فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:2 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/10/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جمال صیدی، فاطمه الحانی *، مهوش صلصالی صفحات 297-309
    مقدمه

    قضاوت بالینی به پرستار اجازه ابراز عقیده و ایفای نقش را به صورت حرفه ای می دهد و این مستلزم شناخت ابعاد و ساختار قضاوت بالینی در پرستاری است. بنا بر این، این مطالعه با هدف تبیین ساختار قضاوت بالینی پرستاران انجام شد.

    روش کار

    این مقاله بخشی از یک مطالعه گراندد تئوری است. تحلیل مقایسه ای مداوم همزمان با جمع آوری داده ها با استفاده از نرم افزار MAXQDA.v2007 انجام شد. با نمونه گیری هدفمند اولین پرستار با تجربه در زمینه قضاوت بالینی انتخاب و 17 مشارکت کننده دیگر بر اساس نمونه گیری نظری با حداکثر واریانس انتخاب شدند.

    نتایج

    مشارکت کنندگان تحقیق شامل 9 مرد و 9زن با سابقه کار بیشتر از 3 سال در بخش های متنوع بیمارستانی بودند. ساختار قضاوت بالینی شامل 5 طبقه مفهومی پیچیدگی مفهوم قضاوت بالینی و بسترهای قضاوت بالینی به عنوان زمینه، پیوستار قضاوت بالینی به عنوان پدیده، مهارت های قضاوت بالینی به عنوان شرایط علی و تلاش برای حرفه ای شدن به عنوان پیامد با طبقات فرعی متعدد بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    علی رغم پیچیدگی مفهوم در متون و عرصه تحقیق، این مطالعه توانست ساختار قضاوت بالینی پرستاران رادر بالین و عرصه روشن نماید. ساختار بدست آمده در تبیین الگوی مبتنی برنظریه حاصله از این مطالعه مورد استفاده قرار خواهد گرفت...

    کلیدواژگان: قضاوت بالینی، پرستاران، مطالعه کیفی، تحلیل محتوی
  • صدیقه فرضی، حیدرعلی عابدی*، آرش قدوسی، احمدرضا یزدان نیک صفحات 310-319
    مقدمه

    ایمنی بیماران نگرانی عمده مراکز مراقبت سلامتی می باشد وامروزه بیمارستان ها جهت کسب تاییدیه و اعتبار بایستی ایمنی بیماران را تضمین نمایند.از میان موارد مربوط به ایمنی بیماران،میزان خطای دارویی به عنوان شاخص عمده کیفیت مراقبت سلامتی محسوب می شود.با توجه به این که زوایای مختلف این پدیده به طور واضح شناخته شده نیست و پرستاران منبع اصلی دانش در این زمینه هستند، برآن شدیم به مطالعه ی تجارب پرستارانی که با خطای دارویی مواجه شده اند،بپردازدیم تا جنبه های مربوط به این پدیده آشکار شود، چرا که با شناسایی صحیح این پدیده می توان آن را مدیریت کرد.این مقاله از پایان نامه دانشجویی استخراج شده است.

    روش ها

    پژوهش کیفی و به روش پدیدارشناسی انجام شده است.مشارکت کنندگان در پژوهش، پرستاران دارای تجربه خطای دارویی شاغل در مراکز درمانی شهر اصفهان بودند.نمونه گیری به صورت مبتنی بر هدف آغاز وتا اشباع داده ها ادامه یافت. در نهایت، تعداد شرکت کنندگان در پژوهش به 10 نفر رسید.گردآوری داده ها با استفاده از مصاحبه عمیق بدون ساختار و تجزیه و تحلیل داده ها به روش کلایزی انجام گردید.

    یافته ها

    از یافته های این پژوهش،شش مضمون اصلی که بیان گر تجارب پرستاران از خطای دارویی می باشد،استخراج گردید که عبارتند از:بستر مهیا کننده ی خطا،گستره ی خطا،اغماض، پیامد خطا،کتمان خطا وگزارش دهی خطا.

