فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 108 (دی 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نادر منیرپور، شهربانو بخشی، زهره رئیسی، سعید صادقیان، احمدعلی نوربالا صفحات 1-10
    مقدمه و هدف
    عدم متابعت از توصیه های درمانی، همواره مشکلی مهم و چندوجهی در حوزه سلامت محسوب می شده است. پژوهش حاضر به بررسی ارتباط ادراک بیماری، راهبردهای مقابله و حمایت اجتماعی با متابعت درمانی در افراد مبتلا به بیماری های عروق کرونر قلب پرداخته است.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری آن، شامل بیماران قلبی- عروقی است که طی سال های 1391 تا 1392 تحت جراحی بای پس یا مداخله غیرجراحی شریان کرونر از راه پوست و دارو درمانی قرارگرفته بودند. نمونه پژوهش، شامل 158 بیمار قلبی بود که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای سنجش شامل مقیاس متابعت کلی و متابعت اختصاصی، پرسش-نامه های ادراک بیماری فرم کوتاه، حمایت اجتماعی و راهبردهای مقابله بود. داده ها به روش همبستگی چندگانه و رگرسیون گام به گام تجزیه وتحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج نشان دادند که میان متابعت درمانی کلی با حمایت ادراک شده از فرد خاص (01/0 >P) و با حمایت ادراک شده از خانواده (05/0 >P) به ترتیب 20/0 و 19/0 رابطه معنادار وجوددارد؛ همچنین متابعت درمانی اختصاصی با مقابله مسئله دار27/0 و با مقابله هیجان مدار،31/0-، رابطه معنادار دارد (01/0 >P)؛ ولی میان متابعت درمانی اختصاصی با دیگر متغیرهای پژوهش، رابطه ای معنادار وجوددارد؛ همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان دادند که حمایت اجتماعی، 16 درصد و راهبردهای مقابله 32 درصد از میزان متابعت درمانی افراد مبتلا به بیماری های عروق کرونر قلب را پیش بینی می کنند (01/0 >P).
    نتیجه گیری
    فهم بهتر نقش موثر راهبردهای مقابله و حمایت اجتماعی در متابعت درمانی برای بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب می تواند در افزایش متابعت درمانی آنان مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: ادراک بیماری، راهبردهای مقابله، حمایت اجتماعی، متابعت درمانی، بیماری های عروق کرونر قلب
  • فاطمه اسمی، سیدمحمود امین مرعشی، عاطفه صفاری، اسماعیل طاهری صفحات 11-20
    مقدمه و هدف
    تهیه آن دسته از مواد دندانی که خاصیت ضدباکتریایی از خود بروزدهند، به منظور مقابله با میکروارگانیسم های عامل ایجاد پوسیدگی، مورد توجه بسیاری از محققان در این زمینه قرار گرفته است؛ لذا در این مطالعه بر آن شدیم تا با افزایش نانوذرات سیلیکا به یک نوع گلاس ایونومر نوری، خواص آنتی باکتریال آن را علیه استرپتوکوکوس موتانس بررسی کنیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه in-vitro جمعیت مورد مطالعه به پنج گروه گلاس یونومر نوری حاوی به ترتیب 2، 1، 0.5، 0.2، 0 درصد وزنی نانوذرات سیلیکا تقسیم شدند. برای تست انتشاردیسک، پانزده نمونه داخل قالب های پلاستیکی یکسان با ضخامت 2 میلی متر و قطر8 میلی متر کیور شد و اثر آنتی باکتریالی آنها در محیط کشت آگار علیه باکتری استرپتوکوکوس موتانس بررسی شد. به منظور تست تماس مستقیم، اثر آنتی باکتریال، پانزده عدد میکروتیوب حاوی گروه های مختلف گلاس اینومرنوری مورد بررسی قرارگرفتند.
    نتایج
    هر دو تست انتشاردیسک و تست تماس مستقیم با افزایش درصد نانوذرات موجود در نمونه ها در مقایسه با گروه کنترل تفاوتی بسیار در کاهش رشد باکتری نشان داده شد.
