فهرست مطالب

مجله مهندسی آبیاری و آب ایران
پیاپی 10 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بابک مومنی*، جمال عباس پلنگی، بابک اقدسی صفحات 1-10
    بنا به دلایلی ممکن است، مشاور طراح امکان دسترسی به کلیه ی اطلاعات پایه را برای انتخاب بهترین طرح نداشته باشد. لذا در مرحله ی اجرا که اشکالات و نارسایی های طراحی ظاهر می شوند، بجاست تا مهندسین مشاور دستگاه نظارت، با بهره گیری از دانش مهندسی ارزش، مجموعه های متشکل از چندین متخصص فنی را جهت بازنگری و تحلیل اجزای کار، مجددا بسیج و ساماندهی نماید، تا اجرای کامل طرح را با کمترین هزینه و زمان تحقق بخشد. از جمله پروژه هایی که با مشکلات این چنینی مواجه هستند، طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالی زاری است که هدف آن توسعه مکانیزاسیون و افزایش تولیدات کشاورزی از طریق بهبود سیستم کاربری اراضی می باشد. پروژه تجهیز و نوسازی اراضی موضوع این تحقیق، چهار آیش هم مرز روستاهای چنگمیان، تمسک، سرخکلا و گلمزار از توابع دهستان دشت سر بخش دابودشت شهرستان آمل در استان مازندران را در برمی گیرد. در مرحله نظارت بر اجرا، تیم مهندسی ارزش با ترکیبی از متخصصان موردنیاز؛ اعم از ناظر کارگاهی، نمایندگان پیمانکاران مجری پروژه تجهیز و نوسازی اراضی در هر آیش و نماینده کارفرما تشکیل شد. پس از طی فرآیندهای مدیریت ارزش، نتیجه، افزایش سطح خالص (زیرکشت) اراضی به مقدار 9720 متر مربع و 19.4 درصد صرفه جویی در هزینه های طرح نسبت به برآورد طراحی اولیه بوده است. لذا پیشنهاد اساسی این تحقیق آن است که اعمال مدیریت ارزش در هر پروژه ای اگر توصیه ای جدی و ضروری باشد، در این طرح مساله ای موکد است.
    کلیدواژگان: تجهیز و نوسازی اراضی، شالیزار، مهندسی ارزش، هزینه های اجرایی
  • محمدرضا زارع مهرجردی*، عباس رضایی، مریم ضیاءآبادی صفحات 11-18
    آب به عنوان یک نهاده تولیدی، همانند سایر نهاده های تولیدی دارای تقاضا و در نتیجه ارزش است. متقاضیان این منبع حیاتی نیز با توجه به نوع مصرف و ارزش محصول تولیدی، اقدام به خرید آب میکنند. هدف این مطالعه تعیین ارزش آب آبیاری در شهرستان میبد است. برای بدست آوردن قیمت آب جهت آبیاری در بخش کشاورزی میتوان از تجزیه و تحلیل روش قیمت گذاری بر اساس تابع تولید استفاده کرد. زمانی از این روش استفاده می شود که قیمت هر واحد آب به صورت مجزا در بازار مشخص نباشد، آمار و اطلاعات مورد نیاز این مطالعه با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایو تکمیل 183 پرسش نامه در سال 90-1389 جمع آوری گردید. برای بررسی هدف تحقیق تابع تولید مناسب تخمین زده شد و با استفاده از آن ارزش اقتصادی هر متر مکعب آب محاسبه گردید، نتیجه این تحقیق نشان می دهد که ارزش تولید نهایی آب در تولید محصول به میزان کیفیت (میزان هدایت الکتریکی) آب بستگی دارد.
