فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 36 (پاییز 1392)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 36 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • روح الله شهنازی*، هما موذن جمشیدی، نعمت الله اکبری صفحه 2
    اقتصاد دانشمحور بهطور مستقیم مبتنی بر تحصیل، تولید، توزیع و به کارگیری دانش در تمامی فعالیتهای اقتصادی است. در حال حاضر دستیابی به اقتصاد دانش محور از الزامات همه کشورها در دنیاست. در این راستا یکی از راهبردهایی که تجربه موفقی را برای بسیاری از کشورهای توسعه یافته مبتنی بر اقتصاد دانشمحور به همراه داشته، تشکیل و گسترش مناطق ویژه یا کریدورهای علم و فناوری است. منطقه ویژه علم و فناوری مجموعهای متمرکز از دانشگاه ها، پارکهای علم و فناوری، مراکز تحقیقی و پژوهشی، شرکتهای با فناوری برتر و... است که در یک فضای جغرافیایی و در یک منطقه اقتصادی با مدیریت متمرکز و ساختار حقوقی خاص تشکیل و به تولید محصولات و خدمات دانشمحور میپردازد. هدف این مقاله تعیین الزامات مورد نیاز برای تشکیل مناطق ویژه و یا همان کریدورهای علم و فناوری با تاکید بر اقتصاد دانشمحور است. براساس نتایج مقاله مهمترین الزامات شکلگیری کریدورهای علم و فناوری عبارتند از: سیستم ابداعات ملی، پارک علمی و فناوری، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، سرمایه های مخاطرهپذیر و کارآفرینی، سرمایه انسانی، زیرساختها، بازار، بنگاه های با فناوری بالا، وجود مدیریت خاص مناطق علم و فناوری، شکلگ یری کریدور در مجاورت مناطق شهری. بنابراین تا این زیر ساختها در کشور فراهم نگردد، دستیابی به مناطق علم و فناوری و رسیدن به اقتصاد دانش محور با تهیه و تصویب آیین نامه ها و بخشنامه غیرممکن خواهد بود.
    کلیدواژگان: مناطق ویژه علم و فناوری، اقتصاد دانش محور، سیستم ابداعات ملی، سرمایه های مخاطره پذیر، کارآفرینی
  • رمضانعلی شورمیج، مهسا اسدی عزیزآبادی * صفحه 11
    تحقیقات گوناگون نقش شهرکها و پارکهای علم و فناوری را در توسعه منطقهای مورد تاکید قرار دادهاند. هدف این تحقیق بررسی مهمترین اثرات شهرک علم و فناوری اصفهان بر توسعه منطقه میباشد. این پژوهش از لحاظ پارادیم، کمی و از لحاظ هدف، کاربردی است و به روش همبستگی اجرا گردیده است. جامعه آماری تحقیق شرکتهای عضو شهرک علم و فناوری اصفهان بوده که با استفاده از فرمول کوکران، 75 شرکت به عنوان حجم نمونه برآورد گردید و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی نمونه ها انتخاب شدند. ابزار اصلی تحقیق پرسشنامه بود که روایی آن به وسیله پانل متخصصان و پایایی ابزار تحقیق با ضریب آلفای کرونباخ احراز گردید (85/0). نتایج نشان داد که مهمترین اثر شهرک، توسعه خدمات بازاریابی است و بهبود وضعیت اقتصادی شرکتها، افزایش سطح خدمات رسانی در منطقه از دیگر اثرات مطرح است. در دسته بندی اثرات شهرک بر توسعه منطقه ای از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که پنج عامل 37/58 درصد از واریانس مربوط به اثرات شهرک را تبیین مینماید. این اثرات شامل اثرات تولیدی- بازاری (02/31 درصد)، اثرات سرمایه گذاری (49/7 درصد)، اثرات خدماتی (29/7 درصد)، اثرات آموزشی و مشاوره (11/7 درصد) و اثرات ارتباطی (35/5 درصد) میباشد.