    نتیجه گیری
    افزایش قطر هاله عدم رشد باکتری در تست انتشاردیسک نشان می دهد که نانوذرات موجود در گلاس آینومرنوری به خوبی در محیط پیرامونی (آگار) نفوذکرده، رشد باکتری ها را مختل کرده اند. در تست تماس مستقیم، نمونه های حاوی نانوذرات سیلیکا به طور معنی داری از رشد باکتری موتانس بر سطح خود جلوگیری کرده اند که با افزایش غلظت نانوذرات، میزان رشد باکتری ها نیز، کاهشی چشمگیر را نشان داد.
    کلیدواژگان: گلاس ایونومرنوری، استرپتوکوکوس موتانس، نانوذرات سیلیکا، خواص آنتی باکتریال
  • محمدحسین قینی، نوشین جلایر نادری صفحات 21-28
    مقدمه و هدف
    تعیین پیش آگهی سرطان معده، پس از تشخیص آن، مهم ترین مرحله در روند درمان است. سیتوکراتین ها فیلامان های حد واسطی هستند که در اسکلت داخل سلولی بافت های اپی تلیالی یافت می شوند. تحقیق های اخیر بر تعیین ارتباط میان بروزسیتوکراتین های مختلف با درجه و پیش آگهی تومورها، متمرکز شده اند. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط میان بروز سیتوکراتین 20 و سیتوکراتین 7 در مبتلایان به کارسینوم معده با عوامل موثر در تعیین پیش آگهی است.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت مقطعی انجام شد. بروز سیتوکراتین 20 و سیتوکراتین 7 روی 31 نمونه آدنوکارسینوم معده با درجه تمایز متفاوت به شیوه ایمنوهیستوشیمیایی بررسی شد؛ ارتباط میان بروز سیتوکراتین 20 و سیتوکراتین 7 با عوامل موثر در پیش آگهی بیماران، شامل درجه تمایزیافتگی بافت سرطان معده، درگیری گره های لنفاوی و عمق تهاجم تومور تعیین شد. اطلاعات حاصل با آزمون های آماری کای-اسکوار و اسپیرمن تجزیه وتحلیل آماری شدند.
    نتایج
    میان بروز سیتوکراتین 20و سیتوکراتین 7 با درجه تمایزیافتگی بافتی و درگیری گره های لنفاوی در سرطان معده، ارتباط آماری معکوس وجوددارد. اگرچه میان میزان تهاجم بافتی در سرطان معده با بروز سیتوکراتین 7 ارتباط آماری معناداری وجودداشت، ارتباطی میان بروزسیتوکراتین 20 و تهاجم بافتی دیده نشد.
    نتیجه گیری
    کاهش بروزسیتوکراتین 20 و سیتوکراتین 7 با کاهش درجه تمایزیافتگی بافتی و افزایش درگیری غدد لنفاوی ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: سیتوکراتین 20، سیتوکراتین 7، سرطان معده، پیش آگهی
  • فرشته پورمحسنی کلوری صفحات 29-40
    مقدمه و هدف
    پژوهش حاضر به بررسی و مقایسه نقش افکار تکراری به شکل نگرانی و نشخوار فکری در بروز آشفتگی های خواب در دانشجویان دارای مشکلات خواب و خواب طبیعی پرداخته است.
    مواد و روش ها
    روش انجام پژوهش، همبستگی و از نوع علی-مقایسه ای است و جامعه پژوهش، تمامی دانشجویان دانشگاه پیام نور بودند؛ از این جامعه: دویست نفر به سیاهه افسردگی بک و شاخص کیفیت خواب پیتزبورگ پاسخ دادند و براساس نمره آنان در کیفیت خواب و عدم ابتلا به افسردگی، سی نفر از دانشجویان دارای مشکلات خواب و سی نفر از دانشجویانی که مشکلات خواب نداشتند، انتخاب شدند و به پرسش نامه های نشخوار فکری و حیطه های نگرانی پاسخ دادند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون هم زمان، تحلیل واریانس چندمتغیری و تحلیل مسیر تجزیه وتحلیل شدند.
