فهرست مطالب

فصلنامه بهداشت در عرصه
پیاپی 2 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سهیلا خسروی، مسعود صالحی، حسین حاتمی*، اسماعیل صانعی مقدم، سید موید علویان صفحه 1
    زمینه و هدف
    امروزه انتقال ویروس هپاتیت B در بین اعضاء خانواده، یکی از مشکلات مهم بهداشتی است و به صورتهای مختلفی رخ میدهد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت حالت ناقلی هپاتیت B و عوامل مرتبط با آن در بین اعضای خانواده ناقلین HBsAg در زاهدان انجام گردیده است.
    روش ها
    در این مطالعه که به روش توصیفی مقطعی و تحلیلی انجام شده است، اطلاعات مربوط به تعداد 454 نفر ناقل HBsAg مثبت و 1817 نفر از اعضای خانواده آنان بوسیله پرسشنامه و به روش مصاحبه جمع آوری شده و در پرسشنامه مورد اشاره اطلاعات دموگرافیک، آزمایشگاهی، بالینی و سوالات اختصاصی درباره اعضای خانواده ناقلین هپاتیت B طراحی گردیده و به علاوه در اعضای خانواده ناقلین، شاخصهای هپاتیت B ازجمله Anti-HBc، HBsAg و Anti-HBs در پرسشنامه درج و مورد بررسی قرار گرفته است. بعلاوه نمونه های خون از افراد گرفته شده و برای تعیین شاخص های هپاتیت B مورد آنالیز قرار گرفت و سرانجام یافته های توصیفی (همچون فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) برای آنالیز داده ها مورد استفاده گرفته است.
    یافته ها
    در این مطالعه تعداد 454 ناقل مزمن (66% مذکر و 34% مونث) با سن متوسط 10 ± 36 سال و 1817 نفر اعضای خانواده آنان شرکت داشتند. فراوانی HBsAg و HBcAb در اعضای خانواده به ترتیب 3/19% (351 نفر) و 1/51% (576 نفر) بود و بالغ بر 3 درصد آنان فقط HBcAb مثبت بودند. فراوانی شاخصهای هپاتیت در گروه های سنی مختلف متفاوت بود. بالاترین فراوانی HBsAg (35%) و HBcAb (32%) در گروه سنی 30-21 ساله بود. بالاترین درصد HBsAg مثبت در مادران ناقل هپاتیت B و کمترین میزان در همسران آنان یافت شد (2/53% در مقابل 4/8% p<0.001).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مشخص شد که در اعضای خانواده ناقلین ویروس هپاتیت B اختلاف معنی داری بین شاخصهای سرولوژیک وجود دارد و فراوانی آن نسبت به جامعه بسیار بالاتر است. بنابراین پزشکان باید سعی کنند تمام اعضای خانواده بیماران مبتلا به هپاتیت B از جمله همسر، فرزندان، خواهر و برادر و والدین آنها غربالگری گردند و سپس کلیه افراد واجد شرایط، واکسینه شوند. علاوه بر این مشاوره قبل از ازدواج، غربالگری مادران باردار و آموزش بهداشت به اعضای خانواده ناقلین هپاتیت B مخصوصا مادران آلوده و باردار میتواند یکی از مهمترین راهکارهای پیشگیری باشد. سرانجام پیگیری مادران آلوده و پروفیلاکسی نوزادان آنها در پیشگیری از انتشار بیماری در جامعه نقش بسزایی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: هپاتیت B، انتقال خانوادگی، پیشگیری، زاهدان
  • مقداد پیرصاحب، مسعود مرادی، کیومرث شرفی*، الهه نصیری نیا صفحه 9
    زمینه و هدف
    ارزیابی کیفیت میکروبی آب شرب میتواند به جلوگیری از ایجاد بیماری های منتقله از طریق آب در مناطق و زمانهای مختلف کمک کند. لذا هدف از این مطالعه بررسی کیفیت میکروبی آب آشامیدنی و شیوع مقطعی بیماری های مرتبط با آن در شهرستان کنگاور میباشد.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مطالعه، ابتدا نتایج مربوط به کیفیت میکروبی آب آشامیدنی شهرستان کنگاور و تعداد موارد بیماری از کلیه مراکز شهری و روستایی در طی پنج سال (89-85) دریافت شد. برای تعیین ارتباط بین بیماری و کیفیت میکروبی آب از ضریب ارتباط پیرسون در هر یک از متغیرهای مورد بررسی (فصول و محل برداشت نمونه) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد ارتباط شیوع تمامی بیماری های مورد بررسی (به استثنای هپاتیت) با آلودگی میکروبی آب آشامیدنی هم برحسب مناطق مورد بررسی (شهر یا روستا) و هم بر حسب فصول سال معنادار بود (05/0> Pvalue) و این میزان ارتباط در مناطق روستایی نسبت به مناطق شهری (به جز اسهال ساده) و فصول گرم نسبت به فصول سرد قوی تری بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به معنادار بودن رابطه کیفیت میکروبی آب و شیوع بیماری های اسهال خونی و تیفوئید در مناطق و فصول مختلف لازم است نسبت به سالم سازی آب و ارتقاء کیفیت میکروبی آن بویژه در مناطق روستایی و فصول گرم توجه بیشتری شود.
