فهرست مطالب

طب توانبخشی - سال دوم شماره 2 (تابستان 1392)

فصلنامه طب توانبخشی
سال دوم شماره 2 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • وحید نجاتی*، بهاره برزگر، پگاه پورگلدوز صفحه 1
    مقدمه و اهداف
    توجه پایدار لازمه انجام تکالیف مستمر زندگی روزانه است. هدف از مطالعه حاضر بررسی سیر تحولی توجه پایدار در نمونهای از کودکان ایرانی است.
    مواد و روش ها
    در یک بررسی مقطعی مقایسهای با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس توجه پایدار220 کودک الی 11 سال (79 دختر و 151 پسر) با میانگین سنی 09/9 و انحراف استاندارد46/1 با استفاده از آزمون عملکرد مداوم مورد بررسی قرار گرفت. از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی برای تحلیل استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که کودکان 7 تا 11 ساله در تعداد خطای حذف و زمان واکنش با هم تفاوت دارند و این تفاوت در سطح 0001/0 p < معنی دار است. اما در مورد خطای ارتکاب تفاوتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج هرچه سن افزایش پیدا می کرد خطای حذف و مدت زمان واکنش کاهش می یافت. در واقع با افزایش سن توجه پایدار افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: توجه پایدار، تحول، کودکان
  • پروین دیباج نیا*، غلامحسین آقایی، عصمت اشک کش صفحه 8
    مقدمه و اهداف
    عیوب انکساری چشم عبارت است از نقص یا نارسایی سیستم بینایی که تصاویر به طور واضح روی شبکیه متمرکزنشده و باعث تاری دید، خستگی چشم، سردرد و در موارد شدید تنبلی چشم ویا انحراف چشم (استرابیسم) می گردد. این مشکلات ممکن است باعث عدم علاقه به درس خواندن و اختلال یادگیری شده و پیش زمینه اختلالات رفتاری باشد. بر اساس پژوهش های انجام یافته در کودکان نشان داده شده که مواردی از اختلالات یادگیری به علت اختلالات بینایی و یا شنوائی است. همچنین گزارش شده که نابینائی کامل میتواند باعث اختلالات رفتاری شود. با توجه به جدید و نو بودن ایده تاثیر عیوب انکساری چشم بر اختلالات رفتاری کودکان، این مطالعه با هدف بررسی فراوانی اختلالات رفتاری در کودکان دارای عیوب انکساری چشم انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش کودکان5-12 ساله مراجعه کننده به دو مرکز چشم پزشکی شهر تهران مورد معاینه کامل چشم پزشکی قرار گرفتند و تیزبینی بدون و با عینک لازم، رفراکشن بدون و با قطره سیکلوپلژیک، معاینات انحراف چشم و معاینات برای بیماری های چشمی انجام شد، همچنین ترجمه فارسی پرسش نامه را تر فرم والدین توسط پدر یا مادر کودکان تکمیل و اطلاعات به دست آمده در فرم های طراحی شده جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این بررسی تعداد 65 نفر کودک سالم و65 نفر کودک دچار عیوب انکساری چشم مورد بررسی قرار گرفتند. فراوانی اختلالات رفتاری در مجموع 3/22% بدست آمد به طوریکه در افراد دچار عیوب انکساری(29.2%) بیشتر از افراد گروه سالم (4/15%) بود. (05/0=P)
    نتیجه گیری
    فراوانی اختلالات رفتاری در افراد دچار عیوب انکساری، نسبت به افراد سالم از نظر بالینی و آماری بیشتر است ولی این تفاوت بین دو جنس از نظر آماری معنی دار نیست.
    کلیدواژگان: اختلالات رفتاری، کودکان، عیوب انکساری، پرسشنامه راتر
  • محمد کلانتریان*، هومن مینونژاد، رضا رجبی، رامین بیرانوند، علی ظهیری صفحه 14
    مقدمه و اهداف
    محدودیت دامنه ی حرکتی دورسی فلکشن مچ پا به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطرساز بروز آسیب اسپرین مچ پا می باشد که می تواند کنترل عصبی_عضلانی عضلات اطراف مچ پا را دچار اختلال کند. لذا هدف از تحقیق حاضر مقایسه ی میزان فعالیت الکترومیوگرافی منتخبی از عضلات اطراف مفصل مچ پای ورزشکاران دارای محدودیت دامنه ی حرکتی دورسی فلکشن مچ پا با ورزشکاران سالم، در حین انجام حرکت پرش_فرود تک پا می باشد.
