فهرست مطالب

نشریه سوخت و ساز و فعالیت ورزشی
سال دوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • الهه طالبی گرکانی، رزیتا فتحی، علیرضا صفرزاده، حمیده مرادی، ریحانه دلبری صفحات 91-100
    هدف
    بررسی تاثیر 4 هفته تمرین مقاومتی بر سطوح پلاسمایی امنتین1 موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزتوسین.
    روش پژوهش: در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با میانگین وزن 22±288 گرم به طور تصادفی به 3 گروه 8 تایی تقسیم شدند: کنترل غیردیابتی، کنترل دیابتی و تمرین دیابتی. القای دیابت با تزریق درون صفاقی محلول استرپتوزتوسین (55 میلی گرم بر کیلوگرم) انجام شد. تمرین مقاومتی شامل بالا رفتن از نردبان با وزنه های متصل به دم حیوانات بود (3 روز در هفته، برای 4 هفته). پس از 4 هفته، وزن بدن، سطوح پلاسمایی امنتین1، گلوکز، انسولین، اسیدهای چرب استریفه نشده (NEFA) و نیم رخ لیپیدی اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    پس از 4 هفته غلظت پلاسمایی امنتین1 گروه تمرین دیابتی در مقایسه با گروه کنترل دیابتی بالاتر ولی این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود. تفاوت معنی داری در غلظت پلاسمایی گلوکز، انسولین، NEFA و نیم رخ لیپیدی گروه های مختلف مشاهده نشد. تغییر وزن موش های صحرایی در گروه تمرین دیابتی در مقایسه با گروه کنترل دیابتی به طور معنی داری کمتر بود (05/0P).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش حاکی از عدم تغییر معنی دار سطوح پلاسمایی امنتین1، گلوکز، انسولین و پروفایل لیپیدی موش های صحرایی دیابتی بر اثر 4 هفته تمرین مقاومتی می باشد. به نظر می رسد کوتاه بودن طول دوره تمرین عاملی موثر در عدم مشاهده تغییرات معنی دار در سطوح پلاسمایی امنتین1 باشد.
    کلیدواژگان: امنتین1، تمرین مقاومتی، دیابت
  • ذکیه توکلی، وحید ساری صراف، رامین امیر ساسان صفحات 101-112
    هدف
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر زمان روز (صبح و عصر) فعالیت ورزشی بر پاسخ های حاد ایمونوگلوبولین A، کورتیزول و αآمیلاز بزاقی و پروتئین تام در دختران شناگر باشگاهی بود.
    روش پژوهش: بدین منظور 14 شناگر دختر (سن: 33/1±13، وزن: 75/4±48 کیلوگرم، قد:90/5±152سانتی متر و حداکثر اکسیژن مصرفی: 96/3±92/45 میلی لیتر بر کیلوگرم بر دقیقه) برای شرکت در این مطالعه داوطلب شدند. هر آزمودنی در دو آزمون که شامل 200×10 متر شنای زیر بیشینه با 80 درصد بهترین زمان تمرینی آن ها و یک دقیقه استراحت بین هر 200 متر شنا بود، شرکت کرد. آزمون اول ساعت 00/18 و آزمون دوم با فاصله 3 روز در ساعت 00/8 اجرا شد. نمونه های بزاقی تحریک نشده دو روز قبل، بلافاصله، یک و 24 ساعت بعد از آزمون جمع آوری شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق با استفاده از تحلیل واریانس دو عامله با اندازه گیری های مکرر نشان داد که ایمونوگلوبولین A، کورتیزول، بزاقی و پروتئین تام از چرخه شبانه روزی برخوردار بوده (05/0>P) و متاثر از زمان روز می باشند. آزمون شنا نیز، باعث تغییرات معنی داری در میزان کورتیزول، αآمیلاز بزاقی و پروتئین تام گردید (05/0>P)؛ ولی تغییری در مقادیر ایمونوگلوبولین A بعد از فعالیت مشاهده نشد (05/0>P). یافته های این پژوهش نشان داد که تعامل زمان روز (صبح و عصر) و فعالیت ورزشی بر پاسخ αآمیلاز معنی دار است (05/0>P).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهند که تغییرات شبانه روزی معنی داری در مولفه های اندازه گیری شده قبل از فعالیت وجود دارد. همچنین فعالیت تاثیر معنی داری بر پاسخ حاد این مولفه ها غیر از غلظت ایمونوگلوبولین A می گذارد و آلفا آمیلاز به طور معنی داری از تعامل زمان روز (صبح و عصر) و فعالیت ورزشی برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: زمان روز، ایمونوگلوبولین A، کورتیزول، αآمیلاز، پروتئین تام بزاقی
  • سید صالح صفری موسوی صفری موسوی، حمید محبی، ارسلان دمیرچی، فریبرز هوانلو صفحات 113-123
    اثرکاهش محتوای گلیکوژن عضله برMFO و Fatmax هنگام فعالیت ورزشی در مردان تمرین نکردهچکیده
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثر کاهش محتوای گلیکوژن عضله بر حداکثر اکسیداسیون چربی (MFO) و شدت ورزشی که حداکثر اکسیداسیون چربی در آن اتفاق می افتد (Fatmax) در مردان تمرین نکرده بود.
