فهرست مطالب

Evidence Based Care
Volume:3 Issue: 2, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شایسته صالحی، آزیتا مهمدی کربلایی، حیدرعلی عابدی صفحات 7-16
    مقدمه
    پرستاران بزرگترین گروه ارایه دهنده خدمات بهداشتی هستند و نقش اساسی را در تداوم مراقبت و ارتقاء و حفظ سلامت در سطوح مختلف نظام سلامت ایفا می کنند. با تغییرات جدید در سیستم مراقبت بهداشتی، انتظار جامعه از پرستاران، بیش از گذشته است.
    هدف
    تعیین میزان اجرای مراقبت های پرستاری مبتنی بر شواهد توسط پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی اهواز.
    روش
    این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی است؛ که در آن، 484 پرستار شاغل در بیمارستان های دولتی اهواز در سال 1390 به روش نمونه گیری آسان بررسی شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته دوقسمتی بود که پس از تعیین روایی و پایایی، استفاده. بخش اول شامل ویژگی های دموگرافیک پاسخ دهندگان و بخش دوم مربوط به میزان اجرای مراقبت های پرستاری مبتنی بر شواهد می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های کروسکال والیس و من ویتنی در نرم افزار SPSS نسخه 17 استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، اکثریت واحدهای پژوهش (53 درصد) اذعان داشتند که از نظر اجرای مراقبت های پرستاری مبتنی بر شواهد در سطح ضعیف قرار دارند. بین سن، سابقه خدمت، جنس، نوع استخدام، موقعیت حرفه ای و نوبت کاری واحدهای پژوهش با اجرای مراقبت های پرستاری مبتنی بر شواهد رابطه معناداری وجود ندارد (05/0p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، تلاش همه جانبه جامعه پرستاری و عملکرد حمایتی سازمانی لازم است تا حرکت پرستاران به سوی ارایه مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد تحقق یابد.
    کلیدواژگان: اجرا، مراقبت مبتنی بر شواهد، پرستار
  • مهدیه آرین، ربابه معماریان، فروه وکیلیان، زهرا بدیعی صفحات 17-26
    مقدمه
    تالاسمی شایع ترین بیماری ارثی ایران است؛ که عوارض قلبی ناشی از افزایش آهن، به عنوان اصلی ترین مشکل این بیماران، اثر منفی بر سلامت روان آن ها دارد. یکی از روش های مراقبتی در زمینه کاهش این عوارض، به کارگیری برنامه های ورزشی است.
    هدف
    تعیین تاثیر برنامه طراحی شده پیاده روی بر سلامت روان و توانایی عملکردی و علایم قلبی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور.
    روش
    در این مطالعه شبه تجربی، 75 بیمار تالاسمی ماژور 18 سال به بالا به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. گروه آزمون برنامه پیاده روی طراحی شده را به مدت 8 هفته اجرا نمودند. سلامت روان با پرسشنامه گلدبرگ و توانایی عملکردی با تست پیاده روی 6 دقیقه ای (6MWt) در ابتدا و انتهای مداخله در دو گروه سنجیده شد. علایم قلبی با پرسشنامه محقق ساخته که روایی محتوی و پایای همزمان آن با (96/0=α) به دست آمده بود هر هفته ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSSنسخه 16 و آزمون های مجذورکای، تی مستقل و زوجی و آنالیز واریانس استفاده گردید.
    یافته ها
    مقایسه میانگین نمره سلامت روان بعد از مداخله در گروه آزمون 27/6±72/39 و در گروه کنترل 27/6±67/54 بود (001/0p=). میانگین مسافت طی شده تست پیاده روی 6 دقیقه ای بعد از مداخله در گروه آزمون 46/103±65/440 و در گروه کنترل 25/90±50/395 بود (04/0p=). آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر با (001/0p=) اختلاف معنی داری را از نظر الگوی تغییر میانگین نمره علایم قلبی بین دو گروه نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    فعالیت های ورزشی از قبیل برنامه طراحی شده پیاده روی باعث بهبود سلامت روان و نیز توانایی عملکردی و کاهش علایم قلبی بیماران تالاسمی می گردد و اجرای آن به بیماران تالاسمی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تالاسمی، سلامت روان، پیاده روی
  • مهوش صلصالی، حمید صالحی، هایده نکته دان، مصطفی حسینی، محسن خوش نیت نیکو، سید میثم ابراهیمی صفحات 27-36
    مقدمه
    کنترل دیابت نیاز به روش های آموزشی موثرتری دارد. آموزش رفتارهای خودمراقبتی یکی از عوامل مهم در کنترل دیابت است. علایم محرک مناسبی برای انجام رفتارهای خودمراقبتی است.
