فهرست مطالب

فرآوری و نگهداری مواد غذایی - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 14، پاییز و زمستان 1392)

نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 14، پاییز و زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سحرالسادات موسوی نسب، مرضیه موسوی نسب، غلامرضا مصباحی*، جلال جمالیان، یحیی مقصود لو صفحات 1-17
    در این پژوهش، فرایند یخ پوشانی (لعاب دهی) میگوی منجمد بوسیله محلول کیتوزان به منظور محافظت از میگوی منجمد در برابر تغییرات نامطلوب شیمیایی و فیزیکی، انجام شد. آثار یخ پوشانی با محلول 2 درصد کیتوزان بر کیفیت میگوی کامل، میگوی خام و میگوی پخته شده (بدون سر، دم و پوسته) در مدت 6 ماه نگهداری در دمای Co2±18- مورد بررسی واقع گردید و با نمونه های میگوی یخ پوشانی شده با آب، تیمار متابی سولفیت سدیم و شاهد مقایسه شد. میزان بازده پس از لعاب دهی، افت در اثر انجماد، میزان آبچک، میزان آبچک بعد از پخت، میزان آبچک پس از باز شدن یخ، عدد پر اکسید و خصوصیات حسی (رنگ، بو، بافت و پذیرش کلی) نمونه های میگو در زمان صفر انجماد و پس از 6 ماه نگهداری به صورت منجمد، اندازه گیری و ارزیابی گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که فرایند یخ پوشانی میگو با محلول 2 درصد کیتوزان به عنوان روشی موثر در حفاظت از میگوی منجمد عمل می کند و این فرایند در مقایسه با یخ پوشانی با آب، تیمار متابی سولفیت سدیم و شاهد از تاثیر مطلوب تری بر خوردار است.
    کلیدواژگان: انجماد، کیتین، آبچک، باز شدن یخ، محصولات دریایی
  • چیا عزیزانباری، بابک قنبرزاده*، حامد همیشه کار، محمدیار حسینی صفحات 19-42
    نانوکمپلکس های بیوپلیمری، دسته ای از نانو حاملها هستند که بیشتر با استفاده از برهم کنش های بین پلی ساکاریدها و پروتئین ها تولید می شوند. آنها توانایی حمل، حفاظت و افزایش دسترسی زیستی مواد غذا- داروی آبگریز در محلولهای آبی را دارند. در این تحقیق، کمپلکس های ژلان-کازئینات حاوی امگا سه، با افزودن محلول های ژلان به سیستم کازئینات حاوی امگا سه و تنظیم pH به زیر نقطه ایزوالکتریک کازئینات (9/4 PI =) تولید شدند. با افزایش غلظت کازئینات از 1/0 به 5/0 و سپس 1 درصد، در غلظت ثابتی از صمغ ژلان، اندازه ذرات به صورت پیوسته افزایش یافت و افزودن صمغ ژلان به محلولهای کازئینات در دو غلظت 05/0 و 1/0درصد، موجب کاهش اندازه ذرات گردید. در غلظتهای 1/0 درصد ژلان و کازئینات، کوچکترین ذرات (385 نانومتر) تشکیل شدند و قطر بیش از 50 درصد ذرات، زیر 372 نانومتر و بیش از 90 درصد ذرات زیر 1170 نانومتر بودند. آزمون کدورت سنجی نشان داد که با افزایش غلظت ژلان از 05/0 به 1/0 درصد، کدورت کاهش می یابد که به کاهش اندازه ذرات نسبت داده شد. نتایج رئومتری نشان داد که، کمترین ویسکوزیته در نمونه های با ژلان 1/0 درصد و بیشترین ضریب قوام، رفتار روان شونده با برش و مدولهای ویسکوالاستیک در نمونه های با ژلان 05/0 درصد قابل مشاهده است. مطابق نتایج آنالیز با کروماتوگرافی گازی، با افزایش کازئینات و ژلان، درصد درون پوشانی به ترتیب کاهش و افزایش می یابد و بالاترین میزان سطح درون پوشانی در نمونه با کازئینات 1/0- ژلان 1/0 درصد مشاهده شد.