    کلیدواژگان: توسعه منطقه ای، اثرات توسعه، شهرک علم و فناوری، تحلیل عاملی
  • سید حبیب الله میرغفوری، حسین صیادی تورانلو، مریم کریمی نیا * صفحه 19
    در دنیای امروز، بیشتر کشورهای جهان با تکیه بر نوآوری در پی افزایش بهرهوری و بهبود وضعیت اقتصادی خود هستند و یکی از مراکز مهم جهت انجام فعالیتهای نوآورانه، شرکتهای مستقر در مراکز رشد وابسته به پارکهای علم و فناوری هستند. هدف از این پژوهش شناسایی و رتبهبندی عوامل موثر بر ارتقای نوآوری در شرکتهای مستقر در مراکز رشد وابسته به پارک علم و فناوری یزد میباشد. به این منظور برای شناسایی شاخصهای موثر بر ارتقای نوآوری، از مقالات به روز دنیا، مطالعات صورت گرفته در این حوزه و همچنین از نظرات خبرگان در حوزه نوآوری استفاده شده است که در نهایت تعداد سی و هفت شاخص مورد تایید خبرگان قرار گرفت و پس از طراحی پرسشنامه، از شاخص های به دست آمده و تایید روایی محتوایی و صوری آن توسط خبرگان، پرسشنامه ها در اختیار مدیران و کارکنان شرکتهای مستقر در مراکز رشد وابسته به پارک علم و فناوری یزد قرار داده شد و تعداد 200 پرسشنامه تکمیل شد و داده های به دست آمده از پرسشنامه ها توسط تکنیک تاپسیس فازی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بر این اساس سی و هفت شاخص موجود در پرسشنامه با توجه به پاسخهای ارائه شده توسط مدیران و کارکنان شرکتها، به ترتیب اهمیت آنها رتبه بندی شدند که کسب دانش و اطلاعات جدید و دسترسی به فناوری های جدید و پیشرفته به عنوان مهمترین عوامل تاثیرگذار بر ارتقای نوآوری در شرکتهای مستقر در مراکز رشد وابسته به پارک علم و فناوری یزد شناخته شدند.
    کلیدواژگان: نوآوری، شرکتها، مراکز رشد، پارک علم و فناوری، تاپسیس فازی
  • حسنعلی آقاجانی، محسن عباسقلی پور *، محدثه فهیمی راد صفحه 29
    کارآفرینی موتور محرک توسعه و پیشرفت اقتصادی و ایجاد شغل و اصلاح اجتماع محسوب میشود. کارآفرینی فرایند اشتغالزایی و کسب سود از ترکیب ارزشمند منابع میباشد. اصطلاح کارآفرین به کسی اطلاق می شود که متعهد شود مخاطره های یک فعالیت اقتصادی را سازمادهی، اداره و تقبل کند. کارآفرینان نقش مهمی در حرکت چرخهای توسعه اقتصادی به عهده دارند و منشاء تحولات بزرگ در زمینه های صنعتی، تولیدی و خدماتی در سطح سازمانها محسوب میشوند. لذا یکی از مهمترین چالش های پیش روی کارآفرینان و یا شاید مهمترین مانع آنها برای راهاندازی و استمرار کسب و کارشان، تامین منابع مالی مورد نیاز است. هدف از اجرای تحقیق حاضر، مطالعه روش های چهارگانه تامین مالی در طرحهای کارآفرینانه استان مازندران میباشد. جامعه آماری، 141 کارآفرین بودهاند که تعداد 110 نفر به عنوان نمونه انتخاب، سپس با جمع آوری داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامهای با اجزاء استاندارد و ضریب پایایی 79%، به آزمون فرضیات چهارگانه پرداخته شده است. یافته ها نشان دادهاند که تمامی چهار روش تامین مالی هر کدام با شدت و ضعف خاص خود مورد توجه کارآفرینان بودهاند. از این نظر، روش سرمایه شخصی در اولویت اول و روش های استقراض، سهام و منابع داخلی در اولویتهای بعدی بودهاند. به علاوه اینکه کارآفرینان مورد مطالعه، در مجموع آگاهی های کمتری از روش های مختلف و متنوع تامین مالی دارند و تنها روش هایی را مورد توجه و تدقیق قرار دادهاند که در جامعه امروزین ما رایج و مصطلح بوده و همه به صورت عام مورد استفاده قرار میدهند. در پایان نتیجهگیری شده که لازم است نوآوری هایی در این زمینه انجام شود و به دیگر روش های متنوع تامین مالی نیز توجه شود.