    بحث و نتیجه گیری

    پرستاران زمانی اشتباه خود را گزارش می کنند که احساس امنیت کنند و گزارش اشتباه آنان نتایج زیان آوری برای آن ها به دنبال نداشته باشد. جا دارد مدیران مراکز، خط مشی گزارش دهی خطا را مورد بازنگری قرار دهند و فرهنگ سیستم گزارش دهی غیر تنبیه ی را سازمان دهی نمایند تا پرستاران نسبت به گزارش دهی خطا تشویق شوند ومدیران بر اساس رویکرد مبتنی بر سیستم با خطا برخورد نمایند.

    کلیدواژگان: خطای دارویی پرستاران، تجارب پرستاران، ایمنی بیمار، پژوهش کیفی
  • فرشته نجفی، فاطمه منجذبی، نسرین نیک پیما صفحات 320-335
    مقدمه
    هر روز بر تعداد تحقیقات کیفی در پرستاری افزوده می گردد، اما یافته های بسیاری از این تحقیقات در عملکرد بالینی و سیاست گذاری ها مورد استفاده قرار نمی گیرند. با توجه به اینکه هر یک از تحقیقات کیفی به تنهایی جنبه ای از حقایق مرتبط با سلامت و بیماری را نمایان می سازند و با توجه به اهمیت بکارگیری شواهد در برنامه ریزی های بهداشتی و مراقبتی در محیطهای بالینی برای پرستاران، آشنایی با تکنیک متاسنتز از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. هدف از این مطالعه، معرفی متاسنتز، انواع ومراحل انجام آن، چالش های پیش رو و ارائه استراتژی های مناسب برای حل این چالشها می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به شیوه مروری و از طریق جستجوی پایگاه های اطلاعاتی قابل دسترس شامل Pub Med، CINAHL، Proquest، Blackwell، Science Direct، SID، Magiran بدون محدودیت زمانی و با استفاده از کلیدواژه های متاسنتز و پرستاری انجام شد. در نهایت تعداد 57 مقاله در محدوده سالهای 1984 تا 2012 وارد مطالعه شدند.
    یافته ها
    متاسنتز تفسیر یکپارچه ی یافته های بدست آمده از مطالعات کیفی است که در آن تمام داده های حاصل از هر یک از مطالعات کیفی، تفسیر شده و با هم ترکیب می شوند و در نهایت تصویری کلی از وقایع، مفاهیم و پدیده ها ارائه می شود و هدف آن دستیابی به سطح ادراکی و مفهومی جدید و یا نظریه های جدید می باشد. علی رغم وجود شیوه ها و رویکردهای متفاوت در انجام متاسنتز و نیاز به محققین با تجربه در زمینه تحقیقات کیفی و راه طولانی که این روش تا تبدیل شدن به یک روش سازمان یافته دارد، متاسنتز می تواند به پرستاران در درک پدیده های مربوط به پرستاری و تصمیم گیری های بالینی مبتنی بر شواهد کمک نماید.
    نتیجه گیری
    آینده متاسنتز بستگی به میزان استفاده و مقبولیت آن در بالین و عملکرد مبتنی بر شواهد در پرستاری دارد. چنانچه نتایج حاصل از متاسنتز به صورت کاربردی، شواهدی را برای کار در بالین پرستاری فراهم نماید، استقبال محققین پرستاری به این روش بیشتر خواهد شد.
    کلیدواژگان: متاسنتز، فراترکیب، عملکرد مبتنی بر شواهد، تحقیقات کیفی، پرستاری
  • الهه خراسانی، محمود کیوان آرا، سعید کریمی، مرضیه جعفریان جزی صفحات 336-345
    مقدمه
    تقاضای القایی، تقاضایی است که با بهره گیری از مزیت اطلاعاتی بیشتر نسبت به بیماران انجام می شود و مراقبت بیش از حد با ارزش مشکوک ارایه می شود. پس زمینه برای فرضیه تقاضای القایی، فرض اطلاعات نامتقارن بین پزشک و بیمار است. بیمار تخصص کافی برای ارزیابی میزان و کیفیت خدمات عرضه شده ندارد. آنها به ندرت می دانند که چه خدمات پزشکی و به چه میزانی نیاز دارند. در واقع بیماران به واسطه عللی می توانند بر القای تقاضا تاثیر بگذارند. آنها خواسته ها، آرزوها و تمایلات نامحدودی نسبت به خدمات دارند. هدف مقاله حاضر بررسی نقش بیمار در پدیده تقاضای القای با استفاده از تجربیات صاحبنظران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.
    روش