    کلیدواژگان: انکپسولاسیون، اندازه ذرات، رئولوژی
  • شهرام محمدی، بابک قنبرزاده*، محمود صوتی، شیوا قیاسیفر صفحات 43-58
    فیلم ها و پوشش های خوراکی مرکب که از ترکیب بیوپلیمرها و لیپیدها تهیه می شوند، از طریق کاهش تبادل رطوبت و گازها بین محیط و مواد غذایی، می توانند باعث بهبود کیفیت و ماندگاری مواد غذایی از جمله تخم مرغ گردند. در این پژوهش، تاثیر بهینه سازی فرمولاسیون پوشش های خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز (CMC) بر فاکتورهای فیزیکی مهم تخم مرغ یعنی درصد افت وزنی و اندیس هاو(HU) مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، غلظت های سه ترکیب کربوکسی متیل سلولز، اسید اولئیک و گلیسرول (متغیرهای مستقل) بکار رفته در فرمولاسیون پوشش های خوراکی، با استفاده از مدل سازی سطح پاسخ (RSM) بر اساس طرح مرکب مرکزی با 18 فرمول و 4 تکرار در نقطه مرکزی مورد بررسی قرار گرفتند و سطوح غلظت بهینه جهت تولید بهترین فرمولاسیون پوشش، بر اساس حداقل درصد افت وزن (اسید اولئیک 99/1(v/v%)، گلیسرول 01/0 (v/v%) و CMC 45/0(w/v%)) و حداکثرHU (اسید اولئیک 99/1(v/v%)، گلیسرول 1/0 (v/v%) و CMC 01/1 (w/v%)) تعیین گردید.
    کلیدواژگان: بهینه سازی، روش سطح پاسخ، پوشش خوراکی، CMC، کیفیت تخم مرغ
  • سهیلا کرمانی زاده، جواد حصاری * صفحات 59-73

    رسیدن پنیر به ویژه پنیر های تهیه شده به روش فراپالایش فرآیند زمان بر، آهسته و مداومی است که هنوز مکانیسم آن به طور کامل شناخته نشده است. نقش سیستم پلاسمین به لحاظ پیچیدگی این سیستم آنزیمی و نسبتا نوین بودن روش فراپالایش در این بین چندان روشن نیست. به علت هزینه بالای رسیدن پنیر در سطح تجاری تلاش هایی برای پیدا کردن راهی به منظور کاهش زمان رسیدن و تکوین سریع تر عطر و طعم خاص پنیر، به ویژه در پنیرهای تهیه شده به روش فراپالایش صورت گرفته است که از میان این روش ها می توان به استفاده از آنزیم های خارجی اشاره کرد. نمونه های پنیر سفید فراپالایشی با استفاده از رتنتیت تهیه شده از شیر گاو حاوی فعال کننده پلاسمینوژن از نوع اروکیناز تهیه شد. به منظور بررسی دقیق تر اثر فعالیت پلاسمین بر ویژگی های پنیر، هم زمان نمونه های پنیر حاوی بازدارنده فعالیت پلاسمین از نوع 6-آمینو هگزانوئیک اسید نیز تهیه گردید. اثر حضور فعال کننده و بازدارنده پلاسمین بر پروتئولیز و فعالیت پلاسمین نمونه های پنیر سفید فراپالایشی در طول مدت رسیدن 60 روزه بررسی شد. افزودن اروکیناز به رتنتیت با افزایش تبدیل پلاسمینوژن به پلاسمین فعالیت پلاسمین را به طور معنی داری (05/0>P) افزایش داد و در نتیجه پروتئولیز اولیه در پنیر تسریع شد. حضور بازدارنده و به خصوص فعال کننده در پنیر توانست تغییرات معنی داری (05/0>P) در مقادیر ازت محلول در 6/4= pHو ازت محلول در تری کلرو استیک اسید 12 درصد (ازت غیر پروتئینی) پنیر ها ایجاد نماید. پروفیل پروتئینی که به روش اوره-پلی آکریل آمید ژل الکتروفورز بررسی شد از افزودن فعال کننده و بازدارنده متاثر گردید. نتایج به دست آمده از آزمایش ها نشان داد میزان فعالیت پلاسمین تاثیرات معنی داری (05/0>P) بر سرعت رسیدن پنیر فراپالایشی دارد و با افزایش فعالیت پلاسمین می توان ظهور و بروز علائم رسیدن را تشدید و تسریع نمود.

