فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:18 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/08/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کبری دوستی فر، علی رمضانخانی*، سعید متصدی زرندی، طیبه مرعشی، نزهت شاکری صفحات 159-166
    سابقه و هدف
    پدیدهی گرد و غبار به دلیل ایجاد آثار نامطلوب بر سلامت، یکی از مهمترین نگرانی های بهداشتی است. از آنجایی که تغییر رفتار، پایه و اساس پیشگیری از مخاطرات مرتبط با سلامتی است، یکی از الگوهای قابل استفاده در سطح فردی برای تغییر رفتار محافظت کننده، الگوی اعتقاد بهداشتی است. با توجه به نقش تاثیرگذار الگوی اعتقاد بهداشتی در تغییر رفتار، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی بر رفتارهای محافظت کننده از ذرات گرد و غبار در آموزگاران مدارس ابتدایی دخترانه ی شهر اهواز در سال 1392 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تجربی، تعداد 200 آموزگار پس از انجام پیش آزمون، به طور تصادفی به دو گروه آزمون (100 نفر) و کنترل (100 نفر) تقسیم شدند. پرسشنامه مطابق با سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی، طراحی و پس از تایید روایی و پایایی، طی دو مرحله (قبل و بعد از مداخله) در دو گروه تکمیل گردید. بر اساس نتایج پیشآزمون، برنامه ی آموزشی طراحی گردید. گروه آزمون، مداخله ی مورد نظر را طی 4 جلسه ی 90 دقیقه ای به صورت سخنرانی و پرسش و پاسخ دریافت نموده و در نهایت داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمونهای Mann-u-whitney و ویل کاکسون، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که پس از انجام مداخله در گروه آزمون، رتبه ی نمره ی آگاهی 44/18/58 (001/0p<)، نمره ی حساسیت درک شده 3/26/29 (001/0p<)، نمره ی شدت درک شده 4/27/31 (001/0p<)، نمره ی منافع درک شده 35/30 (001/0p<)، نمره ی خودکارآمدی درک شده 2/22/15 (001/0p<)، نمره ی رفتار 8/38/37 (001/0p<)، نمره ی موانع درک شده 7/41/18 (011/0p<) و نمره ی راهنما برای عمل 1/14/7 (041/0p<) به طور معناداری افزایش یافته و بیشتر از گروه کنترل بوده است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که اجرای برنامه ی آموزشی مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی، می تواند رفتارهای محافظت کننده از ذرات گرد و غبار را در آموزگاران ارتقا دهد.
    کلیدواژگان: آموزش، الگوی اعتقاد بهداشتی، رفتار محافظت کننده، گرد و غبار، آموزگار
  • فاطمه اسکندری، محمدتقی اکبری*، شهره زارع کاریزی صفحات 167-173
    سابقه و هدف
    پاتوژنز سقط مکرر جنین شامل عوامل متعدد ژنتیکی و محیطی می باشد. تغییر فاکتورهای انعقادی خون در طول بارداری، نقش مهمی در وقوع سقط مکرر جنین ایفا می کند. اخیرا، ترومبوفیلیاهای ارثی به عنوان عاملی برای سقط مکرر جنین شناخته شده اند. در مطالعه ی حاضر، ارتباط چند شکلی های C677T و A1298C ژن MTHFR با سقط مکرر جنین، مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، 105 خانم با 2 یا تعداد بیشتری سقط به عنوان مورد و 98 نفر با حداقل 2 تولد موفق به عنوان شاهد مطالعه شدند. DNA ژنومی هر فرد، از لکوسیت های خون محیطی استخراج شد. حضور یا عدم حضور چند شکلی های MTHFR (C677T) و MTHFR (A1298C) پس از تکثیر ناحیهی اختصاصی طبق روش PCR-RFLP به ترتیب با استفاده از آنزیم های محدود اثر HinfI و MboII بررسی شد.
