فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتاد و یکم شماره 11 (پیاپی 155، بهمن 1392)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتاد و یکم شماره 11 (پیاپی 155، بهمن 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نرمین قادری*، خسرو عیسی زاده، علیرضا شعاع حسنی صفحات 691-699
    زمینه و هدف
    آپوپتین، پروتئینی از ویروس آنمی مرغ، عامل القای آپوپتوز به طور اختصاصی در سلول های سرطانی بوده و به سلول های سالم آسیبی نمی رساند. باکتریوفاژها نظیر فاژ لامبدا را می توان تغییر داد تا کاست های ژنتیکی را به درون تومورهای سلول های یوکاریوتی برسانند و آن ها را به شکل ایمن بیان کنند. این مقاله روشی ایمن برای بیان آپوپتین توسط فاژ لامبدا در تومورهای سرطانی انسانی ارایه نموده است.
    روش بررسی
    این مقاله، مطالعه ای تجربی است. کلون حامل ژن آپوپتین تهیه و سپس به درون حامل ژنی CMV-ZAP توسط آنزیم های تحدیدی BamH1 و HinD-III وارد گردید و با میزبانی باکتری اشریشیا کلی به درون فاژ لامبدا بسته بندی گردید. این ساختار نوترکیب جهت بیان پروتئین آپوپتین در سلول ها به روش های RT-PCR و Western Blot بررسی گردید و عملکرد آپوتین در سلول سرطانی BT-474 جهت ممانعت از رشد تومور حاصل از آن در موش های Nude مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    ترانسفکت نمودن سلول سرطان سینه توسط فاژ لامبدا که حامل آپوپتین-CMV-ZAPλ بود، از رشد سلول سرطانی در شرایط آزمایشگاهی جلوگیری نمود و هیچ اثری بر سلول های سالم نداشت. بیان این پروتئین در تومور موشی نیز دیده شد و باعث زنده ماندن موش های توموری شد. نفوذ فاژ حامل آپوپتین به درون سلول سرطانی بسیار بالا بود و ترانسفکت نمودن پلاسمید حامل آپوپتین به طور مستقیم تاثیر کمی در توقف رشد این سلول داشت.
    نتیجه گیری
    باکتریوفاژ لامبدا حاملی بی خطر بوده و آپوپتین به طور کاملا اختصاصی قادر به از بین بردن تومورهای سرطانی در بدن موجود زنده می باشد. چنین ساختاری روشی بسیار مطمئن برای درمان سرطان در انسان خواهد بود.
    کلیدواژگان: باکتریوفاژ لامبدا، آپوپتین، رسانش، تومور، موش Nude
  • زهرا رضایی، سیده ساره حیدری بازاردهی*، عزیزه قاسمی نژاد، امیرسعید صادقی، بتول قربانی یکتا صفحات 700-706
    زمینه و هدف
    به منظور شناسایی روش موثرتر در سقط درمانی سه ماهه اول حاملگی، در زنان مراجعه کننده به بیمارستان جامع زنان طی سال های 91-1390، ما نتایج درمانی ترکیب میزوپروستول و لتروزول در مقابل میزوپروستول به تنهایی در ختم حاملگی های از دست رفته زیر 9 هفته را در یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده مقایسه نمودیم.
    روش بررسی
    تعداد 214 زن باردار با درخواست سقط پزشکی در سه ماهه اول حاملگی به دو گروه درمانی تجویز میزوپروستول و لتروزول و میزوپروستول به تنهایی تقسیم شدند. سقط موفقیت آمیز جنین، میزان کورتاژ، عوارض جانبی ثبت و آنالیز شد.
    یافته ها
    سقط کامل در 174 بیمار (3/81%) انجام پذیرفت که در گروه میزوپروستول در 84 بیمار (5/78%) و در گروه ترکیبی در 90 بیمار (1/84%) مشاهده شد. بعد از دریافت 800 میکروگرم میزوپروستول در 37 مورد (3/17%) دفع کامل داشتیم که 13 مورد (12%) مربوط به گروه میزوپروستول و 24 مورد (5/22%) مربوط به گروه ترکیبی بود. پس از دریافت 1600 میکروگرم میزوپروستول در 137 مورد (4/77%) دفع کامل داشتیم که 71 مورد (5/75%) آن مربوط به گروه میزوپروستول و 66 مورد آن (5/79%) مربوط به گروه ترکیبی بود. این اختلاف ها از لحاظ آماری معنادار نبود (05/0P>). 17 مورد (9/15%) کورتاژ در گروه ترکیبی در برابر 23 مورد (5/21%) در گروه میزوپروستول به تنهایی ثبت شد (05/0P>). عوارض مانند اسهال، تب، تاکیکاردی و درد در دو گروه مشابه بودند (05/0P>).
    نتیجه گیری
    میزوپروستول به تنهایی به اندازه ترکیب میزوپروستول و لتروزول موثر می باشد. براساس نتایج این مطالعه استفاده از میزوپروستول در ترکیب با لتروزول روش موثر، ایمن و ارزان است.