    کلیدواژگان: نوآوری، نابرابری درآمد، کشورهای اوپک، کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی
  • فرانه پورکیانی، داود وحدت، رضا عسکری مقدم، اسلام ناظمی، علیرضا داداشی * صفحه 37
    هدف از تهیه این مقاله، رتبهبندی و تعیین درجه اهمیت عوامل موثر بر پیادهسازی تدارکات الکترونیک در سازمانها (بررسی موردی راه آهن ج.ا.ا) به دو روش تجزیه و تحلیل متفاوت میباشد. برای رتبهبندی از روش آماری آزمون فریدمن و آزمون کروسکال-والیس (آزمون H) و همچنین از تکنیک فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شده است. دو نوع پرسشنامه لیکرت و AHP در این تحقیق طراحی گردیده است، پرسشنامه لیکرت توسط97 نفر از کارشناسان، مدیران و مدیران ارشد شرکت راه آهن که حدود 70% آنها دارای مدرک تحصیلی لیسانس و حدود 19% دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس هستند، تکمیل شده است. نتایج روش آماری حاکی از این است که عامل «سازمان» با درجه 0585/4، «فناوری» با درجه7807/3 و «محیط» با درجه 6968/3، سه اولویت اول در بین عوامل موثر در پذیرش تدارکات الکترونیکی در شرکت راه آهن ج.ا.ا میباشند. پرسشنامه AHP توسط 24 نفر از مدیران و مدیران ارشد شرکت راهآهن تکمیل گردیده است که در تحلیل سلسله مراتبی (AHP) نیز «سازمان»، «فناوری» و «محیط» به ترتیب با 389/0، 378/0 و 233/0 رتبه های اول تا سوم از بین عوامل موثر در پذیرش تدارکات الکترونیکی در شرکت راه آهن ج.ا.ا را دارند. بنابراین نتایج هر دو روش به کار رفته در این تحقیق یکسان و حاکی از این است که موثرترین فاکتور در پذیرش تدارکات الکترونیکی در شرکت راه آهن ج.ا.ا عامل سازمان است و فناوری و محیط در اولویت دوم و سوم قرار دارند.
    کلیدواژگان: تدارکات الکترونیک، تجارت الکترونیک، فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، چارچوب TOE، شرکت راه آهن ج، ا، ا
  • حمیدرضا علیپور شیرسوار*، عفت مرزبان مقدم صفحه 47
    هدف این پژوهش بررسی رابطه بین هوش سازمانی و کارآفرینی شرکتهای تولیدی استان گیلان است. کارآفرینی، فرایندی است که منجر به ایجاد رضایتمندی و یا تقاضای جدید میگردد که عبارت است از فرایند ایجاد ارزش از راه تشکیل مجموعه منحصر به فردی از منابع به منظور بهرهگیری از فرصتها. با توجه به اهمیت موضوع و اهداف پژوهش، تحقیق حاضر توصیفی از نوع همبستگی میباشد. جامعه آماری پژوهش را مدیران شرکتهای تولیدی استان گیلان تشکیل میدهد که در سال 1391، از بین 207 مدیر شرکتهای تولیدی، 119 نفر با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های هوش سازمانی آلبرخت و کارآفرینی رابینزاستفاده شد، پس از تایید سنجش روایی پرسشنامه ها از طریق روش محتوایی و پایایی، از طریق آلفای کرونباخ (87/0= α)، اطلاعات به دست آمده با انجام محاسبات آماری توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که بین تکتک مولفه های هوش سازمانی (بینش راهبردی، سرنوشت مشترک، تمایل به تغییر، جرات و شهامت، اتحاد و توافق، کاربرد دانش و فشار عملکرد) با مولفه های کارآفرینی (خلاقیت، ریسکپذیری، استقلال طلبی، انگیزش، عزم و اراده، اعتقاد به مقدسات) رابطه معنا داری وجود دارد. به نظر میرسد برای توسعه شرکتهای تولیدی علاوه بر ارتقاء ابزارهای هوشمند تولیدی و توجه به فناوری باید سعی در ایجاد تعامل بین نیروی انسانی (به عنوان سرمایه های هوش سازمانی) و ابزار هوشمند شود.