    کلیدواژگان: آب های زیرزمینی، ارزش گذاری، رویکرد کیفیت
  • امیداسدینلیوان*، محسن محسنی ساروی، انور سور، علی دسترنج، سیاوش طایی صفحات 19-28
    نبود آمار مورد نیاز در زمینه فرسایش و رسوب و مشخص نبودن نسبت تحویل رسوب (SDR) در اکثر حوضه های آبخیز ایران از مسائل و مشکلات مهم به حساب می آید که عملا مانع برنامه ریزی اصولی به ویژه برای تهیه و اجرای طرح های آبخیزداری می شود. تعیین میزان فرسایش و رسوب در هر حوزه به عنوان یکی از اولین اقدامات برای مدیریت حوزه آبخیز می باشد. فرسایش و انتقال مواد رسوبی از جهات مختلفی مورد توجه قرار می گیرد که مهم ترین آن از بین رفتن اراضی حاصل خیز کشاورزی و تبدیل مزارع به بیابان های لم یزرع، پرشدن مخازن سدها و بندها، پر شدن کانال های آبرسانی و اراضی زراعی با رسوبات جدید می باشد. هدف از این تحقیق تعیین مناسبت ترین روش تجربی برآورد SDR با استفاده از مدل EPM و خصوصیات فیزیکی حوزه می باشد. در این تحقیق روش های تجربی زیادی برای تعیین SDR بررسی شد که در نهایت با توجه به سه معیار میانگین، انحراف معیار و ضریب تغییرات روش Renfro(1983) به عنوان بهترین روش تجربی انتخاب شد.
    کلیدواژگان: حوزه آبخیز قورچای، رسوب، فرسایش، SDR، EPM
  • زینب عالم*، مهدی قمشی، سیاوش محمدی صفحات 29-41
    شکست پل ناشی از آبشستگی کلی در فونداسیون (شامل پایه و تکیه گاه)، ضرورت مطالعه در مورد پیش بینی آبشستگی و راه های محافظت در برابر آن را کاملا روشن می سازد. به طورکلی روش های کاهش آبشستگی شامل: قرار دادن پی (فونداسیون) در تراز پایین تر از عمق گودال فرسایشی، بالا بردن مقاومت بستر در برابر فرسایش و کاهش قدرت عوامل فرسایش (کاهش جریان رو به پایین و گرداب نعل اسبی) می باشد. یکی از راه های کاهش قدرت عوامل فرسایش استفاده از یک صفحه گسترده در اطراف تکیه گاه می باشد که طوق نام دارد. با نصب طوق قدرت جریان رو به پایین و گرداب نعل اسبی اطراف تکیه گاه کاهش می یابد و عمق آبشستگی نیز کاهش می یابد. در تحقیق حاضر در کانالی مرکب (شامل کانال اصلی و سیلاب دشت)، طوقی با عرض دو برابر عرض تکیه گاه در معرض دو دبی 20 و 25 لیتر بر ثانیه قرار داده شد. عملکرد طوق در سه ارتفاع مختلف: روی بستر، دو سانتی متر بالای بستر و چهار سانتی متر بالای بستر در شرایط آبشستگی آب زلال بررسی شد و با تکیه گاه بدون طوق مقایسه شد. نتایج نشان داد که طوق آبشستگی را کاهش داده و روی بستر عملکرد بهتری از خود نشان می دهد به طوری که حداکثر درصد کاهش آبشستگی با دبی 20 و 25 لیتر بر ثانیه به ترتیب 94% و93% می باشد.
    کلیدواژگان: آب زلال، آبشستگی، تکیه گاه، طوق
  • الهام مهرابی گوهری*، فریدون سرمدیان، روح الله تقی زاده مهرجردی صفحات 42-52
    بررسی ویژگی های هیدرولیکی خاک همچون نقطه پژمردگی و ظرفیت زراعی برای مطالعه و مدل سازی حرکت آب و املاح در خاک بسیار مهم می باشد. به طوری که به دلیل تغییرات زمانی و مکانی این ویژگی ها، مطالعات اخیر محققین منجر به توسعه روش های غیرمستقیم در تخمین این قبیل خصوصیات خاک گردیده است. در همین راستا در این مطالعه برای برآورد ظرفیت زراعی و نقطه پژمردگی دائم اقدام به نمونه برداری خاک از 15 پروفیل (به تعداد 63 نمونه) از منطقه فشند، گردید. فراوانی نسبی ذرات به روش هیدرومتری، جرم مخصوص ظاهری به روش حجمی دست نخورده، درصد رطوبت اشباع بوسیله وزن سنجی و پارامترهای ظرفیت زراعی و نقطه پژمردگی با استفاده از دستگاه فشاری اندازه گیری شد. سپس با استفاده از روش های شبکه عصبی مصنوعی، رگرسیون چند متغیره و چند تابع انتقالی تجربی و پارامترهای ورودی درصد رس، شن، سیلت، وزن مخصوص ظاهری و رطوبت اشباع اقدام به تخمین نقطه پژمردگی و ظرفیت زراعی گردید. نتایج نشان داد که شبکه عصبی بهترین عملکرد و بعد از آن، مدل رگرسیون چند متغیره عملکرد بهتری نسبت به بقیه توابع انتقالی داشته اند. در بین توابع انتقالی نیز توابع انتقالی کلاسی عملکرد بهتری نسبت به توابع انتقالی نقطه ای و پارامتری داشته اند. در کل نتایج این تحقیق نشان دهنده اهمیت فرآیند آموزش در تعیین پارامترهای مدل با استفاده از داده های یک منطقه می باشد.
