فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال ششم شماره 4 (پیاپی 21، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن تقدسی، ربابه معماریان*، فضل الله احمدی صفحات 213-222
    اهداف
    بیماران تعویض دریچه قلب در تمام طول زندگی برای کم کردن خطر ترومبوز دریچه نیاز به مصرف وارفارین دارند. مشکلات متنوعی بدنبال مصرف ان با توجه به شرایط مراقبت گزارش شده است ولی مطالعه جامعی با توجه به تجربیات بیماران ارایه نشده است. مطالعه فوق با هدف «تبیین تجارب بیماران تعویض دریچه قلب درمورد مصرف وارفارین» انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه با رویکرد تحقیق کیفی و با روش تحلیل محتوای قراردادی در سال 1392 انجام شد. مشارکت کنندگان ده نفر بیمار تعویض دریچه قلب شده با تجارب زمانی متفاوت در مراکز درمانی تهران و کاشان و بیماران سرپایی که تجربه زندگی با دریچه فلزی قلب را داشتند داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختار و با نمونه گیری هدفمند جمع آوری و تا اشباع داده ها ادامه یافت. تجزیه و تحلیل داده ها به طور مستمر و هم زمان با جمع آوری داده ها و به صورت مقایسه ای انجام شد.
    یافته ها
    از توصیف های غنی و عمیق مشارکت کنندگان، 479 کد اولیه استخراج شد. طی فرایند تحلیل داده ها، دو درون مایه اصلی عبارت بودند از: ترس و نگرانی از نوسان INR (International Normalized Ratio) و تلاش برای استفاده درست وارفارین و تنظیم آی ان آر. درون مایه اول، ترس ونگرانی از مصرف درست وارفارین که خود پنج زیر طبقه داشت: نگرانی از مصرف صحیح وارفارین، نگرانی از مراقبت های درمانی، عوارض وارفارین، نگرانی از بارداری و نگرانی از خدمات دندان پزشکی بود. درون مایه دوم تلاش برای استفاده درست و تنظیم مصرف وارفارین از پنج زیر طبقه شامل: درک ضرورت مصرف وارفارین، تکیه به پزشک، خود مرافبتی، توصیه ها و مراقبت بهداشتی درمانی پزشکان و نیازهای آموزشی مصرف وارفارین بود.
    نتیجه گیری
    بیماران تعویض دریچه قلب یک ترس و نگرانی دایمی در طول مصرف وار فارین دارند و تلاش می کنند با مصرف درست وارفارین و تنظیم INR آن را کم کنند. لازم است با شناخت واقعی بیماران وارائه مراقبت بعد از ترخیص و با تشکیل انجمن بیماران دریچه ای و نهاد خانواده برای کم کردن نگرانی ها به انها کمک کرد.
    کلیدواژگان: تعویض دریچه قلب، بیمار، وارفارین، نگرانی، ترس، تحلیل محتوا
  • مریم میرزایی، رضا پورمیرزا کلهری*، غلامرضا مرادی، علیرضا خاتونی، منصور رضایی صفحات 223-228
    اهداف
    بررسی مکرر مددجو برای تعیین سطح آرامش، یکی از اقدامات اصلی مراقبت از بیمار بدحال و بحرانی به خصوص بعد از اعمال جراحی قلب است. معیار رایکر ابزاری روا و پایا است که در مطالعات مختلفی از این ابزار به عنوان معیار آرامسازی-بی قراری در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه استفاده شده است. این مطالعه با هدف «بررسی تاثیر کاربرد معیار رایکر بر پیامدهای بالینی بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر» انجام شد.
