فهرست مطالب

ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی - سال دوم شماره 7 (زمستان 1391)

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال دوم شماره 7 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/11/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسین رضایی دولت آبادی*، امید بهارستان، محمد محمدی صدر صفحه 1
    زمینه
    در این مقاله مفهوم فرهنگ یادگیری سازمانی به عنوان یک سری از هنجارها و ارزشها در مورد فعالیتهایی که در یک سازمان انجام می شود تعریف شده است. این هنجارها و ارزشها باید حمایت سیستماتیک را از نگرشهای عمیقی که هدف اش تحقق سطوح بالای یادگیری سازمانی است به انجام رساند. عناصر فرهنگ یادگیری سازمانی که ما در این مقاله استفاده کرده ایم عبارت اند از کسب اطلاعات، تفسیر اطلاعات و تغییرات رفتاری و شناختی. از طرف دیگر ساختار قابلیت نوآوری شامل فرهنگ نوآورانه و ابداع است و خود ابداع نیز از دو بخش نوآوری اجرایی و نوآوری فنی تشکیل شده است.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف ارائه و آزمودن مدل توسعه قابلیت نوآوری بر اساس تاثیر فرهنگ یادگیری سازمانی در صنایع غذایی کرمان است.
    روش
    تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی و علی یا پس رویدادی است. جامعه آماری پژوهش شامل629 نفر از متخصصین و کارکنان اداری شرکت های زمزم، روغن و پگاه کرمان بودند. نمونه آماری این پژوهش 238 نفر بودند که به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان داد که کسب اطلاعات، تفسیر اطلاعات، تغییرات رفتاری و شناختی و فرهنگ نوآورانه به طور غیر مستقیم بر نوآوری اجرایی، و به طور مستقیم بر نوآوری فنی تاثیر گذار هستند. در پایان پیشنهاداتی نیز ارائه گردیده است.
    نتیجه گیری
    سازمان ها برای تقویت فرهنگ یادگیری سازمانی باید به چگونگی کسب اطلاعات و تاکید بر تفسیر اطلاعات توجه ویژه ای داشته و برای افزایش تاثیرات یادگیری بر قابلیت نوآوری، به جریان فرایند هایی که اتفاق می افتد با دقت بنگرند و سعی کنند فرایند های مربوط به هر متغیر را به طور دقیق و کامل طی نمایند.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، قابلیت نوآوری، فرهنگ، فرهنگ نوآورانه، ابداع، صنایع غذایی کرمان
  • محمود اعظمی، علیرضا جعفری، ناهید کریمی* صفحه 27
    زمینه
    خلاقیت در بالاترین سطح فعالیت های شناختی انسان قرار دارد. خلاقیت پتانسیل و توانایی است که در فکر، اندیشه، قلم، رفتار و عمل انسان جلوه پیدا می کند و مستلزم حل کردن مسائلی است. افراد خلاق قبل از آنکه مسائل را حل کنند آنها را می آفرینند یا بر پیچیدگی آن می افزایند. پس تنها از راه ایجاد این توانایی هاست که می توان افراد را برای مقابله با شرایط متغیر زندگی و موقعیت های جدیدی که مرتبا با آنها روبرو می شوند آماده کرد.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف «بررسی تاثیر آموزش مهارت های زندگی در افزایش خلاقیت کودکان دبستانی» صورت گرفت.
    روش
    86 نفر از دانش آموزان دوره ابتدایی دبستان های استان زنجان به صورت تصادفی خوشه ایچند مرحله ای و تصادفی به عنوان نمونه انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابتدا آزمون تفکر خلاق تورنس در هر دو گروه اجرا شد و سپس مهارت های زندگی در مدت 20 جلسه (40 ساعت) به گروه آزمایش آموزش داده شد. پس از پایان جلسات آموزشی و سه ماه بعد در هر دو گروه، آزمون تفکرخلاقیت تورنس دوباره اجرا گردید. تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده با روش های t مستقل و وابسته و تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی «شفه» جهت مقایسه گروه ها انجام شد.
