فهرست مطالب

Health and Development Journal - Volume:2 Issue: 3, 2013

Health and Development Journal
Volume:2 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/09/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نعیمه کیقبادی، محمدحسن لطفی، حسین فلاح زاده، محسن آخوندی صفحات 171-181
    مقدمه
    سرطان کولورکتال از شایع ترین سرطان های دستگاه گوارشی است که حدود 10 درصد از مرگ و میرهای ناشی از سرطان را به خود اختصاص می دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط عوامل تغذیه ای با ابتلا به سرطان کولورکتال در جمعیت ساکن شهر یزد انجام گرفت.
    روش ها
    این مطالعه مورد شاهدی بر روی 60 بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال و 120 فرد سالم همسان در شهرستان یزد انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و براساس مصاحبه با بیماران و شاهد ها جمع آوری شد. در تحلیل داده ها از آزمون کای دو و رگرسیون لوجستیک در نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد.
    نتایج
    انحراف معیار و میانگین سنی گروه مورد و شاهد به ترتیب 4/16±4/58 و 4/16±3/58 سال بود. نتایج رگرسیون لوجستیک نشان داد که مصرف بالای گوشت قرمز و غذای سرخ شده و مصرف کم میوه از جمله فاکتورهای معنی دار پیشگو کننده ابتلا به سرطان کولورکتال هستند. مصرف 4 بار و بیشتر گوشت قرمز و غذای سرخ شده در هفته و مصرف یک واحد و کمتر از یک واحد میوه در روز به ترتیب شانس ابتلا به سرطان کولورکتال را 4/7، 8/17و 3/8 برابر افزایش می داد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که عوامل تغذیه ای از جمله مصرف مواد غذایی سرخ شده و گوشت قرمز، و مصرف ناکافی میوه از فاکتورهای خطر سرطان کولورکتال میباشند. لذا برای پیشگیری از سرطان کولورکتال باید برنامه ریزی تغذیه ای درستی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، تغذیه، یزد
  • مصطفی علیزاده، ادرسی بذرافشان، حسین جعفری منصوریان، احمد رجبی زاده صفحات 182-191
    مقدمه
    همودیالیز فرایندی حیات بخش است که تعداد زیادی از مبتلایان به نارسایی کلیه را تحت درمان قرار می دهد. به دلیل حجم بالای آب مصرفی در این فرایند، امکان عبور عوامل میکروبی و آلاینده های زیان بار شیمیایی وجود دارد. لذا رعایت استانداردها برای آب دیالیز حیاتی است. این تحقیق به منظور بررسی شاخص های میکروبی و شیمیایی آب مورد استفاده در مراکز دیالیز و بررسی کارایی سیستم های تصفیه آب مراکز دیالیز زاهدان صورت گرفت.
    روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه مقطعی است که در دو بیمارستان زاهدان و در سه ماهه اول 1391 انجام شد. به روش تصادفی ساده تعداد 15 دستگاه انتخاب و تعداد 34 نمونه از ورودی دستگاه دیالیز بیمارستا نهای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برداشته شد. روش انجام آزمایشات برگرفته از کتاب روش های استاندارد بود. جهت آنالیز اطلاعات از روش های آمار توصیفی و از t-test مستقل جهت تجزیه و تحلیل در SPSS نسخه 16، استفاده شد.
    نتایج
    بجز کلسیم که میانگین غلظت آن از استاندارد AAMI بالاتر بود (4/5±4/19)، میانگین غلظت کاتیون ها و دیگر ترکیبات به طور معنی داری کمتر از حد استاندارد برآورد گردید. آلودگی میکروبی در هیچکدام از نمونه ها وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    ارزیابی شاخص های میکروبیولوژی و شیمیایی آب مراکز دیالیز بیمارستان های زاهدان نشان دادند که این مراکز دارای آلودگی میکروبی نبوده و حد استاندارد AAMI را دارا هستند.
    کلیدواژگان: نارسایی کلیه، شاخص های میکروبی، شاخص های شیمیایی، مراکز همودیالیز، استاندارد AAMI، زاهدان
  • علی خالویی، محسن مهدی پور رابری، نوذر نخعی صفحات 192-202
    مقدمه
    برای ارتقاء ایمنی بیماران و پرسنل در بیمارستان ها باید استانداردها و ضوابط ایمنی رعایت شوند. این مطالعه به منظور ارزیابی وضعیت ایمنی در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد.