    نتایج
    تحلیل داده ها نشان داد که نشخوار فکری، نگرانی و حوزه های آن با آشفتگی های خواب همبسته اند. نشخوار فکری و نگرانی توانستند آشفتگی های خواب را پیش بینی کنند و نگرانی، نقش متغیر واسطه ای را در رابطه میان نشخوار فکری و آشفتگی های خواب برعهده داشت؛ همچنین نشخوار فکری، نگرانی و حوزه های آن در دانشجویان دارای مشکلات خواب در مقایسه با دانشجویان دارای خواب طبیعی، بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    تمرکز بر افکار منفی تکرارشونده به عنوان عاملی خطرساز در بروز و تداوم آشفتگی های خواب می تواند در طراحی مداخلات پیشگیرانه مشکلات خواب و کاهش بروز اختلال های روان شناختی، مفید باشد.
    کلیدواژگان: نگرانی، نشخوار فکری، افکار منفی تکرارشونده، آشفتگی های خواب، دانشجویان
  • غلام رسول، محمدرحیمی، سید رضاعطارزاده حسینی صفحات 41-50
    مقدمه و هدف
    چاقی و دیابت نوع دوم، دو عامل تهدیدکننده سلامت عمومی جهان هستند. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر دوازده هفته تمرین هوازی و رژیم غذایی بر پروفایل لیپیدی و آنزیم های کبدی زنان چاق مبتلا به دیابت نوع دوم بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، 23 زن چاق مبتلا به دیابت نوع دوم با میانگین سنی 926/7±75/47 سال، به روش نمونه گیری در دسترس، گزینش و به دو گروه تمرین هوازی و تمرین هوازی همراه با رژیم غذایی تقسیم شدند. برنامه تمرین هوازی به مدت 36 جلسه با تواتر سه جلسه در هفته با شدت 50 تا 70 درصد ضربان قلب ذخیره انجام شد و گروه دوم، علاوه بر داشتن فعالیت بدنی، رژیم غذایی کم کالری 500 کیلوکالری کمتر از انرژی روزانه را نیز رعایت کردند. داده ها با استفاده از تی همبسته، ویلکاکسون و یوی من ویتنی در سطح معنی داری 05/0>P آزمایش شدند.
    نتایج
    در گروه تمرین هوازی همراه با رژیم غذایی، تنها در TG کاهش معنی داری وجودداشت؛ درصورتی که در گروه تمرین هوازی، در نسبت لیپوپروتئین کم چگال به لیپوپروتئین پرچگال، کاهشی معنی دار مشاهده شد؛ علاوه براین، در هیچ یک از گروه ها در مقادیر ALT و AST، سرم بیماران، تفاوتی معنی دار وجودنداشت. در مقایسه میانگین های بین گروهی، تنها در TG، تفاوتی معنی دار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی و رژیم غذایی منظم، تاثیری مطلوب بر ترکیب بدنی و برخی شاخص های لیپیدی دارد؛ ازطرفی، این پروتکل، تاثیری مطلوب بر کاهش آنزیم های کبدی نداشته است.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، رژیم غذایی، آنزیم های کبدی، شاخص های لیپیدی، دیابت نوع دوم
  • شادمهر میردار هریجانی، نرگس موسوی، حسین علی اصغرزاده اولیایی صفحات 51-58
    مقدمه و هدف
    تنظیم نابهنجار آپوپتوزیس و متالوتیونین در بافت های مادر، ممکن است خطرهایی برای رشد جنین داشته باشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرین شنای استقامتی بر مرگ سلولی برنامه ریزی شده و غلظت متالوتیونین (MT) کبدی موش های صحرایی باردار بود.
    مواد و روش ها
    شانزده موش صحرایی باردار نژاد ویستار (20 ± 200 گرم) به دو گروه (گروه کنترل و گروه تمرین) تقسیم شدند. گروه تمرین از روز اول بارداری تا انتهای بارداری در استخری ویژه به شناکردن، وادار شدند. مدت زمان تمرین در روز اول بارداری 30 دقیقه بود که این مدت با افزایش روزانه 5 دقیقه در هفته دوم به 60 دقیقه رسید؛ زمان 60 دقیقه تا پایان هفته سوم ادامه داشت. نمونه برداری از بافت کبد، روز دوم پس از زایمان انجام شد. شاخص آپوپتوزی و غلظت MT کبد به ترتیب با استفاده از تست TUNEL و روش ELISA تعیین شد. برای تجزیه وتحلیل یافته های این پژوهش از آزمون تی مستقل یک نمونه ای در سطح خطای (05/0p ≤) استفاده شد.
