فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 77، بهمن 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید رضاهاشمی(MD)*، عسگری نورباران، نوین نیک بخش، سید رضامدرس، عبدالرحیم قلی زاده پاشا، ندا امانی، سمیرا طهماسبی پور صفحات 7-11
    سابقه و هدف
    ترومای غیر نافذ شکم به طور شایع در سوانح رانندگی و سقوط از بلندی دیده میشود. اگر چه جراحی در موارد شدید، روش درمانی قطعی است ولی با توجه به معیارهایی چون وضعیت همودینامیک و شدت آسیب روش غیر جراحی می تواند، صورت پذیرد. لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان موفقیت درمان غیرجراحی در خونریزی های داخل شکمی به دنبال ترومای غیر نافذ شکم انجام شد.
    مواد و روش ها
    این بررسی آیندهنگر بر روی 16 بیمار با ترومای غیر نافذ شکم با علائم حیاتی پایدار انجام شد و تمام بیماران تحت درمان غیرجراحی قرار گرفتند. بیماران حداقل یک هفته در بیمارستان بستری بوده و به مدت یک ماه نیز به صورت سرپایی پیگیری شدند.
    یافته ها
    از 16 بیماری که تحت درمان غیرجراحی قرار گرفتند، 12 نفر (75%) مرد و 4 نفر (25%) زن بودند. میانگین سنی بیماران 24/14±29 سال بود. 15 بیمار (8/93%) درد شکم، 13 بیمار (75%) تندرنس و 2 بیمار (8/18%) گاردینگ داشتند. پارگی کبد در 8 بیمار (50%)، پارگی طحال 3مورد (8/18%) و پارگی کبد و طحال 2 مورد (5/12%) مشاهده شد. 3 مورد هم دچار آسیبهای دیگر شدند. در نهایت 14 نفر از بیماران (5/87%) به درمان غیرجراحی پاسخ دادند (99-69%: 95CI) و شکست درمان غیرجراحی 5/12% بود (3-1%: 95%CI). هیچگونه مرگ و میر در این مطالعه مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، در موارد خونریزی های داخل شکمی به دنبال ترومای غیر نافذ با علائم حیاتی پایدار، درمان کنسرواتیو و عدم انجام عمل جراحی توصیه میگردد.
    کلیدواژگان: ترومای غیر نافذ، خونریزی شکم، درمان غیرجراحی
  • ایرج محمدزاده*، علیرضا نوروزی، نعیمه نخجوانی، رحیم براری سوادکوهی، علی محمدپور میر، رضا علیزاده نوایی صفحات 12-16
    سابقه و هدف
    کروپ یکی از مشکلات تنفسی کودکان مراجعه کننده به اورژانس بوده که راه های درمانی متفاوتی برای آن ارائه شده است. این مطالعه به منظور مقایسه تاثیر دگزامتازون به تنهایی و دگزامتازون با نبولایزر ال- اپی نفرین در درمان کروپ انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی بیماران مبتلا به کروپ خفیف تا متوسط بصورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. 49 نفر تحت درمان با دگزامتازون عضلانی و نبولایزر نرمال سالین (3 سی سی نرمال سالین) و 48 نفر تحت درمان با دگزامتازون عضلانی (mg/kg 6/0 در یک دوز) و نبولایزر اپی نفرین (از محلول 1000/1 استفاده شد که برای وزن زیر 10کیلوگرم; 5/0سی سی و برای وزن بالای 10کیلوگرم; 1 سی سی می باشد که با 3 سی سی نرمال سالین مخلوط شد) قرار گرفتند. برای محاسبه نمره کروپ از روش امتیازدهی Geelhoed استفاده شد. قبل، 30 و 60 دقیقه بعد از درمان، نمره کروپ و تعداد تنفس در دقیقه برای هر فرد محاسبه شد و سن، جنس و مدت اقامت در اورژانس و وضعیت بستری شدن در بیمارستان ثبت و مورد بررسی قرار گرفت. IRCT:201105264396N2.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران در گروه دگزامتازون + نبولایزر نرمال سالین 7/19±8/27 ماه و در گروه دگزامتازون + نبولایزر اپی نفرین 18?6/24 ماه بود (412/0=p). توزیع جنسی کودکان در دو گروه اختلاف معنی داری نداشت. اختلاف معنی داری بین نمره کروپ دو روش درمانی در ابتدای مطالعه وجود نداشت ولی اختلاف معنی داری بین نمره کروپ دقایق 30 (006/0=p) و 60 (031/0=p) بین دو روش درمانی وجود داشت. تعداد تنفس قبل و بعد از درمان بین دو گروه اختلاف معنی داری نداشت. متوسط کاهش تعداد تنفس در دقیقه 60 بعد از درمان در مقایسه با قبل از درمان در گروه دگزامتازون + اپی نفرین برابر 1/1±6/5 و در گروه دگزامتازون + پلاسبو برابر 2/0±7/3 بوده است. احتمال بستری شدن در دو گروه اختلاف معنی دار نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که افزودن نبولایزر ال- اپی نفرین به درمان دگزامتازون در کروپ سبب کنترل بهتر این بیماران می شود.
