فهرست مطالب

Journal of Advanced Biomedical Sciences
Volume:3 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/09/04
  • تعداد عناوین: 16
|
  • فرشته رفیعی*، رضا حیدری، حسین اشرف، پریسا رفیعی صفحه 179
    زمینه و هدف
    اثر محفاظت کبدی آنتی اکسیدان هایی همچون فلاونوئیدها به اثبات رسیده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر حفاظت کبدی عصاره متانولی میوه زرشک در برابر آسیب کبدی القا شده توسط تتراکلریدکربن در موش های صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    چهل موش صحرایی نر به 5 گروه:1) کنترل نرمال، 2) کنترل مسموم (دریافت تتراکلریدکربن به میزان 1 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن)، 3و4) گروه مسموم+ عصاره زرشک (به ترتیب 250 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) و 5) گروه مسموم+ سیلیمارین، تقسیم شدند. در پایان آزمایش سطوح آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP)، پروتئین تام، بیلی روبین تام و آلبومین در سرم و میزان آنزیم های کاتالاز، سوپراکسید دسموتاز، مالون دی آلدئید و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما (FRAP) در هموژنات بافت کبد سنجیده شد. داده ها با آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی به کمک نرم افزار SPSS 21 تحلیل شد.
    نتایج
    تترا کلریدکربن سطوح ALP، ALT،AST، بیلی روبین تام و مالون دی آلدئید را به طور معنی دار (001/0P≤) افزایش، سطوح پروتئین تام، آلبومین سرم، کاتالاز، سوپراکسید دسموتاز (001/0P≤) و FRAP را کاهش داد. در گروه های مسموم+ زرشک (250و500) و مسموم+ سیلیمارین، سطوح فاکتورهای مذکور به صورت معنی دار و نزدیک به نرمال تغییر یافتند. نتایج هیستوپاتولوژیکی با یافته های بیوشیمیایی مطابقت داشتند.
    نتیجه گیری
    عصاره زرشک، احتمالا از طریق تعدیل آنزیم های سم زدایی کننده و فاکتورهای آنتی اکسیدانی و جاروکنندگی رادیکال های آزاد سبب حفاظت کبدی می شود.
    کلیدواژگان: زرشک زرافشانی، تتراکلرید کربن، مسمومیت کبدی، اثر محافظتی، موش صحرایی
  • مهدی مشکی، محمدعلی اصلی نژاد صفحه 194
    Print
    زمینه و هدف
    امروزه سوء مصرف مواد مخدر از ناگوارترین آسیبهای اجتماعی است. درسالهای اخیر، مصرف مواد در دانش آموزان مدارس و دانشجویان دانشگاه ها رو به افزایش است و توجه ویژه ای را می طلبد. هدف این مطالعه، ارزیابی تاثیر آموزش مهارت های زندگی بر ارتقای رفتارهای پیشگیری کننده از سوءمصرف مواد بوده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی از نوع کارآزمایی در عرصه، تعداد 60 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد، به شیوه نمونه گیری سهمیه ای تصادفی انتخاب و پس از همسان سازی به تصادف در دو گروه آزمایش و گواه، جای داده شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه ای شامل دو بخش مشخصات دموگرافیک و رفتارهای پیشگیری کننده از سوءمصرف مواد بود که روایی و پایایی آن تعیین و قبل و بعد از مداخله آموزشی و نیز به عنوان آزمون پیگیری پس از گذشت 4 سال از مداخله آموزشی توسط افراد دو گروه تکمیل شد. داده ها به کمک آزمون های آماری t و کای دو، تحلیل گردیدند.
    نتایج
    مقایسه میانگین نمرات رفتارهای پیشگیری کننده از سوءمصرف مواد، در پس آزمون دو گروه آزمایشی و گواه، تفاوت آماری معنی داری را نشان داد (01/0>P) که پس از 4 سال از انجام مداخله نیز تداوم داشت. بین سطح تحصیلی پدر و رفتارهای پیشگیری کننده از سوءمصرف مواد ارتباط آماری معنی داری دیده شد (01/0> P).
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های زندگی، در تقویت رفتارهای پیشگیری کننده از سوءمصرف مواد مخدر در دانشجویان موثر و ماندگار است. در این راستا طراحی و انجام برنامه های جامع و مداوم آموزش مهارت های زندگی در دانشگاه ها توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پیشگیری، رفتار، زندگی، سوء مصرف مواد، مهارت
  • فرهاد جعفری*، ناهید خلدی، علی دواتی، زهرا نظام دوست صفحه 202
    زمینه و هدف
    روغن ها یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی هستند که مصرف صحیح آنها میتواند در پیشگیری از برخی بیماری ها مفید واقع شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی الگوی مصرف روغن در خانواده های شرق تهران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی مناطق شرق تهران طی سال 89 بررسی شدند. نمونه گیری به روش تصادفی انجام شد. حجم نمونه 500 مورد محاسبه و اطلاعات توسط پرسشنامه محقق، ساخته گردآوری شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS آنالیز شد.
    نتایج
    بیشترین بسامد مصرف روغن مربوط به روغن نباتی جامد با میانگین 1/4±2/7 در هفته بود. کمترین روغن مصرفی از نوع حیوانی از نوع دنبه بود. بیشترین نوع روغن برای طبخ غذا روغن مایع (8/36%) و سپس روغن جامد (31%) بود. برای سرخ کردن غذا نیز بیشترین روغن مایع (8/33%) و سپس روغن مخصوص سرخ کردنی (4/32%) بود. تحصیلات بالا و شاغل بودن مادران با مصرف بیشتر روغن مایع، روغن مخصوص سرخ کردنی و زیتون مرتبط بود (001/0=p). همچنین سن بالاتر، بعد خانوار بیشتر و خانه دار بودن مادران، با مصرف بیشتر روغن جامد، حیوانی،کره و دنبه همراهی داشت (02/0=p).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که درصد قابل توجهی از خانوارها از روغن جامد استفاده می کنند. اجرای برنامه های آموزشی در جهت ارتقاء آگاهی مردم از مضرات چربی های جامد اشباع شده و اقداماتی از قبیل ارزان تر کردن روغن مایع و حذف تبلیغات روغن جامد در رسانه ها در اصلاح الگوی مصرف چربی و ارتقاء سلامت جامعه تاثیرگذار می باشد.
    کلیدواژگان: روغن، الگوی مصرف، تهران
  • محمد کارگر*، پیمان دیانتی، مریم همایون، هوشنگ جمالی صفحه 208
    زمینه و هدف
    اشریشیا کلی تولیدکننده شیگا توکسین((STEC O157:H7، یک پاتوژن غذایی است که در انسان بیماری های مهمی را ایجاد می کند.E.coli O157:H7 در نواحی روده ای گاوسانان مستقرشده و از طریق آب و غذای آلوده به انسان منتقل می شود. هدف از این مطالعه ارزیابی شیوع و بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی این باکتری از نمونه های همبرگر شهرستان شیراز می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، 428 نمونه همبرگر از 7 کارخانه اصلی تولیدکننده محصولات گوشتی، جمع آوری و در محیط TSBواجد نووبیوسین در دمای oC 37 غنیسازی شد. سپس از محیط CT-SMAC و VRBA به منظور بررسی تخمیر سوربیتول و لاکتوز و از محیط کروموآگار برای بررسی فعالیت بتاگلوکورونیدازی باکتری های جدا شده استفاده گردید. سپس با استفاده از آنتی سرم اختصاصی، باکتریE.coli O157:H7 تایید و با روش Multiplex PCR، وجود ژن های s tx1، stx2، eaeA وhly مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت، مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ها با روش دیسک دیفیوژن بررسی شد.