    کلیدواژگان: آب آشامیدنی، کیفیت میکروبی، شیوع مقطعی، کنگاور
  • علی الماسی، فاطمه اسدی، کیومرث شرفی*، زهرا عطافر، احمد محمدی صفحه 17
    زمینه و هدف
    تامین آب آشامیدنی سالم برای جوامع بشری از اهمیتی حیاتی بر خوردار است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر وجود شبکه توزیع آب آشامیدنی در میزان مطلوبیت کیفیت میکروبی و وضعیت کلرزنی آن در اجتماعات کوچک- مطالعه موردی: روستاهای استان کرمانشاه میباشد.
    مواد وروش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی– تحلیلی است، اطلاعات لازم با استفاده از داده های جمع آوری شده از خانه های بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی استان کرمانشاه جمع آوری شده است. در این مطالعه جمعا 9174 نمونه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار SPSS و ازمون آماری T-Test و ANOVA صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که به طور میانگین میزان مطلوبیت از نظر کیفیت میکروبی و کلر باقیمانده به ترتیب در روستاهای دارای شبکه 7/79 %، 3/84% و روستاهای فاقد شبکه 63/60 %، 56/69% میباشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد برخورداری از شبکه تامین آب شرب کیفیت میکروبی آب را بهتر تامین مینماید. پیشنهاد می شود حتی الامکان غالب جمعیتهای روستایی تحت پوشش شبکه های آب و فاضلاب قرار گیرند. همچنین علیرغم وضعیت بهتر روستاهای دارای شبکه، میزان مطلوبیت کیفیت میکروبی آب پایین میباشد که باید نظارتهای بیشتر جهت تعیین علل و رفع مشکلات موجود صورت گیرد.
    کلیدواژگان: کیفیت میکروبی، کلر باقیمانده، روستا، شبکه لوله کشی، کرمانشاه
  • عیسی سلگی*، عباس اسماعیلی ساری، علیرضا ریاحی بختیاری صفحه 22
    زمینه و هدف
    جیوه یکی از سمیترین فلزات سنگین میباشد که توسعه سریع صنعتی و استفاده های صنعتی از این فلز سبب تجمع آن در خاک میشود. این تحقیق با هدف تعیین مقادیر و درجه آلودگی جیوه در خاک سطحی سه شهرک صنعتی عمده واقع در شهر اراک صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه سه شهرک مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها از عمق 0 تا 20 سانتیمتری خاک شهرکهای مورد مطالعه جمعآوری شدند. تعداد 22 نمونه مرکب مورد آزمایش قرار گرفت.