    کلیدواژگان: کروپ، دگزامتازون، نبولایزر اپی نفرین
  • مجید فریدونی، محمود خسروی سامانی، امینه امیری، منیره سید ، محمود حاجی احمدی صفحات 17-22
    سابقه و هدف
    کنترل پلاک همیشه از مسائل مهم دندانپزشکی بوده و روش ها و مواد گوناگونی به این منظور ارائه شده اند. اخیرا خمیر دندان های جدیدی در جهت پیشگیری از تشکیل پلاک به بازار عرضه شده است که حاوی بره موم می باشند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر خمیر دندان حاوی بره موم (پروپولیس) در مقایسه با خمیر دندان معمولی بر پلاک میکروبی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کار آزمایی بالینی دو سوکور به صورت متقاطع بر روی 40 نفر از دانشجویان دندانپزشکی انجام گرفت. ابتدا میزان پلاک اولیه هر فرد بررسی و ثبت شد. گروه اول از خمیر دندان حاوی پروپولیس (colgate) و گروه دوم از خمیر دندان معمولی(colgate) استفاده کردند. در پایان دو هفته میزان پلاک با ایندکس پلاک o?leary ارزیابی گردید. سپس خمیردندان گروه اول و دوم تعویض گردید و به مدت دو هفته افراد از این خمیردندان ها استفاده کردند. پس از طی مدت دو هفته دوباره پلاک ایندکس افراد برای بار سوم با شرایط مرحله قبل اندازه گیری و مقایسه شد.
    یافته ها
    در این مطالعه تعداد 40 دانشجو شامل 20 مرد و 20 زن با میانگین سنی 2/1±22 سال شرکت داشتند. متوسط ایندکس پلاک در ابتدای مطالعه 7/7±5/74 درصد بود که با میزان پلاک ثانویه اختلاف آماری معنی داری داشت (001/0p<). میزان پلاک ثانویه در خمیر دندان حاوی پروپولیس 1/6±8/28 درصد و در خمیر دندان معمولی برابر 3/6±7/39 درصد بود که بین این دو تفاوت آماری معنی داری مشاهده شد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از خمیر دندان صرف نظر از نوع، میزان شاخص پلاک را کاهش می دهد و میزان این کاهش در خمیر دندان حاوی پروپولیس از خمیر دندان معمولی بیشتر است.
    کلیدواژگان: پلاک میکروبی، خمیر دندان، پروپولیس
  • حمیدرضا عمرانی، همایون بشیری*، داریوش رئیسی دستگردی، فرید نجفی، شیوا شفیع زاده، ندا ایزدی صفحات 23-28
    سابقه و هدف
    در اکثر مبتلایان به نارسایی مزمن کلیه، یک کم خونی نرموکروم- نرموسیتیک وجود دارد. علت اصلی کم خونی در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه تولید ناکافی اریتروپویتین توسط کلیه ها است. این مطالعه با هدف مقایسه اثر فرآورده های مختلف اریتروپویتین بر سطح هموگلوبین بیماران تحت همودیالیز انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کوهورت، 126 بیمار همودیالیزی با هموگلوبین کمتر از 11 گرم در دسی لیتر در مرکز دیالیز بیمارستانهای امام رضا و امام خمینی کرمانشاه که تحت درمان با اریتروپویتین اکسی پوئیتین (65 بیمار) و یا پی دی پوئیتین (61 بیمار) بودند، انجام شد. هر دو اریتروپویتین با دوز 50 تا 100 واحد بر کیلوگرم، در 3 دوز منقسم در هفته، بصورت زیرجلدی تزریق شد و طی دو ماه پیگیری شدند. نتایج آن که تغییر در هموگلوبین و فشارخون بعداز درمان بود در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین افزایش سطح هموگلوبین بیماران در گروه اکسی پوئیتین 5/1±16/0 و در گروه پی دی پوئیتین 4/1±99/0 گرم در دسی لیتر بود (02/0p=). علیرغم عدم وجود تفاوت آماری معنی دار بین میانگین هموگلوبین قبل از درمان در دو گروه، بعد از درمان تغییرات میانگین در گروه پی دی پوئیتین (4/1±99/0) بیشتر از گروه اکسی پوئیتین (5/1±16/0) بود. در گروه اکسی پوئیتین میزان افزایش فشار خون در پایان