    نتایج
    از مجموع نمونه های مورد ارزیابی، 264 نمونه (68/61%) در محیط CT-SMAC دارای کلنی های سوربیتول منفی بودند. با انجام تست های تاییدی از 5 نمونه (17/1%) باکتری E.coli O157:H7 جداسازی گردید که در مجموع، 2 باکتری (47/0%) دارای ژن های stx1 وeaeA بودند. همچنین تمامی باکتری های جداسازی شده به آنتی بیوتیک های پنی سیلین، کلیندامایسین و اریترومایسین مقاومت داشتند.
    نتیجه گیری
    وجود سویه های STEC در محصولات حیوانی، نشاندهنده توانایی این باکتری برای به خطر انداختن سلامت انسان می باشد. پایش مستمر سویه های STEC O157، به ویژه در همبرگر، می تواند نقش محافظتی را در تامین سلامت مصرف کننده ایفا نماید.
    کلیدواژگان: همبرگر، اشریشیا کلی تولیدکننده شیگا توکسین، مقاومت آنتی بیوتیکی، ژن های بیماری زایی
  • فاطمه زارعی، محمدحسین تقدیسی، نسترن کشاورز محمدی، هادی طهرانی صفحه 215
    زمینه و هدف
    بیمارستان یک محیط حمایت کننده سلامت در سه سطح پیشگیری است. هدف از این مطالعه توانمندسازی بیمار مبتنی بر رویکرد بیمارستان ارتقا دهنده سلامت است.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه نیمه تجربی است که در بخش قلب بیمارستان بوعلی سینای شهر قزو ین در چهار حیطه توانمند سازی بیمار،مداخله اموزشی کادر پرستاری،مداخله سازمانی در حیطه مدیریت بیمارستان، و مداخلات محیط فیزیکی انجام شد. داده های هر حیطه از مطالعه با بکارگیری آزمون های آماری توصیفی، Pair –T test و استفاده از نرم افزار SPSS/Win14 آنالیز و تحلیل گردید.
    نتایج
    بر اساس نتایج به دست آمده درحیطه اول میان میانگین نمرات آگاهی، حساسیت، منافع،موانع و شدت درک شده در بیماران قبل و بعد از آموزش همبستگی معنی دار به دست آمد. میانگین نمره اجزای مدل بزنف در پرستاران پس مداخله اموزشی با هدف تقویت مهارت های ارتباطی افزایش یافت. نتایج بکارگیری مفاهیم تئوری مدیریت کیفیت جامع در حیطه سوم نشان داد که تاثیر گذارترین فرد در محیط کاری را، یک همکار کار آمد و مسول بخش است. در حیطه چهارم پس از مداخله میانگین نمرات مربوط به بخش رختشویخانه، آشپزخانه و فروشگاه های اطراف بیمارستان افرایش یافت.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد بیمارستان ارتقاء دهنده سلامت محیط حامی سلامت فرد و جامعه و رویکردی کل نگر است.
    کلیدواژگان: بیمارستان های ارتقاء دهنده سلامت، مدل بزنف، مدل اعتقاد بهداشتی، مدیریت کیفیت جامع
  • محمد مهدی موحدی، علیرضا مهدیزاده صفحه 224
    زمینه و هدف
    پزشکی هسته ای در سال های اخیر با ورود فناوری های جدید نظیرSPECT/CTوPET، شناسایی ملکول های جدید قابل ردیابی و همچنین رادیو داروهای قابل ردیابی پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است. بیمارستان نمازی شیراز درحال حاضر با توجه به تعداد مراجعه کنندگان از مراکز بزرگ پزشکی هسته ای ایران و جهان محسوب می شود. در این طرح داده های جمع آوری شده دربررسی های کمی شامل اندازه گیری آهنگ دوز در مناطق مختلف بخش پزشکی هسته ای و بررسی های کیفی گسترده با استانداردهای جهانی حفاظت در برابر اشعه مقایسه گردیده است و انتظار می رود این داده ها در آینده به عنوان مرجعی برای پایش وضعیت حفاظت در برابر اشعه مورد استفاده قرار گیرند.
    مواد و روش ها
    تندی دوز درنقاط تعیین شده دربخشپزشکی هسته ایدر هر نقطه در سه روز متفاوت و هر بار در 5 اندازه گیری ثبت و میانگین گیری می شود. همچنین بررسی صحت عملکرد و استفاده مناسب از وسایلحفاظتی و دوزیمتری انجام گرفته است.
    نتایج
    طبق اندازه گیری های به عمل آمده میانگین بیشترین تندی دوز در بخش پزشکی هسته ای بیمارستان نمازی مربوط به اتاق SPECTدر کنار تخت در حین تزریق بیمار به میزانμSv/h25 و میانگین کمترین تندی دوز مربوط به پشت دیوار اتاق SPECTکنار اتاق پذیرش به میزانμSv/h 13/0 می باشد.
    نتیجه گیری
    اندازه گیری و بررسی های کیفی نشان می دهد که در بخش پزشکی هسته ای بیمارستان نمازی موارد حفاظت پرتوی با دستورالعمل های کمسیون بین المللی حفاظت در برابر اشعه (ICRP) همخوانی دارد.
    کلیدواژگان: پزشکی هسته ای، استانداردهای جهانی، حفاظت در برابر اشعه، تندی دوز
  • فریده شیشه بر، زهرا شامخی*، مجید کاراندیش، سیدمحمود لطیفی صفحه 230
    زمینه و هدف
    چاقی یکی از شایعترین اختلالات تغذی های در دنیا محسوب میشود. اخیرا نقش کربوهیدراتها در رژیم غذایی مورد توجه قرار گرفته است، مطالعات انجام گرفته در زمینه ارتباط کیفیت و کمیت کربوهیدرات رژیم غذایی (نمایه گلایسمی و بار گلایسمی) و چاقی، نتایج ناهمسویی را نشان داده اند. از این رو، در این مطالعه به بررسی ارتباط نمایه گلایسمی و بار گلایسمی رژیم غذایی و برخی از شاخص های تشخیص چاقی پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    افراد مورد مطالعه، 95 زن ایرانی در محدوده سنی 20- 55 سال بودند. نمایه گلایسمی و بار گلایسمی رژیم غذایی با پرسش نامه های یادآمد 24ساعته غذایی (6-4 یادآمد)، مورد ارزیابی قرار گرفت. شاخص های آنتروپومتریک، با روش های استاندارد، اندازه گیری شدند. اطلاعاتی از قبیل تاریخچه بیماری، زمینه خانوادگی و غیره، از طریق پرسش نامه جمع آوری گردید. جهت بررسی ارتباط GI و GL رژیم غذایی و شاخص های تن سنجی از تست های آماری correlation confident، آزمون t مستقل و ANOVAیک طرفه استفاده شد.