    مواد و روش ها
    15 نفر ورزشکار مرد دارای محدودیت دامنه ی حرکتی دورسی فلکشن مچ پا در گروه دارای محدودیت و همین تعداد ورزشکار مرد فاقد محدودیت دامنه ی حرکتی دورسی فلکشن مچ پا نیز در گروه سالم قرار گرفتند. جهت اندازه گیری دامنه ی حرکتی مچ پا از گونیامتر یونیورسال استفاده شد. فعالیت الکترومیوگرافی عضلات پرونئوس لانگوس، گاستروکنمیوس خارجی، سولئوس و تیبیالیس قدامی، حین انجام تکلیف پرش فرود تک پا ثبت شد. برای مقایسه میزان فعالیت الکترومیوگرافی عضلات بین دو گروه از روش آماری تحلیل واریانس چند متغیری استفاده شد. سطح معنی داری در تمامی تجزیه و تحلیل های آماری 05/0p≤ در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که عضلات پرونئوس لانگوس، گاستروکنمیوس خارجی و سولئوس در گروه ورزشکاران دارای محدودیت حرکتی، به طور معنی داری دارای میزان فعالیت کمتری نسبت به گروه کنترل می باشند. اما میزان فعالیت عضله ی تیبیالیس قدامی، در بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت(05/0p≤).
    نتیجه گیری
    کاهش میزان فعالیت عضلات مچ پا که در گروه محدودیت حرکتی مشاهده شد را می توان به تغییردر برنامه های از پیش طراحی شده ی کنترل حرکتی سیستم عصبی و همچنین اختلال در پیام های آوران حس عمقی مفصل مچ پا نسبت داد.
    کلیدواژگان: فعالیت الکترومیوگرافی، محدودیت دورسی فلکشن مفصل مچ پا، ورزشکار، پرش فرود تک پا
  • مریم سهرابی، خسرو خادمی کلانتری*، علیرضا اکبرزاده باغبان، مهدی رضایی صفحه 24
    مقدمه و اهداف
    استئوآرتریت زانو شایع ترین بیماری مفصلی است که سهم زیادی در ایجاد ناتوانی در سالمندان دارد و هر دو جنس را به یک نسبت درگیر می نماید. بیماران مبتلا به آرتروز پیشرفته زانو از درد، محدودیت حرکتی و عملکردی شدید رنج می برند. نسبت درگیری کمپارتمان داخلی به کمپارتمان خارجی در این مفصل بیشتر می باشد. یکی از درمان های محافضه کارانه مورد استفاده در این زمینه استفاده از کفی های با گوه خارجی است. در این پژوهش، اثرکفی های مختلف داخل و خارج کفشی با ارتفاع لبه خارجی 7 میلی متر بر جابجایی مرکز فشار پا در بیماران مبتلا به استئوآرتریت پیشرفته زانو مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق مداخله ای، 40 بیمار زن مبتلا به استئوآرتریت پیشرفته زانو (درجه 3و 4 کالگرن و لارنس، میانگین سنی38/9±52/56، زاویه واروس بیشتر از 182 درجه) شرکت داشتند. بیماران در دو وضیعت ایستادن روی هر دو پا و ایستادن روی یک پا در حین پوشیدن انواع مختلف کفی داخل و خارج کفشی شامل: گوه خارجی پاشنه- داخل کفشی، گوه خارجی سراسری پا- داخل کفشی، گوه خارجی پاشنه به همراه محافظ قوس - داخل کفشی، گوه خارجی سراسری پا به همراه محافظ قوس - داخل کفشی، گوه پاشنه- خارج کفشی، گوه خارجی سراسری- خارج کفشی و مرحله بدون کفی مورد ارزیابی قرار گرفتند. به منظور جمع آوری داده ها از دستگاه فوت اسکن استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس با داده های تکراری تحلیل شدند
    یافته ها
    کفی های مختلف تاثیر متفاوتی بر جابجایی مرکز فشار پا نشان دادند (0001/0 (P<. در مقایسه گوه های مختلف با ارتفاع 7 میلیمتر مشخص شد که گوه سراسری خارج کفشی بیشترین تاثیر را بر جابجایی مرکز فشار پا به سمت بیرون در صفحه فرونتال پا دارد و به دنبال آن گوه پاشنه داخل کفشی به همراه محافظ قوس، گوه پاشنه خارج کفشی، گوه سراسری داخل کفشی، گوه سراسری داخل کفشی به همراه محافظ قوس قرار دارند.