    کلیدواژگان: هوش سازمانی، کارآفرینی، شرکتهای تولیدی استان گیلان، کسب و کار
  • آیدا متین*، شادی محمدی زاده صفحه 52
    شاه کلید دنیای امروز، خلق ارزش است. راهکار ورود به دنیای کسب و کار امروزی فناوری است و شاه کلید فناوری، تجاریسازی و ارزش افزوده ناشی از آن است. تجاریسازی، فرایند تبدیل فناوری های جدید به محصولات موفق تجاری است و در برگیرنده آرایه های مختلفی از فرایندهای مهم فنی، تجاری و مالی است که باعث تبدیل فناوری جدید به محصولات یا خدمات مفید میشود. به عبارتی تجاری سازی یافته های پژوهشی، حلقه اتصال فناوری و بازار است و تمرکز آن بر حلقه های انتهایی زنجیره ارزش است. از آنجا که به بازار رسانیدن یک محصول میتواند تضمین کننده موفقیت و بقای سازمان باشد، تجاری سازی دانش فنی به عنوان یک عامل حیاتی مطرح شده است. در سازمان های تحقیقاتی بدون تجاریسازی یک محصول، تحقیقات معنایی ندارد؛ زیرا بدون دستیابی به مشتریان خاص یک محصول، تولید و یا انجام آزمایش در مورد یک ایده بی فایده به نظر میرسد. جهت به کارگیری مفهوم تجاری سازی در سازمانها، لازم است با مدلهای آن آشنا شویم. در یک تقسیم بندی، مدلهای تجاری سازی به دو دسته مدلهای خطی و کارکردی دسته بندی میشوند. با توجه به اهمیت مدلهای خطی، در این مقاله پس از بررسی مفهوم تجاری سازی، مهمترین مدلهای خطی تجاری سازی را بررسی خواهیم نمود. مدلهای خطی که در این مقاله بررسی شده اند عبارتند از مدل گلداسمیت، مدل کوکوبو، مدل کوپر (مدل مرحله-دروازه)، مدل راثول و زیگفیلد، مدل اندرو و سرکین، مدل جولی و مدل یونگ- دوکلی.