    روش ها
    این بررسی به صورت مقطعی و توصیفی در بخش ها و واحدهای مختلف چهار بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد. داده ها با استفاده پرسشنامه استاندارد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و از طریق مصاحبه و مشاهده بخش های مختلف جمع آوری گردید. براساس نمرات کسب شده، وضعیت ایمنی در سه دسته شامل وضعیت مطلوب، نسبتا مطلوب و نامطلوب تقسیم بندی شد.
    نتایج
    میانگین و انحراف معیار نمرات وضعیت ایمنی در بیمارستان های مورد مطالعه 1/15±8/66 بود. هیچ یک از بیمارستان ها وضعیت ایمنی مطلوبی نداشتند. ضعیت ایمنی در 8/27 درصد از تمام بخش ها و واحدها، 5/12 درصد بخش های تشخیصی، 3/13 درصد بخش های بستری، 4/30 درصد بخش های پشتیبانی و 7/72 درصد بخشهای ویژه، مطلوب بود. بالاترین درصد وضعیت مطلوب ایمنی مربوط به بخش های مراقبت ویژه بود و هیچ کدام از بخش های زنان و مامایی، کودکان، اونکولوژی، اورژانس، انبار دارویی و واحدکنترل آتش سوزی از وضعیت مطلوبی برخوردار نبودند.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که وضعیت ایمنی در اکثر بخش ها و واحدهای بیمارستانی مطلوب نمی باشد. این وضعیت، می تواند منجر به خطراتی برای بیماران و پرسنل بیمارستانی شود. لذا برای کاهش این خطرات و بهبود وضعیت ایمنی، انجام مداخلات لازم ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: ایمنی بیمار، بیمارستان، وضعیت ایمنی
  • بهرام سنگلجی، یحیی سلیمی، مریم دستورپور، طاهره منصوری، فرزانه اشرفی نیا، نیره اسماعیل زاده، محسن اسدی لاری صفحات 203-213
    مقدمه
    ناتوانی از مهم ترین عوامل تعیین کننده دوره بیماری، درمان و در نتیجه نتایج توانبخشی و کیفیت زندگی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس می باشد. مطالعه حاضر به منظور تعیین رابطه ناتوانی و کیفیت زندگی مبتلایان به ام اس انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 325 بیمار مراجعه کننده به بخش فیزیوتراپی انجمن ام اس ایران)تهران(انجام شد. ابزار گردآوری داده ها جهت سنجش کیفیت زندگی پرسشنامه MSQOL-54 و جهت سنجش میزان ناتوانی مقیاس EDSS بود. داده ها با بکارگیری تی تست، کای مربع و رگرسیون خطی در نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    میانگین سنی بیماران 4/10±1/39 سال بود. تجزیه و تحلیل 14 حیطه کیفیت زندگی نشان داد که بیشترین و کمترین نمره یکفیت زندگی به ترتیب مربوط به حیطه درد (7/25±8/67) و محدودیت نقش به علت مشکلات جسمانی(1/17±31) بود. در مدل رگرسیون خطی نشان داده شد که ناتوانی تاثیر معنی دار و معکوسی بر دو حیطه ترکیبی سلامت جسمانی و سلامت روحی-روانی کیفیت زندگی دارد (001/0P ˂).
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه حاضر رابطه ناتوانی و متغیرهای فردی)سن شروع بیماری و جنسیت(را بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس نشان داد. بنابراین به منظور بهبود کیفیت زندگی بیماران، درمان های حمایتی برای کاهش ناتوانی و حفظ کارکردها در بالاترین سطح ممکن بخصوص در زنان و افراد با سن ابتلای بالاتر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: ناتوانی، یکفیت زندگی، مولتیپل اسکلروزیس، MSQOL، 54
  • مسعود پورکیانی، افلاطون امیری، فاطمه آذرپور صفحات 214-222
    مقدمه
    در سازمان های بزرگ حمایت از کارآفرینی در همه سطوح سلسله مراتبی، برای رشد عملکرد و افزایش رقابت، موضوعی حیاتی است. هدف اصلی این پژوهش، بررسی رابطه هوش هیجانی و کارآفرینی سازمانی در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی کرمان بود.