    روش ها
    این کارآزمایی بالینی در بیمارستان امام علی(ع) کرمانشاه در سال 1391 انجام شد. 116 بیمار بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب وبه طور تصادفی به دو گروه مساوی مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله سطح آرامسازی بیمار توسط معیار رایکر، با ضریب توافقی کاپا 92/0 r= ودر گروه کنترل با روش مبتنی بر پاسخ های فیزیولوژیک پایش شد. داده ها با پرسشنامه و چک لیست محقق ساخته، دارای روایی صوری و محتوی، جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS18 و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (کای دو، تی مستقل و فیشر) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری در میزان مصرف داروی سوفنتانیل (5/5 ± 8 درمقابل 5/12 ± 23میکروگرم (، طول مدت تهویه مکانیکی (37/2 ± 1 /7 درمقابل 6/2 ± 3/9ساعت) و طول مدت تهویه با مد SIMV (78/1 ± 7/3 در مقابل 14/2 ± 45/5 ساعت) مشاهده شد (001/0> p). بین دو گروه از نظر طول مدت اقامت در بخش ویژه و بیمارستان و بروز دلیریوم تفاوت معنی داری آماری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه استفاده از معیار آرامسازی-بی قراری رایکربرای پایش بیداری در بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر را در بخش های ویژه با هدف کاهش طول مدت تهویه مکانیکی و کاهش میزان مصرف داروی آرام بخش پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: آرامش، معیار رایکر، جراحی پیوند عروق کرونر
  • هدایت الله لله گانی*، صفرعلی اسماعیلی، مهرداد کریمی، ماندانا مقنی، ناهید جیواد صفحات 229-234
    مقدمه
    درد سوختگی یکی از شدیدترین و مداوم ترین انواع درد است. یکی از زمان هایی که معمولا بیماران سوخته بیشترین میزان درد را تجربه می کنند، زمان تعویض پانسمان است. مطالعه حاضر با هدف «تعیین تاثیر تنفس عمیق، آهسته و منظم بر شدت درد پانسمان در بیماران مبتلا به سوختگی» صورت گرفت.
    روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دو گروهه شاهددار بود که درد 68 بیمار مرد مراجعه کننده به بخش سوختگی مرکز آموزشی درمانی آیت الله کاشانی شهرکرد را در دوره زمانی اسفند 1389تا مرداد ماه 1390 از طریق نمونه گیری آسان و سپس تخصیص تصادفی که در بیماران یکی از گروه های مداخله یا کنترل قرار می گرفتند مورد بررسی قرار داد. داده ها با استفاده از ابزار سنجش درد دیداری جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS17 و آزمون های آماری توصیفی، تی مستقل و کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در ابتدا میانگین نمره شدت درد پانسمان سوختگی در گروه مداخله قبل و بعد از مداخله به ترتیب82/5 و 66/3 و در گروه کنترل قبل و بعد به ترتیب 3/5 و 8/4 بود که این تفاوت در شدت درد بعد از پانسمان در دوگروه مداخله و کنترل معنی دار گزارش شد (04/0= p).
    نتیجه گیری
    بکارگیری تنفس عمیق، آهسته و منظم می تواند یکی از عوامل موثر در کاهش شدت درد پانسمان سوختگی باشد.
    کلیدواژگان: تنفس، شدت درد، سوختگی، پانسمان
  • مهناز احمدی*، علی اکبر ویس رایگانی، منصور رضایی، بهزاد حیدرپور، پروین تقی زاده صفحات 235-240
    اهداف
    اضطراب پدیده ای مشترک پس از تمام اعمال جراحی است. اضطراب باعث افزایش سوخت و ساز، کاهش ایمنی بدن، افزایش فعالیت دستگاه قلب و عروق و گوارش می شود. روش های مکمل مانند ماساژ بازتابی از جمله مداخلاتی هستند که به علت ساده بودن و عدم نیاز به افراد متخصص، بهبود گردش خون و ارتقاء در هموستاز بدن برای بیماران استفاده می گردند. این مطالعه با هدف «مقایسه تاثیر ماساژ بازتابی کف و قوزک پا بر اضطراب بیماران انجام شد.
    روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، جامعه پژوهش شامل زنان و مردان تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر در بیمارستان امام علی (ع) کرمانشاه بود که به روش تخصیص تصادفی در یکی از سه گروه ماساژ بازتابی کف پا، قوزک پا و کنترل در سال 1391 قرار گرفتند. برای سنجش اضطراب از پرسشنامه استاندارد اضطراب آشکار اشپیل برگر استفاده شد و از نرم افزار SPSS16 و از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و من ویتنی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    پس از استفاده از ماساژ بازتابی کف و قوزک پا میزان اضطراب کاهش یافت. اختلاف معناداری بین میانگین نمرات اضطراب آشکار در روز اول در گروه شاهد و ماساژ بازتابی کف پا و بین گروه شاهد و ماساژ بازتابی قوزک پا مشاهده شد (001/0> p).
