فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال دهم شماره 3 (پیاپی 46، پاییز 1392)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال دهم شماره 3 (پیاپی 46، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حسن رحیمیان کلاته بالی، الهام قادی صفحه 11
    در عصر جدید، تغییر سازمانی و مدیریت تغییر از موضوعات سازمانی حیاتی و بسیار مهم به شمار می رود. تغییر جزء جدانشدنی محیط کسب وکار و رقابت است. امروزه، سازمان ها با تغییراتی بسیار پیچیده و متنوع تر نسبت به گذشته مواجه اند که عدم قطعیتی زیاد را نیز با خود به همراه دارد و تاثیراتی شگرف بر سطوح مختلف سازمان می گذارد. مدیران سازمان ها، برای رویارویی با تغییرات، اقداماتی متنوع پیش بینی می کنند و صورت می دهند، تا ضمن حفظ بقا بتوانند از فرصت های به وجود آمده بیشترین استفاده را ببرند و عملکرد خود را ارتقا دهند. در این مقاله تلاش کرده ایم رویکردهای مختلف به تغییر سازمانی و مدیریت تغییر را معرفی نماییم. برای این منظور، از طریق جست وجو در منابع کتابخانه ای و سایت های اینترنتی معتبر و بین المللی در دست رس محققان، کتب و مقالات جدید را که درباره موضوع تغییر سازمانی منتشر شده است به دقت بررسی کردیم؛ رویکردها، الگوها و چارچوب های مختلف عرضه شده را استخراج نمودیم. پس از معرفی و بررسی آن ها، مزایا و معایب هر یک نیز بیان شد. معیارهای لازم برای تحول موفقیت آمیز در ادامه عرضه شده است. سپس به شایستگی های مورد نیاز مدیر تغییر پرداخته ایم. سرانجام، رویکرد «تغییر هدایت شونده» به مثابه رویکردی جدید و متفاوت به مدیریت تغییر و همچنین «الگوی ظرفیت تغییر سازمانی،» که از این رویکرد نشئت می گیرد، عرضه شده است.
    کلیدواژگان: ظرفیت تغییر سازمانی، مدیریت تغییر، الگوهای تغییر، تغییر سازمانی
  • یعقوب ممبینی، فریبا ممبینی صفحه 37
    اعمال نفوذ و قدرت رهبران آن ها را در جهت هدایت و رهبری پیروانشان کمک می کند. رهبری تحول آفرین سازمان ها، با به کارگیری هوش سیاسی، باعث کارایی و رسیدن به اهداف سازمانی می شود. رهبران تحول آفرین، با هوشمندی زیاد خود، بقای سازمان ها را در محیط پرتلاطم امروزی حفظ می کنند. هوش سیاسی هوشی است که رهبران می توانند، با استفاده از آن، اعمال نفوذ را برای تغییرات مناسب در سازمان ممکن کنند. هوش سیاسی یکی از مهارت های اجتماعی است که رهبر تحول آفرین باید آن را به درستی بشناسد و در تغییرات سازمانی برای اثربخشی بیشتر استفاده کند. در این مقاله، ضمن تشریح رهبری تحول آفرین و هوش سیاسی، ابعاد هوش سیاسی در سازمان شناسایی شده است. در جمع آوری مطالب از روش کتابخانه ای استفاده شده است. سپس روش اکتشافی الگویی از رهبری تحول آفرین مبتنی بر هوش سیاسی عرضه شده است. رهبران تحول آفرین سازمان ها، در کنار مولفه های اساسی تحول آفرینی شامل نفوذ آرمانی، انگیزه الهام بخشی، ترغیب ذهنی و ملاحظات فردی، باید به تقویت بعد جدیدی دیگر به نام هوش سیاسی توجهی ویژه کنند و، با شناسایی ابعاد آن، زمینه هدایت سازمان ها را در دنیای پیچیده رقابت امروزی فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: هوش، هوش مدیریتی، هوش سیاسی، سیاست سازمانی، رهبری تحول آفرین
  • مهدی بشیری، آمنه ربانی صفحه 61
    کلانتری ها، که وظیفه برقراری نظم و امنیت را بر عهده دارند، باید در مناطقی استقرار بیابند که بتوانند خود را در کوتاه ترین زمان به محل های وقوع حوادث برسانند. به همین منظور مکان یابی صحیح و اصولی این مراکز یکی از مهم ترین اقداماتی است که در خدمات رسانی بیشتر به عموم مردم و ایجاد امنیت تاثیرگذار خواهد بود. یافتن مکان های مناسب برای احداث کلانتری، نه فقط در افزایش امنیت تاثیرگذار خواهد بود بلکه، به مقداری زیاد باعث کاهش هزینه های احداث و خدمات می شود.آنچه در این تحقیق بررسی شده است طراحی الگویی ریاضی برای یافتن مکان های مناسب برای احداث مراکز کلانتری است. هدف از این الگو کمینه کردن مجموع هزینه و به بیشینه رساندن پوشش و خدمات به عموم مردم است. سرانجام این الگو در قالب نمونه پژوهی در شهر تهران با داده های شبیه سازی شده بررسی شده است. نتیجه بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که، با طرح ریزی محل احداث کلانتری ها، کارایی افزایش یافته، در این مناطق خدمت رسانی به مردم به بیشینه خود رسیده و تا حد امکان هزینه مکان یابی کاهش یافته است. همچنین در این مناطق تا حد امکان فاصله کلانتری از مکان های عمومی، که بیشتر نیازمند امنیت است، کاهش یافته است.