    میزان جیوه نمونه های خاک به کمک دستگاه (Advanced Mercury Analyzer (AMA مدل 254 ساخت شرکت LECO آمریکا انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه غلظت جیوه کل در خاک در محدوده 43/68 تا 03/137 میکرو گرم بر کیلوگرم با میانگین 07/102 میکروگرم بر کیلوگرم تعیین شد. مقایسه میانگین ها اختلاف معنی داری بین شهرک 2 با سایر شهرکها نشان داد. همچنین ارتباط معنی داری بین جیوه و pH خاک یافت نشد.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد که مقادیر جیوه کل در خاک در مقایسه با مقادیر پوسته زمین بالاتر بود اما در مقایسه با محدوده آن در خاکهای جهان مقادیر کمی بالاتر است. هر چند غلظت این آلاینده در منطقه مورد مطالعه حاد نمی باشد ولی برنامه ریزی جهت کنترل انتشار این فلز و آلاینده های دیگر باید مورد توجه جدی قرار گیرد. همچنین کاربرد فن آوری سبز گیاه پالایی به عنوان روش جدید جهت رفع آلودگی خاک مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: جیوه، خاک، شهرک صنعتی، شهر اراک
  • الهه توسلی، مهنوش رئیسی، همام الدین جواد زاده، مریم مظاهری، ذبیح الله قارلی پور، سیما قاسمی، ثریا شکوری صفحه 29
    زمینه و هدف
    بیماری های قلبی- عروقی، بیماری های غیر واگیر هستند که توسط عوامل متعدد ایجاد میشوند. نظر به اهمیت آموزش به منظور ارتقای رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماری های قلبی- عروقی به ویژه مصرف میوه و سبزیجات، این پژوهش با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزشی مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی بر ارتقای مصرف میوه و سبزیجات به منظور پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است، این مطالعه روی 120 دانش آموز دختر دبیرستانی که به صورت تصادفی در 2 گروه آزمون (60 نفر) و شاهد (60 نفر) قرار گرفتند انجام شد، ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی و پرسشنامه FFQ (بسامد مصرف مواد غذایی) بود، پرسشنامه الگوی اعتقاد بهداشتی در سه زمان قبل (بلافاصله و دو ماه بعد از آموزش) تکمیل گردید و پرسشنامه FFQ در دو زمان (قبل و 2 ماه بعد) توسط دانش آموزان تکمیل گردید، بعد از انجام پیش آزمون، مداخله آموزشی طی 6 جلسه آموزشی به مدت 6 هفته برای گروه آزمون انجام گرفت، در نهایت اطلاعات حاصل جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS16 با استفاده از آزمونهای آماری تی مستقل و آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیکی تفاوت معنیدار با هم نداشتند. قبل از مداخله تفاوت معناداری بین میانگین نمرات سازه های مختلف این الگو در دو گروه مشاهده نشد (05/0p).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش چنین استنباط می شود که مداخله حاضر تاثیر مثبتی روی افزایش مصرف میوه و سبزیجات دانش آموزان داشته است.
    کلیدواژگان: آموزش، الگوی اعتقاد بهداشتی، بیماریهای قلبی، عروقی، مصرف میوه و سبزیجات
  • علی الماسی*، فاطمه اسدی، میترا محمدی، فروغ فرهادی، زهرا عطافر، راضیه خاموطیان، احمد محمدی صفحه 36
    مقدمه و هدف
    گازهای سمی، آلاینده ها و ذرات خطرناکی که روزانه از دودکش کارخانه های سیمان در محیط اطراف رها میشود، این صنایع را با چالش زیست محیطی مهمی روبرو ساخته است. این مطالعه با هدف تعیین میزان آلاینده های هوای خروجی دودکش کارخانه سیمان سامان کرمانشاه و مطابقت آن با استانداردهای موجود صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی - تحلیلی است. اندازه گیری پارامترهای مورد نظر شامل: ذرات معلق خروجی وCO، NO2، NO، SO2 از پیش گرمکن، سنگ شکن، الکتروفیلتر طبق روش های کنترل آلودگی هوای پرکینز انجام شد.
    یافته ها
    در ارزیابی صورت گرفته مشاهده گردید که میزان ذرات معلق خروجی از دودکشهای کارخانه سیمان در همه فصول سال بر اساس استاندارد آلاینده های خروجی ناشی از صنایع، بسیار پایین تر از حد استاندارد سنگ شکن (200میلی گرم بر متر مکعب) و الکتروفیلتر (150 میلیگرم بر متر مکعب) بوده است. در حالی که میزان گازهای خروجی در مقادیر جزئی بالاتر از استاندارد میباشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان میدهد سیستم حفاظتی آلایندگی هوا از نظر مواد معلق در تمام خروجی های مورد پایش از کارایی مطلوبی برخوردار است. ولی با توجه به میزان بالاتر از استاندارد گازهای خروجی باید کنترل های بیشتری در این زمینه انجام گیرد.