    نتایج
    تمرین شنای استقامتی، تغییری معنی دار در غلظت MT کبد موش های صحرایی مادر ایجادنکرد (509/0= p). تغییر معنی داری در شاخص آپوپتوزی کبد میان دو گروه مشاهده نشد (424/0 p=)؛ ویژگی های مورفولوژی سلول های کبدی نیز، طی برنامه تمرینی، هیچ تغییری نسبت به گروه کنترل نشان نداد.
    نتیجه گیری
    تمرین شنای استقامتی با شدت زیربیشینه در دوران بارداری می تواند برای کسب مزایای احتمالی فعالیت ورزشی در دوران بارداری استفاده شود بدون اینکه باعث القای آپوپتوزیس یا تغییر در غلظت MT کبد مادر شود.
    کلیدواژگان: متالوتیونین، تمرین استقامتی شنا، شاخص آپوپتوزی، بارداری، کبد
  • مرضیه جلالی، محسن شمسی، نسرین روز بهانی، کوروش کبیر صفحات 59-66
    مقدمه و هدف
    ازآنجاکه یکی از عوامل تاثیرگذار روی نتیجه بارداری، عفونت های ادراری است، پژوهش حاضر برمبنای سازه های الگوی رفتار برنامه ریزی شده به بررسی وضعیت زنان باردار در این زمینه پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی – تحلیلی روی 180 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کرج به صورت نمونه گیری در دسترس در سال 1392 انجام پذیرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه محقق ساخته، شامل آگاهی و سازه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده است که نگرش، هنجارهای ذهنی، کنترل رفتار درک شده و قصد رفتاری را دربرمی گرفت؛ روایی و پایایی پرسش نامه، قبل از مطالعه بررسی شد.
    نتایج
    میانگین سنی زنان باردارمورد بررسی 8/5±26 سال بود که 6.1 درصد آنان، دارای نمره آگاهی خوب بودند. زنان باردار در بخش عادات بهداشتی، بیشترین نمره و در بخش عادات تغذیه ای، کمترین نمره را داشتند. نمره قصد رفتاری 87.2 درصد (157 نفر) نمونه ها خوب بود. براساس ضریب همبستگی اسپیرمن، میان آگاهی و سازه های مدل رفتار برنامه ریزی شده، همبستگی مثبت معنی داری وجودداشت (05/0>p)؛ اما میان نمره نگرش نمونه ها و تحصیلات آنها، ارتباطی معنی دار وجودنداشت (538/0=p).
    نتیجه گیری
    الگوی رفتار برنامه ریزی شده می تواند به عنوان ابزاری در ارزیابی وضعیت زنان باردار درزمینه عفونت های ادراری، موثر واقع شود. براساس یافته های پژوهش پیشنهادمی شود، روی عادات تغذیه مادران باردار، مداخلات آموزشی صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، زنان باردار، الگوی رفتار برنامه ریزی شده
  • مریم یعقوبی*، مرضیه جوادی، محمدکریم بهادری صفحات 67-84
    مقدمه و هدف
    با توجه به جهانی سازی خدمات سلامت و به منظور پاسخگویی به رقابت و مشتری گرایی، توجه به ساختار سازمانی و نگرش سیستمی در بخش بهداشت و درمان و ارتباط آن با بازارگرایی ضروری است؛ لذا این پژوهش با هدف بررسی رابطه میان ساختار سازمانی و نگرش سیستمی با بازارگرایی در بیمارستان های منتخب شهر اصفهان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع همبستگی محسوب می شود. جامعه پژوهش، شامل تمامی مدیران اداری، تشخیصی و درمانی در سه بیمارستان خصوصی بوده اند (78 نفر). ابزار جمع آوری داده ها سه پرسش نامه (بازارگرایی، پرسش نامه ساختار سازمانی، پرسش نامه نگرش سیستمی) بوده که روایی و پایایی آن تاییدشد. برای تجزیه وتحلیل یافته ها، از نرم افزار 16SPSS استفاده شد.