دو ماه، بیش از گروه پی دی پوئیتین بود (04/6±32/8Systolic= و 89/6±45/8Diastolic= در مقابل 09/7±38/4 Systolic= و 63/5±36/4Diastolic=) (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که افزایش سطح هموگلوبین در گروه پی دی پوئیتین بیش از گروه اکسی پوئیتین بوده است، بنابراین به دلیل در دسترس تر بودن، صرف هزینه کمتر و قیمت پایین تر، می توان پی دی پوئیتین را برای درمان کم خونی در بیماران همودیالیز استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اکسی پوئیتین، پی دی پوئیتین، همودیالیز، هموگلوبین، کم خونی
  • نیلوفر جنابیان، مهدی پورامیر، کیوان نعیمی، علی بیژنی صفحات 29-33
    سابقه و هدف
    فاکتور رشد سلولی عروقی (Vascular Endothelium Growth Factor، VEGF) باعث رشد سلول های اندوتلیال، تحریک آنژیوژنز و افزایش نفوذ پذیری عروق می شود و فاکتور مهمی در التهاب و ترمیم زخم می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه میزان VEGF در مایع شیار لثه ای (GCF) بیماران پریودنتیت، ژنژیویت و افراد سالم می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد شاهدی بر روی 45 نفر از مراجعین به بخش پریودنتولوژی دانشکده دندانپزشکی بابل در سه گروه 15 نفر با بیماری پریودنتیت، 15 نفر با بیماری ژنژیویت و 15 نفر بدون مشکل پریودنتال انجام شد. وضعیت پریودنتال با اندازه گیری عمق پاکت، از دست رفتن لثه چسبنده،، plaque indexوbleeding on probing بررسی شد. نمونه گیری VEGF بعد از ایزوله کردن محیط از GCF بیماران به وسیله کن کاغذی انجام شد و مقادیر با روش الایزا اندازه گیری و مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین غلظت VEGF در بیماران گروه پریودنتیت 63/90±38/61 پیکوگرم بر میلی لیتر، در گروه ژنژیویت 64/63±53/31 پیکوگرم بر میلی لیتر و در گروه افراد سالمpg/ml 17/6±50/14 پیکوگرم بر میلی لیتر بدست آمد. از لحاظ آماری بین میانگین غلظت VEGF در گروه های مورد مطالعه اختلاف معنی دار بدست نیامد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که بین غلظت VEGFو شدت بیماری پریودنتال همبستگی چندانی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: مایع شیار لثه ای، عمق پاکت، پریودنتیت، ژنژیویت، VEGF
  • فاطمه فتحی، حمیرا حاتمی، علیرضا علی همتی، سیدمهدی بانان خجسته صفحات 34-41
    سابقه و هدف
    بیماری آلزایمر از شایع ترین بیماری های نورودژنراتیو مغز می باشد. با توجه به اثرات مثبت اسیدهای چرب غیراشباع روغن کنجد بر غشاء نورون ها و ایجاد سد دفاعی در برابر رادیکال های آزاد، این مطالعه به منظور بررسی اثرات تقویتی روغن کنجد روی حافظه فضایی در موش های آلزایمری پیش تیمار با روغن کنجد انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تعداد 35 سر رت نر با وزن تقریبی50 ±200 گرم به صورت تصادفی در 5 گروه شامل: کنترل، شاهد (دریافت کننده سالین)، آلزایمری (تزریق i.c.v استرپتوزوتوسین) و 2 گروه آلزایمری+ پیش تیمار روغن کنجد (ml/kg5 و ml/kg 8 و به مدت زمان 28 روز به صورت درون صفاقی دریافت نمودند) تقسیم شدند. ایجاد مدل آلزایمری با تزریق درون بطنی مغزی استرپتوزوتوسین) mg/kg5/1(صورت گرفت. جهت ارزیابی یادگیری و حافظه از آزمون ماز آبی موریس استفاده شد.
    یافته ها
    تزریق I.C.Vاسترپتوزوتوسین موجب آسیب شدید حافظه شد (مدل آلزایمر). در رت های آلزایمری پیش تیمار با روغن کنجد (28 روز با دوز ml/kg8 و ml/kg 5) در مقایسه با رت های آلزایمری، به طور معنی داری (05/0p<) از کاهش حافظه فضایی پیشگیری شد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه پیش تیمار بلند مدت رت ها با روغن کنجد از کاهش حافظه فضایی در طی بیماری آلزایمر پیشگیری می کند.
    کلیدواژگان: آلزایمر، روغن کنجد، حافظه فضایی
  • حمید نصری، محمود رفیعیان * صفحات 42-48
    سابقه و هدف