    کلیدواژگان: تجاری سازی، مدلهای خطی تجاری سازی، فناوری، دانش فنی، یافته های پژوهشی
  • فرهاد شاه میری*، ناصر امنپور صفحه 62
    یکی از دشوارترین چالش های پیش روی مدیران امروزی، مدیریت نوآوری فناورانه است که منجر به ارزش آفرینی، سودآوری، ایجاد رقابتپذیری پایدار، محیطهای کاری فرحبخش و جذب و نگهداری نیروهای خلاق و بهرهور میگردد. مدیریت موفقیتآمیز نوآوری فناورانه زمانی روی میدهد که مجموعه گستردهای از عناصر و فعالیتهای سازمانی به خوبی مدیریت شده و در چارچوب راهبرد نوآوری سازمان با یکدیگر یکپارچه گردند. یکی از مفاهیم مورد بحث در راهبرد نوآوری، قابلیتهای نوآورانه است. قابلیتهای نوآورانه، به عنوان مجموعه الگوهای مهارتی مورد استفاده شرکتها برای تدوین و پیادهسازی راهبرد نوآوری تعریف میگردد. در هر مرحله از این فرایند، ابزارهای گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرد. انتخاب نوع ابزار مناسب، با توجه به معیارهای گوناگونی صورت میپذیرد. برخی از این معیارها عبارتند از: ساده یا پیچیده بودن خدمات و محصولات شرکت و میزان عدم اطمینان نسبت به بازارهای آتی احتمالی و محیطهای رقابتی برای فناوری جدید. در این مقاله با استفاده از یک رویکرد یکپارچه در روش تصمیمگیری و روش نوآورانه که مبتنی بر نوآوری فنی- مهندسی است ابزارهای مناسب در هر مرحله از قابلیتهای نوآورانه، معرفی میشود. برخی از پرکاربردترین این ابزارها عبارتند از ماتریس SWOT، تکنیک دلفی، نظریه خلاقانه حل مساله (TRIZ)، پیش بینی های آماری، تحلیل سلسله مراتبی، روش تاگوچی، 6 سیگما و سایر.
    کلیدواژگان: راهبرد نوآوری، قابلیتهای نوآورانه، روش تصمیمگیری نوآورانه، رویکردهای نوآورانه، نوآوری فنی، مهندسی
|
  • Rouhollah Shahnazi *, Homa Moazen Jamshidi, Nematollah Akbari Page 2
    knowledge-based economy based on acquisition, production, distribution and utilization of knowledge in all economic activities. In this economy the need for innovative companies are very obvious because these companies are the main source of wealth and employment in the knowledge-based economy. Knowledge-based economy is the current need for all countries in the world. In this regard, one of the strategies for a successful experience of developed countries based on knowledge-based economy has led to the formation and development of the science and technology corridors. Science and technology corridor is the coordinated and coherent set of universities, science and technology parks, research centers and in a geographic region with a centralized management structure and the particular legal for knowledge based products and services. In this paper, the requirements for the formation of the science and technology corridors will be discussed. The main components of science and technology corridors are: national innovation system, science and technology parks, universities and research centers, venture capital and entrepreneurship, human capital, special infrastructure, market, high technology firms and proximity to urban areas. As long as the country does not acquire these requirements, access to science and technology corridor and the knowledge economy would be impossible.
    Keywords: Science, Technology Corridors, Knowledge, based Economy, National Innovation System, Science, Technology Parks, Venture Capital, Entrepreneurship
  • Ramazanali Shormij, Mahsa Asadi Azizabadi * Page 11
    Different researches have emphasized the role of science and Technology Parks in regional development. The aim of this study was to investigate the effect of scientific and technological town on local economic development. The paradigm of this research is quantitative and our objective is practical implemented by correlation method. Statistical population of survey contains all companies in Isfahan STP and 75 companies were estimated as the sample size using Cochran formula and the samples were selected randomly. The main tool of research was a questionnaire whose validity was confirmed by a panel of experts and reliability of research confirmed by Cronbach's alpha coefficient (0.85). The results showed that the most important the effect of STP on local economic development is the development of marketing services and improving economic situation of the company, the increased level of service is another effect. The exploratory factor analysis was utilized in the classification of effects and the results showed that five factors are accounted for 58/37%of features and the effects of STP. These effects include the production-market (31/02%), capital investments (7/49%), service (7/29%), education-counseling (7/11%), and communication (5/35%).
