فهرست مطالب

فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال سوم شماره 3 (پیاپی 10، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی صنایعی، آرش شاهین، حمیده سلیمیان صفحات 1-20
    یکی از ابزارهای تجارت الکترونیکی که توسط صنعت بانکداری مورد پذیرش قرار گرفته است، بانکداری الکترونیکی می باشد. توسعه فعالیت های بانکداری الکترونیکی بر اساس فناوری اطلاعات و ارتباطات باعث ظهور نوع دیگری از بانک، به نام بانک مجازی شده است که تولیدات و خدمات خود را از طریق کانال های توزیع الکترونیکی بدون وجود شعبه انجام می دهد. با توجه به تفاوت های میان بانک مجازی و بانکداری الکترونیک و اهمیت فعالیت های بانک های مجازی در آینده سیستم بانکداری، هدف از این پژوهش تحلیل عوامل موثر بر پذیرش بانک مجازی در کشور می باشد و بدین منظور مدل TAM به عنوان مدل اصلی در نظر گرفته شد و علاوه بر متغیرهای فواید ادراک شده و درک سهولت استفاده، اثر متغیرهای اعتماد، حمایت های دولت و تبلیغات نیز مورد بررسی قرار گرفت. پرسشنامه این پژوهش به صورت الکترونیکی طراحی شد. جامعه آماری این پژوهش شهروندان الکترونیک ایرانی هستند که در محدوده زمانی سه ماهه پرسشنامه را از طریق پست الکترونیک دریافت و تکمیل کرده اند. یافته های حاصل از تحلیل 247 پرسشنامه نشان داد متغیرهای فواید ادراک شده، اعتماد وحمایت های دولت بر پذیرش بانک مجازی تاثیر دارند؛ همچنین اثر متغیر درک سهولت استفاده بر فواید درک شده و اعتماد نیز تایید شد. در پایان پیشنهاداتی برای پ‍ژوهش های آتی ارائه گردید.
    کلیدواژگان: بانک مجازی، فواید ادراک شده، درک سهولت استفاده، اعتماد، حمایت دولت، تبلیغات
  • منیجه بحرینی زاده*، لیلا توسلی صفحات 21-38

    رشد شرکت های مخابراتی در سطح جهان و بلوغ بازارهای این گونه خدمات، مدیریت وفاداری مشتریان را به یکی از دغدغه های اساسی در این شرکت ها تبدیل نموده است. پژوهش حاضر به دنبال آن است که الگویی برای وفاداری مشتریان خدمات تلفن همراه از طریق ارزش های ویژه و رضایت مشتری ارائه نماید و بتواند در جهت خدمات بهتر اپراتورهای تلفن همراه گام بردارد. این پژوهش از نظر هدف در زمره پژوهش های کاربردی و از منظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری مشترکین خدمات همراه اول و ایرانسل است. در این پژوهش پس از بررسی نظرات خبرگان و بررسی متون و مقالات علمی گویه های پرسشنامه برای صنعت تلفن همراه در ایران بومی سازی شد. مدل مفهومی پژوهش بوسیله نرم افزار Amos 19 تجزیه و تحلیل و پس از اجرای برخی اصلاحات مورد تایید قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان می دهد که ارزش ویژه مشتری و رضایت مشتری بصورت مستقیم بر وفاداری مشتریان تاثیر دارند و ارزش ویژه ارزش، ارزش ویژه رابطه، ارزش ویژه نام و نشان تجاری بصورت غیر مستقیم بر وفاداری مشتری موثرند.