    کلیدواژگان: توابع انتقالی، رگرسیون چند متغیره، شبکه عصبی مصنوعی، ظرفیت زراعی، نقطه پژمردگی
  • نازیلا صدایی*، کریم سلیمانی صفحات 53-64
    رسوب معلق در سال های اخیر سبب ایجاد مشکلات بسیار زیادی شده است به همین علت در این تحقیق دو نمونه از فرمول های مورد استفاده برای محاسبه بار معلق را در رودخانه ارمند مورد بررسی قرار داده ایم تا از بین این دو معادله بتوان مشخص نمود که کدام یک می تواند عملکرد بهتری داشته باشد. این دو فرمول شامل فرمول های لین و کالینسک و فرمول بگنولد می باشند. فرمول های مورد بررسی یک دوره آماری تقریبا سی ساله دبی های بار معلق را در رودخانه ارمند برآورد نمودند. در نهایت با بررسی صورت گرفته مشخص شد که فرمول بگنولد دارای برآورد نزدیک تری نسبت به فرمول لین_کالینسک و همچنین فرمول لین-کالینسک دارای نوسانات بسیار زیادی در برآورد خود می باشد. از طرفی داده های ورودی به مدل و دبی های رسوب معلق اندازه گیری شده در رودخانه وارد محیط نرم افزار Spss-16 شدند که با این کار داده ها را مورد تجزیه و تحیلی مسیر قرار دادیم تا بتوان میزان تاثیر تغییرات در هر کدام از پارامترها را در دبی نهایی مشخص نمود. این روش یکی از روش های تحلیل آماری است که بیشتر با استفاده از رگرسیون چند متغیره انجام می شود. در نهایت با کاربرد روش آماری تحلیل مسیر در ردوخانه ارمند بر روی دو فرمول مورد نظر، اثبات شد که پارامتر عمق و سرعت بر روی دبی رسوب معلق در رودخانه می توانند دارای تاثیرات معنی داری باشند.
    کلیدواژگان: بگنولد، رسوب معلق، رودخانه ارمند، روش تحلیل مسیر، لین و کالینسکنرم افزار Spss16
  • علیرضا اوجی*، اردوان کمالی صفحات 65-77
    شناخت تغییرات زمانی و مکانی خصوصیات خاک، به ویژه در اراضی کشاورزی، بدون شک راه گشای مدیریت بهینه و برنامه ریزی خاص مکانی است. در این پژوهش، تاثیر مدیریت آبی و بافت خاک بر الگوی پراکنش قابلیت هدایت الکتریکی بخشی از باغ های پسته ی منطقه ی هرمزآباد رفسنجان مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، شبکه ای منظم با ابعاد 500 در 500 متر بر روی محدوده ی مطالعاتی اعمال گردید و مختصات جغرافیایی 77 نقطه ی مشاهداتی به دست آمد. سپس در هر نقطه، از عمق های صفر تا 40، 40 تا 80 و 80 تا 120 سانتی متری نمونه برداری صورت گرفت. پس از انجام آزمایش های فیزیکی و شیمیایی لازم بر روی نمونه ها، به منظور ترسیم نقشه های کریجینگ معمولی خصوصیات مورد مطالعه، مراحل واریوگرافی و تخمین در نرم افزار ایلویس صورت پذیرفت. نتایج نشان دهنده ی اثر قابل توجه بافت خاک و مدیریت آبی منطقه در روند افزایش شوری خاک از سمت جنوب به طرف شمال منطقه در هر سه عمق مطالعاتی بود. به عبارت دیگر، ریزترشدن بافت خاک از یک سو و نیز افزایش دور آبیاری (از متوسط 28 به 52 روز) از سوی دیگر، موجبات افزایش شوری خاک ها از سمت جنوب به طرف شمال منطقه ی مطالعاتی را فراهم نموده است.