    یافته ها
    تفکر واگرا از کلاس سوم به چهارم و همچنین از کلاس سوم به پنجم، دارای تفاوت معناداری بود ولی بین نمرات تفکر خلاق کودکان کلاس سوم و پنجم تفاوت معناداری (01/0>P) مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با آموزش مهارت های زندگی می توان خلاقیت کودکان دبستانی را افزایش داد.
    کلیدواژگان: مهارت های زندگی، خلاقیت، تفکر واگرا، آزمون تورنس
  • منیره کلانتر قریشی*، رقیه عین الله زادگان، فلور رضایی کارگر صفحه 45
    زمینه
    خلاقیت یکی از مفاهیم مهم و اساسی و کلیدی در روان شناسی است. با گذشت چندین دهه از مطالعه و بررسی خلاقیت، رابطه آن با سلامت روان هنوز مورد بحث و مناقشه بسیار است.
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه خلاقیت با سلامت عمومی در نوجوانان بود.
    روش پژوهش: با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای125 نفر از دانش آموزان دختر قطع پیش دانشگاهی شهر تهران انتخاب شده و پرسشنامه های خلاقیت عابدی و سلامت عمومی را تکمیل کردند. داده های به دست آمده با آزمونهای همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین خلاقیت و سلامت عمومی رابطه مستقیم ومعنادار وجود دارد و خلاقیت سلامت عمومی را پیش بینی می کند (P<0/05). در بررسی رابطه خلاقیت با مولفه های سلامت عمومی مشخص شد که خلاقیت تنها با افسردگی رابطه معنادار و معکوس داشته و به طور معنادار توان پیش بینی این مولفه را دارد (P<0/05).
    نتیجه گیری
    پرورش خلاقیت در نوجوانان، گامی موثر در جهت ارتقاء سلامت روان آنها محسوب می گردد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، سلامت عمومی، نوجوانان
  • مهدی مرجانی صفحه 61
    زمینه
    امروزه برای ارزیابی و گزینش منطقی رزیدنت های جراح دامپزشک در دنیا از معیارهای گوناگونی استفاده می شود که شاخص های شخصیتی یکی از این مولفه های اثرگذار می باشند.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش و جایگاه مهارت های شخصیتی در انتخاب دستیاران جراح دامپزشک در ایران می باشد.
    روش
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. گروه نمونه شامل 150 نفر از اساتید، دانشجویان، تکنسین ها و جراحان دامپزشکی در بیمارستان ها و دانشگاه های دامپزشکی، مطب ها و کلینیک های تخصصی در استان تهران می باشند که از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار اصلی پژوهش، پرسشنامه هایی محقق ساخت بودند که روایی آن ها توسط متخصصین جراح و پایایی آن ها با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (8/ 0) تایید شدند. تحلیل داده ها با آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، آزمون نسبت و آزمون فریدمن انجام شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که از میان 18 شاخص مهارت های شخصیتی، شاخص «صبر و حوصله» و «دقت عمل و جزء نگری» مهم ترین شاخص های اثر گذار در انتخاب رزیدنت جراح دامپزشک و «پیروی جراح از الگوهای سنتی و مدرن» کمترین تاثیر را داشته است.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش می توانند در سیاست گذاری و برنامه ریزی نظام آموزشی کشور در سنجش و انتخاب رزیدنت های جراح دامپزشک در کشور مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: مهارت های شخصیتی، انتخاب خلاق، دستیار جراح دامپزشک
  • مجتبی واحدیان*، نجمه حسینی خواه صفحه 83
    زمینه
    خلاقیت موضوع مهم و جالبی برای مطالعه است. بسیاری از پژوهشگرانی که در زمینه خلاقیت مطالعه کرده اند بخشی از مطالعات خود را به توصیف ویژگی های افراد خلاق اختصاص داده اند و مجموعه ویژگی های مطرح شده نیز در طیف نسبتا گسترده ای قرار می گیرد.