    Keywords: Regional Development, Effects of Development, Science, Technology Town, the Exploratory Factor Analysis
  • Seyed Habibollah Mirghafoori, Hossein Sayyadi, Maryam Kariminia * Page 19
    In modern world, most countries tend to increase their efficiency and improve their economic status relying on innovation. One of the important centers for doing innovative activities are tenant companies in incubators located in Science and Technology Parks. Therefore the aim of this research is to identify and rank effective factors improving innovation in companies in Yazd Science and Technology Park (YSTP). In order to identify effective indexes on improving innovation, update articles have been studied and expert's ideas in the field of technology were used from which thirty seven indexes were confirmed by experts. After designing questioners out of available indexes and content and face validity confirmation by experts, questioners were distributed among the managers and staffs of companies in YSTP. 200 questioners were corrected completely and achieved data were analyzed by Fuzzy Topsis Technique. Based on this, thirty seven indexes in questioners were ranked in terms of their importance regarding given responses by companie's managers and staffs. Earning knowledge and new information and accessibility of advanced technologies were identified as the most important effective factors in improving innovation in companies in YSTP incubators.
    Keywords: Innovation, Companies, Incubators, Science, Technology Park, Fuzzy Topsis
  • Hassanali Aghajani, Mohsen Abasgholipour *, Sabina Nobari Page 29
    Entrepreneurship is the stimulus engine of economic development, creating occupation and reforming society. Entrepreneurship is a process to create an employment and make profit from valuable combination of sources. Entrepreneur is a person who commits to run and accepts the risks of economic activity. Entrepreneurs undertake an important role in the movement of economic development cycles and are considered as the source of huge breakthroughs in industrial, productive and service fields throughout organizations. Financing is, therefore, one of the most important challenges or business obstacles faced by entrepreneurs. The purpose of this research is to study the quadruplet methods of financing entrepreneurial projects in Mazandaran province. Statistical society consists of 141 entrepreneurs with 110 persons selected as a sample. Then by collecting the required data and using a questionnaire with standard components and reliability coefficient of 79%, the quadruplet hypotheses have been tested. The findings have shown that all four methods of financial supply have been considered by the entrepreneurs, each of them with their special intensity and weakness. From this point of view the personal capital has been in the first priority and the methods of loan, shares, and internal sources in the subsequent priorities. In addition, the entrepreneurs studied have less knowledge of the different and various methods of financial supply and have considered only the methods that have been common in our society and use all of them generally. Finally it has been concluded that it is necessary to carry out some innovations in this respect and other methods of financial methods should be applied.
    Keywords: Financing, Entrepreneurial, Projects, Mazandaran
  • Faraneh Pourkiani, Davood Vahdat, Reza Askari Moghadam, Eslam Nazemi, Alireza Dadashi * Page 37
    The main goal of this article is rating and scoring the importance of main elements over implementation of e-procurement in organizations (Case Study: Iranian Islamic Republic Railways). For Scoring and rating the elements, we used the statistical methods of Friedman test and Kruskal-Wallis test (test H), and Analysis Hierarchy Process (AHP). Here we used two methods to rate the elements over e-procurement adoption; The statistical processes and the AHP or Analytical Hierarchy Process. Also, in this study two kinds of questionnaire are used and designed, likert and AHP. Likert questionnaire is completed by 97 persons among Iranian Railways experts, managers and senior managers having BA 70% and MA, 19%. The statistical processes result showed that most effectiveness elements over e-procurement adoption in I.I.R.R are "Organization" as the first factor ranked score 4.0585, "Technology" as the second factor ranked score 3.7807 and "Environment" is the third factor ranked score 3.6968 respectively. AHP questionnaire is completed by 24 managers and senior managers of I.I.R.R and its results are similar to Fridman and Kruskal-Wallis
    Method
    "Organization" is the first ranked score 0.389, "Technology" is the second ranked 0.378 and "Environment" is the third factor ranked 0.233 which are the most important factors in e-procurement adoption in I.I.R.R respectively.