    کلیدواژگان: سقط جنین در سه ماهه اول حاملگی، میزوپروستول، لتروزول
  • پیمان حداد*، ژاله کریمی مقدم، فرشید فرهان، مهبد اصفهانی، مهدیه افخمی، فرناز آموزگار هاشمی صفحات 707-712
    زمینه و هدف
    کارسینوم رکتوم یک بدخیمی شایع در دنیا است. رادیوتراپی لگن نقش مهمی در درمان سرطان رکتوم دارد اما منجر به آزواسپرمی می شود. هدف این مطالعه، تعیین دوز رسیده به بیضه ها با استفاده از روش دزیمتری ترمولومینسانس (Thermoluminescence Detector، TLD) و مقایسه آن با دوز نقطه ای محاسبه شده توسط نرم افزار نقشه کشی سه بعدی در رادیوتراپی سرطان رکتوم بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، ما دوز بیضه ها را با استفاده از روش دزیمتری TLD اندازه گیری کردیم. TLDها در شش نقطه مشخص روی اسکروتوم، طی دو جلسه از دوره درمان قرار داده می شدند. بیماران 4/50-50 گری به لگن در وضعیت خوابیده به پشت، با فراکشن های استاندارد دریافت کردند. میانگین دوز اندازه گیری شده با TLD با میانگین دوز نقطه ای محاسبه شده توسط نرم افزار سه بعدی مقایسه شد.
    یافته ها
    در 33 بیمار با میانگین سنی 56 سال، متوسط دوز اندازه گیری شده بیضه به وسیله TLD، 77/3 گری، مساوی با 51/7% دوز کلی بود. میانگین دوز نقطه ای محاسبه شده به وسیله نرم افزار سه بعدی، 11/4 گری، مساوی با 1/8% دوز کلی بود. در آنالیز آماری ارتباط قابل توجهی بین لبه تحتانی فیلدها با میانگین دوز رسیده به بیضه دیده شد (04/0P=). هم چنین ارتباط بین دوز اندازه گیری شده با TLD و مقادیر اندکس توده بدن (BMI) نیز قابل توجه بود (049/0P=).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، متوسط دوز رسیده به بیضه 77/3 گری بود. هم چنین متوسط دوز نقطه ای محاسبه شده به وسیله نرم افزار نقشه کشی سه بعدی با دوز TLD مشابه بود (11/4 گری). براساس یافته های مذکور توجه دقیق به دوز دریافتی بیضه ها در طی رادیوتراپی رکتوم برای بیمارانی که تمایل به حفظ زایایی خود دارند ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: کارسینوم رکتوم، TLD، رادیوتراپی، آزواسپرمی
  • محمود جبل عاملی، ابوالفضل باقری فرد، علی جهانسوز*، تهمینه مختاری صفحات 713-717
    زمینه و هدف
    ژنوولگوم تغییر در محور مکانیکی اندام تحتانی به صورت ولگوس افزایش یافته است که در آن خط مفصل زانو شیب دار شده و به سمت سوپرولترال جهت گیری می کند. برای اصلاح این حالت استئوتومی دیستال فمور انجام می شود. در مطالعه حاضر نتایج درمانی بیماران با معیار نمره جامعه جراحان زانو Knee Society Score (KSS) و تغییرات زوایای محور مکانیکی اندام تحتانی در رادیوگرافی های قبل و پس از عمل جراحی مقایسه شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 27 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان در فاصله سال های 90-1384 که تحت جراحی اصلاحی واروس اسئوتومی دیستال فمور قرار گرفتند، بررسی شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرونده بیماران، رادیوگرافی قبل و بعد از عمل و نیز معاینه بیماران استفاده شد. رادیوگرافی ها از اندام تحتانی و شامل هر سه مفصل هیپ، زانو و مچ پا بود (Alignment view). جهت کسب رضایت مندی از بیماران از معیار KSS استفاده شد.
    یافته ها
    مطالعه روی 30 زانو (27 بیمار) و مدت زمان پی گیری 36/3±7/30 ماه (76-5) بود. متوسط سن بیماران 35/4±66/19 و دامنه سنی 34-10 سال بود. 10 مورد (37%) از ولگوس در طرف راست و 14 مورد (52%) در سمت چپ و سه (11%) مورد در دو طرف گزارش شد. کاهش معناداری در زاویه مکانیکی اندام تحتانی پس از جراحی حاصل شد. میانگین عددی معیار KSS، 52/82 بوده و نتیجه شامل 7/60% نتیجه عالی، 1/25% نتیجه خوب، صورت 1/7% متوسط، 1/7% ضعیف بود. طبق نتایج پنج بیمار دچار عدم جوش خوردگی استئوتومی بودند.
    نتیجه گیری
    واروس استئوتومی دیستال فمور یک روش قابل اعتماد برای درمان ژنوولگوم می باشد که با انجام این عمل و انتخاب صحیح بیماران کاندید جراحی، ضمن بهبود در محور مکانیکی اندام تحتانی رضایت بیماران نیز از نتیجه جراحی حاصل شد.