    هدف
    پژوهش حاضر به دنبال بررسی ارتباط راهبرهای مقابله ای (شیوه هایی که افراد در رویارویی با مسائل در زندگی روزمره از آن استفاده می کنند) با خلاقیت می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر با استفاده از آزمون همبستگی، رابطه بین متغیر ها را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
    یافته ها
    بین خلاقیت با شیوه مقابله مسئله ای رابطه وجود ندارد. اما بین خلاقیت و دو مولفه دیگر یعنی شیوه مقابله هیجان مدار و اجتنابی رابطه معنادار به دست آمد.
    نتیجه گیری
    دانشجویانی که از خلاقیت بیشتری برخوردار هستند در مواجهه با مسائل، بیشتر، از راهبردهای مقابله ای هیجان مدار و اجتنابی استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: خلاقیت، راهبردهای مقابله ای، راهبرد مسئله مدار، راهبرد هیجان مدار، راهبرد اجتنابی
  • وحیده اسهرلوس*، اسماعیل داداشی خاص صفحه 97
    زمینه
    در اسلام به طور ضمنی هوش معنوی مورد توجه فراوانی قرار گرفته است. تشخیص الگوهای معنوی و تنظیم رفتار کارکنان بر مبنای آنها محور اصلی هوش معنوی هستند. در محیط های کاری سازمان های دولتی نیز پارادایم جدید معنویت و رشد و بلوغ معنوی ظهور پیدا کرده است. زمانی که موضوعات اخلاقی حل نشده باقی می مانند از رشد معنوی جلوگیری می کنند.
    هدف
    معنویت می تواند به عنوان شکلی از هوش نمایان شود. هوش معنوی جنبه های بیرونی هوش را با جنبه های درونی معنویت، تلفیق می کند. هوش معنوی با حوزه وسیع در علم روانشناسی، در طول سال ها با گستردگی وارد علم مدیریت نیز شده است و مطالب نظری و یافته های پژوهشی و تجربی متعددی از جنبه های مختلف کاربرد هوش معنوی در محیط های کاری را مورد بررسی قرار داده اند. در این مقاله به سنجش هوش معنوی مدیران پرداخته می شود که بر اساس آن هوش معنوی ظرفیت انسان در پاسخ به سوالات نهایی درباره معناداری زندگی و ارتباط زندگی درونی ذهن با زندگی بیرونی است و جنبه جدیدی از فعالیت های سازمان را آشکار می کند که هرگز به انسان ها، به چشم وسیله و ابزار نگاه نمی شود و با آنان همیشه با احترام و محبت رفتار می شود و به واسطه آن قابلیت های اخلاقی، علمی و اجتماعی کارکنان به سوی توفیق و سر بلندی رهنمون می گردد.
    روش
    داده های این پژوهش از طریق پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شد
    یافته ها
    نتایج نشان داد هوش معنوی مدیران نقش و تاثیر بسزایی در عملکرد کارکنان دارد و مولفه معنا و هدفدار بودن کار بیشترین تاثیر و مولفه های شعور و خودآگاهی و موهبت و تعالی جویی در مراتب بعدی قرار دارند و در نهایت حقیقت اعمال مدیران کمترین تاثیر بر عملکرد کارکنان دارد. همچنین نتیجه نوینی در مورد تقویت عملکرد کارکنان از طریق بکارگیری هوش معنوی در سازمان های دولتی کشور به دست آمد.
    نتیجه گیری
    هوش معنوی نه تنها در حوزه های فردی بلکه در حوزه های روان شناختی، وارد سایر حوزه های علوم انسانی از جمله مدیریت شده است. تحقیقات فزاینده در حوزه معنویت، مشاهده تاثیر چشمگیر آن، در بهبود عملکرد فردی و سازمانی بوده است. همچنین شواهد نشان می دهد که تمرین های معنوی باعث افزایش آگاهی و بینش نسبت به سطوح جدید چندگانه هوشیاری (تعمق) هستند و بر عملکرد افراد تاثیر مثبتی دارند تا در دست یابی به عملکرد خوب، آن را سرلوحه برنامه های کاری و شغلی و زندگی خود قرار دهند.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، موهبت، تعالی جویی، عملکرد کارکنان، سازمان های دولتی
  • کامران گنجی*، حسن دیناروند، حمید ابوطالبی صفحه 137
    زمینه
