فهرست مطالب

فصلنامه زیست شناسی گیاهی ایران
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 17، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ژاله حسانی، علی گنجعلی، پروانه ابریشم چی*، حمید اجتهادی صفحات 1-14

    در پژوهش حاضر، تاثیر همبندکننده اتیلن دی آمین تترا استیک اسید (EDTA) بر انباشت کروم سه ظرفیتی و رشد گیاه تربچه (Raphanus sativus L.) بررسی شد. گیاهچه های 10 روزه، 4 هفته در شرایط هیدروپونیک حاوی غلظت های مختلف کروم (1، 2، 4 و 6 میلی گرم در لیتر) و همبندکننده (1 و 3 میلی گرم در لیتر) کشت داده شدند. پس از برداشت، رشد، مقدار کروم در اندام هوایی و ریشه و مقدار پرولین در اندام هوایی اندازه گیری شد. نتایج حاصل نشان داد که در غلظت 6 میلی گرم در لیتر کروم، استفاده از همبندکننده باعث افزایش معنی دار طول اندام هوایی و ریشه، سطح برگ و ریشه و نسبت وزن تر ریشه به وزن تر اندام هوایی در مقایسه با تیمار کروم فاقد همبند کننده می شود. اندازه گیری مقدار پرولین مشخص کرد که در هر دو سطح همبندکننده و 6 میلی گرم در لیتر کروم، مقدار پرولین در اندام هوایی به طور معنی دار نسبت به تیمار کروم فاقد همبندکننده کاهش می یابد. با توجه به نتایج حاصل از این بررسی، همبندکننده در غلظت مناسب شرایط تنش زای ناشی از فلز کروم را کاهش می دهد و نه تنها تاثیر منفی بر رشد گیاه ندارد، بلکه باعث بهبود رشد آن نیز می شود.