    یافته ها
    داده ها با استفاده از آزمون مربع کای ارزیابی شد. نتایج این مطالعه نشان داد نسبت افراد واجد ژنوتیپ های 677TT/677CT در خانم های دارای سقط مکرر جنین، بیشتر از افراد شاهد می باشد (002/0p=)، همچنین، نتایج مشابهی برای ژنوتیپ های 1298CC/1298AC در مقایسه با جمعیت کنترل بدست آمد (001/0p=). علاوه بر این، فرکانس آللی برای هر واریانت، تفاوت مشخصی را میان دو گروه مورد و شاهد نشان داد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه ی حاضر، ارتباط معنی داری بین چندشکلی های A1298C و C677T ژن MTHFR و RPL مشاهده شد
    کلیدواژگان: ترومبوفیلیا، MTHFR (C677T، A1298C)، سقط خودبهخودی جنین، هموسیستئین، چرخه ی فولات
  • عزیز شمسی، فریده یغمایی*، ژاله عزتی، فرید زایری صفحات 174-181
    سابقه و هدف
    مدرسین از ارکان اصلی دانشگاه ها و عامل اصلی در تحقق اهداف آموزشی هستند. پژوهش های قبلی نشان داده اند که تدریس از پرتنش ترین مشاغل است. تنش مرتبط با شغل منجر به مشکلات ناتوان کننده ی سلامتی مانند خستگی و فرسودگی می شود. خودکارآمدی می تواند روی خستگی تاثیر بگذارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان همبستگی ابعاد خودکارآمدی و ابعاد خستگی در مدرسین دانشکده های پرستاری و مامایی تهران انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی- همبستگی، روی 144 مدرس پرستاری و مامایی، که به صورت سرشماری انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار مطالعه، پرسشنامه ای سه بخشی شامل اطلاعات جمعیت شناسی، «مقیاس حس خودکارآمدی مدرس» و «سیاهه نشانه های چند بعدی خستگی- فرم کوتاه» بود. روایی ابزار به وسیله ی روایی محتوی و روایی همزمان، و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ و آزمون مجدد تعیین گردید. به منظور تعیین ضریب همبستگی، از ضریب همبستگی پیرسون و یا ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد. 05/0p< سطح معنی داری اختلاف ها در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    خودکارآمدی با نوع استخدام، سابقه ی تدریس، مورد علاقه بودن دروس تدریسی، متوسط تعداد دانشجویان در کارآموزی و داشتن کار دوم، همبستگی معنی دار داشت. خستگی، با گروه آموزشی، متوسط واحدهای تئوری در یک ترم، مورد علاقه بودن دروس تدریسی، متوسط تعداد دانشجویان در کارآموزی و داشتن کار دوم، همبستگی معنی دار داشت. همچنین بین خودکارآمدی و خستگی، همبستگی معنی داری با ضریب همبستگی 21- r وجود داشت.
    نتیجه گیری
    همبستگی منفی بین خودکارآمدی و خستگی نشان می دهد که هر چه خودکارآمدی مدرس بالاتر باشد، خستگی پایین تر است. وجود همبستگی بین خودکارآمدی و خستگی نشان می دهد مدرسینی که به توانایی خود برای تدریس، اداره کلاس و تعامل با دانشجویان اعتماد دارند، خستگی پایین تری دارند.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، خستگی، مدرسین پرستاری
  • غلام حسین کاظمیان، علیرضا منافی، فریده نجفی*، محمد امین نجفی صفحات 182-188
    سابقه و هدف
    با توجه به روند رو به افزایش شکستگی ناحیهی اینترتروکانتریک و استفاده از dynamic hip screw (DHS) به عنوان درمان ارجح برای این نوع شکستگی ها، روش اکسترنال فیکساسیون می تواند نتایج قابل مقایسهای با این درمان داشته باشد. علاوه بر این، چون روش اکسترنال فیکساسیون کمتر تهاجمی است، انتظار میرود موربیدیتی کمتری ایجاد شود. از آنجا که تا کنون در ایران مطالعه ای در این زمینه انجام نشده، در این تحقیق، دو روش درمانی مذکور در بیماران مسن با شکستگی اینترتروکانتریک مورد مقایسه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش