فهرست مطالب

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 70، آبان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدیه گل زرند، زهرا بهادران، سمیه حسین پور نیازی، سحر میرزایی، فریدون عزیزی، پروین میرمیران صفحات 333-339
    مقدمه
    سندرم متابولیک مجموعه ای از اختلالات متابولیک است که با بیماری های قلبی عروقی ارتباط دارد. مطالعات حیوانی و انسانی تاثیر مطلوب روغن کنجد بر اجزای سندرم متابولیک را نشان داده اند، با این حال تاثیر ارده (کنجد آسیاب شده) روی این اجزا نامعلوم است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثر مصرف ارده بر اجزای سندرم متابولیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    در کارآزمایی بالینی حاضر 40 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 شرکت داشتند که به طور تصادفی به دو گروه شاهد و مصرف کننده ی ارده تقسیم شدند. مقدار انرژی صبحانه ی آزمودنی ها در محدوده ی 270 کیلوکالری تنظیم شد. در گروه مصرف کننده ی ارده 2 قاشق غذاخوری ارده جایگزین قسمتی از صبحانه آزمودنی ها شد و آزمودنی ها در گروه شاهد به مصرف صبحانه عادی خود ادامه دادند. دور کمر، فشارخون سیستولی، دیاستولی و غلظت گلوکز در سرم، تری گلیسرید و کلسترول HDL در ابتدا و پایان هفته 6 مطالعه اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در پایان هفته ی ششم، غلظت تری گلیسرید سرم در گروه مصرف کننده ی ارده به طور معنی داری پائین تر (8/9±144 در برابر 4/11±175 میلی گرم در صد میلی لیتر) (05/0P<). سطح کلسترول HDL (7/1±7/51 در برابر 9/1±5/46 میلی گرم در صد میلی لیتر) نیز بالاتر از گروه شاهد بود. میانگین تغییرات سایر اجزای سندرم متابولیک در طول مدت 6 هفته مداخله تفاوت معنی داری بین گروه مصرف کننده ی ارده و شاهد نداشت.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر بیانگر تاثیر سودمند مصرف 28 گرم ارده در روز در کنترل برخی از اجزای سندرم متابولیک بود. با این حال انجام پژوهش های بیشتر در این زمینه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ارده، کنجد، سندرم متابولیک، تری گلیسرید، گلوکز، کلسترول، HDL
  • سمیه حسین پور نیازی، پروین میرمیران *، هانیه سادات اجتهد، کبری ناخدا، فریدون عزیزی صفحات 340-351
    مقدمه

    وضعیت التهابی به عنوان یکی از عوارض سندرم متابولیک شناخته شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط گروه های غذایی با شاخص های التهابی و سندرم متابولیک در افراد بزرگسال بود.

    مواد و روش ها

    روش مطالعه ی حاضر به صورت مورد شاهدی بود که در آن 80 فرد مبتلا به سندرم متابولیک و 160 فرد فاقد سندرم متابولیک به ترتیب به عنوان گروه های مورد و شاهد بررسی شدند. بیماران مبتلا به سندرم متابولیک بر اساس معیار ATP III شناسایی و شاخص های تن سنجی، بیوشیمی، فشارخون و نیز شاخص های التهابی در آن ها اندازه گیری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری logistic regression و linear regression انجام گرفت.

    یافته ها

    دریافت حبوبات، میوه ها، لبنیات و گوشت قرمز رابطه ی معکوس معنی دار و سبزی های نشاسته ای رابطه ی مستقیم معنی داری را با سندرم متابولیک نشان داد. پس از تعدیل متغیرهای مخدوش کننده، تنها رابطه بین دریافت حبوبات، میوه ها و لبنیات معنی دار باقی ماند. خطر سندرم متابولیک در بالاترین چارک دریافت حبوبات و میوه ها 60% کمتر از پایین ترین چارک دریافت، پس از تعدیل متغیرهای مخدوش کننده بود. هم چنین افرادی که در بالاترین چارک دریافت لبنیات قرار داشتند، 40% شانس کمتری برای ابتلا به سندرم متابولیک در مقایسه با افراد در پایین ترین چارک دریافت دارا بودند. غلظت hsCRP سرم در بالاترین چارک دریافت میوه ها، حبوبات و لبنیات به طور معنی داری کمتر از پایین ترین چارک دریافت این گروه های غذایی، پس از تعدیل متغیرهای مخدوش کننده بود.