    کلیدواژگان: بافت خاک، زمین آمار، قابلیت هدایت الکتریکی، مدیریت آبی
  • علی آهنی*، سید سعید موسوی ندوشنی، مهکامه زارع کاریزی صفحات 78-91
    یکی از ساده ترین روش های تحلیل فراوانی منطقه ای، روش سیلاب نمایه می باشد. در سال های اخیر گشتاورهای خطی به عنوان جایگزین هایی برای گشتاورهای معمولی در روش سیلاب نمایه به کار گرفته شده اند و به این منظور روش هایی پایه گذاری و تشریح شده اند. در این پژوهش کوشیده ایم تا عملکرد این روش ها را روی حوضه ی آبریز ارس مورد بررسی قرار داده و با ارزیابی محدوده های اطمینان برآوردهای حاصل از این روش ها، دقت آن ها را مقایسه نماییم. نتایج حاصل نشان داد که در این حوضه برآوردهای حاصل از استفاده از گشتاورهای خطی روی یک منطقه ی همگن در سطح اطمینان 90% در محدوده ی اطمینان کوچک تری نسبت به محدوده ی اطمینان روش سیلاب نمایه ی معمولی به دست می آیند. همچنین به نظر می رسد استفاده از توزیع ویکبی به عنوان توزیع منطقه ای روی یک منطقه ی ناهمگن و استفاده از گشتاورهای خطی می تواند روشی مناسب برای مواردی باشد که سایر توزیع ها برازش مناسبی به عنوان توزیع منطقه ای ارائه نمی کنند.
    کلیدواژگان: توزیع ویکبی، حوضه ی آبریز ارس، سیلاب نمایه، گشتاورهای خطی، محدوده های اطمینان
  • احسان فدایی کرمانی*، غلامعباس بارانی، مهناز قایینی حصاروییه صفحات 92-100
    استفاده از آبگیرهای قائم یکی از روش های معمول برداشت آب از رودخانه ها و یا مخازن به منظور تامین آب شرب و مورد نیاز صنعت و کشاورزی می باشد. یکی از مشکلات اساسی که معمولا آبگیرهای قائم با آن مواجه می باشند، وقوع جریان های گردابی در در دهانه آبگیرها می باشد. وقوع جریان های گردابی باعث کاهش بازدهی سیستم آبگیری می شود و عمر مفید سازه را نیز کاهش می دهد. در این مطالعه با استفاده از مدل k نزدیک ترین همسایگی و با توجه به شرایط هیدرولیکی و هندسی آبگیر قائم، خطر وقوع گرداب های مخرب برای سه نسبت مختلف طول به عرض کانال ورودی آبگیر تخمین زده شد. سپس با استفاده از ضرایب آماری مختلف میزان کارایی و دقت مدل مورد ارزیابی قرار گرفت. مقادیر مناسب ضریب همبستگی 912/0، ضریب کارایی مدل 827/0 و جذر میانگین مربعات خطا 105/0، نشان داد این تکنیک قابل قبول و توانمند می باشد.