    کلیدواژگان: کارخانه سیمان، ذرات معلق، گازهای آلاینده، کرمانشاه
  • مالک حسن پور، احمد جنیدی جعفری*، میترا غلامی، مهدی فرزادکیا صفحه 44
    زمینه و اهداف
    روزانه هزاران تن لجن اسیدی به عنوان محصول جانبی در صنایع تصفیه مجدد روغن موتور مصرف شده تولید میشود. لجن اسیدی حاوی ترکیبات غیر اشباع قطبی و آسفالتین است. دفع این لجن بصورت خام بسیار خطرناک و صدمات زیست محیطی و بهداشتی به دنبال خواهد داشت. هدف این مطالعه بهبود کارایی لجن اسیدی به کمک مواد افزودنی (خاک بنتونیت، پلیمر SBS، سود و آهک) و تبدیل آن به قیر بود.
    مواد و روش ها
    پلیمر استایرن - بوتادین – استایرن (SBS)، به عنوان اصلاح کننده الاستومر - ترموپلاست قیر با درصدهای وزنی(2 تا 4 درصد)، بنتونیت به دلیل ساختار شیمیایی به عنوان پر کننده، تغلیظ کننده و پایدار کننده با درصدهای وزنی(1،2،4،6،8،10) آهک و سود به منظور کاهش میزان اسیدیته لجن اسیدی و تقویت نقش پایدار کنندگی بنتونیت در قیر به نسبت های مساوی (1 تا 5 گرم)با 50 گرم لجن اسیدی مخلوط شدند و تاثیر آنها بر لجن اسیدی بررسی شد.
    یافته ها
    با توجه به مطالعات انجام شده، با افزایش نقطه نرمی لجن اسیدی از 25 به 48oC، کاهش افت وزنی از 3 به 25/1 درصد، ارتقاء درجه نفوذ به 23 میلیمتر، نقطه شکست فراس به oC 7- و شاخص نفوذپذیری (PI) به حد استاندارد تعیین شده (1+) در فراورده های بدست آمده، خصوصیات و کارایی لجن اسیدی اصلاح گردید. سه پارامتر نقطه شکست و درجه نفوذ و شاخص نفوذپذیری در لجن اولیه قابل اندازه گیری نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به خنثی سازی اسیدیته لجن، خطرات زیست محیطی و بهداشتی محصول بدست آمده بمراتب کاهش می یابد، همچنین میتوان این محصول را در مصارف ساختمانی و راه سازی با توجه به معیارها و ویژگی های اختصاصی قیر مصرف نمود.
    کلیدواژگان: بازیافت، لجن اسیدی، روغن موتور مصرف شده
|
  • Soheila Khosravi, Masoud Salehi, Hossein Hatami*, Esmaeil Sanei Moghadam, Seyed Moayed Alavian Page 1
    Background And Aims
    The household transmission of hepatitis B virus (HBV) is a major health problem. The prevalence rate of this infection is reported about 11% to 57% among family members of HBsAg carriers. This study conducted to evaluate serological determinants of chronic hepatitis B infection, especially HBsAg positivity among family members of asymptomatic HBsAg positive carriers in Zahedan city (Southeastern Iran).
    Materials And Methods
    In a cross-sectional study, data were collected for a total of 454 HBsAg – positive cases and 1817 members of their family by trained interviewers and a validated questionnaire. Additionally blood samples were obtained and tittered to detect serologic markers of hepatitis B.
    Results
    In this study totaly, 454 chronic HBsAg carriers (66% male and 34% female) with an average age of 36 ± 10 years and 1817 of their family members were included. The prevalence rate of HBsAg and HBc-Ab positivity among household members were 19.3% (n = 351) and 51% (n = 573), respectively. The frequency of HBV markers was different by age groups. The highest prevalence rate of HBsAg (35%) and HBc-Ab (32%) positivity were found in the age group of 21-30 years old. Importantly, the mothers of index cases had the highest prevalence of HBsAg positivity compared with their spouses who had the lowest proportion (53.2% vs. 8.4%, p<0.001).
    Conclusion
    In family members, HBsAg-positivity was greater than the general indigenous population. Suggesting the importance of close contacts for transmission. It was more prevalent in mothers of index cases than their spouses. Suggesting the more efficient mother to child transmission than sexually transmission of HBV. And in those having a history of hepatitis B in maternal family in comparison with the paternal one, which may be due to more efficient transmission from infected mothers to children.