    نتیجه گیری

    دریافت میوه، لبنیات و حبوبات با سندرم متابولیک و غلظت hsCRP سرم رابطه ی معکوسی دارد.

    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، گروه های غذایی، التهاب
  • پروین سربخش، یدالله محرابی، مریم سادات دانشپور، فرید زایری، مریم زرکش، فریدون عزیزی صفحات 352-359
    مقدمه
    با توجه به ارتباط بین لیپوپروتئین باچگالی بالا (HDL) و بیماری های قلبی عروقی، شناسایی عوامل موثر بر سطح کلسترول HDL می تواند در کاهش ابتلا به این بیماری ها موثر باشد. علاوه بر عوامل بیوشیمی و محیطی، تقابل های ژنتیکی نیز بر میزان کلسترول HDL تاثیرگذارند. با توجه به وابسته بودن تاثیر پلی مورفیسم ها به زمان، بررسی اثر تقابل های ژنی روی کلسترول HDL در طول زمان نیز دارای اهمیت است. در این مقاله با بسط رگرسیون منطقی به داده های طولی دوحالتی، مدل «رگرسیون منطقی انتقال» معرفی، و به وسیله ی آن اثرات متقابل پلی مورفیسم های موثر بر کلسترول HDL در طول زمان بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    داده های طولی 329 نفراز شرکت کنندگان سه فاز مطالعه ی قند و لیپید تهران به منظور بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم ها و سایر عوامل خطرساز با سطح پایین کلسترول HDL درطول زمان با استفاده از مدل پیشنهادی تحلیل شدند.
    یافته ها
    ترکیب منطقی داشتن اندازه ی دور کمر بالا و تری گلیسرید بالا با نسبت شانس 29/2 و فاصله ی اطمینان 95% (48/3 و 51/1) تاثیر معنی داری بر سطح HDL داشت. هم چنین افرادی که در فاز دوم مطالعه دارای ژنوتایپ +/+ برای ژن ApoA1M1 یاCC برای ژن ApoCIII بودند، شانس بیشتری برای داشتنHDL پایین داشتند]نسبت شانس: 30/2، فاصله اطمینان 95%: (99/2 و 77/1)[. مردان با فشار خون بالا یا افرادی با ژنوتیپ AA برای ژنSRB1 شانس کمتری برای داشتنHDL پایین داشتند]نسبت شانس: 38/0 فاصله اطمینان 95%: (59/0 و 25/0)[.
    نتیجه گیری
    با توجه به لزوم شناسایی تقابل های ژنی در مطالعات ژنتیکی و نیز اهمیت بررسی این تقابل ها در طول زمان، مدل رگرسیون منطقی انتقال معرفی و برای بررسی تقابل های ژنی موثر بر سطح HDL در طول زمان استفاده شد.
    کلیدواژگان: رگرسیون منطقی، اثرمتقابل، داده های طولی، مدل انتقالی، پلی مورفیسم، HDL
  • مینو باسامی، سجاد احمدی زاد، وریا طهماسبی، احسان خدمتگزار، سینا رخصتی صفحات 360-369
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین استقامتی همراه با روزه داری بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات بود.
    مواد و روش ها
    24 آزمودنی مرد به طور تصادفی در دو گروه روزه داری (F و 12=تعداد) و روزه داری+تمرین استقامتی (F+ET و 12=تعداد) قرار گرفتند. برنامه ی پژوهش در گروه F با 10 نفر و در گروه F+ET با 12 نفر به پایان رسید. گروه F فقط روزه داشتند، در حالی که گروه F+ET در طول ماه رمضان علاوه بر روزه داری، 3 جلسه در هفته پس از افطار به تمرین استقامتی روی نوارگردان پرداختند. شاخص های تن سنجی، نمونه های خونی و رژیم غذایی در اول ماه رمضان، بعد از هفته اول و در پایان ماه رمضان اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    وزن و نمایه ی توده ی بدن در طی ماه رمضان در دو گروه تغییر معنی داری نداشتند (05/0P>). با این حال، درصد چربی در دو گروه کاهش معنی داری نشان داد (05/0P<). اکسیداسیون چربی، اکسیداسیون کربوهیدرات، انسولین، گلوکز، گلیسرول و اسید چرب آزاد استریفه نشده (NEFA) در هفته ی اول رمضان در گروه F+ET تغییرات بیشتری داشت، و این تغییرات در گروه F در نیمه ی دوم رمضان بیشتر بود، با این حال بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نگردید (05/0P>).
    نتیجه گیری
    ترکیب روزه داری و تمرین بر روند تغییرات اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات در طی ماه رمضان تاثیرگذار می باشد، اما به طور کلی اثر دو برنامه مشابه می باشد و اضافه نمودن تمرین استقامتی به روزه داری اثری بیشتر از روزه داری تنها ایجاد نمی نماید.