    روش تحقیق به شیوه کیفی می باشد. از مصاحبه نیمه ساختاریافته برای گردآوری داده ها استفاده شد. مشارکت کنندگان در این پژوهش مشتمل بر افرادی بودند که در این زمینه مطلع بوده و دارای تجربه باشند و به عنوان صاحبنظر شناخته شده باشند. نمونه گیری به روش هدفمند انجام شده و تا اشباع داده ها ادامه یافت. تعداد 17 نفر مورد مصاحبه قرار گرفتند. معیارهایی مانند «موثق بودن اطلاعات»، «قابل اعتماد بودن» و «قابل تثبیت بودن» داده ها در نظر گرفته شد. به مصاحبه شوندگان اطمینان داده شد که نامی از آنها برده نمی شود و تمامی اطلاعات آنها محرمانه باقی خواهد ماند. از روش تجزیه و تحلیل موضوعی برای تحلیل داده ها استفاده گردید.
    نتایج
    در این پژوهش، براساس تحلیل موضوعی انجام شده 5 موضوع اصلی و 7 زیر موضوع استخراج شد که تجارب صاحبنظران در رابطه با نقش بیماران در تقاضای القایی می باشد. در این مطالعه 5 موضوع اصلی تقاضای غیر صحیح بیمار از پزشک، اعتماد بیش از حد بیمار به پزشک، تمایل بیمار به استفاده بیشتر از خدمات رایگان و بدون فرانشیز، عدم آگاهی بیمار و دسترسی آزادانه بیماران به پزشکان بدست آمد. هر کدام از این موضوعات نیز دارای زیر –موضوعاتی بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش در مورد نقش بیماران در تقاضای القایی به سیاستگذاران بخش سلامت کمک می کند تا بیماران و علل مرتبط به آنها را نیز در برنامه ریزی های کلان خود درمورد تقاضای القایی مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: تقاضای القایی، خدمات سلامت، بیماران
  • عبدالرحیم طبسی درمیان، ایرج ضاربان، غلامرضا مسعودی، مهناز شهرکی پور صفحات 346-357
    مقدمه
    شناسایی عوامل موثر بر ننگ مرتبط با بیماری ایدز و طراحی مداخلات موثر رمز موفقیت اقدامات پیشگیرانه از ایدز و درمان بیماران مبتلا می باشد. این مطالعه با هدف تبیین دیدگاه مبتلایان به ایدز از بیماری و ننگ مرتبط با آن انجام شده است.
    روش
    با توجه به محدودیت تعداد بیماران، بصورت هدفمند تعداد 17 بیمار از بیماران مراجعه کننده به یکی از مراکز مشاوره ی بیماری های رفتاری در سال 1391 انتخاب شدند. آنالیز داده ها بر اساس تحلیل محتوا از نوع تحلیل درون مایه ای صورت گرفت.
    یافته ها
    مضامین اصلی استخراج شده در حیطه احساس درک شده بیماران نسبت به بیماری شامل: بازگشت و توجه به خدا، ارتباط دادن بیماری به عوامل دیگر و احساس ناتوانی و مضامین اصلی حیطه احساس بیماران از ننگ اجتماعی مرتبط با بیماری شامل احساسات درونی درک شده (احساس ناامیدی و احساس طرد و دوری گزینی)و احساسات درک شده بیرونی بیماران (احساس تنفر و احساس سرزنش) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    احساسات درک شده بیماران نسبت به ایدز بیانگر ماهیت تهدید کنندگی بیماری بوده؛ بطوریکه باعث تقویت بعد معنوی در این بیماران گردیده و باعث شده تا این افراد با تامل و بازگشت به ارزش ها در اعمال عبادی خود تجدید نظر نمایند. ادراکات درک شده بیماران از ننگ مرتبط با این بیماری نشانگر این واقعیت است که این بیماران نه تنها با پیامد های ناگوار جسمی دست و پنجه نرم کرده، بلکه با پیامد های ننگ حاصل از این بیماری نیز روبرو بوده تا جائیکه سلامت روانی و اجتماعی این بیماران را نیز هدف قرار داده است. بنابراین بررسی بیشتر این ادراکات نادرست در مورد این بیماری و تدوین برنامه های آموزشی برای آحاد جامعه بخصوص اطرافیان بیمار و تلفیق این برنامه ها با برنامه آموزشی در راستای ارتقای رفتار های پیشگیرانه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: احساسات، مبتلایان به ایدز، ننگ
  • بهمن توان، فرزانه جهانی *، داود حکمت پو صفحات 358-365
    مقدمه