    روش ها
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی تحلیلی است، که به روش مقطعی در سال 1391 انجام شد. برای دستیابی بههدف مطالعه میزان هوش هیجانی و کارآفرینی سازمانی 285 نفر از کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با استفاده از پرسشنام هی استاندارد Shring برای سنجش هوش هیجانی و پرسشنامه نقابی و بهادری برای سنجش کارآفرینی سازمانی اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون اسپیرمن در SPSS نسخه 1 تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    از سه مولفه ی کارآفرینی سازمانی که شامل ریسک پذیری، پیشگامی و نوآوری است، دو مولفه ی اول با هوش هیجانی کارکنان دارای ارتباط معنی داری بود، اما بین نوآوری با هوش هیجانی کارکنان رابطه معناداری وجود نداشت. همچنین بین هوش هیجانی و کارآفرینی سازمانی کارکنان در بین زنان و مردان، در گروه های سنی، سابقه خدمت و تحصیلات مختلف، در همه موارد به جز در سطح لیسانس و بالاتر تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به این که بین کارآفرینی سازمانی با هوش هیجانی کارکنان، ارتباط وجود دارد، شاید بتوان از ارتباط موجود بین این دو استفاده های آموزشی و تربیتی نمود. مثلا با توجه به اکتسابی بودن هوش هیجانی، شاید بتوان با پرورش و ارتقای هوش هیجانی میزان کار آفرینی را تقویت و پرورش داد.
    کلیدواژگان: هوش، هوش هیجانی، کارآفرینی، کارآفرینی سازمانی
  • علی کشتکاران، روح الله کریمی، محسن بارونی، زهرا کاووسی، عبدالصالح جعفری صفحات 223-234
    مقدمه
    ارزیابی اقتصادی شامل ارزیابی اصولی از هزینه ها و مزایای غربالگری است. یکی از روش های ارزیابی اقتصادی، تحلیل هزینه- اثربخشی می باشد. هدف مطالعه حاضر تعیین هزینه اثربخشی غربالگری دیابت نوع دو در شهر شیراز بوده است.
    روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی بوده که جامعه پژوهش را کلیه افراد بالای 30 سال شهر شیراز تشکیل دادند. 171067 نفر که جهت انجام غربالگری دیابت به پایگاه ها و مراکز بهداشتی دولتی شهر شیراز یعنی 69 پایگاه و 30 مرکز بهداشتی و درمانی و 10 درمانگاه طرف قرارداد دانشگاه علوم پزشکی مراجعه کردند، مورد مطالعه واقع شدند. هزینه های محاسبه شده در این مطالعه، هزینه های غربالگری، مراقبت و اثربخشی و سال های همراه با ناتوانی پیشگیری شده بوده است.
    یافته ها
    دالی از دست رفته به واسطه دیابت، در صورت عدم انجام غربالگری برابر با 9327/871 سال در جمعیت مد نظر می باشد. این میزان به واسطه رتینوپاتی، برابر با 3886/10، نوروپاتی برابر با 5624/29، پای دیابتی برابر با 0343/0و به واسطه نفروپاتی برابر با 8728/83 می باشد. در نهایت ICER به دست آمده، 49111444 ریال به ازای هر دالی اجتناب شده می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    این طرح باعث ذخیره 9327/871 سال عمر افراد تحت پوشش این برنامه جمعیت پژوهش(می شود و با توجه به آستانه ی WHO، غربالگری در این مطالعه هزینه اثربخش می باشد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، هزینه، اثربخشی، برنامه غربالگری، شیراز
  • محمود نکویی مقدم، محمدرضا امیراسماعیلی، فاطمه میرشاهی، ندا سفیدبر، طاهره شریفی، راحیل قربانی، مینا نامداری صفحات 235-249
    مقدمه
    مخاطرات شغلی یکی از مهمترین مشکلات کشورهای در حال توسعه است. در این میان بیمارستان ها از پرمخاطره ترین مراکز ارائه خدمات سلامت و پرستاری از جمله شغل های پر تنش به شمار می رود. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان مخاطرات شغلی و عوامل موثر بر آن در پرستاران انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی در سه بیمارستان غیر آموزشی سیرجان و بافت در سال 1390 انجام گرفت. حجم نمونه 200 نفر بود که به روش طبقه ای - تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بود و داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون مجذور کای و آزمون دقیق فیشر در نرم افزار SPSS نسخه 19 تحلیل گردید.