    کلیدواژگان: وفاداری مشتری، ارزش ویژه مشتری، ارزش ویژه ارزش، ارزش ویژه رابطه، ارزش ویژه نام و نشان تجاری
  • حمیدرضا رضوانی*، اکرم سادات رشیدایی صفحات 39-58
    محصولات جدید جزء عوامل حیاتی انکار ناپذیر موفقیت، برای شرکتهایی هستند که در یک محیط رقابتی و در حال تغییر فعالیت می-کنند. محققان بسیاری در پی شناسایی عوامل موثر بر موفقیت محصولات جدید هستند. تحقیق حاضر در پی شناسایی و دسته بندی مهمترین عوامل موثر بر عملکرد محصول جدید در صنایع غذایی می باشد. پس از مطالعه تحقیقات مختلف، این عوامل در دو دسته عوامل درون سازمانی و عوامل برون سازمانی دسته بندی شدند. مهمترین عوامل درون سازمانی که در این تحقیق به آن ها پرداخته می-شود شامل گرایش کارآفرینانه، یادگیری سازمانی و فرایند توسعه محصول جدید و مهمترین عوامل برون سازمانی شامل پیش بینی پذیری تقاضای مشتری، پویایی تکنولوژیکی، پویایی بازار و شدت رقابت می باشد. جامعه آماری این پژوهش 66 شرکت صنایع غذایی استان مازندران می باشد که حداقل 2 سال سابقه کار داشته و طی یک سال گذشته حداقل یک محصول جدید به بازار ارائه داده اند. فرضیه های این تحقیق از طریق آزمون های معادلات ساختاری، همبستگی، رگرسیون های چندگانه و مرحله ای مورد آزمون قرار گرفته و به منظور تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS16و Visual PLS استفاده گردید. یافته های این پژوهش نشان می دهد که گرایش کارآفرینانه، فرایند توسعه محصول جدید و پیش بینی پذیری تقاضای مشتری تاثیر مستقیم معنادار و پویایی تکنولوژیکی، پویایی بازار و شدت رقابت تاثیر تعدیل کننده معناداری بر عملکرد محصول جدید در صنایع غذایی دارند. اما معناداری تاثیر یادگیری سازمانی بر عملکرد محصول جدید به اثبات نرسید. بررسی تاثیر غیرمستقیم یادگیری سازمانی بر عملکرد محصول جدید نشان داد که در صنایع غذایی یادگیری سازمانی زمانی منجر به افزایش عملکرد محصول جدید می شود که فرایند توسعه محصول جدید به عنوان متغیر واسطه ای عمل کند. تعیین برازندگی مدل با استفاد از شاخص GOF نشان داد که مدل اصلاحی که در آن فرایند توسعه محصول جدید به عنوان متغیر واسطه ای بین یادگیری سازمانی و عملکرد محصول جدید قرار دارد از برازندگی مناسبی برخوردار است.
    کلیدواژگان: توسعه محصول جدید، عملکرد محصول جدید، یادگیری سازمانی، گرایش کارآفرینانه، فرایند توسعه محصول جدید
  • سید محمد نوع پسند اصل، اسماعیل ملک اخلاق، الهام حسینی چگنی صفحات 59-74
    ارزش ویژه برند در موسسات آموزشی موضوعی است که در کشور ما بررسی نشده است و تحقیق حاضر برای اولین بار ارتباط بین آمیخته بازاریابی خدمات و ارزش ویژه برند موسسات آموزشی را بررسی می کند. جامعه آماری پژوهش موسسات آموزش زبان در سطح شهر رشت می باشد.نمونه مورد مطالعه در این تحقیق 302 نفر است.برای جمع آوری داده های این تحقیق از پرسشنامه استفاده شده است. سولات پرسشنامه در دو بخش به ترتیب سوالات آمیخته بازاریابی خدمات و سوالات مربوط به ارزش ویژه برند تنظیم شده است. پایایی پرسشنامه بر اساس ضریب آلفای کرونباخ و روایی آن به شیوه روایی محتوا براساس نظر اساتید مورد تایید قرار گرفت.ضریب آلفای کرونباخ این پرسشنامه 822/0 به دست آمده است. برای بررسی فرضیه اصلی تحقیق از روش معادلات ساختاری و برای سنجش فرضیه های فرعی از تحلیل رگرسیون استفاده شده است.پردازش حاصل از داده ها حاکی از آن است که خدمات آموزشی، فرآیند ارائه خدمات، افراد و ترفیع تاثیر مثبت و معناداری بر ارزش ویژه برند دارند و همچنین خدمات آموزشی موسسه به عنوان تاثیر گذارترین عامل در افزایش ارزش ویژه برند شناسایی گردید
