Jing, Xu Bei, Hu Juan, Ren Xinling, Liu Qun, Zhu Guijin Pages 905-912
    Background
    Creation of artificial gametes may provide a universal solution for these patients of lacking gametes. Stem cell technology may provide a way to obtain fully functional gametes. Retinoic acid (RA) can initiate meiosis. Several studies have demonstrated that RA can promote sperm cells differentiation from mouse embryonic stem cells (mESCs) and other cells from human embryonic stem cells (hESCs).
    Objective
    We sought to determine whether RA could promote differentiation of germ cells from hESCs.
    Materials And Methods
    hESCs were differentiated as embryoid bodies (EBs) in suspension with all-trans RA (atRA) or without atRA for 0, 1, 3, 5 and 7 days, and then compared the expression of VASA, SCP3, GDF9 and TEKT1 by real-time PCR. The statistical differences were evaluated by one way ANOVA.
    Results
    The expression of germ cell-specific markers including the gonocyte marker VASA, the meiotic marker SCP3, and postmeiotic markers, GDF9 and TEKT1, all increased in the presence and absence of RA as EB differentiation progressed. In addition, the expression of these markers increased an average of 9.3, 6.9, 7.2 and 11.8 fold respectively in the presence of RA, compared to the absence of RA, over 5 days differentiation.
    Conclusion
    Our results indicate that hESCs may have the potential to differentiate to primordial germ cells (PGCs) and early gametes. And RA can improve germ cells differentiation from hESCs.
    Keywords: Differentiation, Human embryonic stem cell, Germ cell, Retinoic acid
  • Saghar Salehpour*, Maryam Tamimi, Nasrin Saharkhiz Pages 913-918
    Background
    Luteal phase support is mandatory in ART (Assisted Reproductive Technologies) for optimizing outcome, so the luteal phase is supported with either progesterone, addition of estradiol to progesterone, hCG or gonadotropin releasing hormone (GnRH) agonists. Supplementation of luteal phase with progesterone is prescribed for women undergoing routine IVF treatment.
    Objective
    To compare oral dydrogestrone with vaginal progesterone for luteal-phase support in IVF.
    Materials And Methods
    We performed this prospective, randomized trial in a tertiary infertility care unit in Taleghani hospital, Tehran, Iran. 80 Women with a history of male factor infertility undergoing controlled ovarian stimulation for IVF treatment (fresh cycle) randomly were divided in two groups (group A or oral dydrogesterone group and group B or vaginal progesterone group). The inclusion criteria were the use of GnRH analogue down-regulation and less than 40 years old with regular menstrual cycles. All women were euthyroid and normoprolactinemic. Group A (n=40) received 10 mg dydrogesterone QID (40mg daily) and group B (n=40) received 400 mg suppository vaginal Progesterone (cyclogest) twice per day (800 mg daily).
    Results
    Clinical pregnancy rate in cyclogest group was higher than dydrogesterone group but the difference was not significant (p=0.52), furthermore the miscarriage rate in two group was the same. The difference between two groups regarding antral follicle, embryo number, luteal-phase duration, endometrial thickness, oocyte number and metaphase-II was not significant (p>0.05).
    Conclusion
    The results showed that oral dydrogesterone is as effective as vaginal progesterone for luteal-phase support in women undergoing IVF.
    Keywords: In Vitro Fertilization, Luteal, phase support, Dydrogesterone, Vaginal progesterone
  • Farnaz Shapouri, Shaghayegh Saeidi, Sara Ashrafi Kakhki, Omid Pouyan, Elham Amirchaghmaghi, Reza Aflatoonian* Pages 919-924
    Background
    It has been suggested that malfunction of immune system may cause testicular cancer. Recently, our understanding of innate immune system has been expanded, by discovery of “Toll- like receptors” (TLRs). Some studies have shown that polymorphisms of TLR2 and 4 can effect on the risk of cancer. Also, the role of TLRs 3and 9 have been shown in apoptosis of cancer cells and metastasis in animal models.
    Objective
    Little information is available about the influence of innate immunity on testicular malignancy. Therefore, expression of TLRs 2, 3, 4 and 9 as main components of innate immunity has been investigated in this study.
    Materials And Methods
    In this case control study, TLRs gene expression was examined by RT-PCR in normal testis and testicular cancer tissues. Real time quantitative PCR (Q-PCR) analysis was used to compare the relative expression of TLRs between the samples.
    Results
    mRNAs of TLR 2, 3, 4 and 9 were expressed in all normal and cancer samples. Q-PCR reveals that cancer samples had stronger expression of these genes in compared with normal ones.
    Conclusion
    It seems that the different TLRs expression in testicular cancer cells may contribute to extensive signaling pathways involved in carcinogenesis.