    نتیجه گیری
    در بین کفی های داخل و خارج کفشی مورد بررسی، گوه خارج کفشی سراسری بیشترین تاثیر را بر جابجایی مرکز فشار پا یه سمت بیرون داشت.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، زانو، کفی، مرکز فشار
  • محمد علی آذربایجانی*، عارف سعیدی صفحه 32
    مقدمه و اهداف
    تاثیر تمرین مقاومتی و ویبریشن کل بدن بر پاسخ هورمون های آنابولیک و کاتلبولیک به خوبی مورد بررسی قرار گرفته است. اما اثر همزمان این دو بر پاسخ تسوسترون و کورتیزول مشخص نیست. لذا هدف این مطالعه مقایسه تاثیر ترکیب تمرینات مقاومتی با ویبریشن تمام بدن بر نسبت تستوسترون به کورتیزول بود.
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمایی نیمه تجربی 30 فوتبالیست مرد جوان به طور تصادفی به 3 گروه تمرین 1- ویبریشن تمام بدن(10 نفر)، 2- تمرین مقاومتی(10 نفر) و 3- ترکیب هر دو روش(10 نفر) تقسیم شدند. تمرین ویبریشن شامل 1 دقیقه فعالیت و 1 دقیقه استراحت(مجموعا 10 دقیقه) با فرکانس 50 هرتز، جابجایی از نوع عرضی به میزان 4 میلیمتر و در حالت ایستاده(semi-squat) روی دستگاه ویبریشن انجام شد. تمرین مقاومتی بصورت سه دوره ده تایی با 70 درصد یک تکرار بیشینه و استراحت 2 دقیقه ای بین هر دوره اجرا شد.تمرین مقاومتی شامل پرس پا و اکستنشن زانو در حالت نشسته(جلو پا دستگاه) بودند. در گروه سوم ابتدا تمرین مقاومتی و سپس ویبریشن تمام بدن انجام شد. این تمرینات در 9 جلسه انجام شد. به منظور اندازه گیری کورتیزول، و تستوسترون تام، نمونه های خون پیش و پس از جلسات اول و آخر جمع آوری شدند(4 مرحله). تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS18 انجام شدند.
    یافته ها
    غلظت کورتیزول در همه موارد افزایش معنادار پیدا نمود (016/0، p=007/0، p= 019/0، p=005/0، p= 002/0، p=009/0 p=). با این که غلظت تستوسترون پس از همه جلسات افزایش پیدا کرد؛ اما این افزایش تنها در گروه های تمرین مقاومتی(028/0، p=039/0 p=) و گروه ترکیب تمرین مقاومتی با ویبریشن تمام بدن(028/0، p=05/0 p=) معنادار بود. نسبت تستوسترون به کورتیزول در 4 مورد کاهش پیدا کرده و تنها پس از جلسه آخر در گروه ترکیب تمرین مقاومتی با ویبریشن تمام بدن افزایش معنادار داشت(032/0p=). تفاوت معناداری برای پاسخ های هورمونی بین گروه های سه گانه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    افزایش غلظت کورتیزول و تستوسترون و همچنین نسبت تستوسترون به کورتیزول پس از آخرین جلسه در گروه ترکیب تمرین مقاومتی با ویبریشن تمام بدن تایید می کنند که ترکیب این دو روش موجب تقویت بهتر مسیر های آنابولیک شده اند.
    کلیدواژگان: تستوسترون، کورتیزول، تمرین مقاومتی، ویبریشن کل بدن، فوتبالیست های جوان، نسبت تستوسترون به کورتیزول
  • لاله پیاهو، یاسرخواجه بیشک، بهرام پورقاسم*، محمد اصغری جعفرآبادی، محمد باقر کبیر علوی صفحه 39
  • شیما ایران فر، لیلا جلیلوندکریمی*، مسلم شعبانی، مرضیه شریفیان البرزی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحه 47
    مقدمه و اهداف
    آزمون «تصور فرد از راستای عمود (SVV)» درک ذهنی فرد از راستای عمود را تخمین می زند. مطالعات پیشین نشان دادند که افراد دارای عملکرد دهلیزی هنجار، خط شاخص SVV را در محدوده ی 2 درجه از محور عمودی واقعی (صفر درجه) تنظیم می کنند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر زاویه ی اولیه بر مقدار SVV در زمینه ی بینایی ثابت و متحرک و همچنین مقایسه ی تاثیر چرخش ساعتگرد و پادساعتگرد زمینه ی بینایی بر مقدار SVV بود.