    هدف
    تعیین تاثیر «مدل مدیریت متمرکز بر علایم» بر رفتارهای خودمراقبتی و کنترل متابولیک بیماران دیابتی نوع دو.
    روش
    در یک مطالعه شبه تجربی، 70 بیمار دیابتی نوع دو به صورت در دسترس انتخاب شدند و با توجه به روزهای مراجعه افراد (زوج و فرد) به درمانگاه دیابت در سال 1389به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. خصوصیات فردی، میزان آگاهی، رفتارهای خودمراقبتی، دفعات تجربه علایم بیماران با استفاده از پرسشنامه و میزان هموگلوبین گلیکوزیله آنان تعیین شد. گروه مداخله 4-3 جلسه آموزش انفرادی در مورد نحوه شناسایی علایم، علت بروز، روش های کنترل علایم با انجام رفتارهای خودمراقبتی دریافت نمودند. گروه کنترل آموزش های معمول را دریافت کردند. متغیرها سه ماه بعد، مجددا برای 60 بیمار اندازه گیری شد. داده ها توسط نرم افزارهای SPSS نسخه 15 و STATA و آزمون های تی زوجی، مجذورکای، فیشر، کوواریانس، کروسکال والیس و مدل عمومی خطی تحلیل شد.
    یافته ها
    پس از مداخله، میانگین آگاهی (001/0p<) و رفتارهای تغذیه ای (02/0p<) در گروه مداخله افزایش معنی داری داشت. علایم مربوط به بالا و پایین بودن قندخون (02/0p< و 02/0p<) در گروه مداخله کاهش معنی داری نشان داد. میانگین هموگلوبین گلیکوزیله در گروه مداخله (از48/8 به29/8) تفاوت معنی داری نداشت (06/0p=). سایر متغیرهای رفتار مراقبت از پا، فعالیت بدنی، کنترل قندخون، تبعیت دارویی و همینطور علایم حسی و سایر علایم بیماران نیز معنی دار نبودند (05/0P>).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیرات مثبت، مدل مدیریت متمرکز بر علایم برای آموزش بیماران دیابتی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش بهداشت، دیابت نوع دو، مدل متمرکز بر علایم
  • مرضیه اکبرزاده، مهرنوش قائم مقامی، زهرا یزدان پناهی، نجف زارع، امیر عزیزی، عبدالعلی محقق زاده صفحات 37-48
    مقدمه
    اختلالات اضطرابی یکی از مشکلات شایع روان پزشکی در زنان باردار می باشد. از روش های مختلفی به منظور کاهش اضطراب استفاده می گردد. استفاده از درمان های طب مکمل (طب فشاری و بادکش درمانی) یکی از این روش ها می باشد.
    هدف
    تعیین تاثیر شاخه های طب سوزنی بر شدت اضطراب پس از زایمان در زنان نخست زای مرکز منتخب دانشگاه علوم پزشکی شیراز.
    روش
    این کارآزمایی بالینی با حجم نمونه 150 نفر (50 نفر در هر گروه) به روش نمونه گیری آسان در بیمارستان آموزشی حافظ شیراز در سال 1391 انجام شد. بادکش درمانی به مدت 20-15 دقیقه تا 4 بار در هفته و طب فشاری طی مدت 20 دقیقه طبق مدل چرخشی اعمال شد. پرسشنامه اضطراب اسپیل برگر) (Spiell Bergerتکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون آماری آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    اختلاف میانگین شدت اضطراب پس از زایمان زنان در گروه بادکش درمانی از مقدار8/5±1/47 در قبل از مداخله به 6/4±4/42 رسید؛ که به طور معناداری متفاوت است (001/0p<). در گروه طب فشاری از مقدار 7/4±8/46 به 4/4±6/46 کاهش یافت؛ اما در گروه کنترل، از 2/5±0/46 به 9/4±2/50 افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که شدت اضطراب پس از زایمان، در هر دو گروه مداخله کاهش یافت؛ اما در گروه مداخله بادکش درمانی، کاهش معناداری گزارش گردید لذا به عنوان درمان موثری در کاهش اضطراب پس از زایمان می تواند کاربرد داشته باشد
    کلیدواژگان: بادکش درمانی خشک، طب فشاری، نقطه 23BL، اضطراب پس از زایمان
  • سهیلا کربندی، مریم کلاته ملایی، حسن بسکابادی، حبیب الله اسماعیلی صفحات 49-54
    مقدمه
    ماساژ در نوزاد باعث ایجاد احساس امنیت، افزایش رشد جسمی و وزن، بهبود گردش خون، عملکرد بهینه سیستم عصبی و کاهش اختلالات خواب و همچنین کاهش اختلالات رفتاری می شود.