    کلیدواژگان: رمضان، تمرین استقامتی، اکسیداسیون چربی، اکسیداسیون کربوهیدرات، لیپولیز
  • حمید آقاعلی نژاد، بابک فرزاد، منصوره سالاری، سمیه کامجو، مقصود پیری، مهدی بیاتی صفحات 370-377
    مقدمه
    چاقی و اضافه وزن یک مشکل مهم سلامت عمومی به ویژه در کودکان پیش دبستانی می باشد زیرا دوره ی کودکی هنگامی است که عادت های تغذیه ای و فعالیت بدنی در فرد بنیاد نهاده می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی شیوع اضافه وزن و چاقی در میان کودکان پیش دبستانی تهرانی با استفاده از نقاط بحرانی مختلف و تعیین ارتباط آن ها با شاخص های آمادگی حرکتی و آمادگی مرتبط با سلامتی بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی مقطعی حاضر با 381 دختر و پسر 5 تا 6 ساله انجام شد. تمام کودکان آزمون های آمادگی حرکتی و آمادگی مرتبط با سلامتی را اجرا کردند و اندازه های تن سنجی آن ها اندازه گیری شد.
    یافته ها
    بر پایه ی نقاط بحرانی انجمن بین المللی چاقی (IOTF) 36/7% (فاصله اطمینان 95%: 111/0-037/0) و 73/4% (فاصله ی اطمینان 95%: 078/0-017/0) پسرها دارای اضافه وزن و چاقی بودند، و 51/11% (فاصله اطمینان 95%: 160/0-070/0) و 99/10% (فاصله ی اطمینان 95%: 154/0-066/0) دخترها دارای اضافه وزن و یا چاق بودند. همبستگی معنی داری بین آزمون 20 متر سرعت و بیشینه اکسیژن مصرفی برآوردی با بیش تر شاخص های تن سنجی در پسران و بین درازونشست تعدیل شده و بیشینه اکسیژن مصرفی با بیش تر شاخص های تن سنجی در دخترها وجود داشت.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر شیوع به نسبت بالای اضافه وزن و چاقی را در هر دو جنس کودکان پیش دبستانی نشان داد و مشخص نمود چاقی و اضافه وزن عوامل محدودکننده ی عملکرد می باشند. کودکان دارای اضافه وزن و چاق در مقایسه با همتایان خود که دارای توده ی بدن طبیعی یا زیر وزن بودند، عملکرد ضعیف تری را در بیش تر عوامل آمادگی حرکتی و آمادگی مرتبط با سلامتی نشان دادند.
    کلیدواژگان: تن سنجی، چاقی، آمادگی جسمانی، کودکان پیش دبستانی، تهران
  • ارسلان دمیرچی، جواد مهربانی، خانم سیده فاطمه موسوی بقرآباد صفحات 378-386
    مقدمه
    مطالعه ی چاقی و رفتارهای سبک زندگی به ویژه فعالیت بدنی، از اهمیت بسیاری برخوردار است. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه ی بین چاقی و برخی عوامل آمارنگاری با سطح فعالیت بدنی در بزرگسالان شهر رشت بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 200 مرد (سن: 6/13±27/40 سال)، و 200 زن (سن: 3/12±41/40 سال) در این پژوهش شرکت کردند. معیارهای تن سنجی (قد، وزن، دور کمر و دور لگن)، نسبت دور کمر به لگن (WHR) و نمایه ی توده ی بدن (BMI) با روش های استاندارد و سطح فعالیت بدنی به وسیله ی پرسش نامه ی بین المللی فعالیت بدنی (IPAQ) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    به ترتیب 5/13، 43 و 5/43% افراد وضعیت اجتماعی/اقتصادی پایین، متوسط و بالا داشتند. کمترین درصد افراد (5/1%) کارگر و بیشترین تعداد (5/37%) شغل آزاد داشتند. به ترتیب 52، 5/23 و 75/40% (مردان 54، 5/14 و 5/25 و زنان 50، 5/32 و 56%) اضافه وزن، چاقی و چاقی میان تنه داشتند (05/0>P). با افزایش سن، شیوع چاقی افزایش معنی داری نشان داد (05/0>P). طبقه ی چاق کمترین میزان فعالیت بدنی را داشتند. به ترتیب 5/59، 5/22 و 5/11% مردان و 5/66، 14 و 7% زنان پیاده روی، فعالیت با شدت متوسط و بالا را انجام می دادند. سایر افراد هیچ گونه فعالیت بدنی نداشتند. رابطه ی معکوسی بین فعالیت بدنی با اضافه وزن، چاقی و چاقی شکمی در مردان و زنان مشاهده شد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    از دلایل احتمالی بالا بودن شیوع چاقی و اضافه وزن می توان به پایین بودن فعالیت بدنی اشاره نمود. بنابراین پیشنهاد می شود سطح فعالیت بدنی مردان و زنان افزایش یابد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، چاقی، سطح فعالیت بدنی
  • سمیه پاشایی، سالار بختیاری*، کریمه حقانی، فرج الله ملکی صفحات 387-394
    مقدمه