    کلیدواژگان: آبگیر قائم، پیش بینی خطر، جریان های گردابی، مدل k نزدیک ترین همسایگی
  • مسعود افشار جهانشاهی*، حمید زارع ابیانه، هرمزد نقوی، امیر اسلامی صفحات 101-113
    آبیاری قطره ای زیرسطحی امروزه به عنوان یکی از مهم ترین و پیشرفته ترین روش های آبیاری در کشاورزی مطرح است. در آبیاری قطره ای زیرسطحی آب در حجم و فشار کم در اختیار گیاه قرار می گیرد و آب توسط نیروی ماتریک خاک جابجا می شود. همین عوامل موجب کاهش تلفات و در نتیجه بالا رفتن کارایی مصرف آب می شوند. البته باید توجه داشت عدم توجه به طراحی صحیح و مدیریت نامناسب این گونه سیستم های آبیاری، موجب کاهش راندمان کاربرد آب در آن ها می شود. به منظور بررسی توزیع رطوبت و تعیین عمق نصب بهینه در سیستم آبیاری قطره ای زیرسطحی طرحی با قطره چکانی با دبی دو لیتر بر ساعت، دو عمق کارگذاری لوله ها (30 و 45 سانتی متر) و چهار لایه عمقی قرائت رطوبت (0-30، 30-60، 60-90 و 90-120 سانتی متر) در یک خاک زراعی در مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان انجام گردید. نتایج حاصل از شبیه سازی رطوبت توسط مدل HYDRUS-2D، با نتایج حاصل از آزمایشات صحرایی مقایسه گردید. برای عمق نصب 30 سانتی متر میانگین مقادیر میانگین مجذور مربعات خطا (RMSE) و ضریب همبستگی به ترتیب 0065/0 و 992/0 به دست آمد. برای عمق نصب 45 سانتی متر نیز میانگین مقدار RMSE، 0085/0 و ضریب همبستگی، 977/0 به دست آمد،که توانایی بالای مدل را در شبیه سازی توزیع رطوبت در سیستم آبیاری قطره ای زیرسطحی نشان می داد. مقایسه ضریب همبستگی هر دو عمق در قالب مدل خطی برازش یافته در هر دو حالت نیز بیان گر دقت برآوردهای بالاتر عمق نصب 30 سانتی متر نسبت به 45 سانتی متر بود. همچنین عمق نصب 30 سانتی متری به عنوان عمق نصب بهینه انتخاب گردید.
    کلیدواژگان: آبیاری قطره ای زیرسطحی، پیاز رطوبتی، شبیه سازی، مدل HYDRUS-2D
|
  • Babak Moumeni*, Jamal Abbas Palangi, Babak Aghdasi Pages 1-10
    May، designer consulting engineers access to all the basic information for selecting the best plan is not provided. Therefore، in construction stage that problems of designation appear، it is suitable supervisor consulting engineers arrange again a set of technical specialists to analyze and evaluate details of project using value engineering in order to construct project by minimum of costs and time consuming. Among the projects that are faced with such problems farm development and land renovation that aims to develop paddy fields and the increasing mechanization of agricultural production through improved land use systems. Farm development and land renovation subject of this research، involving four villages bordering Chngmyan، Tamesk، Sorkhkola and Golmazar from Dashtsar rural district in Dabudasht division of Amol city، Mazandaran province، Iran. In Supervision system، value engineering team was formed with the required combination of expertise include: site supervisor، land of village representatives، contractors and employer representatives. After value management processes، these results has been estimated: 9720m2 increasing in the net surface (being cultivated) land and 19. 4% saving in costs compared to the original design. The present study proposed that the value management techniques، if necessary in any project and is a serious recommendation، in paddy field farm development and land renovation project is an issue injunction.
    Keywords: Farm Development, Land Renovation, Paddy Field, Value Engineering, Costs
  • Mr.Zaremehrjerdi*, A.Rezaei, M. Ziaabadi Pages 11-18
    Water as a production input, like other inputs has demand and thereby price. The applicants of this important source buy water with considering the kind of its consumption and the values of its output. The aim of this paper is to determine the value of groundwater irrigation water in Mybodcounty, Iran. To find the market price of irrigation water in agricultural sector the production function was used. This method is used when the unit price of water is not distinguishable in market place. Therefore, the cluster sampling method is used, some 183 questionnaires were completed for determining the values of water and land in 2010.The findings indicated than the marginal production per unit of water was higher than corresponding cost of pumping.
