فهرست مطالب

ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی - سال دوم شماره 8 (بهار 1392)

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال دوم شماره 8 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/17
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی ربیعی*، زهرا نظریان صفحه 1
    زمینه
    در چند سال اخیر ورود زنان ایرانی به آموزش عالی ایران از رشدی چشمگیر برخوردار بوده است. در این شرایط ترغیب و ترویج کارآفرینی در بین زنان فارغ التحصیل دانشگاهی کشور به منظور ایجاد کسب و کارهای مستقل می تواند نقش مهمی را در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی جامعه ایفا نماید.
    هدف
    این پژوهش برای شناسایی مهمترین موانع زنان کارآفرین تحصیل کرده دانشگاهی در ایران سامان یافته است.
    روش
    این تحقیق، توسعه ای و کاربردی و از لحاظ ماهیت، توصیفی و پیمایشی است. ابتدا به وسیله مصاحبه های اکتشافی با 20 تن از کارشناسان مهمترین موانع موجود مشخص و سپس پرسشنامه ای شامل 36 پرسش لیکرتی طراحی شد. جمعیت آماری 30 نفر از زنان تحصیل کرده دارای فعالیت کارآفرینی و 80 نفر از اساتید دانشگاهی صاحب نظر در مسائل مدیریت و کارآفرینی است. برای تحلیل داده ها نیز از آزمون فریدمن استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که موانع فرهنگی و فردی مهمترین موانع پیش روی کارآفرینی زنان است و در این میان عواملی چون وجود تبعیض های جنسیتی در محیط کار، ترس از شکست و تحریک-پذیری بیشتر زنان نسبت به مردان، تلاقی امور شرکت با مسائل خانوادگی و ناهمخوانی انتظارهای نقشی، وجود قوانین دست و پاگیر اداری و بوروکراسی موجود و تامین سرمایه اولیه و نقدینگی لازم از بالاترین اولویت و اهمیت برخوردار هستند.
    نتیجه گیری
    با توجه به رشد روز افزون زنان با تحصیلات عالی دانشگاهی باید به رفع چالش های کارآفرینی این قشر توجه ویژه گردد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، زنان کارآفرین، موانع و چالش ها، ایران
  • عباس عباس پور*، محمد شرفی، مینا مقدم صفحه 27
    زمینه
    در سال های اخیر منابع مزیت رقابتی از سرمایه های ملموس و سخت به دارایی های غیر ملموس و نرم مانند دانش و سرمایه فکری تغییر داده است. به دلیل اهمیت سرمایه فکری و ارزیابی آن در نظام های آموزش عالی، دست اندرکاران امر آموزش عالی به شناخت مولفه های سرمایه فکری و نحوه سنجش آن نیاز دارند.
    هدف
    شناسایی مولفه های سرمایه فکری به مدیران نظام آموزش عالی و به ویژه دانشگاه ها کمک می کند تا با شناخت حاصل از آن، به نحو مطلوب و موثری سرمایه های فکری را مورد سنجش قرار داده و به دنبال آن فرایند مدیریت سرمایه های فکری را بهبود بخشند. این تحقیق تلاش می کند تا با بررسی شیوه های سنجش سرمایه فکری، مدلی مطلوب و کاربردی برای سنجش سرمایه فکری بر اساس سه عنصر سرمایه های انسانی، سازمانی و رابطه ای و شاخص های سنجش هر کدام از این سرمایه ها ارائه نماید.
    روش
    این پژوهش به روش فرا تحلیل مدل ها و شیوه های موجود سنجش سرمایه فکری را از دیدگاه نقاط قوت و ضعف مورد بررسی قرار می دهد و به ارائه مدلی می پردازد که قابلیت کاربرد بیشتری در نظام آموزش عالی دارد.
    یافته ها
    مدل های و شیوه های مختلفی برای سنجش سرمایه فکری وجود دارد که هر کدام دربردارنده نقاط قوت و ضعف هستند. مدل مناسب سنجش باید مبتنی بر اهداف، ماموریت ها و استراتژی های موسسات آموزش عالی طراحی و تدوین گردد.