    نتیجه گیری
    ماساژ بازتابی کف و قوزک پا در کاهش اضطراب بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر موثر است، از این رو پیشنهاد می شود که از این روش های مکمل برای کاهش اضطراب استفاده شود.
    کلیدواژگان: ماساژ بازتابی کف پا، ماساز بازتابی قوزک پا، اضطراب آشکار، عمل جراحی پیوند عروق کرونر
  • غلام حسین محمودی راد، مصطفی قاعدی موصلو*، حمیدرضا بهرامی صفحات 241-248
    اهداف
    با وجود این که آنژیوگرافی عروق کرونر مهمترین روش تشخیص بیماری های قلب و عروق است. اما عامل مهمی در افزایش سطح اضطراب بیماران است و با توجه به این که شیوه های دارویی و غیر دارویی متعددی برای کاهش اضطراب پیشنهاد می شود، بنابراین این مطالعه با هدف تاثیر ماساژ بازتابی پا بر میزان اضطراب بیماران تحت آنژیوگرافی عروق کرونر انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی هفتاد بیمار کاندیدای آنژیوگرافی مراجعه کننده به بیمارستان ولیعصر (عج) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال 1392 مورد بررسی قرار گرفتند. تحت آنژیوگرافی عروق کرونر به روش آسان انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه اشپیل برگر موقعیتی استفاده شد. سپس برای هر بیمار در گروه مداخله به مدت بیست دقیقه ماساژ بازتابی پا انجام شد و بیماران در گروه شاهد مداخله ای دریافت نکردند. میزان اضطراب بیماران در دو گروه مداخله و شاهد قبل از مداخله و بلافاصله و نیم ساعت بعد از مداخله اندازه گیری شد و تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS16 با آزمون آماری کای اسکوئر و تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمره اضطراب درگروه مداخله در زمان های (قبل از مداخله، بلافاصله بعد از مداخله و نیم ساعت بعد از مداخله) تفاوت معنی داری وجود داشت (001/0 p<). همچنین بین تغییرات میانگین نمره اضطراب در زمان های (قبل از مداخله، بلافاصله بعد از مداخله و نیم ساعت بعد از مداخله) در گروه شاهد و گروه مداخله تفاوت معنادار آماری وجود داشت (001/0 p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه مبنی بر تاثیر ماساژ بازتابی پا بر کاهش اضطراب بیماران تحت آنژیوگرافی عروق کرونر در صورت تائید نتایج در مطالعات گسترده تر می تواند به عنوان یک مداخله پرستاری ایمن، موثر، قابل کاربرد و مقرون به صرفه در کاهش اضطراب بیماران در مراکز مراقبت های بهداشتی و بیمارستان ها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ماساژ بازتابی پا، اضطراب، آنژیوگرافی عروق کرونر، طب مکمل
  • علی اکبر کیخا، عباس عباس زاده*، حسن عنایتی، فریبا برهانی، حسین رفیعی، بی بی مهدیه خدادادی حسینی صفحات 249-258
    مقدمه
    یکی از وظایف اصلی تیم درمانی در بخش مراقبت های ویژه، تسکین درد بیماران بستری در این بخش ها است. استفاده از دستورالعمل های درد می توانند تاثیرات مثبتی در کاهش تجربه درد در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف «بررسی تاثیر بکارگیری دستورالعمل کنترل درد بر سطح درد و آرامش بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه» انجام پذیرفت.
    روش ها
    پژوهش نیمه تجربی حاضر بر روی هشتاد بیمار تحت تهویه مکانیکی، بستری در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان خاتم الانبیاء زاهدان در سال 1391 انجام پذیرفت. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه شاهد و مداخله تقسیم شدند. کنترل درد و آرامسازی در بیماران گروه مداخله با استفاده از دستورالعمل کنترل درد و آرامسازی انجام پذیرفت. در گروه شاهد، کنترل درد و آرامسازی به روش معمول بخش و بدون استفاده از دستورالعمل انجام پذیرفت. به منظور جمع آوری داده ها از مقیاس رفتاری بررسی درد و معیار آرام سازی ریچموند استفاده شد. اطلاعات پس از جمع آوری در نرم افزار SPSS18 و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از نظر متغیرهای سن وجنس بین دو گروه اختلاف معناداری وجود نداشت (264/0= p). شدت درد بیمارانی که درد آنها با استفاده از دستورالعمل مورد بررسی و درمان قرار گرفته بود به شکل معناداری از بیمارانی که به روش معمول دردشان تسکین یافته بود کمتر بود (000/0= p). همچنین سطح آرامش بیماران گروه مداخله در مقایسه با بیماران گروه کنترل به نمره ایده آل معیار ریچموند نزدیک تر بود. اختلاف در میزان آرامسازی بیماران نیز بین دو گروه از نظر آماری اختلاف معناداری را نشان داد (005/0= p).