    کلیدواژگان: آمیخته بازاریابی، بازاریابی، برند، ارزش ویژه برند، موسسات آموزشی
  • مصطفی قاضی زاده، احمد سرداری*، حامد دانشخواهی، حسین رئیسی صفحات 75-94
    طی چند دهه اخیر، ارزش های فرهنگی تازه ای در نتیجه حصول آگاهی از به هم وابسته بودن سازمان ها، جامعه و محیط، به منصه ظهور رسیده است. مردم به تدریج پی برده اند که اقدامات سازمان ها سود و زیان هایی برای جامعه در بردارد. به عبارت دیگر، جامعه انتظار دارد، سود خالص بیشتری از سازمان ها دریافت دارد واین سودها عادلانه توزیع شوند. هدف از پژوهش حاضر شناسایی رابطه مسئولیت اجتماعی شرکت با وفاداری مشتریان می باشد. روش تحقیق توصیفی- همبستگی، نوع تحقیق کاربردی، روش اجرا پیمایشی و روش جمع آوری اطلاعات میدانی بود. جامعه آماری تحقیق شامل مشتریان بانک ملت شهر تهران بود. نمونه آماری 384 نفر و روش نمونه گیری خوشه ایبود. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه روجیروتانا مان هاچی تارا (2011) استفاده شد. از آمار توصیفی برای توصیف وضعیت آزمودنی ها استفاده شد و در قسمت آمار استنباطی از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام جهت بررسی معناداری فرضیه ها و به منظور بررسی قابلیت پذیرش مقدار ضریب مسیر از آزمون تی استفاده می شود. نتایج تحقیق نشان داد که بین مسئولیت اجتماعی سازمان با وفاداری مشتریان رابطه معناداری وجود دارد. بنابراین از آنجا که شرکتها ملزم به افزایش رفاه اجتماعی و داشتن رفتاری به عنوان شهروندان خوب سازمانی هستند، مهم است که منابعی را که به فعالیتهای مسوولیت اجتماعی شرکت (CSR) اختصاص یافته به روشی خرج کنند که مزایای بهینه را برای جامعه و همچنین سهامداران شرکت به همراه داشته باشد.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی شرکت، وفاداری مشتری، کیفیت خدمات ادراک شده، بانک
  • سعید فتحی*، بهرام رنجبریان، الهه شبانی، علیرضا عجم صفحات 95-106
    با توجه به اینکه بازار دارایی های سرمایه ای در جهت ارتقای نظام اقتصادی کشورها از اهمیت فوق العادهای برخوردار است، شناسایی عوامل موثر بر رفتار خرید این گونه دارایی ها، می تواند نقطه آغازی در جلب مشارکت عمومی در این فعالیت جهادی به حساب آید. در این میان خریداران حقیقی و جذب وفاداری آنها به دارایی های سرمایه ای به دلیل اثر گذاری بر متغیر های اقتصادی همچون نرخ سرمایه گذاری، حجم نقدینگی موجود در جامعه و نرخ تورم از اهمیت زیادی برخوردارند. بنابراین سیاست گذاران مالی و اقتصادی برای جذب وفاداری این قشر به بازار دارایی های سرمایه ای وکمک به آنان برای اتخاذ تصمیمات درست خرید در این بازار، بایستی شناخت کافی از رفتار خرید آنها داشته باشند. این پژوهش به دنبال پاسخی برای این سوال است که سرمایه گذاران فردی بورس اوراق بهادار منطقه ای اصفهان در زمینه خرید دارایی های سرمایه ای (به طور خاص اوراق بهادار) چگونه تصمیم گیری می کنند و چه عواملی بر فرایند تصمیم گیری آنها اثرگذار است. در نتایج حاصل از این پژوهش، تاثیر آمادگی پذیرش تجربیات جدید و کارایی اطلاعاتی درک شده شرکتهای عضوبورس بر متغیر سیاست حداکثر بازده، تاثیر اهمیت دارایی های سرمایه ای در اقتصاد خانواده و کارایی اطلاعاتی درک شده شرکتهای عضوبورس بر درجه تکنیکی بودن تحلیل های خرید، تاثیر ریسک اقتصادی درک شده بر تنوع معیارهای ارزیابی عملکرد و تاثیر آمادگی پذیرش تجربیات جدید و کارایی اطلاعاتی درک شده شرکتهای عضوبورس بر درک سرمایه گذاران از عملکرد خود در سطح معناداری 05/0 تایید و بقیه فرضیه ها رد شده اند.