    نتیجه گیری
    به منظور دست یابی به تولید علم نافذ و استفاده حداکثری از ظرفیت ها و قابلیت های دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ضرورت سنجش سرمایه فکری در نظام آموزش عالی در عصر اقتصاد دانش بنیان بر کسی پوشیده نیست و این امر نیازمند تدوین شاخص های و معیارهای مناسب با اهداف و ماموریت های دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی است.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، سرمایه فکری، سرمایه انسانی، سرمایه سازمانی، سرمایه رابطه ای، سنجش سرمایه فکری
  • سارا برون، علیرضا حیدریی*، سعید بختیار پور، سیما برون صفحه 55
    زمینه
    خلاقیت یکی از موضوع های بسیار جالب و بحث برانگیز در حوزه های مختلف علمی به ویژه علوم تربیتی و روان شناسی است این موضوع در هر دوره از تاریخ، به عنوان قدرت اساسی ذهن بشر، هدف اصلی مدارس و مراکز آموزشی بوده است.
    هدف
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر روش حل خلاقانه مساله بر مولفه های خلاقیت (سیالی، بسط، انعطاف پذیری و ابتکار) دانش آموزان پایه سوم راهنمایی شهر اهواز است.
    روش
    این پژوهش از روش تحقیق آزمایشی طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه استفاده کرده است. نمونه این پژوهش 50 نفر از دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی ناحیه دو شهر اهواز در سال تحصیلی 91-90 بود که به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برای اندازه گیری مولفه های خلاقیت، از آزمون خلاقیت تصویری تورنس - فرم ب استفاده شد. پس از انتخاب تصادفی گروه های آزمایش و کنترل، ابتدا برای هر دو گروه پیش آزمون اجرا شد. سپس مداخله آزمایشی در 6 جلسه 90-70 دقیقه ای به گروه آزمایش ارائه گردید و پس از اتمام برنامه آموزشی، از هر دو گروه، پس آزمون گرفته شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها به روش کوواریانس یک راهه (آنوا) در سطح 05/0< Pانجام شد. نتایج نشان داد که تفاوت معناداری بین گروه آزمایش و کنترل در مولفه های خلاقیت (سیالی، انعطاف پذیری و ابتکار) وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    با آموزش حل خلاقانه مساله می توان خلاقیت (سیالی، ابتکار و انعطاف پذیری) دانش آموزان را افزایش داد.
    کلیدواژگان: آموزش، حل خلاقانه مساله، مولفه های خلاقیت، دانش آموزان
  • لیلا سلیمی*، علیرضا عصاره صفحه 73
    زمینه
    حل مساله و خلاقیت از ممتازترین توانایی های شناختی انسان است. کشورهای دنیا پرورش قوه خلاقیت شاگردان را ارزشمندترین هدف تربیتی به شمار می آورند.
    روش
    روش تحقیق در این پژوهش توصیفی-پیمایشی از نوع تحلیل محتوا و کاربردی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل محتوای کتاب درسی علوم تجربی دوم راهنمایی در سال تحصیلی 90- 1389 می باشد. حجم نمونه برابر با حجم جامعه آماری انتخاب گردیده است. ابزار این تحقیق فرم تحلیل محتوای محقق ساخته با توجه به الگوی عوامل خلاقیت گیلفورد می باشد. برای تحلیل محتوای کتاب درسی علوم تجربی دوم راهنمایی از یک طرح کد گذاری استفاده شده است. این کار در سه مرحله انجام شده است. در مرحله اول محتوای کتاب به چهار قسمت (متن، تکالیف و فعالیت ها، تصاویر و جداول) تقسیم شده؛ در مرحله دوم کلیه واحدها در تمامی قسمت ها با طبقه مورد نظر، از نظر شاخص های خلاقیت گیلفورد مطابقت داده شده و در جداول مربوطه ثبت شده؛ و در مرحله سوم واحدهایی که در سطح بالای عوامل خلاقیت گیلفورد قرار داشتند شناسایی و شمارش شده اند. روایی ابزار تحقیق بر اساس نظرات متخصصان تعلیم و تربیت قابل قبول بود و پایایی بر اساس فرمول هولستی مورد محاسبه قرار گرفته است (مقدار آن 93/0). داده های حاصل با استفاده از آمار توصیفی (شامل فراوانی و درصد) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته است.
    هدف
    این مقاله به بررسی کتاب علوم تجربی ازنظرمحتوای آموزشی مناسب برای رشد خلاقیت پرداخته است.