    بدون تردید مرگ وزندگی پس ازمرگ و نگرش انسان به آن یکی از موضوعات اساسی مورد بحث درهمه ادیان الهی به شمار می رود. ازاینرو این مطالعه با هدف تبیین دیدگاه دانشگاهیان نسبت به مرگ بارویکردی کیفی طراحی گردید.

    روش

    این مطالعه به روش کیفی و رویکرد آنالیز محتوی انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات، از مصاحبه استفاده گردید و شیوه نمونه گیری هم به صورت هدفمند صورت گرفت. تعداد 21 نفر به مدت 2 ماه مورد مصاحبه قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تجزیه و تحلیل مداوم مقایسه ای استفاده گردید.

    یافته ها

    6 کد شامل حقیقت قطعی، معنا، ضرورت، تشویش، یاد مرگ ونوع مرگ مفاهیم اصلی مطالعه را تشکیل دادند. در این مطالعه درونمایه اصلی که تمامی مشارکت کنندگان به آن اذعان داشتند «مرگ دیدگاهی مثبت و معنوی و برگرفته از اعتقادات مشارکت کنندگان به معاد» ازداده ها استخراج گردید.

    نتیجه گیری

    در این پژوهش، دیدگاه افراد در مورد مرگ دیدگاهی مثبت و معنوی و برگرفته از اعتقادات آنان به معاد بود. ازدیدگاه آنان مرگ مرحله ای از تکامل حیات بشر است و توجه و اندیشیدن به مرگ و جهان آخرت، انسانها را از گناهان و خواهش های نفسانی دور ساخته و نقش بسزایی در سازندگی آنان دارد.

    کلیدواژگان: آنالیز محتوا، دیدگاه، مرگ، دانشگاهیان، مفهوم
  • وحید زمان زاده، مریم رسولی، عباس عباس زاده، علیرضا نیکانفر، حمید علوی مجد، فرناز میرزا احمدی، اکرم قهرمانیان* صفحات 366-378
    مقدمه

    معنویت جنبه مهمی از مراقبت های بهداشتی است که در طول دهه های گذشته در پرستاری مطرح شده است، به نحوی که امروزه مراقبت معنوی به عنوان جزء جدایی ناپذیر از پرستاری کل نگر پیشنهاد می شود. این مطالعه با هدف تبیین ادراک بیماران و پرستاران آنها از مفهوم معنویت در مراقبت سرطان انجام شد.

    روش

    در مطالعه ی حاضر با رویکرد تحلیل محتوای کیفی به روش مرسوم، در بخش های انکولوژی بیمارستانهای تبریز، داده ها از طریق مصاحبه ی عمیق نیمه ساختاریافته با 17 مشارکت کننده (10 بیمار و 7 پرستار)، به روش نمونه گیری هدفمند، جمع آوری و به طور همزمان تحلیل شد. استحکام داده ها توسط مشارکت کنندگان و کنترل خارجی تایید شد.