    Keywords: Hepatitis B, Transmission, Intra, familial, Prevention, Zahedan
  • Meghdad Pirsaheb, Masoud Moradi, Kiomars Sharafi*, Ellaheh Nasirinia Page 9
    Background And Aims
    Evaluation of the microbial quality of drinking water can help to prevent the diseases in different times and regions that transmitted through water. So the aim of this study is the survey of microbial quality of drinking water and cross-sectional outbreaks of its related diseases in Kangavar city.
    Materials And Methods
    To accomplish this study, first the results of the microbial quality of drinking water in Kangavar city and cases of diseases from all rural and urban health centers within five years (2005-2009) were received. For determination of the relationship between disease and microbial quality of water, the Pearson correlation coefficient (Correlation instructions) in each studied variable (season and location of samples) was used.
    Results
    Results showed that prevalence of all considered diseases (except hepatitis A) in terms of area (urban or rural) and seasons had significant relationship with microbial contamination of drinking water (P value < 0.05). This relationship was stronger in rural areas than urban areas (except for simple diarrhea) and warm seasons compared to cold seasons.
    Conclusion
    According to significant relationship between microbial quality of drinking water and prevalence of dysentery and typhoid diseases in different areas and seasons, it is necessary to keep up the quality of drinking water in the high susceptible regions and times (rural areas and warm seasons).
    Keywords: Microbial quality, Cross, sectional outbreak, Water borne diseases, Kangavar
  • Ali Almasi, Fatemeh Asadi, Kioumars Sharafi*, Zahra Atafar, Ahamd Mohamadi Page 17
    Background And Aims
    Safe drinking water supply is very important for human societies. The goal of this study is the determination of drinking water distribution network existence in microbial quality desirability and its chlorination status in small communities – Case study: Kermanshah province villages.
    Material And Methods
    This method of the study is descriptive and analytical. The required data and information were collected from existing data of health center. The collected samples for microbial quality monitoring of rural drinking water were taken by health center during three-year period, that were 9174 samples. Data analysis was taken by SPSS software by using T-Test and ANOVA.
    Results
    The results showed 79.7% and 84.3% as an average rate of desirability of microbial water quality and residual chlorination status respectively in villages having distribution system and 60.36% and 69.56% in those without distribution system.
    Conclusion
    Assessing of microbial quality of water in all rural areas showed that villages with distribution network have better quality than other villages. So development planning for implementation of water distribution networks are suggested in other rural communities also for improvment of water quality in all rural communities (with and without distribution networks) the water safety plane should be employed.
    Keywords: Microbial quality, Residual chlorine, Rural area, Distribution network, Kermanshah
  • Eisa Solgi*, Abbas Esmaili, Sari, Alireza Riyahi Bakhtiari Page 22
    Background And Aims
    Mercury is generally considered one of the most toxic heavy metals that rapid industrial development and industry uses of mercury cause accumulation of mercury in soil. The purpose of this study was to investigate the concentration and degree of mercury pollution in topsoil of three major industrial estates of Arak city.
    Materials And Methods
    In this study three estates was investigated. Soil samples were collected from the depth of 0 to 20 cm. 22 samples were taken and analyzed. Mercury concentrations in soil samples were determined by Advanced Mercury Analyzer (Model; Leco, AMA 254).
    Results
    The mercury concentrations in soil samples range from 68.43 to 137.03 µg/ kg for soils, with a mean value of 102.07 µg/ kg. Means comparison showed significant difference among industrial town 2 with other industrial towns. Also there was no significant correlation between soil pH and Hg concentration.
    Conclusion
    The result of this research showed that: Compared to earth crust, surface soils in industrial towns had higher mercury concentrations, but compared to other soils around the world, it did not show high levels of mercury and it seems that most of the sources of mercury pollution are natural. Despite the concentration of total Hg in soils are not acute, however the planning for emission control of this metal and other pollutants, with application of green plants purification technology should be considered seriously.