    نتایج
    میانگین سنی افراد در این مطالعه، 36 سال، میانگین GI 1/72 و میانگینGL، 2/153 بود. در این مطالعه، ارتباط معنی داری بین شاخص های BMI، اندازه دور کمر و نسبت دور کمر به باسن، GI و GL رژیم غذایی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بین GI و GL رژیم غذایی با شاخص های تن سنجی در افراد سالم، ارتباطی مشاهده نگردید. عدم مشاهده این ارتباط ممکن است به دلیل کم گزارش دهی نمونه های دچار اضافه وزن باشد.
    کلیدواژگان: نمایه گلیسمی، بار گلیسمی، شاخص توده بدن
  • مجید نجفی کلیانی*، الهه پورجم، ناهید جمشیدی، شهناز کریمی، وحید نجفی کلیانی صفحه 235
    زمینه و هدف
    دوران تحصیل در دانشگاه مقطعی بسیار مهم برای دانشجویان است که بدلیل مشکلات، این دوره معمولا با تغییرات وضعیت روحی و روانی دانشجویان همراه است. هدف از انجام این مطالعه بررسی وضعیت متغیرهای روانشناختی (استرس، اضطراب و افسردگی) و خودپنداره دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی فسا است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، تمامی دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی فسا در سال تحصیلی 89-88 به روش سرشماری انتخاب شدند. جهت بررسی میزان استرس، اضطراب و افسردگی دانشجویان، از پرسش نامه 21 سوالی استاندارد شده DASS-21 و به منظور بررسی وضعیت خودپنداره آنها از پرسشنامه خودپنداره کارل راجرز (Carl Rogers) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با کمک نرم افزار SPSS و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون t، آزمون ANOVA، آزمون مجذور کای و ضریب همبستگی پیرسون) انجام شد.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان داد که 76% از دانشجویان، دارای استرس، 4/56% دارای اضطراب و 1/53% دارای افسردگی بوده و 3/69% نیز دارای خودپنداره ضعیف و منفی می باشند. بین افزایش میزان استرس، اضطراب و افسردگی دانشجویان با ضعیف بودن خودپنداره آنها، ارتباط معنی داری از نظر آماری یافت شد (001/0P<).
    نتیجه گیری
    افزایش میزان استرس، اضطراب و افسردگی و همچنین وجود ارتباط معنا دار بین افزایش میزان استرس، اضطراب و افسردگی دانشجویان با منفی و ضعیف بودن خودپنداره آنها، ضرورت توجه و دقت بیشتر مسئولین به مسائل روحی و روانی دانشجویان و انجام مداخلات به موقع و مناسب را می طلبد.
    کلیدواژگان: استرس، اضطراب، افسردگی، خودپنداره، دانشجویان، فسا
  • محمد مهدی هزاوه ای، سمانه شیراحمدی*، قدرت الله روشنایی، محمد کاظم زاده، محمد مهدی مجذوبی صفحه 241
    زمینه و هدف
    طلاق، بارداری های ناخواسته و ازدواج های ناموفق سبب وارد شدن آسیبهای شدید، روانی، عاطفی، جسمی و مادی، بر افراد، خانواده ها و در نهایت جامعه می گردد. این در حالی است که مشاوره های قبل از ازدواج یکی از موثرترین راه های پیشگیری از این آسیبها و مشکلات است. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی برنامه آموزشی مراکز مشاوره قبل از ازدواج استان همدان برمبنای تئوری عمل منطقی انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، از میان زوجین شرکت کننده در کلاسهای مشاوره قبل از ازدواج استان همدان400 نفر بصورت تصادفی ساده انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز به کمک پرسشنامه ای که بر مبنای سازه های تئوری عمل منطقی طراحی شده و پایایی و روایی آن سنجیده شده بود، قبل و بعد از آموزش در کلاس، تکمیل و جمع آوری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارآماری spss 16 توسط آزمون t زوجی و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج به دست آمده نشان می دهد، میانگین سن زوجین مورد مطالعه 64/5 ± 16/23 است. اختلاف معنا داری برای میانگین نمره آگاهی، نگرش، هنجارهای انتزاعی ترغیب کننده رعایت اصول مطرح شده در کلاسهای آموزشی پیش از ازدواج، بین زوجین شرکت کننده وجود دارد(001/0p<). اما، تغییر معنی داری در نمره میانگین قصد رعایت اصول بهداشتی مشاهده نگردید (053/0=p).
    نتیجه گیری
    اثربخشی کلاسهای آموزشی پیش از ازدواج به شیوه ای که در حال اجراست بسیار پایین می باشد؛ بنابراین به نظر می رسدکه برای رسیدن به تغییر رفتار نسبتا«پایدار در زوجین جوان و ارتقای سطح سلامت آنان، باید به کیفیت کلاسهای آموزشی پیش از ازدواج توجه بیشتری شود.
    کلیدواژگان: آموزش بهداشت، مشاوره قبل از ازدواج، تئوری عمل منطقی
  • طاهره پیرجلی*، نگار آذرپیرا، صدیقه پیرجلی، مریم آیت اللهی، مهدخت حسین عقدایی، طاهره احمدی شمس آباد صفحه 248
    زمینه وهدف
    امروزه با توجه به وجودبیماری های مزمن بیشمار،سلول های بنیادی به عنوان منبع مناسبی برای سلول درمانی مورد توجه زیادی قرارگرفته اند. با این رویکرد، هدف از اجرای این پروژه، بررسی امکان استفاده از سلول های بنیادی انسانی با دیدگاه استفاده ازاین سلول ها در امر«سلول درمانی» بوده است.
    موادو روش ها
    پرده آمنیونوبندناف به صورت قطعات کوچک در پلیت کشت داده شد ومحیط کشت آن هر 3 روز یکبار تعویض گردید وبعد از 8-5 روز، سلول ها از کناره های بافت خارج شدند.مطالعه مورفولوژی،رشد وتکثیر آن ها در محیط کشت صورت گرفت.سپس بررسی شناسایی ومقایسه خصوصیات فنوتیپ سلول های بنیادی مزانشیمی پرده آمنیون(AM-HMSSCS)وبندناف انسان (UC-HMSCS)از طریق آنالیز فلوسایتومتری مارکرهای سطحی آنها وتمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به سلول هایپیش ساز استخوانی وپیش ساز بافت چربی با استفاده از محیط تمایزی استئوبلاست وآدیپوسیت صورت گرفت.
    نتایج
    AM-HMSSCSوUC-HMSSCSهر دو نسبت به CD105و CD44بیان مثبتونسبت بهCD34وCD133بیان منفی را نشان دادند.همچنین یافته های حاصل از مطالعات تمایزیو رنگ آمیزی های اختصاصی، حاکی از تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به سلول هایپیش ساز استخوانی وسلول های پیش ساز بافت چربی بوده است.