    یافته ها
    کتاب درسی علوم تجربی دوم راهنمایی تاکید بیش از حد به سطح حافظه شناختی و تفکر همگرا دارد و به تفکر واگرا و تفکر ارزشیاب در حد ضعیفی توجه نموده است.
    نتیجه گیری
    درمحتوای کتاب درسی علوم تجربی دوم راهنمایی بین سطوح گوناگون خلاقیت گیلفورد تعادل مناسبی وجود ندارد و بایستی در این زمینه تمهیداتی اندیشیده شود.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، محتوا، کتاب درسی علوم تجربی، دوره راهنمایی، خلاقیت، عوامل خلاقیت گیلفورد
  • نعمت الله شیری*، مسلم سواری، فرحناز رستمی صفحه 103
    زمینه
    افزایش بیکاری در میان گروه های تحصیل کرده به خصوص فارغ التحصیلان نظام آموزش عالی کشاورزی ایران به یکی از مشکلات بزرگ اجتماعی- اقتصادی کشور تبدیل شده است.
    هدف
    هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین ویژگی های روانشناختی با نیت کارآفرینانه دانشجویان کشاورزی دانشگاه تهران است.
    روش
    جامعه آماری پژوهش شامل تمام دانشجویان سال چهارم کارشناسی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بودند (250=N). تعداد 109 نفر از آن ها به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با انتساب متناسب برای مطالعه انتخاب شدند. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه ای بود که روایی آن توسط پانل متخصصان و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزارهای اس. پی. اس. اس و لیزرل انجام شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که ویژگی های روانشناختی (ریسک پذیری، مرکز کنترل درونی، توفیق طلبی و تحمل ابهام) رابطه مثبت و معناداری با نیت کارآفرینانه دانشجویان دارند. همچنین، نتایج مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که ویژگی های روانشناختی تاثیر مثبت و معنی داری بر نیت کارآفرینانه دانشجویان دارند (γ=0.79، t=5.26). علاوه براین، نتایج پژوهش نشان داد که دوره های آموزش کارآفرینی تاثیر مثبت و معنی داری بر ویژگی های روانشناختی (ریسک پذیری، مرکز کنترل درونی، توفیق طلبی و تحمل ابهام) و نیت کارآفرینانه دانشجویان دارند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه می تواند به برنامه ریزان نظام آموزش عالی کشاورزی در جهت تقویت نیت و در نهایت رفتار کارآفرینانه دانشجویان کمک نماید.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، نیت کارآفرینانه، ویژگی های روانشناختی، کشاورزی، دانشجویان
  • بختیار کرمی*، آزاد الله کرمی، نظام هاشمی صفحه 121
    زمینه
    خلاقیت، انگیزه پیشرفت و خودپنداره تحصیلی از متغیرهای کلیدی در نظام های آموزشی هستند که زمینه رشد و ارتقای شناخت، نگرش و مهارتهای دانش آموزان را فراهم می آورند، بنابراین اجرای برنامه ای که زمینه شکوفایی این متغیرها را فراهم آورد از اهمیت خاصی برخوردار است.
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای شناختی و فراشناختی بر خلاقیت، انگیزه پیشرفت و خودپنداره تحصیلی صورت گرفته است.
    روش
    این پژوهش به روش آزمایشی، از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان پسر سوم راهنمایی شهرستان قدس در سال تحصیلی 91/1390 بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای، 60 نفر از دانش آموزان انتخاب و در دو گروه 30 نفره جایگزین شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسش نامه خلاقیت عابدی، مقیاس انگیزه پیشرفت هرمنس و مقیاس خودپنداره تحصیلی دلاور است.
    یافته ها
    آموزش مهارتهای شناختی و فراشناختی بر خلاقیت، انگیزه پیشرفت، و خودپنداره تحصیلی موثر است.
    نتیجه گیری
    با آموزش راهبردهای شناختی و فراشناختی می توان خلاقیت، انگیزه پیشرفت و خودپنداره تحصیلی را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: راهبردهای شناختی و فراشناختی، خلاقیت، انگیزه پیشرفت، خودپنداره تحصیلی، دانش آموزان
  • فریبا پارسامنش*، ناصر صبحی قراملکی صفحه 141
    پیش
    زمینه
    محققان به نقش بازی در رشد خلاقیت کودکان تاکید کرده اند.
