فهرست مطالب

سلامت و بهداشت - سال پنجم شماره 1 (پیاپی 16، بهار 1393)

مجله سلامت و بهداشت
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 16، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هستی دارایی، محمد نوری سپهر، حسین کمالی، فاطمه دارایی صفحات 7-17
    زمینه و هدف
    فنل از جمله آلاینده های سمی در فاضلاب های صنعتی می باشد که می تواند برروی تصفیه بیولوژیکی فاضلاب تاثیر نامطلوب بگذارد. روش های معمول برای حذف این فلز از فاضلاب اغلب گران قیمت هستند، بنابراین نیاز به یک روش ارزان قیمت و در دسترس برای تصفیه پساب وجود دارد. هدف از تحقیق حاضر توسعه یک متد اقتصادی، سریع و در دسترس برای حذف آلاینده های آلی سمی از فاضلاب با استفاده از غشاء پوست تخم مرغ است.
    روش کار
    در این مطالعه تاثیر پارامترهای گوناگون همچون pH، زمان تماس، دما، مقدار غشاء و غلظت اولیه فنل بررسی شد. سپس مدل مرکب مرکزی (CCD) جهت ارزیابی تاثیر این متغیرها به کار گرفته شد. همچنین مشخصات شیمیایی و فیزیکی غشاء با استفاده از آنالیز SEM و XRF بررسی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مقادیر بهینه برای pH، مقدار غشاء، زمان تماس، دما و غلظت اولیه فنل به ترتیب 63/3، 78/3 گرم، 5/115 دقیقه، 20 درجه سانتیگراد و 5 میلی گرم در لیتر به دست آمد. همچنین نتایج آنالیز CCD نشان داد که pH و غلظت فنل پارامترهای اساسی موثر در راندمان هستند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که پوست تخم مرغ بعنوان یک ماده زائد به دست آمده از صنایع غذایی، می تواند به عنوان یک جاذب موثر برای حذف فنل و دیگر آلاینده های آلی استفاده شود.
    کلیدواژگان: غشاء، فنل، جذب، پوست تخم مرغ
  • علی احمدی، بابک عشرتی، مهدی نوروزی، نگین مشتاقی، لیلا لشکری صفحات 18-28
    زمینه و هدف
    مطالعات مختلف انجام شده در دنیا و ایران نشان دادند که عدم دریافت مراقبت های دوران بارداری، عدم دسترسی به خدمات مامایی، سطح سواد مادر، سابقه حاملگی بیش از چهار بار و سکونت در روستا از مهمترین عوامل مرتبط با مرگ مادران باردار هستند. مطالعات نادری به تعیین سهم علل غیرمستقیم مرگ مادران باردار پرداخته اند. این مطالعه با هدف تعیین سهم علل غیر مستقیم مرگ مادر باردار در استان مرکزی انجام گرفت.
    روش کار
    مطالعه به روش گذشته نگر و توصیفی تحلیلی است. روش توصیف بکار رفته از نوع گزارش مورد و روش تحلیل از نوع تحلیل علل ریشه ای (RCA) بود. این رویکرد به شناسایی علل ریشه ای و حل مشکلات جدی سلامت (SE) می پردازد. روش جمع آوری داده ها از طرق مصاحبه و بررسی مستندات بود. از تحلیل بیزین و محاسبه احتمالات شرطی در نرم افزار Netica 5.08 استفاده گردید.
    یافته ها
    عدم دریافت مراقبت های دوران بارداری، بی توجهی به دستورالعمل ها و بخشنامه های وزارتی و استانی، نبودن کار تیمی و عدم هماهنگی بین پزشکان با تخصص های مختلف در درمان مادر باردار در بیمارستان، به عنوان علل غیرمستقیم مرگ مادر مذکور تعیین شدند. سهم علل غیرمستقیم در وقوع مرگ مادر باردار 43 درصد بوده است.
    نتیجه گیری
    تعیین کاردیومیوپاتی به عنوان علت مرگ در گواهی فوت مادر مذکور صحیح نبود. تعیین علت اصلی مرگ، تحلیل علل ریشه ای و حذف علل غیرمستقیم مرگ، در کاهش نیمی از مرگ مادران باردار حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: مرگ مادر باردار، تحلیل علل ریشه ای، علت غیرمستقیم مرگ، اپیدمیولوژی بالینی، حاکمیت بالینی