    نتیجه گیری
    AM-HMSSCSوUC-HMSSCSایمونوفنوتیپی وتوانایی تمایز به بافت های مزانشیمی را دارا می باشندوبرای سلول درمانی مشابه هستند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، پرده آمنیون، ژله وارتون
  • خدیجه عنصری*، مصطفی بختیاری طجر، بهاره داودی، مهران حیدری اشرافی، منا عبدالهی صفحه 260
    زمینه و هدف
    یکی از دلایل ابتلا به سرطان تخمدان که مهمترین عامل مرگ و میر و دومین سرطان شایع در زنان محسوب میگردد، عدم دریافت نور کافی توسط افراد مبتلا میباشد. ویتامین D و متابولیت های آن نه تنها برای متابولیسم استخوان و عملکرد کلسیم ضروری می باشد، بلکه مطالعات اپیدمیولوژیکی بسیاری نشاندهنده این واقعیت است که کاهش تولید ویتامینD باعث افزایش ابتلا به سرطان تخمدان می گردد. مسیر بیولوژیکی ویتامین D شامل مسیرهای بیولوژیکی گسترده ای مانند تقسیم سلولی، تمایز و مرگ سلولی است..و یا ایجاد موتاسیون در گیرنده آن، باعث کاهش دریافت ویتامین D و در نتیجه، افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان میگردد.
    مواد و روش ها
    هدف از این مطالعه، بررسی رابطه بین موتاسیون در ژن VDR و خطر ابتلا به سرطان تخمدان بود. برای این منظور، تعداد 100 بیمار مبتلا و همان تعداد افراد سالم در شرایط سنی یکسان، مورد مطالعه قرار گرفتند. استخراج DNA از خون و یا بافت افراد مورد مطالعه صورت گرفته و سپس توسط PCR-RFLP مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    وجود ژنوتیپtt در کدون 352 از ژن VDR باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان گشته (P = 0.03)، در حالی که خطر ابتلا به این نوع سرطان در افراد حامل ژنوتیپ Tt کاهش یافته است. (P = 0.05)
    نتیجه گیری
    نتایج نشان میدهد که ژنوتیپ tt در ژن VDR و رابطه مستقیمی با خطر ابتلا به سرطان تخمدان دارد.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، گیرنده ویتامین D، سرطان تخمدان، هندوستان
  • مهدی شرفی*، بابک پزشکی، عبدالله رئیسی، محسن کلانتری، محمد مهدی صفحه 266
    زمینه و هدف
    لیشمانیوز یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام است که توسط گونه های مختلف تک یاخته ای از جنس لیشمانیا ایجاد شده و توسط انواع پشه خاکی های جنس فلبوتوموس منتقل می شود. تشخیص گونه های لیشمانیوز جلدی بصورت میکروسکوپی قابل اطمینان نیست. در میان روش ها، PCR برای این منظور به نظر مناسب است. در این مطالعه شناسایی گونه عامل لیشمانیوز جلدی در شهرستان فسا به روش PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در ماه های فروردین تا اسفند 1390، از 138 مورد مشکوک به لیشمانیوز جلدی که در محدوده فسا بودند نمونه برداری انجام شد. پس از بررسی میکروسکوپی، اسمیرها جهت استخراج DNA و استفاده در آزمایش PCR از سطح لام تراشیده شدند.
    نتایج
    همه 138 اسمیر در بررسی های میکروسکوپی و آزمایش PCR مثبت گزارش شدند. در PCR، در یک اسمیر، قطعه 750 جفت بازی معرف Leishmania tropica و در مابقی اسمیرها قطعه 560 جفت بازی معرف L. major مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نمونه های لیشمانیوز بدست آمده در شهرستان فسا بطور عمده از نوع روستایی است که در این این نوع، مخزن بیماری جوندگان وحشی به خصوص موش های صحرایی هستند، بنابراین جهت کنترل و پیشگیری از این بیماری مبارزه با جوندگان به عنوان یکی از مهمترین استراتژی های کنترلی باید در اولویت قرار داده شود. همچنین به نظر می رسد، روش مبتنی بر PCR به عنوان یک ابزار مناسب و قدرتمند برای تعیین گونه های لیشمانیایی مناسب باشد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، شناسایی، ایران
  • شهرزاد غیاثوندیان، سیده نرجس موسوی زاده*، ناهید دهقان نیری، حمید حقانی صفحه 271
    زمینه و هدف
    یکی از اصول اساسی حمایت از بیمار، اعطای حق وی؛ در تصمیم گیری برای سلامت خویش است. در این پژوهش تاثیر بکارگیری بسته ی کمک به تصمیم گیری بر انتخاب درمان و پیامدهای تصمیم گیری توسط بیماران مبتلا به سرطان پستان است؛ که در این مقاله مراحل اولیه ی آن بررسی گردیده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر؛ از نوع «کارآزمایی بالینی»، بر روی 30 بیمار مبتلا به سرطان پستان مرحله 1 یا 2 بیماری، مراجعه کننده به «انستیتو کانسر» بیمارستان امام خمینی(ره) تهران انجام گرفت. مراجعان به طور تصادفی در دو گروه مداخله (15نفر) و کنترل (15نفر) قرار گرفتند. گروه مداخله بسته ی کمک به تصمیم گیری را دریافت کردند و در گروه کنترل روش «مراقبت روتین» انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل سه پرسشنامه: اطلاعات دموگرافیک، روش درمانی و تضاد تصمیم گیری، رضایت یا پشیمانی از تصمیم بود. تجزیه و تحلیل داده ها؛ به کمک نرم افزار spss نسخه 16 و آزمون های آماری فیشر و تی مستقل انجام گردید.
    نتایج
    نوع گزینه درمانی انتخابی بیماران، مشارکت در تصمیم گیری و تضاد در تصمیم گیری، بین دو گروه اختلاف معنی دار داشت (0.05>p). رضایت یا پشیمانی از تصمیم بین دو گروه، اختلاف معنی دار نداشت (0.087=P).
    نتیجه گیری
    در روند درمان ملاحظه گردید؛ مداخله کمک به تصمیم گیری، با مشارکت دادن بیماران در تصمیم گیری درمانی مربوط به خود، باعث بهبود آگاهی بیماران، احساس اطمینان برای شروع درمان و انتخاب گزینه درمانی منطبق با ارزش ها و الویت های آنان گردید.
    کلیدواژگان: کمک به تصمیم گیری، سرطان پستان، انتخاب مراقبت پزشکی، پیامدهای تصمیم گیری
  • احمد مظفر*، مجتبی کشاورز، پروین زارعیان، حبیب الله جوهری، حسین کارگر جهرمی، شیرزاد حسینی صفحه 280
    زمینه و هدف
    استرس تاثیرات مختلفی بر فرایند های زیستی موجودات زنده می گذارد در این مطالعه اثر استرس بی حرکتی بر میزان ترشح هورمون های محور HPG و همچنین تعداد سلول های اسپرماتوگونی در موش های صحرایی نر بالغ را مورد بررسی قرار داده ایم.