    کلیدواژگان: مکان یابی تسهیلات، مراکز کلانتری، پوشش، الگوی مینیمم مجموع
  • علی کریمی خوزانی، سید امیررضانجات صفحه 79
    تحقیق ویزبرد و ایک، که در سال 2004 بر روی چهار رویکرد پلیسی صورت گرفت (پلیس سنتی، پلیس جامعه محور، پلیس مسئله محور و پلیس نقاط جرم خیز محور)، نشان داد که معتبرترین شواهد درباره اثربخشی پلیس در کاهش جرم و بی نظمی در رویکرد پلیس نقاط جرم خیز محور دیده می شود. با این حال، مقالاتی اندک درباره پلیس نقاط جرم خیز محور نوشته شده است. به همین منظور در این مقاله، با هدف معرفی رویکرد پلیس نقاط جرم خیز محور، سعی شده است مطلبی منسجم برای توضیح این رویکرد پلیسی عرضه شود. در این مقاله روش های اجرایی این رویکرد، که تلفیقی از روش های پلیس سنتی و پلیس جامعه محور است، معرفی شده است. همچنین الزامات اجرای آن، همچون نقشه نگاری جرم، نرم افزارهای رایانه ای تحلیل جرم و مبنا بودن واحد تحلیل مکان محور شرح داده شده است. سرانجام به انتقاد وارد شده به این رویکرد، با عنوان جابه جایی جرم، پرداخته شده است. طرفداران این رویکرد (برخلاف منتقدان) اعتقاد دارند که شواهد تجربی و تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد افزایش منابع پلیس در نقاط جرم خیز فعالیت های مجرمانه را کاهش داده است، بدون اینکه جرم در مکان های نزدیک را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: پلیس، جرم، نقاط جرم خیز، پلیس نقاط جرم خیز محور، پلیس سنتی، پلیس جامعه محور
  • مسعود ملکی، محمدحسن مرادی، علیرضا هوسمی صفحه 101
    امروزه بسیاری از سازمان ها تمایلی زیاد برای بهره گیری و استفاده از سامانه های خودکارسازی اداری از خود نشان می دهند. نیروی انتظامی نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ ایده اولیه استفاده از سامانه خودکارسازی اداری در سال 82 مطرح، در سال 85 تولید و در ابتدای دهه نود در سراسر نیروی انتظامی گسترش یافته است. با وجود گذشت حدودا شش سال از اجرای این فناوری، نیروی انتظامی تاکنون به طور کامل به اهداف تعیین شده خود نرسیده است. از این رو هدف اصلی از این تحقیق بررسی چالش های به کارگیری سیستم خودکارسازی اداری در نیروی انتظامی است. این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است و با استفاده از پرسش نامه ای محقق ساخته صورت گرفته است. جامعه آماری این پژوهش شامل همه مدیران و کارکنان طرح و برنامه و بودجه نیروی انتظامی (ناجا) به تعداد 73 نفر بوده است. در مجموع 64 پرسش نامه تکمیل شده دریافت شد. برای توصیف داده ها از میانگین انحراف معیار و آزمون تی تک نمونه ای، برای شناخت ساختار الگو از روش تحلیل عاملی و به منظور شناسایی اهمیت عوامل تعیین شده از آزمون فریدمن استفاده شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که چالش های به کارگیری موثر خودکارسازی اداری را می توان در قالب چالش های فرایندی (شیوه ها و رویه ها)، منابع انسانی (انگیزش و رفتار فردی کارکنان) و چالش های ساختاری (تجهیزات و مقررات) الگوسازی نمود. بر اساس آزمون فریدمن، مهم ترین چالش از نوع چالش منابع انسانی است که باید، با بهره گیری از نظریه های انگیزش در مدیریت، برای رفع آن اقدام لازم صورت گیرد.