    روش پژوهش: هشت مرد سالم تمرین نکرده (سن 1±2/22 سال، شاخص توده بدنی 5/1±9/21 کیلوگرم بر متر مربع، چربی بدن 1±1/15 درصد و اوج اکسیژن مصرفی 41/0±82/2 لیتر در دقیقه) در دو وهله جداگانه با فاصله حداقل یک هفته شرکت کردند. هر آزمودنی در حالت ناشتا (ساعت 7:00)، در دو نوبت جداگانه، در وضعیت طبیعی گلیکوژن عضله و تحت شرایط کاهش گلیکوژن عضله، به طور تصادفی آزمون فعالیت ورزشی فزاینده ای با مراحل 3 دقیقه ای تا سرحد خستگی روی چرخ کارسنج اجرا کردند. در یکی از جلسات، آزمودنی ها بعدازظهر (18:00) روز قبل از اجرای آزمون فعالیت ورزشی برای اجرای فعالیت ورزشی به منظور کاهش محتوای گلیکوژن عضله به آزمایشگاه مراجعه کردند.کالری سنجی غیرمستقیم برای تعیین حجم اکسیژن مصرفی و دی اکسید کربن تولید شده در خلال فعالیت فزاینده استفاده شد. میزان اکسیداسیون مواد، MFO و Fatmax با کمک معادلات عنصرسنجی تعیین و محاسبه شد. از آزمون آماری t همبسته برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    MFO در شرایط کاهش گلیکوژن عضله (08/0±54/0 گرم در دقیقه) به طور معنی داری نسبت به شرایط طبیعی گلیکوژن عضله (04/0±36/0 گرم در دقیقه) بالاتر بود (01/0≥P). همچنین بین Fatmax و در شرایط کاهش گلیکوژن عضله (42/3±01/65 درصد VO2peak)و در شرایط طبیعی گلیکوژن عضله(13/3±12/46 درصد VO2peak) تفاوت معنی داری مشاهده شد (01/0≥P).
    نتیجه گیری
    به طور کلی، نتایج این تحقیق نشان داد که کاهش گلیکوژن عضله قبل از فعالیت باعث افزایش MFO و جابه جایی MFO و Fatmax به شدت بالاتری از فعالیت می شود. این بدان معنی است که شروع در کاهش اکسیداسیون چربی در یک شدت بالاتری اتفاق می افتد و آزمودنی ها دیرتر به منابع کربوهیدرات وابسته می شوند.
    کلیدواژگان: حداکثر اکسیداسیون چربی، شدت ورزشی، کاهش گلیکوژن عضله، آزمون فعالیت فزاینده
  • محمدرضا حامدی نیا، امیرحسین حقیقی، محمدعلی سردار، جواد پورجاهد صفحات 125-133
    چکیده
    هدف
    بررسی تاثیر تمرینات در آب بر آدیپونکتین سرم و مقاومت به انسولین در کودکان و نوجوانان چاق.