    نتیجه گیری
    بسیاری از بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه درد را به عنوان یک تجربه ناخوشایند تجربه می نمایند. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از دستورالعمل کنترل درد و آرامسازی می تواند به شکل قابل توجهی سبب بهبود کنترل درد و همچنین آرامسازی بهتر در بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه می شو د.
    کلیدواژگان: دستورالعمل، درد، آرامسازی، مقیاس رفتاری درد، مقیاس ریچموند، بخش مراقبت های ویژه
  • مهدیه سرحدی، علی نویدیان*، طیبه فصیحی هرندی، اسدالله کیخایی صفحات 259-268
    اهداف
    شناخت و برطرف کردن نیازهای روانی اجتماعی اعضای خانواده بیماران بستری در بخش های ویژه یک ضرورت و اولویت غیر قابل انکار برای پرستاران است. این مطالعه با هدف «بررسی و مقایسه ی نیازهای روانی اجتماعی اعضای خانواده بیماران بستری در بخش های مراقبت قلب و مراقبت ویژه» انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی – تحلیلی از نوع مقایسه ای بر روی صد نفر از اعضای درجه اول خانواده بیماران بستری در هر یک از بخش های مراقبت قلب و مراقبت ویژه بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) زاهدان (مجموعا«دویست نفر) در سال 1390 انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه بررسی نیازهای روانی- اجتماعی خانواده بیماران بستری در بخش های ویژه جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS18 و به کمک آزمون های تی تست و تست دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در بعضی آیتم ها مانند نیاز به ملاقات و تغییر ساعات آن، مورد قبول واقع شدن اعضای خانواده توسط پرستاران، صحبت با آن ها در مورد احساساتشان، شناخت بخش ویژه و مشارکت در درمان بیمار بین دو گروه از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0> p).
    نتیجه گیری
    با توجه به معنی دار بودن این آیتم ها در دو گروه به نظر می رسد ایجاد فر صت های ملاقات بیشتر و همچنین دادن اطلاعات بیشتر به اعضای خانواده در مورد روند درمان بیماران هم به بهبود نیازهای روانی اجتماعی و هم کاهش واکنش های روانی ایجاد شده در اعضای خانواده بیماران در بخش های مراقبت ویژه کمک خواهد نمود.
    کلیدواژگان: نیازهای روانی، اجتماعی، خانواده، بخش مراقبت قلب، بخش مراقبت ویژه
  • عباس داداش زاده*، فرحناز عبدالله زاده، آزاد رحمانی، مژگان لطفی، مرتضی قوجازاده صفحات 269-276
    اهداف
    تریاژ از مهمترین اقدامات در بخش های اورژانس است و تصمیم گیری صحیح در تریاژ تاثیر مهمی بر پیامدهای بیماران دارد. لذا این پژوهش با هدف «بررسی عوامل موثر بر تصمیم گیری تریاژ در بخش های اورژانس» انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی تمامی پزشکان (22 نفر) و پرستاران (135 نفر) شاغل در بخش های اورژانس هجده بیمارستان شهر تبریز در سال 1391 شرکت نمودند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای استفاده شد که عوامل پرسنلی و غیر پرسنلی (عوامل مرتبط با بخش و بیمار) موثر بر تصمیم گیری تریاژ را مورد بررسی قرار می داد. اطلاعات فردی- اجتماعی و حرفه ای پرسنل با چک لیست بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS13 و آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مهمترین عوامل موثر در تصمیم گیری تریاژ در بعد عوامل پرسنلی تجربه و مهارت بررسی، در بعد عوامل غیرپرسنلی مرتبط با بیمار علایم حیاتی و نوع آسیب و در بعد عوامل غیرپرسنلی مرتبط با بخش شلوغی بخش و احتمال صدمه بیمار گزارش شد. همچنین، مشخص شد که مبنای تصمیم گیری در زمینه عوامل پرسنلی و عوامل غیرپرسنلی مربوط به بیماران صحیح بود اما این مبنا در مورد عوامل غیرپرسنلی مربوط به بخش صحیح نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج مشخص نمود که می توان با ارتقاء کیفیت ساختار بخش های بالینی کیفیت تصمیم گیری تریاژ در بین پرسنل شاغل در بخش های اورژانس را ارتقاء بخشید.