    کلیدواژگان: اتیلن دی آمین تترا استیک اسید (EDTA)، تربچه (Raphanus sativus L _)، کروم سه ظرفیتی
  • صدیقه اسمعیل زاده بهابادی، مظفر شریفی صفحات 15-30
    الیسیتورها ترکیباتی با منشا زیستی و یا غیر زیستی هستند که باعث القای پاسخ های دفاعی گیاه و تولید متابولیت های ثانویه می شوند. الیسیتورها ممکن است ژن های جدیدی را فعال کنند که آنزیم ها و در نهایت مسیرهای بیوسنتزی مختلفی را راه اندازی کنند و باعث تشکیل متابولیت های ثانویه شوند. گیاه کتان سفید (Linum album) از گونه های بومی ایران است که در اندام های مختلف آن ترکیبات لیگنانی از جمله پودوفیلوتوکسین وجود دارد. در پژوهش حاضر، اثر عصاره قارچ های Fusarium graminearum، Rhizoctonia solani، Rhizopus stolonifer، Sclerontinia sclerotiarum و Trichoderma viride بر رشد سلول و میزان لیگنان ها و ترکیبات فنیل پروپانوئیدی در کشت سلول کتان سفید بررسی شد. الیسیتورهای قارچی مختلف آثار منحصر به فردی در تولید لیگنان ها داشتند، به طوری که در بین الیسیتورهای قارچی بررسی شده، بیشترین مقدار تولید پودوفیلوتوکسین در سلول های تیمار شده با F. graminearum به میزان شش برابر نمونه های شاهد (141 میکروگرم بر گرم وزن خشک) مشاهده شد، در حالی که R. stolonifer باعث القای بیشترین میزان لاریسی رزینول به میزان هفت برابر نمونه های شاهد (365 میکروگرم بر گرم وزن خشک) شد. میزان فنل کل، فلاونول، فلاوونوئیدها و لیگنین تا پایان دوره رشد تحت تاثیر الیسیتورهای قارچی افزایش یافت. در راستای درک سازوکار الیسیتورهای قارچی، فعالیت آنزیم های فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) و سینامیل آلکل دهیدروژناز (CAD) نیز بررسی شد. فعالیت PAL و CAD که در مراحل ابتدایی مسیر بیوسنتزی فنیل پروپانوئیدی قرار دارند، پس از افزودن الیسیتورهای قارچی افزایش یافت و اوج فعالیت آنها پس از گذشت سه روز مشاهده شد.
    کلیدواژگان: الیسیتورهای قارچی، کتان سفید، لیگنان، فنیل پروپانوئید
  • لادن رحیم پور شفایی، نادر چاپارزاده، لیلا زرندی میاندوآب، میثم دولتی صفحات 31-40
    پس از قطع راس ساقه در Rosa hybrid دوره رشد جدیدی با رفع تسلط جوانه انتهایی، از جوانه های جانبی آغاز و طی آن شاخه های جدید تشکیل می شود. در هر شاخه، برگ ها به ترتیب سن آرایش می یابند. برای مطالعه، چهار نمونه برگی از راس به سمت پایه شماره گذاری شدند که مرحله جوانی تا بلوغ برگی را نشان می دهند. نتایج، تغییرات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی عمیقی را طی بلوغ نشان دادند. کاهش مقدار گونه های اکسیژن فعال به کاهش میزان پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی و در نهایت، افزایش پایداری غشاهای سلولی منجر شد. افزایش محتوای پروتئین های محلول کل با کاهش میزان آمینو اسیدهای آزاد و نیز محتوای کربوهیدرات های محلول همراه بود. نتایج تفاوت بین برگ های جوان و بالغ را در سنتز و تجزیه پروتئین ها نشان داد.
    کلیدواژگان: پراکسیداسیون چربی ها، پروتئین ها، رز چند رنگ، سن برگ، کربوهیدرات ها
  • شیوا براتی، محمدرضا دادپور، سمیه نقی لو، علی موافقی صفحات 41-52
    شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) گیاهی علفی چندساله از تیره باقلاییان است. مطالعات مقایسه ای تکوین گل برای درک بهتر تکامل گل در زیرتیره های این تیره حایز اهمیت است. هدف از مطالعه حاضر، ارایه مسیر تکوینی گل در گونه شیرین بیان به عنوان عضوی از طایفه Galegeae و مقایسه آن با تکوین گل در سایر گونه های Papilionoideae است. بدین منظور، جوانه های گل در سنین متفاوت جمع آوری و در تثبیت کننده FAA تثبیت شدند. نمونه ها پس از 24 ساعت شستشو داده شدند و پس از فلس زدایی در غلظت های متوالی اتانول 70 درصد و اتانول 95 درصد آب گیری شدند. رنگ آمیزی نمونه ها در محلول 5/0 درصد نیگروزین در اتانول خالص انجام شد. بارزترین ویژگی های تکوین گل در شیرین بیان آغازش پشتی-شکمی تک جهتی اندام ها در حلقه های مختلف، هم پوشانی در زمان آغازش حلقه ها و آغازش زود هنگام برچه است. هم پوشانی در جریان آغازش حلقه ها و آغازش زود هنگام برچه به عنوان صفتی پیشرفته در اکثر اعضای شاخه فاقد توالی تکرار معکوس (IRLC) از زیرتیره Papilionoideae گزارش شده است. با این حال، عدم وجود آغازه مشترک، شیرین بیان را از سایر گونه های مطالعه شده شاخه IRLC متمایز می سازد.
    کلیدواژگان: آغازش تک جهتی، تکوین گل، شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra L، )، هم پوشانی
  • مسعود رنجبر، فاطمه خادمی صفحات 53-66
    در این پژوهش، ریخت شناسی و گرده شناسی 40 جمعیت متعلق به 17 گونه از سه بخش Heliobrychis، Afghanichae و Lophobrychis از جنس Onobrychis در ایران مطالعه شد. در مطالعه ریخت شناسی، 59 ویژگی کمی وکیفی بررسی شد. نتایج حاصل از این مطالعه به خوبی بخش های مطالعه شده را از یکدیگر تفکیک کرد. با وجود این که دانه های گرده در گونه های جنس Onobrychis از نظرصفات ریخت شناسی مانند دارا بودن سه شیار و تزیینات مشبک مشابه هستند، اما از نظر صفات کمی ریخت شناسی تنوع شایان توجهی در آنها مشاهده شد. طول محورهای قطبی و استوایی از جمله ویژگی های با ارزش هستند و بر اساس این اطلاعات می توان گونه های مطالعه شده را در سه گروه جای داد. این گروه بندی نتایج حاصل از مطالعه ریخت شناسی را تا حد زیادی تایید می کند.
    کلیدواژگان: Onobrychis، ریخت شناسی، دانه گرده، Heliobrychis، Lophobrychis، Afghanichae
  • فاطمه زرین کمر، اعظم عبدالله زاده زاویه جک، مظفر شریفی، مهرداد بهمنش صفحات 67-74
    در این پژوهش، تاثیر سالسیسلیک اسید بر برخی از ترکیبات فنلی و قندهای محلول در بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.) بررسی شد. غلظت های مختلف سالیسیلیک اسید در گیاهان 90 روزه در کشت هیدروپونیک طی چهار روز مطالعه شد. اگر چه غلظت 125/0 میلی مولار سالیسیلیک اسید آثار واضحی داشت، بررسی ها نشان داد که غلظت های بالا سبب توقف رشد و از بین رفتن گیاه می شود و غلظت های پایین تاثیر ویژه ای ندارد. نتایج حاصل از HPLC و سنجش فلاونوئید، آنتوسیانین و آپی ژنین نشان داد که میزان این ترکیبات پس از 24 ساعت نسبت به گیاهان شاهد افزایش معنی داری نشان می دهند. در تیمار سالسیسلیک اسید کاهش معنی داری در جوانه زنی گیاهان تیمار شده نسبت به شاهد مشاهده شد. به طور کلی، سالیسلیک اسید در غلظت 125/0 میلی مولار باعث افزایش فلاونوئید، آپی ژنین، آنتوسیانین و قندهای محلول نسبت به گروه شاهد شد.
    کلیدواژگان: آپی ژنین، آنتوسیانین، بابونه آلمانی، سالیسیلیک اسید
  • یونس اروجی، مجید شریفی تهرانی، فاطمه آقابابایی، شکوفه انتشاری، لیلا شبانی* صفحات 75-88