    مقاومت به انسولین نقص اصلی در دیابت نوع 2 و چاقی می باشد. طی این اختلال تجمع لیپید همراه با افزایش بیان TNF-α در عضله رخ می دهد. هدف پژوهش حاضر ارزیابی اثرات کاهش بیان TNF-α بر مولکول های کلیدی مسیر پیام رسانی انسولین (IRS-1 و Akt) و مقاومت به انسولین در رده ی سلول های عضلانی C2C12 در حضور و عدم حضور پالمیتات بود.

    مواد و روش ها

    برای کاهش بیانTNF-α، سلول های C2C12 با shRNA حاوی توالی آنتی سنس ژن TNF-α موشی ترانسفکت شدند. سپس، میزان بیان TNF-α، هم چنین فسفریلاسیون و بیان پروتئین های IRS-1 و Akt با استفاده از آزمون وسترن بلات مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    در سلول های کاهش بیان یافته TNF-α، میزان بیان پروتئین TNF-α، 58% کاهش یافت. در شرایط تیمار با پالمیتات 5/0 میلی مولار و انسولین 100 نانومولار، فسفریلاسیون های تحریک شده با انسولین مولکول های IRS-1 (Tyr632) وAkt (Ser473) در سلول های کاهش بیان یافته نسبت به سلول های کنترل، به ترتیب 7/1 و 6/2 بود.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد کاهش بیان TNF-α می تواند فعالیت عناصر کلیدی مسیر پیام رسانی انسولین (IRS-1 و Akt) را افزایش داده و در نتیجه ی بهبود مقاومت به انسولین در میوتیوب ها را سبب گردد. این یافته ها پیشنهاد می کنند TNF-α می تواند به عنوان یک هدف درمانی بالقوه در درمان مقاومت به انسولین القا شده با اسید چرب که در دیابت نوع 2 و سندروم متابولیک مشاهده می شود، مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: فاکتور نکروزدهنده ی تومور، آلفا (TNF، α)، RNA سنجاق سری کوچک (shRNA)، مقاومت به انسولین، کاهش بیان، پالمیتات
  • مرضیه ابراهیمی هفشجانی، فریبا اسماعیلی، فریبا هوشمند صفحات 395-401
    مقدمه
    دیابت نوع 1 در نتیجه ی تخریب خودایمنی سلول های بتای جزایر پانکراس ایجاد می گردد. تاکنون پژوهش های گسترده ای برای تولید سلول های انسولین ساز از سلول های بنیادی انجام گرفته است. سلول های کارسینومای جنینی P19 سلول هایی پرتوان هستند که می توانند به انواع سلول هایی از سه لایه جنینی تمایز یابند. در پژوهش حاضر تمایز سلول های P19 به سلول های انسولین ساز با استفاده از عصاره ی پانکراس موش مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    اجسام شبه جنینی به دست آمده از سلول های P19 در محیط حاوی 03/0سرم همراه با غلظت های 50، 100، 200 و300 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره ی پانکراس به مدت 14-7 روز کشت داده شد. رنگ آمیزی دیتیزون برای شناسایی سلول های انسولین ساز استفاده گردید. آنتی بادی های منوکلونال موشی انسولین-پروانسولین و گیرنده ی بتای انسولین برای ایمنوفلورسنس استفاده شد. محتوای انسولین سلولی و انسولین ترشح شده توسط سلول های تمایز یافته در پاسخ به غلظت 5/5 و 25 میلی مولار گلوکز با استفاده از کیت الایزا اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    سلول های تیمار شده با عصاره ی پانکراس به رنگ آمیزی دیتیزون پاسخ مثبت داده و به صورت اجتماعات سلولی قرمز ارغوانی مشاهده شدند. ایمنوفلورسنس بیان نشانگرهای سلول های بتا (انسولین پروانسولین و گیرنده ی بتای انسولین) را در این سلول ها نشان داد. سلول های به دست آمده از تمایز توانایی تولید و ترشح انسولین را داشتند، این سلول ها در پاسخ به افزایش غلظت گلوکز محیط انسولین بیشتری ترشح کردند.