    نفروتوکسیسیتی ناشی از مصرف جنتامایسین منجر به تولید گونه های آزاد اکسیژنی (ROS) در کلیه می شود از آنجائیکه سیر دارای خواص آنتی اکسیدانی است در این مطالعه اثر سیر بر بهبود نفروتوکسیسیتی ناشی از جنتامایسین با اندازه گیری میزان ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتی اکیسدانی گیاه مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق تجربی 50 سر موش سفید صحرایی نر نژاد ویستار در 5 گروه با تعداد مساوی تقسیم شدند: گروه I: بدون دریافت دارو; گروه II: گروه جنتامایسین (mg/kg 100 به مدت 10 روز); گروهIII: گروه عصاره سیر (mg/kg20 از طریق تزریق داخل صفاقی به مدت 10 روز); گروه IV: ابتدا جنتامایسین و سپس عصاره سیر (20mg/kg به مدت 10 روز); گروه V: گروه جنتامایسین و عصاره سیر بطور همزمان. روز بعد از آحرین دوز دارو نیتروژن اوره خون (BUN) و کراتینین (Cr) سرم اندازه گیری شده و گروه ها مورد مقایسه قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج دلالت بر آن داشت که جنتامایسین میزان Cr و BUN را به ترتیب حدود سه و چهار برابر افزایش داده (05/0p<) و مصرف سیر پس ازمصرف جنتامایسین سطوح این دو فاکتور را به سطح نرمال برگرداند. میزان فلاونوئید در عصاره سیر mg/g5/0±1/6 (معادل روتین) و مقدار ترکیبات فنولی mg/g8/0±9/12 (معادل گالیک اسید) بود. فعالیت انتی اکسیدانی (درصد بازدارندگی یا ظرفیت گیاه در جلوگیری از تولید پراکسید در لینولئیک اسید) برابر با 6/52% بود.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان می دهد که سیر ضمن داشتن ترکیبات فنلی و خاصیت آنتی اکسیدانی می تواند در برگشت آسیب ناشی از جنتامایسین موثر باشد و مطالعات بیشتری به منظور کاهش آسیب توبولی سیر پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سیر، جنتامایسین، نفروتوکسیسیتی
  • علی حسن رحمانی، مهدی گودرزی*، محمدرضا رشیدی نوش آبادی، غلامرضا هوشمند، حسین خادم حقیقیان صفحات 49-55
    سابقه و هدف