  • امید گیاهی، جمشید خوبی، عبدالله برخورداری، ابراهیم درویشی، مهرزاد ابراهیم زاده صفحات 29-35
    زمینه و هدف
    فیوم ناشی از فلزات سنگین از مهمترین عوامل خطر در محیط های کاری محسوب می شوند. این مطالعه به منظور بررسی فیوم های ناشناخته با غلظت بالا در سایت برش فلزات قراضه در یکی از صنایع بزرگ فولاد کشور و کاهش استرس ناشی از مواجهه با آن در کارگران مواجهه یافته انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه به منظور تعیین نوع ترکیب فیوم های غلیظ متصاعد شده ناشی از برش قراضه که تاکنون ناشناخته بود، نمونه برداری فردی از منطقه تنفسی تمامی کارگران مواجهه یافته انجام شد. سپس آماده سازی و تجزیه نمونه ها به دو روش جذب اتمی شعله ای (روش 7300) وAES ICP- (7048) سازمان NIOSH انجام گرفت.
    یافته ها
    از ده عنصر شناسایی شده تنها میانگین غلظت اکسیدهای آهن بیش از حد مجاز بود و غلظت در نه ترکیب دیگر از حد مجاز پایین تر بود.
    نتیجه گیری
    فیوم های متصاعد شده با غلظت بالا در سایت برش قراضه عمدتا ناشی از اکسید های آهن بوده و نگرانی مضاعفی که در کارگران و مدیران نسبت به وجود ترکیباتی مانند کادمیوم، نیکل و... و عوارض آنها بود، بیشتر از واقعیت بوده و نتایج معاینات دوره ای نیز موید این مطلب بود.
    کلیدواژگان: فیوم فلزات، برش فلزات قراضه، صنعت فولاد، ICP، AES
  • علی نقی زاده، الهام درخشانی، الله بخش جاوید صفحات 36-44
    زمینه و هدف
    حضور آرسنیک در منابع آب منجر به ظهور مشکلات مختلفی از جمله مشکلات پوستی، سرطان، فشار خون و... می شود. هدف از این مطالعه، بررسی مقدار حذف آرسنیک از محیط های آبی با استفاده از نانولوله های کربنی در یک ستون جذب پیوسته بود.
    روش کار
    این مطالعه از نوع کاربردی و با مقایسه قبل و بعد بود. متغیرهای مستقل این پژوهش شامل دوز نانولوله های کربنی، مدت زمان تماس و نقطه شکست بود که تاثیر این پارامترها بر روی ظرفیت جذب آرسنیک مطالعه شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که ظرفیت جذب نانولوله های کربنی تک دیواره و چند دیواره به ترتیب حدود 148 و 95 میلی گرم بر گرم است. همچنین داده های آزمایشگاهی با استفاده از مدل ایزوترم فروندلیچ و لانگمویر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. داده های تعادلی نشان داد که مدل ایزوترم لانگمویر برای توصیف رفتار جذب آرسنیک روی نانو لوله های کربنی بهترین تطابق را دارد.
    نتیجه گیری
    با استفاده از نتایج این مطالعه می توان به این نتیجه رسید که نانولوله های کربنی را می توان به عنوان یک جاذب موثر برای حذف آرسنیک از محلول های آبی با حجم بالا مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: مقایسه جذب، آرسنیک، نانو لوله کربنی
  • سعیده خلیلی، داود شجاعی زاده، کمال اعظم، کاوه خیرخواه رحیم آباد، ملیکا خارقانی مقدم، زهرا خزیر صفحات 45-58
    زمینه و هدف
    کاربرد نظام مند روش های غربالگری به تشخیص به موقع و درمان سرطان پستان کمک می کند، این مطالعه تاثیر آموزش بر باورهای بهداشتی و عملکرد زنان را برای غربالگری سرطان پستان بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی ارزیابی می کند.
    روش کار