کارآزمایی بالینی انجام شد. بیماران با شکستگی اینترتروکانتریک ناشی از تروما با انرژی پایین، به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در گروه A بیماران به روش DHS و در گروه B به روش اکسترنال فیکساتور درمان شدند. بیماران در دو گروه، از نظر سن و جنس مشابه بودند. نتایج دو گروه با انجام آزمون های آماری، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    این مطالعه، روی 60 بیمار با میانگین سنی 6/578 سال در دو گروه 30 نفره انجام شد. فیکساتور به راحتی توسط بیماران پذیرفته شد و هیچ یک از بیماران، مشکل قابل توجهی در هنگام نشستن و یا دراز کشیدن نداشتند. مدت زمان جراحی در گروه A، 1073 دقیقه و در گروه B، 815 دقیقه بود (01/0p<). 90 درصد از بیماران گروه A، پس از جراحی نیاز به انتقال خون داشتند ولی هیچ یک از بیماران گروه B، نیاز به تزریق نداشتند (001/0p<). مدت بستری در گروه A و گروه B به ترتیب 24/8 و 5/12/2 روز بود (001/0p<). 30 درصد از بیماران گروه B، عفونت گرید 2 در محل پین داشتند که همگی با آنتی بیوتیک خوراکی درمان شدند. هیچ تفاوتی درکیفیت ریداکشن، تعداد موارد cut out، زخم بستر و Harris Hip Score (HHS) بین دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    اکسترنال فیکساتور، درمانی موثر برای شکستگی های اینترتروکانتریک در افراد مسن با ریسک بالا می باشد. مزایای این روش شامل ساده و سریع بودن، خونریزی کم، مواجهه کم با اشعه، فیکساسیون مناسب، کاهش درد، ترخیص زودتر از بیمارستان، هزینه ی کمتر و نتایج بهتر آن است. از این رو، استفاده از این روش در بیماران مسن با شکستگی اینترتروکانتریک با ریسک بالا، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: شکستگی اینترتروکانتریک، اکسترنال فیکساتور، dynamic hip screw، Harris Hip Score
  • کرمعلی کثیری*، سید محمد کاظم نوربخش، طاهره خلیلی بروجنی، ابوالفضل خوشدل صفحات 189-194
    سابقه و هدف
    بررسی سطح بیلی روبین با استفاده از دستگاه بیلی چک، به دلیل عدم نیاز به خون گیری مکرر، می تواند روش مناسبی برای تشخیص ایکتر نوزادی باشد. مطالعه ی حاضر، با هدف تعیین همبستگی سطوح بیلی روبین سرمی و پوستی در نوزادان مبتلا به ایکتر بستری در بیمارستان هاجر شهرکرد، انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی- همبستگی، 417 نوزاد ایکتریک، بررسی شدند. اطلاعات دموگرافیک شامل سن نوزاد در بدو پذیرش، وزن نوزاد هنگام مراجعه، وزن نوزاد هنگام تولد، سن حاملگی و جنس نوزاد، تکمیل و با بستری نوزاد، خون گیری جهت کنترل بیلی روبین سرم، برطبق روش متداول بخش انجام گرفت و سطح بیلی روبین پوستی با دستگاه بیلی چک کنترل شد و مقادیر آن ثبت گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 11 و آزمون همبستگی پیرسون و تی مستقل، تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از مجموع 417 نوزاد تحت مطالعه، 322 نوزاد (2/77%) ترم و 95 نوزاد (8/22%) پره ترم بودند. 3/51% نوزادان، پسر و 7/48% دختر بودند. میانگین وزن نوزادان ترم 88/46777/3081 گرم و در نوزادان پره ترم 44/57279/2335 گرم بود. همبستگی خطی مستقیم و معنی داری بین سطوح بیلی روبین سرمی و پوستی در نوزادان ترم و پره ترم وجود داشت. اختلاف میانگین مقادیر بیلی روبین در این دو روش اندازه گیری در نوزادان ترم در روزهای مختلف اندازه گیری، معنیدار بود، در حالی که در نوزادان پره ترم اختلاف معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    استفاده از دستگاه بیلی چک برای اندازه گیری بیلی روبین در نوزادان پره ترم، قابل مقایسه با روش معمول است.