    روش پژوهش: 60 دانش آموز چاق (کودکان 1012 سال و نوجوانان 1416 سال) به صورت تصادفی در چهار گروه (دو گروه تمرین و دو گروه کنترل) قرار گرفتند. گروه های تمرین دریک برنامه تمرینات در آب با شدت 60 تا 85 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه و هر جلسه حداکثر60 دقیقه شرکت نمودند. نمونه های خونی، اندازه های آنتروپومتریکی و ترکیب بدنی در ابتدا و پس از 8 هفته تمرین گرفته شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها با کمک آزمون تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد که تمرینات در آب باعث کاهش معنی دار درصد چربی و افزایش معنی دار حداکثر اکسیژن مصرفی در کودکان و نوجوانان شد (05/0>P). تمرینات در آب در کودکان و نوجوانان بر مقاومت به انسولین و آدیپونکتین تاثیر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    در مجموع از این تحقیق می توان نتیجه گرفت که هشت هفته تمرینات کودکان و نوجوانان در آب، احتمالا به علت عدم تغییر وزن، بر آدیپونکتین و مقاومت به انسولین تاثیری نداشته است.
    کلیدواژگان: تمرینات در آب، آدیپونکتین، چاقی، نوجوانان، کودکان، مقاومت به انسولین
  • کریم آزالی علمداری، ارسلان دمیرچی، پروین بابایی صفحات 135-147
    چکیده
    هدف
    عامل رشد عصبی مشتق شده از مغز (BDNF) ازجمله شاخص های موثر در بیان عملکرد شناختی می باشد که به تازگی در تحقیقات حوزه سلامت بررسی شده است. با اینکه ارتباط مثبتی بین آمادگی هوازی، عملکرد شناختی و سطوح BDNF گزارش شده است، اطلاعات زیادی در مورد چگونگی تاثیر همزمان برنامه تمرینی و همچنین دوره های بی تمرینی، بر عملکرد حافظه و BDNF پایه سرم افراد میانسال موجود نیست.
    روش پژوهش: 21 مرد میان سال (سن: 99/5±08/58 سال، وزن: 13/12±79/75 کیلوگرم، شاخص توده بدن: 76/2±78/25 کیلوگرم بر مترمربع) به طور تصادفی در دو گروه شامل تمرین هوازی (11 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین هوازی در شش هفته تمرینات دویدن (3 جلسه در هفته)، به مدت 25 تا 40 دقیقه در هر جلسه با شدت 60 تا 70 درصد ضربان قلب ذخیره شرکت کردند. در سه مرحله پیش آزمون، پایان تمرین و پس از پایان شش هفته بی تمرینی، آزمون های عملکرد حافظه کوتاه مدت و میان مدت و همچنین خون گیری انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل، تحلیل کوواریانس تک متغیره و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شش هفته تمرین در گروه تمرین هوازی، سبب افزایش سطوح BDNF پایه سرم و همچنین عملکرد حافظه کوتاه مدت و میان مدت شد (05/0>P). پس از شش هفته بی تمرینی، سطوح هر سه متغیر به مقادیر اولیه بازگشتند.
    نتیجه گیری
    تمرین ورزشی منظم در آزمودنی های سالم، با افزایش سطوح BDNF سرم سبب بهبود عملکرد حافظه ای می شود، ولی این سازگاری ها در طی دوره بی تمرینی از دست می روند. از نظر بالینی این یافته ها اهمیت فعالیت هوازی را جهت حفظ و ارتقای عملکرد حافظه ای و پیشگیری از ابتلا به زوال عقل در آینده را تایید می کند.
    کلیدواژگان: تمرین و بی تمرینی، BDNF، حافظه، پیشگیری از افت عملکرد شناختی
  • آزاده نریمانی پیرپشته، رضا قراخانلو، آذر آقایاری صفحات 149-163
    چکیده
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر مصرف کوتاه مدت مکمل HMB (بتاهیدروکسی بتا متیل بوتیرات) بر تغییرات سطح کراتین فسفو کیناز بعد از پروتکل تمرینی مقاومتی در زنان غیر ورزشکار بود.