    مواد و روش ها
    از 50 فرد بزرگسال هنجار (19 مرد و 31 زن) در محدوده ی سنی 18 تا 40 سال درخواست شد که یک خط نورانی را در 6 وضعیت مختلف بصورت عمود تنظیم کنند: 2 بار در زمینه ی بینایی ثابت و 4 بار در زمینه ی بینایی متحرک. در این مطالعه از دستگاه SVV کمپانی Synapsys استفاده شد.
    یافته ها
    از یک سو، جهت زاویه ی اولیه تاثیری همانطرفی بر جهت انحراف SVV در زمینه ی بینایی ثابت و متحرک داشت به این معنی که اگر زاویه ی اولیه به سمت راست انحراف داشت، انحراف SVV نیز به سمت راست و اگر زاویه ی اولیه به سمت چپ انحراف داشت، انحراف SVV نیز به سمت چپ بود (P.value<0.001). از سوی دیگر، در SVV با زمینه ی بینایی متحرک نیز جهت چرخش زمینه ی بینایی تاثیری همسو و چشمگیر بر انحراف SVV داشت یعنی چرخش ساعتگرد، SVV را به سمت راست و چرخش پادساعتگرد، آنرا به سمت چپ منحرف می کرد (P.value<0.001).
    نتیجه گیری
    برای تفسیر درست و تشخیص دقیق اختلالات وستیبولار با استفاده از آزمون SVV در مجموعه آزمون ارزیابی سیستم وستیبولار، باید به تاثیر زاویه ی اولیه و چرخش زمینه ی بینایی بر نتایج آن توجه داشته باشیم.
    کلیدواژگان: تصور ذهنی از راستای عمود، زمینه ی بینایی ثابت، زمینه ی بینایی متحرک، زاویه ی اولیه، جهت چرخش زمینه ی بینایی
  • مقالات مروری
  • مونا نهایت بین، مهری قاسمی، عباس رحیمی، صدیقه سادات نعیمی، سید مهدی طباطبایی صفحه 55
    مقدمه
    در حال حاضر درمان قطعی برای استئوآرتریت زانو وجود ندارد، درمان های موجود شامل درمان های کانسرواتیو مثل درمان های دارویی، اشکال مختلف فیزیوتراپی مثل گرما، ماساژ، الکتروتراپی و تمرین درمانی و درمان های جراحی است.هدف از مطالعه حاضر بررسی اطلاعات بدست آمده از مطالعات پیشین راجع به تمرین تایچی به عنوان یک روش درمانی سودمند برای بیماران مبتلا به استئوآرتریت با نگاهی جامع، به روز و نقادانه می باشد.
    مواد و روش ها
    طی جستجوی مقالات چاپ شده از سال2003 لغایت 2013در زمینه استئوآرتریت و تمرین تایچی،83 مقاله مرتبط با این موضوع از بانک های اطلاعاتی pubmed و سایت scopus و scienceDirect مورد بررسی قرار گرفتند. تعداد 3 مقاله مروری و تعداد 10 مقاله تجربی راجع به تاثیرات تایچی در درمان استئوآرتریت، مقایسه تاثیر تمرینات تایچی با گروه های کنترل و مقایسه تاثیر تمرینات تایچی با درمان های روتین یا سایر درمان ها بررسی شد.