    کلیدواژگان: بیلی روبین سرمی، بیلی روبین پوستی، ایکتر نوزادی، دستگاه بیلی چک
  • شبنم شکوهی، مهران بابانژاد، رضا بیرانوند، میثم بهزادی فر، علی دل پیشه * صفحات 195-201
    سابقه و هدف

    با افزایش سن، خطر بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی- عروقی افزایش می یابد. این بیماری ها، علت اصلی مرگ در افراد 60 سال و بالاتر در هر دو جنس است. پژوهش حاضر با هدف تعیین شیوع بیماری های قلبی- عروقی و عوامل خطر آن در سالمندان استان ایلام در سال 1390 انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در مطالعه ای توصیفی- مقطعی در سال 1390، تعداد 1012 نفر از سالمندان بالای 60 سال ساکن استان ایلام، از طریق نمونه گیری خوشه ایبه صورت تصادفی انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه ی محقق ساخته، گردآوری و توسط نرم افزار SPSS-16 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سنی افراد تحت مطالعه، 02/81/70 سال بود. در مجموع، 1/36% از سالمندان مورد مطالعه به بیماری های قلبی، 53% به فشار خون بالا، 15% به دیابت و 1/40% به اختلال خواب مبتلا بودند. همچنین، 3/16% به سیگار اعتیاد داشتند. میانگین توده ی بدنی 48/472/25 بود. فراوانی بستری شدن به علت بیماری قلبی، در بین زنان بیشتر بود (001/0p<، 66/7-5/2 CI; 95%، 38/4OR=). همچنین، تشخیص دیابت در زنان بیشتر از مردان مشاهده شد (001/0p<). در این مطالعه، اختلال خواب در زنان سه برابر بیشتر از مردان مشاهده شد (001/0p<، 99/3-33/2 CI; 95%، 05/3OR=).

    نتیجه گیری

    ابتلای بیش از یک سوم از سالمندان به بیماری های قلبی و بیش از نیمی از آنها به پرفشاری خون، نگران کننده است. با عنایت به این نکته که بخش زیادی از بیماری های قلبی- عروقی قابل پیشگیری است، توجه بیشتر به این بیماری ها و ارائه ی خدمات پیشگیری برای عوامل خطر مرتبط با آن از جمله دیابت، چاقی و استعمال دخانیات، ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: سالمندان، بیماری های قلبی، عروقی، عوامل خطر
  • محمد مهدی سلطان دلال، سعیده میرک، محمد آذرسا، محمد رهبر، محمدکاظم شریفی یزدی صفحات 202-207
    سابقه و هدف
    عفونت های بیمارستانی از علل شایع و مهم مرگ و میر، افزایش طول مدت بستری، افزایش هزینه های بیمارستانی و بروز مشکلات بهداشتی می باشند. امروزه استفاده از مواد مترشحه از باکتری های پروبیوتیک، به عنوان مهارکننده و ضد باکتری، مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، تعیین فعالیت ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس روتری و پلانتاروم نسبت به بورخولدریا سپاسیا جدا شده از عفونت بیمارستانی بوده است.
    مواد و روش ها
    در این بررسی، پس از جداسازی بورخولدریا سپاسیا از بیماران بستری در سه بیمارستان، مقاومت آنتی بیوتیکی آن به همراه دو سویهی استاندارد لاکتوباسیلوس پلانتاروم و روتری بررسی گردید. سپس، از محلول رویی کشت 72 ساعته ی دو سویهی لاکتوباسیل، نمونه برداری شده و فعالیت مهارکنندگی آنها علیه سویهی بورخولدریا سپاسیا، در دو حالت فعال و غیر فعال، به روش چاهک در آگار، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    لاکتوباسیلوس پلانتاروم و روتری به آنتی بیوتیک های ونکومایسین، ایمی پنم، سیپروفلوکساسین و سفتازیدیم مقاوم و به پیپراسیلین، کلیستین و کوتریموکسازول حساسیت نشان دادند. محلول رویی کشت لاکتوباسیلوس پلانتاروم و روتری فعال، در آب اکسیژنه و بدون تغییر pH، خاصیت ضد باکتریایی بیشتری نسبت به محلول غیرفعال آن داشته است.