    روش پژوهش: بدین منظور 16 زن غیر ورزشکار با میانگین سن 1±3/24 سال، قد 35/2±163 سانتی متر و وزن 25/2±5/61 کیلوگرم انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تمرینHMB (8=تعداد) و گروه تمریندارونما (8=تعداد) تقسیم شدند. دو گروه به مدت 2 هفته و هفته ای 3 جلسه تحت تمرینات مقاومتی قرار گرفتند. در گروه تمرینHMB، مکمل HMB و در گروه تمریندارونما، آرد برنج به میزان 3 گرم در روز مصرف شد. جهت اندازه گیری 1RM بالاتنه و پایین تنه و کراتین فسفو کیناز خون، یک پیش آزمون یک روز قبل از شروع جلسه تمرینی اول و سه پس آزمون 24 ساعت بعد از پایان جلسه تمرینی اول، 24 ساعت بعد از پایان آخرین جلسه تمرینی هفته اول و 24 ساعت بعد از پایان آخرین جلسه تمرینی هفته دوم به عمل آمد. جهت بررسی اختلاف میانگین پیش آزمون و پس آزمون های متغیرهای اندازه گیری شده در هر گروه، از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون تعقیبی بنفرونی و به منظور مقایسه اختلاف میانگین های پیش آزمون و پس آزمون های متغیرهای مورد نظر در بین دو گروه ازt مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد میانگین CPK پلاسما در گروه HMB پس از دو هفته کاهش معنی داری یافت (05/0>P). اما این کاهش در گروه دارونما مشاهده نشد. همچنین RM1 بالاتنه و پایین تنه در دو گروه HMB و دارونما افزایش یافت اما به لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که مصرف 3 گرم از مکمل HMB سبب کاهش پاسخ کراتین فسفو کیناز بعد از تمرینات مقاومتی می گردد. این یافته ها از فرضیه تاثیر مکمل HMBدر کاهش آسیب عضلانی به خصوص در زنان مبتدی پس از تمرینات مقاومتی، حمایت می کند.
    کلیدواژگان: مکمل HMB، آسیب عضلانی، کراتین فسفو کیناز، تمرین مقاومتی
  • داریوش شیخ الاسلامی وطنی، پیمان سلیمی صفحات 165-176
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر ترتیب اجرای حرکات مقاومتی بر پاسخ لپتین و تستوسترون سرم در مردان جوان دارای اضافه وزن انجام گرفت.
    روش پژوهش: 14مرد جوان (میانگین سن: 25/1±36/21 سال و BMI: 88/1±95/27 کیلوگرم بر متر مربع) به صورت تصادفی انتخاب و دو جلسه فعالیت مقاومتی را تکمیل کردند. فعالیت های مقاومتی، با دو نوع اجرای گوناگون [قرارداد الف: از عضلات بزرگ به کوچک (پرس پا، پرس سینه، سیم کش زیربغل، سرشانه هالتر، جلو بازو، پشت بازو) و قرارداد ب: از عضلات کوچک به بزرگ (عکس ترتیب حرکات قرارداد الف)] و با شدت 85% یک تکرار بیشینه انجام گرفت. برای این منظور در جلسه اول و به صورت تصادفی نیمی از آزمودنی ها قرارداد الف و بقیه قرارداد ب را انجام دادند. استراحت برای هر نوبت یک دقیقه و برای هر حرکت دو دقیقه در نظر گرفته شد. یک هفته بعد، جلسه دوم با جابه جایی قرارداد، فعالیت آزمودنی ها انجام شد. در هرجلسه، نمونه گیری خون قبل از فعالیت، بلافاصله و 30 دقیقه بعد از فعالیت انجام گرفت. اندازه گیری هورمون ها با استفاده از روش رادیو ایمونواسی (RIA) انجام گرفت.