    کیفیت افزایی در عرصه یادگیری و تدریس از گذرگاه های بسیاری عبور می کند. در این میان نقش و جایگاه معلمان بی بدیل و مهم تر است و پرسش ها و توضیح هایی که آنان هر روز در کلاس های درس مطرح می کنند از اهمیت بسزایی برخوردار است.
    هدف
    این پژوهش به بررسی تاثیر آموزش مهارت های پرسشگری و توضیح دادن به معلمان بر خلاقیت دانش آموزان پسر دوره متوسطه شهر تهران پرداخته است.
    روش
    طرح پژوهش حاضر شبه آزمایشی و از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری مورد مطالعه شامل کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه مشغول به تحصیل در سال تحصیلی 91-1390 در شهر تهران است. از این جامعه 600 نفر دانش آموز سال اول دبیرستان از منطقه 3 آموزش و پرورش با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای بصورت تصادفی انتخاب شدند. همچنین 20 نفر از معلمان همان کلاس ها، که درس های ریاضیات، ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، عربی و علوم زیستی و بهداشت را تدریس می کردند، بصورت تصادفی انتخاب شدند (در هر درس 4 معلم). معلمان انتخابی به صورت تصادفی در سه گروه آزمایشی و یک گروه کنترل جایگزین شدند. معلمان گروه آزمایشی نخست، دوره مهارت های پرسشگری، معلمان گروه آزمایشی دوم دوره مهارت های توضیح دادن، معلمان گروه آزمایشی سوم دوره مهارت های پرسشگری و توضیح دادن را به عنوان متغیر مستقل دریافت کردند و معلمان گروه کنترل در هیچ کدام از این دوره ها شرکت نداشتند. برای گردآوری اطلاعات از آزمون خلاقیت عابدی (1372) استفاده شد. داده ها با روش های آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    دانش آموزان هر چهارگروه از نظر خلاقیت و زیر مقیاس های آن با توجه به نمره های پیش-آزمون همگن بودند. نتایج نشان داد که آموزش توام مهارت های پرسشگری و توضیح دادن به معلمان باعث افزایش 12 درصدی خلاقیت دانش آموزان شده است. آموزش مهارت های پرسشگری و توضیح دادن به معلمان بیشترین تاثیر را بر افزایش مولفه بسط (17.7 درصد) و پس از آن بر مولفه های انعطاف پذیری (3.6 درصد)، ابتکار (2.7 درصد) و سیالی (2.47 درصد) داشته است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت مهارت های پرسشگری و توضیح دادن، این مهارت ها بایستی در واحدهای درسی و دوره های آموزشی بدو خدمت و حین خدمت معلمان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مهارت های پرسشگری، مهارت های توضیح دادن، خلاقیت، آموزش معلمان
  • سمانه دلال نصیری، عبادالله احمدی*، مجید برزگر صفحه 169
    زمینه
    امروزه ضرورت خلاقیت و نوآوری در سازمان ها و مشاغل برای افزایش رقابت و بهبود شرایط کاری انکارناپذیر است.
    هدف
    پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین خلاقیت و نوآوری با رضایت شغلی شاغلان صنایع دستی شهر شیراز می پردازد.
    روش
    براساس جدول مورگان تعداد 89 نفر از 110 نفر شاغل در صنایع دستی شیراز بر اساس روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه خلاقیت (رندسیپ)، نوآوری (مارتین پاتچن) و رضایت شغلی (مینه سوتا) استفاده گردید. برای تجزیه وتحلیل از همبستگی، تحلیل رگرسیون وآزمون T استفاده شد.
    یافته ها
    بین خلاقیت و نوآوری با رضایت شغلی رابطه مثبت معنادار وجود دارد. البته ضریب همبستگی نوآوری با رضایت شغلی به مراتب بیشتر از خلاقیت و رضایت شغلی است. نوآوری و خلاقیت پیش بینی کننده رضایت شغلی می باشند.
    نتیجه گیری
    نوآوری به ویژه برای افزایش فروش ودر نتیجه ایجاد شرایط شغلی مطلوب تر در صنایع دستی اثرگذار است.
    کلیدواژگان: خلاقیت، نوآوری، رضایت شغلی
  • فریده حمیدی، سامیه شهمیر*، ندا محمدی، الهام دهنوی صفحه 205
    زمینه