    نتیجه گیری
    محلول رویی کشت دو سویهی لاکتوباسیلوس، فعالیت چشمگیری علیه بورخولدریا سپاسیا تحت شرایط اسید و تولید آب اکسیژنه دارد، در حالی که محلول غیرفعال شده ی آن، فعالیت ضد باکتریایی ندارد.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، آنتی بیوتیک، عفونت بیمارستانی، بورخولدریا سپاسیا، لاکتوباسیلوس پلانتاروم و روتری
  • محمد کاظم شریفی یزدی، محمد مهدی سلطان دلال صفحات 208-212
    سابقه و هدف
    آپاندیسیت، یکی از متداول ترین ضایعات التهابی دستگاه گوارش است که افراد زیادی به آن مبتلا می شوند. عوامل ایجاد کننده ی آپاندیسیت متعدد می باشد. در میان این عوامل، عفونت های باکتریایی دستگاه گوارش، سهم عمده ای دارند. از مهمترین عوامل باکتریایی ایجاد کنندهی آپاندیسیت، کمپیلوباکتر می باشد. در این مقاله، شش مورد پسودوآپاندیسیت ناشی از گونه های کمپیلوباکتر گزارش شده است.
    مواد و روش ها
    طی یکسال، از 216 نمونه ی بافتی آپاندیسیت، با استفاده از روش غنی سازی در آبگوشت تیوگلیکولات (5/8pH=) اقدام به جداسازی کمپیلوباکتر گردید. پس از 24 ساعت، نمونه ها در محیط charcoal blood حاوی آنتی بیوتیک های cefoperazone و amphotericin B (Biomerieux) کشت داده شدند. پلیت ها در شرایط میکروآیروفیلیک در دمای 42 درجه سانتی گراد، به مدت 48 ساعت انکوبه شدند. گونه های کمپیلوباکتر با شکل مشخص S در رنگ آمیزی گرم، متحرک، اکسیداز مثبت و هیدرولیز هیپورات، انتخاب شدند.
    یافته ها
    از 216 نمونه آپاندیسیت مورد بررسی، 5 مورد کمپیلوباکتر ژژونی و 1 مورد کمپیلوباکتر فتوس جدا گردید. ایزوله های کمپیلوباکتر، مقاومت بالایی نسبت به برخی از آنتی بیوتیک ها نظیر تتراسایکلین و نالیدیکسیک اسید، از خود نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده نشان می دهد در موارد مشکوک به آپاندیسیت، نیاز به توجه بیشتر به عوامل میکروبی، به ویژه گونه های کمپیلوباکتر وجود دارد.
    کلیدواژگان: کمپیلوباکتر، آپاندیسیت، جداسازی، مقاومت آنتی بیوتیکی
|
  • Kobra Doostifar, Ali Ramezankhani *, Saeed Motesaddi Zarandi, Tayebeh Marashi, Nezhat Shakeri Pages 159-166
    Background And Aim
    One of the most important health concerns of dust phenomenon has adverse effects on health. Change of behavior is the base for prevention of risk related behavior. The health belief model is one of the models used for change of behavior at the individual level. Due to lack of experience reporting on the problems posed، this study aimed to determine an investigation on the effect of education based on health belief model on protective behaviors from dust particles in Ahvaz female elementary school teachers in 2013.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 200 teachers were randomly divided into two groups، case and control groups (n=100)، after the pre-test. Questionnaire was designed according to Health Belief Model constructs and confirming validity and reliability. Questionnaire was completed within two stages (before and after intervention) in the two groups. The interventional program was designed based on the results of pre-test. The case group received the intervention within 4 sessions. Finally، the data was analyzed using Mann-Whitney U and Wilcoxon tests.