    کلیدواژگان: رفتار خرید، رفتار سرمایه گذار، دارایی های سرمایه ای، بازار دارایی های سرمایه ای
  • میثم شیرخدایی، منصوره علیقلی، سهیل عسکری صفحات 107-118
    پاسخگویی به فشارهای فزاینده رقابتی و تنگناهای مالی سازمان ها، اندازه گیری عملکرد بازاریابی را به عنوان یکی از اولویت های اصلی در حوزه بازاریابی تبدیل کرده است. مرور پژوهش های پیشین نشان می دهد نبود یا حداقل کافی نبودن حساب پس دهی مدیران ارشد بازاریابی، موجب شده تا به اعتبار بازاریابی لطمه وارد شود، جایگاه بازاریابی به خطر بیفتد و حتی موجودیت بازاریابی به عنوان قدرتی مجزا در درون شرکت، مورد تهدید قرار گیرد. یکی از مهم ترین دلایل عدم توجه کافی به واحد بازاریابی در برنامه ریزی کوتاه مدت و بلندمدت شرکت ها، ناتوانی بازاریابان برای تعیین و اندازه گیری سهم خود در تغییرات ارزش شرکت می باشد. به همین دلیل محققان در این پژوهش به شناسایی و تعیین مجموعه ای جامع از معیارهای اندازه گیری عملکرد بازاریابی و بررسی تاثیر آن ها روی عملکرد مالی در بانک پارسیان می پردازند. برای این منظور، پس از تعیین مجموعه معیارهای اندازه گیری عملکرد بازاریابی، با جمع آوری داده های مربوط به هر معیار و متغیر از مرکز مدیریت اسناد بانک و وب سایت سازمان بورس و اوراق بهادار تهران سوالات پژوهش مورد آزمون قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری به عنوان یک تکنیک تحلیل چند متغیری برای آزمون میزان وابستگی روابط بین متغیرها و نرم افزار لیزرل استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد سهم بازار روی ارزش ویژه برند تاثیر مثبت دارد اما نوآوری روی ارزش ویژه برند تاثیر منفی دارد. از طرفی بین سهم بازار و ارزش ویژه برند و نیز بین ارزش ویژه برند و عملکرد مالی رابطه ای وجود ندارد.
    کلیدواژگان: عملکرد بازاریابی، عملکرد مالی، بانک پارسیان
  • سید اکبر نیلی پور طباطبایی*، محسن قربانی صفحات 119-134
    در دنیای امروز دگرگونی هایی بسیار زیاد همراه با گسترش رقابت در زمینه هایی متنوع، به ویژه در بازارها مشاهده می شود. هر سازمانی و با هر اندازه ای، با تغییرات و تحولات سریعی روبروست و باید فعالیت های خود را طوری برنامه ریزی و مدیریت کند که در محیط متلاطم و بازار به شدت رقابتی، موفقیت کسب کرده و تداوم حیات داشته باشد. نیروگاه های تولید برق با توجه به نقش حیاتی آنها و تغییر و تحول های شرایط محیطی و به وجود آمدن بازار برق برای پیشی افتادن از رقبای خود باید بهترین استراتژی را انتخاب نمایند. در این تحقیق برای تدوین استراتژی نیروگاه برق اصفهان با رویکرد بازاریابی از چارچوب جامع استفاده شد. در ابتدا بیانیه ماموریت و چشم انداز سازمان تعیین گردید و سپس در مرحله ورودی تحلیل وضعیت شرکت بر اساس ماتریس ارزیابی عوامل خارجی و ماتریس ارزیابی عوامل داخلی با تاکید بر بعد مالی و انسانی آورده شد. در مرحله مقایسه، ماتریس داخلی و خارجی و ماتریس SWOT تشکیل داده شد و با استفاده از ماتریس بررسی رقابت و مقایسه آن با پنج نیروگاه عمده کشور شامل (نیروگاه شهید منتظری اصفهان، نیروگاه بندرعباس، نیروگاه بیستون کرمانشاه، نیروگاه تبریز، نیروگاه بعثت تهران) موقعیت شرکت در بازار مشخص شد و در مرحله تصمیم گیری با استفاده از ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی گزینه های مختلف استراتژی شناسایی شدند، سپس به منظور انتخاب بهترین استراتژی، پرسش نامه هایی بین مدیران تصمیم گیرنده توزیع شد که پس از ارزیابی و مقایسه مورد قضاوت قرار گرفت و بهترین استراتژی برای نیروگاه برق اصفهان که عبارت از«بهبود نقدینگی از طریق تطابق با معیارهای بازار برق و بهینه سازی و ارتقاء سطح تکنولوژی» بود، شناسایی گردید.