  • شادی بلوریان، صفیه خلیلیان*، محمد خلیلیان صفحات 75-89
    دراین پژوهش متغیرهای مستقل فراصوت شامل زمان صوت دهی (1-15 دقیقه)، دمای فرایند (25-45 درجه سانتی گراد) و توان دستگاه فراصوت (10-100 درصد) در نظر گرفته شد. نتابج حاکی از آن بود که زمان صوت دهی به صورت خطی (01/0>P) و نیز اثر متقابل زمان با توان دستگاه فراصوت (01/0>P) تاثیر معنی داری بر استخراج کوکومین از پودر ریزوم زردچوبه داشت. به منظور بهینه سازی اثر زمان صوت دهی، دمای فرایند و توان دستگاه فراصوت بر میزان استخراج کورکومین از روش سطح پاسخ، طرح مرکب مرکزی استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل چند جمله ای F2 به خوبی قادر به توصیف داده ها بوده و به طور معنی داری رابطه بین متغیرهای مستقل و پاسخ را بیان می کند. بهترین سطوح زمان صوت دهی، دمای فرایند و توان دستگاه فراصوت به ترتیب 8 دقیقه، 35 درجه سانتی گراد و 55 درصد بود.
    کلیدواژگان: کلمات کلیدی: کورکومین، امواج فراصوت، بهینه سازی، سطح پاسخ
  • مهسا خرمی، سید هاشم حسینی پرور*، علی معتمدزادگان صفحات 91-114
    در این پژوهش، خصوصیات امولسیون روغن در آب تثبیت شده با مخلوط ایزوله پروتئین آب پنیری (5/0 درصد وزنی-وزنی) و صمغ دانه ریحان (0، 02/0، 08/0، 15/0 و 3/0 درصد وزنی- وزنی) در شرایط pH خنثی مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تولید امولسیون از دستگاه مولد امواج فراصوت با قدرت 150 وات و فرکانس 20 کیلوهرتز برای مدت زمان 6 دقیقه استفاده شد و پایداری، خصوصیات رئولوژیکی، قطر متوسط، سطح مخصوص و توزیع اندازه قطرات امولسیون اندازه گیری گردید. نتایج پایداری به صورت ارزیابی چشمی نشان داد که بالاترین میزان خامه ایی شدن پس از بیست و هشت روز مربوط به امولسیون 3/0 درصد صمغ و پایین ترین میزان مربوط به امولسیون 15/0 درصد بود. نتایج رئومتری نشان داد که رفتار جریانی کلیه نمونه ها غیرنیوتنی و از نوع روان شونده با برش بوده و بهترین مدل برای توصیف داده های تجربی حاصل برای گروه شاهد و امولسیون با غلظت 005/0 درصد صمغ، اسوالد و برای سایر غلظت ها، هرشل بالکلی بود. تغییرات غلظت تاثیر معنی داری بر اندیس جریان و ضریب قوام (مرتبط با ویسکوزیته) داشت. با افزایش غلظت صمغ، گرانروی و رفتار رقیق شوندگی افزایش یافت. در آزمون روبش فرکانس نتایج نشان داد که در مقادیر فرکانس های بالاتر نمونه فقط رفتار جریانی از خود نشان داده در صورتی که در مقادیر فرکانس پایین دارای هر دو رفتار جریانی و الاستیک بود. از نظر آماری تفاوت معنی داری بین تاثیر غلظت های مورد بررسی بر اندازه قطرات تا غلظت 3/0 درصد در سطح اطمینان 05/0 درصد مشاهده نشد. در غلظت 3/0 درصد حضور بیش از حد مولکول های صمغ جذب نشده منجر به فلوکولاسیون تجمعی و افزایش معنی دار در اندازه قطرات گردید.