    یافته ها
    آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر (با ارزیابی عامل زمان و جلسه) حاکی از آن بود که غلظت لپتین سرم در هر دو قرارداد بلافاصله بعد از فعالیت و 30 دقیقه بعد از فعالیت نسبت به قبل از آن به صورت معنی داری کاهش یافت (05/0≥P). در مورد غلظت تستوسترون هم، بلافاصله پس از فعالیت (در قرارداد ب) و 30 دقیقه پس از فعالیت (در هر دو قرارداد) نسبت به قبل از فعالیت کاهش معنی داری دیده شد (05/0≥P). در حالی که در مورد هیچ کدام از هورمون ها تغییرات بین جلسه ای معنی دار نبود. علاوه بر این، در قرارداد الف، همبستگی بین لپتین و تستوسترون در هیچ یک از مراحل اندازه گیری مشاهده نشد، اما در قرارداد ب، همبستگی مثبت بین این دو ملاحظه گردید (05/0≥P).
    نتیجه گیری
    در کل یافته های حاضر نشان داد که ترتیب بزرگی یا کوچکی عضلات به کار گرفته شده در ابتدای فعالیت تاثیری بر ترشح هورمون های لپتین و تستوسترون ندارد؛ اگرچه اثبات همبستگی بین این دو هورمون به تحقیقات بعدی نیاز دارد. واژگان کلیدی: ترتیب اجرای حرکات، لپتین، تستوسترون، فعالیت مقاومتی حاد
|
  • Talebi, Garakani E., Fathir*, Safarzade A., Moradi H., Delbari R Pages 91-100
    Aim
    The purpose of this study was to investigate the effect of 4 week resistance training on plasma omentin-1 levels in Streptozotocin induced diabetic rats.
    Method
    In this experimental study 24 male Wistar rats with mean weight of 288±22g (mean±SD) were randomly divided into 3 groups: non-diabetic control (n=8)، diabetic control (n=8)، and diabetic training (n=8). Diabetes was induced by a single intra-peritoneal injection of streptozotocin (STZ) at a dose of 55 mg/kg. The resistance training consisted of climbing a ladder carrying a load suspended from the tail (3 days/wk، for 4 wk). After 4-week body weight، plasma omentin-1، glucose، insulin، non-esterified fatty acids (NEFA) concentrations and lipid profiles were measured.
    Results
    After four weeks plasma omentin-1 levels in trained diabetic rats was higher when compared with diabetic control group، but it was not statistically significant. We did not find any significant difference in plasma glucose، insulin، NEFA and lipid profile levels between all groups. Body weights alteration in diabetic resistance trained rats were significantly lower compared with the diabetic control group.
    Conclusion
    The results of this study indicated that plasma levels of glucose، insulin، lipid profile and omentin-1 remained unchanged in diabetic rats due to 4 weeks resistance training. Short duration of training program appears to be an effective factor in the absence of significant changes in plasma omentin-1 levels.
    Keywords: Omentin, 1, Resistance training, Diabetes
  • Tavakoly Z.*, Sari, Sarraf V., Amirsasan R Pages 101-112
    Aim
    To examine whether time of day significantly affects salivary IgA, cortisol, α-amylase and total protein levels before and after sub-maximal swimming.
    Method
    Fourteen female swimmers (age 13±1.33 years, weight 48±4.75 kg, Vo2max 45.92±3.96 ml/kg/min) volunteered to participate in the study. In a fully randomized, cross over design, each subject performed 10×200 m front crawl at 80% of their seasonal best time, with one minute rest between each 200 m, at 08:00 and 18:00 hours on two days aware. Timed, unstimulated saliva samples were collected before and after exercise. Saliva samples were analyzed by two-factor analysis of variance (ANOVA) with repeated measures. Statistical significance was accepted at p<0.05.
    Results
    Significant time of day effects (am and pm respectively) were observed in s-IgA, S-IgA, cortisol, and saliva flow rate, αamylase and total protein before exercise (P<0.05). The exercise protocol did not significantly affect s-IgA but, in comparison with values before exercise, caused significant alterations in cortisol, S-IgA, saliva flow rate, αamylase and total protein (P<0.05). There was no significant interaction effect of time of day by exercise on any salivary variables measured except αamylase.