    مواد و روش ها
    30 سر موش صحرایی نر در 3 گروه قرار داده شدند. گروه کنترل: بدون استرس و گروه های بی حرکتی 7 روزه و 14 روزه: که به ترتیب 7 و 14 روز و روزانه به مدت 2 ساعت تحت استرس بی حرکتی قرار گرفتند. در پایان دوره مستقیما از قلب حیوان خون گیری انجام شد. غلظت هورمون های GnRH، LH و تستوسترون در سرم با روش الیزا اندازه گیری شد. همچنین تعداد سلول های اسپرماتوگونی بیضه موش های صحرایی نر بالغ مورد بررسی قرار گرفت نتایج توسط تست آماری واریانس یک طرفه و دانکن در سطح 05/0≥P مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که استرس بی حرکتی باعث کاهش معنی دار غلظت هورمون های GnRH و تستوسترون در مقایسه با گروه کنترل گردید، همچنین استرس بی حرکتی14 روزه باعث کاهش معنی دار سلول های اسپرماتوگونی گردید.
    نتیجه گیری
    نتیجه این مطالعه نشان داد که استرس بی حرکتی باعث تاثیر مهاری بر محور HPG و همینطور باعث اثر منفی بر فرایند اسپرماتوژنز می گردد.
    کلیدواژگان: استرس بی حرکتی، محور HPG، موش صحرایی نر بالغ، اسپرماتوگونی
  • مصطفی بیژنی*، لیلا نیک روز، محمد مهدی نقی زاده، زیبا توکل صفحه 285
    زمینه و هدف
    تروما یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده مرگ و میر در جوامع انسانی است. در کشور ما تروما یکی از معضلات مهم اقتصادی، اجتماعی و درمانی است. این مطالعه جهت بررسی فراوانی بروز صدمات قفسه سینه در بیمارانی که به بخش اورژانس بیمارستان ولیعصر(عج) فسا مراجعه نموده بودند طراحی و اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 300 بیمار مصدوم (240مردو 60 زن) که به بخش اورژانس بیمارستان ولیعصر(عج) مراجعه کرده بودند صورت گرفته است. نمونه گیری در 6 ماه اول سال 1390 به صورت سرشماری انجام شده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی صورت گرفته است.
    نتایج
    در این مطالعه 240 نفر(80درصد) از مصدومین مرد و 60 نفر(20 درصد) زن بودند. بیشترین فراوانی6/47 درصد در گروه سنی 25-15سال دیده شد. میانگین سنی افراد 35 سال با انحراف معیار 15 ± بود. بیشترین علت تروما حوادث رانندگی (4/58 درصد) و کمترین علت آن استفاده از سلاح سرد (7/2) بود. شایعترین علامت در مصدومین درد و تندرنس قفسه سینه 4/87 درصد و بیشترین تروما همراه با صدمات قفسه سینه، تروما به سر3/58 درصد بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه حوادث ترافیکی عامل اصلی ایجاد کننده تروما در قسمتهای مختلف بدن در مصدومین می باشند، بایستی اقدامات اساسی در جهت اصلاح ساختاری، فرهنگی و اجتماعی مقوله رانندگی و بهبود وضعیت حمل و نقل مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تروما، ترومای قفسه سینه، حوادث ترافیکی
  • جلال مردانه*، خدیجه احمدی، علی جهان سپاس صفحه 608
    زمینه و هدف
    باکتری پسودوموناس آئروژینوزا به طور وسیع در طبیعت پراکنده بوده و برای انسانها یک پاتوژن فرصت طلب محسوب میگردد که منجر به بیماری های وسیع الطیف از جمله عفونتهای ادراری، عفونت در افراد دچار سوختگی، عفونتهای تنفسی، سپتیسمی و باکتریمی می گردد. این باکتری به فراوانی مقاومت به عوامل ضدمیکروبی متعدد را نشان میدهد. عفونت جدی ناشی از مقاومت به آنتیبیوتیک های ضدپسودوموناسی متداول یک مشکل جدی است. هدف از این مطالعه بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی پسودوموناس آئروژینوزا جداشده از بیماران بستری در بیمارستان طالقانی اهواز به کمک روش دیسک دیفیوژن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، تعداد 111 سویه پسودوموناس آئروژینوزا از بیماران بستری در بیمارستان ابوذر شهرستان اهواز ایزوله گشته و بررسی شدند. کشت نمونه های بالینی بر روی محیطهای میکروبشناسی انجام شد. تست آنتیبیوگرام با استفاده از روش دیسک دیفیوژن بر اساس آنچه توسط سازمان استاندارهای بالینی و آزمایشگاهی جهت انجام این تست تعریف شده، انجام گشت.
    نتایج
    در این بررسی، بیش ترین تعداد سویه های پسودوموناس آئروژینوزا از نمونه های زخم (6/48%) ایزوله شد. بررسی الگوی مقاومت ایزوله ها نشان داد که بیش ترین حساسیت را نسبت به آنتی بیوتیک کلیستین (3/78%) از خود نشان می دهند. سویه های ایزوله شده این ارگانیسم به آنتی بیوتیک های گروه بتالاکتام مقاومت بالایی نشان دادند.
    نتیجه گیری
    گستردگی این باکتری در بیمارستان ها، در بین پرسنل بیمارستانی و مکان های مرطوب سبب می شود که این موارد به عنوان یک مخزن ژن های مقاومت عمل نمایند. بنابراین نقش مشارکت تجهیزات بیمارستانی و پرسنل در گسترش ژن های مقاومت و تعیین الگوی مقاومت باید ارزیابی شود.
    کلیدواژگان: پسودوموناس آئروژینوزا، عفونت بیمارستانی، مقاومت آنتی بیوتیکی
|
  • Fereshteh Rafiee * Reza Heidari_Hossein Ashraf_Parisa Rafiee Page 179
    Background and Objective
    Hepatoprotective effect of antioxidants such as flavnoids has been demonstrated. The aim of the present study was to assess the hepatoprotective effect of the methanolic extract of Berberis integerrima fruit (MEBIF) on carbon-tetrachloride (CCL4) induced hepatotoxicity in rats.
    Materials and Methods
    Forty male rats were divided into 5 groups as follows: 1) normal، 2) toxicant control (CCL4 was injected intraperitoneally (1 mg/kg bw)، 3&4) toxicant rats treated with MEBIF at dose 250 and 500 mg/kg bw، and 5) toxicant rats treated with silymarin. At the end of the study، all the rats were sacrificed and some biochemical parameters of serum such as Alanine Aminotransferase (ALT)، aspartate aminotransferase (AST) and Alk aline Phosphatase (ALP)، total proptein، total bilirubin and albumin، and concentrations of malondialdehyde (MDA)، superoxide dismutase (SOD)، Catalase (CAT) and FRAP (Ferric Reducing/Antioxidant Power) in liver tissue hemogenate were estimated. The Data was analyzed by one way variance analysis and Tukey’s test using SPSS 21.
    Results
    injection of CCl4 significantly (P≤001/0) increased levels of ALT، AST، ALP، total bilirubin and MDA and decreased levels of total protein، albumin CAT، SOD (P≤ (001/0and FRAP in toxicant rats. In groups toxicant + Berberis (250&500) and toxicant + silymarin restored these changes to normal levels. Histopathological findings are cosistent with biochemical findings.
    Conclusion
    MEBIF have a hepatoprotective effect on CCL4- induced hepatic damage in rats and these effects might be contributed to modulation of detoxification enzymes and antioxidant and free radical scavenger effects.