    Results
    The findings showed the score of knowledge 58. 81. 44 (p<0. 001)، perceived susceptibility 29. 62. 3 (p<0. 001)، perceived severity 31. 72. 4 (p<0. 001)، perceived benefits 30. 53 (p<0. 001)، perceived self-efficacy 15. 22. 2 (p<0. 001)، behavior 37. 83. 8 (p<0. 001)، perceived barriers 18. 14. 7 (p<0. 011) and Cue to Action 7. 41. 1 (P<0. 041) in the case group than the control group significantly have increased after the educational intervention.
    Conclusion
    According to research findings، implement educational program based on health belief model can improve protective behaviors of teachers against dust particles. Therefore، the results of this study can be applied to other schools.
    Keywords: Education, Health Belief Model, Protective behavior, Dust, teacher
  • Fatemeh Eskandari, Mohammad-Taghi Akbari *, Shohreh Zare Karizi Pages 167-173
    Background And Aim
    Pathogenesis of the recurrent pregnancy loss (RPL) includes various genetic and environmental factors. The role of coagulation factors during pregnancy plays an important role in RPL. Recently، hereditary thrombophilia has been recognized as an agent of RPL. This study discussed the association between C677T and A1298C polymorphisms of MTHFR gene with RPL.
    Materials And Methods
    Participants in this study were included 105 female with two or more who were in RPL condition and 98 healthy female participants with two or more children who were in control condition. DNA extracted from their leukocytes، and the status of the C677T and A1298C polymorphisms were determined by PCR-RFLP amplifying the corresponding region of genomic DNA followed by treatment with restriction enzymes HinfI and MboII، respectively.
    Results
    The results were analyzed by chi-square test. It was shown that the proportion of women with 677TT/677CT genotypes were significantly more in the RPL group in comparison with normal healthy ladies (p=0. 002). The same result was obtained for 1298CC/1298AC (p=0. 001). The allelic frequency for each variant also showed significant difference between RPL groups as compared with normal control.
    Conclusion
    In the present study the association between the MTHFR polymorphism and RPL was statistically significant.
    Keywords: Thrombophilia, MTHFR (C677T, A1298C), RPL, Homocysteine, Folate pathway
  • Aziz Shamsi, Farideh Yaghmaei *, Zhaleh Ezzati, Farid Zaeri Pages 174-181
    Background And Aim
    Lecturers are the main factor for achieving the educational goals. Previous researches indicated that teaching is one of the most stressful occupations. Stress related to occupation may result in losing health and fatigue. Self-efficacy may influence the fatigue. The aim of this research was to determine the correlation between dimensions of self-efficacy and dimensions of fatigue between lecturers at nursing and midwifery faculties of Tehran.
    Materials And Methods
    In this descriptive-correlation research total numbers of 144 lecturers of nursing and midwifery were attended. Participants had to fill out the questionnaire including demographic information، «Teacher’s Efficacy Scale»; «Multidimensional Symptoms Fatigue Inventory-Short Form». The validity of questionnaire was analyzed through content validity index and concurrent validity. Cronbach''s alpha and test-retest method were used to measure the reliability of this study.
    Results
    Findings of research indicated that self-efficacy had significant correlation with different type of recruitment such as، interest in course that they are teaching، average number of students attending at training and having second occupation. Fatigue had meaningful correlation with department، average number of theoretical credits in one semester، interested course that they are teaching، average number of students in clinical area and having second occupation. The correlation between self-efficacy and fatigue were statistically significant (r=21). ‍
    Conclusion
    There were negative correlation between self-efficacy and fatigue. The higher self-efficacy of lecturer the lower fatigue of lecturer. The correlation between self-efficacy and fatigue indicated that lecturers who believed on their ability for teaching، administering class and exchange with students may have lower fatigue.
    Keywords: Self, Efficacy, Fatigue, Nursing Lecturers
  • Gholam, Hossein Kazemian, Ali, Reza Manafi, Farideh Najafi *, Mohammad, Amin Najafi Pages 182-188
    Background And Aim
    Although the use of a dynamic hip screw (DHS) is considered to be the suitable treatment for intertrochanteric fractures، the external fixation device could produce clinical outcomes comparable to the outcomes obtained with conventional treatment. Furthermore، because external fixation is minimally invasive، we expected a lower rate of morbidity. Therefore، we compared the two treatments in a clinical trial of elderly patients with intertrochanteric fracture.