    یافته ها
    از میان 83 مطالعه مرتبط با موضوع 10 مطالعه انتخاب شده است که بر اساس نوع مداخلات در گروه مقابل تمرینات تایچی تقسیم بندی شدند،گروه اول شامل مقالاتی است که تمرین تایچی را با درمان روتین فیزیوتراپی مقایسه کرده اند و گروه دوم شامل مطالعاتی است که تمرین تایچی را با مداخلات درمانی دیگر مقایسه کرده اند.این مطالعات تاثیر تمرینات تایچی را روی درد، عملکرد فیزیکی، خشکی مفصلی، قدرت عضلانی،شاخص افسردگی و میزان خود-کارآمدی در بیماران مسن مبتلا به استئوآرتریت بررسی کرده بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه مروری نشان می دهد که ورزش تایچی حداقل به صورت کوتاه مدت می تواند به طور معنی داری باعث بهبود درد،عملکرد فیزیکی، خشکی مفصلی،تعادل،کیفیت زندگی و سرعت راه رفتن بیماران مبتلا به استئوآرتریت شود و بنابراین به عنوان یک ورزش امن (safe) در کنار درمان های دیگر جهت بیماری استئوآرتریت توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: تایچی، استئوآرتریت، درد، عملکرد فیزیکی، تعادل، کیفیت زندگی
|
  • Vahid Nejati*, Bahareh Barzegar, Pegah Pour, Goldouz Page 1
    Background And Aim
    Attention plays an important role in an individual performance. The purpose of present study was to evaluate the development of sustain attention in a sample of Iranian children.
    Materials And Methods
    In the present cross sectional study, 220 7-10 years old elementary school students (aged 9.09±1.46 years) participated. Continuous Performance Test (CPT) performed for evaluation. One way ANOVA and post hoc tuckey tests were used for analysis.
    Results
    Findings showed that children age between 7 to 11 years were different in number of omission error and reaction time (p< 0.0001). There was no difference in commission error.
    Conclusion
    According to the results, we can conduct that as age increases omission error and reaction time decrease. Actually sustain attention increases with increasing age.
    Keywords: Key words: sustain attention, evolution, children
  • Parvin Dibajnia*, Gholam, Hossein Aghaee, Esmat Ashkesh Page 8
    Background And Aim
    Refractive error is a deficiency or failure of the optical surfaces of the eye to focus images clearly on the retina. In addition there may be eye strain, headache, and fatigue; and severe forms may result in strabismus and amblyopia. These problems may end in learning disabilities and low intelligence and precipitate behavioral disorders.Previous studies have shown that learning disabilities in children may be due to visual or hearing disorders. Behavior disorders are also seen in blinds. However we didn`t find any study about the incidence of behavioral disorders in primary school children with refractive errors. In the present study we evaluated the frequency of behavioral disorders in children with refractive error.
    Material And Methods
    One hundred thirty children who were referred to a governmental and one private eye clinic in Tehran underwent comprehensive ocular examinations including evaluation of visual acuity with and without glasses, refraction with and without cycloplegic eye drops, strabismus and other ocular diseases. We used Persian translation of Rutters` questionnaire for evaluation behavioral disorder in these children. The data were analyzed by SPSS 21 software.
    Results
    Data in 65 normal and 65 cases with refractive errors were evaluated. Overally the rate of behavioral disorders was 22.3% which was higher in cases with refractive errors (29.2%) in comparison to normal cases (15.4%) (P=0.05).
    Conclusion
    The frequency of behavioral disorders in 5-12 year old children with refractive errors was higher in comparison to normal cases. However, there was not any statistically significant difference between genders.
    Keywords: Behavioral disorders, Children, Refractive error, Rutter's questionnaire
  • Mohammad Kalantariyan *, Hooman Minoonejad, Reza Rajabi, Ramin Beyranvand, Ali Zahiri Page 14
    Background And Aim
    Limitation of ankle dorsiflexion range of motion as the most important risk factors for ankle sprain injury can cause disorders in neuromuscular control of muscles around the ankle. The aim of this study was to compare the EMG activity of selected muscles around the ankle joint of those athletes with ankle dorsiflexion range of motion limitation with healthy Athletes during the single-leg jump landing.
    Materials And Methods
    Fifteen male athletes with ankle dorsiflexion range of motion limitations were categorized as the group with limitation and the same number of male athletes without limitation in ankle dorsiflexion range of motion as the healthy group. Universal goniometer was used to measure range of motion of the ankle. EMG activity of selected muscles of the ankle during single-leg jump landing task was recorded. A multivariate analysis of variance was used to compare the EMG activity of the muscles between groups. The significance level for all analyses was set as p≤0/05.
    Results
    The results showed that Peroneus Longus, Lateral Gastrocnemius and Soleus muscles in the athletes with motion limitation had significantly lower levels of activity than control group. But the Tibialis Anterior muscle activity was not significantly different between the two groups (p≤0/05).