    کلیدواژگان: ژنوولگوم، استئوتومی سوپراکوندیلار فمور، معیار KSS، رادیوگرافی Alignment view
  • صادق صابری، امیر سبحانی عراقی*، محمود فرزان، حسین صفرعلی فرخانی، شیرین مردوخ پور، محمود میرزاآقاپور صفحات 718-722
    زمینه و هدف
    ناهنجاری چرخشی پس از نیل گذاری فمور یک عارضه شناخته شده می باشد. این شکل از ناهنجاری؛ شایع ترین فرم بد جوش خوردگی است و هدف از مطالعه تعیین میزان آن در بیماران مبتلا به شکستگی شفت فمور پس از انجام نیل گذاری فمور بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 70 بیمار مبتلا به شکستگی ایزوله شفت فمور که در سال های 1387 تا 1390 در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران تحت درمان نیل گذاری فمور به روش Antegrade قرار گرفتند، وارد مطالعه شدند. در حین جراحی، تعیین میزان چرخش به کمک معاینه کلینیکی انجام شد و سپس طی مراجعات بعدی بیماران به درمانگاه جهت پی گیری، بار دیگر تحت معاینه قرار گرفتند و سی تی اسکن جهت بررسی میزان اختلال چرخش فمور درخواست شد.
    یافته ها
    میانگین سنی مورد بررسی 21/28 سال با انحراف معیار 14 سال بود. 39 نفر (7/55 درصد) چرخش فمور به خارج و 31 نفر (3/44 درصد) چرخش به داخل داشتند. درجه میزان چرخش در 6/8 درصد کم تر از پنج درجه، در 7/75 درصد پنج تا 10 درجه و در 7/15 درصد بین 10 تا 15 درجه بود و به سن، جنسیت، محل شکستگی و محدودیت فعالیت بیماران ارتباط نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    7/15 درصد از بیماران چرخش 10 درجه یا بیش تر داشتند و بروز این عارضه ارتباطی به محل شکستگی نداشت. بیماران مبتلا به اختلال چرخش به خارج بیش تر از بیماران مبتلا به چرخش به داخل علامت دار بودند که البته در مطالعه ما ارتباط آماری معناداری در این زمینه دیده نشد.
    کلیدواژگان: شکستگی، فمور، ناهنجاری چرخشی
  • نسترن خسروی، نسرین خالصی، ثمیله نوربخش، شیما جوادی نیا، رامین عسگریان، آذردخت طباطبایی * صفحات 723-728
    زمینه و هدف

    به دلیل احتمال مرگ و میر بالای نوزادان مبتلا به مننژیت نوزادی، تشخیص سریع این بیماری اهمیت بسیاری دارد. پروتئین واکنشی C (CRP) از پروتئین های فاز حاد است که در بسیاری از عفونت ها و بیماری های التهابی افزایش می یابد. هدف از این طرح بررسی ارتباط CRP در مایع مغزی- نخاعی در نوزاد مبتلا به مننژیت نوزادی باکتریایی (چرکی) با مننژیت آسپتیک (غیر چرکی) و ارزش تشخیصی این تست در مننژیت نوزادی بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تحلیلی و مقطعی، 49 نوزاد مشکوک به مننژیت و بستری در بیمارستان، به روش غیراحتمالی آسان وارد مطالعه شدند. داده های حاصل از معاینات بالینی و آزمایشگاهی نمونه ها در پرسش نامه وارد شد و کلیه نوزادان براساس داده های فوق در دو گروه مننژیت باکتریایی و مننژیت آسپتیک قرار گرفتند. کلیه داده ها شامل سطح CRP مایع مغزی- نخاعی در نوزادان دو گروه مورد تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار سطح CRP در نوزادان مبتلا به مننژیت چرکی 68/0±95/0 میلی گرم در لیتر و در نوزادان مبتلا به مننژیت غیرچرکی 36/0±16/0 میلی گرم در لیتر بود. سطح CRP در نوزادان مبتلا به مننژیت چرکی در مقایسه با مننژیت غیر چرکی از لحاظ آماری تفاوت معناداری داشت (001/0P<). نقطه برش (Cut off point) برای سطح CRP، 17/0 میلی گرم/ لیتر محاسبه شد. حساسیت و ویژگی CRP مایع مغزی- نخاعی به عنوان تست تشخیصی به ترتیب 95% و 86% محاسبه شد.