    کلیدواژگان: خودکارسازی (اتوماسیون) اداری، چالش فرایندی، چالش ساختاری، چالش منابع انسانی، معاونت طرح و برنامه و بودجه نیروی انتظامی
  • جیمز جی. ویلیس ترجمه: غلام جاپلقیان صفحه 127
    در این مقاله می خواهیم کامپ استات و پلیس جامعه محور را، که دو بهسازی بسیار مطلوب و پرطرفدار پلیس است، بررسی کنیم. در این بررسی نشان می دهیم که چگونه این دو بهسازی در 25 سال گذشته در امریکا پدیدار شده است و چگونه ممکن است با تلفیق و ترکیب آن ها مشروعیت سازمانی پلیس افزایش یابد. این مقاله چارچوبی مفهومی فراهم می آورد که روش های گوناگون هر یک از این بهسازی ها، حداقل به طور نظری، روشن نماید که هدف آن ها افزایش مشروعیت پلیس بوده است. این مقاله، با این تلاش، بیان می کند که توجه کامپ استات به نتایج و بازده ممکن است بیشتر به تاکید پلیس جامعه محور به فرایندها پیوند داشته باشد که از طریق آن پلیس ممکن است با اعضای جامعه تعامل داشته باشد. این مقاله سه روش احتمالی برای سازمان های پلیس پیشنهاد می کند که در نتیجه آن پشتیبانی و اعتماد عمومی گسترده شود: گزارش نظام مند مشکلات جامعه در نشست های کامپ استات؛ مشارکت جامعه در تلاش های مشکل گشایی؛ استفاده از نقشه ها و آمارهای کامپ استات برای کمک به کاستن از برداشت های ناعادلانه و تبعیض آمیز. این مقاله ارزش مفهوم سازی های دیگر برای اجرای مشترک پلیس جامعه محور و کامپ استات و همچنین ضرورت آزمون این باورها را برجسته می کند. برای شناسایی روش هایی که کامپ استات و پلیس جامعه محور بتوانند به وسیله آن نگاه مطلوب جامعه به سازمان پلیس را تقویت نمایند، چند موسسه مجری قانون، چگونگی اجرای مشترک این دو بهسازی را در ادارات خویش دوباره بررسی می کنند. الگوی یکپارچه تر پلیس جامعه محور و کامپ استات می تواند به فعالیت های پلیسی پاسخ گوتر و عادلانه تر کمک کند. این مقاله برای پژوهشگران، فعالان و سیاست گذاران ارزشمند خواهد بود؛ زیرا چارچوبی برای شناخت مزایای مشروعیت دهی این بهسازی ها پایه گذاری می کند و چند پیشنهاد عملی برای شیوه پیوند نزدیک این بهسازی ها عرضه می کند.
    کلیدواژگان: پلیس جامعه محور، کامپ استات (پلیس آمار محور)، مشروعیت، یکپارچگی، خدمات پلیسی، بهسازی پلیس، ایالات متحده امریکا، راهبرد مدیریت
|
  • Hassan Rahimiyan Kalateh Bali, Elham Ghadi Page 11
    In new age، organization change and change management are among vital and paramount issues. Changes are inseparable parts of competition and business. Organizations today more than past are confronted with more complicate and different changes that entail much uncertainty and have tremendous effects on different levels of organization. Organizations managers have anticipated and formulated different measures to confront these changes to survive and have used these opportunities best and have improved their performance. This paper is intended to introduce different approaches to change management and organization change. Therefore libraries sources، international and accredited internet sites available to researches، books and new articles published about organization change have carefully been searched and different frameworks، models and approaches were extracted. Then after they have been introduced and reviewed، benefits and shortcoming of each were expressed. Next the necessary criteria for successful transformation offered. And then the competencies required for change management are introduced. Finally the approach of guided change as a new and different approach to change management and the resultant organization change capacity introduced.
    Keywords: Organization Change Capacity, Change Management, Change Models, Organization Change
  • Yaghoob Mombini, Fariba Mombini Page 37
    Power and authority of Leaders help them to lead and guide their followers. Organizations transformational leadership using political intelligence resulted in efficacy and accomplishment of organization targets. Transformational leaders with much intelligence have preserved organization in today much turbulent environment. political intelligence is the intelligence by which leaders can influence appropriate changes in organization. Political intelligence is one of social tools that transformational leaders should understand it properly and use it in organization changes more efficiently. In this article political intelligence and transformational leadership explained and political intelligence dimensions in organization are recognized. Library methodology is used to collect data. Then a method of heuristic Model based on political intelligence is introduced. Organizations transformational leadership in addition to transformational principle factors such as idealized influence، inspirational motivation، intellectual stimulation and individualized consideration should focus on reinforcement of another new dimension called political intelligence and by recognition of its dimensions should pay the way for guidance of organization in today competition complicate world.