    این مطالعه پژوهش کمی از نوع تجربی می باشد. این مطالعه بر روی 144 زن (72 نفرآزمایش، 72 نفر شاهد) در محدوده سنی 20 تا 62 سال در درمانگاه شهید بهتاش منطقه لویزان تهران صورت گرفت. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه خود ایفائی بود که بر اساس سازه های مدل اعتقاد بهداشتی طراحی شد. مداخله آموزشی بر اساس اجزای مدل اعتقاد بهداشتی و اهداف رفتاری مشخص در سه جلسه یک ساعته در گروه آزمایش انجام شد. باورهای بهداشتی و عملکرد دو گروه آزمایش و شاهد قبل از مداخله آموزشی و چهار ماه بعد از مداخله آموزشی در گروه آزمایش، مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که مداخله آموزشی بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی اثر قابل ملاحظه ای بر افزایش آگاهی افراد گروه آزمایش در مقایسه با گروه شاهد داشت، به نحوی که میانگین امتیاز آگاهی افراد آزمایش از 17/11 قبل از مداخله آموزشی، به 81/21 بعد از مداخله آموزشی افزایش یافت. مداخله آموزشی باعث افزایش میانگین امتیاز کسب شده افراد از سازه های مدل شد، به نحوی که میانگین امتیاز حساسیت درک شده در گروه آزمایش از 26/2 به 58/3، شدت درک شده در گروه آزمایش از 93/1 به 24/6، منافع درک شده در گروه آزمایش از 81/5 به 5/7، موانع درک شده در گروه آزمایش از 57/4 به 79/13 و خود کارآمدی در گروه آزمایش از 2- به 53/2 افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که انجام مداخلات آموزشی بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی می تواند باورهای بهداشتی جامعه را دگرگون ساخته و اثر قابل ملاحظه ای بر رفتارهای غربالگری نظیر غربالگری سرطان پستان داشته باشد.
    کلیدواژگان: مدل اعتقاد بهداشتی، سرطان پستان، آگاهی، عملکرد، غربالگری
  • حسن احمدی، علی اصغر فرشاد، مجید معتمدزاده، حسین محجوب صفحات 59-66
    زمینه و هدف
    کمردرد یکی از مشکلات اساسی در کارگران صنایع است. قسمت عمده ای از ضایعات ناشی از کار، ابتلای سیستم اسکلتی - عضلانی است که حدود 60% از آن مربوط به کمردرد می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان شیوع کمردرد و ارتباط آن با عوامل شغلی و شخصی در کارگران صنایع استان همدان می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 400 نفر از کارگران صنایع به روش تصادفی و سیستماتیک انتخاب شدند و اطلاعات به وسیله پرسشنامه NORDIC و پرسشنامه بررسی سطح فعالیت فیزیکی (IPAQ) جمع آوری گردید. از نرم افزار SPSS و روش های آمار توصیفی و آزمون مجذور کای برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد میانگین سن کارگران 42/7 ±85/34 سال، میانگین مدت اشتغال 12/6 ± 76/5 سال و میانگین ساعات کار در هفته 30/11±96/52 ساعت می باشد. 2/69 درصد از افراد مورد بررسی دارای سطح فعالیت فیزیکی بالا، 2/19 درصد متوسط و 6/11 درصد پائین بوده اند. بررسی انجام شده میزان شیوع کمردرد 1/57 درصد را نشان می دهد. بین کمردرد کارگران با سابقه کار (000/0= p)، ساعت کاری در هفته (007/0 p=) و سطح فعالیت فیزیکی (000/0=p) ارتباط معنی داری به دست آمد.
    نتیجه گیری
    علیرغم کم بودن سابقه کار و جوان بودن نیروی کار میزان شیوع کمردرد در آنها بالا می باشد. لذا کاهش ساعت کاری در هفته، افزایش وقفه های استراحتی در بین کار، اجتناب از ارجاع کارهای سنگین به کارگران و محدودکردن حمل دستی بار می تواند سبب بهبود شرایط کار و کاهش میزان شیوع کمردرد و پیشگیری از ابتلاء به کمردرد در محیط های کاری شود.
    کلیدواژگان: کمردرد، اختلالات اسکلتی، عضلانی، پرسشنامه نوردیک
  • حسن ایزانلو، سیدمحسن محسنی*، شهرام نظری، مریم سرخوش، سودابه علیزاده متبوع صفحات 67-74
    زمینه و هدف