    عدس قرمز یک گونه لگومیناسه است که می تواند منبع مهمی از ترکیبات فنولی در رژیم غذایی انسان تهیه نماید. این مطالعه به منظور بررسی توان محافظت کبدی عصاره عدس قرمز در برابر آسیب کبدی القاء شده توسط تتراکلریدکربن در موش سفید کوچک انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه تجربی بر روی 50 سر موش سفید کوچک نر بالغ انجام شد. حیوانات به 5 گروه 10 تایی تقسیم شدند. گروه یک سرم فیزیولوژی به مدت 10 روز خوراکی و گروه دو تنها در روز دهم تتراکلرید کربن (ml/kg1) به صورت داخل صفاقی و گروه سه تا پنج به ترتیب دوزهای mg/kg400، 200، 100 از عصاره به مدت 10 روز خوراکی و سپس 1 ساعت پس از آخرین تجویز، تتراکلرید کربن دریافت کردند. 24 ساعت بعد، نمونه های کبد و خون همه حیوانات جمع آوری و فعالیت سرمی آلانین ترانس آمیناز (ALT)، آسپارتات ترانس آمیناز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP) و میزان لیپید پراکسیداسیون در بافت کبد اندازه گیری شد. سپس یافته های بیوشیمیایی با نتایج هیستوپاتولوژی تطبیق داده شد.