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بازی های وانمودی (شعر) بر افزایش میزان خلاقیت دختران بی سرپرست است.
    روش
    این پژوهش یک طرح نیمه آزمایشی مداخله ای است که به صورت پیش آزمون و پس آزمون در دو گروه آزمایش و کنترل و در سه مرحله پیش آزمون و پس آزمون و پیگیری انجام شد که در زمره تحقیقات کاربردی به حساب می آید. تعداد 20 نفر از کلیه ی کودکان دختر بی سرپرست 6-3 سال تحت پوشش بهزیستی شهرستان تهران به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و به طورتصادفی در دو گروه (آزمایش و گواه) جای گرفتند. آزمون خلاقیت تورنس در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری برای دو گروه و برنامه بازی های وانمودی شعر، در شش جلسه فقط در گروه آزمایش اجرا گردید. به منظور توصیف داده ها از میانگین و انحراف معیار و به منظور تحلیل استنباطی داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تجزیه تحلیل نشان داد که آموزش بازی های وانمودی شعر بر افزایش خلاقیت کودکان دختر بی سرپرست تاثیر دارد و این تاثیر در طول زمان دارای پایداری است(01/ 0
    نتیجه گیری
    رفتار خلاق کودکان با تکنیکهای گوناگون مانند تخیل، بازی وانمودی، و شعر پرورش می یابد.
    کلیدواژگان: بازی های وانمودی، شعر، خلاقیت، کودکان
  • بهشته نیوشا*، آذر پاکدامن، زهرا اویسی صفحه 159
    زمینه
    الگوی تدریس بدیعه پردازی، روشی است که یادگیرندگان را برمی انگیزد تا ایده ها یا افکاری نو و خلاق را بپرورانند و ارائه کنند. این روش به فرد فرصت ابتکار می دهد تا امکانات مورد نیاز برای ابراز خویشتن را بررسی کند و در رویارویی با مسائل از راه حل های نوین بهره گیرد.
    هدف
    بررسی تاثیر الگوی تدریس بدیعه پردازی بر خلاقیت و عملکرد تحصیلی دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی در درس هنر.
    روش
    تعداد 60 دانش آموز (30 دختر و 30 پسر) پایه چهارم ابتدایی شهر تهران انتخاب شدند. این پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل در دو جنس پسر و دختر است که به صورت نمونه گیری در دسترس برای گروه آزمایشی و نمونه گیری تصادفی برای گروه کنترل صورت گرفت. برای گردآوری اطلاعات از فرم ب آزمون خلاقیت تورنس استفاده شد. داده های این پژوهش با تحلیل کوواریانس و آزمون تی مستقل تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که الگوی تدریس بدیعه پردازی بر خلاقیت و عملکرد تحصیلی در درس هنر دانش آموزان دختر و پسر تاثیر دارد. همچنین الگوی تدریس بدیعه پردازی بر مولفه های خلاقیت تورنس شامل سیالی، انعطاف، ابتکار و بسط دانش آموزان پسر و دختر نسبت به هم تفاوت معنی داری ایجاد نمی کند. به بیانی دیگر، اگر چه میزان خلاقیت دانش آموزان دختر در درس هنر بیشتر از دانش آموزان پسر است، اما این افزایش در هر دو جنس تقریبا به یک اندازه است.
    بحث و نتیجه گیری
    روش بدیعه پردازی در پرورش خلاقیت هنری مناسب است ولی در دو جنس تاثیر یکسانی دارد.
    کلیدواژگان: بازی های وانمودی، شعر، خلاقیت، کودکان
  • ناهید رادبخش*، محمد علی محمدی فر، فرحناز کیان ارثی صفحه 177
    زمینه
    امروزه شعار «نابودی در انتظار شماست، مگر اینکه خلاق و نوآور باشید»پیش روی همه برنامه ریزان و سیاست گذاران است. از آن جایی که مدیران آموزش و پرورش وظیفه رشد و پرورش خلاقیت کودکان را بر عهده دارند، برای نیل به این منظور باید در جهت استفاده صحیح و جهت دار از استعدادها و توانایی های آن ها گام بردارند، بنابراین همواره در پی یافتن روش های جدید برای ارتقای خلاقیت کودکان هستند. دو مورد از جدیدترین و جذاب ترین این روش ها بازی و قصه گویی می باشد.