    Keywords: Valuation, Groundwater, Ec approach
  • Omid Asadi Nalivan*, Mohsen Mohseni Saravi, Anvar Sour, Ali Dastranj, Siavash Taei Pages 19-28
    Statistics were not required in the absence of erosion and sediment delivery (SDR) and deposition in the watershed basin of Iran is considered the most important problems، Actually hinder the proper planning، especially for the preparation and implementation of watershed management plans are. Determine any areas of erosion and deposition as one of the first steps is for watershed management. Erosion and sediment materials from different directions are considered. It is important that the loss of fertile land into agricultural fields to barren deserts، filling reservoirs and dams، irrigation canals and filling the land is cultivated with new sediment. The purpose of this study to determine the most appropriate experimental method to estimate the SDR using the EPM and the physical properties basin. In this study، many experimental methods to determine that the SDR was assessed according to three criteria، the mean، standard deviation and coefficient of variation Renfro (1983) method was chosen as the experimental method.
    Keywords: Ghurchay Watershed, Sediment, Erosion, EPM, SDR
  • Z. Alem*, M. Ghomeshi, S. Mohammadi Pages 29-41
    The fracturing bridge due to scour of foundation (includes bed and abutment)، reveals the necessity of study for scour predict and the protected methods. Generally،the methods of scour reduction include: placing foundation at the lower level of erosion pit depth، rasing bed resistance and decressing erosion power factors (decreasing downflow and horseshoe vortex). Utilizing a spreadsheat around abutment called collar is one of the methods of power decrease. The collar decreases the power of downflow and horseshoes vortex around the abutment further it decreases the depth of scour decrease. In this research a collar of two times than the abutment width exposed to a discharge of 20 and 25 lit/s. The operation of collar in 3 different depths (on the bed، at 2cm above bed and at 4cm above bed) was studied in the scour conditions of clear water and was compared with abutment without collar. the research indicate that collar decreases scour and it showed better operation above the bed. as a maximum percentage decrease of scour with a discharge of 20 and 25 lit/s is 94% and 93% respectively.
    Keywords: clear water, scour, abutment, collar
  • E.Mehrabi Gohari*, F.Sarmadian, R.Taghizadeh Mehrjardi Pages 42-52
    Investigation of soil hydraulic properties like permanent wilting point (PWP) and field capacity (F. C) are very important for studding and modeling the soil water and solute transport in soil in which their spatial and temporal variability led to development of indirect methods in prediction of these soil characteristics. Therefore; in the present study in order to evaluate the amount of water at F. C and P. W. P، 63 samples have been taken from 15 pedons in Fashand region. The particle size distribution have been determined by hydrometric method، bulk density by volumetric method (using undisturbed clods)، saturation percentage by weight and percentage of water at F. C and P. W. P by using pressure plate apparatus. We applied the artificial neural network (ANN)، multivariate regression (MR) methods and used several pedotransfer functions (PTFs) to predict the F. C and P. W. P parameters، using the easily measurable characteristics of clay، silt and sand percentage، bulk density and water at saturation percentage. The results showed that the ANN method give the best results followed by MR method and finally the PTFs. Regarding the PTFs، the classic are showed better results relative to parametric and point PTFs. In conclusion، the results of this study showed that، training is very important in increasing the model accuracy of one region.
    Keywords: Artificial neural network, Pedotransfer functions, Multivariate regression, Field capacity, Permanent wilting point
  • N. Sedaei*, K.Solaimani Pages 53-64
    Suspended sediment caused so many problems in recent years. Because of this matter two common formulae used for calculation of suspended sediment discharge were investigated in Armand River. The best formula was then chosen through this study. These equations are Lane-Kalinske and Bagnold. Data used in this paper has been accumulated from 30 year measurement in the area. After application of both equations it was found that Bagnold has better estimation in comparison to Lane-Kalinske and also Lane-Kalinske has more fluctuations in its computation. On the other hand all the input data and also the measured suspended sediment discharges were entered to Spss-16 environment. In this way all the measured data were investigated under path analysis method to show that which one has the most important role in the amount of measured suspended sediment discharge. This method is one of statistical analyzing methods which are done most likely by application of multiple variable regressions. At last applying path analyzing method in Armand River on both considered formulae، it was proved that velocity and depth have significant impression on measured suspended sediment discharge.