    یافته ها

    مطالعه، به ظهور درونمایه ی اصلی به نام تعاملات معنویت افزا و سه درونمایه فرعی شامل «تعالی معنوی در مراقبت سرطان»، «موانع مراقبت معنوی» و «راهبردهای مبتنی بر مذهب» انجامید. بیماران، سرطان را فرصتی برای اصلاح اعتقادات، نزدیکی به خداوند و آگاهی از مرگ به عنوان تولدی دیگر می دانستند. اگرچه پرستاران مهارت کمی در ارزیابی و پاسخ به نیازهای معنوی بیماران داشتند و از حمایت سازمان و روحانیون در رویارویی با تنش معنوی بیماران برخوردار نبودند، ولی آنها با همدلی، مهربانی و گشاده رویی برای بیماران، منبع انرژی، شادی، امید و قدرت بودند. بیماران و پرستاران از راهبردهایی مبتنی بر اعتقادات دینی، برای تقویت بعد معنوی استفاده می کردند.

    نتیجه گیری

    مراقبت معنوی مستلزم به کارگیری رویکردی بیمارمحور در ارتباط است. ارتباطی که در آن به اعتقادات معنوی و مذهبی بیماران به عنوان یک منبع ارزشمند سازگاری معنوی توجه و حس همدلی، اعتماد و شوروشعف به آنها منتقل می شود. برای کاستن از موانع، موضوعات مرتبط با مراقبت معنوی باید در کوریکولوم پرستاری و برنامه های آموزش ضمن خدمت ادغام گردد و محیط مراقبتی برای انجام اعمال مذهبی تغییر یافته و از مشاورین معنوی و روحانیون برای کمک به بیماران و پرستاران در مقابله با تنش معنوی استفاده شود.

    کلیدواژگان: معنویت، مذهب، مراقبت معنوی، سرطان، تحلیل محتوا
  • حمیدرضا کوهستانی، نیره باغچقی، داود حکمت پو * صفحات 379-392
    مقدمه

    اضطراب امتحان یک پدیده شایع در میان دانشجویان و از جمله مشکلات نظام آموزشی محسوب میشود. طبق آموزه های دینی اسلام، ارتباط معنوی با خداوند باعث آرامش دلها می شود و از اضطراب جلوگیری میکند. در همین راستا این مطالعه با هدف تببین تجارب دانشجویان پرستاری از انس با قرآن در کنترل اضطراب امتحان دانشگاه علوم پزشکی اراک انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه به روش کیفی و رویکرد آنالیز محتوی انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات، از مصاحبه استفاده شد. مطالعه با نمونه گیری هدفمند شروع و در طی تکامل طبقات، با نمونه گیری نظری ادامه یافت. تعداد 23 نفر به مدت 2 ماه مورد مصاحبه قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تجزیه و تحلیل مداوم مقایسه ای استفاده گردید.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد در این مطالعه کنترل اضطراب امتحان، تقویت ظرفیت فردی، اثر گذاری آوا و معانی قرآن و اثرات نهایی تاثیر قرائت قران به عنوان کدهای سطح سوم ناشی از تاثیر انس با قرآن در کنترل اضطراب امتحان، و همچنین «تاثیر قرائت قرآن بر تمامی ابعاد اضطراب امتحان و ارتقاء ظرفیت های فردی» به عنوان تم یا درون مایه اصلی این مطالعه پدیدار شد.

    نتیجه گیری

    در این پژوهش، تجارب ناشی از تاثیر قرائت قرآن در کنترل اضطراب امتحان با رویکردکیفی نسبت به روش کمی، با ژرفای بیشتری مورد شناسایی قرار گرفته اند. «تاثیر قرائت قرآن بر تمامی ابعاد اضطراب امتحان و ارتقاء ظرفیت های فردی» به عنوان درونمایه اصلی این مطالعه، یک یافته بسیار مهم و کاملا منطبق برکلام خدا در قرآن است. بنابراین به منظور بهره گیری بیشتر از الطاف و نعمات الهی که در آیات آسمانی قرآن تجلی کرده است، قرائت قرآن به تمامی دانشجویان به خصوص در ایام امتحانات پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: آنالیز محتوا، تلاوت قران، اضطراب امتحان
|
  • Jamal Seidi, Fatemah Alhani, Mahvash Salsali Pages 297-309
    Introduction

    Clinical judgement as a tool for professionals allows the nurses to play their roles and explore their opinion. This necessitates clarification of the structure of clinical judgment. It is difficult to give a unanimous definition for clinical judgement; therefore، exploration of the structure of the concept is necessary to understanding clinical judgment. The aim of this study is to explore the structure of clinical judgment of nurses.