    نتایج
    میان تمامی ابعاد ساختار سازمانی و بازارگرایی به جز مولفه های پاسخگویی به مشتریان با رسمیت سازمان و همچنین میان تمامی ابعاد نگرش سیستمی و بازارگرایی، رابطه ای معنادار وجودداشت (05/0>p).
    نتیجه گیری
    آنچه مسلم است ارتباط معنی دار ابعاد بازارگرایی با ساختار سازمانی و نگرش سیستمی می تواند دید مدیران را در تحلیل و شناخت عناصر موفقیت و تحقق اهداف سازمانی گسترش دهد. در بخش سلامت با افزایش رقابت در بازارها، ورود در بازارهای بین المللی و ازطرفی اهمیت رضایت بیماران در مراکز درمانی، به منظور حضوری موفق و شایسته در ارتقای کیفیت در بخش بهداشت و درمان توجه به ابعاد بازارگرایی الزامی است.
    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، نگرش سیستمی، بازارگرایی، بیمارستان
|
  • Nader Monirpour, Shahrbanoo Bakhshi, Zohreh Raeisi, Saeed Sadeghian, Ahmadali Nourbaha Pages 1-10
    Background And Objective
    Not adhering to treatment advices has always been considered as an important and multidimensional problem in health field. Present study aimed to investigate the relationship between disease perception, coping strategies and social support with adherence to treatment among patients with cardiovascular diseases.
    Materials And Methods
    In this research study, a correlational method was used. Its statistical society included the cardiovascular patients in 2013 that had been under coronary artery bypass graft and percutaneous coronary intervention surgeries and pharmacotherapy. Research sample included 158 cardiovascular patients that were chosen through access sampling method. Measurement instruments included the scale of general adherence and special adherence, short form of disease perception, social support and coping strategies questionnaires. Data were analyzed by multiple correlation and step by step regression methods.
    Results
    The results showed that there was in order 0.20 and 0.19 significant relationship between general adherence to treatment with perceived support from special individual (p<0.01) and perceived support from family (p<0.05). Also, there was a 0.27 significant relationship between problems concentrated coping strategy and a -0.31 significant relationship between emotion concentrated coping strategy with specialized adherence to treatment (p<0.01), but there was no significant relationship between specialized adherence to treatment with other research variables (p>0.05). Moreover, results of regression analysis showed that social support (16%) and coping strategies (32%) predict adherence to treatment among cardiovascular patients (p<0.01).
    Conclusion
    More understanding of effective role of coping strategies and social support in adherence to treatment among cardiovascular patients is required for increasing their adherence to treatment.
    Keywords: Disease perception, Coping strategies, Social support, Adherence to treatment, Cardiovascular patients
  • Fatemeh Esmi, Seyed Mahmoud Amin Maraashi, Atefeh Saffari, Esmail Taheri Pages 11-20
    Background And Objective
    Since the preparation of antibacterial materials in dentistry is very noticeable, therefore, we tried to evaluate this effect on Streptococcus mutans by addition of silica nanoparticles to LCGI (light curing glass ionomer).
    Materials And Methods
    In this in vitro study, we had five LCGI experimental groups that contained 0, 0.2, 0.5, 1, and 2% (w/w) of silica nanoparticles. For disc diffusion test, 15 samples were prepared and their anti-Streptococcus mutans effects in agar culture were evaluated. Antibacterial effects of 15 micro-tubes containing different groups of LCGI were evaluated in direct contact test.
    Results
    There were significant differences between specimens containing nanoparticles and control group in both disc diffusion and direct contact test.
    Conclusion
    In disc diffusion test, bacterial growth inhibition hallo showed that LCGI penetrates into peripheral environment and disrupted bacterial growth. In direct contact test, samples showed significant bacterial growth inhibition. By increasing nanoparticles weight percent, there was a significant decrease in bacterial growth.