    Keywords: Bagnold, Lane, Kalinske, suspended sediment, Spss, 16 software, Armand River, path analyzing method
  • Alireza Owji*, Ardavan Kamali Pages 65-77
    Mapping the temporal and spatial soil variations addresses to the optimal site specific management in agricultural lands. In this paper، the impact of water management and soil texture on the distribution pattern of the electrical conductivity of pistachio orchards in Hormozabad، Rafsanjan was investigated. For this purpose، a regular 11 by 7 grid with a distance of approximately 500 m between sampling locations was designed and 77 sampling sites determined. Afterwards، three samples were collected from the depths of 0 to 40، 40 to 80 and 80 to 120 cm at any point and the necessary physical and chemical analyses were performed on them. The ordinary kriging maps of the selected soil characteristics were prepared in ILWIS software after variography and estimation stages were carried. The obtained results illustrated the significant effects of soil texture and water management on the increase of soil salinity. So that، the increased irrigation intervals (average of 28 to 52 days) on the one hand and the finer soil texture on the other hand، have caused soil salinity to be increased in all depths from the southern to the northern parts of the studied area.
    Keywords: Electrical conductivity, Geostatistic, Soil texture, Water management
  • Ali Ahani*, Dr. S. Saeid Mousavi Nadoushani, Mahkameh Zare Karizi Pages 78-91
    One of the simplest methods of regional frequency analysis is Flood Index method. In recent years، L-moments as alternatives for moments have been used and some approaches were made and described for this purpose. In this study we have attempted to investigate efficiencies of these methods on Aras watershed and then compared their accuracies by assessment of confidence intervals of them. The results of this case study showed that discharge estimates using L-moments on a homogenous region in 90 percent confidence level has smaller uncertainty in comparison with flood index method. In addition it sounds using of Wakeby distribution as regional distribution and also L-moments on a heterogeneous region is an appropriate approach for cases that other distributions have not an good fit.
    Keywords: Wakeby distribution, Aras watershed, Flood Index, L, moments, confidence intervals
  • E. Fadaei*, Gh. Barani, M.Ghaeeni Pages 92-100
    Using vertical intakes is a common method of water withdrawal from rivers or storages to supply potable or agriculture water. Formation of vortex at vertical intakes is one of serious problems encountered in vertical intakes. Vortex formation reduces the efficiency of structure and causes loss of life. In this study، according to hydraulic conditions and geometry of vertical intakes، vortex formation was predicted by the K-nearest neighbor modeling for different ratios of channel length to width (L/W). The efficiency and precision of the model was evaluated by some statistical coefficients. Appropriate values of the correlation coefficient 0. 912، the efficiency of model 0. 827 and the root mean square error 0. 105 shows this model is suitable and efficient.
    Keywords: K, nearest neighbor model, Vertical intake, Vortex, Prediction
  • M. Afshar Jahanshahi*, H. Zare Abyaneh, H. Naghavi, A. Eslami Pages 101-113
    Subsurface drip irrigation is now considered as one of the most advanced methods of irrigation in agriculture. In subsurface drip irrigation will be given water to plant in low volume and pressure and will be moved by the force of the soil matric. These factors reduce losses and increase water use efficiency as a result. It should be noted that lack of proper and improper management of these irrigation systems، which reduces their efficiency in water use. To investigate the distribution of moisture content and depth of subsurface drip irrigation system installed and optimized flow design with 2 ls-1 emitter discharge، the depth of installation tubes (30 and 45 cm) and four layers deep moisture readings (0-30، 30-60، 60-90 and 90-120 cm) in a farming soil at the agriculture researches center of Kerman. The results of the simulation of moisture by the HYDRUS-2D model were compared with results from field experiments. Average of Root Mean Square Error (RMSE) and correlation coefficient (r) values were obtained respectively 0. 0065 and 0. 992 for Installation depth of 30 cm. Average of RMSE and r values were obtained respectively 0. 0085 and 0. 977 for Installation depth of 45 cm، which showed the model capable in simulating the distribution of moisture in the subsurface drip irrigation system. Comparison of correlation coefficient in both of depths in the linear model fitted in both cases were indicated higher accurately of estimates of 30 cm to 45 cm Installation depth. Also the installation depth of 30 cm was selected as the optimal installation depth.
    Keywords: Subsurface drip irrigation, Wetting pattern, Simulatio