  • زهرا نصیریفر، علیرضا صادقی ماهونک*، فائزه کمالی صفحات 115-129
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر دو شیوه استخراج با فراصوت اعم از پروب و حمام، بر میزان استخراج ترکیب های فنولی، فلاونوئیدی و قدرت مهار رادیکال های آزاد DPPH از میوه داغداغان با استفاده از سه حلال استخراجی آب، متانول 80 درصد و اتانول 70 درصد بود. بر اساس نتایج، در روش استخراج با پروب فراصوت، حلال اتانول 70 درصد و زمان 20 دقیقه بیشترین میزان ترکیب های فنولی (017/0±906/8 میلی گرم معادل اسیدگالیک به گرم نمونه خشک)، فلاونوئیدی (056/0±345/3 معادل کوئرستین به گرم نمونه خشک) و قدرت مهار کنندگی رادیکال های آزادDPPH (127/1±723/94 درصد) را نشان داد. کمترین میزان استخراج ترکیب های فنولی نیز مربوط به آب 5 دقیقه با 184/0±315/4 میلی گرم معادل اسیدگالیک به گرم نمونه خشک بود. در روش استخراج به کمک حمام فراصوت تیمار متانول 80 درصد در زمان 90 دقیقه با 015/0± 816/8 میلی گرم معادل اسید گالیک به گرم نمونه خشک بیشترین میزان استخراج ترکیب های فنولی را داشت و نیز تیمار اتانول 70-90 دقیقه با 020/0±536/2 معادل کوئرستین به گرم نمونه خشک، بیشترین میزان استخراج ترکیب های فلاونوئیدی را در بین تیمارها داشتند. کمترین میزان استخراج ترکیب های فنولی، فلاونوئیدی و قدرت مهار کنندگی رادیکال های آزادDPPH در هر دو روش فراصوت مربوط به آب[1]30 دقیقه (برای حمام فراصوت) و آب 5 دقیقه (برای پروب فراصوت) بود. نتایج این تحقیق نشان داد که استخراج به کمک پروب و حمام فراصوت تاثیر متفاوتی در میزان استخراج ترکیبات زیست فعال گیاه داغداغان داشت. در هر روش استخراج، میزان استخراج ترکیبات زیست فعال بسته به نوع حلال متفاوت بود.
  • براتعلی زارعییام*، مرتضی خمیری، علیرضا صادقی ماهونک، سیدمهدی جعفری صفحات 131-148
    چکیده: باکتری های اسید لاکتیک از 9 نمونه شیر تخمیری شتر، چال، جمع آوری شده از مناطق روستایی و سوپرمارکت ها، بر اساس خصوصیات موفولوژیکی و فیزیولوژیکی شناسایی شدند. از نمونه ها، 93 عدد باکتری اسیدلاکتیک شناسایی شد که شامل 64 عدد Bacillus (8/68%)، 8 عدد کوکسی (6/8%)، 11 عدد Coccobacillus (83/11%)، 2 عدد Streptococcus (15/2%) و 8 عدد تتراد (6/8%) بودند. در بین جنس لاکتوباسیلوس، Lactobacillus plantarum (13 درصد) و در بین اشکال کوکسی، گونه های مختلف Leuconostoc (13 درصد) غالب بودند. همه جدایه ها بجزLactobacillus viridescens، Lactobacillus kefi وLactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus گالاکتوز را تخمیر کردند. نتایج نشان داد همه جدایه ها در 37 درجه سانتیگراد به صورت هوازی رشد کردند و فقط گونه های شناسایی شده به عنوان Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris و Leuconostoc paramesenteroides قادر به رشد در 30 درجه سانتیگراد نبودند. هیچ یک از جدایه ها قادر به تخیر گلیسرول نبودند. دربین همه جدایه ها فقظ Lactobacillus helveticus و Leuconostoc mesenteroides قادر به رشد در حضور 2 درصد کلرید سدیم نبودند. بعضی از باکتری های اسیدلاکتیک جدا شده از چال مانند Lactobacillus fermentum، Lactobacillus reuteri، Streptococcus thermophilus، Lactobacillus helveticus، Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus، Lactobacillus plantarum، Lactobacillus hilgardii، Lactobacillus casei subsp. Paracesei، Lactobacillus casei subsp rhamnosus، Lactobacillus curvatus، Lactobacillus brevis، Lactobacillus delbrueckii subsp. Delbrueckii، Lactobacillus acidophilus، Lactobacillus gasseri در گروه باکتری های پروبیوتیک طبقه بندی شده اند. بنابراین چال می تواند به عنوان یک محصول لبنی پروبیوتیک درنظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: شیر تخمیری شتر، گلیسرول، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، پروبیوتیک
|
  • S. Moosavi, Nasab, M. Moosavi, Nasab, Gh. Mesbahi*, J. Jamalian, Y. Maghsoudlou Pages 1-17