    طی برقراری همزیستی آربوسکولار مایکوریز، برخی از شاخص های شیمیایی و زیستی گیاه از جمله الگوی تجمع ترکیبات ثانویه در گیاه تحت تاثیر قرار می گیرد. از آنجا که ترکیبات ثانویه گیاهان از جهات مختلف مانند کاربرد در صنایع غذایی، دارویی و دفاع گیاه اهمیت دارند، مطالعات گوناگونی در خصوص میزان تاثیر آلودگی قارچی در شاخص های مختلف رشد و تولید متابولیت های ثانویه در گیاهان انجام می شود. در این پژوهش، با تلقیح همزمان بذرهای گیاه شیرین بیان توسط دو گونه از قارچ آربوسکولار مایکوریز Glomus mosseae و G. intraradices آثار تلقیح بر رشد و تولید متابولیت های ثانویه نمونه ها پس از شش ماه رشد در شرایط تلقیح بررسی شد. درصد کلونیزاسیون، شاخص های رشد، میزان فسفر و روی، مقدار گلیسیریزین، ترکیبات فنولیک کل و فلاونوئیدها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که ارتفاع ریشه، طول ساقه، تعداد برگچه و وزن تر و خشک در گیاهچه هایی که با تلقیح همزمان بذرها با قارچ های آربوسکولار مایکوریز رشد نموده اند پس از شش ماه رشد، نسبت به نمونه های شاهد افزایش داشته است. همچنین، میزان عناصر فسفر و روی در گیاهچه هایی که با هر دو قارچ تلقیح شده اند در مقایسه با نمونه های شاهد بیشتر بوده است. ترکیبات ثانویه مهم گیاه (ترکیبات فنولیک، فلاونوئید کل و گلیسیریزین) نیز در ریشه های گیاهان تیمار شده پس از شش ماه رشد افزایش درخور توجهی نسبت به نمونه های شاهد داشتند. در مجموع، نتایج این مطالعه نشان داد که تلقیح همزمان بذرهای گیاه شیرین بیان با دو گونه از قارچ آربوسکولار مایکوریز G. mosseae و G. intraradices نقش موثری در افزایش کمی شاخص های رشد گیاه و بهبود ویژگی های کیفی گیاه دارویی شیرین بیان دارد.

    کلیدواژگان: ترکیبات فنولیک، شیرین بیان، گلوموس (Glomus)، گلیسیریزین، مایکوریز
  • سمیه قربانی، رامین مناف فر*، افسانه طاعی، رضا ملک زاده صفحات 89-98

    جلبک Dunaliella جنس چیره تک سلولی یوکاریوت دریاچه ارومیه است که در سال های اخیر به علت خشکسالی شدید دریاچه ارومیه تراکم جمعیت آن به شدت کاهش یافته است. در پژوهش حاضر، تنوع گونه های مختلف این جنس با روش مولکولی در تعدادی از ایستگاه های دریاچه ارومیه بررسی شد. کولی با انجام واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) و استفاده از جفت پرایمر ژن 18srDNA، گونه های مختلف این جنس شناسایی شد. نمونه برداری و جداسازی جلبک Dunaliella از دریاچه ارومیه نشان داد که با وجود بحران خشکسالی و کاهش تراکم این جلبک حداقل چهار گونه مختلف از جنس Dunaliella شامل: D. bardawil، D. parva، D. salina و D. tertiolecta در دریاچه ارومیه و در ایستگاه های مطالعه شده وجود دارد.