    هدف
    تعیین تاثیر ماساژ بر بروز عدم تحمل تغذیه و آپنه درنوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان.
    روش
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوگروهی است؛ که بر روی نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان قائم (عج) مشهد در سال 1391 صورت گرفت. نوزادان با تخصیص تصادفی به دو گروه مداخله (30 نفر) و کنترل (30 نفر) تقسیم شدند. مداخله ماساژ (شامل ماساژ و حرکات پاسیو اعضاء به طور روزانه در طی 3 دوره پانزده دقیقه ای در 3 ساعت متوالی به مدت 5 روز) برای نوزادان گروه مداخله انجام شد و بروز آپنه و عدم تحمل تغذیه در این نوزادان با نوزادان گروه کنترل مقایسه گردید. ابزارهای گردآوری داده ها شامل: فرم انتخاب نمونه، فرم مشخصات دمو گرافیک، چک لیست ثبت داده ها و دستگاه پالس اکسی متری بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آماری تی زوجی، مجذورکای و ضریب نسبت بخت ها انجام شد.
    یافته ها
    گروه های مداخله و کنترل از نظر متغیرهای دموگرافیک و قد، وزن، دورسر، سن هنگام تولد، آپگار دقیقه اول و پنجم و سن مادر تفاوت آماری معنی داری نداشتند. بروز آپنه و عدم تحمل تغذیه در نوزادان گروه مداخله نسبت به گروه کنترل کمتر بود (001/0≥P).
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش موید این است که ماساژ می تواند یک روش موثر برای کاهش بروز آپنه و عدم تحمل تغذیه در نوزادان نارس سالم با وضعیت ثابت باشد.
    کلیدواژگان: نوزاد نارس، ماساژ، آپنه، تغذیه
  • وجیهه بی نیاز، علی طیبی، عباس عبادی، مهدی صادقی شرمه، اقلیم نعمتی صفحات 55-62
    مقدمه
    دیس لیپیدمی یکی از دلایل عمده ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز در بیماران همودیالیزی می باشد و ویتامین C می تواند از طریق کاهش تولید استرس اکسیداتیوها، سبب اصلاح آن گردد.
    هدف
    تعیین تاثیر مکمل یاری با ویتامین C بر دیس لیپیدمی در بیماران همودیالیزی.
    روش
    در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور، 160بیمار مبتلا به نارسایی مزمن کلیه، به روش تصادفی در سه گروه مداخله، کنترل و شاهد بررسی شدند. در گروه مداخله، 250 میلی گرم ویتامین C به صورت 3 بار در هفته، در پایان هر نوبت دیالیز از طریق مسیر وریدی و به مدت 8 هفته تزریق گردید. در گروه شاهد، دارونمای نرمال سالین به همان میزان و مدت تزریق شد و در گروه کنترل، هیچ مداخله ای صورت نگرفت. پارامترهای آزمایشگاهی کلسترول، تری گلیسیرید وHDL سرم در ابتدا و انتهای مداخله اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 18 و آزمون های مجذورکای و آنالیز واریانس یکطرفه انجام شد. مقدار P کمتر از 05/0 از نظر آماری معنادار تعریف شد.
    یافته ها
    تغییرات در متغیرهای کلسترول، تری گلیسیرید و HDL سرم، قبل و بعد از مداخله در هیچیک از گروه ها معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که تزریق وریدی ویتامین C به میزان 250 میلی گرم در هر نوبت دیالیز، تاثیری بر کلسترول توتال، تری گلیسیرید و HDL سرمی ندارد.