    Keywords: Berberis integerrima, Carbon, Tetrachloride (CCL4), Hepatotoxicity, Protective Effect, Rat
  • Mehdi Moshki, Mohammad Ali Aslinejad Page 194
    Background and Objective
    Nowaday، substance abuse is one of the bitterest social damages. In the recent years، substance abuse has increased among students of schools and universities، therefore special attention it requires. This study aimed to study the effect of life skills training on the promotion of the preventive behaviors of Gonabad University medical school students’ abuse of substances.
    Materials and Methods
    During the experimental research and field trail، 60 students were Selected through a quota random sampling method and were randomly assigned to the two case and control groups. A Questionnaire that involved demographic factors and Preventive behaviors، whichwere caused as the result of drug abuse، was used for data collection. The questionnaire’s reliability and validity was assessed before and after educational intervention، and as a follow-up، 4 years after educational intervention. The Data was analyzed using T-Test and Chi-square.
    Results
    Comparison of the mean of the scores in scale Preventive behaviors caused by drug abuse in post-test of two case and control groups had a significant difference (p<0/01) that remained stable 4 years after the end of the intervention. There was a significant difference between some of the demographic factors and Preventive behaviors that had been caused by drug abuse (p<0/01).
    Conclusion
    Life skills training are effective in strengthening Preventive behaviors of substance abuse in university students. Therefore، life skills training programs should be integrated into university courses in order to comprehensively and consistently the effect of drug abuse on the educational level of students
    Keywords: Behavior, Life, Prevention, Skill, Substances Abuse
  • Farhad Jafari *, Nahid Kholdi, Ali Davati, Zahra Nezamdust Page 202
    Background and Objective
    Inappropriate use of fat in diets is a significant risk factor that can cause cardiovascular diseases، morbidity، and mortality in the world. This study was designed to determine the fat consumption pattern in east Tehran habitants.
    Materials and Methods
    In this cross sectional study 500 east Tehran habitants were evaluated. Data was collected by a questionnaire designed by the authors of the present study. The validity and reliability of the questionnaire was confirmed in a pilot study. The Data was analyzed with SPSS software.
    Results
    The average of family members was 3. 9±1. 4. The highest amount ofoil consumed was that of solid candy oil، while The lowest was animal oil. For cooking، 36. 8% and 31% of samples were using liquid oil and solid candy oil، respectively. For fraying 33. 8%، 20%، 32. 4% of samples were using liquid oil، solid candy oil and frying oil، respectively. a relationship was found between higher educational level and mothers working out of the house and higher consumption of liquid oil، fraying oil and olive oil (p<0. 001). High age، housekeeper mothers and higher family span were associated with the higher consumption of solid oils، butter and ghee (p<0. 02).
    Conclusion
    This study revealed that the significant portion of daily oil consumption of Tehran habitants consist of solid oils. It seems to be necessary to organize proper training programs to increase social awareness about the hazards of solid saturated fats.
    Keywords: fats, consumption, Tehran
  • Mohammad Kargar *, Peyman Dianati, Maryam Homayoon, Houshang Jamali Page 208
    Background and Objectives
    Shiga toxin-producing Escherichia coli (STEC) O157: H7 have emerged as pathogens that can cause food-borne infections and severe and potentially fatal illnesses in humans. E. coli O157: H7 colonizes the digestive tract of cattle and is transmitted to humans by food and water. The objectives of this study were to characterize the prevalence of E. coli O157: H7 isolates in hamburger in Shiraz and to test their antimicrobial sensitivity.
    Material and Methods
    In this research، 428 samples of hamburger were collected from 7 main factories of meat products and enriched in TSB with novobiocin medium at 37ºC. Fermentation of sorbitol and lactose and activities of β- glucuronidase of separated bacteria were examined by using the SMAC and VRBA media and CHROMagar medium. Then isolation of E. coli O157: H7 was confirmed with the use of specific antisera; and with the multiplex PCR method، the presence of E. coli O157: H7 virulence genes – including stx1، stx2، eaeA، and hly – was analyzed. Finally، antibiotic resistance strains were tested with disk diffusion methods.
    Results
    Out of all the examined samples، 264 (61. 68%) sorbitol-negative bacteria were separated in the CT-SMAC medium. After evaluation with specific antisera، the rate of the recognition of E. coli O157: H7 was 5 (1. 17%). The stx1 and eaeA genes were diagnosed in 2 (0. 47%) cases of these samples. All the isolated bacteria were resistant to penicillin، clindamycin، and erythromycin antibiotics.
    Conclusion
    The presence of STEC in animal products suggests that they may be a potential hazard for human health. A regular monitoring of STEC O157، mainly in hamburger، should be performed to prevent a possible consumer health threat.
    Keywords: Hamburger, Shiga toxin, producing E.coli, Antibiotic resistance, Virulence gene, Multiplex PCR
  • Fatemeh Zarei, Mohammad Hosein Taghdisi, Nastaran Keshavarz Mohamadi, Hadi Tehrani Page 215
    Background and Objective
    Hospital is a supportive environment in three levels of prevention. This study pointed out patient empowerment based on health promoting hospitals approach.
    Materials and Methods
    The semi-experimental study had been done cardiovascular ward in BOU ALISINA hospital in Qazvin. four domains including: patient empowerment، educational intervention for nurses، organizational intervention for management، and physical environment intervention had been targeted in this study. Some models such as health belief model، BASNEF، and total quality management (TQM) had been used for interventional education. Data in each domain had analyzed using several Analectic test as Pair-T test، Descriptive statistic in SPSS/win14 software.
    Results
    Based on findings in first domain the mean score of knowledge and all health belief model''s components after educational intervention increased. In second domain mean score of educational intervention based on BASNEF model for nurses in communication skills increased. Results applying the concepts of Total Quality Management theory within the third domain depicted a colleague and supervisor as the most influential individuals in workplace. The mean scores of changeable improvement of some Environmental wards of hospital including: laundry and kitchen، increased.
    Conclusions
    health promoting hospitals is a supportive and holistic approach to health.
    Keywords: Health Promoting Hospital, BASNEF, HBM
  • Mohammad Mehdi Movahedi, Alireza Mehdizadeh Page 224
    Background and Objective
    In the recent years، nuclear medicine has enjoyed remarkable growth thanks to such novel technologies as SPECT-CT and PET، which are utilized for the recognition of new detectable molecules and radiopharmaceutical medicines. Therefore، the current regulations on radiation protection require revision. Namazi Hospital of Shiraz is one of the first nuclear medicine centers in Iran. Many patients visit this hospital every year; consequently، radiation protection must be screened and evaluated regularly. Radiation protection in the nuclear medicine department has not been assessed in detail yet، so we sought to conduct the first general radiation protection study.
    Materials and Methods
    The radiation dose in each zone was measured and regulated according to the International Commission on Radiological Protection. To this end، measurements were performed over a three-day period، five times a day.
    Results
    The maximum and minimum doses in the nuclear medicine center in Namazi Hospital were 25µSv/h and 0. 13µSv/h، respectively. The maximum dose was measured in the SPECT room next to the patient''s bed during infusion. The minimum dose was measured behind the SPECT room wall next to the reception. In terms of quality assessment، there are several major environmental problems such as lack of suitable warning signs and sufficient ventilation; however، the main problem is the absence of routine periodical radiation protection studies.