    Keywords: TLRs (Toll, like Receptors), Testicular Cancer, Innate Immunity, NF, kappaB
  • Ali Nabi, Mohammad Ali Khalili *, Iman Halvaei, Jalal Ghasemzadeh, Ehsan Zare Pages 925-932
    Background
    It is estimated that about 50% of causes of recurrent pregnancy loss (RPL) cases remain unknown. Sperm factors are suggested to have probable role in cases with RPL.
    Objective
    The goal was to determine the possible relationship between semen bacterial contaminations with unexplained RPL. Also, the correlation between number of bacterial colony and sperm chromatin condensation was examined.
    Materials And Methods
    This study consisted of 30 fertile men (group A) and 30 infertile (group B) patients with unknown RPL. Semen collection and analysis were done according to WHO manuals. Sperm count and motility were evaluated by Makler chamber. Eosin-Nigrosin and Papanicolaou staining methods were applied for viability and morphology assessment, respectively. The semen samples from both groups were cultured for aerobic bacteria. Aniline blue (AB) and toluidine blue (TB) staining methods were applied for evaluating sperm chromatin condensation.
    Results
    The numbers of colonies were significantly higher in group B when compared to group A. Also, S. aureus and E. coli showed significant differences between two groups. Both AB+ and TB+ sperm cells showed significant increase in group B compared to group A. There was a significant negative correlation between colony number and progressive motility (p=0.01), sperm viability (p=0.007). In addition, positive correlations were found between colony number and AB (p=0.001) and TB (p=0.004) as well.
    Conclusion
    Bacterial contaminations in semen of men from RPL couples had significantly higher levels when compared to fertile controls. Presence of microorganisms in semen may be correlated with irregular sperm parameters and quality.
    Keywords: Recurrent embryo loss, Bacteria, Semen
  • Mojgan Kalantari, Arezou Negahdari, Shima Roknsharifi, Mostafa Qorbani Pages 933-938
    Background
    Abdominal circumference (AC), biparietal diameters (BPD) and femoral length (FL) are now the main parameters used to obtain estimated fetal weight (EFW). Although the role of soft tissue parameters in determining fetal weight was proved but clinical attention to mid-thigh soft tissue thickness (STT) is limited.
    Objective
    To find the impression of STT on birth weight (BW) and represent a new predictive formula.
    Materials And Methods
    One hundred and fourteen normal singleton term (36-42w) pregnancies with delivery within 72 hours were randomly selected to participate in this prospective cohort study. Variables measured for each case included: AC, BPD, FL, STT by ultrasonography before birth and actual neonatal BW. Linear regression model was used and R square and P-value were reported.
    Results
    The mean (SD) of BW was 3406 (405) gr. R square was best fit for the model that STT was added to AC, BPD, FL (r2: 0.77). R square for the model using BPD, AC, FL and model using BPD, STT, FL was the same (r2: 0.7). Best fit formula was Log (BW)= 2.461+0.003BPD+0.001AC+0.007STT+0.005FL. AC (R: 0.67, p<0.001), STT (R: 0.50, p<0.001), BPD (R: 0.59, p<0.001), FL (R: 0.66, p<0.001) were significantly correlated with birth weight. AC had also significant correlation with STT (p=0.001)
    Conclusion
    This study showed adding STT to other variables in predictive models of fetal weight would provide a nice estimation (r2=0.77) and in cases that measuring AC is suboptimal STT may be a good replacement.
    Keywords: Fetal weight, Soft tissue thickness, Abdominal circumference, Ultrasonography, biparietal diameters, Femoral length
  • Medhat Amer, Bahgat Metawae, Hossam Hosny, Ahmad Raef* Pages 939-944
    Background
    No extensive studies were done that included the use of pentoxifylline or verify its effect on the outcome of ICSI in cases of mild and moderate asthenozoospermia.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the effect of pentoxifylline used in preparation of semen samples which doesn''t need motility enhancement prior to ICSI.
    Materials And Methods
    The study was carried on 30 infertile patients where pentoxifylline was used for semen processing (group I), another 30 patients without pentoxifylline (group II) in addition to 60 infertile patients where crossing over of the semen sample was done further subdividing it into 2 subgroups in which the first half of the semen sample was incubated with pentoxifylline (group IIIA) and the second half of the sample without pentoxifylline (group IIIB).
    Results
    The numbers of oocytes injected, numbers of oocytes fertilized, fertilization rate, the total numbers of embryos, numbers of good embryos and the numbers of embryos transferred of group IIIA were found significantly higher than that of Group IIIB (p=0.00). The overall 6 month pregnancy rate of group I was significantly higher than that of group II (73.3% vs. 60% respectively, p=0.04). The abortion rate of (Group I) and that of (Group II) was found non – significantly different (20% vs. 27.8% respectively, p=0.53).
    Conclusion
    Pentoxifylline can be used as a useful compound for improving ICSI outcome in semen samples preparation prior to oocytes injection regardless of the state of sperm motility or the degree of asthenozoospermia.
    Keywords: Pentoxifylline, Intracytoplasmic Sperm Injections, Asthenozoospermia