    کلیدواژگان: تریاژ، اورژانس، تصمیم گیری
|
  • Mohsen Taghadosi, Robabeh Memarian *, Fazlolah Ahmadi Pages 213-222
    Aims
    One of the most common cardiac surgeries is valve replacement. All cardiac valve-replaced patients need to use warfarin during their life in order to reduce the risk of valvular thrombosis. There were some reports about various problems of using warfarin by considering care conditions، but there was no comprehensive study based on patients’ experiences. The present study was carried out with the aim of explaining the experiences of cardiac valve-replaced patients about using warfarin.
    Methods
    This study was conducted with a qualitativeresearch approachand conventional content analysis in 2013. The Participants were 10 cardiac valve-replaced patients who had experiences of different time periods in Tehran and Kashan therapeutic centers and outpatients who had the experience of living with metal cardiac valves. Data collection was performed through semi-structured interview and purposive sampling and it continued until data saturation. Data analysis had been done continually and concurrently with data collection and it was performed through a comparative method.
    Results
    479 codes were extracted from deep and rich descriptions of the participants. There were two main themes during data analysis process including: concern and fear of changes in the International Normalized Ratio (INR) and the struggle for the correct use of warfarin and adjustment of INR، the first theme was fear and concern about warfarin use which was consisted of five subcategories; concern on the correct use of warfarin; concern on health cares، warfarin side effects; concern on pregnancy and dental care، the second theme was effort for correct use of warfarin and regulating its use which was consisted of five subcategories: perceiving the necessity of warfarin use، adherence to the physician، self-care، physicians’ recommendations and health care and educational requirements for warfarin use.
    Conclusion
    Cardiac valve-replaced patients have a permanent fear and concern during thetime of warfarin use and they try to reduce it with the correct use of warfarin and the adjustment of INR. It is necessary to help them to reduce such concerns through actual knowledge of the patients، providing post-discharge care and establishing the society for cardiac valve-replaced patients and the family.
    Keywords: Heart valve replacement, Patient, Warfarin, Concern, Fear, Content analysis
  • Maryam Mirzaee, Reza Pourmirza Kalhori *, Gholamreza Moradi, Alireza Khatoni, Mansor Rezaee Pages 223-228
    Aims
    frequent investigation of the patient for determining sedation level is one of the main measures in care of critically ill patient especially after heart surgeries. Riker scale is a valid and reliable tool which has been used in different studies as sedation-agitation scale in patients hospitalized in Intensive Care Unit (ICU). This study had been done with the aim of “investigating the effect of Riker scale on clinical outcome of patients under coronary artery bypass graft surgery (CABG)”.
    Methods
    this clinical trial study was done in Imam Ali Hospital of Kermanshah in 2012. 116 patients، after coronary artery bypass graft surgery were selected and randomly divided into equal intervention and control groups through convenience sampling. In the intervention group، the level of patient’s sedation was monitored by Riker scale with Kappa agreement coefficient r=0. 92 and in control group it was done by a method based on physiologic responses. Data were collected with researcher-made questionnaire and checklist which had face and content validity and they were analyzed with SPSS-18 software and descriptive and inferential statistical tests (chi-square، independent t and fisher).
    Results
    there was a significant reduction in drug consumption of sufentanil (as sedating drugs) (8±5. 5 vs. 23±12. 5 microgram (mcg))، duration of mechanical ventilation (7. 1±2. 37 vs. 9. 3±2. 6 hours) and duration of ventilation with SIMV mode (3. 7 ± 1. 78 vs. 5. 45± 2. 14 hours) in intervention group in compare with control group (P<0/001). There wasn’t any significant difference statistically between two groups regarding length of stay in ICU and hospital and delirium appearance.
    Conclusion
    Findings of this study suggest use of Riker sedation- agitation scale for monitoring awakening in patients undergoing coronary artery bypass graft surgery in ICUs with the aim of decreasing duration of mechanical ventilation and sedative drugs.