    Conclusion
    The results of these experiments revealed that the radiation protection in the nuclear department of Namazi Hospital met the international standards.
    Keywords: Nuclear medicine, International standards, Radiation protection, Dose rate
  • Farideh Shishehbor, Zahra Shamekhi *, Majid Karandish, Seyed Mahmoud Latifi Page 230
    Background and Objective
    Obesity and being overweight are one of current nutritional disorders found in many developed and developing countries such as Iran، it seems that recently the role of carbohydrates in the formation of such illness has been considered. Studies conducted in the field of obesity and quality and quantity of carbohydrate (glycemic index and glycemic load) have had inconsistent results. Therefore، This study evaluates the relationship between dietary glycemic index and glycemic load and some indicators of obesity.
    Material and Methods
    The subjects were 95 healthy Iranian females aged 25-55 y. dietary GI، GL assessed from six24 hour food recalls. Anthropometric measurements were taken according to standard methods. Information such as history of disease and genetics was collected by a questionnaire. Independent sample t test، correlation confident، one–way ANOVA Were used to investigate the correlation between dietary glycemic index and glycemic load and anthropometric measurements.
    Results
    The mean dietary GI was 72. 8 and the mean dietary GL was 154. 4. After making the necessary adjustments for potential dietary and non-dietary confounding factors، no significant association was seen between dietary GI، GL and BMI، waist circumference، waist to hip ratio in healthy women.
    Conclusion
    The fact that there was no relation between dietary GI and GL and anthropometric measurements in healthy women may be due to the fact that results obtained from overweight samples were not reported in the current study.
    Keywords: glycemic index, glycemic load, BMI
  • Majid Najafi Kalyani *, Elaheh Pourjam, Nahid Jamshidi, Shahnaz Karimi, Vahid Najafi Kalyani Page 235
    Background and Objectives
    Studying periods in university is very important for students. Because of the problems، this period is usually accompanied with mental status changes of students. The aim of this study was the assessment of psychological variables (stress، anxiety and depression) and self-concept of students.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study، all the students studying at Fasa University of Medical Sciences in the academic year 89-88 were selected through census sampling method. The DASS-21 was used to assess stress، anxiety and depression of students and in order to evaluate the status of their self-concept; the Carl Rogers questionnaire was used. Data analysis was performed with SPSS software using descriptive and inferential statistics (t test، ANOVA، Chi square and Pearson correlation).
    Results
    The results of this study showed that 76% of students had stress، 56. 4% anxiety and 53. 1% depression، and 69/3% had weak or negative self-concepts. There was a statistically significant correlation between high stress، anxiety and depression with negative self-concept (P<0. 001).
    Conclusion
    High stress، anxiety and depression and also a significant correlation between increased stress، anxiety and depression with negative and weak self-concept of students were found. It is necessary to devote more careful attention to mental health issues of students and have appropriate interventions.
    Keywords: Stress, Anxiety, Depression, Self, concept, Students, Fasa
  • Mohammad Mahdi Hazavehei, Samane Shirahmadi *, Ghodratollah Roshanaei, Mohammad Kazem, Zade, Mohammad Mahdi Majzubi Page 241
    Background and Objective
    Divorce، unwanted pregnancies، and unsuccessful marriages create mental، emotional، physical، and financial problems for individuals، families، and ultimately the community. Premarital education and counseling is one of the most effective ways for the prevention of such problems. The purpose of this study was to describe and evaluate the effectiveness of a premarital educational program by using the TRA (Theory of Reasoned Action).
    Materials And Methods
    Four hundred couples who attended premarital education and counseling classes voluntarily participated in this descriptive and analytical study. Variables such as attitude، subjective norms، and intention، were collected by using a validated questionnaire based on the TRA components. The questionnaire was filled out before and after the educational classes.
    Results
    The mean age of the couples was 23. 16 ± 5. 64 years old. Statistically significant differences were found in knowledge، attitude، and subjective norms before and after participation in the classes (p value < 0. 001). However، in terms of the couples’ intention of following the recommendations، no statistically significant difference was observed between the values before and after the classes (p value > 0. 05).
    Conclusion
    Although the mean knowledge and attitude of the couples under study increased after the classes، the increase was not high and only 20% of the couples gained acceptable knowledge. The effectiveness of such classes in the current manner is very low. Application of appropriate educational methods and media-based models and theories is highly recommended.
    Keywords: Health education, Premarital counseling, Theory of Reasoned Action (TRA)
  • Tahere Pirjali *, Negar Azarpira, Sedighe Pirjali, Maryam Ayatollahi, Mahdokht Hossein Aghdaei, Tahere Ahmadi Shamsabadi Page 248
    Backgrond&
    Objective
    The ability of mesenchymalstem cells (MSCs) differentiation into many cell types، as well as their ex vivo expansion potential، makes them as an attractive therapeutic tool for cell transplantation and tissue engineering. This project was designed to improve isolation culture and characterization of human amniotic membran-derivedMSSCS and human warton، s jelly- derived MSCs.
    Materials And Methods
    The amniotic membrane and warton، s jelly fragments were cultured as explants in the culture plates. After fourth passage، a population of homogenous cells was isolated from human amniotic membrane and warton ''sjelly. The phenotype identification of adherent cell was performed by flowcytometric analysis. The in vitro differentiation of MSSCS into osteoblast and adipocytes was also achieved. Resalts: The differentiation of osteoblasts was determined by deposition of a mineralized extracellular matrix in the culture plates that detected with Alizarin Red. A dipocyts were easily identified by their morphology and staining with Oil Red. AM-HMSSCS and the UC-HMSSCS both showed thanCD105، CD44positiveexpression and thanCD34، CD133 negative expression. In addition، the differentiation of specific staining، indicative of mesenchymal stem cells differentiating into precursor cells of bone precursor cells of adipose tissue.
    Conclusion
    It seems that both samples are similar and suitable for cell therapy.
    Keywords: Mesenchymal Stem Cells, Amniotic Membran, Warton's Jelly
  • Khadijeh Onsory *, Mostafa Bakhtiari Tajar, Bahareh Davoodi, Mehran Heydari Ashrafi, Mona Abdollahi Page 260
    Background and Objective
    Ovarian cancer mortality is associated with lower regional sunlight exposure. Vitamin D and its metabolites are best known for their action in calcium and bone metabolism. However، epidemiological studies have suggested that an increased ovarian cancer risk is associated with decreased production of vitamin D. The vitamin D signaling pathway is involved in a wide variety of biological processes، including cell proliferation، differentiation and apoptosis that may influence ovarian cancer risk. The purpose of this study was to analyze the frequency and type of mutations in the coding region of exon 9 of VDR gene in the risk of ovarian cancer in Indian population.
    Material and Methods
    PCR-RFLP analysis of this gene was on 100 ovarian cancer patients and an equal number of matching controls.
    Results
    The tt genotype of codon 352 of VDR gene showed an OR of 1. 83 for (95%CI، 0. 93–4. 03، P = 0. 03) and an OR for Tt genotype was 0. 83 (95%CI، 0. 46–1. 26، P = 0. 05).