    نتایج
    فراوانی نسبی آگاهی از اقدامات ایمنی 5/98%، رعایت اقدامات ایمنی 0/86% و درک کارکنان از ایمنی وسایل و تجهیزات 5/99% بود. فراوانی آسیب های جسمی و روانی پرستاران به ترتیب 0/95% و 6/88% بود و هیچ یک از پرستاران مورد تهاجم فیزیکی قرار نگرفته بودند. بین جنس، تحصیلات، سابقه کار و بیمارستان، با فراوانی عوارض جسمی در پرسنل و بین فراوانی آگاهی با نوع استخدام رابطه معنی دار پیدا شد. آگاهی پرستاران در بخش اورژانس نسبت به بخش های دیگر کمتر بوده و بیشترین عوارض روانی در پرسنل بخشCCU (100%) و اورژانس (1/94%) ایجاد شده بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج بیانگر وجود آسیب های جسمی و روانی در تعداد زیادی از پرسنل می باشد. لذا به مدیران توصیه می شود با هزینه کردن بودجه مناسب جهت فراهم نمودن تجهیزات لازم، نسبت به کاهش مخاطرات شغلی پرستاران اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: مخاطرات شغلی، بیمارستان، پرستار
  • مهدی خاکیان، محسن بارونی، حسین قادری، مجتبی حسومی، ملیحه رام بجندی صفحات 250-261
    مقدمه
    به دلیل ارتباط نزدیک رشد اقتصادی و رفاه جوامع، بسیاری از اقتصاددانان به دنبال شناخت منابع رشد اقتصادی می باشند. سرمایه انسانی از طریق افزایش کیفیت و افزایش مهارت های نیروی کار باعث افزایش میزان دریافتی نیروی کار و متعاقب آن افزایش رشد اقتصادی می گردد.
    روش ها
    این پژوهش بر پایه داده های ماتریس حسابداری اجتماعی سال 1385 ایران و با استفاده از روش تحلیل مسیر ساختاری انجام شده است. جامعه پژوهش شامل کلیه بخش های اقتصادی و خانوارهای کشور ایران است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SIMSIP_SAM انجام شد.
    نتا یج:با افزایش یک میلیارد ریال در حوزه سرمایه انسانی، تولید بخش انرژی087/0، بخش خدمات 083/0، بخش کشاورزی 082/0، بخش صنعت 064/0و بخش معدن 052/0میلیارد ریال افزایش می یابد. در میان پنجکهای خانوارها، درآمد پنجک پنجم شهری با 15/0 میلیارد ریال بیشترین تاثیر را از گسترش سرمایه انسانی می یابند. در مجموع درآمد خانوارها به میزان 23/1 میلیارد ریال افزایش می یابد.
    بحث و نتیجه گیری
    گسترش و یا توجه در حوزه سرمایه انسانی باعث افزایش درآمد پنجکهای مختلف خانوار تقریبا به میزان برابری می شود و درنتیجه از افزایش اختلاف طبقاتی پیشگیری می کند و باعث تعدیل آن می گردد. بنابراین افزایش ارائه خدمات سلامت و آموزش رایگان باعث افزایش رفاه خانوارها، رشد اقتصادی و در نهایت توسعه اقتصادی خواهد گردید.
    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، رشد اقتصادی، رفاه خانوارها، تحلیل مسیر ساختاری، سلامت، آموزش
|
  • Pages 171-181
    Background
    Colorectal cancer is one of the most common gastrointestinal cancers accounting for about 10 percent of cancer-related mortalities. The present study was performed in order to investigate the relationship between nutritional factors and colorectal cancer risk in the population of Yazd، Iran.
    Methods
    This case-control study was conducted on 60 patients with colorectal cancer and 120 healthy individuals in Yazd city. Data were collected by using a researcher-made questionnaire and based on interviews with patients and controls. Data analysis was done through SPSS16 and using Chi-square test and Logistic regression.
    Results
    The mean age of subjects in case and control groups was respectively 58. 4 ± 16. 4 and 58. 3 ± 16. 4 years. According to the results of logistic regression، high consumption of red meat، fried foods and low consumption of fruits were the significant predictors of colorectal cancer; so that consumption of red meat or fried food 4 times or more per week and consumption of 1 unit or less fruit per day increased the risk of colorectal cancer by 7. 4، 17. 8 and 8. 3 times، respectively.
    Conclusion
    Results showed that dietary factors such as consumption of fried foods and red meat and also inadequate consumption of fruit can act as risk factors for colorectal cancer. Therefore، adequate dietary planning should be considered for the prevention of colorectal cancer.