    یافته ها

    تتراکلرید کربن باعث افزایش معنی دار لیپید پراکسیداسیون و سطوح آنزیم های کبدی گردید.تجویز عصاره عدس قرمز به طور معنی داری باعث کاهش فعالیت آنزیم های کبدی در مقایسه با گروه تتراکلرید کربن شد. موثرترین دوز، mg/kg 400 بود که باعث کاهش آنزیم های AST، ALT و ALP از 15/12±43/341، 40/9±43/116، 21/9±43/243 به 32/14±12/242 (007/0p=)، 13/8±70/78 (002/0p=) و 13/8±70/78 (004/0p=) به ترتیب گردید. نتایج بافت شناسی نشان داد که تتراکلرید کربن توانسته منجر به بروز ضایعات کبدی و به صورت بارز نکروز گردد.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که عصاره عدس قرمز اثر محافظتی روی سمیت کبدی القا شده توسط تتراکلرید کربن را دارد.

    کلیدواژگان: عدس قرمز، تتراکلرید کربن، سمیت کبدی، موش سفید کوچک
  • یدالله زاهدپاشا، موسی احمدپور کچو، رضا بهمدی، همایون بهمدی صفحات 56-61
    سابقه و هدف
    عوارض ناخواسته دارویی در کودکان نسبت به بالغین نه تنها باعث بستری شدن بیشتر در بیمارستان می شود، بلکه ناتوانی پایدار و حتی مرگ در اثر این عوارض در این گروه سنی نیز شایعتر است. لذا در این مطالعه عوارض ناخواسته دارویی در کودکان بستری شد در بیمارستان تخصصی کودکان امیرکلا، بابل طی یک دوره 5 ساله، مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، فرم های عوارض ناخواسته دارویی مرکز ثبت و بررسی عوارض ناخواسته داروها (فرم زرد رنگ) که بر اساس دستورالعمل ثبت عوارض و خطاهای داویی، طی مدت 5 سال برای 162 کودک بستری در بیمارستان کودکان امیرکلا تکمیل شده بود از نظر سن و جنس کودک، نوع، شدت و سرانجام عارضه دارویی، نوع و گروه دارویی و نوع علت بررسی شد.
    یافته ها
    از میان گروه های دارویی، داروهای ضد تشنج با 74% (120 مورد) موارد، شایعترین عامل عوارض ناخواسته دارویی بودند و سپس آنتی بیوتیک ها با 16% (26 مورد) و ایمون گلوبولین ها با 7% (11 مورد) موارد بیشترین فراوانی را داشتند. از میان داروهای ضد تشنج، فنوباربیتال شایعترین داروی عامل عوارض ناخواسته دارویی]68% (110 مورد) موارد[بود. 41% (67 مورد) کودکان 5-1 سال سن داشتند. شایعترین علایم بالینی، علایم پوستی منتشر]60% (97 مورد) موارد[بودند. در 44% (71 مورد) موارد علت، محتمل بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای عوارض ناخواسته دارویی ناشی از داروهای ضد تشنج مخصوصا فنوباربیتال در این مطالعه، لزوم توجه بیشتر در تجویز این داروها و مراقبت و پیگیری دقیق تر کودکان تحت درمان با آنها مشخص می شود. افزایش آگاهی کلیه مراقبین بهداشتی به عوارض ناخواسته دارویی در کودکان همراه با توجه به پایش مداوم کودکان تحت درمان با داروهای با عوارض شایع و اقدامات لازم به منظور بهبود تشخیص و گزارش این عوارض، پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: عوارض ناخواسته دارویی، کودکان، داروهای ضد تشنج
|
  • S.R. Hashemi, A. Nourbaran, N. Nikbakhsh, S.R. Modarres, A.R. Gholizadeh Pasha, N. Amani, S. Tahmasbipour Pages 7-11
    Background And Objective
    Blunt abdominal trauma commonly seen in automobile accidents and falls. Although in severe cases، surgery is certain treatment، but according to such criteria like hemodynamic status، severity of injury and etc.، a non-surgical procedure can be done. Therefore، this study aimed to determine the success rate of conservative treatment for intra-abdominal bleeding following blunt trauma to the abdomen.
    Methods
    This prospective study was done on 16 patients with blunt abdominal trauma with stable vital signs. All patients were managed by conservative treatment. Patients were hospitalized for at least a week and were followed up for a month on an outpatient basis.
    Findings
    Twelve patients (75%) were male and 4 (25%) were female. The mean patient age was 29±14. 24 years. 15 patients (93. 8%) had abdominal pain، 13 (75%) tenderness، and 2 (12. 5%) guarding. Rupture of the liver had been occurred in 8 patients (50%)، 3 cases (18. 8%) of splenic rupture، 2 cases (12. 5%) of simultaneous rupture of the liver and the spleen and 3 patients were suffered from other injuries. Finally، 14 cases (87. 5%) responded to conservative treatment (CI95%: 69% -99%)، and failure was 2 cases (12. 5%) (CI95%: 1% -3%). There were no deaths in this study.
    Conclusion
    The results of this study showed that in intra-abdominal bleeding following blunt trauma with stable vital signs، conservative and non-operative treatment is recommended.
    Keywords: Blunt trauma, Abdominal bleeding, Non, operative treatment
  • I. Mohammadzadeh *, A.R. Noorouzi, N. Nakhjavani, R. Barari-Savadkoohi, A. Mohammadpor-Mir, R. Alizadeh-Navaei Pages 12-16
    Background And Objective
    Croup is a common respiratory problem presenting to emergency department and there are many treatment methods for this disease. The aim of this study was to determine the effect of dexamethasone and dexamethasone with nebulised L-epinephrine in treatment of croup.
    Methods
    In this clinical trial study، patients with mild to moderate croup enrolled in two groups by random sampling. Forty nine patients received intramuscular dexamethasone and normal saline nebulizer (3ml normal saline) and 48 patients received intramuscular dexamethasone (at a single dose of 0. 6mg/kg) and nebulized epinephrine (0. 5ml and 1ml of 1:1000 solution in 3ml normal saline for less and more than 10kg weight، respectively. We used Geelhoed scoring for croup scoring in this study. Before treatment and 30 and 60 minutes after treatment، croup score and respiratory rate per minute has been calculated for each patient and age، gender، duration of stay in the emergency ward and hospitalization status were recorded. (IRCT: 201105264396N2)
    Findings
    Mean age of patients in the dexamethasone+ normal saline nebulizer group was 27. 8±19. 7 months and in the dexamethasone group+ epinephrine nebulizer was 24. 6? 18 months (p=0. 412). There was no significant difference in sex distribution of children in both groups (p>0. 05). Significant difference between the two treatment groups at baseline was not found for croup score but significant differences between croup score at 30 (p=0. 006) and 60 min (p=0. 031) in the two treatments. Respiratory rate before and after treatment showed no significant difference between the two groups. The average reduction rate at 60 min after treatment in compared to before treatment in epinephrine + dexamethasone group was 5. 6? 1. 1 and in dexamethasone + placebo group was 3. 7? 0. 2. Risk of hospitalization in the two groups was not significant.
    Conclusion
    Results showed that adding nebulized epinephrine to croup treatment with dexamethasone had better response for this disease.