    In this study, ice-glazing process of frozen shrimp by chitosan was applied to protect the frozen shrimp from undesirable chemical and physical changes. The effects of 2% chitosan solution glazing on quality of whole, raw and cooked (without head, tail and shell) shrimps stored at -18±2ºC for 6 months were investigated and compared with water glazing, sodium metabisulfite treatment control. Glazing yield, thaw yield, freezing loss, drip loss, cooking drip loss, thawing loss, peroxide value and sensory characteristic (color, odor, texture and overall acceptance) of shrimp samples were determined and evaluated at o day and 6 months after frozen storage time. The results of this study showed the effectiveness of the glazing process by 2% chitosan solution as a protecting method for frozen shrimps and this process was more desirable in comparison with water glazing, sodium metabisulfite treatment and control.
    Keywords: Freezing, Chitin, Drip loss, Thawing, Marine products
  • Azizanbari.Ch, Ghanbarzadeh. B.*, Hamishehkar.H., Hosseini. M Pages 19-42
    Biopolymer based nano-complex is a category of nano-carriers which are produced by interaction between protein and polysaccharide. They can carry hydrophobic nutriciuticals in aqueous solutions and also cause to increase of protection and bioavailability of encapsulated active materials. In this research, gellan-caseinate complexes containing omega3 were produced by adding gellan solutions to caseinate solutions containing omega3 and adjusting pH to below of caseinate isoelectric point (pI=4.9). The results of particle size studies by lazar diffractions showed that particle sizes were continues increased with increasing caseinate concentration from 0.1 to 0.5 and 1% and adding gellan gum to caseinate solutions in two level of 0.05 and 0.1 % caused to decrease in size. The smallest particle (385 nanometer) were produced at the level of 0.1 % of gellan and caseinate and at this concentration, more than 50% and 90% of particles had diameter below 372 nm and 1170 nm, respectively. The turbidity increased with increasing gellan concentration from 0.5 to 0.1 which attributed to decreasing of particle size. The rheometry results showed that the lowest viscosity and highest consistency, shear thinning behavior and viscoelastic behavior could be observed at samples containing 0.1% and 0.05 % gellan, respectively. Gas chromatography results showed which increasing caseinate and gellan caused to decrease and increase in encapsulation percent, respectively and the highest level of encapsulation were observed at complex containing 0.1% gellan and 0.1%caseinate.
    Keywords: Gellan_caseinate complexes_Encapsulation_Food – Medication_Particle size_Rheology1
  • Sh. Mohammadi, B. Ghanbarzadeh, M. Sowti*, Sh. Ghiyasifar Pages 43-58
    Edible films and coatings can improve quality and shelf life of foods (including egg) by reducing the loss of moisture and gases. In the present study, the effects of optimization of carboxymethyl cellulose-based coating on important physical properties of eggs (i.e, weight loss and Haugh units) were investigated. For this purpose, concentration of three ingredients (independent variable) used in formulation of CMC based edible coating (i.e, CMC, oleic acid and glycerol) was studied by using response surface methodology (RSM) on the base of central composite design with 18 treatment and 4 replication of central point. The optimum concentration levels of independent variables for producing the best coating on the base of minimum weight loss and maximum HU (dependent variables) in egg determined to be as follows: Weight loss: 0.45 (%w/v) CMC, 0.01 (%v/v) glycerol and 1.99 (%v/v) oleic acid Haugh unit: 1.01 (%w/v) CMC, 0.1 (%v/v) glycerol and 1.99 (%v/v) oleic acid.