    Keywords: Light curing glass ionomer, Streptococcus Mutans, Silica nanoparticles, Antibacterial effect
  • Mohammad Hossain Gheini, Noushin Jalayer Naderi Pages 21-28
    Background And Objective
    One important step in the management of gastric cancer is determination of its prognosis. Cytokeratins are intermediate filaments that mainly exist in cytoskeletal component of epithelial cells. Recent researches have focused on the relationship between the expression of different cytokeratins with differentiation and outcomes of tumors. This study was done for determination of the relationship between expression of cytokeratin 20 and cytokeratin 7 with prognostic factors in the adenocarcinoma of the stomach.
    Materials And Methods
    The study was a cross-sectional one. In this research, 31 archival samples of gastric adenocarcinoma with different histopathologic differentiation were immunohistochemically examined for analyzing the expression of cytokeratin 20 and cytokeratin 7. The relationship between cytokeratin 20 and cytokeratin 7 expression with prognostic factors including histopathologic differentiation, lymph node involvement and depth of invasion were assessed. Obtained data were analyzed by Chi-square and Spearman statistical tests.
    Results
    A negative correlation between cytokeratin 20 and cytokeratin 7 expressions with histopathologic differentiation and lymph node involvement was observed. There was a significant correlation between cytokeratin 7 expressions and tumor thickness. The correlation between cytokeratin 20 expression and tumor thickness was not significant.
    Conclusion
    Expression of cytokeratin 20 and cytokeratin7 was negatively related to histopathologic differentiation and lymph node involvement.
    Keywords: Cytokeratin 20, Cytokeratin7, Gastric adenocarcinoma, Prognosis
  • Pages 29-40
    Background And Objective
    This research studied the examination and comparison role of repetitive thoughts of worry and rumination in students of university with sleep disturbance and normal sleep.
    Materials And Methods
    The method of this study was correlation and causal-comparison that was performed on 200 subjects selected among Payam Nour University’ students. Subjects responded the Beck Inventory and Pittsburgh Sleep Quality Index and based on their scores in sleep quality and lake of depression, 30 students with sleep disturbance and 30 students with normal sleep were selected and completed rumination questionnaire and worry domains scale. Data were analyzed with Pearson correlation, regression analysis, multivariate analysis of variance (MANOVA) and path analysis.
    Results
    It was found out that rumination, worry and domains of worry are positively associated with sleep disturbance. Also, rumination, worry and domains of worry were a significant predictor of sleep disturbance and higher in students with sleep disturbance as compared to normal sleep. In addition, worry had a mediator role in association with rumination and sleep disturbance.
    Conclusion
    Repetitive negative thinking is a risk factor for sleep disturbance onset and maintenance and it can be useful as a promising target for designing prevention treatment for sleep problems and decreasing psychopathology.
    Keywords: Rumination, Worry, Negative repetitive thoughts, Sleep disturbance, Students
  • Pages 41-50
    Background And Objective
    Obesity and type 2 diabetes mellitus (T2DM) have become two of the main threats to public health worldwide. The purpose of this research was to investigate the effect of aerobic training and diet on lipid profile and liver enzymes in obese women with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    Twenty three obese females with type 2 diabetes and a mean age of 47.75±7.936 years were selected as volunteers and were divided into two groups; aerobic training group and aerobic training with diet group. Aerobic training in both groups performed 36 sessions of exercise training, three sessions per week with an intensity of 50%-70% heart rate reserve (HRR). The second group in addition to aerobic training received a diet that included 500 kilocalories of energy less than the estimated daily energy requirement. Serum levels of some parameters before and after the intervention were also measured. Data were analyzed by paired-samples t-test, Wilcoxon, and Mann-Whiteny U tests at a significance level of p<0.05.
    Results
    Triglyceride (TG) level reduced significantly in aerobic training plus diet group and the ratio of low-density lipoprotein to high-density lipoprotein significantly reduced in aerobic training group. Moreover, the changes within groups regarding levels of serum ALT and AST were not significant in both groups. The inter-group difference regarding TG was also significant.