    کلیدواژگان: تنوع مولکولی، جلبک تک سلولی، دریاچه ارومیه، Dunaliella
  • امید تقویان، امیر موسوی، هاله هاشمی سهی، عصمت جورابچی، کسری اصفهانی صفحات 99-112
    در این پژوهش، توالی های پپتید نشانه یک پروتئین اختصاصی بساک در گیاه Lilium longiflorum cv. Hinomoto به نام LIM14 و یک پروتئین در گیاه آرابیداپسیس با نام AtCPrecA که ویژگی های توالی های نشانه کلروپلاستی را دارا هستند، به طور جداگانه به پایانه آمینی ژن های گزارشگر پروتئین فلورسنت سبز (Green Fluorescent Protein=GFP) و بتاگلوکورونیداز (β-glucoronidase=GUS) متصل شده، سازه های حاصل به واسطه اگروباکتریوم به رقم کاردال گیاه سیب زمینی (Solanum tuberosum L. cv. Kardal) منتقل شدند. بررسی با میکروسکوپ فلورسنت و همچنین رنگ آمیزی هیستو شیمیایی GUS، نشان داد که پروتئین های نوترکیب LIM14-GUS و LIM14-GFP به آمیلوپلاست غده و کلروپلاست سیب زمینی های تراریخت هدایت شده اند. سنجش کمی فعالیت آنزیم GUS نشان داد که میزان بیان این پروتئین در بخش های غنی از آمیلوپلاست گیاهان تراریخت سیب زمینی، در حالت حضور توالی نشانه به مراتب بیشتر از گیاهان تراریخت واجد ژن gus به تنهایی است. در این مطالعه همچنین عملکرد پپتید نشانه AtCPRecA، در بالادست پایانه آمینی پروتئین فلورسنت سبز بررسی شد و بیان این پروتئین در سلول های اپیدرم پیاز (Allium cepa L.) نشان دهنده این بود که AtcpRecA-GFP به طور ویژه در پلاستیدها متمرکز شده اند. بر اساس نتایج حاصل از این بررسی، توالی های نشانه AtCPRecA و LIM14 وظیفه پیش بینی شده را انجام داده، قابلیت هدایت پروتئین نوترکیب را به درون پلاستید دارا هستند.
    کلیدواژگان: پلاستید، سیب زمینی تراریخت، توالی نشانه پپتیدی، پروتئین نوترکیب، آزمون کمی
|
  • Zhaleh Hesani, Ali Ganjeali, Parvaneh Abrishamchi, Hamid Ejtehadi Pages 1-14

    In this research، the effect of etylendiamintetraacetic acid (EDTA) on chromium accumulation and growth of Raphanus sativus L. was studied. 10-day old seedlings were cultured in hydroponic conditions containing different concentrations of chromium (1، 2، 4 and6 mg/L) and EDTA (1 and 3mg/L) for 4 weeks. After harvesting، growth parameters، amount of chromium in shoot and root and also prolin in shoot were measured. The results of this study showed shoot and root length، leaf area and root area، root/shoot ratio significantly increased at 6 mg/lit cr by using of EDTA، compared to chromium alone. Measurement of prolin showed that the amount of prolin in shoot was significantly decreased compared to chromium، at 6 mg/lit cr and 1 and 3 mg/L EDTA. According to the results of this research، appropriate concentration of EDTA decreased stress of chromium، so that not only did not have any negative effect on plant growth it enhanced the growth of the plant.