    کدورت و عوامل کلوئیدی، پناهگاه خوبی برای رشد و انتقال پارامترهای بیولوژیکی بوده، همچنین از نقطه نظر زیبایی شناختی در مصرف آب تاثیرگذار هستند. از طریق فرآیند الکترولیز، عوامل منعقدکننده مانند هیدروکسیدهای فلزی تولید می شوند. عامل منعقدکننده با آلاینده ها ترکیب شده و فلاک های بزرگی را تشکیل می دهند. هدف از این مطالعه بررسی کارایی انعقاد الکتریکی- شناورسازی الکتریکی در حذف کدورت از محیط های آبی است.

    روش کار

    این مطالعه از نوع بنیادی- کاربردی بود که در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد. مخزن انعقاد الکتریکی از جنس پلکسی گلاس با ابعاد 24 × 17 × 18 سانتی متر ساخته شد. در داخل مخزن 4 عدد صفحه فلزی (الکترود) از جنس آلومینیوم و یا آهن به ابعاد 15 × 16 سانتی متر و ضخامت 1 میلی متر به صورت موازی به فاصله 5/1 سانتی متری از هم قرار داده شد. از یک دستگاه ترانسفورماتور جهت تامین برق مستقیم با ولتاژ و آمپراژ قابل تنظیم (60- 0ولت و 6-0 آمپر) استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج آزمایش ها نشان داد که بالاترین میزان حذف کدورت از محلول با استفاده از الکترود آلومینیوم (60/97%) در pH برابر 7، میزان ولتاژ 50 ولت و زمان ماند 30 دقیقه حاصل شد. همچنین بالاترین میزان حذف کدورت از محلول با استفاده از الکترود آهن (92/89 %) در pH برابر 7، میزان ولتاژ 50 ولت و زمان ماند 30 دقیقه حاصل شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج آزمایش ها، استفاده از انعقاد الکتریکی- شناورسازی الکتریکی در حذف کدورت کارایی مناسبی دارد. همچنین می توان گفت کارایی الکترود آلومینیم در حذف کدورت از محلول بیشتر از کارایی الکترود آهن می باشد.