    نتیجه گیری

    سطح CRP در نوزادان مبتلا به مننژیت چرکی در مقایسه با مننژیت غیر چرکی بالاتر بود و در نتیجه می توان گفت که CRP می تواند به عنوان یک واکنش دهنده حساس برای افتراق سریع مننژیت باکتریایی از مننژیت آسپتیک مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پروتئین واکنش دهنده C (CRP)، مایع مغزی، نخاعی، مننژیت
  • امیرفرهنگ زندپارسا*، پارسا فریادرس، علیرضا استقامتی، ناصر گیلانی لاریمی صفحات 729-734
    زمینه و هدف
    هرچند تحقیقات چندی رابطه بین کمبود 25 هیدروکسی ویتامین D3 را با بیماری های دیابت تیپ II، سندرم متابولیک و مقاومت به انسولین را نشان داده اند ولی در رابطه با تاثیر آن به عنوان عامل خطر مستقیم در بیماری های قلبی- عروقی اختلاف نظر وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی رابطه سطح سرمی ویتامین D3 با شدت گرفتاری عروق کرونر بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بود که در بخش بیماری های قلب و عروق بیمارستان امام خمینی (ره) انجام شد. جمعیت تحت مطالعه شامل 178 بیمار مشکوک به بیماری عروق کرونر، کاندید آنژیوگرافی بودند. شدت درگیری عروق کرونر براساس یافته های آنژیوگرافی و بر مبنای امتیاز جنسینی (Gensini score) تعیین گردیده و سطح سرمی ویتامین D3 نیز به روش Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تعداد 178 بیمار شامل 50 بیمار (1/28%) مونث و 128 بیمار مذکر (9/71%) وارد مطالعه شدند. میانگین سن بیماران 8/11±2/56 سال بود. در 91 بیمار (1/51%) بیماری عروق کرونر وجود داشت (تنگی بیش از 50%). میانگین ویتامین D3 سرم در بیماران دچار بیماری عروق کرونر (CAD) برابر با nm/l 35±4/45 و در بیماران فاقد CAD برابر با nm/l 7/43±5/55 بود (047/0P=). میانگین امتیاز جنسینی در کل بیماران 2/21±3/26 و ضریب همبستگی میان سطح سرمی ویتامین D3 با نمره مزبور برابر با 262/0- بود (043/0P=).
    نتیجه گیری
    هرچند کمبود ویتامین D3 با وجود بیماری عروق کرونر ارتباط دارد ولی رابطه آن با شدت گرفتاری عروق کرونر از نظر آماری قابل توجه نبود.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر، جنسینی اسکور، 25 هیدروکسی ویتامین D3
  • سعید لطیفی نوید، شیوا محمدی*، صابر زهری صفحات 735-738
    زمینه و هدف
    سازمان بهداشت جهانی، هلیکوباکترپیلوری را به عنوان کارسینوژن کلاس یک معرفی کرد. گزارش ها نشان داده اند که ژنوتیپ های مشخصی از هلیکوباکترپیلوری با بیماری های گوارشی مختلف در ارتباط است. هدف مطالعه بررسی ارتباط آلل های s ژن vacA با بروز بیماری های گوارشی در ایران می باشد.
    روش بررسی
    تعداد 149 سویه باکتری از کشت بیوپسی های معده افراد مبتلا به بیماری های گوارشی جمع آوری و بررسی شد. پس از استخراج DNA، با Polymerase Chain Reaction (PCR) فراوانی آلل های s مورد بررسی قرار گرفت. رگرسیون خطی و لجستیک برای بررسی ارتباط این آلل ها با بروز بیماری های گوارشی استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، آنالیزهای آماری نشان داد که فراوانی آلل s1 در مقایسه با آلل s2 در سویه های هلیکوباکترپیلوری جدا شده از افراد مبتلا به سرطان معده ارتباط معناداری ندارد (05/0P>). فراوانی آلل s1 در بیماران جمعیت ایرانی مبتلا به سایر بیماری های گوارشی (گاستریت و بیماری زخم معده) ارتباط معناداری را نشان نداد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    آلل s1 به تنهایی نمی تواند با بیماری های گوارشی در ایران ارتباط داشته باشد. احتمال دارد نقش بیماری زایی s1 زمانی بروز پیدا می کند که با سایر آلل های بیماری زای این ژن همراه شود.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، زخم معده، سرطان معده، آلل های s ژن vacA
  • احمد جنیدی جعفری، ابراهیم صاحبدل، اصغر حاجی پور*، میهن جعفری جاوید، سید محمد میراسکندری، کسری کروندیان، افشین جعفرزاده، شهرام صمدی صفحات 739-744
    زمینه و هدف
    کارکنان اتاق عمل با آلودگی های صوتی ناخواسته‎ای که اغلب بیش از حد استاندارد است مواجه می‎شوند. چون تاکنون مطالعه ای در ایران صورت نگرفته است، این مطالعه انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش گر قبل از شروع به کار اتاق عمل ضمن روشن نمودن دستگاه Sound level meter آن در سطح سر متخصص بیهوشی تنظیم نمود. در پایان جراحی ها دستگاه میانگین، انحراف معیار و حداقل و حداکثر مقادیر اندازه گیری شده را در اختیار قرار داد و مشخصات لازمه را به چک لیست وارد شد.
    یافته ها
    شدت صوت در اتاق عمل ارتوپدی به نحو معناداری بیش از سایر اتاق های عمل بود (81/5±71 دسی بل، 02/0 P=). مقایسه تراز فشار صوت ماکزیمم در اتاق های عمل مختلف نشان داد که میانگین تراز فشار صوت ماکزیمم در اتاق عمل ارتوپدی (2/108 دسی بل، 003/0P=) و اتاق عمل جنرال 2 (5/109 دسی بل، 01/0P=) از سایرین به نحو معناداری بیش تر بود.
    نتیجه گیری
    میانگین آلودگی صوتی در اتاق های عمل دو برابر بیش تر از حد استاندارد بود.