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور مقایسه اثربخشی بازی و قصه گویی بر افزایش میزان خلاقیت دانش آموزان است.
    روش
    روش پژوهش از نوع آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل می باشد. به همین منظور 48 نفر از دانش آموزان دختر پایه سوم ابتدایی شهر سمنان (32 نفر گروه های آزمایشی، 16 نفر گروه کنترل) با روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. برای سنجش خلاقیت نیز از فرم ب پرسشنامه خلاقیت سنج تورنس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که استفاده از روش بازی و قصه گویی به طور معناداری باعث افزایش خلاقیت در هر چهار مولفه آن در گروه های بازی و قصه گویی شد.
    نتیجه گیری
    استفاده از روش های بازی و قصه گویی، با از بین بردن موانع خلاقیت، سکون فکری و کمک به حل مسائل با روندی لذت بخش و سرگرم کننده موجب افزایش خلاقیت دانش آموزان می شود. به همین دلیل دانش آموزانی که در جلسات بازی و قصه گویی حضور می یابند در یافتن راه حل-های اصیل و جدید برای مسائل موفق تر هستند.
    کلیدواژگان: بازی، قصه گویی، خلاقیت، تورنس، پرسشنامه خلاقیت، خودپنداره، راهبردهای شناختی، راهبردهای فراشناختی، انگیزه پیشرفت
|
  • Ali Rabiee*, Zahra Nazarian Page 1
    Background
    In recent years, the entry of women into higher education has grown. In these circumstances, encourage entrepreneurship among women graduates in the country to establish independent businesses can play an important role.
    Purpose
    This research is an applied study, and the nature of the study is descriptive and survey; and has been done to identify the main barriers that women entrepreneurs educated in Iran.
    Method
    Beginning through exploratory interviews with 20 experts identified major barriers and then designed Likert questionnaire included 36 questions. The population consisted of 30 women who were educated and 80 faculty members are experts. Friedman test was used for subsequent data analysisResult (s): The analysis of the data showed that individual barriers and cultural barriers are important to women's entrepreneurship. Also, gender discrimination in the workplace, fear of failure, conjunction corporate affairs and family issues, inconsistency role expectations, bureaucracy and provide initial capital and liquidity requirements are the main causes.
    Conclusion
    Due to the growing women with tertiary education, special attention should be given to these individuals to meet the challenges of entrepreneurship.
    Keywords: Entrepreneurship, entrepreneur women, barriers, challenges, Iran
  • Abbas Abbaspoor*, Mohammad Sharafi, Mina Moghadam Page 27
    Background
    In the new decade the resource of competitive advantage changed from tangible and hard assets to intangible and soft assets. Due to importance of intellectual capital and measurement of it in higher education systems practitioners of this system needs to know the main elements of intellectual capital and methods of measurement these elements.
    Purpose
    Identifying the elements of intellectual capital helps the higher education managers system to improve the managing these assets effectively and more appropriately. This research tries to examine the intellectual capital measurement methods and deliver the practical and appropriate method according to three elements of Haman capital, organizational capital and relational capital for measuring these assets.
    Method
    The research method was Meta Analysis. In this research we analysis the negative and positive points of intellectual capital measurement models and finally the model that relatively adequate for higher education offered. Result (s): There are different ways to measure intellectual capital, which includes strengths and weaknesses.
    Conclusion
    Measurement model should be designed based on goals and the mission of higher education institutions.
    Keywords: Higher education, intellectual capital, human capital, organizational capital, relational capital, measurement
  • Sara Boroon, Alireza Heidarie*, Saeed Bakhtiar Poor, Sima Boroon Page 55
    Background
    Creativity is one of the most interesting and challenging topic in different scientific fields, especially in education and psychology. In this period of history as a major power in the human mind, the main purpose of schools and educational centers.
    Objective
    This research examines the effect of creative problem solving method to creativity components (fluid, expansion, flexibility and originality) Third-grade students Ahwaz.