    کلیدواژگان: نارسایی مزمن کلیوی، همودیالیز، دیس لیپیدمی، هیپرلیپیدمی، ویتامین C تزریقی
  • سعید واقعی، اکرم ربانی جوادی، سید رضامظلوم، نیره داودی، مرتضی مدرس غروی صفحات 63-72
    مقدمه
    نارسایی مزمن کلیه یک وضعیت تهدید کننده حیات است. این بیماران به سبب استرس های طولانی، مستعد ابتلا به مشکلات روانی فراوانی هستند. شان درمانی یک شیوه نوین برای درمان مسایل روانی در بیماران مبتلا به یک وضعیت محدود کننده و تهدید کننده زندگی می باشد.
    هدف
    تعیین تاثیر شان درمانی بر شان انسانی بیماران تحت همودیالیز.
    روش
    این پژوهش از نوع تجربی دوگروهه با طرح پیش آزمون-پس آزمون است؛ که در سال 1391 در بیمارستان های منتخب مشهد انجام شد. از 74 بیمار با شرایط ورود به مطالعه، 36 بیمار مراجعه کننده به صورت تصادفی، در روزهای زوج به گروه شان درمانی و 38 بیمار روزهای فرد به گروه کنترل تخصیص یافتند. برنامه شان درمانی در حین همودیالیز طی 3 تا 4 جلسه برای هر بیمار انجام شد. شان انسانی واحدهای پژوهش با پرسشنامه شان انسانی قبل و بعد از مداخله بررسی شد. داده های با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه 5/11 و آزمون های آماری ویلکاکسون، من ویتنی و آنالیز واریانس دوطرفه تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی واحدهای پژوهش 8/12±0/49 سال بود. 6/44 درصد واحدهای پژوهش متاهل و 1/81 درصد تحصیلات ابتدایی داشتند. تفاوت معنی داری بین میانگین نمره شان انسانی در گروه شان درمانی، قبل (3/15±2/47) و بعد از مداخله (35/18±4/40) وجود داشت (001/0p<). در گروه کنترل، میانگین نمره شان انسانی قبل (1/19±8/50) و بعد از مداخله (38/20±9/49) تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که شان درمانی می تواند شان انسانی بیماران تحت همودیالیز را افزایش دهد؛ بنابراین، از طریق آموزش پرستاران و برنامه ریزی مناسب می توان به سلامت روانی این بیماران کمک نمود.
    کلیدواژگان: شان درمانی، نارسایی مزمن کلیه، همودیالیز، شان انسانی
  • اکرم رضاییان، آرزو نیک نژاد جلالی، فرح اشرف زاده صفحات 73-87
    مقدمه
    شیرخوارگی مهمترین دوره خارج رحمی تکامل مغزی و نیازمند تحریکات محیطی برای بروز قابلیت های تکاملی می باشد؛ اما کودکان شیرخوارگاهی به دلیل محرومیت های محیطی، در معرض تاخیر تکاملی قرار دارند.
    هدف
    طراحی بسته مراقبتی مبتنی بر شواهد برای ارتقای تکامل حرکتی شیرخواران ساکن پرورشگاه با استفاده از رویکرد مرور تلفیقی.
    روش
    در این مرور تلفیقی پس از شناسایی مشکل، جستجو با ترکیبی از عبارات شاخص اختصاص داده شده (MESH) و عبارات متنی شامل تکامل حرکتی، شیرخوار، تحریک، مداخله، بهبود و محیط از تاریخ می 2012 تا می 2013 و در محدوده زمانی 1970 تا 2013 از پایگاه داده هایThe Cochrane Central Register of Controlled Trials، AMED، CINAHL، EMBASE، Ovid MEDLINE، MEDLINE Advanced، PsycINFO، Google scholar انجام شد. داده ها به روش تحلیل مقایسه ای همزمان تحلیل و کدبندی شد و سپس یافته ها بر اساس کدهای تعلق گرفته، تلفیق و ویرایش شد؛ تا اجزای مختلف بسته بروز نموده، تکمیل شدند.