    کلیدواژگان: چارچوب جامع تدوین استراتژی، بیانیه ماموریت، چشم انداز سازمان، ماتریس SWOT، ماتریس بررسی رقابت، بازاریابی
  • زهرا رزمی، آمنه خدیور، پروشات حامدی صفحات 135-150
    در طی سال های گذشته تعامل شرکت ها با مشتریانشان به طور قابل توجهی تغییر کرده است به طوری که تداوم کسب و کار با مشتری تضمین بلند مدت ندارد. به همین دلیل برای موفقیت یک سازمان لازم است سازمان ها نیازهای مشتریان خود را به درستی درک کرده؛ خواسته های آنها را پیش بینی کنند و با مجهز شدن به این دانش، استراتژی ها و برنامه های فروش و بازاریابی خود را بهبود بخشند. یکی از راه های شناخت مشتریان، از طریق خوشه بندی آنها و شناخت ویژگی های هر خوشه است. هدف پژوهش حاضر شناخت انواع مشتریان یک شرکت صنایع غذائی (شرکت کدبانو) و خوشه بندی آنها می باشد. با خوشه بندی مشتریان و برچسب گذاری آنها می توان استراتژی های تخفیف دهی متمایزی برای هر خوشه در نظر گرفت. در این پژوهش برای خوشه بندی مشتریان از دو معیار ارزش گذاری LRFM و RFM استفاده شده است و با استفاده از شاخص های ارزیابی دان و SSE به مقایسه خوشه های بدست آمده از هر مدل پرداخته شد. طبق یافته های پژوهش، با توجه به نتایج شاخص های ارزیابی دان و SSE، خوشه بندی حاصل از معیار ارزشیابی RFM مورد تائید قرار گرفت و تعداد خوشه بهینه هشت عدد تعیین شد. خوشه های به دست آمده برچسب گذاری و تجزیه وتحلیل شده و از طریق مصاحبه های انجام شده استراتژی مناسب تخفیف دهی برای هر خوشه استخراج شده است.
    کلیدواژگان: داده کاوی، خوشه بندی، مشتری، مدل RFM، مدل LRFM، تخفیف دهی
  • مریم سلیمانی، مریم ملک پور*، علی نجات بخش اصفهانی، علی شاه نظری صفحات 151-166
    جهانی شدن اقتصاد باعث شده است که نیاز به آشنایی با دیدگاه اسلامی نسبت به تجارت به منظور درک عوامل شکل دهنده رفتارهای مشتریان مسلمان برای تجارت های جهان به یک ضرورت اجتناب ناپذیر تبدیل شود. هدف از تحقیق حاضر طراحی مدلی برای ارتقای جایگاه برند حلال در بازارهای جهانی می باشد. متغیرهای مهم تاثیر گذار بر برند حلال با استفاده از روش زمینه ای از ادبیات موضوع استخراج شده و مبنای روش دلفی قرار گرفت. در ادامه، پرسشنامه دلفی در اختیار 33 نفر از متخصصین حوزه برند حلال در کشور قرار گرفت. سپس مهمترین عوامل موثر برارتقای جایگاه برند حلال با استفاده از تحلیل عاملی و مدل معادلات ساختاری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحلیل عاملی منجر به تقسیم بندی متغیرهای رفتاری و محتوایی در دو دسته تقاضامحور و عرضه محور گردید. مدل معادلات ساختاری، برازش مدل را تایید نموده و مهمترین عوامل موثر بر جایگاه برند حلال را عوامل رفتاری تقاضا محور و عرضه محور و همچنین عوامل محتوایی عرضه محور معرفی نمود.