    Conclusion
    These results suggest a significant circadian variation in the variables measured before exercise, with showing a significant effect on their acute responses to exercise except s-IgA and a significant interaction effect of time of day by exercise on salivary αamylase.
    Keywords: Time of day, Cortisol, IgA, α amylase, Total protein
  • Safari Mosavi S., Mohebbi H.*, Damirchi A., Hovanlo F Pages 113-123
    Aim
    The aim of this study was to determine the effect of reduced muscle glycogen on maximal fat oxidation (MFO) and the exercise intensity at which maximal fat oxidation was occure (Fatmax) in untrained men.
    Method
    Eight healthy untrained males (age: 22.2±1; body mass index: 21.9±1.5 kg/m2; percent body fat (%): 15.1±1; VO2Peak: 2.82±0.41 L.min-1) participated in two studies carried out on separate days at least one week apart. Each subject in the fasting state (7:00 AM) performed graded exercise test with 3 min stages on a cycle ergometer to exhaustion, on two separate occasions randomly, in a normal glycogen state and under conditions of reduced muscle glycogen content. On one occasion, the day before the graded exercise test, subjects came to the laboratory at 18:00 pm to perform an exhaustive muscle glycogen lowering exercise. Indirect calorimetry was performed to determine oxygen consumption (VO2) and carbon dioxide production (VCO2) at during gradedexercise. Substrate oxidation, MFO and Fatmax was determined during graded exercise test, by use of the stoichiometric equations. The student’s t-test was used to analyze the variables.
    Results
    MFO in the lowering muscle glycogen (0.54±0.08 g.min-1) was significantly higher than in the normal muscle glycogen status (0.36±0.04 g. min-1) (P<0.01). In addition, Significantly difference in Fatmax occurred at an exercise intensity of around 46.12±3.13% and 65.01±3.42% VO2peak in the normal and reduces glycogen condition respectively (P<0.01).
    Conclusion
    In conclusion, reduced muscle glycogen before exercise can be causes a displacement of MFO and Fatmax to higher level of exercise intensity. This means that the onset of decrease of fat oxidation occurs at a higher intensity and individuals start to rely on carbohydrate sources later.
    Keywords: MFO, Fatmax, Lowering muscle glycogen, Graded exercise test
  • Hamedinia Mr*, Haghighi Ah, Sardar Ma, Pourjahad J Pages 125-133
    Aim
    The aim of this study was to determine the effect of exercise training in water on serum adiponectin and insulin resistance in obese children and adolescents.
    Method
    For this purpose 60 obese subjects (children 10-12 years and adolescents 14-16 years) were randomly assigned into one of four groups: exercise training in water for both children and adolescents, and control groups (children and adolescents). Experimental groups underwent exercise training for 8 weeks; 3 sessions per week and 60 minutes per session, with an intensity of 60-85% of maximum heart rate. Blood samples, anthropometric and body composition measures were taken before and after training program.
    Results
    Data analysis using ANOVA showed that exercise training in water caused a significant decrease in body fat percent, and increase in VO2max in the children and adolescents. Exercise training in water had no effect on serum adiponectin and insulin resistance.
    Conclusion
    In summary, since 8 weeks exercise training in water did not cause weight loss, it probably had no effect on adiponectin and insulin resistance.
    Keywords: Exercise training in water, Adiponectin, Obesity, Adolescents, children, Insulin resistance
  • Azali Alamdari K.*, Damirchi A., Babaei P Pages 135-147
    Aim
    Brain derived neurotrophic factor (BDNF) is an important factor affecting cognitive function which has recently interested a bulk trend of effort in the health context. In spite of a good body of evidence reported concern to positive association between aerobic fitness, cognitive function and serum BDNF, there is no enough information about the effect of aerobic training and also detraining period on memory function and circulatory BDNF in middle aged individuals.