    یافته ها
    از 180 استناد به دست آمده، 141 مورد به دلیل عدم برخورداری از معیارهای لازم حذف شد و با تلفیق یافته های به دست آمده از 39 استناد شامل اسباب بازی ها، مهارت ها، تعاملات مراقب-شیرخوار، شیوه های مراقبتی و ویژگی های محیطی مناسب برای تکامل حرکتی شیرخواران، بسته مراقبتی شامل اجزای فوق برای پرورشگاه ها پیشنهاد شد.
    نتیجه گیری
    از آن جا که با تلفیق اطلاعات غنی به دست آمده از مطالعات حوزه تکامل، دستیابی به بسته مراقبت تکاملی قابل حصول است؛ تهیه بسته های مشابه برای سایر جوامع هدف و حوزه های تکاملی، همراه با ارزیابی بالینی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: مهارت حرکتی، شیرخوار، رشد و تکامل، محیط، مرور تلفیقی
|
  • Pages 7-16
    Background
    Nurses constitute the largest group of health care providers and play a fundamental role in continuing of care and health promotion and preservation at different levels of the health provider system. After new change in the health care system، society expects more from nurses. Researchers believe that in order to elevate the quality of nursing care، acting based on the evidence and research is necessary، therefore، nursing care will be more useful and efficient.
    Aim
    This study aimed at the determination of the implementation rate of evidence-based nursing cares by nurses in State Hospitals in Ahwaz.
    Methods
    In this descriptive-correlative study، 484 nurses working in the State hospitals in Ahwaz were included with the proper sampling method. A questionnaire was used to gather complete information. ~This study was supported and approved by related specialist. The first part included the demographic characteristics of the responders، and the second part was related to the implementation rate of evidence based nursing care. The information was analyzed by SPSS 17.
    Results
    The results show that majority of responders (53%) were at a poor level in implementation of evidence-based nursing car. There was not any significant relation between age، experience of work، gender، type of employment، professional states، shifts of the studied sections and implementation of evidence-based nursing care (p> 0. 05)، however، there was a significant relation between the material status، educational rate of interest in the job and rate of the implementation of evidence-based nursing care (p< 0. 05).
    Conclusion
    Since the majority of studied sections do not have evidence-based nursing practice، there is an urgent need for the comprehensive effort of nurse’s community and organizational support to achieve nurses’ move towards providing evidence-based nursing care.
    Keywords: Implementation, nurse, evidence, based care
  • Pages 17-26
    Background
    Thalassemia is the most common hereditary disease in Iran. Cardiac complications and cardiac symptom have been identified as the major problem، which has profound impact on the mental health of patients with thalassemia. One method of reducing this impact is an exercise plan.
    Aim
    The purpose of this study was to examine the effect of a designed Walking plan on the mental health and functional ability and cardiac symptoms in patients with thalassemia.
    Methods
    In a semi-experimental study، 75 patients with thalassemia major (18 years and older) were randomly divided into the case and control groups. The patients in case group sas carried out the designed walking plan for eight weeks. At the beginning and end of the program mental health measured by (Goldberg) Questionnaire، functional ability measured by 6MWT. Cardiac symptoms were measured every week by Cardiac symptoms questionnaire. Validity and reliability of the questionnaire was assessed by content validity and test-retest reliability with (α=0. 96). Data were analyzed using SPSS 16 software. Chi-square and paired and Independent T-test and Repeated Measure ANOVA were performed.
    Results
    There was no significant difference between two groups in demographic variables. The post mean of mental health in case group (39/72±6. 27) was lower than the control group (54/67±6. 03) and this difference of mean mental health between two groups was significant (p=0. 001). Mean of distance 6MWT in case group (440/65±103. 46 M)، was more than the control group (395/50±90. 25 M) and the mean distance 6MWT between two groups was also significant (p=0. 04). Repeated measures analysis of variance of cardiac symptoms scores have shown that there is a significant difference from the viewpoint of change pattern of mean Cardiac symptoms score in eight weeks between two groups (p=0. 001).
    Conclusion
    Implement designed walking program improve the mental health، functional ability and reduces cardiac symptoms. This program is recommended to all patients with thalassemia.
    Keywords: Thalassemia, Mental Health, walking
  • Pages 27-36
    Background
    Diabetes control needs more effective educational programs. Self-care education is an important factor in diabetes control. It seems that the symptoms can be the proper stimulus for the direction toward self-care.