    Keywords: EDTA, Raphanus sativus, Chromium
  • Sedigheh Esmaeilzadeh Bahabadi, Mozaffar Sharifi Pages 15-30
    Elicitors are compound with biotic or abiotic origin which induce defence responses including secondary metabolite production. Elicitors may activate new genes which induce enzymes and finally produce different biosynthesis pathways and secondary metabolites. Linum album is one of endemic species in Iran and has lignans like podophyllotoxin (PTOX). In this study، we investigated the effect of fungal extracts of Fusarium graminearum، Rhizoctonia solani، Rhizopus stolonifer، Trichoderma viride and Sclerontinia sclerotiarum on cell growth and lignans production and phenylpropanoid compounds in cell suspension cultures of L. album. Various fungal extracts uniquely induced lignan production، so that F. graminearum extract induced the highest increase of PTOX [141 μg g-1 dry weight (DW)] which was 6-fold greater than the untreated control، while R. stolonifer extract enhanced the accumulation of lariciresinol up to 365 μg g-1DW، which was 7-fold greater than the control. In addition، fungal elicitors increased the total phenol، flavonoid، flavonol and lignin. To study the mechanism of fungal elicitors action، phenylalanine ammonio-lyase (PAL) and cinnamyl alcohol dehydrogenase (CAD) activity were investigated. The activity of PAL and CAD enzymes involved in the first steps of the phenylpropanoids biosynthesis was activated by fungal elicioes، reaching a peak at 3 days after treatment.
    Keywords: Fungal elicitors, Linum album, Lignan, Phenylpropanoid
  • Ladan Rahimpour Shafaee, Nader Chaparzadeh, Leila Zarandi-Miandoab, Meysam Dolati Pages 31-40
    In Rosa hybrida، after removing head of the stem، the lateral buds become free from apical dominance and start to form new branches. In each branch، leaves arrange in an age dependent manner. Four leaf samples were numbered from apex to base، exhibiting young to mature leaf stages. During maturation، physiological and biochemical changes occurred. Decrease of reactive oxygen species contents، led to reduction of membrane lipid peroxidation and ultimately increased the stability of cell membranes. Increasing total soluble protein contents were accompanied by decreasing of free amino acids and soluble carbohydrates contents. Results demonstrated differences in synthesis and degradation of proteins between young and mature leaves.
    Keywords: Lipids peroxidation, Proteins, Rosa hybrid, Leaf age, Carbohydrates
  • Shiva Barati, Mohammad Reza Dadpour, Somayeh Naghiloo, Ali Movafeghi Pages 41-52
    Glycyrrhiza glabra L. is a perennial herbaceous plant، belonging to the family Fabaceae and subfamily Papilionoideae. Comparative floral ontogeny is important for better understanding of floral evolution within the subfamilies of Fabaceae. The aim of this study was to present a complete ontogenetic pathway of G. glabra، as a member of tribe Galegeae and to compare it with other studied species of the Papilionoideae. For this purpose، flower buds of different ages were collected and then fixed in FAA. After a fixation period of 24 h، the samples were rinsed and after dissection the samples were dehydrated in sequential ethanol concentrations of 70% and then 95%. The samples were stained with 0. 5% nigrosin black in ethanol. The more remarkable features of flower ontogeny were the abaxial-adaxial unidirectional initiation of organs primordia within each floral whorl، high overlap in the time of initiation of whorls and early carpel primordium initiation. The overlapping in time of organ initiation and precocious inception of carpel were advanced characters that were previously reported in the members of inverted repeat lacking clade (IRLC) of Papilionoideae. However، lacking common primordium was the character that distinguished G. glabra from other studied species of IRLC.
    Keywords: Unidirectional initiation, Floral ontogeny, Glycyrrhiza glabra, Overlap
  • Massoud Ranjbar, Fatemeh Khademi Pages 53-66
    In this study، plant morphology and palynology of 40 populations belonging to 17 species from 3 sections of the genus Onobrychis، namely Afghanichae، Heliobrychis and Lophobrychis، were investigated. In morphological study، 59 quantitative and qualitative characters comprising vegetative and reproductive structures were investigated and 3 groups were distinguished. In spite of the comparatively homogenous morphological features including، 3-colpate and reticulate ornamentation، a considerable variation was observed in the quantitative morphological characters of the pollen grains. However، among the studied pollen morphological characters، equatorial and polar diameters were more significant than others and based on these data، the members of the studied sections could be divided into 3 groups. This confirmed the results obtained from morphological survey.
    Keywords: Onobrychis, Morphology, Pollen grain, Afghanichae, Heliobrychis, Lophobrychis
  • Fatemeh Zarinkamar, Azam Abdollahzadeh Zaviehjak, Mozaffar Sharifi, Mehrdad Behmanesh Pages 67-74
    Salicylic acid is a common plant-produced phenolic compound and sited as a plant hormone. The work reported in this paper investigated the effects of different concentration of exogenous application of salicylic acid on flavonoids، anthocyanin، apigenin and carbohydrates in hydroponically- grown Matricaria chamomilla L. (german chamomile) during 4 days. Although 0. 125 mM salicylic acid applications produced prominent results، higher salicylic acid dose had a toxic effect. Indeed، salicylic acid treatments effectively promoted the production of a wide range of plant secondary metabolites. Generally، 0. 125 mM salicylic acid increased flavonoids، anthocyanin، apigenin and soluble sugars compared to the control. Salicylic acid was also shown to inhibit seed germination.
    Keywords: Apigenin, Anthocyanin, Matricaria chamomilla L., Salicylic acid
  • Yuness Orujei, Leila Shabani, Majid Sharifi Tehrani, Fatemeh Aghababaei, Shekoofeh Enteshari Pages 75-88