    Keywords: Sedation, Riker scale, CABG
  • Hedayatolah Lalegani *, Safarali Esmaeeli, Mehrdad Karimi, Mandana Moghani, Nahid Jivad Pages 229-234
    Aim
    Burn pain is one of the severest and most consistent types of pain. Patients who suffer from burn usually experience the highest level of pain at the time of dressing change. The aim of the present study is “determining the effect of deep-slow and regular breathing on pain intensity of dressing in patients with burns.”
    Methods
    This study is a randomized clinical trial in two intervention and control groups which investigate the pain in 68 patients referring to the burn ward of Kashani hospital of Shahrekord in the period of March 2011 to August 2011 through random and convenient sampling، these patients were in one of intervention or control group. Data were collected with visual analogue scale and analyzed by using SPSS، descriptive statistic test، independent t and chi - square.
    Results
    At first the mean of dressing pain intensity score before and after intervention in intervention group was 5/82، 3/66 and in control group was 5/3، 4/8 respectively. There was significant difference between the pain intensity after dressing in intervention and control groups (p=0. 04).
    Conclusion
    Using deep-slow and regular breathing can be an important factor in reducing pain intensity during burn dressing.
    Keywords: Breathing, Pain intensity, Burns, Dressing
  • Mahnaz Ahmadi *, Aliakbar Veys Raygani, Mansour Rezaee, Behzad Heydarpour, Parvin Taghizadeh Pages 235-240
    Aims
    Anxiety is a common phenomenon after all the surgeries. Anxiety increases metabolism، cardiovascular and gastrointestinal activity and decreases immunity. Complementary methods such as; reflexology massage are interventions that due to their simplicity and lack of need to specialists، improving blood circulation and body homeostasis are used for patients. This study was done with the aim of “comparing the effect of metatarsus and ankle reflexology massage on patients’ anxiety.
    Methods
    In this clinical trial، the research society included men and women undergoing Coronary Artery Bypass Graft Surgery in Imam Ali hospital of Kermanshah that were randomly assigned to one of the three groups of metatarsus، ankle reflexology massage and control groups in 2012. Anxiety is measured through Spileburge’s State Anxiety Standard questionnaire; SPSS16 software، ANOVA and Mann Whitney were used for data analysis.
    Result
    Anxiety was decreased after using metatarsus and ankle reflexology massage. There was significant difference between state anxiety mean scores in control group and metatarsus reflexology massage group and also between control group and ankle reflexology massage group in the first day (p<0. 001)..
    Conclusion
    Metatarsus and ankle reflexology massage are effective in decreasing state anxiety in patients undergoing coronary artery bypass graft surgery. Therefore it is recommended to use these complementary methods for decreasing anxiety.
    Keywords: Metatarsus reflexology massage, Ankle reflexology massage, State anxiety, Coronary artery bypass graft surgery
  • Gholamhosein Mahmoudirad, Mostafa Ghaedi Mosolo *, Hamidreza Bahrami Pages 241-248
    Aims
    although artery coronary angiography is the most important method of diagnosing cardiovascular diseases، it is an important factor in increasing patients’ anxiety. Considering that there are different medicinal and non-medicinal methods to decrease anxiety، this paper tried to study the effect of foot reflexology on the anxiety of patients undergoing artery coronary angiography.
    Methods
    Seventy patients undergoing artery coronary angiography in Valiasr hospital Affiliated with Medical Sciences University of Birjand were assessed in 2013. They were selected through convenience sampling and divided randomly into two intervention and control groups. Spielberger state-trait inventory was used to collect data. Any patient in the intervention group received foot reflexology for 20 minutes and patients in the control group received no reflexology. The extent to which patients felt anxious in the two groups before، immediately after، and half an hour after the intervention was measured، and the data were analyzed in SPSS 16 software by Chi-square and independent t test.
    Results
    There was a significant difference between the two groups'' anxiety scores mean before، immediately after، and half an hour after the intervention (p=0. 096) also there was significant difference between changes in anxiety scores mean before، immediately after، and half an hour after the intervention in control and intervention groups (p<0. 001).
    Conclusion
    The results of this study regarding the effect of foot reflexology massage on anxiety decrease of patients undergoing coronary angiography، in the case of results conformity in larger studies، can be used as a safe، effective، applicable and affordable intervention in decreasing patients'' anxiety in health care centers and hospitals.