    نتیجه گیری
    سلول های P19 در حضور عصاره ی پانکراس به سلول هایی با قابلیت تولید و ترشح انسولین تمایز می یابند. این سلول ها می توانند به تنش های گلوکز محیط به صورت افزایش ترشح انسولین پاسخ دهند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی کارسینومای جنینی، عصاره ی پانکراس، سلول های تولید کننده ی انسولین
|
  • Mahdieh Golzarand, Zahra Bahadoran, Somayeh Hosseinpour-Niazi, Sahar Mirzaee, Dr Fereidoun Azizi, Dr Parvin Mirmiran Pages 333-339
    Introduction
    Metabolic syndrome is a cluster of metabolic disorders associated with cardiovascular disease. Animal and human experimental studies have shown the beneficial effects of sesame oil on the components of the metabolic syndrome; however، the effect of Ardeh (grounded sesame seed) is unclear. The aim of this study was to determine effect of Ardeh on components of the metabolic syndrome in type 2 diabetic patients.
    Materials And Methods
    In this clinical trial، 40 type 2 diabetic patients were recruited and randomly assigned into two groups، the control and Ardeh consumers. The breakfast energy content of participants، was planned at around 270 kcal. In the Ardeh consumer group، part of their breakfast was replaced by 2 Tsp Ardeh، whereas controls consumed the usual breakfast. Waist circumference، systolic and diastolic blood pressure، serum concentrations of glucose، triglycerides and HDL-C were measured at baseline and again 6 weeks after intervention.
    Results
    In the Ardeh consumer group after six weeks mean serum triglyceride concentration decreased significantly (144±9. 8 vs. 175±11. 4 mg/dL) (P<0. 05) and HDL-C increased (51. 7±1. 7 vs. 11. 5 mg/dL)، compared with controls. Means of other components of metabolic syndrome showed no significant changes between Ardeh consumer and control groups.
    Conclusions
    Our results suggest that consumption of 28 g/d Ardeh has a beneficial effect on some components of metabolic syndrome، findings that need to be confirmed by further investigations.
    Keywords: Ardeh, Sesame, Metabolic syndrome, Triglyceride, Glucose, HDL, C
  • Somayeh Hosseinpour-Niazi, Dr Parvin Mirmiran, Hanieh Ejtahed, Kobra Nakhoda, Dr Fereidoun Azizi Pages 340-351
    Introduction