    Keywords: Colorectal cancer, nutrition, Yazd
  • Pages 182-191
    Background
    Hemodialysis is a life-saving process used as a treatment for many patients sufferimg from renal failure. Because of the large amount of water used in this process، contamination of hemodialysis water with microbial and harmful chemical pollutants is possible. Therefore، considering standards of dialysis water is critical. The aim of this study was to investigate the microbiological and chemical indicators of water used in hemodialysis centers of Zahedan University of Medical Sciences and the efficiency of water treatment systems in these centers.
    Methods
    This cross - sectional study was performed in two hospitals of Zahedan from March to June 2012. A total of 15 hemodialysis devices were selected through convenient sampling and 34 samples were taken from their input water. Experiments were performed according to the book of standard methods. Data analysis was performed through SPSS and using descriptive statistics and t-test.
    Results
    Except for calcium that its mean concentration (19. 4± 5. 4) was higher than the AAMI standard، mean concentrations of cations and other compounds were significantly less than the standar levels. None of the samples had microbiological contamination.
    Conclusion
    The water used in hemodialysis centers of Zahedan hospitals has no microbiological contamination and has AAMI standards.
    Keywords: Renal failure, microbial indicators, chemical indicators, hemodialysis centers
  • Pages 192-202
    Background
    To increase safety of patients and staffs in hospitals، safety standards and regulations must be considered. This study was conducted to evaluate safety conditions in hospitals affiliated to Kerman University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study was conducted in various wards and units of four hospitals affiliated to Kerman University of Medical Sciences. Data were collected using a standard questionnaire of Iran Ministry of Health and was filled through interviews and observations of different wards. Based on the achieved scores، hospitals’ safety conditions were categorized into three groups including favorable، relatively favorable، and unfavorable.
    Results
    Mean score of safety conditions in the studied hospitals was 66. 8±15. 1 None of the hospitals had a favorable safety condition. Overall، the safety condition was favorable in 27. 8% of all wards and units، 12. 5% of diagnostic wards، 13. 3% of inpatient wards، 30. 4% of logistic units and 72. 7% of special wards. The best safety condition was in intensive care units. None of the obstetric and genecology wards، infant wards، oncology wards، emergency wards and drug storage and fire control units had a favorable safety condition.
    Conclusion
    According to the results of this study، safety condition is not favorable in most wards and units of the hospitals. As a result، this poor safety condition can lead to a lot of risks for patients and hospital staffs. Therefore، to reduce these risks and promote safety condition، it is necessary to do some necessary interventions.
    Keywords: patient safety, Hospital, Safety condition
  • Pages 203-213
    Background
    Disability is the most important determinants of disease course، treatment and rehabilitation outcomes and consequently the quality of life in patients with multiple sclerosis. The aim of the present study was to determine the relationship of disability and quality of life in multiple sclerosis patients.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 325 patients referred to the physiotherapy unit of the Multiple Sclerosis Society of Iran (Tehran). Data collection tools were MSQOL-54 questionnaire for evaluating quality of life and Expanded Disability Status Scale (EDSS) for assessing the degree of disability. Data analysis was performed through SPSS16 and using t-test، chi-square test and linear regression.
    Results
    Mean age of patients was 39. 1± 10. 4 years. Among 14 domains of quality of life، the highest score was related to pain (67. 8 ± 25. 7) and the least was related to role limitations due to physical problems (31 ± 17. 1). Linear regression model showed significant negative effect of disability on both physical and mental health domains of quality of life (P <0. 001).
    Conclusion
    The present study showed the association between disability and factors such as age of disease onset and gender and quality of life in multiple sclerosis patients. Therefore supportive care to reduce disability and maintain patients’ functions at the highest possible level، particularly in women and patients with later age of disease onset، in order to improve the quality of life is recommended.
    Keywords: Disability, Quality of life, Multiple sclerosis, MSQOL, 54
  • Pages 214-222
    Background
    Entrepreneurship support، at all hierarchy levels، is a crucial issue for increasing performance and enhancing competition in large organizations. The main objective of this study was to investigate the relationship between staff’s emotional intelligence and organizational entrepreneurship in Kerman University of Medical Sciences.
    Methods
    This descriptive-analytic study was performed in a cross-sectional form in 2012. A total of 285 employees of Kerman University of Medical Sciences were evaluated in regard to their emotional intelligence using Shring standard questionnaire and organizational entrepreneurship using Neghabi & Bahadori questionnaire. Data were analyzed using Spearman test and through SPSS18 software package.