    Keywords: Intelligence, Management Intelligence, Political Intelligence, Organization Policy, Transformational Leadership
  • Ømahdi Bashiri, Amaneh Rabbani Page 61
    Police station tasked for security and order should deploy in areas that could reach in shortest time to accident scenes. Therefore correct and appropriate location of these stations is the most important measure that influences the services provided for people and the creation of security. Appropriate location for construction of police stations not only increases the security but also decreases the cost of construction and service providing. What has been investigated in this research is to design a mathematical model to find appropriate locations for construction of police stations. The purpose of this research is to quantify the total costs and to maximize the coverage and services to public. Finally this model as a sample with simulated data was investigated. The research results indicated that police station construction location design has increased efficacy and maximized services providing to people of this area and somehow decreased the cost of location. Furthermore in these areas the distances between police stations and public places which need security have decreased.
    Keywords: Facilities Location, Police Station Centers, Average Minimum Model
  • Ali Karimi Khozani, Seyed Amir Reza Nejat Page 79
    Weisburd and Eck research on four policing approaches in 2004 (Standard policing، community policing، problem oriented policing and hot spot policing) indicated that there are most reliable evidences in hot spot policing for police effectiveness in reduction of crime and disorders. However few articles have been written on hot spot policing. Therefore in this article for introduction of hot spot policing، integrated materials for explanation of this approach are offered. The Procedures of this approach which is a combination of community policing and traditional policing is introduced. The procedures requirements such as crime mapping، crime analyzing computer software and the basics of location analysis unit are explained. Finally the harsh criticism of this approach، displacement of crime، is studied. The advocates of this approach (oppose to critics) believed that the experimental evidence and the research indicated that the increase of police resources in hot spot have decreased the criminal acts without increasing crime in neighboring locations.
    Keywords: Police, Crime, Hot Spot of Crime, Hot Spot Policing, Traditional Policing, Community Policing
  • Masood Maleki, Mohammad Hassan Moradi, Ali Reza Hawsami Page 101
    Today many organizations have demonstrated much eagerness to use and apply administrative automation systems. Iran police is not exceptional. The first idea of using administrative automation systems was purposed in 82 and in 85 produced and at the beginning of 90s expanded in all Iran police sectors. Despite six years from its first inception، Iran police has not totally accomplished its objectives. Therefore the purpose of this research is to study the challenges of using administrative automation systems in Iran police. This is a metric descriptive research and researcher made questionnaire is used. The statistical population of this research consisted of 73 people of Iran police PPB managers and personnel. Totally 64 questionnaires were completed. Sample single T test and standard deviation average are used to describe the data and factor analysis method is used to understand the model structure and freedman testing is used to recognize the importance of factors. The results of this research indicated that the challenges of using administrative automation systems can be modeled in procedural challenges (methods and process)، human resources (personnel individual behavior and motivation) and structural challenges patterns (regulation and equipment). Based on freedman testing the main challenge is human resource that should be resolved using motivation theories in management.
    Keywords: Administrative Automation, Procedural Challenges, Structural Challenges, Human Resources Challenges, Iran police PPB Department
  • James J. Willis, Translated By Gholam Japlaghian Page 127
    The purpose of this article is to examine how Compstat and community policing، two of the most highly-touted police reforms to have emerged in the US over the last 25 years، might be integrated to help enhance police organizational legitimacy. The article provides a conceptual framework to illuminate the different ways that each of these reforms، at least in theory، tries to promote legitimacy. In doing so، it proposes that Compstat’s focus on outcomes might be more tightly linked to community policing’s emphasis on the processes through which police interact with community members. The article suggests three possible ways for police organizations to develop public trust and support: systematic reporting of community problems at Compstat meetings; involving the community in problem-solving efforts; and using Compstat maps and statistics to help mitigate perceptions of unfairness. The article highlights the value of alternative conceptualizations for co-implementing Compstat and community policing and the need for testing these ideas. Identifying some different ways that Compstat and community policing may help foster favorable social judgments of police organizations could lead law enforcement agencies to reconsider how these reforms are currently co-implemented in their departments. A more integrated Compstat and community policing model could potentially contribute to fairer and more responsive policing practices. The paper is valuable to scholars، practitioners، and policymakers because it lays out a framework for understanding the legitimacy-conferring benefits of these reforms and provides some practical suggestions for how they might be more closely linked.
    Keywords: Community Policing, Compstat, Legitimacy, Integration, Policing, Police reform, United States of America, Management Strategy