    کلیدواژگان: میانگین تراز صوت، اتاق عمل، کاهش شنوایی به دنبال آلودگی صوتی
  • فرامرز کریمیان، حمید قادری، علی امینیان، سید مسعود حقیقی کیان، سیده عادله میر جعفری صفحات 745-751
    زمینه
    سانحه منجر به قطع اندام فوقانی، بالاتر از مقطع آرنج از جمله سوانح نادری هستند که یک جراح در طول دوران حرفه ای خود ممکن است با موارد انگشت شماری از آن مواجه شود. حتی با وجود تکنیک های پیشرفته جراحی میکروواسکولار، پیش آگهی بقای پیوند اندام فوقانی که از مقطع بازو به طور کامل قطع شده باشد به نسبت ضعیف است.
    معرفی بیماران: چهار بیمار در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران بین سال های 1378 تا 1392 تحت درمان قرار گرفتند. دو بیمار دچار قطع کامل اندام و دو بیمار دیگر دچار قطع کامل شریان و ورید به همراه آسیب اعصاب و تخریب وسیع نسج نرم بودند. حیات اندام در تمام بیماران حفظ شد و هیچ گونه ایسکمی یا گانگرن رخ نداد. ولی کارایی نهایی اندام در بیمارانی که دچار آسیب رشته های اعصاب محیطی شده بودند به دلیل عدم ترمیم فوری عصب درخشان نبود.
    نتیجه گیری
    در معاینات تاخیری پس از ترخیص، میزان کارایی اندام به وضعیت عصب دهی و شدت آسیب وارده به هر کدام از عضلات مربوط می شد. هیچ کدام از بیماران از هر وضعیتی که داشتند ناراضی نبودند. ترمیم با تاخیر اعصاب صدمه دیده از کارایی می کاهد. یک اندام فوقانی از جنس بدن فرد همیشه نسبت به پروتز ارجحیت دارد حتی اگر کارایی کمی داشته باشد.
    کلیدواژگان: پیوند بازو، قطع اندام فوقانی، قطع عروق اندام فوقانی، قطع عروق بازو، قطع اعصاب اندام فوقانی
|
  • Narmin Ghaderi *, Khosro Esazadeh, Alireza Shoae Hasani Pages 691-699
    Background
    Apoptin is a protein from chicken anemia virus that could induce apoptosis specifically in the cancer cells but it has not any effect in the normal cells. Phage therapy is a novel field of cancer therapy and phage nanobioparticles (NBPs) such as λ phage could be modified to deliver and express genetic cassettes into eukaryotic cells safely in contrast with animal viruses. The bacteriophages like Lambda could be manipulated to deliver genetic cassettes into eukaryotic cells and express the gene safely. We developed the safe way for the expression of Apoptin gene via Lambda bacteriophage in the human tumors.
    Methods
    At first the Apoptin clone was produced and then transferred into ZAP-CMV plasmid through BamH-I and HinD-III restriction sites. Then this construct inserted into the Lambda phage in the Escherichia coli host cell. The expression of Apoptin in the recombinant construct was evaluated via RT-PCR and Western Blot analysis. The anti tumor function of expressed protein was measured in the BT-474 cells that was hosted by nude mice.
    Results
    Transfection of breast carcinoma cells by Lambda bacteriophage containing λZAP-Apoptin-CMV was inhibited the tumor growth significantly but did not any effect on normal cells. The expression of this protein was very high in tumor cells and prevented the death of tumor bearing nude mice. The penetration and spreading of Apoptin construct by bacteriophage Lambda was significantly high but the Apoptin plasmid had very little expression in BT-474 cell، directly. Transfection with NBPs carrying λZAP-CMV-Apoptin significantly inhibited growth of all the breast carcinoma cell lines in vitro، but had no effect on normal cells.
    Conclusion
    Utilization of recombinant Lambda bacteriophage as a safe expression vector has been confirmed. Apoptin was induced apoptosis specifically in the tumors in vivo. Use of such construct is a very safe way to treat cancer in human. The results presented here reveal important features of λ nanobioparticles to serve as safe delivery and expression platform for human cancer therapy.
    Keywords: apoptin, bacteriophage lambda, delivery, neoplasms, nude mice
  • Zahra Rezai, Seydeh Sareh Heydari Bazardehi *, Azizeh Ghasemi Nezhad, Amir Saeid Sadeghi, Batool Ghorbani Yekta Pages 700-706
    Background
    To compare the success rate and side effects of letrozole and misoprostol versus misoprostol alone for medical termination of early pregnancy.
    Methods
    The patients requesting termination of pregnancy up to 63 days of gestation were randomized into two groups. The letrozole group received letrozole 10 mg daily for 3 days followed by 800 micrograms of vaginal misoprostol، while the placebo group received placebo for 3 days followed by the same dosage of misoprostol. The complete abortion rate and the side effects profiles of the two groups were compared. The primary outcome measure was the abortion rate.