    کلیدواژگان: برند حلال، روش دلفی، بازار جهانی
|
  • Pages 1-20
    Electronic banking is one of the electronic commerce tools that has been accepted by the banking industry. Development of electronic banking activities based on information and communication technology has caused the emergence of another type of bank، which is called virtual bank that performs its products and services through electronic distribution channels without branch. Due to the differences between virtual bank and electronic banking and the importance of virtual bank activities in the banking system، the aim of this study is to analyze factors influencing on acceptance of virtual bank in Iran. For this purpose، Technology Acceptance Model (TAM) has been considered as the main model and in addition to perceived benefits and perceived ease of use، trust، government support and advertising have been also studied. An electronic questionnaire has been designed and the statistical population included Iranian electronic citizens that had received and completed the questionnaire via email in three months period. The results of analyzing 247 questionnaires imply that the perceived benefits، trust and government support have influence on acceptance of virtual bank. Also the effect of perceived ease of use on perceived benefits and trust is confirmed. Finally، some suggestions for future research have been presented.
    Keywords: Virtual bank, Perceived benefits, Perceived ease of use, Trust, Government support, Advertising
  • Manigeh Bahrainizadeh Pages 21-38

    The development of telecom companies in the world and the maturity of markets of such services، the management of customer loyalty has become a major concern in the company. This research is trying to provide a model for mobile service customer loyalty considering the customer equity، value equity، brand equity، relationships equity and customer satisfaction in order to create better services for mobile operators and to increase customer loyalty. In terms of goal the research is the applied research. Statistical population is among the customer''s mobile services MCI and Irancell. Simple random sampling was used and 385 questionnaires were collected. In this study، after considering the comments of some customers and reviewing of scientific literature، the questionnaire was localized for the evaluating of mobile industry in Iran. After data collecting، the conceptual model was analyzed by the use of Amos 19 software then the implementation of the reform was approved. Research findings suggest that customer equity and customer satisfaction directly affect customer loyalty. Value equity، relationship equity، brand equity indirectly influence customer loyalty.

    Keywords: Brand loyality, Customer Equity, Value equity, Relationship equity, Brand equit
  • Dr Hamid Raza Rezvani *, Akram Sadat Rashidaei Pages 39-58
    New products are critical and undeniable factors for companies that operate in a competitive and changing environment. Many researchers have sought to identify factors that affect the success of new product. This research seeks to identify and categorize the most important factors which influenced on the performance of new products in food industries. After reading several researches، these factors were classified into two categories: internal and external factors. The most important internal factors that، addressed in this research include: entrepreneurial orientation، organizational learning and new product development process، and the most important external factors are: the predictability of customers demands، technological turbulence، market turbulence and intensity of competition. Statistical society of this study is 66 food companies of Mazandaran province، with at least 2 years work experience، that released at least one new product within last year. In this study، hypothesis were tested by structural equation tests، correlation، and hierarchical and multiple regressions، and data analysis software SPSS16 and Visual PLS was used. The findings of this research indicate that entrepreneurial orientation، new product development process and predictability of customer demand has a direct and meaningful impact، and technological turbulence، market turbulence and competitive intensity have a significant moderating effect on the performance of new products in food industries. But it didn’t demonstrate a significant impact of organizational learning on new product performance. The study of indirect effect of organizational learning on new product performance shows that، organizational learning may increase the performance of new products when، a new product development process acts as a mediating variable. Determining suitability of the model by GOF indices shows that the modified model of new product model of new product development process which acts as a mediating variables between organizational learning and performance of new product، has an appropriate fitness.