    کلیدواژگان: انعقادالکتریکی، آب، کدورت، شناورسازی الکتریکی
  • اعظم ملکی، سعیده مظلوم زاده صفحات 75-82
    زمینه و هدف
    پیشگیری از پیامدهای نامطلوب بارداری یکی از اهداف مهم بهداشت عمومی است. در این راستا، در مطالعه حاضر آگاهی زنان شرکت کننده در کلاس های مشاوره قبل از ازدواج درباره فاکتورهای خطر مرتبط با پیامد نامطلوب بارداری بررسی شد.
    روش کار
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی، آگاهی 400 نفر از زنان شرکت کننده در کلاس های مشاوره قبل از ازدواج با روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک بررسی شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه خودساخته شامل مشخصات دموگرافیک و سوالات آگاهی بود که روایی محتوا با استفاده از نظر متخصصان مربوطه و پایایی آن از طریق محاسبه آلفای کرونباخ 94/0 تایید و از جدول فراوانی و آزمون کای دو برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین آگاهی زنان از فاکتورهای خطر 39/3 ±85/5 بود؛ و فقط 8/13 درصد افراد آگاهی خوب داشتند. بیشترین درصد آگاهی مربوط به کم خونی و کمترین درصد مربوط به مصرف سیگار بود. میزان آگاهی با شنیدن مطلبی درباره اسیدفولیک، مراقبت قبل از بارداری و تحصیلات ارتباط معنی داری نشان داد (01/0>p).
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر آگاهی اکثر زنان کم بود. لذا برنامه ریزی برای افزایش آگاهی از جزئیات خطر، درکلاس های آموزشی قبل از ازدواج مخصوصا در افراد بی سواد ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مشاوره قبل از ازدواج، آگاهی، پیامد نامطلوب بارداری، فاکتور خطر
|
  • Hasti Daraei, Mohammad Noorisepehr, Hossein Kamali, Fatemeh Daraei Pages 7-17
    Background and Objectives
    Phenol is a major toxicant present in industrial effluent that can adversely affect the biological treatment of wastewater. Conventional methods for removal of this chemical compound from wastewater are often expensive، hence; cheap and available methods for wastewater treatment are required. The aim of present research is to develop economic، fast، and versatile method for the removal of toxic organic pollutants from wastewater using membrane eggshell.
    Methods
    In this research the effect of various parameters such as pH، contact time، temperature، dosage of shell membrane، and initial concentration of phenol were investigated. Central composite design (CCD) was applied to evaluate the effect of these variables. The chemical and physical characteristics of eggshell membranes were studied through SEM and XRF analysis.
    Results
    The results indicated that the optimum values for pH، dosage of shell membrane، contact time، temperature، and initial concentration for phenol sorption were 3. 63، 3. 78 g، 115. 50 min، 20 ºC and 5 mg/L، respectively. The results of the CCD analysis showed that pH and phenol concentrations are fundamental parameters affecting the efficiency.
    Conclusion
    Results showed that eggshell، as a solid waste of the food industries، can be used as an effective sorbent for removal of phenol and other organic pollutants from aqueous solutions.
    Keywords: Membrane, Phenol, Sorption, Eggshell
  • Ali Ahmadi, Babak Eshrati, Mehdi Nowrozi, Negin Moshtaghi, Leila Lashkari Pages 18-28
    Background and Objectives
    Different studies performed in the world and Iran reported the educational level of the mother، history of more than four pregnancies، living in rural areas، receiving no prenatal health care، and lack of access to maternal emergency services as the most important factors affecting maternal mortality rate. Few studies have determined contribution of indirect causes of maternal deaths. This study aimed to determine the contribution of indirect causes of a maternal death in Markazi province.
    Methods
    This is a retrospective and descriptive-analytical study. Case report method and Root Cause Analysis (RCA)، as an important method used in clinical epidemiology، were applied to describe and analyze a maternal mortality occurred in Markazi province، respectively. This approach deals with identification and solving the root causes of health problems (Sentinel Event). Data were collected by interview and inspection of written documents. Bayesian analysis and calculation of the conditional probabilities were applied using Netica 5. 08 software.
    Results
    Receiving no maternal prenatal care، not following the ministerial and provincial guidelines، lack of team working and coordination between medical specialists in the treatment of high-risk pregnant women in the hospital were identified as indirect causes of the maternal death. Indirect causes accounted for 43% of the maternal death.
    Conclusion
    Indicating cardiomyopathy as a cause of death on death certificate of the mother was incorrect. Determining the principal cause of the death، Root Cause Analysis، and eliminating the indirect causes of the death play important roles on decreasing 50% of the maternal deaths.
    Keywords: Maternal Death, Root Cause Analysis, Indirect Cause of Death, Clinical Epidemiology, Clinical Governance
  • Omid Giahi, Jamshid Khoubi, Abdollah Barkhordari, Ebrahim Darvishi, Mehrzad Ebrahimzadih Pages 29-35
    Background and Objectives
    Heavy metal fume is one of the most important risk factors in the workplaces. This study was performed to investigate unknown fumes with high concentrations and to reduce exposure stress among exposed workers in the site of scrap metal cutting in one of the country''s major steel industries.
    Methods
    In this study، to determine the composition of unknown fumes produced from scrap cutting process، personal samples were collected from breathing zone of all exposed workers. Samples preparation and analysis were carried out based on NIOSH methods; Flame Atomic Absorption Spectrometry-AAS (Method 7300) and Induced Coupled Plasma-Atomic Emission Spectrometry- ICP-AES (Method 7048).