    Method(s)
    The study sample of 50 third grade secondary school students in Ahvaz city in the 90-91 school year as a cluster random sampling, which divided into two groups of experimental and control group. The dependent variable to measure creativity, Torrance Tests of Creative Thinking (TTCT) is used. The research design was experimental of the type pre and post test with control group. After random selection of experimental and control group, first for all two groups, pre test was performed, than the pilot intervention in 8 sessions of 70-90minutes to the test group were presented and after the training program, post-test was taken for both groups.Result (s): One-way analysis of covariance method (Ancova) at the level of p<0.05 was used. Results showed that there is a significant difference between control and treatment groups in components of creativity (fluid, flexibility and originality).
    Conclusion
    Accordingly we can conclude that the training of creative problem solving can be creative component (fluid, originality and flexibility) students increased.
    Keywords: training, creative problem solving, creative components, students
  • Layla Salimi*, Ali Reza Assareh Page 73
    Background
    The present research entitled “content analysis of science textbook based on Guilford’s creativity factors". Analyzing the content of science textbooks could have an important role to enhance the content and pupil's creativity levels respectably.
    Method
    The research method is descriptive and a content analysis type. The statistical society of this research included a second guidance year experimental science textbook in the academic year of 1389-90. The sample volume is equal with statistical society. Instrument of this research is a researcher made form of content analysis depending on Guilford’s creativity factors. To analyze the content of second guidance year experimental science textbook a coding schema has been used. This work was conducted in three stages, in the first stage, the book was divided into four parts (text, assignments and activity, images and tables). In the second stage all units in all parts of the desired class were matched with Guilford’s creativity parameters and were recorded in related tables. In the third stage, those units which were in the high level of Guilford’s creativity factors were identified and counted. Validity of research tools based on education expert opinion was notable and reliability tools based on Holsty formula and 93% was calculated. Data using descriptive statistics (including frequency and percentage) were analyzed.
    Purpose
    The most important issue in educating the creative children is making use of appropriate teaching contents.Result (s): The results showed that the second guidance year experimental science textbook focus too much on the level of cognitive memory and convergent thinking and has poor attention on divergent and evaluation thinking.
    Conclusion
    The results indicates the point that in content of second guidance year experimental science textbook, There is no appropriate balance between different levels of Guilford’s creativity.
    Keywords: content analysis, experimental science, textbook, creativity, Guilford's creativity factors
  • Nematollah Shiri*, Moslem Savari, Frahnaz Rostami Page 103
    Background
    Increasing rate of unemployment among the graduates of Iranian Higher Education system, particularly the graduates of agricultural colleges has been developed into one of the major socio- economic problems of the nation.
    Purpose
    The main purpose of this study, was investigating the relationship between psychological characteristics with entrepreneurial intention of agricultural students in university of Tehran.
    Method
    The statistical population of the study consisted of all agricultural fourth-year undergraduate students in University of Tehran (N=250), that 109 of them were selected as the research sample using the proportionate stratified sampling method. The main instrument of the study was a questionnaire which its validity was confirmed by a panel of experts and its reliability was established by calculating Cronbach Alpha Coefficient. Data were analyzed by SPSS and LISREL software in two parts of descriptive and inferential statistics.Result (s): Results of correlation analysis showed that there was positive and significant relationship between psychological characteristics (risk taking, internal locus of control, need to achievement, and ambiguity tolerance) and entrepreneurial intention of the students. Also, results of structural equation modeling indicated that psychological characteristics had a positive and significant effect on entrepreneurial intention of the students (γ=0.79, t=5.26). Moreover, the results indicated that entrepreneurship education courses had positive and significant effects on psychological characteristics (risk taking, Locus of control, seeking success and ambiguity tolerance) and entrepreneurial intention of the students.
    Conclusion
    The finding of this study can contribute to the improvement of entrepreneurial intention and behavior of agricultural students for planning higher education programs in agriculture.
    Keywords: Entrepreneurship, Entrepreneurial Intention, psychological characteristics
  • Bakhtiyar Karami*, Azad Allah Karami, Nezam Hashemi Page 121
    Background
    Creativity, achievement motive and academic self-concept are the key variables in the educational system that is necessary for growth and development of knowledge, attitudes and skills of students.
    Purpose
    The main purpose of this study was to determine the impact of cognitive and metacognitive strategies training on creativity, achievement motive and academic self-concept in third grade guidance school students.