    Inflammation is a common recognized complication of metabolic syndrome. Our objective was to study the association between food groups، inflammatory markers and the metabolic syndrome in adults.

    Materials And Methods

    This case control study was conducted on 80 subjects with metabolic syndrome as cases and 160 controls without the syndrome. Metabolic syndrome was defined based on criteria of the Adult Treatment Panel III. Anthropometric، biochemical profiles، blood pressure and inflammatory markers were documented. Statistical analysis were performed using logistic regression and linear regression.

    Results

    Legumes، fruits، dairy product and red meat were inversely and starchy vegatables were found to be positively associated with metabolic syndrome. After adjusment for confounding factors، legumes، fruits and dairy remained significant. Compared with the lowest quartile category odds ratio for Mets in the highest quartile of legumes and fruits intakes was 60% lower، after adjustment for confounding factors. Also compared with the lowest quartile category metabolic syndrome odds ratio in the highest quartile category of dairy was 40% lower. In the highest quartile category of fruit، dairy and legumes، hs-C Reactive Protein concentration was significantly lower، after adjustment for confounding factors.

    Conclusions

    Fruit، dairy and legumes consumption were inversly associated with metabolic syndrome and hs-C Reactive Protein concentration in this group of adult Iranians.

    Keywords: Metabolic syndrome, Food groups, Inflammation
  • Dr Parvin Sarbakhsh, Dr Yadollah Mehrabi, Dr Maryam Daneshpour, Dr Farid Zayeri, Maryam Zarkesh, Dr Feridoun Azizi Pages 352-359
    Introduction
    As High-density lipoprotein (HDL) is directly associated with cardiovascular disease، the factors affecting the levels of this fat can be effective in reducing heart diseases. In addition to biochemical and environmental factors، genetic interactions also affect HDL level. Since polymorphism effects can be time-dependent، study of genetic interactions on HDL over time is important. In this study، we proposed Transition Logic Regression to analyze interactions in binary longitudinal data and used it to investigate polymorphism interactions related to low HDL over time.
    Materials And Methods
    Data of 329 subjects who participated in three phases of TLGS was analyzed using the proposed model.
    Results
    Results showed that subjects with high triglyceride levels and increased waist circumference have an odds ratio of 2. 29 (CI95%: 1. 51، 3. 48) of having low HDL. Also، being in phase 2 and being a carrier of the minor allele of ApoA1M1 or being homozygous for the common allele of ApoCIII، were associated with an increased odds of having low HDL (OR= 2. 30، CI95%: 1. 77، 2. 99). The odds ratio for having low HDL in male subjects with high blood pressure or being homozygous for the minor allele of SRB1 is 0. 38 (CI95%: 0. 25،0. 59).
    Conclusions
    Considering the identification of gene interactions in genetic studies and their importance over time، Transition Logic Regression was introduced and used to find gene interactions influencing low HDL over time and the most important models for gene interactions were identified.
    Keywords: Logic Regression, Interaction effect, longitudinal data, Transition model, SNP, HDL
  • Dr M. Bassami, Dr S. Ahmadizad, W. Tahmasebi, E. Khedmatgozar, S. Rokhsati Pages 360-369
    Introduction
    The purpose of the present study was to investigate the combined effects of endurance training and fasting during Ramadan on fat and carbohydrate metabolism.
    Materials And Methods
    Twenty four healthy men (age، 25. 4±2. 3 years) were randomly allocated to two groups of fasting (F، n=12) and fasting + endurance training (F+ET، n=12). The study protocol for the F group included 10 and the F+ET group had 12 subjects. The fasting group only fasted during Ramadan، whereas the F+ET group، in addition to fasting، performed three sessions of endurance training on the treadmill after Iftar. Antropometric indices، blood samples and dietary intakes were documented the beginning of Ramadan and after the first week and at the end of Ramadan.
    Results