    Conclusions
    The reduction in muscle activity observed in the group with motion limitation can be attributed to changes in preplanned programs of the motor control of nervous system and proprioceptive afferent messages disorder of ankle joint.
    Keywords: EMG activity, limitation of ankle dorsiflexion, athlete, single, leg jump landing
  • Maryam Sohrabi, Khosro Khademi, Kalantari *, Ali, Reza Akbarzadeh, Baghban, Mehdi Rezaee Page 24
    Background And Aim
    Osteoarthritis of knee is the most common joint disorder, accounting for a large rate of disability in elderly that affected both genders equally. The patients with severe knee osteoarthritis complain of considerable pain and immobility and functional limitations. The medial compartment of the knee affected more often than lateral compartment. One of the conservative treatments proposed for this disorder is the lateral wedge insole. The aim of this study was to compare the effect of different insoles (in-shoe and out-shoe wedges) with the height of 7mm on the replacement of foot’s center of pressure in patients with severe medial knee osteoarthritis.
    Materials and Methods
    40 female patients with severe knee OA (severity of OA was 3, 4 in kallegrane & larense index, varus angle >182 and Mean age of 56.52±9.38) participated in this interventional study. The volunteers are evaluated at two positions included single limb stance and double limb stance during wearing seven different in-sole and out-sole wedges; in-shoe lateral heel wedge, in-shoe full length lateral wedge, in-shoe lateral heel wedge with medial arc support, in-shoe full length wedge with medial arc support, out-shoe lateral heel wedge, out-shoe full length lateral wedge and, without any wedge. Foot scan setting was used for evaluating and data collection. Repeated Measures ANOVA test was used to analyze the data.
    Results
    Different in-shoe and out-shoe wedges had different effects on the displacement of the center of pressure (P<0.0001). The comparison across different lateral wedges with height of 7mm suggested that out-shoe full length Lateral wedge has the most effect in lateralization of foot center of pressure followed by in-shoe lateral heel wedge with medial arc support, in-shoe lateral heel wedge, in-shoe full length wedge and in-shoe full length wedge with medial arch support.
    Conclusion
    Among the investigated in-sole and out-sole wedges the lateral full length out-shoe wedge has the greatest effect on the lateral displacement of foot center of pressure.
    Keywords: knee osteoarthritis, Insole, center of pressure
  • Mohammad Ali Azarbayjani*, Aref Saiedi Page 32
    Background And Aim
    The effect of resistance training and whole body vibration on the response of anabolic and catabolic hormones is well studied. But the effect of both of these to testosterone and cortisol response is not clear. The aim of this study was to assess the effects of resistance training combined with Whole Body Vibration (WBV) on the ratio of testosterone to cortisol.
    Materials And Methods
    In semi experimental design, thirty young male football players were randomly allocated into three groups including WBV (n=10), resistance (n=10), and combination of the WBV and resistance exercise. The WBV group carried out one minute exercise and one minute rest totally for 10 minutes with a frequency of 50 Hz. tool, lateral displacement of 4 mm and in a semi-squat standing position. The resistance exercise was carried out with three-period ten exercises with 70% one repetition maximum (1RM) with a two-minute rest between each period. The resistance exercise included leg press and knee extension in sitting position. The third group performed the resistive exercise first and then the WBV. Blood samples were collected at prior to and hollowing exercise.
    Results
    The results showed a significant increase in cortisol. Regarding the total testosterone of the serum, it significantly increased only in the resistance exercise and the combination of resistance and WBV group. The testosterone to cortisol ratio reduced at the first four sessions, but increased following the last session only in the combination of the resistive and WBV group.
    Conclusion
    Increased cortisol, testosterone and the testosterone to cortisol ratio confirmed that a combination of both resistive and WBV will result in better enhancement of anabolic pathways.