    Results
    A total of 214 women were recruited. Overal complete abortion rate was 81. 3%، complete abortion rate in the letrozole group was not significantly higher than that of the placebo group (84. 1% compared 78. 5%). After receiving 800 mcg misoprostol، 37 case (17. 3%) had complete abortion that 13 cases (12%) of the misoprostol group and 24 patients (22. 5%) of the cominabtion group and after receiving 1600 mcg، misoprostol، in 137 cases (77. 4%) had complete abortion that 71 patients (75. 5%) of the misoprostol group and 66 cases (79. 5%) was obtained for the combination group. This difference was not statistically significant (P> 0. 05). D & C in 40 cases (18. 7%) reported that was not significantly different in the two groups، 17 cases (15. 9 %) in the combination group versus 23 (21. 5%) in the misoprostol group. Side effects such as fever، tachycardia، diarrhea and pain were similar in the two groups there were not significantly fewer women complaining of side effects in the letrozole group than those in the placebo group (P> 0. 05).
    Conclusion
    Combination of letrozole and misoprostol is as effective as misoprostol alone in complete abortion rate. Based on these results، the use of misoprostol in combination with letrozole is safe and not expensive.
    Keywords: abortion, misoprostol, pregnancy
  • Peiman Haddad *, Zhaleh Karimimoghaddam, Farshid Farhan, Mahbod Esfahani, Mahdieh Afkhami, Farnaz Amouzegar-Hashemi Pages 707-712
    Background
    Colorectal carcinoma is a common malignancy، in treatment of which pelvic radiotherapy plays an important role. But this may lead to azospermia. We designed a study to determine the delivered dose to the testis with thermoluminescence dosimetry (TLD) and compare it to the dose calculated by the Three-dimensional planning software.
    Methods
    We measured the testicular doses by TLD; the TLDs were fixed to the scrotum in six points anteriorly and posteriorly in two random fractions of the radiation course. All patients received a 50-50. 4 Gy radiation dose to the pelvis in a prone position with standard fractionation and 3-dimensional planning، through three or four fields. The average dose of the TLD measurements was compared to the average of 6 relevant point doses calculated by the planning software.
    Results
    In 33 patients with a mean age of 56 years، the mean testis dose of radiation measured by TLD was 3. 77 Gy، equal to 7. 5% of the total prescribed dose. The mean of point doses calculated by the 3-dimensional planning software was 4. 11 Gy، equal to 8. 1% of the total prescribed dose. A significant relationship was seen between the position of the inferior edge of the fields and the mean testis dose (P= 0. 04). Also body mass index (BMI) was inversely related with the testicular dose (P= 0. 049).
    Conclusion
    In this study، the mean testis dose of radiation was 3. 77 Gy، similar to the dose calculated by the planning software (4. 11 Gy). This dose could be significantly harmful for spermatogenesis، though low doses of scattered radiation to the testis in fractionated radiotherapy might be followed with better recovery. Based on above findings، careful attention to testicular dose in radiotherapy of rectal cancer for the males desiring continued fertility seems to be required.
    Keywords: azospermia, radiotherapy, rectal carcinoma, testicular radiation dose
  • Mahmoud Jabalameli, Abolfazl Bagheri Fard, Ali Jahansouz, Tahmineh Mokhtari Pages 713-717
    Background
    Genu valgum deformity is exaggerated valgus alignment of lower extremity mechanical axis in knee with a joint line that slopes superolaterally and is corrected by distal femoral osteotomy. In this study the results of treatment and satisfaction in patients with genu valgum were evaluated according to knee society score (KSS) and changes in pre-operation and post-operation lower extremity mechanical axis were compared to each other.
    Methods
    The present study is a cross-sectional study that was performed on 27 patients (30 knees) who have had distal femoral varus osteotomies between 2005 to 2011. Patient’s data were collected from hospital documents، pre-operation and post-operation alignment views and physical exams of operated patients. Radiographs were from the lower extremities and including three joints of hip، knee and ankle (alignment view). Mechanical axis of femur and tibia were drown and they were compared to each other. For measuring patient satisfaction، KSS score was used. All data was collected and evaluated by SPSS 16 software.
    Results
    In this study، 30 knees (in 27 patients) by mean of 30. 7±3. 36 months follow- up، (range، 5-76 months) were evaluated. The mean of ages in patients was 19. 66±4. 35، (range 10-34 years). Ten cases (37%) of valgus were on the right side and 14 cases (52%) on the left side and three (11%) cases were reported on both sides. Based on Student’s t-test، there was a significant difference in post- operation lower extremity mechanical axis. The mean of KSS score was 82. 52 and the score was defined as 60. 7% excellent، 25. 1% good، 7. 1% fair، and 7. 1% poor in patients. According to the results of study، in five patients were non-union and re-operated.
    Conclusion
    Distal femoral varus osteotomy is a reliable procedure in knees with valgus correction. This procedure with precise selection of patients، have acceptable end results.
    Keywords: alignment view, femur supra chondyle, genu valgum, KSS score, osteotomy
  • Sadegh Saberi Saberi, Amir Sobhani Eraghi *, Mahmood Farzan Pages 718-722
    Background
    Rotational deformity after intramedullary nailing is a well-known complication. Femoral malrotation is the most common form of malunion but it is underrecognized in part because of the difficulty in accurately assessing rotation as well as the variation that exists in normal anatomy. The aim of this study was to evaluate femoral malrotation following intramedullary nailing of the femur.