    Aim
    To evaluate the effects of the using SFMM on HbA1c، knowledge، self care practices، and symptoms of type2 diabetic patients.
    Methods
    Seventy type 2 diabetic patients were randomly assigned to the intervention and control groups. Data was assessed using four-part questionnaire، diabetic knowledge، self-care practices and symptoms of patients. HbA1c was also measured. The subjects in the intervention group received 3-4 individual educational sessions، which lasted 60-90 minutes. The educational sessions were focused on the self-management behaviors. The subjects in the control group received routine educations. After 3 months، the above mentioned variables were measured again. Data was analyzed with SPSS 15. 0 and STATA using paired T-tests، GLM، fisher-test، and covariance.
    Results
    The finding presented in this study showed a decrease in HbA1c levels in the experimental group، however، this decrease did not reach statistical significance (P=0/06). There was a significant increase in the knowledge of diabetes (P<0/001) and self-care practices such as diet (P=0/02). The intervention group experienced a decrease in hyperglycemia and hypoglycemia symptoms (P=0/02، nP=0/02). However، no statistical differences were observed in foot-care (P=0/56)، physical activity (P=0/3)، blood glucose control (P=0/4)، and medication (P=0/35) self-care practices. The differences in frequency of sensational symptoms (P=0/33)، and other symptoms of patients between two groups were not significant (P=0/12).
    Conclusion
    The results showed that application of this model (SFMM) is effective in the education of type 2 diabetes. In addition، this model suggested the need for designing educational programs.
    Keywords: Health education, Diabetes Mellitus type 2, Symptom Focused Management Model
  • Pages 37-48
    Background
    Anxious disorders are very common psychiatry problems in pregnant women. Today، in addition to the conventional medicine، complementary medicine (acupressure and cupping therapy) is also important in the treatment of painful syndromes.
    Aim
    The aim of this study was to determine the effect of dry cupping and acupressure application on postpartum anxiety in nulliparous women admitted to the Central Selection Shiraz (Hafez).
    Methods
    In this clinical trial، 150 patients with collected with purposive sampling was recruited from the University Hospital of Hafez in 2012. Cupping therapy was performed four times a week for 20-15 minutes each time and also Acupressure within 20 minutes، according to the circular model. Spiel Berger State-Trait Anxiety Inventory was completed and data was analyzed by the SPSS statistical software (version 16) and a repeated measure ANOVA was performed.
    Results
    Mean postpartum anxiety in the cupping therapy group was 47. 1 ± 5. 8 at baseline visit and decreased to 42. 4 ± 4. 6 after the intervention. The difference between the intervention and control groups was statistically significant (P = 0. 01) and in Acupressure group decreased from value of 46. 8± 4. 7 to 46. 6 ± 4. 4 after the intervention. However، this value was increased from 46. 0± 5. 2 to 50. 2 ± 4. 9 after the intervention in the control group.
    Conclusion
    The results showed that postpartum anxiety، decreased in both interventional groups but in the cupping experimental group، the reduction was significant. Therefore، it is used as an effective treatment in reducing anxiety after childbirth.
    Keywords: Dry cupping therapy, Acupressure, Acupoint BL 23, postpartum anxiety
  • Pages 49-54
    Background
    Iran is one of the regions with high incidence of premature births، accounting for 10% of newborns. An important factor for the survival chance of the neonate is age.
    Aim
    This study investigated the effect of massage on premature infant’s complications in the neonatal intensive care unit (NICU) of Ghaem Hospital in Mashhad.
    Methods
    This study was conducted on 60 stable preterm newborns. Intervention was included passive massage movements on members and a daily intervention for three periods of fifteen minutes in 3 hours until 5 days. 30 newborns in an intervention group (mean gestational age of 32. 8 weeks and mean birth weight of 1525. 5gm g) were compared with 30 newborns in the control group (mean gestational age of 31. 6 weeks and mean birth weight 1321 gm).
    Results
    The study showed that the apnea and feeding intolerance in experimental group was significantly less than the control group P≥ 0/001.
    Conclusion
    Our findings show that massage is an effective method for reducing the complications in stable premature.