    Method

    This qualitative research was a grounded theory study based on purposed sampling. 18 clinical nurses from Kurdistan University of Medical Sciences were interviewed. The interviews were transcribed in Microsoft Word Office، and then the data were analyzed in MAXQDA2007. Constant comparison analyses were used simultaneously with data collection.

    Results

    The participants in study include 9 men and 9 women، with at least 3 years of experience of nursing in variable clinical settings. Final research findings could be discussed in five categories including: complexity of definition of clinical judgment، context of clinical judgment، continuum of clinical judgment، skills of nurse in clinical judgment، and achieve to professional criteria.

    Conclusion

    Despite the complexity of the concept in the literatures and the field of research، this study could explore the structure of clinical judgment of nurses in the clinical arena. The results of this study would be used to explore nurses'' clinical judgment model، based on grounded theory.

    Keywords: Clinical judgment, Nurses, Grounded theory, Qualitative study
  • Sedigheh Farzi, Dr Heidar Ali Abedi, Dr Arash Ghodousi, Dr Ahmad Reza Yazdannik Pages 310-319
    Introduction

    Patient safety has long been a major concern for healthcare professionals. Today، hospitals should provide patient safety in order to gain accreditation. Among patient safety issues، medication error rate has been considered as a major indicator of healthcare quality. The different aspects of medication error are not clearly known and the nurses are the main source of knowledge in this field. Therefore، the researcher decided to study the experiences of nurses who have been faced with a medication error in order to clarify the various aspects of this phenomenon. It is through the exact identification of this phenomenon that it can be managed.

    Method

    In the present study، a phenomenological qualitative approach was used. Participants in this study were nurses working in hospitals of Isfahan and had experienced medication error. Purposive sampling was adopted in the study and sample size was dependent on the data saturation. A total of 10 participants were chosen. Data collection was carried out through unstructured interviews and analysis through Colaizzi’s Method.

    Results

    From the findings of this study، six main themes expressing participants’ experiences emerged. The six main themes include: The context of error، the error range، negligence، the consequence of error، concealment of error، and reporting of error.

    Conclusion

    Nurses report their errors when they feel safe and do not see harmful results for them. Therefore، hospitals should review their policies on error reporting to ensure they actively encourage nurses to report medication errors، and to support a blame-free culture in the organization and a systembased approach to deal with the error.