    درس هنر از دروس تاثیرگذار در ارتقای خلاقیت و نوآوری فراگیران است چرا که هنر کوششی برای آفرینش زیبایی است و می تواند در کنار دنیای واقعی، دنیای خیالی مملو از نقش ها و احساسات بی شائبه خلق کند.

    هدف

    این پژوهش با هدف بررسی تفاوت خلاقیت دانش آموزان رشته های هنری و غیر هنری انجام شده است.

    روش

    روش پژوهش شبه آزمایشی و از نوع طرح پس آزمون با گروه گواه است. جامعه آماری شامل همه دانش آموزان رشته های هنری هنرستان شرف شهر ملک شاهی و دانش آموزان رشته های غیر هنری دبیرستان حدیث شهر یاد شده است. نمونه پژوهش به صورت مساوی (30 دانش آموز هنری و 30 دانش آموز غیر هنری) به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده است. ابزار پژوهش آزمون خلاقیت تورنس و داده های پژوهش با استفاده از آزمون تی دو گروهی مستقل تجزیه و تحلیل شده است.

    یافته ها

    بین خلاقیت دانش آموزان هنری و غیر هنری تفاوت معناداری مشاهده شد، دانش آموزان هنری و غیر هنری از لحاظ مولفه سیالی متفاوت بودند، دانش آموزان هنری و غیر هنری از لحاظ مولفه انعطاف متفاوت بودند، دانش آموزان هنری و غیر هنری از لحاظ مولفه ابتکار متفاوت بودند، دانش آموزان هنری و غیر هنری از لحاظ مولفه بسط نیز متفاوت بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته های به دست آمده می توان بیان کرد که دانش آموزان هنری در مقایسه با دانش آموزان غیر هنری خلاقیت بیشتری از خود بروز می دهند.