    Results
    From ten metals identified، only mean concentration of iron oxide exceeded Threshold Limit Value (TLV) and concentrations of the remaining nine metals were below the exposure limits.
    Conclusion
    High concentrations of fumes generated from cutting process of scraps were mainly due to iron oxide. Therefore، concerns among workers and managers over presence of chemicals; such as cadmium and nickel، and their health effects were not the case. This was also confirmed by periodic examination results.
    Keywords: Metals Fume, Cutting Scrap Metals, Steel Industry, ICP, AES
  • Ali Naghizadeh, Lham Derakhshani, Allahbakhsh Javid Pages 36-44
    Background and Objectives
    Presence of arsenic in water sources results in different health problems including; skin problems، cancer، and hypertension. This study was aimed to investigate the amount of arsenic removal from aqueous solution using carbon nanotubes in a continuous adsorption column.
    Methods
    This was an applicable study and compares pre- and post-conditions. The influence of independent variables including dosage of carbon nanotubes، contact time، and breakthrough point on capacity of arsenic adsorption were studied.
    Results
    Adsorption capacities of single wall and multiwall carbon nanotubes were about 148 and 95 mg/g، respectively. The experimental data were analyzed using Langmuir and Freundlich isotherm models and equilibrium data indicate that Langmuir isotherm model to fit best for describing arsenic adsorption behavior on carbon nanotubes.
    Conclusions
    Carbon nanotubes can be considered as an efficient adsorbent for the removal of arsenic from large volume of aqueous solutions.
    Keywords: Adsorption Comparison, Arsenic, Carbon Nanotubes
  • Saeideh Khalili, Davoud Shojaiezadeh, Kamal Azam, Kaveh Kheirkhah Rahimabad, Mika Kharghani Moghadam, Zahra Khazir Pages 45-58
    Background and Objectives
    The systematic application of screening methods helps early diagnosis and effective treatment of breast cancer. This study was conducted to assess the effects of education on health beliefs and practices of women regarding breast cancer screening using Health Belief Model (HBM).
    Methods
    This quantitative experimental study was conducted on 144 women (case=72 and control=72) aged from 20 to 62 years in Shahid Behtash clinic, Lavizan area, Tehran. The data collection tool was a self-administered questionnaire that was developed based on Health Belief Model. Educational intervention was delivered to case group based on components of HBM and behavioral targets in 3 sessions; each session lasting for 1 hour. Pre-intervention health beliefs and practice of both groups were evaluated and compared with those of four months later.
    Results
    Our findings indicated that educational interventions based on HBM considerably enhanced the case's knowledge comparing to control group and mean knowledge score was improved from 11.7 to 21.81(p<0.001). Educational intervention improved the mean scores attained from model constructs, so that mean score of perceived susceptibility, severity, benefits, barriers, and self-efficacy in case group improved from 2.26 to 3.58, 1.93 to 6.24, 5.81 to 7.5, 4.57 to 13.79, and from 2 to 2.53, respectively.
    Conclusion
    The results of present study revealed that educational interventions based on HBM can alter health beliefs of the society and considerably affect screening behavior like breast cancer screening.
    Keywords: Health Beliefs Model, Breast Cancer, Knowledge, Practice, Screening
  • Hasan Ahmadi, Aliasghar Farshad, Mohammad Motamedzadeh, Hossein Mahjob Pages 59-66
    Background and Objectives
    Low back pain is a major problem among industrial workers. A major part of the work-related injuries is involvement of musculoskeletal system for which about 60% is related to back pain. The aim of this study was to determine the prevalence of low back pain and its association with work- and personal-related factors among workers of Hamadan province industries.
    Methods
    For this descriptive analytical study, 400 workers were selected by systematic random sampling method. Data were collected using NORDIC and International Physical Activity questionnaire (IPAQ) questionnaires. Data were analyzed by descriptive statistical methods and chi-square test using SPSS software.
    Results
    Our results showed that the average age, job tenure, and working hours per week of the subjects were, 34.85 years, 5.76 years, and 52.96 hours, respectively. 69.2, 19.2, and 11.6% of the subjects had respectively high, medium, and low physical activity levels. The prevalence of low back pain was 57.1 %. There were significant relationships between LBP and job tenure (p=0.000), working hours per week (p=0.000), and level of physical activity (p=0.000).
    Conclusion
    Prevalence of LPB was high (57.1%) despite the low job tenure and low age of the workers. Decreasing working hours per week, avoiding workers to do heavy physical activities, and limiting manual handling may improve work conditions and decrease the rate of back pain and prevent the risk of low back pain in the workplace.
    Keywords: Low Back Pain, Musculoskeletal Disorders, Nordic Questionnaire
  • Hasan Isanloo, Seid Mohsen Mohseni, Shahram Nazari, Maryam Sarkhosh, Sudabeh Alizadeh Matboo Pages 67-74
    Background and Objectives