    Keywords: Nurse's medication errors, Nurse's experiences, Patient safety, Qualitative research
  • Fereshteh Najafi, Fatemah Monjazebi, Nasrin Nikpeyma Pages 320-335
    Introduction
    There has been an accumulation of qualitative studies in nursing، but the findings from many of these investigations have remained largely obscure، and they have had little impact on clinical practice and policy formation. As pressure increased toward ensuring an evidence-based practice across diverse contexts and disciplines and as the finding of any qualitative research will reflect a piece of the health and disease aspects، being familiar with meta-synthesis in nursing research is very important. This paper discusses the purpose، stages، application، and challenges of meta-synthesis، and strategies for their solution.
    Method
    This review article was carried out by non-time-limited search literatures related to “metasynthesis and nursing” keywords using PubMed، CINAHL، Proquest، Blackwell، Science Direct، SID، and Magiran databases. Finally، 57 articles were included in the range of 1984 to 2012.
    Results
    Meta-synthesis is integrations that offer more than the sum of the individual data sets because they provide new interpretations of the findings. These interpretations are inferences derived from examining all of the articles in a sample as a collective group، presenting findings/interpretations which are not found in any of the articles. Despite existing different approaches to meta-synthesis، evidence synthesis mechanisms are not well suited to consideration of qualitative research. Moreover، qualitative meta-synthesis should not be undertaken by novices. Meta-synthesis can help nurses understand the meaning of relative phenomena and clinical decision making regarding evidence-based practice.
    Conclusion
    The future of meta-synthesis depends on its acceptance and utility in the evidence-based nursing practice. If the results of meta-synthesis provide evidences for the clinical nursing، nursing researchers will embrace this approach more.
    Keywords: Meta, synthesis, Evidence, based practice, Qualitative research, Nursing
  • Elahe Khorasani, Mahmoud Keyvanara, Saeed Karimi, Marzie Jafarian Jazi Pages 336-345
    Introduction
    Induced demand utilizes the advantage of higher information in respect to patients and too much care is presented with suspicious value. Therefore، the theory of induced demand is based on the assumption of asymmetric information between physician and patient. The patients do not have sufficient expertise to assess the level and quality of provided services. They rarely know what and how much medical care they need. In fact، due to some reasons، patients can influence the demand induction. They have unlimited wishes and desires in respect to the offered services. This article examines the role of the patient in the phenomenon of induced demand with the use of the experiences of experts of Isfahan University Medical Sciences، Isfahan، Iran.
    Method
    The present research was a qualitative study. Semi-structured interview was used for data generation. Participants in this study were people who had been informed in this regard، were experienced، and were known as experts. Purposive sampling was done for data saturation. 17 people were interviewed and criteria such as «reliability of information» and «stability» of data were considered. The anonymity of the interviewees was preserved. The data were transcribed، categorized، and then used the thematic analysis.
    Results
    In this study، according to thematic analysis 5 main themes and 7 sub-themes were extracted. They include the experiences of experts about the role of patients in induced demand. The 5 main themes include incorrect demand of patient from the physician، patients’ excessive trust in the physician، patient''s desire to use much more free services and without copayment، patient’s unawareness، and free access to physicians. Each of these themes includes some sub-themes.
    Conclusion
    The results of this study on the role of patients in induced demand help the policy makers to consider patients and related factors in their strategic planning in induced demand.
    Keywords: Induced demand, Healthcare, Patients
  • Abdorrahim Tabasi Darmiyan, Dr Iraj Zareban, Gholamreza Masuodi, Dr, Mahnaz Shahrakipour Pages 346-357
    Introduction
    The recognition of effective factors associated with HIV stigma and designing of effective interventions are the key to success of AIDS prevention and treatment. This study aimed to determine the views of AIDS patients on their illness and the stigma associated with it.
    Method
    Due to the limited number of patients، 17 patients، who were referred to a behavioral health counselling center in 2012، were selected using purposive sampling. Data analysis was performed based on a content analysis; analysis of themes.
    Results
    The main themes emerged within the patient’s perceived feeling toward the disease include spiritual orientation، and relating the disease to other factors and the sense of inability. The main themes of social stigma associated with the disease include the perceived internal emotions (feelings of hopelessness، and rejection and separation) and the perceived external emotions of patients (feelings of disgust and blame).
    Conclusion
    The perceived emotions of AIDS patients express the threatening nature of the disease. The disease has strengthened their spiritual dimension and has caused them to reconsider their worship rituals by reflection on and returning to their values. The patients'' perceived awareness of the stigmatization of the disease reflects the fact that these patients not only struggle with adverse health outcomes، but also face the consequences of the stigmatization of this disease. This is to the extent that the mental and social health of these patients is targeted. Therefore، further investigation of these misperceptions about the disease، and the development of training programs for the public، especially the patient’s relatives and friends، and integration of these programs with educational programs seem necessary to promote preventive behaviors.
    Keywords: Feelings, AIDS patients, Stigma
  • Bahman Tavan, Farzaneh Jahani, Davood Hekmatpou Pages 358-365
    Introduction

    No doubt death and life after death and human attitude is considered as one of the main subjects in all religions. This study is aimed to determine the concept of death from academicians´ point of view.

    Method

    This qualitative study was performed through content analysis method، and the data were collected through interviews. Sampling was conducted through purposeful sampling method. 21 individuals were interviewed in Arak University of Medical Sciences for 2 months. Constant comparative analysis was utilized for data analysis.