    Keywords: Croup, Dexamethasone, Epinephrine nebulizer
  • M. Fereidooni *, M. Khosravi Samani, A. Amiri, M. Seyed, M. Haji Ahmadi Pages 17-22
    Background And Objective
    With regard to dental plaque control is always important; various methods have been proposed for this purpose. Recently، new toothpastes with propolis introduced for preventing plaque formation. The aim of this study was to investigate the effect of toothpastes containing propolis compared with normal toothpaste on the plaque.
    Methods
    This study was done by double blind clinical trial and crossover method on 40 dental students. Initial plaque was evaluated and recorded for each individual. The first group used propolis toothpaste (Colgate) and second group used regular toothpaste (Colgate). At the end of two weeks، plaque value was assessed by O? leary plaque index. Then toothpastes of two groups were exchanged and then they used them for two weeks. After two weeks the plaque index was measured for third time and compared.
    Findings
    In this study، 40 students containing 20 men and 20 women with the mean age of 22±1. 2 years participated. Mean of plaque index was 74. 5±7. 7 at baseline. Statistically، it has significant difference in compare to amount of secondary plaque (p<0. 001). The value of secondary plaque in propolis toothpaste was 28. 8±6. 1% and in regular toothpaste was 39. 7±6. 3. Significant difference was observed between the two values. (p<0. 001)
    Conclusion
    The results of this study showed that toothpastes reduce plaque index and this reduction is more in propolis tooth paste than normal tooth paste.
  • H.R. Omrani, H. Bashiri *, D. Reissi Dastgerdi, F. Najafi, Sh. Shafiezadeh, N. Izadi Pages 23-28
    Background And Objective
    Normochromic-normocytic anemia is a common problem in patients with chronic renal failure. The main cause of anemia in such patients is insufficient production of erythropoietin by kidneys. This study was aimed to compare the effect of different products of erythropoietin on hemoglobin level in hemodialysis patients.
    Methods
    In this Cohort study، 126 hemodialysis patients with hemoglobin less than 11 g/dl from Imam Reza and Imam Khomeini hospitals of Kermanshah، Iran were included. They received subcutaneous EXI poietin (65 patients) or PDpoietin (61 patients)، 50-100 unit/Kg in three divided doses per week and followed up for two months and the results were compared in two groups with respect to changes in hemoglobin level and blood pressure after treatment.
    Findings
    The mean increase in hemoglobin levels in EXIpoietin group was 0. 16±1. 5 and in PDpoietin group was 0. 99±1. 4 g/dl (p=0. 02). Despite no statistically significant difference between mean hemoglobin level before treatment in two groups، after treatment the mean changes in PDpoietin group (0. 99±1. 4) was rather than EXIpoietin group (0. 16±1. 5). However، increase in blood pressure at the end of two months، was more in EXIpoietin group (systolic=8. 32±6. 04، diastolic=8. 45±6. 89) than the PDpoietin group (systolic=4. 38±7. 09، diastolic=4. 36±5. 63) (p<0. 05).
    Conclusion
    The result showed that increase in hemoglobin level is greater in PDpoietin. Because the PDpoietin is more available with lower cost، it is recommended to use it for treatment of anemia in patients with hemodialysis.
    Keywords: EXIpoietin, PDpoietin, Hemodialysis, Hemoglobin, Anemia
  • N. Jenabian *, M. Pouramir, K. Naimi, A. Bijani Pages 29-33
    Background And Objective
    Vascular endothelial growth factor (VEGF) induces proliferation of endothelial cells، stimulates angiogenesis، and increases vascular permeability and it is an important factor in inflammation and wound healing. The aim of this study was to compare the VEGF level of human gingival crevicular fluid (GCF) in periodontal health and disease.
    Methods
    In this case-control study، forty-five subjects from periodontics department of Babol dental school were evaluated in three groups; periodontitis (group 1; n=15)، gingivitis (group 2; n=15)، without periodontal disease (group 3; n=15). Periodontal status was evaluated by measuring probing depth، clinical attachment loss، plaque and bleeding on probing. Samples obtained from GCF of patients after isolation by paper cone. VEGF was assessed by using an ELISA and compared.
    Findings
    In periodontitis patients، the mean and standard deviation of VEGF collected from diseased sites were 61. 38±90. 63 pg/ml، in gingivitis patients، concentration of VEGF was 31. 53±63. 64 pg/ml and also concentration of VEGF in healthy patients was 14. 50±6. 17 pg/ml. There was no statistical difference between the mean concentrations of VEGF in studied groups.
    Conclusion
    The results of this study showed that there is no correlation between concentration of VEGF and periodontal situation.
  • F. Fathi, H. Hatami *, A.R. Ali Hemmati, S.M. Banan Khojasteh Pages 34-41
    Background And Objective
    Alzheimer''s disease is the most common neurodegenerative diseases. According to the positive effects of unsaturated fatty acids of sesame oil on neurons membrane and causing defense against free radicals، the aim of this study was to investigate the reinforcing effects of sesame oil on spatial memory in Alzheimer''s rat.
    Methods
    In this experimental study، 35 male rats weighing approximately 200±50 gram were divided in five equal groups: control، sham (salin recipient)، Alzheimer''s model (ICV injection of streptozotocin) and 2 groups of Alzheimer''s model + sesame oil pretreatment (8 and 5 ml/kg by IP for 28days). Alzheimer''s model was induced by ICV injection of streptozotocin (1. 5 mg/kg). The Morris Water maze was used for studying the spatial learning memory.
    Findings
    Intraventricular injection of streptozotocin damaged the spatial memory. Pretreatment of sesame oil (5 and 8 ml/kg; 28 days by ip injection) significantly (p<0. 05) improved the reduced spatial memory in Alzheimer''s rat.
    Conclusion
    Long-term pretreatment of rats with sesame oil prevents from reduced spatial memory in Alzheimer’s rat.
  • H. Nasri, M. Rafieian-Kopaei Pages 42-48
    Background And Objective