    Keywords: Optimization, RSM, Edible coating, CMC, Weight loss, Haugh units
  • S. Kermanizade, J. Hesari Pages 59-73

    Cheese ripening especial ripening of Ultra-filtered white cheese is, gradual, continuous and so slaw process that not probed completely. In commercial levels have been efforts in order to increase ripening speed and accelerate the formation of ripened cheese flavor and aroma's especial in Ultra-filtered white cheeses. The addition of exodigenouse activator and accelerator enzymes in this between is one of the usuale tryes. The Ultra-filtered white cheeses was made from cow's milk retentive. Plasminogen activator, urokinase, was added to treatment samples. In order to exactly investigate the effects of plasmin activity on cheese properties, samples contain inhibitor of plasmin activity, 6-Amino hexanoic acid, was prepared. The effects of presence activator and inhibitor in treatment samples on proteolysis and plasmin activity was investigated during 60 days. The addition of activator, urokinas, to retentate significantly (P<0.05) increase plasmin activity whit conversion of plasminogen’s to plasmins and at the result initial proteolysis of cheese was accelerated. Presence of inhibitor and especial urokinase in cheese, could have significant (P<0.05) influences in the amount of pH=4/6 soluble nitrogen and in %12 3-Chloro acetic acid soluble nitrogen. The protein profile's was investigated using urea-Poly acrylamide gel electrophoresis was affected by addition of activator and inhibitor. The results obtained this research, showed that amount of plasmin activity had significant (P<0.05) effects on UF white cheese ripening speed. So increased plasmin activity, could accelerate UF white cheese ripening.

    Keywords: UF white cheese, Plasmin, Urokinase, 6, Amino hexanoic acid, accelerate ripening2
  • Sh. Bolurian, S. Khalilian*, M. Khalilian Pages 75-89
    In this study, independent variables were time (1-15 min0, temperature (25-45) and power of ultrasound. Results showed that time of ultrasound was linear (P<0.01) and also effect of interaction time with power (P<0.05) affect on extraction of curcumin significantly. In order to optimization of time, temperature and power of ultrasound response surface central composite deign was used methodology. Results represented that 2F generated adequately explained the data variation and significantly represented the actual relationship between the independent variables and the response. In the optimum point, time, temperature and power of ultrasound levels were found to be 8 min, 35° C and 55 %, respectively.
    Keywords: Curcumin, Ultrasound, Optimization, Response surface17
  • M. Khorrami, S.H. Hosseini, Parvar, A. Motamedzadegan Pages 91-114
    In this study the effect of Basil seed gum (BSG) concentration (0%, 0.005%, 0.02%, 0.08%, 0.15% and 0.3% w/w) on the stability, particle size distribution and rheological properties of O/W emulsion stabilized by whey protein isolate (0.5% w/w) was investigated at neutral pH. The emulsion prepared by using a sonicator with a nominal power output of 150 W and an operating frequency of 20 kHz. Sonication of samples was carried out in a temperature-controlled chamber at a constant temperature of 20 ºC for 6minutes. The results of stability showed that after 28 days the highest and the lowest creaming index was related to the emulsion with 0.3% and 0.15% Basil seed gum (w/w), respectively. Rheological data showed that all model emulsions exhibit non-Newtonian shear–thinning flow behaviors (n<1). The best model for emulsions without and with 0.005% Basil seed gum (w/w) was Ostwald and for the another emulsions was Herschel–Balklley. The consistency coefficient k, which is a reflection of the viscosity, has been significantly increased with the increasing gum concentration. The flow behavior index n, which indicates the extend of shea-thining behavior is decreased by the increase in Basil seed gum concentration. The results of frequency sweep experiments showed that at low frequency, all emulsions indicated both viscous(G'') and elastic (G') behavior but at high frequency all emulsions only indicated a viscous behavior The results of particle size distribution showed that the addition of Basil seed gum up to 0.3% had no significant effect on the particle size. At 0.3% concentration, over presence non adsorbed polysacharid result in depletion fluccolation and significant increase in particle size