    Results

    Data analysis has shown that six main codes were identified; certain reality، cognition، necessity، anxiety، death memory، and death quality. In this study the theme of “Death as a spiritual and positive point of view originated from participants’ belief in resurrection” emerged.

    Conclusion

    In this study the persons’ views about death، which originated from their belief in resurrection، were positive and spiritual. From participants’ point of view death is a stage in the evolution of mankind. Thinking of death prevents humans from committing sin and has a main role in human maturity.

    Keywords: Qualitative research, Death, Academician, Point of view, Concept
  • Dr Vahid Zamanzadeh, Dr Maryam Rassouli, Dr Abbas Abbaszadeh, Dr Ali-Reza Nikanfar, Dr Hamid Alavi-Majd, Farnaz Mirza-Ahmadi Pages 366-378
    Introduction

    Spirituality is an important aspect of health care that has been proposed in nursing over the past decades. It is recommended as an inseparable component of holistic nursing. This study aims to explore the nurses’ and patients’ perception of spirituality in cancer care.

    Method

    In a conventional qualitative content analysis، data was collected through purposive sampling by semi-structured deep interviews with 17 participants (10 patients and 7 nurses) in oncology units of hospitals in Tabriz، and was analyzed simultaneously. Robustness of data analysis was evaluated by the participants and external control.

    Results

    The emergent main theme was the «spirituality raising interactions». This theme consisted of three sub-themes of «spiritual elevation in cancer care»، «spiritual care barriers»، and «religion-based strategies». Patients with cancer understand cancer as an opportunity for belief correction، closeness to God، and awareness of death as reincarnation. Nurses had poor skills in assessing and responding to patients'' spiritual needs and there were no support from organizations and clergymen for them in addressing spiritual distress of patients. However، they were a source of energy، joy، hope، and power for patients through their empathy، compassion، and openness. Patients and nurses used strategies based on religious beliefs for strengthening their spiritual dimension.

    Conclusion

    Spiritual care requires a patient-centered approach in communication. Communication in which the religious and spiritual beliefs of patients are considered as a valuable source of spiritual coping، and which gives them the feeling of empathy، trust، passion، and joy. For reduction of barriers، the integration of spiritual care issues in the curriculum of nursing and service training programs is recommended. Care environment must be changed for religious practices and spiritual advisors and clergymen should help patients and nurses in coping with spiritual distress.

    Keywords: Spirituality, Religion, Spiritual care, Cancer, Content analysis
  • Hamidreza Kohestani, Naiereh Baghcheghi, Davoud Hekmatpou Pages 379-392
    Introduction

    Test anxiety، a common phenomenon among college students، is one of the problems of educational systems. According to the Islamic religious doctrines، spiritual relationship with Allah (God) comforts the hearts and prevents anxiety. Therefore، this study was performed with the goal of exploring the experiences of the effect of Holy Quran reading on students test anxiety in Arak University of Medical Sciences، Arak، Iran.

    Method

    In a qualitative research، 23 participants were interviewed in Arak University of Medical Sciences during 2 months. The study started by purposive sampling and as the categories evolved it was continued by theoretical sampling. The data were analyzed based on the content analysis method.

    Results

    Data analysis has shown that the third codes of the effect of Quran reading on participants’ test anxiety were controlling test anxiety، strengthening the capacity of the individual، the effect of sounds and meanings of the Quran، and final effects of Quran reading. Moreover، “the effect of holy Quran reading on all dimensions of test anxiety and strengthening the capacity of the individual” emerged as the main theme of the present study.

    Conclusion

    Using qualitative method، the experiences of the effect of Quran reading on students’ test anxiety were more deeply recognized in comparison to using quantitative method. On the other hand، the main theme of this study (“the effect of holy Quran reading on all dimensions of test anxiety and strengthening the capacity of the individual”) is an important finding which is completely in agreement with Allah’s speech in the Quran. Therefore، in order to benefit more from divine grace and blessing of Allah manifested by the verse of the holy Quran، Quran reading is recommended for all students، especially during exams.

    Keywords: Test anxiety, Qualitative research, Quran reading