    Weight and body mass index did not change significantly during Ramadan in either group (P>0. 05)، but the body fat percentage reduced significantly (P<0. 05) during Ramadan in both groups. Fat oxidation، carbohydrate oxidation، insulin، glucose، glycerol، and non-esterified free fatty acid changed in the first week of Ramadan، more pronouncedly in F+ET group، whereas in the F group these changes occurred more during the second half of the Ramadan، though the changes did not differ significantly between the two groups.
    Conclusions
    Combining Ramadan fasting and exercise training affects the trend of changes in fat and carbohydrate oxidation during Ramadan. Generally however the effects of two protocols were similar and adding the endurance training to fasting did not induce more changes than fasting perse.
    Keywords: Ramadan, Endurance training, Fat oxidation, Carbohydrate oxidation, Lipolysis
  • Dr Hamid Agha-Alinejad, Babak Farzad, Mansoureh Salari, Somaieh Kamjoo, Dr Maghsoud Piri, Mahdi Bayati Pages 370-377
    Introduction
    Overweight and obesity are important public health problems in preschoolers because most eating and physical activity habits are established during childhood. The purpose of this study was to investigate the prevalence of overweight and obesity among Tehranian preschoolers using different standard criteria and to determine their relation with physical fitness.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted with 381 preschoolers، aged 5 to 6 years. Anthropometric، health-related and motor fitness tests were assessed in all children.
    Results
    Based on IOTF reference، 7. 36% (CI: 0. 037–0. 111) and 4. 73% (CI: 0. 017–0. 078) of boys and 11. 51% (CI: 0. 070–0. 160) and 10. 99% (CI: 0. 066–0. 154) of girls were overweight and obese، respectively. Significant correlations were found between 20m sprint test، predicted VO2max and most of the anthropometric indices in boys and between modified sit-ups، predicted VO2max and most of the anthropometric indices in girls.
    Conclusions
    These findings emphasize the relatively high prevalence of overweight and obesity in both sexes and show that overweight and obesity were limiting factors for fitness performance levels. Overweight and obesity were indicative of poor physical fitness in both genders. Overweight and obese children، compared to their underweight and normal-weight counterparts، demonstrate inferior performance in most motor and health-related fitness parameters.
    Keywords: Anthropometry, Obesity, Physical Fitness, Preschoolers, Tehran
  • Dr. Arsalan Damirchi, Dr. Javad Mehrabani, Mrs Fatemeh Mousavi Pages 378-386
    Introduction
    Considering the importance of obesity and lifestyle behaviors، especially physical activity. The aim of this study was to investigate the association of obesity، overweight and some demographic factors with physical activity in adults of Rasht city.
    Materials And Methods
    Two hundred men (mean ± SD: 40. 27 ± 13. 6 years) and 200 women (mean ± SD: 40. 41 ± 12. 3 years) participated in this study. Anthropometric data including weight، height، waist and hip circumferences، and body mass index (BMI) were obtained using standard methods. Physical activity level was measured by International Physical Activity Questionnaire (IPAQ).
    Results
    Of subjects، 13. 5، 43 and 43. 5% had low، medium and high، social / economic conditions، respectively. The lowest percentage of subjects were labourers (1. 5%) and the highest (37. 5%) were self-employed. Prevalence of overweight، obesity and central obesity were 52%، 23. 5% and 47. 75%، respectively (men 54%، 14. 5% and 25. 5%; women 50%، 32. 5% and 56%). The prevalence of obesity increased with age (P<0. 05). The obese subjects had lowest levels of physical activity. Physical activity levels including walking، moderate and high activity were 59. 5، 22. 5 and 11. 5% and 66. 5، 14، 7% among men and women، respectively. The others did not perform any physical activity. Physical activity had an inverse relationship with overweight، obesity and central obesity (P<0. 05).
    Conclusions
    Low level of physical activity is one of the causes of obesity and overweigt، indicating that level of physical activity in men and women is highly recommended for these individuals.
    Keywords: Lifestyle, Obesity, Physical activity level
  • Somayeh Pashaei, Dr Salar Bakhtiyari, Dr Karimeh Haghani, Faraj Allah Maleki Pages 387-394
    Introduction