    Turbidity and colloidal factors are good shelters for growth and transmission of biological parameters as well as the factors affecting water usage from aesthetic point of view. Coagulating agents such as metal hydroxides are produced by the process of electrolysis. The coagulating agent combines with the pollutants to form large size flocs. This study aimed to investigate the efficiency of electrocoagulation-electrofloatation in removal of turbidity from aquatic environments.

    Methods

    In a laboratory-scale fundamental-applicable study a plexiglass electrocoagulation reactor (24 ×17 ×18 cm) was made. 4 iron/aluminum plates (electrode) with a dimension of 15 ×16 cm and thickness of 1mm were placed in parallel and 1. 5 cm apart in the tank. A DC power supply with adjustable voltage (0-60 v) and amperage (0-6 amps) was used.

    Results

    : The results showed that the highest turbidity removal from solution was obtained by aluminum electrode (97. 60 %) at pH of 7، potential difference of 50 volts، and contact time of 30 minutes. The maximum rate of turbidity removal from aqueous solution by using iron electrodes (89. 92%) was achieved at pH=7، potential difference of 50 volts، and contact time of 30 minutes.

    Conclusion

    based on experiments'' results، using electrocoagulation-electrofloatation has an appropriate efficiency in turbidity removal. It can also be concluded that the efficiency of Al electrode to remove turbidity from solution is higher than that of Fe electrode.

    Keywords: Electrocoagulation, Water, Turbidity, Electroflotation
  • Azam Maleki, Saeideh Mazloomzadeh Pages 75-82
    Background and Objectives
    Prevention of adverse pregnancy outcomes is one of the important goals of public health. In this way، Knowledge of women، participating in premarital counseling courses، on the risk factors associated with adverse pregnancy outcomes was investigated.
    Methods
    In a descriptive cross-sectional study، knowledge of 400 women attending in the premarital counseling courses was investigated using random systematic sampling method. Data collection instrument was a researcher-made questionnaire containing demographic characteristics and questions on the knowledge status. Content validity and reliability of the questionnaire were approved through specialists'' opinions and calculated Cronbach''s alpha of 0. 94، respectively. Data were analyzed using frequency tables and chi-square test.
    Results
    Mean knowledge of the subjects on risk factors was 5. 85±3. 39 and only 13. 8% of individuals rated as good knowledge. The highest knowledge related to anemia and the lowest to smoking. Knowledge had significant relations with listening to lectures on folic acid، pre-pregnancy care، and education (p<0. 01).
    Conclusion
    In this study knowledge of majority of women were low. Therefore، planning to increase knowledge of women on details of the risks in the premarital counseling classes is necessary، especially for illiterate participants.
    Keywords: Premarital Counseling, Knowledge, Adverse Pregnancy Outcomes, Risk Factor