    Keywords: Testosterone, Cortisol, Resistance exercises, Whole body vibration
  • Payahoo Laleh, Khaje, Bishak Yaser, Pourghasem Bahram*, Asghari Jafarabadi Mohammad, Kabir, Alavi Mohammad, Bagher Page 39
    Background And Aim
    Aging as one of the most critical period of life is faced with many physiological changes. A main challenge of this century is a better quality of life. Therefore, determining factors that affect quality of life in elderly people is important. This study designed to determine relationship between depression disorders and physical activity level with quality of life in free-living elderly in Tabriz in 2012.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical study was carried out on 184 elderly people (97 male and 87 female) with the age of 60 years and above. All subjects were selected from daily care centers of elderly people in Tabriz. Validated Persian self-reported version of World Health Organization Quality of Life-Brief (WHOQOL) questionnaire was used to determine the quality of life in free-living elderly. Instrumental Activities of Daily Living (IADL) and Activities of Daily Living (ADL) and Geriatric Depression Scale (GDS) questionnaires were used to assess the level of physical activity and depression status, respectively. Correlations of variables were analyzed by multiple logistic regressions.
    Results
    There was a significant positive correlation between IADL and ADL with quality of life (r=0.426; p<0.001 and r=0.147; p=0.041, respectively). In addition, the correlation between GDS and quality of life variable was significant (r= -0.180, p=0.013).
    Conclusion
    Since physical activity has beneficial effects on quality of life in elderly people, encouraging them to participate in social exercise programs and presenting guidelines to improve other aspects of quality of life are suggested.
    Keywords: Elderly, Quality of Life, Physical Activity, Depression
  • Shima Iranfar, Leila Jalilvand Karimi*, Moslem Shaabani, Marzieh Sharifian Alborzi, Alireza Akbarzadeh Baghban Page 47
    Background And Aim
    Abstract Subjective Visual Vertical (SVV) test estimates mental perception of vertical orientation. Previous researches showed that individuals with normal vestibular function align the SVV line indicator within 2 degrees of true vertical (0 degrees). The aims of this study were to evaluate the effect of preset angle on SVV value in static and dynamic visual background and also to compare the effect of clockwise and counterclockwise rotation of visual background on SVV value.
    Material and Method
    Fifty normal adults (19 men and 31 women), with ages ranged from 18 to 40 years were asked to set a luminous bar as vertical in six different conditions: two times in static visual background condition and four times in dynamic visual background condition. Synapsys SVV instrument was used in this study.
    Results
    On one hand, the direction of preset angle had ipsilateral effect on deviation of SVV with static and dynamic background. It means that right preset angle made rightward deviation of SVV and left preset angle made leftward deviation of SVV (P <0.001). On the other hand, the direction of visual background rotation had significant and ipsilateral effect on SVV with dynamic background. It means clockwise rotation made rightward deviation of SVV and counterclockwise rotation made leftward deviation of SVV (P <0.001).
    Conclusion
    For correct interpretation and precise diagnosis of vestibular disorders using the SVV test within the vestibular test battery, we should consider the effect of preset angle and rotation of visual background on the results.
    Keywords: subjective visual vertical, static visual background, dynamic visual background, preset angle, orientation of rotation of visual background
  • Mona Nahayatbin Mehri Ghasemi*, Abbas Rahimi, Sedighe Sadat Naeimi, Seyed Mahdi Tabatabaeei Page 55
    Background And Aim
    Currently there is no cure for osteoarthritis. Conservative treatments such as drug therapy, various forms of physical therapy including heat, massage, electrotherapy, exercise therapy and surgical treatment are available. The purpose of this review was to comprehensively examine data from previous studies on Tai chi as an effective treatment for osteoarthritis patients.
    Material and Methods
    We searched PubMed, Scopus, ScienceDirect databases from 2003 to 2013. There were 13 studies that met our selection criteria: 10 RCTs and 3systematic reviews. These studies were about the effect of Tai chi on osteoarthritis, compare Tai chi versus control group and other routine treatments.
    Results
    Among 83 relevant studies, 10 studies were selected. Base on the type of intervention, the studies divided into two groups: 1.The studies that compared Tai chi versus routine physiotherapy treatments.2.The studies that compared Tai chi versus other interventions. These studies investigated the effect of Tai chi exercise on pain, physical function, stiffness of joints, muscle strength, measures of depression and self - efficacy in elderly patients with osteoarthritis.
    Conclusion
    This review shows that Tai Chi exercise significantly improves pain, physical function, stiffness of joints, balance, gait speed, and quality of life in patients with osteoarthritis at least in the short term and therefore is recommended as a safe sport, along with other treatments for patients with osteoarthritis.
    Keywords: Key words: Tai Chi, osteoarthritis, pain, physical function, balance, quality of life