    Keywords: E, Procurement, E, commerce, Analytical Hierarchy Process, TOE Structure, Iranian Islamic Republic Railways
  • Hamidreza Alipour *, Efat M.Moghadam Page 47
    A survey of relationship between organizational intelligence and entrepreneurship in manufacturing companies of Gilan province is the purpose of this research. Entrepreneurship is a process which leads to creating satisfaction or new demand consisting of the process of value creation from composing of a unique collection of resources in order to take advantage of the opportunities. According to importance of the subject and purpose of the research, this investigation is a description of correlation. Statistical community research contains managers of manufacturing companies of Gilan province, which in 1391, 119 people were chosen among 207 managers of manufacturing companies by random sampling method. For data collection, Albrkht organizational intelligence questionnaires and Robbins entrepreneurship were utilized. After confirmation of validity assessment of the questionnaires through final and content methods, by Grunbakh alpha (a=0.87), the obtained information was analyzed with descriptive statistical calculations and inferential statistics (pearson's correlation coefficient). The results collected demonstrate that there is a meaningful relationship between all components of organizational intelligence (strategic insight, shared fate, willingness to change, assertiveness and courage, alliance and agreement, application of knowledge and push performance) and entrepreneurship components (creativity, risk disclosure, independence, impulse, determination and will power and belief in sacred things). It seems that for manufacturing development, companies should create interaction between labors as organizational intelligence capital and smart tools in addition to upgrading intelligent manufacturing tools as well as noticing to technology.
    Keywords: Organizational Intelligence, Entrepreneurship, Manufacturing Companies of Gilan Province, Business
  • Aida Matin*, Shadi Mohammadizadeh Page 52
    The master key of the world today is the creation of value. The entry approach to the today’s business world is technology and the master key of the technology is commercialization and value added created by it. Commercialization is the conversion process of the new technologies to the commercially successful products. Commercialization is containing different arrays of technical, commercial and financial process which converts the new technology into the useful products or services. In other word, commercialization of research findings is the link between technology and market and the focus of it is on the end rings of value chain. Since delivering a product to the market can be the guarantee of organization success and survival, commercialization, the technical knowledge is known as a vital factor. In research organizations, research doesn’t have meaning without product commercialization. Because producing or testing an idea seems useless without access to the product special customers. In order to apply the concept of commercialization in organizations, it’s necessary to be familiar with the commercialization models. A classification of commercialization models are classified into two categories: linear and functional. Due to the importance of linear models, in this article after checking the concept of commercialization, we will check the most important commercial linear models. The linear models are the Goldsmith, Kokobu, Cooper, Rothwell & Zegfeld model, Andrew & Sirkin, Jolley, and the Yeong–Deok Lee models.
    Keywords: Commercialization, Commercialization Linear Models, Technology, Technical Knowledge, Research Findings
  • Farhad Shahmiri *, Naser Amanpour Page 62
    Of all the aspects of management of technological innovation (MTI), innovation strategy is the most challenging. Appropriate MTI, leads to value delivery, sustaining competitiveness, profit making, refreshing working environments, maintaining and retaining productive labor. Successful MTI occurs solely when a broad set of elements and organizational activities are well managed and integrated within innovation strategy of organization. Firms can be very good at the various activities involved in MTI, such as R&D or operations, but this accounts for little unless it is supported by a well-grounded innovation strategy that guides firms’ choices, prioritizations, and sequences. One of the concepts in the field of innovation strategy is innovative capabilities. Innovative capabilities are defined as bundles and patterns of skills used by firms to formulate and implement an innovation strategy involving the creation, extension, and modification of those resources and skills used for innovation. In each phase of the innovation strategy formulation, different tools may be used. Choosing the right tool depends on various criteria. Some of the criteria are as follows: Is firm new or well established, large or small, centralized or dispersed in its organization, deals in simple or complex products and services, operates within well-defined or uncertain technological and market circumstances, with a major or minor impact on society, safety, and the environment. In the article, using an integrated approach of innovative method and innovative decision-making method based on engineering technical innovation, and innovative capabilities, right tools in each phase of innovative capabilities, which finally leads to strategy formulation, is recognized. Some of the most practical tools are SWOT analysis and Delphi.
    Keywords: Innovation Strategy, Innovative Capabilities, Innovative Decision Making Method, Innovative Approaches, Technical, Engineering Innovation