    Method
    The population involved all the grade three students of Ghods town studying educational year of 1390-1391, 60 students were selected as the sample of the study with multiple-stage cluster random sampling method. Then 30 of them were assigned randomly to experimental group and another 30 to control group). Abedi Tests of Creativity, Hermanoes achievement motive scale and Delavar academic self-concept scale were used for measuring the dependent variables.Result (s): The results of analysis of covariance showed that the Cognitive and metacognitive Strategies training can affected student creativity (f= 6/915, P<./.5), achievement motive (f= 4/857, P<. /.5) & academic self-concept(f= 4/398, P<. /.5).
    Conclusion
    The study emphasizes that cognitive and metacognitive Strategies Training can affect student creativity, achievement motive & academic self-concept.
    Keywords: Cognitive, metacognitive strategies, creativity, achievement motive, academic self, concept
  • Fariba Parsamanesh*, Naser Sobhi Gharamaleki Page 141
    Background
    Researchers believe the role of play in the creative development of children. The present study examined the effects of simulative games, (poetry) on increasing creativity orphans girls Children.
    Method
    Therefore, 20 patients of all children orphaned girl 6-3 years of Tehran city's welfare were selected by cluster sampling and they were placed randomly in two groups (experimental and control). Torrance creativity test in the pre-test, post-test and follow-up for both groups and the Players lyrics simulative program, within 6 sessions only for the experimental group were performed. In order to describe the data were used mean and standard deviation. The collected data was analyzed using statistical method of the analysis of covariance. Result (s): The results showed that simulative poetry can increase creativity in orphan's girls Children.)p(01/0<.
    Conclusion
    We conclude that children are exposed to the simulative games (poetry) have more creativity than others.
    Keywords: Poetry pretends play, creativity, children
  • Beheshteh Nioosha*, Azar Pakdaman, Zahra Ovaysi Page 159
    Background
    Synectics teaching pattern is a method which motivates learners to create and present new and creative ideas. This method gives one the opportunity to study possible means for expressing one`s self and utilize new methods for solving problems.
    Purpose
    The present research was designed to study the roll of synectics teaching pattern on creativity and academic performance of the fourth grade primary school art students.
    Method
    For this purpose 60 students (30 girls and 30 boys) of fourth grade primary school in Tehran were selected. This research was a quasi-experiment with pretest and post test with control group in both genders, which the experimental groups were selected by accessible sampling and control groups were selected randomly. For gathering information, Torrance`s creativity test (form B) were used. Data of this research analyzed by use of ANCOVA, and independent t test.Result (s): Results showed that synectics teaching pattern is effective on creativity and Academic performance of female and male students in painting. Also the synectics teaching pattern did not differ significantly on creativity components of Torrance test including: fluency, flexibility, originality, elaboration in boys and girls. Of course even though creativity scores of girls in art were more than boys, but this increase were about the same in two genders.
    Conclusion
    Synetics is a suitable method for developing Art creativity but it affects both genders equally.
    Keywords: creativity, synectics, art, painting
  • Nahid Radbakhsh*, Mohammad Ali Mohammadyfar, Farahnaz Kian Ersi Page 177
    Introduction
    Nowadays, all the programmers and politicians are facing this slogan: "destruction is waiting for you, unless you would be creative and innovative." Since the heads of the Ministry Of Education are responsible for the growth and improvement of children's creativity, to achieve this purpose, they take steps toward true and oriented use of their talents and capabilities, so they keep finding and discovering new ways for improving children's creativity. The two of the newest and most appealing ways are playing and storytelling. The purpose of the present research is to determine the effect of playing and telling stories on the amount of student's creativity.
    Method
    The research method is experimental with pre-exam-post-exam and group control. For this reason 48 female students in third grade of elementary school were chosen with bunchy accidental sampling method. For creativity evaluation, form B from Torrance evaluative questionnaire was used.
    Findings
    The results indicated that the use of playing and telling stories method, increased creativity in all of its four factors in playing and telling stories groups in a meaningful way.
    Discussion
    The use of playing and telling stories method, will cause the increment of the creativity in students by removing or destroying the creativity obstacles, thought immobility and helps solving the problems in a joyful and entertaining way. That’s why the students who are present in playing and storytelling meetings are more successful in finding original and new solutions for problems.
    Keywords: play, storytelling, creativity