    Materials And Methods
    Participants were included 60 elderly high-risk patients with an age of 785. 6 years who were treated for intertrochanteric fracture، resulting from a low energy trauma. Patients were randomly divided in two conditions regarding the treatment. In group A، the patients were treated with DHS، while in group B patients were treated with external fixator.
    Results
    The fixator was well accepted and no patient had significant difficulties while sitting or lying. The intraoperative time was 7310 minutes in group A and 158 minutes in group B (p<0. 01). 27 patients of group A needed blood transfusion postoperatively and none in group B (p<0. 001). The duration of hospitalization in group A and group B was 8. 42 and 2. 21. 5 days، respectively (p<0. 05). 9 of patients in group B had pin-track infection grade 2 that all were treated by oral antibiotics. There were no differences in comorbidities، quality of reduction، screw cut out، bed sore and HHS between the two groups.
    Conclusion
    Treatment with external fixator is an effective treatment for intertrochanteric fractures in elderly high-risk patients. The advantages include quick and simple application، minimal blood loss، less radiation exposure، adequate fixation، pain reduction، and early discharge from hospital، low costs and favorable functional outcomes.
    Keywords: Intertrochanteric fractures, External fixator, Dynamic hip screw, Harris Hip Score
  • Karam-Ali Kasiri *, Seyed Mohammad-Kazem Nourbakhsh, Tahereh Khalili Boroujeni, Abolfazl Khoshdel Pages 189-194
    Background And Aim
    Bilirubin level measurement through BiliCheck device can be a useful method in diagnosing neonatal jaundice due to no need for frequent blood-taking. Thus، the present study aimed to compare serum and transcutaneous bilirubin levels in infants with neonatal jaundice hospitalized in Hajar Hospital in Shahrekord.
    Materials And Methods
    In this descriptive-correlation study، 417 infants with neonatal jaundice were examined. A questionnaire including demographic information (age and weight of infant at the time of reception، weight at the time of birth، age of pregnancy، and infant sex) was completed. As the infants were hospitalized، the blood-taking were done to control serum bilirubin based on the routine stages of the unit and transcutaneous Bilirubin level was controlled by BiliCheck device and the data were recorded. Pearson coefficient and independent t-test statistical analysis were used through SPSS software.
    Results
    From the total of 417 infants under this study، 322 infants were term and 95 infants were preterm. 51. 3% were male and 48. 7% were female. Weight average of term infants was 3081467. 88 and in the preterm infants، it was 2335572. 44 gram. The results indicated the linear coefficient was direct and meaningful between the serum and transcutaneous bilirubin levels in term and preterm infants. ‍
    Conclusion
    The findings suggested that mean difference of bilirubin levels on these two methods of measurement in term infants in different days were meaningful while there is no significant mean difference in preterm infants indicating the efficacy of this device in measuring bilirubin levels in preterm infants.
    Keywords: serum bilirubin, transcutaneous bilirubin, neonatal jaundice, BiliCheck device
  • Shabnam Shokouhi, Mehran Babanejad, Reza Beiranvand, Meysam Behzadifar, Ali Delpisheh Pages 195-201
    Background And Aim

    With increasing age، the risk of chronic disease such as cardiovascular disease increases. This disease is the main cause of death in 65 years old and older people in both sexes. This study was conducted for determination of prevalence of cardiovascular disease and its related risk factors in elderly.

    Materials And Methods

    In a cross-sectional study، using cluster sampling، randomly a sample of 1012 participants with the mean age of 70. 18. 02 from Ilam Province was recruited at 1390. Data was collected using a questionnaire and analyzed by SPSS-16.