    Insulin resistance plays a major role in type 2 diabetes and obesity. In this disorder، lipid accumulation is accompanied by increased TNF-α expression in the muscle. The aims of this study were to evaluate the effects of tumor necrosis factor-α (TNF-α) gene knockdown on key elements of insulin signaling pathway (IRS-1 and Akt) and insulin resistance in C2C12 muscle cells in the presence and absence of palmitate.

    Materials And Methods

    To knockdown protein expression of TNF-α، the C2C12 cells were transfected with the shRNA containing antisense sequence of murine TNF-α gene. The analysis of TNF-α protein expression and phosphorylation and protein levels of IRS-1and Akt were subsequently detected by western blot.

    Results

    In TNF-α knockdown cells، the protein expression level of TNF-α was reduced by 58%. Under treatment with palmitate، insulin stimulated phosphorylation of IRS-1 (Tyr632) and Akt (Ser473) in knockdown cells was increased 1. 7 and 2. 6 fold، respectively، compared to the controls.

    Conclusions

    Our findings showed that decreasing the TNF-α protein level can enhance the activity of the important elements of insulin signaling pathway (IRS-1 and Akt)، leading to the improvement of insulin resistance in myotubes، data suggesting that TNF-α may potentially be a therapeutic target for fatty acid induced insulin resistance observed in type 2 diabetes and metabolic syndrome.

    Keywords: Tumor necrosis factor, alpha, Short hairpin RNA interference, Insulin resistance, Knockdown, Palmitate
  • Marzyeh Ebrahimihafshajani, Dr. Fariba Esmaeili, Fariba Houshmand Pages 395-401
    Introduction
    Type I diabetes mellitus results from the autoimmune destruction of the β cells in pancreatic islets. Currently، extensive research is being conducted on the generation of insulin-producing cells (IPCs) from stem cells. P19 embryonal carcinoma cells are multipotent and can differentiate into cell types of all three germ layers. In this study، the differentiation of P19 cells into IPCs by using mouse pancreas extract (MPE) was investigated.
    Materials And Methods
    Embryoid bodies (EBs) obtained from P19 cells were cultured in medium containing 3% fetal bovine serum، supplemented by concentration of 50، 100، 200،300 μg/mL MPE for 7-14 days. Dithizone (DTZ) staining was used to detect IPCs derived from EBs in vitro. Mouse monoclonal insulin-proinsulin and monoclonal insulin receptor beta antibodies were used for immunoflourescence. Insulin content from the cells and insulin secreted by differentiated cells in response to concentrations of 5. 5 and 25 mM glucose were measured using ELISA kits.
    Results
    DTZ-positive cells showed purple-red clusters. immunoflourescence indicated expression of Beta cell markers (insulin-proinsulin and insulin receptor beta) in these cells. Increasing glucose concentration، caused more insulin to be secreted by differentiated cells.
    Conclusions
    P19 cells can in the presence of pancreas extract differentiate to cell producing and secreting insulin cells. Differentiated cells can increase insulin secretion in response to increasing glucose medium.
    Keywords: Embryonal carcinoma cells, Pancreatic extract, Insulin, producing cells