    Certain chemical and biological parameters of the plants including secondary metabolite accumulation are affected during the establishment of arbuscular mycorrhizal symbiosis. Since، secondary metabolites are important from many aspects like food and pharmaceutical industries and also plant defense system، many studies are focused on the effects of fungal inoculation on different growth parameters and secondary production in plants. In this study، after simultaneous inoculation of licorice seeds with two fungal species Glomus mosseae and G. intraradices effects of inoculation on growth parameters and secondary production in 6-mounths old samples were assessed. Percentage of colonization، plant growth parameters، phosphorus and zinc، amount of glycyrrhizin، the total phenolic compounds and total flavonoids were measured. Results showed that length of roots and stems were increased as well as the number of leaflets، fresh and dry weights of seedlings، as compared to the control plants. Amount of phosphorus and zinc were also increased in inoculated samples compared to the controls. Significant increases were also observed in secondary compounds of roots of the 6-mounths old plants (phenolic compounds، total flavonoids and glycyrrhizin) compared to the control samples. Results showed that simultaneous inoculation of licorice seeds with mycorrhizal arbuscular fungi G. mosseae and G. intraradices played an important role in increasing quantitative plant growth parameters and improving qualitative characteristics of medicinal plant licorice.

    Keywords: Phenolics, Glycyrrhiza glabra, Glomus, Glycyrrhizin, Mycorrhiza
  • Somayeh Ghorbani, Ramin Manaffar, Afsaneh Taee, Reza Malekzadeh Pages 89-98

    Dunaliella is a dominant unicellular Eukaryote alga genus in the Urmia Lake. Recently، the density of this genus has been vastly decreased owning to Urmia Lake intense desiccation. This study investigated the species diversity of Dunaliella in Urmia Lake stations. Species determination was based upon Polymerase Chain Reaction (PCR) method using the combinations of 18srDNA gene primers. The sampling and subsequent isolation of the Dunaliella species from the Urmia Lake stations revealed that in spite of the Urmia Lake intense crisis and severe density decrease of the algae، at least 4 species of Dunaliella namely D. bardawil، D. parva، D. salina and D. tertiolecta existed in the studied stations of the Urmia Lake.

    Keywords: Molecular diversity, Unicellular algae, Urmia Lake, Dunaliella
  • Omid Taghavian, Amir Mousavi, Haleh Hashemi Sohi, Esmat Jourabchi, Kasra Esfahani Pages 99-112
    In this study، signal peptide sequences of Lillum longiflorum anther-specific protein LIM14 and ATCPrecA، a protein with the origin of A. thaliana that had the characteristics of chloroplast signal sequence were independently fused to the N terminus of the green fluorescent protein (GFP) and β-glucoronidase (GUS) genes and subsequently transferred to potato (Solanum tuberosum cv. Kardal) as an important starch storage plant by Agrobacterium-mediated transformation. Fluorescence microscopy and GUS staining showed that the recombinant LIM14-GFP fusion protein was targeted to the amyloplast and chloroplast of transgenic potato plants. Quantitative assay of GUS showed that the level of expression in the enriched amyloplast fragment of signal peptide included plants is higher than the GUS control transformed plants. ATCPrecA is a protein with the origin of Arabidopsis thaliana that had the characteristics of chloroplast signal sequence in N-terminus. To study the function of the transit peptide of ATCPrecA، full length cDNA was fused to the N-terminus of the GFP to make recombinant protein. ATCPrecA-GFP was transferred to potato by Agrobacterium-mediated transformation and transiently expressed in onion (Allium cepa L.) epidermal cells via microprojectile bombardment. According to the results of this research، we concluded that the transit sequence of both LIM14 and ATCPrecA were functional and were capable of directing recombinant proteins into plastids.
    Keywords: Plastid, Transgenic potato, Recombinant protein, Signal peptide, Quantitative assay