    Results

    In the present study، prevalence of diseases and risk factors were as follow; cardiovascular disease (36. 1%)، hypertension (53%)، sleep disorders (40. 1%)، diabetes (15%) and 15% of them were smokers. Mean body mass index was 25. 724. 48 kg/m2. There was a significance difference between men and women in terms of hospitalization due to heart disease (p=0. 001)، in which frequency of hospitalization due to cardiovascular diseases was 4 folds higher in women than men (OR=4. 38، 95%، CI: 2. 5-7. 66). A similar significant difference was observed between men and women in terms of diagnosed diabetes (p=0. 001). Men had three times more sleep disorders than women (OR=3. 05، 95%، CI: 2. 33-3. 99). ‍

    Conclusion

    The big concern regarding cardiovascular diseases was that more than one-third of elderly were suffering from cardiovascular diseases and more than half had hypertension. Due to the fact that these diseases are preventable، more attention and consideration is required to manage and prevent its associated risk factors such as diabetes، obesity and smoking. Elderly، Cardiovascular diseases، Risk factor

    Keywords: Elderly, Cardiovascular diseases, Risk factor
  • Mohammad-Mehdi Soltan Dallal, Saeedeh Mirak, Mohammad Azarsa, Mohammad Rahbar, Mohammad-Kazem Sharifi Yazdi Pages 202-207
    Background And Aim
    Nosocomial infections are cause of morbidity and mortality in hospitals in addition to longing and financial costs of treatment resulted in health problems. The use of antibacterial substance produced by some probiotic bacteria could inhibit the growth of other bacteria is very critical issue in these days. The aim of this study was to evaluate the antimicrobial activity of Lactobacillus plantarum and ruteri against non-fermented bacteria causing nosocomial infections.
    Materials And Methods
    The non-fermentative bacteria isolated from hospital patients were identified according to conventional method. The inhibitory activity of two Lactobacillius plantarum and ruteri against non-fermented Lactobacillus were determined by using supernatant of 72 hour culture of lactobacilli in two form of active and passive according well diffusion method.
    Results
    Lactobacillus plantarum and ruteri were sensitive to vancomycin، imipenem، ciprofloxacin، and ceftazidime and resistance to piperacillin، colistin، and cotrimoxazole. The anti-bacterial properties supernatant cultural Lactobacillus plantarum and ruteri that were inactive in the absence of hydrogen peroxide، natural in pH changes، and had more antibacterial activity compared to solution of non-active. ‍
    Conclusion
    The results of this study showed that Lactobacillius plantarum and ruteri were resistant to most tested antibiotics. The culture supernatant lactobacilli had significant activity against strains of hospital pathogens under conditions of acid and hydrogen peroxide solution.
    Keywords: Probiotic, Antibiotic, Nosocomial infections, Burkholderia cepacia, Lactobacillius plantarum, ruteri
  • Mohammad-Kazem Sharifi Yazdi, Mohammad-Mehdi Soltan Dallal Pages 208-212
    Background And Aim
    Appendicitis is inflammation of the appendix and is a medical emergency، that many people could be infected. Many factors among them causes appendicitis. Bacterial infection of gastrointestinal tract plays a major role and Campylobacter is the most important in causing appendicitis. The aim of this study was to investigate the prevalence of Campylobacter in suspected samples of appendicitis.
    Materials And Methods
    This is a descriptive study. In a period of one year، 216 samples of appendicitis tissues were investigated. The samples first cultured in enrichment medium (thioglycolate pH=8. 5) for 24 hours، and then were cultured in charcoal blood containing cefoperazone and amphotericin-B (Biomerieux) antibiotics. The cultures were incubated at microaerophilic conditions at 42 C for 48 hours. The Campylobacter stains appeared S shaped on culture. The gram stain، motility، oxidase، and hippurate hydrolysis were carried out on the colonies for the identifications.
    Results
    Out of 216 tested samples، five were identified as Campylobacter jejuni، and one as Campylobacter coli. The resistance antibiotic patterns showed high level of resistance to tetracycline and nalidixic acid.
    Conclusion
    The results of this study showed that in case of suspected appendicitis، more attention should be paid to microbial cause especially Campylobacter strains.
    Keywords: Campylobacter, Appendicitis, Isolation, Antibiotic resistance