    Keywords: New product development, New product performance, Organizational learning, entrepreneurial orientation, new product development process
  • Seyed Mohammad Nopasand, Esmaeel Malekakhlagh, Elham Hosini Chegeni * Pages 59-74
    This study examines relationship between marketing mix elements and educational institiution brand equity. The research data were gathered from language educational institiution including 302 samples from students of these institiution. The research method was survey type and the information was collected via questionnaire. the questionnaire fall in two part. the first part of questionnair relevent to marketing mix and the second part relevant to brand equeity. Cronbach''s alpha for questionnaire was 0. 822. structural equation model was used to confirm goodness of fit and evaluation of main hypothesis and to assess other hypothesis regression was used. The results indicate that educational service، Processes، People، Promotion have a positive e on educational service brand equity. educational service has the most effective on brand equity.
    Keywords: Marketing mix, Marketing, Brand equity, Brand equity element, Educational institiution
  • Mostafa Ghazizadeh, Ahmad Sardari *, Hamed Daneshkhahi, Hossein Reisi Pages 75-94
    In recent decades، a new cultural values in result of the attainment of knowledge of interdependent organizations، society and the environment has be realize. People have gradually realized that the organizations action take profit and loss for the community. In other words، society expects to receive a more net profit from organizations and they distribution equitable. The aim of this study was to identify the relationship between corporate social responsibility with customer loyality. The research methodology is descriptive - correlation، research type is applied، execution method was survey and data collected method was field. The study population of the study was customers of Bank Mellat in Tehran. The sample was 384 and the method sampling was cluster. To data collect، Rvjyrvtana Hachy Tara (2011) was used. Descriptive statistics were used to describe the status of the subjects. To determine the significance of hypotheses، Pearson''s correlation and stepwise regression was used. And to evaluate the acceptability of the coefficient t-test was used. The research results showed that there was a significant relationship between Corporate Social Responsibility with Customer Loyalty.
    Keywords: corporate social responsibility, customer loyalty, perceived service quality, bank
  • Saeed Fathi *, Bahram Ranjbariyan, Elahe Shabani, Alireza Ajam Pages 95-106
    Stock Exchange Market as a capital market works by outfit of private saving and allocating that to productive and industrial investments and recognizing effective factors on investment in stock exchange market can be regard as a start point in attracting public corporation. Hereon the individual investors and attracting their capitals are very important because of their effect on economic variables such as investment rate، volume of existing cash in the society and inflation rate. Therefore، financial and economic policy makers should have sufficient recognition of their behaviors in order to attract this social group''s capitals and help them in adopting correct decision in capital market. This research tries to find an answer for the question of how individual investors in regional Isfahan Stock Exchange Market decide regarding buying the stock and which factors are effective in their decision making process. Results confirm that at error rate of 0. 05، openness to new experiences and informational efficiency of the companies which are exchange member are effective on return maximizing policy، the exchange significance in family economy and informational are efficiency of the companies which are exchange member effective on technical inclination، perceived economic risks is effective on performance evolution criteria diversification and openness to new experiences and informational efficiency of the companies which are exchange member are effective on perceived performance evolution.