    Methods
    We studied 70 patients who had referred to Imam Khomeini Hospital and had undergone antegrade intramedullary fixation for isolated femoral shaft fracture during 3-year period from 2008 to 2011. Inclusion criteria including isolated femoral shaft fracture that had undergone antegrade intramedullary nailing. Exclusion criteria including spontaneous ipsilateral tibial fracture or pelvic fracture، contralateral femoral fracture، femoral fracture that had fixed using plate or external fixator or retrograde intramedullary nailing. During operation، the patients were assessed clinically for rotational deformity and then in the postoperative follow-up period، degree of rotation was identified with CT scan. Postoperative computed tomography measurements of rotation were compared with the opposite side.
    Results
    There were 70 patients، 56 men and 14 women. The average age of the patients was 28. 21±14. 39 patients (55/7%) had external rotation and 31 patients (44/3%) had internal rotation. The mean of malrotation degree in physical examination was 4/67 and The mean of malrotation degree in CT scan was 7. Degree of malrotation deformity، less of 5º، 5 to 10º and 10 to 15º was less of 8. 6%، 75. 7% and 15. 7% respectively. Degree of malrotation didn’t relate to age، sex، fracture location and activity of the patients (P> 0. 05).
    Conclusion
    Rotational deformity in 28% of the patients was equal to more 15º. This complication didn’t relate to fracture location. The patients with external rotation deformity had more symptoms than the patients with internal rotational deformity but there isn’t significant relation in this study.
    Keywords: femur, fracture, rotational deformity
  • Nastaran Khosravi, Nasrin Khalesi, Samileh Noorbakhsh, Shima Javadinia, Ramin Asgarian, Azardokht Tabatabai Pages 723-728
    Background

    Meningitis is one of the serious and dangerous infections in the infancy and childhood and rapid diagnosis of meningococcal disease is important، especially in infants. C-reactive protein (CRP) is a protein found in blood and is an acute phase protein. CRP sensitive reactive that used for diagnosis of infection. This study conducted to assessment of the relationship between cerebrospinal fluid C-reactive protein، and neonatal meningitis، as well as diagnostic value of test.

    Methods

    Forty nine hospitalized infant that suspected to meningitis were enrolled in this analytic cross sectional research via non probable accessible sampling. 28 patients (52. 7%) of all the patients were male and 21 patients (42. 8%) were female. The average age of the patients was 22. 6±11. 88 days. Data from clinical examinations and laboratory tests entered in a questionnaire and all of samples divided in two bacterial (septic) and non-bactria (aseptic) meningitis group. All data including cerebrospinal fluid CRP of newborns were statistically analyzed.

    Results

    In total، the mean and standard deviation of age was 22. 6±11. 88 days. 57. 2% of infants were male and 42. 8% were female. In total، 40. 82% of infants were diagnosed with septic meningitis. There was no significant difference between septic and aseptic groups in terms of sex (P= 1. 00) also in terms of age (P= 0. 1). The mean and standard deviation of CRP level in septic meningitis group was 0. 95±0. 68 mg/L and in aseptic group was 0. 16±0. 36 mg/L. The CRP level difference in septic meningitis group compare with aseptic group was statistically significant (P<0. 000). The finding showed that cut off point for CRP level as a diagnostic test was 0. 17 mg/L، sensitivity was 95% and specificity was 86%.

    Conclusion

    In the present study، newborns with septic meningitis had higher cerebrospinal fluid CRP level than newborns with aseptic meningitis، and CSF-CRP can be used in rapid diagnosis of septic and aseptic meningitis. Although this result has been seen in many studies، but more research is needed.

    Keywords: C, reactive protein, cerebrospinal fluid, meningitis
  • Amir Farhang Zand Parsa *, Parsa Faryadras, Alireza Esteghamati, Naser Gilani Larimi Pages 729-734
    Background
    Although a few studies have shown the positive correlation between patients’ serum concentration of 25 OH-Vitamin D3 and type II diabetes mellitus، metabolic syndrome، and insulin resistance، there are controversies regarding the relationship between 25 OH-Vitamin D3 as a risk factor for cardiovascular atherosclerotic diseases that has to be cleared. The aim of this study was to evaluate the association between the rate of 25 OH-Vitamin D3 and the presence and severity of coronary artery disease (CAD) in Patients with suspected CAD.
    Methods
    This study was a cross sectional study that has been conducted in the department of cardiology in Imam Khomeini Hospital complex in collaboration with endocrinology research center. In this study 178 patients with suspected coronary artery disease (CAD) were enrolled. Based on their history and clinical findings coronary angiography was performed in all patients. Severity of CAD has been assessed by using Gensini score، based on their coronary angiography findings. The relationship between severity of CAD and their serum level of 25 OH-Vitamin D3 was evaluated. Serum level of 25OH- Vitamin D3 was measured by the enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) method by Euroimmiune kits (from Germany).