    کلیدواژگان: خلاقیت، آزمون خلاقیت تورنس، دانش آموزان هنری، دانش آموزان غیر هنری
|
  • H. Rezaei Dolatabadi*, O. Baharestan, M. Mohamadi Sadr Page 1
    Background
    In this paper the concept of organizational learning culture is defined as a set of norms and values about the functioning of an organization. These norms and values should support systematic, in-depth approaches aimed at achieving higher-level organizational learning. The elements of an organizational learning process that we used are information acquisition, information interpretation, and behavioral and cognitive changes. On the other hand, constructs of comprising innovativeness are innovative culture and innovations, which are made of technical and administrative innovations.
    Purpose
    The main aim of this research is to propose and test a model of innovativeness development based on the effect of organizational learning culture in the Kerman food industries.
    Method
    This research was an applied one by aim and descriptive and post-facto by methodology. From 629 professional and administrative of Zamzam companie's staff (Oil and Pegah) of Kerman Province, 238 people were selected stratified randomly. The data gathered from the questionnaire used and analyzed statistically.
    Result(s)
    The results showed that information, data interpretation, behavioral and cognitive changes and innovative culture only affect indirectly administrative innovations. Further, technical innovation is directly affected.
    Conclusion
    These results and its implications are discussed. At the end, the proposal is presented.
    Keywords: Organizational learning culture, innovation, innovative culture
  • M. Azami, A. Jafari, N. Karimi* Page 27
    Background
    Creativity is at the highest level of human cognitive activities. Creativity is potential and ability that thought, writing, behave and practice of man can make, and it involves solving problems. Creative people solve problems before they create or add to its complexity. So, the only way to make these capabilities, individuals can be prepared to deal with changing conditions of life and new opportunities.
    Purpose
    Study the effect of life Skills training on primary school pupil's creativity increasing.
    Method
    Among primary school pupils in Zanjan province, 86 people were selected using multi-phase random cluster method and simple random method and assigned into two control and experimental groups. Initially Torrance Tests of Creative Thinking in both groups was used. Then, life skills for 20 sessions (40 hours) were taught to the experimental group. After the training sessions, and three months later, both groups were tested by Torrance Creative Thinking. After data gathering, it was analyzed via t-test, variance analysis and Sheffe’s follow-up test statistics. Result (s): The results showed that there was a significant difference between divergent thinking of grade 3 to 4 and also of grade 3 to 5. However, there was not found any significant difference between pupils creative thinking in grade 3 and 5.
    Conclusion
    Accordingly, it can be concluded that through teaching life skills to children, their creativity may enhance.
    Keywords: life skills, innovation, divergent thought
  • M. Kalantar Ghoreishi*, R. Einolah Zadegan, F. Rezaei Kargar Page 45
    Background
    Creativity is one of the most concepts in psychology that it passes many years of study it, but yet relation between it and mental health is controversial issue.
    Purpose
    The aim of this study was investigation the relationship between creativity and general health in adolescents.
    Method
    125 girl students of Pre-university in Tehran were selected by random cluster sampling method and responded to creativity questionnaire of Abedi and General Health Questionnaire (GHQ). Data were analyzed by Pearson correlation and Multivariate regression. Result (s): Results showed that creativity positively correlated with general health and predicted it. Investigating in components of general health demonstrated that creativity negatively correlated with depression and predicted it (P<0/05).
    Conclusion
    It can be concluded that fostering creativity is an effective way into adolescents’ mental health promotion.
    Keywords: Creativity, general health, adolescents
  • M. Marjani Page 61
    Background
    Today, for the evaluation and selection of reasonably resident veterinary surgeon in the world, the different criteria used personality indices of these components are effective.
    Purpose
    The aim of the present study was to examine the role of personality in selecting assistant veterinary surgeon skilled in Iran.
    Method
    The research method is descriptive of correlation one. The sample consists of 150 professors, students, technicians and veterinary surgeons at university hospitals and veterinary clinics are specialized in Tehran Province, were selected through random sampling. The questionnaire was the main tool by surgeons its validity and its reliability by calculating Cronbach's alpha coefficient (8/0) was confirmed. The data analyzed by the Kolmogorov-Smirnov test and the Friedman test was performed. Modern has the least impact. The findings can be used in policy planning and evaluation of the education system and the veterinary surgeon used to select residents.
    Results
    Findings showed that among the 18 skilled personality index, the index "patience" and "accuracy and parsimony of" the most important parameters influencing the selection and resident veterinary surgeon "surgeon follow traditional patterns Modern "has the least impact.
    Conclusion
    These findings can be used in policy planning and evaluation of the education system and the veterinary surgeon used to select residents.
    Keywords: personal skills, creative choices, veterinary surgeon assistant
  • M. Vahedian*, N. Hosseinikhah Page 83
    Background
    Creativity is an important and interesting subject for study. Most of the researchers have studied in different themes of creativity who assigned some parts of their study to describe the characteristics of creative people and all of the mentioned characteristics also exist in wide range.
    Purpose
    The aim of this study is investigating the relationship between creativity and copying strategies in university students.
    Method
    This study discussed the relationship between variables by means of correlation method.
    Results
    Inference based on regression analysis of the result of this study showed that there is no relationship between creativity and problem oriented methods but there is between creativity and emotion oriented and avoidance oriented methods.
    Conclusion
    the results showed that the students who are more creative are using the emotion oriented and avoidance oriented methods in faced with problems.
    Keywords: Creativity, copying strategies, problem oriented, emotion oriented, avoidance oriented
  • V. Asharlous*, E. Dadashi Khass Page 97
    Background
    Spiritual intelligence has been emphasized implicitly in Islam. Recognizing the Spiritual models and setting the employee behavior based on them is the main point of Spiritual Intelligence. In work environment of public organizations, a new paradigm of spirituality and spiritual growth and maturity has emerged out. When the ethical issues are unresolved, their Spiritual growth is prevented.