    Results
    Among three components of organizational entrepreneurship، that is risk of entrepreneurship، pioneering and innovation، the first two components showed significant relationship with emotional intelligence. There was no significant relationship between emotional intelligence and organizational entrepreneurship based on sex، age group، job experience and educational level except for bachelor and above degrees.
    Conclusion
    We might benefit from the relationship between emotional intelligence and organizational entrepreneurship for educational purposes; for example، by improving emotional intelligence، organizational entrepreneurship can be enhanced.
    Keywords: Intelligence, Emotional intelligence, Entrepreneurship, Organizational entrepreneurship
  • Pages 223-234
    Background
    Economic evaluation includes evaluation of costs and benefits of screening. One of the economic evaluation methods is cost-effectiveness analysis. The aim of this study was cost-effectiveness analysis of type 2 diabetes screening in Shiraz، Iran.
    Methods
    The target population of this cross-sectional study consisted of all Shiraz population over 30 years old. A total of 171067 persons old who had been referred for diabetes screening to 69 government health centers، 30 health stations of Shiraz and 10 clinics affiliated to Shiraz University of Medical Sciences were included. In this study، costs included screening، surveillance and effectiveness costs of averted disability-adjusted life years due to diabetes (DALYs).
    Results
    The lost disability-adjusted life years due to diabetes، in the absence of screening diabetic patients was equal to 871. 9327 years in research popoulation. This rate was equal to 10. 3886 for diabetic retinopathy، 29. 5624 for diabetic neuropathy، 0. 0343 for diabetic foot and 83. 8728 for diabetic nephropathy. The obtained ICER was 49111444 Rials per each DALY averted.
    Conclusion
    The plan saved 871. 9327 years of the individual lives covered by the program and according to the World Health Organization threshold this screening is costeffective.
    Keywords: type 2 diabetes_cost–effectiveness analysis_screening_Shiraz
  • Pages 235-249
    Background
    Occupational hazards are one of the most important issues in developing countries. Meanwhile، hospitals are the most risky health provision centers، and nursing is one of the stressful jobs. Therefore، the present study aimed to study occupational hazards and their influential factors among nurses.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out in Sirjan and Baft hospitals in 2011. Two hundred nurses were included in this study using stratified random sampling. A questionnaire was used for data collection. Data analysis was conducted through SPSS software and using chi-square test، Fisher’s Exact test and descriptive statistics.
    Results
    The frequency of awareness and observing safety measures were respectively 98. 5% and 86. 0%. The Staff perception of safety was 99. 5%. The rates of incurred physical and mental injuries to nurses were respectively 95. 0% and 88. 6%. The rate of physical invasion to the personnel was zero. There was a significant relationship between somatic injuries and variables of gender، education، working years and hospital. Also، a significant relationship was observed between the rate of awareness and type of employment. The awareness of nurses in emergency wards was less than others and the most mental injuries were seen among nurses working in CCU (100%) and emergency wards (94. 1%).
    Conclusion
    The results of the present study indicate psychosomatic injuries in a high number of the personnel. Therefore، it is recommended to spend a proper budget to provide the required equipment، in order to decrease occupational hazards to nurses.
    Keywords: Occupational hazards, Hospital, Nurse
  • Pages 250-261
    Background
    Because of the close relationship between economic growth and welfare of the societies many economists have been seeking to identify the sources of economic growth. Human capital through enhancing workforce skills and quality، increases the amount of workforce income which consequently leads to economic growth.
    Methods
    This study is based on data from the Social Accounting Matrix of Iran in 2006 and is performed using structural path analysis. The study population is comprised of all Iran’s economic sectors and households. SIMSIP_SAM software was used to analyze the data.
    Results
    A billion Rial increases in human capital would lead to income increases which are: 0. 087 in energy، 0. 083 in services، 0. 082 in agriculture، 0. 064 in industry sector، and 0. 052 billion Rial in mining sectors. Among households'' quintiles، the urban fifth quintile، with 0. 15 billion Rial increase، is the most affected by human capital growth. In whole، household income showed 1. 23 billion Rial increase.
    Conclusion
    The development of human capital increases households’ quintile income almost equally. Thus these increases would prevent the increases of class differences and makes adjustments to it. Hence، increasing free provision of health and education services increase household welfare، economic growth and economic development.
    Keywords: human capital, economic growth, household welfare, structural path analysis, health, education