    Keywords: Purchase behavior, Capital Assets, Capital Assets Market
  • Meisam Shirkhodaei, Mansoreh Aligholi, Soheil Askari Pages 107-118
    Marketing performance measurement has been converted to the major priority in the field of marketing، due to the responsibility to competitive increasing pressures، and financial limitations of organizations. Review of earlier researches، indicates that rarely maintenance of account leads to damaging to the credibility of marketing، compromising marketing statue and even threatening the marketing existence as a separated strength within the company. Inability of marketers to determine their contribution in the variations of changes in the company، is one of the most important reasons why no attention to the marketing unit in the Short-term and long-term planning. So، in this study، we survey the identification and determination of a comprehensive collection of the marketing performance measurement criteria، and the effects of them on the financial performance in the Parsian Bank. The results of study show that the market share impact on the brand value، but customer satisfaction have not any effect on the brand value and also the brand value and the financial performance. There is a negative relationship between innovation and brand value
    Keywords: marketing performance, financial performance, Parsian bank
  • Pages 119-134
    Nowadays big changes can be observed through developing competition in various fields especially in markets. Every organization is confronting fast changes and should schedule and manage its action truly، otherwise، it is not able to be successful and continue to live in this turbulent competitive environment of marketing. Power plant according to their essential role changes in environ mental situation and market power must choose the best strategy to surpass their competitors. In this study we used comprehensive framework for marketing approach of Esfahan power plant comprehensive strategy. First، statement mission and vision of the organization is appointed. Then in the entrance level of company situation analysis in accordance with External Evaluation Matrix، Internal Factor Evaluation Matrix and emphasis on financial and human dimensional is presented. In the level of comparison، Internal-External Matrix and SWOT Matrix was produced and we used Competitive Profile Matrix and comparison this matrix to five main power plants of country include (Esfahan Montazeri، Azarbayejan Sharghi (Tabriz)، Bisoton (Kermanshah)، Hormozgan (Bandarabbas)، Tehran Besat) to appointed the situation of the company in marketing and the decision level، we used quantitative Strategic Planning Matrix to identity different strategic selection، then to select the best strategy، some questionnaires distributed among determiner directors، then the questionnaires evaluated and the comparison judged and the best strategy for Esfahan power plant selected. It is include the improvement of liquidity through adjustment to power market criterions to optimize and increase the level of technology.
    Keywords: comprehensive framework, strategic formulation, mission statement, vision organization, SWOT Matrix, Competitive Profile Matrix
  • Dr Zahra Razmi, Dr Ameneh Khadivar, Proshat Hamedi Pages 135-150
    Recently organization’s interaction with customers have been changed. Therefore organizations must get to know their customers and predict their needs to improve their Strategies and selling and marketing plans. Clustering is a way to get to know the customers and identify each cluster''s features. The purpose of this research is to identify an alimentary industry''s (Kadbano Company) customers and classify them into different clusters. By clustering and labeling customers، different rebate strategies can be deduced. In order to create an appropriate customer clustering، RFM and LRFM models were used، K-means algorithm، created the optimum number of clusters and the outcomes were compared by Dun and SSE indexes. The results of this research illustrated that the best number of clusters for segmenting Kadbano Co. ’s customers was obtained from RFM model. Eight clusters were analysed and labled; Finally variant rebating strategies for each cluster were extracted.
    Keywords: Data mining, Clustering, Customer, RFM model, LRFM model, Rebates
  • Pages 151-166
    Objective
    The need to become familiar with the Islamic viewpoint regarding business to perceive factors which shape Moslem customers'' behaviors for global trade is an inevitable reality due to globalization of economy. The purpose of the present survey was to propose a model to enhance Halal brand status in the global markets.
    Methodology
    mportant effective variables on Halal brand were exploited from literature using field study which was the basis of Delphi method. Then Delphi questionnaire was given to thirty three experts in the field of Halal brand in Iran. Finally the most important effective factors on enhancement of Halal brand status were studied using factorial analysis and structural equations model. Results- Behavioral and contextual variables were divided into demand-oriented and supply-oriented classes through results of factorial analysis. Goodness of the model was confirmed by structural equations model and the most important effective factors on Halal brand status were introduced as demand-oriented and supply-oriented behavioral factors as well as supply-oriented contextual factors. Research limitations- Number of experts in the field of Halal brand is very few in Iran; therefore selection of the panel members was faced with limitation. Besides، this survey was conducted in an Islamic country (Iran)، so the obtained results could not be generalized to all countries. Value/innovation- Effective factors on Halal brand were identified in this survey from a multi-lateral viewpoint. Thus، a comprehensive model was recognized to enhance Halal brand status in the global markets.
    Keywords: Halal Brand, Delfi Method, Global Market