    Purpose
    Spirituality can be reflected as a form of Intelligence. The Spiritual Intelligence combines the outer aspects of Intelligence with the inner aspects of Spirituality. The Spiritual Intelligence is a new issue which there are little theoretical materials and research and empirical finding about. This article is involved with measuring the Spiritual Intelligence of managers on which the ability of human to answer the serious question about the meaningfulness of life and the relationship of inner mind life with outer life is based and it reveals new aspect of organization activity which never consider people as tools but respects them and treat them kindly and respectfully and through that, the moral, scientific and social abilities of the employees are directed to were success and prosperity.
    Method
    The data in this research were gathered through questionnaire and were analyzed by using the social science analysis software.
    Result(s)
    The results showed that the Spiritual Intelligence of managers has a remarkable effect on the employee performance and the meaning component have the greatest effect and the components of consciousness, grace and transcendence are in the later ranks, and at last the truth of the managers action has the least effect on the employee performance and also a new result was obtained about the new concept of Spiritual Intelligence as a solution to strengthen the employee performance in the public organizations in country.
    Conclusion
    The Spiritual Intelligence has entered the other fields of humanities including management, not only in the individual fields but also in the psychological ones. The increasing researches in Spirituality have indicated the remarkable effect of it in the individual and organization performance. Also, the evidence indicate that the spiritual exercises, increase the awareness and knowledge to new multiple level of Intelligence and have a positive effect on the performance of people to look at it as directing light to achieve the job and life goals.
    Keywords: Spiritual Intelligence, Grace, Transcendence, Employees Performance, Public Organizations
  • K. Ganji*, H. Dinarvand, H. Abootalebi Page 137
    Background
    Increasing the quality of learning and teaching depends on so many things. The role of teachers in this matter is unique and unreplaceable, and their questions and explaining that they present in the class are so important.
    Purpose
    The aim of this study was to investigate the effectiveness of teaching the questioning and explaining skills to teachers on high school, male student's creativity of Tehran city.
    Method
    the project included quasi-experimental licenses and pre-test, post-test and control group. The statistical population included all high school, male students of Tehran city in 1390-91 academic year. The sample group consists of 600 students of first grade of high school in 3 educational districts that were selected randomly by multi-step sampling method. Also 20 teachers of those classes teaching the mathematics, Persian literature, English language, Arabic language and biological science & health lessons (4 teachers for any lesson) were selected by random method. All teachers were assigned randomly in 3 experimental and 1 control groups. The teachers of first experimental group passed the questioning skill course, the second experimental group passed the explaining skills course, the third experimental group passed the both questioning and explaining skills courses as independent variable and the teachers of control group didnt passed any courses. Data was collected by the Abedi creativity test (1372). Data was analyzed by descriptive statistical methods and MANCOVA test.Result (s): the findings showed that the students of four groups were matched in creativity and its sub scales in pre-test. The results showed that teaching of the both questioning and explaining skills to the teachers increased student's creativity up to 12 percent. Teaching both questioning and explaining skills to the teachers increases in four sub scales of creativity were respectively: extension 17.7%, flexibility 3.6% innovation 2.7%, and fluency 2.47%.
    Discussion
    Due to the importance of questioning and explaining skills, more attention should be paid to these subjects in teacher's pre–service and in–service training.
    Keywords: Questioning skills, explaining skills, creativity, teacher's training
  • S. Dallal Nasiri, E. Ahmadi*, M. Barzegar Page 169
    Background
    Today, the necessity of creativity and innovation in organizations and businesses, to increase competition and improve working conditions is undeniable.
    Purpose
    The purpose of the present paper is to determine the relationship between creativity, innovation with job satisfaction of handicrafts employees in Shiraz.
    Method
    According to Morgan's table, based on sampling method, from among 110 people 89 people were selected as the statistical sample. Three questionnaires were used for gathering information. These were Rand Sip Creativity Questionnaire, Martin Patchen Innovation Questionnaire, and Minnesota Job Satisfaction Questionnaire. Pearson correlation coefficient, regression analysis, and T-tests were used to analyze these data. Result (s): The results show that there is a meaningful relationship among creativity, innovation and job satisfaction. The higher the creativity and innovation rates, the higher were the job satisfaction. Of course, correlation coefficient of innovation and job satisfaction is, by far, much higher than the correlation coefficient of creativity and job satisfaction. Innovation and creativity are the predictors of job satisfaction. This is probably because of especial effect of innovation in increasing sales, and
    Conclusion
    As a result, creation desired work conditions particularly in handicrafts.
    Keywords: Job satisfaction, creativity, innovation
  • F. Hamidi, S. Shahmir*, N. Mohammadi, E. Dehnavi Page 205
    Background

    The lessons over other art lessons can be paid to promote creativity and thinking. they attempt to create art and beauty can be the real world and the fantasy world filled with selfless passion to create.

    Purpose

    The purpose of this study is to investigate difference of creativity between the art and non-art students.

    Method

    The study group in this study is 30 art students and 30 non- art students that have been selected by simple random sampling. Statistical society art students are from Sharaf high school of Malakshahi town in Ilam province and statistical society non-art students are from Hadis high school of the mentioned city too. to measure and compare the creativity rate of these students, the Torrance creativity test was performed on them. this study tries to compare creativity between art and non-art high school students with the Torrance standard test in Ilam city. Result (s): Hypothesis of this research based on existing a significant difference between art and non-art students are approved.R This hypothesis with T-test comparing the averages of two independent groups was studied. The significance rate of this hypothesis is 0.044 and less than 0.05 and shows the difference between these two averages. means that the mentioned art high school students compared to non-art students are more creative.

    Keywords: Creativity, Creativity approach, art students, non