    Keywords: Mercury, Soil, Industrial estate, Arak city
  • Elahe Tavassoli*, Mehnoush Reisi, Hemammodin Javadzade, Maryam Mazaheri, Zabihollah Gharli Pour, Sima Ghasemi, Soraya Shakoori Page 29
    Background And Aims
    Cardiovascular diseases are noncontiguous diseases which are caused by various factors. Considering the importance of nutrition education especially consumption of fruits and vegetables; This study was performed to determine the effect of health education based on health belief model on the improvement of consumption of fruits and vegetables aiming at preventing cardiovascular disease among high school girls in Shahr-e-kord city.
    Materials And Methods
    This is a quasi-experimental intervention study. The research population was 120 students that were randomly divided into different groups, experimental (60 person) and controls (60 person). The tools for data collecting were questionnaire health belief model based and FFQ questionnaire. The HBM questionnaire was completed 3 times, (before, Immediately and 2 months after education) and FFQ questionnaire was completed 2 times, (before and 2 months after education) by students. After pre-test, 6 educational session classes in experimental group were performed. Finally data collected and analyzed by SPSS16 computer software (T- test, repeated measure ANOVA).
    Results
    The two groups had no significant difference in terms of demographic variables. There was no significant differences observed in two groups before the intervention between the scores of different structures of this model (P>0/05). There was significant differences observed after the intervention between experimental and control groups in the levels of knowledge, perceived susceptibility, perceived severity, perceived benefits, perceived barriers, perceived efficacy and performance (p<0.001).
    Conclusion
    According to the results, intervention has positive impact on the improvement of consumption of fruits and vegetables among students.
    Keywords: Education, Health belief model, Heart Diseases, Consumption of fruits, Vegetables
  • Ali Almasi*, Fateme Asadi, Mitra Mohamadi, Frogh Farhadi, Zahra Atafar, Razieh Khamutian, Ahmad Mohamadi Page 36
    Background And Aims
    Toxic gases and hazardous particulates that release into environment from cement factories have considered as the environmental problems. This study aimed to determine the level of air pollutants from the stacks and the ambient air of the Kermanshah Saman cement factory and its comparison with existing standards.
    Methods
    This is a Descriptive - analytical study. The assessed parameters include the suspended particles CO, NO2, NO and SO2 from pre-heater, crusher, and electro filter have performed according to the method of Perkinz air pollution control.
    Results
    Results showed that amount of suspended particulates was lower than the industry emissions standard, which has been approved as a national standard for crusher (200 mg per cubic meter) electro-filter (150 mg per cubic meter). However, the amount of gases emission was more than standard.
    Conclusions
    This study revealed that the controlling devices have good ability in particles control. Although the exhaust gases seemingly different from the standard, but the difference is not significant.However further controls are recommended for control of gases pollutants.
    Keywords: Cement factory, Particulate, Polluting gases, Kermanshah
  • Malek Hassanpour, Ahmad Jonidi Jafari*, Mitra Gholami, Mehdi Farzadkia Page 44
    Background And Aims
    Thousand tons of acidic sludge is produced daily as by-product in the used motor oil refining industries. The acidic sludge contains unsaturated compounds which are non-polar and asphaltene. The objective of this study was performance improvement of acidic sludge by using the additives (bentonite, polymer SBS, sodium hydroxide and the lime) so that recovery to bitumen.
    Materials And Methods
    The polymer styrene - butadiene - styrene (SBS) is bitumen modifier as one of the elastomer - thermoplastic with weight percentages (2 to 4 percent), bentonite due to the chemical structure as fillers, stabilizers and agent concentration with weight percentages (1,2,4,6,8,10) and lime and sodium hydroxide were used to decreasing acidity rate of acidic sludge and promoting the role of bentonite stability in bitumen with ratios equal (1 to 5 g) were mixed with acidic sludge of industry (samples 50 g) and their effect on the acidic sludge was investigated.
    Results
    Evaluation of studies indicated that because of increasing acidic sludge softening point, temperature from 25 to 48 oC, decrease weight loss from 3% to 1.25, promoting the penetration degree to 230 mm, Frass breaking point to -7 and penetration index (PI) to the degree standard set (+1), the acidic sludge properties and performance were modified. The measurement of last three parameters was unavailable in primary sludge.
    Conclusion
    Environmental and health hazards of acidic sludge will be decreases by treatment and neutralization. Also obtained products can be used in the building and road construction according to its specific bitumen criteria and characteristics.
    Keywords: Recovery, Acidic sludge, Used motor oil