    Method
    Twenty one middle aged males (age: 58.08±5.99, weight: 75.79±12.13 kg, BMI: 25.78±2.76 kg.m-2) randomized in two groups including aerobic exercise (Ex, n=11) and control (Con, N=10). Ex subjects participated in six weeks of endurance exercise sessions, 3 sessions/week by the intensity of 60-70% of HRR for 25 to 40 min in each min. Midterm and Short term memory tests were conducted and also blood samples were taken in three occasions including pretest, after six weeks of training and after the following six weeks of detraining period. Data were analyzed using independent t test, ANOVA and ANCOVA repeated measures.
    Results
    Six weeks of aerobic training in Ex group significantly increased basal serum BDNF level, and also short term and midterm memory function (P<0.05) which all were restored following to six weeks of detraining.
    Conclusions
    Regular exercise training is capable to augment basal serum BDNF and though to improve memory function in healthy subjects, however, theses adaptations were washed up throughout detraining. From clinical point of view, these findings confirm the importance of aerobic fitness to improve and maintaine memory function and future dementia to be prevented.
    Keywords: Training, detraining, BDNF, Memory, Dementia prevention
  • Narimani A., Gharakhanlou R.*, Aghayari A Pages 149-163
    Aim
    The purpose of this study was to examine the effect of short term Beta-hydroxyl beta-methylbutyrate (HMB) supplementation on plasma creatine phosphokinase (CPK) level after resistance training program, in untrained women.
    Method
    Sixteen untrained women, aged 24.3±1 years, height 163±2.35 cm and weight 61.5±2.25 kg were selected and randomly divided into two HMB supplementation (n=8) and placebo (n=8) groups. All subjects trained 3 times per week for 2 weeks. HMB group and placebo group received 3 gr/day of HMB and placebo, respectively.The muscle injury marker (CPK) and upper and lower body 1-RM were measured in pre and three post tests. To investigate the differences between pre and post-test results in each group Bonferroni test was used and the difference between two groups was determined by independent student t-test.
    Results
    The result showed that the mean of plasma CPK level was significantly (P<0.05) decreased in HMB supplementation group. This decrease, however, was not found in placebo group. Also upper and lower body 1-RM in HMB and placebo groups were increased, but these increases were not statistically significant.
    Conclusion
    Supplementation of 3 gr HMB result in a decrease creatine phosphokinase response after resistance training. This finding support the hypothesis that HMB supplementation prevents exercise induced muscle damage, specially in beginner female following resistance training.
    Keywords: HMB supplementation, Muscle injury, Creatine phosphokinase, Resistance, training
  • Sheikholeslami Vatani D.*, Salimi P Pages 165-176
    Aim
    The aim of present study was to examine the influence of acute resistance exercise orders on response serum leptin and testosterone in overweight young men.
    Method
    Fourteen young men (mean age: 21.36±1.25 years and BMI: 27.95±1.88 kg/m2) were selected randomly and completed two sessions of resistance exercise.The Exercise protocol consisted of two different protocols [protocol A: from large to small muscles (Leg press, bench press, Lat Pull-down, overhead press, biceps curl, triceps extension) and Protocol B: from small to large muscles (Reverse Sequence of protocol B)] and with %85 of one repetition maximum (1RM) were done. For this purpose in first session randomly, half of the subjects performed protocol A and the other subjects completed the protocol B. One and two minutes rest intervals were set between sets and exercises movement, respectively. One week after, in the second session, subject’s protocols were contrary. Blood samples were collected before the exercise, immediately and 30 minutes after each exercise protocol. Hormone measurements were performed using radio immune-assay (RIA).
    Results
    By using ANOVA with repeated measure (within and between subject effects) the results indicated that serum leptin concentrations in both protocols, was decreased significantly immediately and 30 minutes after exercise (P≤0.05). So, the testosterone concentration decreased significantly immediately (protocol B) and 30 minutes after exercise (in both protocol) (P≤0.05). While, there was no differences between sessions for leptin and testosterone. Moreover, there was correlation between leptin and testosterone in order B and not in order A (P≤0.05).
    Conclusion
    Overall findings showed that the large or small muscles order used at the beginning of the exercise do not affect on the secretion hormone leptin and testosterone. Although, more research is needed to prove the link between these two hormones.
    Keywords: Exercise order, Leptin, Testosterone, Acute resistance exercise