    Keywords: Basil seed gum, Whey protein isolate, Creaming, Rheology, Particle size
  • Z. Nasirifara, A.R. Sadeghi Mahoonakb*, F. Kamalia Pages 115-129
    Plants are rich source of phenolic compounds (phenolic acids, flavonoids andtannins) that are most important natural antioxidants. In the present study twoultrasonic methods including probe and bath were used for the extraction of phenolicand flavonoid compounds from Celtis australis. The effects of different extraction timeincluding 30, 60 and 90 min (bath method) and 5, 10 and 20 min (probe method) onextraction of phenolic and flavonoid compounds were evaluated and then the ability ofextracts to scavenge DPPH free radical were evaluated using three extraction solvent ofwater, 80% methanol and 70% ethanol. The results showed that in the probe method of ultrasonic, the highest phenolic compound (8.906±0.017 milligrams gallic acid/ g drysample), the flavonoid (3.35±0.056 mg of quercetin/g of dry sample) and DPPHradical scavenging activity (94.723±1.127 mg of quercetin/g of dry sample) and DPPHradical scavenging activity (94.74%) were obtained using 70% ethanol within 20minutes extraction. The minimum extraction of phenolic compounds was obtainedusing water for 5 minutes with 4.315±0.184 milligrams gallic acid/ g dry sample. In theultrasound bath, the highest extraction rate of phenolic compounds (8.816±0.015 mggallic acid equivalent/ g dry sample) was extracted using 70% ethanol for 90 minutes.The ethanol 70-90 minutes with 2.536±0.02 mg of quercetin/ g of dry sample showedthe highest extraction rate of flavonoid compounds between all treatments. Theminimum extraction of phenolic, flavonoid, DPPH radical scavenging activity wasobtained using water -30 minutes (for ultrasonic Bath) and water - 5 minutes (forultrasonic probe). Results showed that two methods of ultrasound had different effecton extraction of bioactive compound from Celtis australis. In each extraction method,the extraction rate of phenolic and flavonoid compounds were solvent-dependent.
    Keywords: Celtis australis, Extraction, Phenolic compounds, Ultrasonic1
  • B. Zarei Yam*, M. Khomeiri, A.R. Sadeghi Mahonak, S.M. Jafari Pages 131-148
    The lactic acid bacteria in 9 samples of the fermented camel milk, Chal, taken from rural area and retail markets were identified on the basis of their physiological and morphological properties. From the samples, 93 LAB species including, 64 Bacillus (68.8%), 8 cocci 8.6%), 11 Coccobacillus (11.83%), 2 Streptococcus (2.15%) and 8 tetrade (8.6%) were identified. Among the lactobacillus species, Lactobacillus plantarum (13%) and in cocci shapes,different species of Leuconostoc (13%) were the predominant. All the isolates exept, Lactobacillus viridescens, Lactobacillus kefi and Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus were fermented the galactose. Results showed all the isolates, aerobically growth at 37 Ċ and only species identified as Leuconostoc mesenteroides subsp.Cremoris and Leuconostoc paramesenteroides could not grow at 30 Ċ. Only Lactobacillus divergens feremented the Glycerol as carbon source and Lactobacillus fermentum produced the co2 from Sodium gluconate. Between the isolates only Lactobacillus helveticus and Leuconostoc mesenteroides could not grow in the presence of sodim chloride 2%. Many of lactic acid bacteria isolated from chal such as Lactobacillus fermentum, Lactobacillus reuteri, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus hilgardii, Lactobacillus casei subsp. Paracesei, Lactobacillus casei subsp rhamnosus, Lactobacillus curvatus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus delbrueckii subsp. Delbrueckii, Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus gasseri classified in the probiotic bacteria group. Fortheremore, chal can be consider as a probiotic dairy product.
    Keywords: Fermented camel milk, Glycerol, Lactobacillus acidophilus, Probiotic