    Conclusion
    Aerobic training and diet has a desirable effect on body composition and lipid profile. However, these two programs had no desired effect on reducing liver enzymes
    Keywords: Aerobic training_Diet_Lipid profile_Liver enzymes_Type 2 diabetes
  • Shadmehr Mirdar Harijani, Narges Musavi, Hossein Aliasgharzade Oliaei Pages 51-58
    Background And Objective
    Abnormal regulation of apoptosis and metallothioneine in maternal tissues may be dangerous for the developing fetus. The aim of this study was to investigate the effect of endurance swimming training on liver apoptotic index and metallothioneine concentration in pregnant rats.
    Materials And Methods
    Sixteen pregnant Wistar rats (200 ± 20 g) were divided into two groups: control (Cnt) and swimming training (ST). Pregnant rats in ST group were forced to swimming in a specific pool from first day of pregnancy until delivery. The time of training in first day of pregnancy was 30 min and this time in second week reached to 60 min by increasing of 5 min per day. This time (60 min) continued to the end of third week. Liver tissue was collected two days after delivery. The liver apoptotic index and MT concentration were determined with TUNEL and ELISA methods, respectively. Independent sample t-test was applied for statistical analysis of the data (p< 0.05).
    Results
    Endurance swimming training did not cause significant changes in liver MT levels in pregnant rats (p=0.509). No significant changes were observed in liver apoptotic index between the groups (p=0.424). Morphological characteristics of hepatocytes showed no changes during training program as compared to control group.
    Conclusion
    Sub-maximal endurance swimming training during pregnancy can be used to gain the benefits of exercise during pregnancy without induction of maternal liver apoptosis or changes in MT concentration
    Keywords: Metallothioneine, Endurance swimming training, Apoptotic index, Pregnancy, Liver
  • Masters Student In Health Marzieh Jalali, Mohsen Shamsi, Nasrin Roozbehani, Koroosh Kabir Pages 59-66
    Background And Objective
    Since urinary tract infection is one of the effective factors in pregnancy outcome, this study was conducted to assess urinary tract infections in pregnant women in this field according to Theory of Planned Behavior.
    Materials And Methods
    This study was a cross-sectional one that was carried out on 180 pregnant women referring to Karaj health centers with simple sampling in 2013. The tool used for data collection was the questionnaire consisting of health knowledge, construct of theory planned behavior including attitude, perceived behavioral control, behavior intention and behavior check list. The questionnaire has been proved and its validity and reliability had been studied before the investigation.
    Results
    The mean age of women was 26± 5.8 years. Meanwhile, 6.1% of them had obtained good points in knowledge. Pregnant women have more score regarding the hygienic habits and lowest score regarding the feeding habits. Based on Spearman correlation, there was a significant relation between knowledge and theory of planned behavior factors (p<0.05). But there was not a significant relation between attitude and education of pregnant women (p=0.538).
    Conclusion
    Theory of planned behavior can be used as a tool for evaluation of the condition of pregnant women in the field of urinary tract infection. Based on the obtained results, intervention of educational program on nutrition behavior is recommended.
    Keywords: Urinary tract infection, Pregnant women, Theory planned behavior
  • Maryam Yaghoubi, Zahra Agharahimi, Marzieh Javadi, Mohammadkarim Bahadori Pages 67-84
    Background And Objective
    Considering the globalization of health care and response to competition and customer orientation, attention to organizational structure and systematic approach and its relationship with market orientation is essential. Therefore, this study reviews the relationship between organizational structure and systematic approach with market orientation in selected hospitals of Isfahan.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive survey. The study population included all managers in selected hospitals (3 private ones, n=78). Data collection tool was 3 questionnaires (market orientation questionnaire, organizational structure and systematic approach) that their validity and reliability was confirmed (r= 0.83). The software SPSS (Ver.16) was used to analyze the data.
    Results
    All aspects of the organizational structure and market orientation except responding to clients with formalization in organization - as well as all aspects of the systemic attitude and market orientation, have a significant relationship (p<0.05).
    Conclusion
    Dimensions of market orientation and its significant relationship with organizational structure and systematic approach can lead managers’ view to the analysis and recognizing elements of success and achievement to goals. With increasing competition in markets, presence in international markets and more attention to patients’ satisfaction, it is required for hospitals to understand and to use market orientation in order to promote quality and services in the health system.
    Keywords: Organization structure, Systematic approach, Market orientation, Hospital