    Nephrotoxicity due to gentamicin consumption has been attributed to reactive oxygen species. Garlic possesses antioxidant activity. This study was aimed to find out whether garlic has ameliorative effects on GM nephrotoxicity. The phenolic content and antioxidant activity of garlic were also determined.

    Methods

    Fifty male Wistar rats were randomly divided into 5 equal groups as follows; I: Animals were kept in the same condition as others without receiving drugs. II: The rats were injected intraperitoneally (i. p.) 100 mg/kg of gentamicin for 10 consecutive days. Group III: Rats in this group received garlic juice 20 mg/kg i. p. for 10 days. IV: rats in this group received gentamicin for 10 days then received 20 mg/kg garlic i. p. for the next 10 days. V: Rats in this group received a combination of intraperitoneally gentamicin and garlic 20 mg/kg for 10 days. The day after this period، serum BUN and creatinine (Cr) were measured.

    Findings

    Gentamicin treatment increased the serum levels of Cr and BUN about three and four times (p<0. 05) and post administration of garlic after 10 days of gentamicin treatment attenuated the damage score significantly to normal level. The flavonoid level in garlic extract was 6. 1±0. 5 mg/g (Rutin equivalent) and phenolic level was 12. 9± 0. 8 mg/g (garlic acid equivalent). The antioxidant activity (The percentage of inhibition or capacity of the plant extract in prevention of peroxide production in linoleic acid) was 52. 6%.

    Conclusion

    Garlic، having phenolic compounds and antioxidant activity، is effective in attenuating tubular injury induced by GM. Further studies are recommended to reduce tubular injury.

    Keywords: Garlic, Gentamicin, Nephrotoxicity
  • A.H. Rahmani, M. Goudarzi, M.R. Rashidi Nooshabadi, Gh. Houshmand, H. Khadem Haghighian Pages 49-55
    Background And Objective

    Red lentil is a leguminous species that can provide an important source of phenolic compounds in human diets. The present study was performed with the aim of investigating the hepatoprotective potential of the ethanolic extract of red lentil against carbon tetrachloride induced liver damage in mice.

    Methods

    This experimental study was performed on 50 male mature albino mice. Animals were divided into five groups. Group 1 received normal saline orally for 10 days، group 2 received carbon tetrachloride (1 ml/kg، ip) only on the 10th day; groups 3-5 received extract orally in doses of 100، 200 and 400 mg/kg respectively، during 10 days and carbon tetrachloride (1 ml/kg، ip) on the 10th day 1 hour after last dose of extract. Blood and liver samples were collected 24 h after carbon tetrachloride injection. Then serum activity of alanine transaminase (ALT)، aspartate transaminase (AST) and alkaline phosphatase (ALP) was measured. Lipid peroxidation was evaluated in liver homogenates. The biochemical findings were matched with histopathological verifications.

    Findings

    Carbon tetrachloride significantly increased lipid peroxidation and Levels of hepatic enzymes. Red lentil extract administration significantly reduced the activity of liver enzymes compared with carbon tetrachloride. Effective dose (400 mg/kg) reduces the enzymes AST، ALT and ALP of 341. 43±12. 15، 116. 43±9. 40، 243. 34±9. 21 to 242. 12±14. 32 (p=0. 007)، 78. 70±8. 13 (p=0. 002) and 78. 70±8. 13 (p =0. 004) respectively. Histological results showed that carbon tetrachloride could lead to liver damage and necrosis is obvious.

    Conclusion

    The results revealed that hydroalcoholic extract of red lentil has protective effect on liver toxicity induced by carbon tetrachloride.

    Keywords: Red lentil, Carbon tetrachloride, Hepatotoxicity, Albino mice
  • Y. Zahed Pasha *, M. Ahmadpour-Kacho, R. Behmadi, H. Behmadi Pages 56-61
    Background And Objective
    Adverse drug reactions (ADRs) in children not only cause more hospitalization than adults but also permanent disability and even death from these complications are more common in this age group. In this study، these complications in hospitalized children at Amirkola children’s teaching hospital (Babol; Iran) over a 5 year period were studied.
    Methods
    In this descriptive study، ADR reporting forms of ADR registration and survey center which were filled according to instructions of registration of ADRs and medication errors over 5 years for 162 patients in Amirkola children''s hospital were reviewed and categorized according to age and sex of child، type، severity level، and outcome of ADR، drug class and type and causality.
    Findings
    Among drug classes، anticonvulsants with 74% (120 cases) of cases were the most common cause of ADRs and then were antibiotics with 16% (26 cases) and immunoglobulin with 7% (11 cases) of cases. Among anticonvulsants، phenobarbital was the most common cause of ADRs [68% (110 cases)]. 41% (67 cases) of children aged 1-5 years. The most common symptoms were diffused cutaneous symptoms [60% (97 cases)]. In 44% (71 cases) of cases causality was probable.
    Conclusion
    According to the high prevalence of ADRs caused by antiepileptic drugs particularly phenobarbital in this study، more attention in administering these drugs and careful follow-up of children treated with them is demonstrated. Awareness of the ADRs in children for all healthcare professionals and continuous monitoring of children treated with drugs with common side effects، in order to improve the detection and reporting of these complications is recommended.
    Keywords: Adverse drug reaction, Children, Anticonvulsants