    Keywords: Preterm infant, massage therapy, apnea, feeding
  • Pages 55-62
    Background
    Dyslipidemia is one of the major causes of the production and progression of atherosclerosis in hemodialysis patients. Vitamin C is able to improve dyslipidemia by reducing an oxidative stress.
    Aim
    The aim of this study was to evaluate the effect of vitamin C supplementation on dyslipidemia in hemodialysis patients.
    Methods
    In a randomized، double-blind clinical trial، 160 patients with chronic renal failure were studied. They were divided into three groups (intervention، control and witness). In an intervention group، 250 mg from vitamin C was injected، three times weakly at the end of each dialysis session via the intravenous route، for 8 weeks. In the control group same amount of placebo saline was injected and in the witness group no intervention was performed. Required laboratory parameters including serum total cholestrole، triglyserid and HDL were measured at the beginning and end of the intervention. In order to analyze the data، SPSS statistical software was used، and test Chi square and ANOVA were performed. P value less than 0. 05 is considered statistical significance.
    Results
    No significant differences were observed in the serum levels of cholesterol، triglyceride and HDL between groups before and after the intervention.
    Conclusion
    The results of this study demonstrated that 250 mg intravenous vitamin C did not change serum levels of cholesterol، triglyceride and HDL.
    Keywords: Chronic kidney disease, Dyslipidemia, Hemodialysis, hyperlipidemia, Intravenous vitamin C
  • Pages 63-72
    Background
    Chronic renal failure is a life-threatening condition; patients due to the prolonged stress are very susceptible to mental health problems. Dignity therapy is a novel therapeutic approach to the treatment of psychological problems for patients who suffer from life-threatening illnesses.
    Aim
    This study examined the impact of dignity therapy on human dignity in patients undergoing hemodialysis.
    Methods
    This is a two-group experimental research with pre and post tests design، which was conducted on selected hospitals of Mashhad in 139. From 74 patients recruited for the study; 36 patients of even days were assigned in intervention group and 38 patients of the odd days were assigned to be the control group. In the intervention group، during the hemodialysis، dignity therapy has been performed in 3-4 sessions. Human dignity was examined before and one month after the intervention by Patient Dignity Inventory، and collected data were analyzed by using statistical tests.
    Results
    The mean age of subjects in this study was 49. 0±12. 8 years (20-70 years). The most of patient were married (44. 6%) and had primary education (81. 1%). Results showed the mean scores of Human dignity in intervention group in the pretest (47. 2±15. 3)، and posttest (40. 4±18. 35)، were significantly different (P=0. 001)، while this change in control group did not reach statistical significance (P=0. 572)
    Conclusion
    By planning and performing such interventions، the dignity level in chronic renal failure patients may be increased.
    Keywords: Dignity therapy, Kidney Failure, Chronic, Renal dialysis, Human dignity
  • Pages 73-87
    Background
    Infancy is the most important extra uterine period of brain development. And it requires environmental stimulation for expression of the developmental capabilities. Meanwhile، due to repeated environmental disparities foster care children are at risk for developmental delay.
    Aim
    designing evidence based care package to improve motor skills of orphan living infants according to integrative review approach.
    Methods
    In this integrative review after problem identification، search was made with a combination of assigned index (MESH) terms and text words including Motor development، Infant، Stimulation، Intervention، Improvement، Environment between May 2012 to May 2013 and research span of 1970 to 2013، in the following databases: The Cochrane Central Register of Controlled Trials، AMED، CINAHL، EMBASE، Ovid MEDLINE، MEDLINE Advanced، PsycINFO، Google scholar. After the final selection based on the inclusion and exclusion criteria، articles were translated، data were collected using a data collection form، and analysis/ coding were done according to constant comparative analysis method. Then the findings were combined and edited according to the assigned codes، until the various components of the package have been appeared and completed.
    Results
    Of the 180 citations، 141 citations were excluded due to lack of the necessary criteria and the data obtained from the 39 citations including appropriate toys، skills، child-care givers interactions، care practices and environments to stimulate motor development، were been integrated to made an evidence-based care package to promote motor development of orphan living infants.
    Conclusion
    Evidence-based care programs could be achieved، with incorporating rich information obtained from the studies of infant development، in the form of high-quality review studies. Providing similar packages for other communities and areas of development is proposed.
    Keywords: Infant, Motor Skills, Environment, Growth, Development, Integrative review