    Keywords: Foot reflexology, Anxiety, Artery coronary angiography, Complementary medicine
  • Aliakbar Keykha, Abbas Abbaszadeh *, Hasan Enayati, Fariba Borhani, Hosein Rafiei, Bibi Mahdie Khodadadi Hoseini Pages 249-258
    Aims
    One of the main duties of treatment team in ICU is relieving pain of the patients hospitalized in this ward. Using pain protocols can have positive effects in reducing pain experience of patients hospitalized in ICU. The present study has been done with the aim of “investigating the effect of applying the protocols of pain and sedation control of the patients hospitalized in intensive care unit.”
    Methods
    In a semi experimental study in Khatamolanbia hospital of Zahedan in 2012، we surveyed 80 critically ill patients who were under mechanical ventilation. We randomly assigned patients in two control and intervention groups; while in intervention group، patients’ pain and sedation control were performed by using pain and sedation protocol; in control group، patients received usual، none protocol pain and sedation control. For data collection، behavioral pain scale (BPS) and Richmond Agitation Sedation Scale (RASS) were used. After data collection، data were analyzed by SPSS 18 software and by using descriptive and inferential statistical tests.
    Results
    there wasn’t any significant difference in terms of age and sex between two groups (p< 0. 264). Level of pain of patients in intervention group (protocol group) was significantly lower in compare with patients in control group (p< 0. 000). Also، level of patient’s sedation in intervention group was near to ideal sedation of Richmond in compare with patients in control group. There was statistical significant difference in sedation level of patients between the two groups (p=0. 05).
    Conclusion
    Many patients in ICU experience pain as an unpleasant experience. Results of the present study showed that using pain and sedation protocol can improve pain control and also better sedation remarkably in patients hospitalized in ICU.
    Keywords: Protocol, pain, Sedation, Behavioral pain scale, Richmond scale, ICU
  • Mahdiyeh Sarhadi, Ali Navidiyan *, Tayebeh Fasihi Harandi, Asadollah Kheykhaee Pages 259-268
    Aims
    Understanding and meeting physiological and social needs of the family members of the patients hospitalized in ICU is very important for the nurses. This study has been done with the aim of “investigating and comparing psychosocial needs of the family members of the patients hospitalized in ICU and CCU”.
    Methods
    This descriptive - analytical comparison study was done on 100 first-degree family members of the patients hospitalized in ICU or CCU of Khatam-ol- Anbiya hospital in Zahedan in 2011. Data were collected by the questionnaire of surveying psychosocial needs of the patients hospitalized in ICUs and they were analyzed by using SPSS 18 software، parametric t-tests and Fisher’s exact test.
    Results
    there was significant statistical difference between two groups in some items such as; need to meeting and changing in its times، nurses accepted the family members، talking to them about their feelings، understanding about ICU and participating in patient’s treatment (P<0. 05).
    Conclusion
    considering the significance of these items into two groups، it seems that creating more opportunities for meeting and also giving more information to the family members about patients’ treatment process help to improve the psychosocial needs and reduce Psychological reactions caused by the patients’ family members in ICU
    Keywords: Psychosocial needs, Family, CCU, ICU
  • Abbas Dadashzadeh *, Farahnaz Abdollahzadeh, Azad Rahmani, Mojgan Lotfi, Morteza Ghojazadeh Pages 269-276
    Aims
    Triage is the most important measures in the emergency ward. Accurate triage decision has a significant impact on patients’ outcomes. The aim of the present study was to investigate the factors influencing triage decision making in the emergency wards.
    Methods
    All physicians (N=22) and nurses (N= 135) in 18 emergency wards of Tabriz hospitals participated in this descriptive study. For data collection a questionnaire was used that assessed staff and non-staff related factors (including patients and emergency ward related factors) that influencing triage decision making. Social- Demographic and professional information of staff was assessed by a checklist. Data analysis was performed by SPSS statistical software and descriptive statistics.
    Results
    The most important factors in staff related factors were experience and skill in non-staff factors related to patient vital signs and type of injury; and in non-staff factors related to ward were overcrowding and probability of injury to the patient. Also، it was found that the basis of decision-taking regarding staff and non- staff factors related to patient was correct، but this basis regarding none-staff factors related to the ward was incorrect.
    Conclusion
    The results showed that the quality of triage decision-making among staff working in emergency wards can be improved by enhancing the quality of clinical wards’ structure.
    Keywords: Triage, emergency services, emergency, decision making