    Results
    Of 178 patients، 50 (28. 1%) were female and 128 (71. 9%) were male. Mean±SD of their ages was 56. 2±11. 8 years old. Significant coronary artery stenosis (stenosis more than 50% luminal diameter) was observed in 91 (51. 1%) of patients. Mean±SD of serum level of vitamin D3 in patients with CAD was 45±35 nm/l and in patients without CAD was 55±44 nm/l (P= 0. 047). Mean±SD of Gensini score was 26. 3±21. 1، as well. Therefore correlation coefficient between 25 OH-Vitamin D3 and Gensini score was -0. 262 (P= 0. 043).
    Conclusion
    Although there is a trend toward association between deficiencies of 25 OH-Vitamin D3 and the presence of CAD but their association is not statistically significant. For achieving more convincing findings larger studies are needed.
    Keywords: Coronary artery disease, Gensini score, 25 OH, Vitamin D3
  • Saeid Latifi-Navid, Shiva Mohammadi *, Saber Zahri Pages 735-738
    Background
    Helicobacter pylori has been classified as the class I carcinogenic agent by world health organization. Colonization of the human stomach with H. pylori is a risk factor for gastroduodenal diseases. The secreted vacA toxin is an important H. pylori virulence factor that causes multiple alterations in gastric epithelial cells and T cells. Several families of vacA alleles have been described، and H. pylori strains containing certain vacA types (s1 and m1) are associated with an increased risk of gastric disease، compared to strains containing other vacA types (s2 and m2). We examined the association between H. pylori vacA s alleles and gastroduodenal diseases in Iran.
    Methods
    A total of 149 H. pylori strains were obtained from patients with gastritis، peptic ulcer، and gastric cancer referring to endoscopy units of several cities in Iran. Biopsy culture and DNA extraction were performed and the frequency of vacA s alleles was investigated by using PCR amplification. Linear regression and binary logistic regression models were used to analyze the association between vacA (vacuolating cytotoxin A) s alleles and gastroduodenal diseases.
    Results
    There was no significant association between the frequency of vacA s alleles and gastroduodenal diseases (gastritis or peptic ulcer disease and gastric adenocarcinoma (P> 0. 05)).
    Conclusion
    It is proposed that the H. pylori vacA s1 genotype could not be considered as an important determinant of gastroduodenal diseases in Iranian population and probably if s1 allele is associated with other virulence alleles of this gene، it will cause diseases.
    Keywords: gastric cancer_Helicobacter pylori_peptic ulcer disease_vacA s alleles
  • Ahmad Joneidi Jafari, Ebrahim Sahebdel, Asghar Hajipour *, Mihan Pages 739-744
    Background
    Surgeons and anesthesiologists working in orthopedic operating theatres are exposed to significant noise pollution due to the use of powered instruments. This may carry a risk of noise-induced hearing loss. The present study was designed to quantify the noise pollution experienced by anesthesiologists at Imam Khomeini Hospital which is one of the largest Iranian hospitals.
    Methods
    Prior to beginning of any operation a sound level meter was worn by the anesthesiologist at the level of chest pocket. Basal sound level was recorded. All changes in the sound level of 25 operation rooms and two related pass ways were recorded and the mean sound level along with maximum sound level were noted. These data were analyzed by SPSS version 17. For comparing the mean values، the One way ANOVA and Post-Hoc analysis was used. Noise exposures were compared with occupational health guidelines.
    Results
    Our comparative data showed that orthopedic operation room had the highest level of noise، indicating that orthopedic operation room is significantly suffered by the most types of noise with the P value of 0. 002. This is contrast to the sound levels at the other operation rooms which were at same range and were not significantly different. Comparison of the maximum sound level between these 27 places showed that orthopedic and one of general surgery room had top two maximum sound levels.
    Conclusion
    Overall total noise dose during all types of surgeries was measured as twice of permitted dose and also orthopedic and general operation rooms experience brief periods of noise exposure in excess.
    Keywords: hearing loss, level meter, noise induced, operating rooms, sound
  • Faramarz Karimian, Hamid Ghaderi, Ali Aminian, Seyed Masoud Haghighikian, Seyedeh Adeleh Mirjafari Pages 745-751
    Background
    Traumatic amputation of upper limb above the level of the elbow، are rare injuries that a surgeon may be faced with a handful of cases during his career. Even with advanced techniques in microvascular surgery، the survival of the transplanted limb that cut off completely from the arm is relatively weak.
    Case Presentation
    Four injured people (patient) in Imam Khomeini Hospital during 1999-2013 in Tehran University of Medical Sciences were treated. Two patients had complete amputation of limb and other patients suffered from complete cutting in artery and vein along with neurological and soft tissue damages. There was not any ischemia or gangrene. However، efficiency of limbs with damages in peripheral nerves was not significant. The main reason was lack of immediate repair of the damaged nerves. In the recent examination، after discharge، the performance of the limb is firstly related to the conditions of the nerve system and secondly it depends on the severity of the injury in each of the muscles. However، none of the patients were dissatisfied of any situation and they were prepared to make any cooperation for improving the condition of their transplanted limb.
    Conclusion
    Transplantation of the amputated limb can be done in spite of limited resources. Any delay in repairing damaged nerves will result great reduction of final organs’ performance. A limb، made from the own body، always take precedence to prosthesis، even when the efficiency is low.
    Keywords: arm, organ preservation, prostheses, implants, replantation, upper extremity