    Conclusion
    The results show that the VDR tt genotype was significantly associated with ovarian cancer risk.
    Keywords: VDR gene polymorphisms Ovarian Cancer, India
  • Mehdi Sharafi *, Babak Pezeshki, Abdollah Reisi, Mohsen Kalantari, Mohammad Mehdi Naghizadeh, Soulmaz Dast Manesh Page 266
    Background and Objective
    Leishmaniasis is a common disease between humans and animals caused by protozoa of the genus Leishmania spp. It is transmitted by the female species of Phlebotomus. The most common form of leishmaniasis is the cutaneous form seen as either dry (urban) or wet (Rural). Detection of cutaneous leishmaniasis species is not reliable by microscopy. Among the methods، PCR is useful for this purpose. In this study، we aimed to investigate the cutaneous leishmaniasis species by PCR method in Fasa district.
    Material and Methods
    Slit biopsies were collected from 138 suspected cases of cutaneous leishmaniasis who were presented، consecutively، in Fasa district from April 2011 to February 2012. After the microscopy، the entire smear was then scraped off the slide surface for DNA extraction and PCR assay.
    Results
    All 138 investigated smears were reported positive by microscopy and nested PCR assay. In PCR، One of the smears had the 750-bp band، indicative of L. tropica and the rest had the 560-bp band indicative of L. major.
    Conclusion
    In conclusion، the cutaneous leishmaniasis found in Fasa district is predominantly Rural Cutaneous Leishmaniasis. The PCR-based assay used in the present study appears to be a suitable and powerful tool for the characterization of Leishmanial species.
    Keywords: Cutaneous Leishmaniasis, detection, Iran
  • Shahrzad Ghiyasvandian, Seyyede Narjess Mousavizadeh *, Nahid Dehghan Nayeri, Hamid Haghani Page 271
    Background and Objectives
    One of the basic principle of the protection of the patient، the patient''s right to make decisions for their health. In this study، the effect of using decision aid''s package was studied on choice of treatment and decision making outcomes in patients with early-stage breast cancer.
    Materials And Methods
    This research is a clinical trial، performed on 30 patients with stage 1 or 2 breast cancer admitted to Tehran Hospital of Imam Khomeini Cancer Institute، who were randomly divided into two groups، intervention (15) and control (15). The intervention group received the decision aid package. Routine care method was performed on the control group. Data collection consisted of three questionnaires: demographics، treatment options and decision conflict scale، decision regret scale. Data analysis and statistical was performed using software spss version 16 and fisher''s exact test and t-test.
    Results
    Type of treatment option selected by patients، participating in decision-making and decision conflict was statistically significant between groups (p<0. 05). Decision regret did not show a statistically significant difference between the two groups (p= 0. 087).
    Conclusion
    Decision aid intervention with participated the patients in decision-making about their، improved patients'' knowledge، certainty to start treatment and selecting treatment option according to their values and priorities.
    Keywords: Decision Aid, Breast Cancer, Medicare Choice, Decision Making Outcomes
  • Ahmad Mozafar *, Mojtaba Keshavarz, Parvin Zareian, Habiboalah Johary, Hossein Kargar Jahromy, Shirzad Hoseini Page 280
    Background and Objective
    Stress has different effects on the living organisms. In this study the effect of immobilization stress the HPG (hypothalamic - pituitary - gonad axis) hormones secretion and the number of spermatogonia was studied in adult male rats.
    Materials and Methods
    30 male rats were divided into 3 groups. The Control group: who were not exposed to any kind of stress، and two experimental 7 and 14 day groups which respectively received 2 hours of immobilized stress over 7 and 14 day stress periods، blood samples were collected directly from the heart of the animals، Hormones GnRH، LH and testosterone levels were measured by ELISA. The number of spermatogonia in the testes of adult male rats were counted. We used ANOVA and Duncan''s test results in p ≤0. 05 for statistic analyze test.
    Results
    The results showed that immobilization stress significantly decreased concentrations of GnRH and testosterone hormones compared with the control group. Also the 14-day immobilization stress caused a significant reduction in spermatogonia cells.
    Conclusion
    The results of this study indicate that the inhibitory effect of immobilization stress on the HPG axis may also cause negative effects on the spermatogenesis process.
    Keywords: Immobilization Stress, HPG Axis, Adult Male Rat, Spermatogonia
  • Mostafa Bijani *, Leila Nikrooz, Mohammad Mehdi Naghizadeh, Ziba Tavakkol Page 285
    Background and Objectives
    Trauma is one of the most important causes of mortality in human population all over the world. Thoracic trauma is one of the most important medical and socio-economic burdens in different areas of Iran. This study was conducted to evaluate the epidemiology status of thoracic trauma prevalence in Emergency departments of Vali-E-Asr teaching Hospital in Fasa.
    Materials And Methods
    This descriptive study was performed on 300 traumatized patients (240 males and 60 females) who referred to the emergency department of Vali-E-Asr Hospital of Fasa due to chest trauma in a six month period، which started from January 2011. The data was statistically analyzed by using a prospective study.
    Results
    Among 300 patients، 240 individuals were male (80℅) and 60 were female (20℅). The most frequent incidence rate of chest trauma (6/47℅) was observed in the age group of 15 to 25 years. And the average age was 35 years. The most frequent cause of trauma was traffic accidents (58/4℅) and the least frequent cause of trauma was gunshot (2/7℅). The most frequent clinical symptom observed in patients was chest pain and chest tenderness. The most frequent associated trauma observed with thoracic injuries was head trauma (58/3℅).
    Conclusion
    By considering the high frequency of traffic accidents as the leading cause of chest trauma، basic reform in traffic and transportation should be done.
    Keywords: Trauma, Chest trauma, Traffic accidents
  • Jalal Mardaneh *, Khadijeh Ahmadi, Ali Jahan Sepas Page 608
    Background and Objective
    Pseudomonas aeruginosa is a rod-shaped، Gram-negative، glucose-nonfermenting aerobic bacterium. It is widespread in natural environments and it is an opportunistic pathogen for humans that can lead to a broad spectrum of disease such as urinary، burn، respiratory infections، and septicemia. The aim of this study was to determe antibiotic resistance profile of P. aeruginosa strains isolated from hospitalized patients in Taleghani hospital (Ahvaz، Iran).
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was conducted on 111 P. aeruginosa strains isolated from hospitalized patients. Clinical specimens were cultured on microbiological media. Subsequently، drug susceptibility test was performed using the disc diffusion method according to CLSI recommendations.
    Results
    The more P. aeruginosa strains were from wound specimens (48. 6%). In antimicrobial susceptibility testing، colistin exhibited the greatest anti-Pseudomonas activity (78. 3%). Isolates demonstrated resistance to beta-lactam antimicrobials such as antipseudomonal penicillins، including piperacillin and carbenicillin.
    Conclusion
    The spread of these bacteria in hospital personnel and wet areas could be a suitable reservoir of resistance genes. Therefore، it is necessary to evaluate the antimicrobial resistance profile and the effect of hospital equipment and personnel in the dissemination route of resistance genes.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, nosocomial infection, antibiotic resistance